Agapè Bereikt Nederland - september 2013

4
Jaargang 6, nr.20 – september 2013 Agapè StudentLife bouwt aan beweging Pagina 2 Samen film kijken met DESIGNnext Pagina 3 Iedere bezoeker is uniek Pagina 4 Agapè Bereikt Neder l and Periodieke verantwoording van uw giften aan Agapè-projecten Deelnemer Marc de Jonge is onder de indruk van het AIA- sportproject in Hoogkerk: “Fantastisch dat we met zo veel kinderen door middel van sport ons geloof konden delen.” “Nadat we het sportveld hadden verkend besloten we ‘s avonds hondenpoep langs het terrein op te ruimen. Daar legden we de eerste contacten met kinderen, die toen ook spontaan hun eigen speeltuintje schoonmaakten en ons vervolgens meehielpen met het sportveld. De kinderen waren direct enthousiast toen we ze uitnodigden voor de sportweek. Dat weekend zijn ze zelf de wijk ingetrokken om vriendjes en vriendinnetjes erover te vertellen en mee te vragen. Die dag hebben we meer dan zeventig kinderen ontvangen op het veld. In de avond kwamen daar nog meer dan dertig jongeren bij. Het programma dat we voorbereid hadden raakte een beetje in de war. Maar wat waren we blij met zo veel kinderen en tieners op de allereerste dag van het project!” - 1 - Kinderen zitten klaar voor de sportactiviteiten in Hoogkerk Overweldigende opkomst in Hoogkerk Ultimate Challenge 2013: een nieuwe uitdaging! Ultimate Challenge: een activiteit van Athletes in Action waarbij deelnemers worden uitgedaagd om hun fysieke grenzen te verleggen. Ze werken ook aan teamspirit en geestelijke diepgang en gaan zo de confrontatie met zichzelf aan. Daarbij is een van de lessen: je maakt het zo zwaar als je zelf wilt. Je kunt je er ook gemakkelijk van afmaken, maar dat zegt wel iets over wie je bent. Durven de deelnemers de keuze te maken om zichzelf helemaal te geven? Het event vindt dit jaar van 8 tot 10 november plaats in de Kroeze Danne in Delden, met extra uitdaging voor fanatieke sporters. Help Athletes in Action om deze projecten mogelijk te blijven maken. U kunt uw bijdrage geven met vermelding van code 200 Athletes in Action, of ga naar www.agape.nl/geven

description

Nieuwsbrief over de projecten van Agapè Nederland

Transcript of Agapè Bereikt Nederland - september 2013

Page 1: Agapè Bereikt Nederland - september 2013

Jaargang 6, nr.20 – september 2013

Agapè StudentLife bouwt aan beweging

Pagina 2

Samen film kijkenmet DESIGNnext

Pagina 3

Iedere bezoeker is uniek

Pagina 4

Agapè Bereikt NederlandPeriodieke verantwoording van uw giften aan Agapè-projecten

Deelnemer Marc de Jonge is onder de indruk van het AIA-sportproject in Hoogkerk: “Fantastisch dat we met zo veel kinderen door middel van sport ons geloof konden delen.”

“Nadat we het sportveld hadden verkend besloten we ‘s avonds hondenpoep langs het terrein op te ruimen. Daar legden we de eerste contacten met kinderen, die toen ook spontaan hun eigen speeltuintje schoonmaakten en ons vervolgens meehielpen met het sportveld. De kinderen waren direct enthousiast toen we ze uitnodigden voor de sportweek. Dat weekend zijn ze zelf de wijk ingetrokken om vriendjes en vriendinnetjes erover te vertellen en mee te vragen.Die dag hebben we meer dan zeventig kinderen ontvangen op het veld. In de avond kwamen daar nog meer dan dertig jongeren bij. Het programma dat we voorbereid hadden raakte een beetje in de war. Maar wat waren we blij met zo veel kinderen en tieners op de allereerste dag van het project!”

- 1 -

Kinderen zitten klaar voor de sportactiviteiten in Hoogkerk

Overweldigende opkomst in Hoogkerk

Ultimate Challenge 2013: een nieuwe uitdaging!Ultimate Challenge: een activiteit van Athletes in Action waarbij deelnemers worden uitgedaagd om hun fysieke grenzen te verleggen. Ze werken ook aan teamspirit en geestelijke diepgang en gaan zo de confrontatie met zichzelf aan.

Daarbij is een van de lessen: je maakt het zo zwaar als je zelf wilt. Je kunt je er ook gemakkelijk van afmaken, maar dat zegt wel iets over wie je bent. Durven de deelnemers de keuze te maken om zichzelf helemaal te geven?

Het event vindt dit jaar van 8 tot 10 november plaats in de Kroeze Danne in Delden, met extra uitdaging voor fanatieke sporters.

Help Athletes in Action om deze projecten mogelijk te blijven maken. U kunt uw bijdrage geven met vermelding van code 200 Athletes in Action, of ga naar www.agape.nl/geven

Page 2: Agapè Bereikt Nederland - september 2013

Agapè Bereikt Nederland

- 2 -

Evangelie op de UniversiadeDe grote studentenstad Kazan in Rusland was afgelopen zomer opnieuw de bestemming voor een aantal Nederlandse studenten. Deze studenten hadden één verlangen: ze wilden de Tataren bekendmaken met het evangelie.

Evert Jan Romijn vertelt: “In de eerste week van het project stond de hele stad op z’n kop vanwege de Universiade, een groot sportevenement waar zo’n 15.000 studenten als vrijwilliger bij betrokken waren. Als groep kwamen we in die week met veel mensen in contact. Na de Universiade konden we vriendschappen met hen opbouwen.”

Op zoek naar God Er waren zo’n twintig studenten die echt verder op onderzoek wilden naar wie God is. Romijn: “We beleefden gezellige avonden, lazen met hen uit de Bijbel en namen hen mee naar de kerk. Sommigen nodigden Jezus uit op de troon van hun leven! Voor ons vertrek brachten we hen in contact met lokale christelijke studenten, zodat zij verder kunnen groeien in hun leven met Jezus.”

Agapè StudentLife: bouwen aan de toekomst

Agapè StudentLife is in een paar jaar gegroeid van een initiatief van enkelen in één stad naar een volwaardige tak binnen Agapè in de steden Rotterdam, Utrecht, Leiden, Amsterdam, Tilburg en Leuven (B) met vijftien medewerkers en meer dan vijftig betrokken studenten.

Het komende seizoen gaat Agapè StudentLife haar vleugels verder uitslaan. Nieuwe studentenleiders worden uitgedaagd en krijgen de ruimte om op creatieve wijze te bouwen aan hun beweging. In Amsterdam en Leuven wordt het werk geheel door studenten gedragen; in andere steden nemen studenten steeds meer verantwoordelijkheid op zich.

Dit jaar zal een team van Amerikaanse STINT’ers (short term internationals) gedurende een jaar onder Nederlands leiderschap het werk in Tilburg uitbreiden. Tevens treffen we voorbereidingen om in augustus 2014 een Nederlands STINT-team uit te zenden naar Kazan, Rusland.

Studenten – hier in Rotterdam

– worden geregeld bij de

studentenwerkers van Agapè

thuis uitgenodigd voor een

maaltijd en een goed gesprek.Wilt u Agapè StudentLife helpen om verder te groeien? Geven aan dit project kan door vermelding van code 092 Agapè StudentLife, of ga naar www.agape.nl/geven

Page 3: Agapè Bereikt Nederland - september 2013

Agapè Bereikt Nederland

DESIGNstart nu beschikbaar!

Vijf jaar liefde delen in de wijk

- 3 -

DESIGNjeleven: Stel je voor dat iedere vrouw in Nederland weet dat ze geliefd is door Jezus, geniet van het volle leven en dit deelt met andere vrouwen…

Na een periode van voorbereiding is de eerste stap van het project DESIGNjeleven gerealiseerd: DESIGNstart is van de drukpers gerold!

DESIGNstart is een werkboek dat gaat over levensvragen. Vragen die vrouwen met verschillende achtergronden en in uiteenlopende omstandigheden bij elkaar aan de keukentafel bespreken. Vragen als: wie ben ik? Wat wil ik graag? Hoe ga ik dit doen? Dit werkboek is niet direct evangeliserend, maar laat mensen wel nadenken over de fundamenten van hun

leven. Op de website www.designjeleven.nl kun je het werkboek bestellen en je opgeven om deel te nemen aan een groep.

De volgende stapHet vervolg hierop is DESIGNnext: een zoektocht naar vervulling. In Jezus Christus! DESIGNnext is opgebouwd uit ontmoetingen waarin je op een ontspannen manier met elkaar verder optrekt: samen eten, film kijken of wandelen. Naar verwachting dit najaar beschikbaar.

Om dit project te financieren zijn we nog op zoek naar ondersteuners. Maak alstublieft uw gift over met vermelding van code 215 DESIGNjeleven of ga naar www.agape.nl/geven

Agapè FamilyLife viert dit seizoen haar vijfjarig jubileum in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Vijf jaar geleden verhuisdeeen aantal Agapè-medewerkers naar de wijk om daar hun leven te delen. Zodat de mensen daar kunnen zien dat het verschil uitmaakt als je Jezus volgt.

Een jubileum betekent vooruitkijken, maar ook terugblikken. Wat heeft God gedaan in die jaren? “Vaak hebben we de neiging om maar door te gaan, en niet stil te staan bij hoe God heeft gezegend,” vertelt teamleider Elise van Wijngaarden. “De snelheid waarmee er eenheid ontstaat in het team, vind ik het meest bijzonder. Met name bij de events. Hoe verschillend iedereen ook is: iedereen wordt geaccepteerd als mens en als volwaardig teamlid. Dat zie ik echt als een wonder, want dat kun je zelf niet managen. Het is God die dat doet.” Die eenheid wordt ook

opgemerkt door deelnemers aan de activiteiten. “Deelnemers ervaren onvoorwaardelijke liefde en gaan ons vertrouwen. Vaak zien we ze dan na het evenement terug bij de clubs!”

Bedankt voor uw giften in de afgelopen vijf jaar! Wilt u Agapè FamilyLife Rotterdam blijven steunen? Geven aan dit project kan door vermelding van code 555 Agapè FamilyLife Rotterdam, of via www.agape.nl/geven

Schenkingsaktes eenvoudiger geregeld

De Belastingdienst vindt het niet meer nodig dat een

schenkingsakte vanaf 1 januari 2014 via de notaris wordt

opgemaakt. Een schriftelijke overeenkomst tussen stichting

en schenker is dan voldoende. Dit maakt het eenvoudiger

te regelen én het scheelt toch weer minimaal € 125,-. De

voorwaarden van 5 jaar een vast bedrag schenken blijven

gehandhaafd. Kijk voor meer informatie www.agape.nl/geven

Page 4: Agapè Bereikt Nederland - september 2013

In dit nieuwsbulletin geven we u altijd een terugblik op onze activiteiten en blikken we vooruit naar de toekomst. In de deels zonnige zomer die achter ons ligt konden we diverse sportieve projecten combineren met diepgaande geestelijke lessen. Dat heeft onze vrijwilligers opgebouwd, maar vooral ook de wijkbewoners en anderen die we deze zomer mochten ontmoeten. We kregen weer vele kansen ons leven en geloof te delen. Mede dankzij uw steun mogen we dat in de toekomst ook weer doen, onder andere met het nieuwe project DESIGNjeleven, met de uitbreiding van het

studentenwerk en met onze activiteiten voor kinderen, jongeren en voor bezoekers op internet.

Dank u dat u het steeds weer mogelijk maakt dat we het Goede Nieuws over Jezus bekend kunnen maken!

Verbonden in Hem,

Mark de Boer, directeur Agapè Nederland

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Agapè, Postbus 271, 3940 AG DoornT. 0343-415741 | [email protected] | www.agape.nl

Aan Agapè Bereikt Nederland werkten mee: Ronald Blonk, Mark de Boer, Mira de Boer, Jan-Willem en Marjon Bosman, Agnes van den Broek, Matthijs den Dekker, Jan Willem Janse, Mariëtte Renkema, Evert-Jan Romijn en Elise van Wijngaarden.Eindredactie: Jan Willem Janse en Thea Westerbeek Tekstproducties. Beeld: Agapè.

KVK Stichting Agapè 41377239ANBI GoedgekeurdAgapè voert het RfB-keurmerk

Giften op rekening 1021474 t.n.v. Stg. Agapè te DoornDe projecten op een rijtje waarvoor u eventueel uw gift kunt overmaken (met codering):

164 | Agapè Media200 | Athletes in Action555 | Agapè FamilyLife Rotterdam

215 | DESIGNjeleven092 | Agapè StudentLife099 | Agapè Algemeen

- 4 -

Agapè Bereikt Nederland

God heeft mensen uniek geschapen. We weten dat allemaal. Ook de bezoekers van de websites van Agapè Media zijn uniek. Daarom blijven we werken aan de verbetering van onze websites, zodat iedereen de kans krijgt om het evangelie te ontdekken.

Al langer geleden zijn we websites gaan bouwen met verschil-lende thema’s, zoals zelfmoord, eenzaamheid en euthanasie. Die websites verwijzen naar één website die het evangelie uitlegt: www.ikzoekgod.nl. Ook die website blijven we ontwikkelen. De vraag die we onszelf daarbij stellen is: hoe kunnen we de mensen bereiken die zich niet aangesproken voelen door deze website?Een van de oplossingen hiervoor is om de website(s) geschikt te maken voor meerdere persoonlijkheidstypen. Bijvoorbeeld voor mensen die meer analytisch zijn ingesteld, en minder op het gevoel. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor ons. Ook andere indelingen van doelgroepen helpen ons om meer mensen te be-reiken met Gods liefde. Zo hebben we al verschillende varianten van de WaaromJezus?-cursus. Door deze verbreding bereiken we de laatste maanden aanzienlijk meer mensen.

Wilt u uw steun verlenen aan dit werk, maak dan een gift over met vermelding van code 164 Agapè Media, of ga naar www.agape.nl/geven

Geef via www.agape.nl/geven

Elke bezoeker is uniek

Een nieuw keuzemenu op IkzoekGod.nl helpt mensen om vervolgstappen te zetten.

Zonnige zomer

Meld u aan voor de e-mailnieuwsbriefAgapè wil u zo veel mogelijk betrekken bij het werk en in gebed. Met regelmaat versturen wij een e-nieuwsbrief. Wanneer u op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen en/of regelmatig voor het werk wilt bidden, meld u dan voor de e-nieuwsbrief aan via www.agape.nl/nieuwsbrief.