Ambassadeursdag 3 mei 2014

16

description

Een speciale uitgave van het KIK.magazine met een verslag van de Ambassadeursdag van Stichting Opkikker.

Transcript of Ambassadeursdag 3 mei 2014

Page 1: Ambassadeursdag 3 mei 2014
Page 2: Ambassadeursdag 3 mei 2014

2

Groeten uit Slagharen

Inhoud

Vormgeving: Tim v.d. BergHoofdredactie: Kelly Loup, Elianne WiersmaRedactie: Esther Edens (www.e-schrijft.nl), Rachel van Rhijn, Rowin Ubink, Kelly Loup, Elianne Wiersma, Judith NicolBeeld cover: Helga Jansen (www.fotostudio68.nl)

COLOFON

INHOUD 4

6

8

9

10

12

14

16

Page 3: Ambassadeursdag 3 mei 2014

33

Het was vandaag feest in Slagharen! Vanuit alle hoeken van het land wa-ren er gezinnen onderweg voor een bezoek aan de Ambassadeursdag. Een unieke in zijn soort, zoals jullie nu allemaal weten.

De afgelopen weken reden de vrachtwagens af en aan bij het kantoor van Stichting Opkikker! Alle spullen moesten worden verzameld om de Ambassadeursdag tot in de puntjes te verzorgen. Dit weekend ontvangen wij meer dan 1300 gezin-nen met elk een eigen verhaal. In deze speciale uitgave van KIK. lees je een paar van deze verhalen en kun je de dag nog eens nabeleven in tekst en beeld!

Zie jezelf terug in de rubriek ‘Groeten uit Slagharen’ en beleef het speciale Ambassadeursmoment ‘ Once in a lifetime’ nogmaals. We hopen dat jullie de medaille met trots zullen dragen! Wij zijn in elk geval ontzet-tend trots op jullie allemaal en op jullie inzet om ook andere kinderen een ‘Opkikker te geven. Jullie inzet voor de mobieltjesacties, de Support Actie, de Grote Clubactie, de Hinkel opkikkerdag! Waar zouden wij zijn zonder jullie... Geniet lekker na van deze mooie dag!

Opkikkergroet, Ruud Sliphorst Directeur Stichting Opkikker

voorwoord

Page 4: Ambassadeursdag 3 mei 2014

4

Wauw! Er zijn zoveel

berichten in de KIK.Corner

binnengekomen. De leuk-

ste zijn uitgezocht.

Prikbord

Ook is er vandaag weer een bedrag van

40,- binnengekomen door het bakken en

verkopen van heerlijke cakejes. Bedankt

voor je bijdrage Carmen Dunnewind.

Moppen

Er komt een

vis bij de

dokter. Dan

zegt de dok-

ter: Oooh, i

k zie het

al: Uit de k

om!

Twee paarden

lopen op de

wei, zegt de

ene tegen

de andere: I

k haat vlie-

gen! Zegt de

ander: Ja,

ik loop ook

liever!

“Toen we op de A28 reden

was het echt zo leuk om alle

vlaggetjes aan de auto’s

te zien, met zijn allen een

geweldige Opkikker dag”

Door: Familie de Haan

Page 5: Ambassadeursdag 3 mei 2014

5

Herken jij jezelf op deze foto, mail

naar [email protected]. Want jij

bent de selfie-prijswinnaar!

“De Superopkikkerdag is superleuk.

Ik heb een mooie onderscheiding

gekregen, daar ben ik héél blij mee.”

Moppen“Het is groen en je kan

het niet zien?”Antwoord: Kikker om het

hoekje“Er liepen twee oenen

over straat, zei de ene

tegen de andere: Mag ik

nu in het midden lopen?”

Live your life like there is no tomorrow” Door: Suzanne Oudeboom“Van jullie magazine krijg ik een KICK!!!”

“De gezelligheid: Leuk dat iedereen er is!” Door: Souria

Page 6: Ambassadeursdag 3 mei 2014

6

Once in a lifetime

Once in a lifetime! Na weken vol spanning en

nieuwschierigheid was het nu

dan eindelijk zover; de Once

in a lifetime ervaring! Op drie verschil-

lende tijdstippen werden jullie met

je familie verwacht op twee verschil-

lende locaties in Slagharen. Hier was

de nieuwschierigheid wel te merken

onder alle Ambassadeurs. Waarom

moeten we hier naartoe komen en

wat staat er allemaal te gebeuren?

Toen alle gezinnen aanwezig waren,

werden de deuren dan eindelijk

gesloten en kon het eindelijk begin-

nen. Met een welkomstwoord van de

(plaatsvervangende) directeur ging

de Once in A Lifetime ervaring van

start.

Op het grote scherm werd er ineens

afgeteld en iedereen deed mee;

3…2…1…. En toen begon de video.

Een goudsmit, waardetransport,

Opkikkernieuws, de kluis van de Ne-

derlandse Bank; iedereen wilde nu

toch echt wel weten wat er allemaal

ging gebeuren. En toen kwam de

Opkikkermascotte samen met de

beveiliger binnen, met in de hand

een koffer met de geheime trans-

port.

Maar dat was nog niet alles, want

Jan-Willem Termijtelen, de voorzitter

van Stichting Opkikker, had voor

jullie nog een haast koninklijke toe-

spraak in petto. Met vele lovende

woorden bedankte hij jullie voor

jullie inzet. Zonder Ambassadeurs

geen stichting Opkikker! En toen

was het Once in a lifetime mo-

ment daar, Jan-Willem onthulde

ein-de-lijk de medaille. Een echte

Opkikker Ambassadeurs medaille.

Jullie mochten nu omstebeurt

naar voren om jullie welverdiende

medaille op te komen halen!

Page 7: Ambassadeursdag 3 mei 2014

7

Once in a lifetime! Beste Opkikker Ambassadeurs, uit naam van Stichting Opkikker heet ik jullie allemaal van harte welkom. Mijn naam is Jan Willem Ter-mijtelen en ik ben voorzitter van Stichting Opkikker. Namens Stichting Opkikker heb ik vandaag een bijzondere aankondig-ing voor jullie. Stichting Opkikker wordt vertegenwoordigd door een fantastische groep Opkikker Ambassadeurs. En daar zijn we erg trots op.Jullie zetten je met enorm veel toewijding in om zieke leeftijdsgenoten en hun gezinnen een leuke dag te bezorgen. En dit doen jullie met heel veel succes. Het is een voorrecht om omringd te zijn door zo’n geweldige en inspirerende groep bijzondere mensen. Jullie vormen een onmisbare kracht achter de stichting. Zonder Opkikker Ambassadeurs geen Sticht-ing Opkikker. Al onze aandacht gaat vandaag uit naar jullie. Jullie hebben je onderschei-den door je op jonge leeftijd in te zetten voor de maatschappij. Door grote en kleine acties te organiseren met het doel om zieke leeftijdsgenoten een dag van ontspanning aan te kunnen bieden, door Stichting Opkikker met veel bezieling en enthousiasme onder de aandacht te brengen op allerlei verschillende plaatsen, door initiatieven van Stichting Opkikker te omar-men en tot een succes te maken, maar vooral door jullie doorzettingsver-mogen, jullie zorg voor anderen en vaak alleen al door jullie aanwezigheid. Jullie hebben uitmuntend werk gedaan en daarnaast hebben jullie je ambassadeurschap aangegrepen om jezelf te ontplooien en persoonlijk te ontwikkelen. En dit alles terwijl je zelf het gevecht met je eigen nare ziekte gevoerd hebt of misschien nu nog voertJullie zijn een voorbeeld. Niet alleen voor jullie omgeving maar ook ver daarbuiten.Stichting Opkikker is enorm trots op elk van jullie. En daarom heeft het de Opkikker behaagt om jullie persoonlijk te bedanken voor jullie bijdrage als ambassadeur en jullie door middel van een prachtige medaille te onder-scheiden voor jullie werk en jullie inzet voor Stichting Opkikker Jullie mogen deze bijzondere en welverdiende onderscheiding met veel trots dragen.Jan Willem Termijtelen, Voorzitter Stichting Opkikker

Page 8: Ambassadeursdag 3 mei 2014

8

Tadaa! Uitslag van de Mobieltjesactie!Actie-inspira

tieVandaag was jij aanwezig op de Ambassadeursdag van Stichting Opkikker. Wij vonden het een enorme eer dat jij onze gast was en we hopen dat je een onvergetelijke dag hebt gehad met een speciale VIP behandeling, een unieke riddering, een optreden van Ernst en Bobbie en de Kinderband, een optocht, het

onderlinge contact en de vele attracties die Slagharen biedt.

De dag begon vanochtend met het inleveren van alle, door jullie, verzamelde mobieltjes. Al maan-den lang ontving Stichting Opkikker enthousiaste berichten van ambassadeurs die fanatiek aan het inzamelen geslagen waren. Vele foto’s van ingezamelde mobieltjes passeerden de revue, mobieltjesdozen werden volop aangevraagd en sommigen haalden zelfs de krant. Geheel terecht kwamen jullie vol trots alle verzamelde mobieltjes inleveren in de hiervoor speciaal ingerichte tenten vol containers. En we kunnen je verklappen dat het resultaat er mag zijn.. Ondanks de vele positieve berichten die wij ont-vingen had Stichting Opkikker niet durven hopen dat er vandaag zo’n groot aantal mobieltjes opgehaald zou worden. Dankzij jullie fantastische inzet is er weer een record verbroken. Maar liefst 16.846 mobieltjes werden in de containers inge-leverd! Een geweldig groot aantal. Wij zijn ontzet-tend blij met dit fantastische aantal en willen iedereen bedanken voor hun inzet! Dankzij jullie hulp zijn we weer een stukje dichter bij de 75.000 mobiele tele-foons die wij in 2014 hopen in te zamelen! Oude mobieltjes kunnen nog het hele jaar door ingeleverd worden. Wil jij meer informatie of een mobieltjesdoos aanvra-gen? Kijk dan op www.mobieltjesactie.nl of bel naar 036-5386660.

Cheque overhandigingenNaast de vele mobieltjes die werden ingeleverd hadden ook vele van jullie vandaag als verrassing een cheque meegebracht voor Stichting Opkikker. Deze cheques werden veelal overhandigd als resultaat van acties die georganiseerd werden voor de stichting. Ruud Sliphorst, directeur van Stichting Opkikker, was de hele dag aanwezig om de cheques officieel in ontvangst te nemen en gezellig met jullie bij te kletsen. Zie hieronder een aantal foto’s van de overhandigingen. Ontzettend bedankt ambassadeurs!

Page 9: Ambassadeursdag 3 mei 2014

9

Doe mee

Vanaf september start de loterij in samen-werking met de Grote Clubactie. Ook dit jaar doet Stichting Opkikker mee aan

deze loterij waarmee stichtingen extra geld binnen kunnen halen door de verkoop van loten. Jij als Op-kikker ambassadeur kan Stichting Opkikker helpen door lootjes te gaan verkopen, lees hieronder verder hoe jij je kunt aanmelden!In het najaar kun je de loten gaan verkopen op je sportclub, op school, bij jou in de buurt, op het werk van je ouders of bij familie. De lootjes kosten €3,- euro per stuk, hiervan gaat 80% naar Stichting Opkikker. Hoe meer loten je verkoopt, hoe meer gezinnen wij een Opkikkerdag kunnen bezorgen. Je kunt je nu al aanmelden voor deze loterij. Dit kun je doen door een e-mail met jouw gegevens te verstu-ren naar [email protected].

Op 3 juni is het weer zover: dan worden de VROUW Awards voor de vijfde keer uitgereikt. Er zijn 9 verschillende cat-egorieën met daarin 5 genomineerden. In de categorie ‘Goede doel – BN’ er’ is Maureen du Toit genomineerd als BN’er én ambassadeur van Stichting Opkikker!Maureen is sinds enkele jaren een van de ambassadeurs van Stichting Opkik-ker, zij zet zich veelvuldig in en draagt bij aan de naamsbekendheid. Naast deze activiteiten schrijft zij exclusief het verhaal van ‘Freddie Tovervinger’ in KIK., het magazine dat 4 keer per jaar bij jou in de brievenbus valt.Vind jij ook dat Maureen de Vrouw Award moet winnen? Stem dan via deze link. Stemmen duurt niet langer dan 5 minuten, daarnaast kun je aangeven op welke prijs jij het liefst kans maakt. Bedankt voor jouw stem!

De VROUW Awards 2014

Doe mee en verkoop

Bedankt voor je inzet!

Page 10: Ambassadeursdag 3 mei 2014

10

Testpanel

Wild West Adventure Mine Train Eagle Ripsaw Falls

MikaiLang wachten, maar wel cool

8,5Ging keihard!

10Hier was ik te

klein voorKei leuk

9

IsaLeuk, hoop

herrie8

Héééél leuk, ging lekker hard en

scherpe bochten10

Hééel eng, maar erg leuk

8Erg leuk

9

Kiki Mooi7

Snel!8

Een beetje hoog6

Super leuk9

7,8 9,3 7 9

DE GROTE SLAGHAREN TEST

ISAIsa is een meisje van 10 jaar oud

en woont samen met haar ouders

en haar zus Naomi en broer Breng

in Voorhout. Isa heeft Systemische

Sclerodermie, een reuma aandoe-

ning. Hierdoor is ze vaak erg moe

en heeft ze veel pijn in haar lijf.

Maar ondanks haar vervelende

ziekte doet Isa graag leuke din-

gen in haar vrije tijd. Vooral teke-

nen, zingen en in musicals spelen

vind ze erg leuk. Ze vond het erg

fijn dat ze alles even kon vergeten

tijdens haar Opkikkerdag en dat

wenst zij andere kinderen ook toe.

Tijdens de ambassadeursdag

vindt ze vooral de ontvangt op de

rode loper erg leuk, omdat ze zich

hierdoor erg speciaal voelde!

Page 11: Ambassadeursdag 3 mei 2014

11

Wild West Adventure Mine Train Eagle Ripsaw Falls

MikaiLang wachten, maar wel cool

8,5Ging keihard!

10Hier was ik te

klein voorKei leuk

9

IsaLeuk, hoop

herrie8

Héééél leuk, ging lekker hard en

scherpe bochten10

Hééel eng, maar erg leuk

8Erg leuk

9

Kiki Mooi7

Snel!8

Een beetje hoog6

Super leuk9

7,8 9,3 7 9

DE GROTE SLAGHAREN TESTMIKAIMikai is 6 jaar en woont in Coevor-den, dat is vlakbij Ponypark Slagha-ren. Hier woont hij samen met zijn ou-ders en zijn grote zus, Lieke. En niet te vergeten natuurlijk zijn twee honden Banjer en Joep! Mikai speelt graag met lego of met zijn vriendjes buiten. Als je hem hier niet kunt vinden, is hij waarschijnlijk bij de dansschool aan het streetdancen! Vorig jaar heeft Mi-kai voor het eerst een Ambassadeurs-dag meegemaakt in Walibi en hier vond hij echt alles leuk. De hele dag leuke dingen doen met het gezin, andere kinderen uit het ziekenhuis weer zien en natuurlijk de optredens na afloop. Door onder andere zijn Primaire Ciliaire Dyskinesie, zijn astma en zijn allergieën wordt Mikai snel ziek en moet hij veel medicijnen gebruiken en krijgt hij fysiotherapie. Maar dat houdt hem niet tegen om zoveel mogelijk dingen te doen die andere kinderen ook doen!

KIKIKiki is 13 jaar en woont samen met haar ouders, haar kleine zusje Milou, haar grote broer Tom en haar teckel Skip in Breda. Iedere woensdag is Kiki te vinden op de manage, waar ze paardrijles volgt. Eenmaal weer thuis komt de knutseldoos uit de kast, want ook knutselen doet ze graag! Kiki heeft het Autisme Spec-trum Stoornis met een verstandelijke beperking. Haar Super Opkikkerdag vond ze helemaal geweldig, dus als Opkikker Ambassadeur doet Kiki er alles aan om zoveel mogelijk kinderen ook zo een dag te kunnen geven. Van cakejes bakken tot aan het houden van een spreekbeurt of meedoen aan de Hinkel Opkikkerdag. Dit jaar is het alweer de derde keer dat Kiki er met haar gezin bij is. Ieder jaar moeten ze er weer een stukje verder voor rijden, maar dat hebben ze er zeker voor over!

Page 12: Ambassadeursdag 3 mei 2014

12

Daar sta ik dan.. Langs de rode

loper te wachten op de aankomst van Guus,

want vandaag mag ik Guus volgen op de Super

Opkikkerdag in Slagharen. Met vele andere kinderen,

ouders en verzorgers die voorbij komen is het niet

moeilijk om Guus te vinden, want hoe handig is het

dat ze een bolderkar hebben meegenomen. Dus daar

is hij, samen met zijn vader, een hele goede vriendin

van de familie en niet te vergeten Merle, de verpleeg-

kundige en je kunt meteen aan Guus zien dat hij

enorm op haar is gesteld.

Onderweg komen ze allemaal auto’s tegen met vlag-

getjes van Stichting Opkikker en al deze auto’s gaan

richting Slagharen. Op de rode loper staan heel veel

politieagenten, Star Wars-figuren, clowns en worden

alle ambassadeurs verwelkomd en begeleid door

korpsmuziek.

Guus Heber is 8 jaar en komt uit Neer, een plaats

in Limburg, en hij was al om 06.30uur

wakker, want het is heel ver rijden naar Slagharen.

Guus heeft een blaasaandoening, heeft last van

zijn darmen en hij heeft een stoma. Guus wordt DJ

Stuiter genoemd en daaruit kun je wel afleiden dat

hij houdt van muziek, muziek en nog een muziek en

daarbij misschien een beetje dansen en hij weet

ook veel van computers. Met zijn mengpaneel aan

zijn computer heeft hij al 20 nummers gemaakt.

Bij binnenkomst in Slagharen staat er bovenop een

podium een DJ leuke muziek te maken, en ja, dat

wil Guus ook wel, dus samen zijn we naar boven

gegaan en heeft Guus de mengtafel van de DJ

mogen aanschouwen en een nummer Edwin Evers

aangekondigd. Guus wordt onze nieuwe Armin van

Buuren en dat kun je gelijk zien.

Als ik Guus spreek rond de lunch heeft hij hele ver-

halen. Hij vindt Slagharen superleuk, is al in de auto’s

Mijn Opkikkerda

g

Vandaag was een fantastische SuperOpkikkerdag met prachtig weer en allemaal fijne

ambassadeurs die volop hebben genoten van attracties in Slagharen. Met op zaterdag

3 mei in de hoofdrol Guus Heber.

ambassadeursdag!Guus zijn

Page 13: Ambassadeursdag 3 mei 2014

13

ambassadeursdag!geweest waar hij zelf mocht sturen, van de glijbaan geweest op een juten zak en het mooiste vond hij toch wel dat hij Ernst & Bobby heeft gezien en daar heeft hij hele mooie filmpjes van gemaakt die hij thuis vast nog een keer gaat bekijken en laten zien aan zijn moeder en zus.

In de tussentijd heeft Guus ook de ‘once in a lifetime experience’ meegemaakt en daar heeft hij een supermooie opkikker-medaille gekregen als ambassadeur van Stichting Opkikker. Daarna is hij nog in de monorail geweest en van die glijbaan waar je heel nat van kan worden, maar dat viel mee! Kortom, hij heeft een fantastische dag in Slagharen die zeker in zijn herinnering blijft hangen. En ik hoop niet alleen bij Guus, maar ook bij jou.

Heb jij ook genoten op de SuperOpkikkerdag? En heb jij nog een leuk verhaal dat je aan ons

wilt laten weten? Stuur een e-mail naar de redactie van KIK ([email protected]) en

wie weet zie jij jouw bericht in het volgende KIK magazine!

Page 14: Ambassadeursdag 3 mei 2014

22

Deftig in beeld

Page 15: Ambassadeursdag 3 mei 2014

23

Page 16: Ambassadeursdag 3 mei 2014

14

Kijk Mij

Grote fan Joël met Bobbie op de foto