Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

20
15 Aandacht voor échte baanbrekers in de zorg Volg ons op Twitter @ambitieZW en Word fan op Facebook facebook.com/ambitieZW 05 09 19 Zorg en welzijn: dichtbij, vertrouwd, in bloei en betrokken 45 jaar zorgen met heel veel plezier Nieuw ‘mobiel informatiepunt’ Visio Bekijk in deze editie van “ambitie” het programma van de Open Dag van Zorg en Welzijn in Zeeland Zo’n 60 Zeeuwse zorg- en welzijnslocaties openen de deuren voor het publiek tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn! Iedereen die kennis wil maken met Zorg en Welzijn, van jong tot oud, is van harte welkom. Kom kijken in ‘het hart’ van de welzijnssector, gehandicaptenzorg, de thuiszorg, de ouderen- zorg, het ziekenhuis en de geestelijke gezondheidszorg. De deur wordt wagenwijd open gezet, je kunt op plaatsen komen die normaal niet toegankelijk zijn en al je vragen worden beantwoord. Meer weten over de dienstverlening? Over vrijwilligerswerk, opleidingen of een baan in de zorg- en welzijnssector? Er zijn demonstraties en rondleidingen waardoor je veel te weten kunt komen over de dienstverlening en het werken in deze sec- tor. Voor wie aan de slag wil of een stageplaats zoekt, is het bezoeken van de locaties tijdens de open dag altijd een goed idee. Veel organisaties werven actief nieuwe medewerkers en stagiairs en geven veel informatie over openstaande vacatures en de sollicitatieprocedure. Niet alleen kijken, ook doen! Er worden leuke activiteiten georganiseerd samen met me- dewerkers en cliënten. Zin om mee te snoezelen, vervoerd te worden per tillift, te gaan rolstoelfietsen of om een zorgkeuken van dichtbij te bekijken? Nieuwsgierig hoe het in zijn werk gaat in de zorg- of welzijnslocaties bij u in de buurt? Kom dan op 16 maart kijken op een of meerdere zorg- en wel- zijnlocaties! De vermelde locaties op pagina 11 openen op zaterdag 16 maart hun deuren. Kijk voor de meest recente informatie op de website. www.ZZ.nl Kom kijken in het hart van zorg en welzijn Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart 2013 ambitie Krant over de zorg- en welzijnsarbeidsmarkt in Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden in zorg en welzijn

description

Ervaar de ambitie van deze actieve sector! Kom kijken in het hart van Zorg en Welzijn tijdens de Open Dag.

Transcript of Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Page 1: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

15

Aandacht voor échte baanbrekers in de zorg

Volg ons op Twitter@ambitieZW enWord fan op Facebook facebook.com/ambitieZW

05 0919

Zorg en welzijn:

dichtbij,vertrouwd,in bloei enbetrokken

45 jaarzorgen metheel veelplezier

Nieuw‘mobielinformatiepunt’ Visio

Bekijk in deze editie van “ambitie” het programma van de Open Dag van Zorg en Welzijn in Zeeland

Zo’n 60 Zeeuwse zorg- en welzijnslocaties openen de deuren voor het publiek tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn! Iedereen die kennis wil maken met Zorg en Welzijn, van jong tot oud, is van harte welkom. Kom kijken in ‘het hart’ van de welzijnssector, gehandicaptenzorg, de thuiszorg, de ouderen-zorg, het ziekenhuis en de geestelijke gezondheidszorg. De deur wordt wagenwijd open gezet, je kunt op plaatsen komen die normaal niet toegankelijk zijn en al je vragen worden beantwoord. Meer weten over de dienstverlening? Over vrijwilligerswerk, opleidingen of een baan in de zorg- en welzijnssector? Er zijn demonstraties en rondleidingen waardoor je veel te weten kunt komen over de dienstverlening en het werken in deze sec-tor. Voor wie aan de slag wil of een stageplaats zoekt, is het bezoeken van de locaties tijdens de open dag altijd een goed

idee. Veel organisaties werven actief nieuwe medewerkers en stagiairs en geven veel informatie over openstaande vacatures en de sollicitatieprocedure. Niet alleen kijken, ook doen!Er worden leuke activiteiten georganiseerd samen met me-dewerkers en cliënten. Zin om mee te snoezelen, vervoerd te worden per tillift, te gaan rolstoelfietsen of om een zorgkeuken van dichtbij te bekijken? Nieuwsgierig hoe het in zijn werk gaat in de zorg- of welzijnslocaties bij u in de buurt? Kom dan op 16 maart kijken op een of meerdere zorg- en wel-zijnlocaties! De vermelde locaties op pagina 11 openen op zaterdag 16 maart hun deuren. Kijk voor de meest recente informatie op de website.

www.ZZ.nl

Kom kijken in het hartvan zorg en welzijnOpen Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart 2013

ambitieKrant over de zorg- en welzijnsarbeidsmarkt in Zeeland,West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden

in zorg en welzijn

Page 2: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

STICHTING ZORGCENTRUMCEDERHOF

Cederlaan 94421 BZ Kapelle0113 - 34 27 10

www.ouderenzorgkapelle.nl

• THUISZORG

• VERZORGINGSHUISZORG

• VERPLEEGHUISZORG

Spoorstraat 16

4431 NK ‘s-Gravenpolder

Scheldezoom Farmacie B.V.

Postbus 106

4460 BB Goes

Tel: +31(0)113-317500

www.scheldezoom.nl

Scheldezoom Farmacie B.V. (SF) bestaat uit een drie-tal Frontoffi ce-apotheken; Apotheek ZorgSaam te Terneuzen en Apotheek ADRZ te Goes en Vlissingen. Deze drie apotheken leveren hun diensten aan de twee ziekenhuizen. De vierde locatie te ’s-Gravenpolder is de Apotheek Scheldezoom, die bestaat uit de afdelingen Laboratorium, Productie, Ouderenzorg, Inkoop, Voor-raadbeheer en Logistiek en Beheer en levert aan de ziekenhuizen en zorginstellingen in de provincie Zee-land.Scheldezoom Farmacie biedt haar klanten producten en diensten op alle gebieden van farmaceutische zorg en werkt continu aan verbreding en verbetering van haar dienstverlening.

Scheldezoom Farmacie is afgelopen jaren gegroeid tot een professionele organisatie en heeft op dit moment meer dan 155 medewerkers in dienst.Regelmatig zijn wij op zoek naar medewerkers, met name de laatste tijd zoeken wij Assistenten Frontoffi ce / Ouderenzorg met een afgerond diploma apothekersas-sistent en magazijnmedewerkers die aantoonbare relevante werkervaring hebben.Voorts bieden wij de mogelijkheid tot stageplaatsen, waarbij proactieve stagiaires onze voorkeur hebben.

Op de website www.scheldezoom.nl treft u meer informatie over onze organisatie aan en eventuele personeelsadvertenties.

Page 3: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

ambitie in zorg en welzijn 03

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

Arduin staat midden in de samenleving. Die samenleving zijn wij allemaal. Het maakt niet uit wie je bent. Iedereen geeft op een eigen, unieke manier kleur aan deze samenleving. Door wie je bent. De samenleving is gevarieerden daarom is ook het aanbod van Arduin gevarieerd. Arduin is er voor mensen met een lichamelijke, gedragsmatige of meervoudige beperking. Ook als de vraag om ondersteuning erg intensief is en vraagt om speciale deskundigheid. Daar heeft Arduin de professionals voor! Arduin ondersteunt de cliënten in het ontplooien van hun talenten met als uitgangspunt: gewoon wat kan, speciaal wat moet.

www.arduin.nl

Scheldezoom Farmacie B.V. is op 23 februari 2011 officieel opgericht. Scheldezoom Farmacie is voortge-komen uit de Maatschap Zieken-huisapotheek Scheldezoom (MZS) en de ziekenhuisapotheken van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en ZorgSaam. Samen zijn ze sinds 1993 verantwoordelijk voor de genees-middelenzorg in de drie ziekenhui-zen: Goes, Vlissingen en Terneuzen en een aantal zorgorganisaties in Zeeland. Tot de dienstverlening van Scheldezoom Farmacie behoren:

AdviesScheldezoom Farmacie heeft een belan-grijke adviesfunctie op het gebied van far-maceutische patiëntenzorg (FPZ). Er vindt overleg met de specialisten plaats over het juist en veilig gebruiken van geneesmidde-len en er wordt elektronisch medicatiebe-waking uitgevoerd.

Medicatieverificatie ophet Apotheek ServicePuntScheldezoom Farmacie heeft in ieder zieken-

huis een Apotheek Service Punt (ASP).De medewerkers van het ASP leggen bij op-name in het ziekenhuis vast welke genees-middelen gebruikt worden en geven bij ont-slag in overleg met de patiënt de informatie door aan de volgende zorgverlener.

Distributie Het inkopen van geneesmiddelen en le-veren aan de ziekenhuizen en andere zorgorganisaties.

Productie Het team bereidt medicatie-op-maat. In ‘s- Gravenpolder is een faciliteit gevestigd om producten te bereiden die niet (of niet in de vereiste sterkte) commercieel ver-krijgbaar zijn, zoals injectie-vloeistoffen (de zogenaamde “eigen voorraadberei-dingen”).

Laboratorium Op het laboratorium van Scheldezoom Farmacie vindt klinisch en farmaceutisch onderzoek plaats.

www.scheldezoom.nl

Arduin: voor mensen door mensen

SMWO is duidelijk betrokkenBij SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelde-regio) werken de medewerkers (professionals en vrijwilligers) aan een sociale samenleving, waarbij bijzondere aandacht is voor het participeren van kwetsbare burgers. De dienstverlening van SMWO is zo gevarieerd als dat er mensen zijn.

Bij het Infopunt kunnen mensen terecht met vragen over welzijn, zorg, wonen en opgroeien. Zij worden snel door deskundige medewerkers geholpen met informatie, advies en praktische hulp. Is er meer ondersteuning nodig, dan wordt het maatschappelijk werk ingeschakeld. SMWO Welzijn organiseert activiteiten voor jong en oud en coördineert de inzet van hon-derden vrijwilligers.

www.smwo.nl

Geneesmiddelenzorg in Zeeland

Welkom bij Porthos Sluis! Organisaties hebben in Porthos hun deskundigheid gebundeld om mensen gratis te informeren, adviseren en ondersteunen. Jong, oud, of ouder(s): iedereen is welkom met een vraag, probleem of idee over wonen, vrije tijd, gezondheid, opvoeden

en opgroeien. Voor bijvoorbeeld ondersteuning bij het organiseren van een activiteit of het aanvragen van een rolstoel, traplift of hulp bij het huishouden. Porthos Sluis is een gecombineerd Wmo-loket en Centrum voor Jeugd en Gezin, waarin de gemeente samenwerkt met zorg- en welzijnsorganisaties.

Loop zonder afspraak binnen aan de Nieuwstraat 2te Oostburg, bel 0117 - 45 70 50 of mail [email protected]

www.porthossluis.nl

Stichting de Okkernootwoonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking

De Okkernoot, waar respect en liefde voor debewoner het hart van de organisatie vormen Prins Bernhardstraat 2 • 4507 BE SchoondijkeTel.: 0117 - 40 15 67 • [email protected]

ambitiein zorg en welzijnis een uitgave van ViaZorgi.s.m. Trainews.

(Eind-)redactie & Productie: ViaZorgProjectbureau: Trainewsorgkapelle.nlOplage: 165.000 ex. - maart 2013

ViaZorgStationspark 2 4462 DZ Goes0113 250073 - [email protected]

Page 4: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Op 16 maart 2013 stelt Zuidwester tussen 13.00 en 16.00 uur voor iedereen haar deuren open.Wil je kennis maken met onze zorg en dienstverlening, of heb je interesse om bij ons te komen wonen of werken?Kom dan langs en ontmoet onze cliënten en medewerkers.

Jij bent welkom!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maartje Moens,Teamleider Wonen en Dagbesteding,Tel. 06 11 21 61 81

Stichting ZuidwesterRommerswalestraat 14461 ET GoesTel. 0187 89 88 88www.zuidwester.org

Locatie De Honte in Terneuzen

ZorgSaam presenteert zich tijdens De Open Dag van Zorg en Welzijn.

Benieuwd wat er te doen is? Kijk snel op

www.zorgsaam.org

OPEN DAG

Zaterdag 16 maart

10:00 - 16:00 uur

Ga naar de Facebook pagina van ZorgSaam, ‘Like’ ons en deel het bericht over de Open Dag met jouw vrienden!

We verloten onder de delers 5 usb-sticks van ZorgSaam. Leuk hebbedingetje hoor!

Zaterdag 17 maart van 10.00 tot 14.00 uur

Emergis, Oostmolenweg 101 in KloetingeToegang is gratis, volop parkeergelegenheid

Emergis in Kloetingezet haar deuren open!

Kom naar de open dagvan de zorg.

π Rondleiding π Film π Markt π Informatie π

Buurtbewoners, familieleden, vrienden, scholieren en studenten, werkzoekenden en andere geïnteresseerden.

U bent allen van harte welkom!

π Rondleiding π Film π Markt π Informatie π

ZATERDAG17 MAART2012

Emergis in Kloetingezet haar deuren open!

Kom naar de open dag op 16 maart van 10.00 tot 13.00 uur

Buurtbewoners, familieleden, vrienden, scholierenen studenten, werkzoekenden en andere

geïnteresseerden. U bent allen van harte welkom!

π Rondleiding π Film π Markt π Informatie π

Emergis, Oostmolenweg 101 in KloetingeToegang is gratis, volop parkeergelegenheid

ZaTErdag

16 maarT2013

Deelnemer aan deLandelijke Open Dag van de ZorgDe locaties Goes en Vlissingen zetten van10.00 tot 16.00 uur hun deuren open voor publiek!

Locatie Goes‘s Gravenpolderseweg 114

4462 RA GoesT 0113-234000

Locatie VlissingenKoudekerkseweg 88

4382 EE VlissingenT 0118-425000

Ervaar onze zorgVaak komt u pas in aanraking met het ziekenhuis als u (dringend) zorg nodig heeft. Natuurlijk doen wij er dan alles aan om u de beste zorg te leveren. Persoonlijk, professioneel en dicht bij huis. Op de Open Dag kunt u onze zorgverlening zelf ervaren. Ga mee met een rondleiding en kom erachter met welke zorgafdelingen u te maken krijgt als u met spoed wordt opgenomen (op de Acute Opname Afdeling). Of kijk welk traject u in het ziekenhuis aflegt als u een bijvoorbeeld een staaroperatie moet ondergaan. Tijdens onze rondleidingen beantwoorden wij graag al uw vragen!

Werken in de horecaArduin heeft een groot aantalbedrijven, waaronder horeca-gelegenheden. RestaurantDi-vers, lunchrooms Dustoch enVictoria, Grand Café het Getij eneetcafé de Rode Beuk, cliëntenwerken zelfstandig met onder-steuning door supportwerkers.Naast het werk in de hore-cagelegenheden, verzorgencliënten van Arduin ook de cate-ring op locatie, zoals bijvoor-beeld bij het tennistoernooi

Challenger Zeeland.

De maatschappij, dat zijn wij allemaal. Mensen met en zonder beperking. Ongeacht de ernstvan de beperking: je hoort er bij! Arduin ondersteunt mensen met een beperking. Cliëntenvan Arduin kiezen zelf waar zij wonen en werken,wat ze willen leren en hoe zij hun vrije tijd in-vullen. Alle cliënten wonen midden in desamenleving. Dat betekent dat iedereen’s morgens vertrekt naar werk of dagbestedingen ’s avonds weer echt thuis komt. Arduin biedtondersteuning daar waar de cliënt is. Arduindenkt niet in problemen, maar in oplossingen!

Bedrijven van Arduin:midden in de maatschappij!

Meer weten over Arduin? Kijk op www.arduin.nl. Telefoon: 0118-434500Email: [email protected]

Page 5: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

ambitie in zorg en welzijn 05

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

De producten die de cliënten tijdens het dagelijkse activiteitenprogramma maken, worden tijdens de Lentefair verkocht. Dit belooft een gezellige hap-pening te worden. Naast de kraam-pjes met eten en drinken, zijn er tal van

marktkramen, van tuinartikelen tot baby-spullen, van kaarsen tot keramiek. De verkoopopbrengst zal worden gebruikt voor het aanschaffen van nieuwe basis-materialen voor de diverse activiteiten.

www.gors.nl

Lentefair toont diversiteit activiteitenBijna zeventig cliënten van de Onderneming in Vlissingen hebben hard gewerkt aan de Lentefair die op zaterdag 16 maart gepland staat. De Onderneming is één van de locaties van Gors. Gors biedt in Zeeland zorg en ondersteuning aan mensen met een functiebeperking. Dit gebeurt aan huis en op locatie.

Ontdek de Jeugdzorg bij JuventJuvent biedt jeugd & opvoedhulp aan kinderen tot 23 jaar. Als het kan, kiest Juvent voor korte behandeltrajecten waarmee kinderen en hun ouders in de vertrouwde thuissituatie verder kunnen.

Voor sommige kinderen is thuis wonen geen optie meer. Juvent helpt hen met het overbruggen van de stap naar volle-dige zelfstandig-heid. Volgens Jan Riemens, clusterman-ager, is het belangrijk om ook die kant van de zorg te tonen.

“Daarom zijn de Foyer de Jeunesse in Vlissingen en de Kettingkas in Middel-burg open op 16 maart. Onze zorg betreft geen ouderen of zieken maar jongeren die een duwtje in de rug ver-dienen.”

www.juvent.nl

‘Trots op nieuwe Noordsingel’“Philadelphia draagt er vanuit een christelijke visie aan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een zo zelfstandig mogelijk leven kun-nen leiden. Daarom doen we ons werk met verantwoordelijkheidsbesef, passie, aandacht en professionaliteit.”

Aan het woord is locatiemanager Monique Baltus. Zij is trots op het nieuwste woonproject: De Noordsingel in Middelburg. Deze locatie is ook tijdens de Open Dag op 16 maart te bezichtigen. Naast begeleid wonen biedt Philadelphia de mogelijkheid van leerwerktrajecten, bijvoorbeeld bij Grand Café Willem in Middelburg en ambulante begeleiding thuis. “Verder zijn we gestart met ‘jong wonen’; daarin begeleiden we 16- en 17-jarigen naar zelfstandigheid.” www.philadelphia.nl

Unieke zorg in fraaie omgevingZorgstroom biedt in Hof Klarenbeek in Middelburg een unieke vorm van zorg. In het luxe appartementencomplex wonen mensen volledig zelfstandig. Zij hebben echter wel de toegang tot zorg zoals die ge-geven wordt in een zorgcentrum.

Bijzonder is verder dat er, naast appar-tementen met 24-uurszorg, ook apparte-menten zijn voor mensen die (nog) geen zorg behoeven. Deze nieuwe woonvorm is erg in trek. Steeds meer mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig, maar toch beschut wonen.

Hof Klarenbeek biedt die mogelijkheid en ook in het toekomstige Swerfrust wordt deze woonvorm doorgevoerd. Tijdens de Open Dag kunt u op beide locaties hier meer over te weten komen.

www.zorgstroom.nl

Kom kijken in het hart van zorg en welzijn:

Page 6: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

[email protected]@scalda.nlGoes: 0113 558000Terneuzen: 0115 641600www.scalda.nl

Dan ben je bij ons aan het goede adres! Scalda biedt diverse opleidingen in deze richtingen.

Is een opleiding bij Welzijn, Gezondheidszorg of Uiterlijke Verzorging iets voor jou?

Het Welzijnshuis Schouwen-Duiveland Calandweg 51 4301 LX - Postbus 260 4300 AG ZIERIKZEE

0111- 453444 [email protected] www.hetwelzijnshuis.nl

www.hetwelzijnshuis.nl

Senioren

Mantelzorgers

Jeugd & Jongeren

Vrijwilligers

Samenleven

Welzijn

Sport & bewegen

Open Dag van de zorg 15 en 16 maart

Kom langs voor advies

en een lekkere kop koffie.

Voor meer info bezoekt u onze website.

www.allevo.nl

Nieuw! Mobiel informatiepuntIn de provincie Zeeland heeft Visio in diverse gemeenten een mobiel informatiepunt. Het aantal standplaatsen waar u het mobiel informatie-punt kunt vinden breiden wij verder uit zodat u op meer plaatsen terechtkunt. Op www.visio.org vindt u informatie over de data en standplaatsen.

Perspectief voor iedereenIn Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen temaken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Als u of iemand in uw directe omgeving slecht ziet of helemaal blind wordt, heeft dat ingrijpendegevolgen voor wonen, werken, ontspanning, onderwijs, opvoeding en mobiliteit. Op al dezeterreinen biedt Koninklijke Visio ondersteuning.

Onze diensten zijn er voor kinderen en volwassenen die slechtziend of blind zijn. Ook mensen die naast een visuele beperking een andere beperking hebben,kunnen bij het expertise centrum terecht. Met vakmanschap en bezieling begeleiden wij onzecliënten en leerlingen bij een zo zelfstandig mogelijkleven. Mensen die persoonlijk of professioneelbetrokken zijn bij iemand met een visuele beperkingkunnen bij Visio terecht voor advies, onder steuning endeskundigheids bevordering. In onze dienst verleningstaat de vraag van de cliënt centraal. Samen zoekenwe naar de beste oplossing.

Meer informatie Neem contact op met ons Cliëntservicebureau via 088 585 85 85 of [email protected]

www.visio.org

Visio_adv_zorg_welzijn_259x190_def 29-01-2013 10:05 Pagina 1

Page 7: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

ambitie in zorg en welzijn 07

Lelie zorggroep biedt zorg- en hulpverlening aan iedereen die dat nodig heeft. Alle organisaties bin-nen Lelie zorggroep werken vanuit christelijke uitgangspunten, met veel gemotiveerde en deskundige mede-werkers. In Zeeland staan Agathos, Curadomi en Cruciaal GGZ dagelijks voor hun cliënten klaar.

Curadomi: collega’s gezocht“In de thuiszorg werk je altijd één op één. Dat vind ik prettig. Ik heb het gevoel er echt voor mijn cliënten te kunnen zijn. Soms ben je de enige die nog over de vloer komt. Het is dan fijn als je even tijd kunt vrijmaken voor een praatje.” Aan het woord is Rieneke Slabbekoorn. Zij werkt als verzorgende bij Curadomi. Deze thuiszorgorganisatie biedt huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en 24-uurszorg. Curadomi is in Zeeland met name actief op

Walcheren, Zuid-Beveland en Tholen. “Wij werken vanuit onze christelijke identiteit. Onze cliënten waarderen dat. Neem de palliatieve zorg; het is prettig om in je laatste levensfase van gedachten te kunnen wisse-len met iemand die leeft vanuit dezelfde nor-men en waarden.” Vanwege de groei van Curadomi is Rieneke op zoek naar nieuwe collega’s. “Verzorgenden IG die zich her-kennen in onze werkwijze zijn van harte welkom bij onze organisatie.”

Agathos: zorg en hulp aan huisWillemienke Bliek-Janssen is teammanager Intensieve Ambulante Hulpverlening bij Agathos. Vanuit de locatie Goes biedt zij samen met haar collega’s dagelijks hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen. “Onze hulpverleners komen bij onze cliënten thuis, waardoor er intensief contact ontstaat. Bij ambulante hulpverlening kunt u denken aan opvoedondersteuning, gezinsbegeleiding,leren omgaan met verstandelijke beper-kingen of psychosociale/psychiatrische problematiek.

Om aan de vraag naar christelijke jeugd-zorg te kunnen voldoen heeft Agathos een samenwerkingsafspraak met Juvent voor de Intensieve Pedagogische Thuishulp. Op deze manier kan de christelijke jeugdzorg voort blijven bestaan. In de ogen van Willemienke is de christelijke identiteit van de hulpverleners van Agathos voor veel cliënten belangrijk. “Wij ervaren dat mensen het pret-tig vinden om te weten dat wij werken vanuit dezelfde levensovertuiging. Dit komt bijvoor-beeld tot uiting in taalgebruik, kerkbezoek en de omgang met elkaar; het is voor de cliënt en ons als hulpverleners van Agathos vanzelfsprekend. We hoeven dat niet aan elkaar uit te leggen. Overigens staan wij open voor iedereen, ongeacht levensover-tuiging.”

Cruciaal GGZ: zorg zonder wachtlijstenCruciaal is een organisatie voor christelijke GGZ. Rob Hondsmerk, GZ-psycholoog en

hoofdbehandelaar, is nauw betrokken bij de opening van de nieuwe vestiging van Cruciaal in Goes. “Mensen kunnen bij ons terecht voor de behandeling van psychische klachten zoals angst- en paniekklachten, relatieproblemen, verwerking van trauma-tische gebeurtenissen, depressie, problemen op het gebied van seksualiteit of identiteits-problemen.

Omdat we cliënten die zich aanmelden ook meteen willen behandelen, werken wij zonder wachtlijsten.” Zoals alle bij Lelie zorggroep aangesloten organisaties werkt Cruciaal vanuit een christelijke levensover-tuiging. “Dat wil overigens niet zeggen dat al onze cliënten eenzelfde overtuiging heb-ben. Dat is ook niet nodig. Wij bieden onze hulp aan iedereen die daar een beroep op doet.”

Laagewei 7, 4464 AK Goes Voorstraat 31, 4697 EJ Sint Annaland

www.leliezorggroep.nl

Arduin: voor mensen door mensenChristelijke zorg in Zeeland

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

Zorg krijgen, zorg gevenVoor mensen die zorg of hulp ontvangen is het belangrijk dat zij dit krijgen van goed geschoold personeel, van gemotiveerd personeel, van voldoende personeel, van personeel dat tijd en energie wil steken in jouw zorg- of hulpvraag. ViaZorg draagt daar aan bij.

ViaZorg is namelijk een organisatie waarin de Zeeuwse zorg- en welzijn-sorganisaties zijn vertegenwoordigd. Vragen en moeilijkheden op het ge-bied van personeel en arbeid komen bij ViaZorg samen en worden Zeeuws-breed opgepakt. ViaZorg voert diverse projecten uit om personeel te werven, leerlingen warm te maken en om personeel te behouden. Dit allemaal in samenwerking met Zeeuwse organisaties, opleidingsinstituten en overheid.Belangrijk voor zorg en welzijn, of je dit nu geeft, krijgt of er nu niet direct mee te maken hebt, is dat het beeld van de sector juist is. Voorlichting is een goede manier om vrijblijvend kennis te maken met het wel en wee in de sector. Daarom is ViaZorg ook daar hard mee aan de slag, zoals het huis-aan-huis bezorgen van deze Ambitie in Zorg en Welzijn-krant.

www.viazorg.nl

Page 8: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

16 maart 201310.30-16.00 uur

‘s-Heer elsdorpweg 12 4461 wK goes

stichting maatscHappelijK werK & welzijn oosterschelderegio

kom langs

maak kennis

doe mee

speurtocht, ruilwinkel, repaircafé,

sport en spel, omgaan met geld,

hoe word je weerbaar, omgaan met

spanningsklachten, vrijwilligerswerk

kijk voor alle activiteiten op:

www.smwo.nl

Open Dag

Juvent biedt hulp aan kinderen en jongeren

tot 23 jaar in Zeeland. Kinderen die te maken

hebben met gedragsproblemen, ontwikkelings-

stoornissen, een licht verstandelijke beperking of

problemen van psychiatrische aard zijn bij ons

aan het juiste adres.

Kijk snel op www.juvent.nl

Benieuwd naar de locaties die wij openen tijdens de open dag van de zorg?

Heb jij HART voor de zorg ? Wij hebben volop

mogelijkheden!

zorg leveren bij mensen thuis of in een woonzorgcentrum

werken als zelfstandige of in dienstverband

werken in de zorg , huishouding, administratie, keuken,....

verschillende opleidingsmogelijkhedenverschillende opleidingsmogelijkheden

[email protected]

Page 9: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

De regio inSinds kort werkt Visio ook met een Mobiel Informatiepunt. Het doel is tweeërlei, vertelt Esther. “Allereerst wil-len we graag meer bekendheid geven aan Visio. Door letterlijk de weg op te gaan, komt onze organisatie in beeld. Daarnaast bereiken we wellicht mensen die momenteel onbekend zijn met Visio of een drempel ervaren om naar Goes te komen.” Anita Landewé, medewerker communicatie & voorlichting, is werk-zaam op het Mobiel Informatiepunt. De gedrevenheid waarmee ze over haar werk praat, werkt aanstekelijk. “Visio beschikt over bijzonder veel expertise en biedt veel revalidatie mogelijkheden. Mijn werk op het Mobiel Informatie-punt beschouw ik als een uitdaging om bezoekers kennis te laten maken met alle mogelijkheden die Visio te bieden heeft.” Overigens benadrukken Esther en Anita dat het Mobiel Informatiepunt voor iedereen, zonder afspraak te bezoeken is. Ook mensen die zich professioneel of persoonlijk betrokken voelen bij mensen met een visuele beperking zijn van harte welkom.

Standplaatsen gezochtHet Mobiele Informatiepunt is momen-teel een project voor de duur van twee jaar. Bij succes wordt dit verlengd. Het succes hangt voor een deel af van het

aantal standplaatsen dat in de regio beschikbaar is. Esther en Anita heb-ben zich vooralsnog vooral gericht op verschillende zorgcentra in de regio maar er kunnen zeker nog standplaatsen bij. “Natuurlijk zijn parkeerplaatsen bij verpleeg- en verzorgingshuizen ideale locaties, deze zijn vaak centraal ge-legen. Maar wij denken ook ruimer, bijvoorbeeld aan bibliotheken en ge-meentehuizen. Bij interesse of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Thelen-Krijger.

Training en scholingProfessionals die te maken hebben met mensen met een visuele beperking kun-nen bij Visio terecht voor verschillende trainingen en scholingen. De training Zie-Wijzer is daar een voorbeeld van. Het doel van deze training is om zorgmedewerkers bewust te maken over het leven met een visuele beperking en tevens hen handvatten te bieden hiermee om te gaan. Theorie en ervaringsoefenin-gen wisselen elkaar af. Bij interesse of voor meer informatie over het Mobiel Informatiepunt of de training Zie-Wijzer kunt u contact opnemen met Esther Thelen-Krijger. Koninklijke Visio, locatie Goes is te bereiken op telefoon-nummer: 088 – 585 95 00Voor meer informatie overVisio kijk op: www.visio.org

viescentrum in Goes. “Het eerste contact is vrijwel altijd met het ClientServiceBu-reau”, vertelt Esther Thelen-Krijger, me-dewerker communicatie & voorlichting. “Mensen melden zich telefonisch aan. Daarna volgt een telefonische intake. Hierin proberen wij de hulpvraag helder te krijgen. Vervolgens volgt, in ieder geval bij volwassenen, een videologisch onderzoek. Naast de toelichting op de oogafwijking bekijken we bijvoorbeeld de kleur en/of contrastengevoeligheid, de invloed van licht en de leesafstand op de visuele beperking. Dan volgt een adviesgesprek waarin we mensen in-formeren over revalidatiemogelijkheden en hulpmiddelen.” Buitenom het aan-meldingtraject bestaat de mogelijkheid om het inloopspreekuur te bezoeken, iedere donderdagochtend van 09:00 – 12:00 uur. In de meeste gevallen komen de cliënten voor kortdurende revalidatie naar de locatie in Goes. Soms is het beter voor een cliënt om een traject van intensieve revalidatie te volgen. Dit kan bij Visio Het Loo Erf in Apeldoorn.

Met de introductie van het Mobiel Informatiepunt werkt Koninklijke Visio, expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen, aan haar zichtbaarheid in de regio. Door de provincie in te trekken en op wisselende “standplaatsen” mensen van informatie te voorzien en kennis te laten maken met verschillende hulpmiddelen, hoopt Visio meer slechtziende en blinde mensen te bereiken.

Koninklijke Visio introduceert Mobiel Informatiepunt

ambitie in zorg en welzijn 09

Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschil-lende vormen van onderzoek, begelei-ding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, licha-melijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevorder-ing. Visio speelt vooral in op praktische hulpvragen. Bijvoorbeeld: Ik kan de krant niet goed meer lezen, zijn daar hulpmid-delen voor? Door mijn visuele beperking twijfel ik of ik mijn werk kan blijven doen? Mijn kind kan het schoolbord niet goed aflezen, zijn hier oplossingen voor?

Beperking in kaartVisio werkt vanuit 23 revalidatie- en advi-escentra. Daarnaast zijn er locaties voor woon- en dagbesteding, onderwijs en intensieve revalidatie. In Zeeland kunnen mensen terecht bij het revalidatie- en ad-

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

Page 10: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Kijk eens rond bijHooge Platen in BreskensDe deuren van woonzorgcentrum Hooge Platen in Breskens staan tijdens de Open Dag op 16 maart wijd open. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de verrassend moderne wereld van de ouderenzorg. Van 10 uur tot 16 uur tonen we via demonstraties, bezichtigingen en leuke activiteiten voor jong en oud, dat het mooi wonen én werken is bij ons. En omdat het in Breskens is, hoort daar na-tuurlijk een lekker (gratis) visje bij! U bent van harte welkom. Graag tot ziens!

www.woonzorgwzv.nl

4039 413837

444342

3635343332

Goes

49

52

48

51

47

50

Zierikzee

27 28

2523

2221

Middelburg

15

1312

20

14

16 17

Vlissingen

Oost-Souburg

9

34

765

Terneuzen

Axel

WestdorpeSas van Gent

1

Hulst

30

Heinkenszand45

Rilland

19

1817 Westkapelle

Koudekerke

ambitie in zorg en welzijn 11

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart!

8 Zaamslag

10Breskens

31Kloetinge

Kom kijken bij de kinderopvangKinderopvang Walcheren (KOW) doet dit jaar voor het eerst mee aan de Open Dag van Zorg en Welzijn. Unitmanager Elisa Kuipers: “Op diverse locaties houden we in de week van 11 – 16 maart Open Dag. Ouders met kinderen in verschillen-de leeftijdsgroepen kunnen zich op de hoogte stellen van opvangmogelijkheden voor hun kind. Tijdens de Open Dag op 16 maart verzorgen we rondleidingen op onze kinderdagverblijven, peutergroepen, peuterspeelzalen en locaties voor buitenschoolse opvang. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud en elk kind ontvangt een leuk presentje.”

Bij KOW kunnen kinderen spelen, leren en genieten, waardoor ouders zorg en arbeid kunnen combineren. Kinderopvang Walcheren is uw partner in groei; part-ner van ouders in de ontwikkelingsgerichte begeleiding van hun kind(eren) en partner van organisaties die het jonge kind ondersteunen.Wilt u weten welke KOW-locaties meedoen aan de Open Dag? Kijk dan op de website www.kinderopvangwalcheren.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de activiteiten op deze dag.

www.kinderopvangwalcheren.nl

29

Nisse

Locatienaam Organisatie naam Branche(s) Bezoekadres Openingstijden

1. DeBlaauweHoeve Curamus verpleging, Truffinoweg2,Hulst 10:00-14:00 verzorging en thuiszorg2. Clinge TragelZorg gehandic.zorg Sterredreef50,Clinge 11:00-16:003. ‘tVerlaet SOKA verpleging, Bernhardstr.22,Westdorpe 13:00-15:02 verzorging en thuiszorg4. deRedoute SOKA verpleging, Rijsenburg2,SasvanGent 13:00-15:00 verzorging en thuiszorg5. deBlide SOKA verpleging, AlberdingkThijmstraat1, 13:00-15:00 verzorging Terneuzen en thuiszorg5. deRodeBeuk Arduin gehandic.zorg Kersstraat11,Terneuzen 10:00–17:00 AtelierenLunchroom6. DeHonte ZorgSaam ziekenhuis, Wielingenlaan2,Terneuzen 10:00–16:00 Zws-Vlaanderen thuiszorg, ouderenzorg enambulance7. TerSchorre SVRZ verpleging, Bachlaan90,Terneuzen 10:00–15:00 verzorging en thuiszorg8. DeMolenhof SVRZ verpleging, Molenstraat14,Zaamslag 10:00–15:00 verzorging en thuiszorg 9. DeVurssche SVRZ verpleging, Rooseveltlaan1,Axel 10:00–15:00 verzorging en thuiszorg 10.HoogePlaten St.WoonzorgWZVverpleging, Westlandstraat4,Breskens 10:00–16:00 verzorging en thuiszorg 12. Lunchroom/ Gors gehandic.zorg Scheldestraat21,Vlissingen 10:00-17:00 shopKek13.DeOnderneming Gors gehandic.zorg Handelsweg28,Vlissingen 10:00-14:0014.AdmiraalDeRuyterVlissingen ziekenhuis Koudekerkseweg88,Vlissingen 10:00-16:00 Ziekenhuis15.Tuimelaar Walcheren kinderopvang A.Gogelweg10,Vlissingen 15.00-17.0016.TerReede WerktvOuderen verpleging, Vredehoflaan370,Vlissingen 10:00-14:00 verzorging en thuiszorg 16.EenXAndermaal, Arduin gehandic.zorg Hermesweg6,Vlissingen 10:00–17:00 KringloopVlissingen16.GlazenPuiAtelier Arduin gehandic.zorg Walstraat41,Vlissingen 10:00-16:0016.PaardoesManege Arduin gehandic.zorg Bosweg6,Vlissingen 10:00–14:0016.Kinderdagverblijf KinderopvangWalcheren kinderopvang Meiveldpad2,Middelburg Meikever17. KindercentrumTuimelaarKinderopvangWalcheren KinderopvangA.Gogelweg10,Vlissingen 15.00–17.0018.Terpoorteweg SVRZ verpleging, TerPoorteweg15,Koudekerke10:00–15:00 verzorging en thuiszorg19.Krekepad SVRZ verpleging, Krekepad1,Westkapelle 10:00-15:00 verzorging en thuiszorg 20.Dol-Fijn KinderopvangWalcheren kinderopvang Molenweg57,Oost-Souburg 10:00-12:0020.DeltaCycleFietsenstallingArduin gehandic.zorg Zusterplein8,Middelburg 9:00–17:0020.Di-VersRestaurant Arduin gehandic.zorg Vlasmarkt13,Middelburg 19:00–23:0020.Dustoch Arduin gehandic.zorg KorteGeere16,Middelburg 10:00–17:0020.Knip-oogcadeauArduinArduin gehandic.zorg LangeNoordstr.20,M’burg 10:00–17:0020.Overwater Arduin gehandic.zorg Langevielesingel12,M’burg 10:00–16:00 Stadstuinkwekerij20.’tGetijRestaurant Arduin gehandic.zorg Oosterscheldestr.18A,M’burg8:00–21:0021. Swerf-Rust Zorgstroom verpleging, Stommesweg1,Middelburg 13:30-16:00 verzorging en thuiszorg

Page 11: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Tragel Zorg staat voor verstandelijk gehandi-captenzorg. Wonen, werken, behandeling, leren en vrije tijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Ondersteuning thuis of op één van de locaties van Tragel Zorg in Zeeuws-Vlaanderen. Dagelijks zetten veel mensen zich in voor mensen met een ver-standelijke beperking. Professionele zorgver-leners, maar ook vrijwilligers.

Samen met een cliënt naar een voetbalwed-strijd bijvoorbeeld. Niet alleen nuttig maar ook waardevol. Want zo maak je de wereld van de cliënt groter. Wil je ook de wereld groter maken en meer weten over werk, vrij-willigerswerk en de producten van Tragel Zorg? Bezoek de Open Dag van Tragel Zorg op 16 maart.

www.tragelzorg.nl

Hulst

Tholen

46

Rilland

Beleef Tragel Zorg op 16 maart

Ontmoet ZorgSaamOp zaterdag 16 maart staat de Open Dag van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen op de agenda! Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom op locatie De Honte in Terneuzen. Neem een kijkje achter de schermen van ZorgSaam: veel activitei-ten, demonstraties en informatiestandjes van ziekenhuis, thuiszorg, ambulance en ouderenzorg. Neem een kijkje op diverse afdelingen en poliklinieken. Ook dit jaar zijn er weer kleine testjes/controles. Er zijn speciale activiteiten voor jong en oud. Tik of schrijf alvast in de agenda. Tot dan!

www.zorgsaam.org

Jij bent welkom!Tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart zijn geïnteres-seerde cliënten, potentiële medewerkers en buurtbewoners van harte welkom bij Stichting Zuidwester aan de Rommerswalestraat 1 in Goes.

Al met al zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en samen met cliënten de handen uit de mouwen te steken! Blijf op de hoogte van onze activiteiten via www.face-

book.com/wijzijnzuidwester of Twitter @ikbenzuidwester.

www.zuidwester.org

ambitie in zorg en welzijn 11

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart!

2 Clinge

Dirksland

53

Bergenop

Zoom

54

Ervaar de ambitiein Zorg en Welzijntijdens de Open Dagop 16 maart Zorg & Welzijn is de grootste sector van de Zeeuwse arbeidsmarkt: maar liefst 24.250 mensen werken er! Het is een sector met ambitie, die inspeelt op uitdagingen als de toenemende en veranderende vraag naar zorg, die zoekt naar technische verbeter-ingen en innovatieve oplossingen.

In alle delen van Zeeland openen locaties de deuren voor jou!Kijk hiernaast voor de locaties bij jou in de buurt. Hou www.ZZ.nl in de gaten voor actuele informatie.

De Open Dag van Zorg en Welzijn wordt in Zeeland mogelijk gemaakt door ViaZorg.

www.ViaZorg.nl

Locatienaam Organisatie naam Branche(s) Bezoekadres Openingstijden

22.HofKlarenbeek Zorgstroom verpleging, Gerbrandylaan4F,M’burg 11:00–15:00 verzorging en thuiszorg 23.Kettingkas Juvent jeugdzorg PrinsBernhardstr.2,M’burg 10:00-16:0024.FoyerdeJeunesse Juvent jeugdzorg Walstraat15,Middelburg 10:00–17:0025.‘tGasthuis SVRZ verpleging, Noordpoortplein2,M’burg 10:00–15:00 verzorging en thuiszorg 26.Zandkasteel KinderopvangWalcherenkinderopvang Westerzicht66,Vlissingen ZZ.nl27. Weerwerk Weerwerk geestelijke Klarinetweg16a,Middelburg 13:00-16:00 gezondheidszorg 28.DeNoordsingel Philadephia gehandic.zorg Noordsingel106,Middelburg 10:00–16:00 ZorgZuidwest29.Jikkemiene Gors gehandic.zorg Dorpsplein46,Nisse 10:00-16:1530.deFonteyne SVRZ verpleging, Hoefbladstraat1,Heinkenszand10:00–15:00 verzorging en thuiszorg 31. Emergis Emergis geestelijke Oostmolenweg101,Kloetinge 10:00-13:00 gezondheidszorg 32.KdoKdokaarsenmakerijArduin gehandic.zorg Kolveniershof21-23,Goes 10:00–17:0032.StichtingmentorschapZeeland overige werkvelden ZZ.nl32.SMWO SMWO welzijn ‘s-HeerElsdorpweg12,Goes 10:30-16:0033.AdmiraalDeRuyterGoes ziekenhuis ‘s-Gravenpolderseweg114,Goes 10:00-16:00 Ziekenhuis

34.TerValcke SVRZ verpleging, LouisedeColignylaan2,Goes 10:00–15:00 verzorging en thuiszorg 35.Lunchroom/shopNr.9 Gors gehandic.zorg LangeVorststaat9,Goes 10:00-17:0036.GalerieDeKaai Gors gehandic.zorg J.A.v.d.Goeskade65,Goes 10:30-15:3037. DeCirkel Gors gehandic.zorg Beukenstraat58,Goes 09:30-15:3038.Productiegroep Gors gehandic.zorg Dr.A.F.Philipsstraat14,Goes 10:00-15:0039.TerWeelGoes Zorggroep verpleging, Joannaplantsoen1,Goes 10:00-16:00 TerWeel verzorging en thuiszorg 40.KoninklijkeVisio KoninklijkeVisio gehandic.zorg Stationspark2,Goes 10:00-14:0041.Weerwerk Weerwerk geestelijke Houtkade22,Goes 13:00-16:00 gezondheidszorg42.StichtingZuidwesterZuidwester gehandic.zorg Rommerswalestraat1,Goes 13:00–16:0043.KoninklijkeKentalis KoninklijkeKentalisoverige Schaepmanstraat21,Goes 10:00–12:00 werkvelden44.Randhof Zorggroep verpleging, ‘sHeerElsdorpweg18,Goes 10:00-16:00 TerWeel verzorging45.DeVliedberg Zorggroep verpleging, HuizedeVliedberg18,Rilland10:00-16:00 TerWeel verzorging46.TenAnker SVRZ verpleging, PrinsClauslaan1,Tholen 10:00–15:00 verzorging en thuiszorg 47. VerpleeghuisCorneliaAllevo verpleging, EmilSandströmweg2,Z’zee vrij.enza. verzorging 10:00–16:00 en thuiszorg 48.ZorgboulevardZ’zee ZorgboulevardZ’zee thuiszorg KoningGustaafweg2,Z’zee 10:00-14:0049.Allerzorgv.d.Bijl thuiszorg KoningGustaafweg2,Z’zee 10:00-14:0050.Brugzicht Gors gehandic.zorg Scheldestraat5,Zierikzee 10:00-16:0051. KinderboederijDePuntGors gehandic.zorg Scheldestraat3,Zierikzee 10:00-16:0052.Lunchroom/shopDePuntGors gehandic.zorg Scheldestraat5,Zierikzee 10:00-16:0053.VanWeel-BethesdaZ’huisCuramare ziekenhuis, Stationsweg22,Dirksland 10:00-16:00 verpleging, verzorging en thuiszorg54.Tantelouise-Vivensis verpleging, Moeregrebstr.18,BergenopZoom10:00-16:00 verzorging en thuiszorg

Onze medewerkers laten dan graag zien wat hun werk inhoudt en geven tekst en uitleg over verschillende werk- en oplei-dingsmogelijkheden. De cliënten geven u een rondleiding door onze prachtige nieuwbouw en gunnen u een blik in hun dagbesteding. Daarnaast zijn er die dag ook diverse activiteiten vanuit de vrijwil-ligersactie NL DOET.

Page 12: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

Op welk punt je ook in je carrière staat, ViaZorg is er voor jou. De consulenten weten wat er speelt binnen de Zeeuwse zorg- en wel-zijnsector. Zij kennen de wegen, ontdekken de kansen en weten hoe daar te komen. Met advies, scholingof re-integratie; ViaZorg maakt werk van de zorg en welzijn.

Ben je op zoek naar een (andere) baan in de zorg- en welzijnssector of ben je werkzaam in de sector en zoek je juist iets erbuiten? Dan kun je het best terecht bij ViaZorg.

Zorg voorje werk

De consulenten adviseren over je loopbaan, ondersteunen je bij re-in-tegratie en helpen je gericht op weg met solliciteren. Ontvang je bijvoor-beeld een uitkering dan kun je aan je begeleider bij de uitkerende instantie vragen of je bij ViaZorg een oriënte-rend gesprek mag. Werk je voor een werkgever, maar zit je niet helemaal meer op je plek? Dan is het moge-lijk een loopbaanadviesgesprek aan te vragen. Kijk eens in je CAO of je daar recht op hebt of bespreek met je leidinggevende wat jouw mogelijk-heden zijn.

Loopbaanbegeleiding De consulenten van ViaZorg hebben dagelijks contact met werkgevers, scholen, UWV en andere relevante partijen. Deze contacten zetten zij in voor loopbaanbegeleiding. Want of je nu aan een bed of aan een bureau staat, de zorg- en welzijnssector wil jouw talenten graag goed benutten. Het maakt voor de consulenten dan ook geen verschil of je nu aan het be-gin bent van je carrière, al een eind gevorderd of vanuit een andere bran-che de overstap wilt maken. Zij staan je steeds met raad en daad bij.

Solliciteren en netwerkenVaak vormt een basistraining het startpunt van loopbaanbegeleiding. Hierbij vragen de consulenten om goed naar jezelf te kijken én te luis-teren: wie ben je en wat wil je? Met deze antwoorden als startpunt lukt het om carrières een nieuwe impuls te geven. Dáár zorgt ViaZorg voor!

De consulenten van ViaZorg (vanlinks naar rechts): Renske Weda,Jacqueline Risseeuw, MarjoleinVerseput, Karina Rentier

InformatiebijeenkomstenViaZorg organiseert in samenwerking met het UWV Werkbedrijf de bijeenkomst ‘Werken in zorg en welzijn’. Tijdens deze bijeenkomst ontvang je informatie over de mogelijkheden van werken en leren in de sector zorg en welzijn in Zeeland. Een consulent van ViaZorg vertelt over de ontwikkelingen binnen deze sector, welke vacatures er op de arbeidsmarkt zijn en welke zorg- en welzijnsorganisaties leer/werktrajecten aanbieden. De eerstvolgende bijeenkomst is dinsdag 12 maart in de Week van Zorg en Welzijn.

Dagelijks gemiddeld: - 1.100 bezoeken- 70 organisatieprofielen

Wekelijks gemiddeld:- 41 nieuwe vacatures- 6.500 unieke bezoekers

Maandelijks gemiddeld:- 1.860 bezichtigingen per vacature - 5.500 bezoeken met tablet of smartphone

ZZ.nl: vind de baan van je levenvacaturesZoek de baan van je leven in de meest actuele vacaturebank van zorg en welzijn in Zeeland en omgeving.☺ met sollicitatietips

Cv plaatsenPlaats je CV en kom onder de aandacht van de werkgevers in zorg en welzijn.☺ met vacature-CV match

vacature alertMeld je aan voor de vacatures per e-mail, per RSS of volg @wwwZZnl op Twitter.☺ mis geen enkele vacature

WerkenOntdek alles over de deelsectoren en zorg- en welzijnorganisaties.☺ met organisatieprofielen

lerenLees welke opleidingsmogelijkheden en beroepen er zijn binnen zorg en welzijn.☺ met informatie voor herintreders en zij-instromers

ZZ.nl is dé zorg en welzijn carrièresite van Zeeland

Page 13: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Ambitie in Zorg en Welzijnambitie in zorg en welzijn 13

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

Laat via #ambitieZW op Twitter en Facebook weten wat jouw ambitie is in Zorg en Welzijn. Wat versterkt jouw trots. Waar wordt jij blij van? Volg op @ambitieZW op Twitter en word fan op Facebook, facebook.com/ambitieZW.

FWG is het Functiewaarderingssysteem waar veel zorg- en welzijnsorganisaties mee werk-en. Aan de hand van dit systeem wordt gekeken welk loon bij de functie past. Naast je salaris krijg je ook te maken met arbeidsvoorwaarden. Deze staan in een Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO). In Zorg en Welzijn gelden verschillende CAO’s. Er zijn ver-schillen, maar ook overeenkomsten: de arbeidsvoorwaarden zijn altijd goed geregeld!

Naast een prima salaris kun je rekenen op 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering, reis- en andere onkostenvergoedingen. Volg je een BBL opleiding, dan verdien je een leerlingsalaris.

OpleidingenVoor een baan in Zorg of Welzijn heb je veelal een gerichte opleiding nodig. Er zijn diverse opleidingen op verschillende niveaus. Kijk op www.zz.nl bij LEREN voor meer info over de functies, onderwijsvormen en opleidingsinstellingen. Na het behalen van een diploma zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

DoorgroeienIn de zorg zijn volop carrièremogelijkheden. Als je wilt, biedt de Zorg kansen om verder te leren en door te groeien. Zo kun je denken aan leidinggevendet- en beleidsfuncties, een specialisatie in je vakgebied of het opleiden van leerlingen. In veel gevallen betaalt de werkgever de kosten van de scholing. Dit is vastgelegd in de meeste CAO’s. Er zijn veel opleidingen en trainingen mogelijk. In de Zorg raak je niet snel uitgekeken!

Zeeland telt ruim 70 zorg- en welzijnsorganisaties van klein naar groot. Er werken zo’n 24.250 personen. De zorg- en welzijnssector is de grootste werkgever van Zeeland. Alle deelsectoren binnen Zorg en Welzijn zijn in Zee-land vertegenwoordigd:

- Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)- ZiekenhuizenVerpleging, verzorging en thuiszorg- Gehandicaptenzorg

Deze verscheidenheid geeft je een ruime keuze en veel mogelijkheden.

Flexibele werktijdenEen fulltime werkweek in Zorg en Welzijn bedraagt 36 uur. Veel mensen in de sector werken in deeltijd. Dit kan heel goed en in allerlei varianten. Veel zorg voor cliënten gaat 24 uur per dag door, daarom zul je ook ’s avonds of in het weekend werken. Aan de ene kant moet je werken als anderen vrij zijn, maar je bent ook vrij als anderen werken. Het is dan bijvoorbeeld lekker rustig als je boodschappen wilt doen. Daarnaast is het een goede manier om meer geld te verdienen.

VerdienstenVoor het werken buiten kantoortijden krijg je namelijk een onregelmatigheidstoeslag. Deze toeslag varieert van 22% tot 60% van je salaris. Je verdient in Zorg en Welzijn al met al best goed.

- Kraamzorg- Jeugdzorg- Kinderopvang en peuterspeelzalen- Welzijn en maatschappelijk werk

Page 14: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Het beste uit jezelf

Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke organisatie voor mensen met een verstan delijke beperking die zorg en/of onder steuning nodig hebben. Vanuit een christelijke visie willen wij eraan bijdragen dat mensen met een verstandelijke beperking het beste uit zichzelf kunnen halen.

PHILADELPHIA

Landelijk CliëntbureauT (0800) 0830

www.philadelphia.nl

16 maart 2013

Open DagPhiladelphia biedt mensen met een verstandelijke beperking onder steuning op het gebied van wonen, dagbesteding, leer-/werk trajecten, logeren en ambulante begeleiding. Wij hebben o.a. locaties in Heinkens zand, Zoutelande, Meliskerke, Middelburg, Goes, Terneuzen en Vlissingen.

Ben je geïnteresseerd om te zien hoe het er bij ons aan toegaat? Hoe het is om bij ons te wonen, te werken of door ons begeleid te worden? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart. De adressen van de deel-nemende locaties vind je op www.philadelphia.nl/opendag

Kom eens bij ons langs!

Wil je plezier hebben in je werk?

Dat willen wij ook! Wel zo prettig voor jezelf én voor de klant.Ben je enthousiast en heb je een frisse kijk op zorg? Dan vind je bij ons misschien wel dé baan die bij je past. Wij hebben het hele jaar door vacatures voor verzorgenden en verpleegkundigen. Volg je een opleiding in de zorg en zoek je vakantiewerk? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren.

Banenmarkt in Ter Reede 16 maart 2013Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom naar onze banenmarkt op 16 maart van 10.00 tot 14.00 uur tijdens de Open Dag in Ter Reede in Vlissingen. Kijk voor meer info op onze website.

Kijk voor alle vacatures op www.werktvoorouderen.nl Telefoon 0118 - 448 448 of [email protected]

Kom naar onze

banenmarkt!

zaterdag 16 maart a.s.

10.00 tot 14.00 uur

OPEN DAG

Zaterdag 16 maart

10:00 - 16:00 uur

Kom kijken in Woonzorgcentrum Hooge Platen in Breskens

Het is mooi wonen en werken bij ons!

DemonstratiesBezichtigingenLeuke activiteiten voor jong en oud

Page 15: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Silvia werkt al sinds haar 18e in de zorg. Vanwege een afgebroken studie altijd in functies zonder verpleegtech-nische handelingen, zoals verpleeg-hulp. Toch blijft juist ook die ver-pleegtechnische kant haar boeien. De omslag komt als Silvia aan de slag gaat bij Woonzorgcentrum ’t Verlaet in Westdorpe. Hier hebben zij oog voor haar ervaring en haar ambities. “Toen ik deze opleidingsmogelijkheid kreeg, wist ik dat dit mijn laatste kans was. Die greep ik met beide handen.”

Praktijkopleider Annick Goethals is enthousiast over de prestaties van haar nieuwe collega. “We nemen leerlingen volledig in ons team op. Meedenken, meewerken, zelf met oplossingen komen; het hoort er allemaal bij.” Silvia zelf roemt de steun die zij krijgt. “Schoolboeken, schoolklassen: natuurlijk is het weer even wennen. Maar mijn collega’s steunen mij door dik en dun. In zo’n omgeving gaan werken en leren pri-ma samen.”

www.sokazvl.nl

ambitie in zorg en welzijn 15

Baanbrekers in de zorg ViaZorg schoolt personeel welzijn om naar zorg

Zou jij wel eens heel ander werk willen doen? Of ben je genoodzaakt na te denken over een andere richting? Ook in zorg en welzijn zijn er mensen die een carrièreswitch maken, niet alleen omdat ze willen, maar ook omdat het nodig is. ViaZorg merkt dat steeds meer welzijnspersoneel geen of te weinig werk heeft, zoals pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Tegelijkertijd kampt de zorg met een tekort aan personeel, vooral verzorgenden in de ouderenzorg.

ViaZorg start daarom met het omscholen van ruim 20 (ped-)agogisch medewerkers. Zij gaan een jaar lang één dag per week naar school en werken aanvullend 24 uur als leerling in de ouderenzorg. Deze baanbrekers weten hoe het is om van werk te veranderen. Lees hun ervaringen op hun weblog op Baanbrekersindezorg.nl en word fan op facebook.com/ambitieZW

Bij de uitvoering van dit project werkt ViaZorg samen met Werkgeversservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, Scalda, UWV, SVRZ, Curamus en SOKA.

Volg deze Baanbrekers in de zorg tijdenshun omscholing op Baanbrekersindezorg.nl

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

wonen, werken en vrije tijd te besteden. Het is geweldig om te zien hoe trots mensen zijn als ze bepaalde handelingen weer kunnen verrichten.” Om gebruik te maken van ergotherapie is een verwij-zing van een arts nodig. De kosten voor behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering.

www.curamus.nl

Ergotherapeut vergemakkelijkt dagelijks leven

Curamus biedt ouderen een breed pakket van mogelijkheden op het gebied van wonen, welzijn, zorg en behandeling, verspreid door Zeeuws-Vlaanderen. Binnen Curamus is een team ergothera-peuten actief. Zij geven adviezen aan mensen die beperkingen ondervinden in regelmatig terug-kerende activiteiten.

Anniek van Eekelen-Kips is ergotherapeute en komt om die reden veel bij mensen thuis. Zowel bij mensen in een verzorgings-huis, als bij mensen in de wijk. “Aan de hand van oefeningen proberen wij hen bepaalde handelingen (opnieuw) aan te leren. Dat gaat vaak het beste bij de mensen thuis. Logisch, want daar kunnen we oefenen met de apparaten waarmee mensen dagelijks te maken hebben. Het koffiezetapparaat bijvoorbeeld of de ra-dio. Naast deze oefeningen bekijken we ook hoe de woonomgeving kan worden aangepast zodat bewegen makkelijker gaat. Matjes en lage drempels zijn in onze ogen ongewenst. En soms bieden hulpmiddelen zoals een rollator uitkomst.”

Zelfstandig blijvenAnniek praat vol enthousiasme over haar werk. “Met ons werk stimuleren wij oude-ren om zo lang mogelijk zelfstandig te

Voor Silvia de Lange (47 jaar) was het opleidingstraject dat de Stichting Ouderenzorg Kanaalzone haar bood, een wens die uitkwam. “Van jongs af aan wilde ik in de verpleging. Door omstandigheden liep dat toen anders. Als alles goed gaat, heb ik nu binnen een paar maanden mijn diploma niveau 3 IG op zak. Zo zie je: je bent nooit te oud om te leren.”

In de toekomst zal een steeds toenemend aantal mensen zorg nodig heb-ben, waardoor Verzorgende-IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg krachtige beroepen voor de toekomst zijn.

Als Verzorgende-IG ben je actief op het gebied van zorg, wonen, huishouden en welzijn. Je kunt aan de slag in allerlei beroepspraktijken en zorgsituaties. Bij Medewerker Maatschappelijke Zorg ligt de nadruk op de welzijnsbeleving van mensen, de persoonlijke aandacht, agogische vaardigheden en de gesprekjes. Binnen het werkveld ouderenzorg zijn zowel de aspecten van Verzorgende-IG als die van Medewerker Maatschappelijke Zorg belangrijk. www.scalda.nl

Beroepenvan de toekomst!

‘Nooit te oud om te leren’

Page 16: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Voor al uw vragen zijn wij 24 uur per dag en zeven dagenper week bereikbaar via tel. 0900 - 900 4444 (lokaal tarief).

Postbus 73 • 4600 AB Bergen op Zoom • [email protected]

www.tantelouise-vivensis.nl

Als je graag in de zorg wilt werken en je bent

nieuwsgierig naar onze vacatures, kijk dan op

www.tantelouise-vivensis.nl

werkenin de zorg

tanteLouise-Vivensis

Het grote ouderenzorgdebat

Stichting tanteLouise-Vivensis nodigt u uit om op deOpen Dag van Zorg en Welzijn deel te nemen aan

het grote ouderenzorgdebat dat zal worden gehouden op

zaterdag 16 maart 2013 om 10:00 uur inVestzaktheater Het Zwijnshoofd

Moeregrebstraat 18, 4611 JC Bergen op Zoom.(inloop en ontvangst vanaf 09:30 uur)

Het dagvoorzitterschap is in goede handen van

Victor Deconinckvoormalig presentator “TweeVandaag”

Voor meer informatie en aanmelding kunt u kijken opwww.tanteLouise-Vivensis.nl

Page 17: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Willie Wortels in zorg en welzijnViaZorg verbindt jong-technisch- talent aan de sector

Er wacht technisch talent een grote toekomst in de zorg- en welzijnssector. De sector staat de komende jaren namelijk voor grote uitdagingen. Vooral in krimpregio’s, zoals Zeeland, wordt een grote toename van de zorgvraag verwacht, die niet alleen is op te lossen met meer personeel. Slimme technologie of het slimmer organiseren van zorg is nodig om voldoende zorg te kunnen garanderen.

“Al sinds de eerste klas krijgen we praktische problemen uit het bedrijfsleven voorgelegd. Nu hebben we gekozen voor de gezondheidszorg om de

problematiek van deze sector te leren kennen. Bovendien denken drie van ons aan een beroep in deze sector. Dit is dus een uitgelezen kans om kennis te

maken” - Manon, Lea, Auke, Kevin

ViaZorg slaat met het project Bruggen bouwen een brug tussen jong ontwikkel- en uitvin-derstalent en de vraag naar (technische) vernieuwing en slimmer werken in de zorg- en welzijnssector in Zeeland. Leerlingen van HBO, MBO en/of voortgezet onderwijs werken in groepjes aan een opdracht die door een zorg- of welzijnsorganisatie is opgesteld. Het kan gaan om ingewikkelde projecten of een onderdeel daarvan, zoals hulp en behandeling op afstand. Maar ook meer eenvoudige opdrachten, zoals het schrijven van een handleiding voor een nieuw apparaat, het organiseren van een work-shop rondom het gebruik van nieuwe technieken of het technisch oplossen van een alledaags probleem. Hou de website in de gaten en word fan op facebook.com/ambitieZW

www.viazorg.nl

ambitie in zorg en welzijn 17

Met het project Kies je dienst komt SVRZ tegemoet aan de wens van de medewerkers om zelf de diensten in te roosteren. “Dit komt uiteindelijk ten goede aan onze cliënten. Immers, medewerkers die werk en privé op een prettige manier kunnen combineren, zijn ontspannen en werken met meer plezier.”

Nathalie de Groot is projectleider van Kies je dienst. “Hoewel de noodzakelijke software nog niet beschikbaar is, werkt een groep van zeventig medewerkers nu al op deze manier. Doordat iedereen in een andere levensfase zit, verschil-len de voorkeuren voor bepaalde diensten. Zelf roosteren werkt prima voor iedereen.”

www.svrz.nl

Maak je eigen werkroosterMevrouw Geertruida Kerbusch:

“Het is net alsof de wijkzusterin de woonkamer zit”

“De beeldzorg van tantelouise-Vivensis bevalt me prima”, zegt Geertuida Kerbusch (83). “Zij is enthousiast over het beeldbellen met wijkzuster Rian. Ik woon alleen en het beeldbellen geeft me sowieso een veilig gevoel. Rian belt me iedere dag. Vraagt dan hoe het met me gaat, of ik goed geslapen heb. Ik kan met al mijn vragen bij haar terecht en als ik het een keertje niet zo zie zitten dan pept zij mij weer op. En met de iPad is het net of zij bij mij in de woonkamer zit”

Succesvolle pilot krijgt een vervolg

Voorbeeldige zorg van stichtingtanteLouise-Vivensis

Bergen op Zoom - Vijftien klanten van de West Brabantse zorgaanbieder stichting tanteLouise-Vivensis kregen onlangs een iPad voor contact met de wijkverpleegkundige. Bij wijze van proef. Via een beeld-spreek-luister verbinding kan zorg op afstand worden verleend in de huiskamer van de cliënt. Dit brengt vele voordelen met zich mee. De cliënt kan langer thuis blijven wonen in de eigen, vertrouwde omgeving. De mogelijkheden om te beeldbellen met anderen voorkomt dat men in een isolement raakt. De zorg via het beeldscherm wordt door de cliënten maar ook medewerkers als erg persoonlijk ervaren.

Even een praatje makenTijdens de pilot die binnenkort geëvalueerd wordt, maken twee wijkverpleegkundigen vanuit verpleeghuis residentie Moermont in Bergen op Zoom, via de iPad dagelijks op een vast moment contact met hun cliënten. Ze maken even een praatje, vragen hoe het gaat, hebt u lekker geslapen vannacht, is het douchen vanochtend gelukt of hoe gaat het met de kinderen? De cliënt ziet de ver-pleegkundige op de tablet en de verpleegkundige ziet op het beeldscherm de cliënt.

Meer mensen helpen“De reacties van de huidige gebruikers zijn dermate enthousiast, dat het aantal deelnemers waarschijnlijk binnenkort wordt uitgebreid naar vijftig. De beeldcontacten vervangen een deel van de persoonlijke contacten tussen de wijkzuster en de cliënt en dat bespaart kosten met name in de reistijd. Hoeveel dat oplevert is nu nog niet te becijferen”, zegt projectleider Jan-Kees van Wijnen van stichting tante Louise-Vivensis. “Beeldzorg is bedoeld om met minder medewerkers meer mensen te helpen.”

Leefwereld“Behalve kostenbesparing voor tanteLouise-Vivensis levert beeldzorg ook voor onze klanten voordelen op”, vervolgt van Wijnen ons gesprek. “Het bestrijdt een-zaamheid en vergroot de leefwereld van mensen omdat ze ook van tal van andere mogelijkheden van de iPad gebruik kunnen maken, zoals bijvoorbeeld skypen, de radiofunctie of om spelletjes te spelen. Deze manier van zorgen is uitermate geschikt voor medicijnbegeleiding, het geven van dagstructuur, het vervangen van fysieke controlemomenten en het begeleiden van revalidanten, en als de handen van de medewerker echt nodig zijn komt de zuster gewoon bij de cliënt aan huis”, aldus Jan-Kees van Wijnen.

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

Page 18: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Welzijn, zorg en opgroeien in Sluis

Iedereen, welkom zonder afspraak! Aarzel niet, kom met je vraag voordat het een probleem wordt. Blijf niet rondlopen met problemen waar je zelf niet uit komt. Laat ons weten wanneer je ondersteuning wilt bij het uitvoeren van een goed idee of nieuw initiatief in bijvoorbeeld je dorp of wijk.

Porthos biedt ook verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk!

www.porthossluis.nl Nieuwstraat 2, Oostburg | T. (0117) 45 70 50 | E. [email protected]

porthosstaat naast je

Kom naar de Open Dag op 16 maart Nieuwstraat 2

Oostburg

Werk bij jou in de buurt

Kom werken bij SVRZ! een moderne en groeiende organisatie

Open dag van de zorgOok SVRZ doet mee op 16 maart. Kijk op www.svrz.nl of www.zz.nl voor de deelnemende locaties van SVRZ.

www.werkenbijsvrz.nl [email protected] 088-8871010

‘SVRZ is groot in klein zijn. Ik heb voldoende kansen om door te groeien.’ SVRZ biedt tijd voor zorg! Vanuit acht zorgcentra, talloze kleinschalige woonvormen in de wijk of het dorp en ZorgThuis. Altijd dichtbij, altijd vertrouwd. Altijd die zorg die past bij de wens van onze cliënt.

hoge flexibiliteit in uren en locatie volop doorgroeimogelijkheden grote kans op vast contract veel opleidingsplaatsen arbeidsvoorwaarden op maat

Page 19: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

ambitie in zorg en welzijn 19

Kom naar de Open Dag van Zorg en Welzijn op 16 maart! Kijk op pag. 11

Werkt voor Ouderen daagt mensenuit om iets moois te makenExpressie, aandacht, plezier en zingeving; een ochtend boetseren in het Atelier van Ter Reede in Vlissingen brengt de deelnemers veel. Deze creatieve activiteit past uitstekend bij het streven van Werkt voor Ouderen om te werken aan de kwaliteit van leven van bewoners en klanten. Naast boetseren zijn er ook mogelijkheden om te schilderen en tekenen. Begeleider Yvonne de Wolff: “Wij da-gen mensen, met welke beperking dan ook, uit om iets moois te maken. Het is geweldig om te zien dat dit lukt. Maar vooral om te zien hoe blij en trots de makers zijn.”

www.werktvoorouderen.nl

Zorggroep Ter Weelis in bloei! Service verlenen op het gebied van wonen, zorg en welzijn.Dat is waar Zorggroep Ter Weel voor staat!

De service van Ter Weel richt zich op cliënten die wonen in de verpleeg- en verzorgingshuizen en cliënten die de dagbehandeling of dagverzorging be-zoeken. Zorggroep Ter Weel heeft zorg-centra in Goes, Krabbendijke, Yer-seke, Kruiningen en Hansweert.

In het handelen van de medewerkers en vrijwilligers van Ter Weel staat de cliënt centraal. De cliënt wordt met re-spect benaderd en er wordt rekening gehouden met normen, waarden, opvat-tingen en gevoelens.

Elke cliënt is een uniek persoon, die ook binnen Ter Weel zelf de regie van zijn/haar leven in handen houdt.

Kortom, Zorggroep Ter Weel regelt de zorg die de cliënt wenst en nodig heeft met als uitgangspunt: Kan niet, bestaat niet! Zo kunnen zij opbloeien.

Wilt u ook opbloeien binnen Zorg-groep Ter Weel of wilt u gewoon een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom tijdens de Open Dag op 16 maart!

Kijk dan opwww.terweel.nl

en solliciteer!

thuis@cleijenborch dichtbij en vertrouwd

Zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat is hét adres voor mensen die zorg en aangenaam wonen willen com-

bineren. Sinds kort is het dienstenpakket uitgebreid met extramurale zorg en hulp bij het huis-houden: Cleijenborch Thuis.

Bij alle diensten die Cleijenborch levert staan de wensen en behoeften van de cliënten centraal. Deskundige

en betrokken medewerkers werken in kleinscha-lige teams om cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten wonen en te leven, binnen de eigen wensen,

grenzen en mogelijkheden. Dichtbij en vertrouwd zijn hierbij kernwaarden. Info: [email protected] of bel 0113-240900 en vraag naar Yvonne Moerman. Gelijktijdig met de uitbreiding van ons dienstenpakket presenteren we u een nieuwe huis-

stijl waarbij een herkenbaar beeldmerk zal worden geïntroduceerd. www.cleijenborch.nl

45 jaar zorgen metheel veel plezier!

In september 2012 werkte Ine Zandee 45 jaar als verpleegkundige in diverse sectoren van de gezondheidzorg. “De laatste jaren werk ik in de Thuiszorg van Cederhof in het mooie dorp Wemeldinge. Het werk is erg afwisselend, steeds andere cliënten met verschillende zorgbehoeften. De mogelijkheid om parttime te kunnen werken is voor mij erg belangrijk. Het volgen van bijscholingen en het werken in een team met (jonge) collega’s houdt me bij de tijd. Ook na deze 45 jaar blijf ik het nog steeds een heel mooi, fijn en boeiend beroep vinden.”

www.ouderenzorgkapelle.nl

Aan de slag in de zorg?

dichtbij mensen Bij Zorgstroom draait het om mensen.Wij zijn een organisatie die naast de mensen staat die hulp nodig hebben en luistert naar wat mensen willen. Een organisatie die ondanks alle bezuinigingen in de zorg steeds weer op zoek is naar nieuwe mogelijkheden. Zorgstroom levert een groot aantal diensten, van huishoudelijke zorg tot zorg in het hospice. Van maaltijden tot verpleeghuiszorg. Zorgstroom werkt op heel Walcheren en is dus ook letterlijk heel dichtbij. Zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar. Zorgstroom helpt op afspraak, maar ook op afroep, al is het midden in de nacht. Dichtbij mensen betekent ook dat Zorgstroom samenwerkt met andere instanties die zorg verlenen. Dichtbij mensen is dus dichtbij u!

0118 – 684 000www.zorgstroom.nl

dichtbij mensen Bij Zorgstroom draait het om mensen.Wij zijn een organisatie die naast de mensen staat die hulp nodig hebben en luistert naar wat mensen willen. Een organisatie die ondanks alle bezuinigingen in de zorg steeds weer op zoek is naar nieuwe mogelijkheden. Zorgstroom levert een groot aantal diensten, van huishoudelijke zorg tot zorg in het hospice. Van maaltijden tot verpleeghuiszorg. Zorgstroom werkt op heel Walcheren en is dus ook letterlijk heel dichtbij. Zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar. Zorgstroom helpt op afspraak, maar ook op afroep, al is het midden in de nacht. Dichtbij mensen betekent ook dat Zorgstroom samenwerkt met andere instanties die zorg verlenen. Dichtbij mensen is dus dichtbij u!

0118 – 684 000www.zorgstroom.nl

0118 684000 [email protected]

Bij Zorgstroom werk je in een gemotiveerd team,

met veel doorgroeimogelijkheden en uitstekende

arbeidsvoorwaarden. Kijk voor alle vacatures op

www.zorgstroom.nl of bel 0118 684 000.

WERKEN IN DE ZORG =• Leuk en interessant; werken met mensen• Zorgen dat de opa en oma van je vrienden het goed hebben!• Je vrienden zorgen dat jouw opa en oma het goed hebben!• Werken aan je toekomst; werken met mensen• Goed salaris• Regelmatig lekker uit kunnen slapen• Werken en leren dus verdienen terwijl je nog studeert

En... werken in de zorg doe je natuurlijk bij Zorgstroom!Loop even langs onze beurstand op het Zorg & Welzijnpleinvoor meer informatie.

Zorgstroom.nl

Like ons op Facebook: www.facebook.nl/zorgstroom Volg ons op Twitter: www.twitter.com/zorgstroomop1

ZORGSTROOM, DICHTBIJ MENSENWerk je in de zorg? Dan ben je goed bezig! Zorgstroom heeft verschillende zorg- en verpleegcentra en levert een groot aantal diensten zoals thuiszorg en maaltijden.

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/zorgstroomop1

GEWOON GOED BEZIG!

BEZOEK ONS OP HET ZORG & WELZIJNPLEIN

BEN JE OP ZOEK NAAR EEN LEUKE STAGEPLAATS OF EEN BAAN? KIES DAN VOOR DE ZORG!

GEWOON GOED BEZIG!

BEZOEK ONS OP HET ZORG & WELZIJNPLEIN

BEN JE OP ZOEK NAAR EEN LEUKE STAGEPLAATS OF EEN BAAN? KIES DAN VOOR DE ZORG!

GEWOON GOED BEZIG!

BEZOEK ONS OP HET ZORG & WELZIJNPLEIN

BEN JE OP ZOEK NAAR EEN LEUKE STAGEPLAATS OF EEN BAAN? KIES DAN VOOR DE ZORG!

Page 20: Ambitie in Zorg en Welzijn krant maart 2013

Zaterdag 16 maart

Open Dag van Zorg en WelzijnKijk wat Curamus u kan bieden en kom zaterdag 16 maart naar de Open Dag!

Tussen 10.00 en 14.00 uur bent u van harte welkom op De Blaauwe Hoeve, Truffinoweg 2 in Hulst.

Stichting Curamus

Truffinoweg 2, 4561 NT HulstT 0114 - 381 381

facebook.com/curamus

twitter.com/curamus

Langer thuis met hulp

van Curamus

Dit is slechts een kleine greep uit ons programma.

Kijk voor het volledige programma op onze website www.curamus.nl

ZelfstandigheidCuramus biedt u veel mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

GeheugenproblemenCuramus biedt op verschillende manieren ondersteuning wanneer u of uw partner te maken krijgt met geheugenproblemen.

WelzijnCuramus heeft een breed aanbod op het gebied van activiteiten, ontspanning en catering.

WonenBij Curamus kunt u ook zelfstandig wonen. Bezichtig één van onze appartementen.

GEZOCHT: GEMOTIVEERDE VAKANTIEKRACHTEN ZORGGROEP

TER WEEL IS IN BLOEI EN OP ZOEK NAARJOU! TER ONDERSTEUNING VAN DE

MEDEWERKERS IN DE DIVERSE ZORGCENTRA

SOLLICITEREN? www.terweel.nl

ALS JE DE AFGESPROKEN PERIODE HEBT GEWERKT, ONTVANG JE ALS WAARDERING VOOR JE INZET EEN LEUK CADEAUTJE!

WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN?

> PRIMA SALARIS> GOEDE WERKSFEER> FLEXIBELE WERKTIJDEN> WAARDEVOLLE ERVARING