Agapè Magazine maart 2010

13
JAARGANG 4, NR. 11 - MAART 2010 Mijn leven delen is een ‘way of lifeHier wonen maakt alle verschil Op IkzoekGod.nl vond ik God! o.a. in deze uitgave:

description

Deel van je leven

Transcript of Agapè Magazine maart 2010

Page 1: Agapè Magazine maart 2010

JAARGANG 4, NR. 11 - MAART 2010

Mijn leven delen is een ‘way of life’

Hier wonen maakt alle verschil

Op IkzoekGod.nl vond ik God!

o.a. in deze uitgave:

Page 2: Agapè Magazine maart 2010

4 Thema-artikel: Agapè, deel van je leven!

6 Mark en Mira delen uit van wat God geeft

8 Leendert: “Mijn leven delen is een ‘way of life’”

10 Road 2 Africa: AIA gaat deze zomer naar Afrika

12 Ministry Report Delfshaven: “Hier wonen maakt alle verschil”

14 Mark’s Moves: Twitter als nieuw evangelisatiemiddel?

15 E-coach: “Op IkzoekGod.nl vond ik God!”

16 Studie: Jezus deelde zijn leven

17 Ministry Report: Sporten met tieners. “Je ziet dat het werkt”

18 Fotoreportage: GAiN deelt uit aan mensen in nood

20 Hoe medewerkers privé hun leven delen...

21 Onze labels

22 FrontTaal: Schoonheidsspecialiste deelt evangelie met klanten

23 Agenda, gebedspunten én boekenlegger ‘Deel van je leven’

24 Vacatures

Maar voordat Nederlanders ergens in zullen gaan gelo-ven, willen ze eerst zien, horen, proeven en voelen wat een relatie met Jezus nu precies inhoudt. Die ‘Neder-lander’ vindt het tegenwoordig belangrijker dat ‘iets’ werkt dan dat het waar is.

Mensen willen dus bij u, jou en mij meekijken hoe Jezus ‘werkt’ in ons leven. God gaf ons de opdracht de ander lief te hebben. Liefhebben is onze belang-rijkste taak. Zoals tijd doorbrengen met je kinderen in de speeltuin, een buurvrouw bezoeken of iemand een kaartje te sturen. Zo eenvoudig is het. Want op die ma-nier kan God iets van zichzelf laten zien aan de ander. Juist dan zijn we effectief!

Deel van je leven is onze nieuwe slogan! Een wat ons betreft vrije vertaling van evangelisatie en discipelschap. En daar staan we pal voor als Agapè. Gods liefde (Agapè) is deel van ons leven én die Liefde delen we met de mensen om ons heen.

Als God u en mij op die manier mag gebruiken, ont-staan wezenlijke gesprekken, komen er zelfs mensen tot geloof. En als zij dat ook weer toepassen, gebeuren er hele grote dingen! U leest er alles over in dit magazine.

Deel van je leven! We vinden dit zo belangrijk dat we u willen oproepen uw leven te delen met mensen om u heen zodat zij via u kunnen ontdekken dat God waar is én werkt!

Rozemarijn Medema

P.s. Op pagina 23 hebben we een boekenlegger ge-plaatst waarop u twee namen kunt invullen van mensen waarmee u uw leven wilt delen. Ik heb daarop twee buurvrouwen aangegeven omdat ik met hen wil optrek-ken en ik bid God dat ze zullen proeven en genieten dat Hij goed is.

Inhoudsopgave Colofon Voorwoord

Liefde delen is onze opdracht

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD

Agapè is onderdeel van de internationale en interkerkelijke

organisatie Campus Crusade for Christ - een van ‘s werelds grootste

christelijke bewegingen. De organisatie bestaat uit 27.000 fulltime

medewerkers en 225.000 vrijwilligers, met een passie voor Jezus

Christus om de Grote Opdracht te helpen vervullen in ongeveer

190 verschillende landen. Agapè ontwikkelde de Jezusfi lm,

die inmiddels ruim zes miljard keer bekeken is en in meer dan

1000 talen is vertaald, en het bekende evangelisatieboekje God

Persoonlijk Leren Kennen (De Weg Terug). Agapè is lid van de

Evangelische Alliantie, de Evangelische Zendings Alliantie en de

Raad voor Financiële Betrouwbaarheid (RfB). Financiële informatie

is te verkrijgen via www.agape.nl of op aanvraag.

Agapè (Grieks) betekent: Gods liefde voor mensen, onze liefde voor

God en de zelfopofferende liefde die we voor elkaar moeten hebben.

Deel van je leven: Die liefde willen we uitdelen aan de mensen om

ons heen zodat zij God persoonlijk kunnen leren kennen. Uiteindelijk

kent iedereen iemand die Jezus daadwerkelijk volgt!

AgapèPostbus 271, 3940 AG Doorn

T 0343 - 415741, F 0343 - 414161

E [email protected], I www.agape.nl

Bank 1021474, 483638846 t.n.v. Agapè Doorn

Directie: Mark de Boer en Henk Veltman

Agapè: Deel van je levenRedactieteam: Ronald Blonk, Mark de Boer, Rozemarijn Medema,

Freek de Vries, Aafke van Oosterom.

Schrijvers: Jaïro Pijnacker Hordijk, Matthijs den Dekker, Aafke van

Oosterom, Jan Willem Janse, Rozemarijn Medema

Fotografi e: Heidi de Gier

Vormgeving: muyo designlab.

Druk: Pieters Grafi sch Bedrijf

Verschijnt 2x per jaar

2 3

Page 3: Agapè Magazine maart 2010

Een paar jaar later in Rotterdam. Een jong echtpaar opent hun huis voor studenten voor een open gesprek over zingeving en geloof. Niet lang daarna horen ze een niet-gelovige student reclame maken: ‘Als je in Rotterdam gaat studeren moet je echt eens naar Open Huis komen!’

Weer een andere stad, een andere situatie. Een moeder die om half negen aanbelt: ‘Mag ik even komen pra-ten? Ik weet dat jullie in God geloven en te vertrou-wen zijn en dat ik mijn verhaal bij jullie kwijt kan…’

Postmodern en postchristelijkSoms lijkt het alsof God in deze wereld geen plaats meer heeft. Alsof er geen behoefte meer bestaat aan waarheid. Alsof mensen alles al weten, alles al kunnen, geen schuld en schaamte meer kennen en dus ook geen boodschap meer hebben aan het evangelie. En in zekere zin is dat ook zo. Postmodern is niet nieuw meer – het overgrote deel van de Nederlanders denkt niet meer in absoluten, heeft geen beleving meer bij

zonde en vindt het belangrijker dat iets ‘werkt’ dan dat het waar is. Bovendien is onze samenleving niet alleen postmodern, maar ook in toenemende mate postchris-telijk – kennis van het christendom en de kerk is sterk teruggelopen. Niet zo verwonderlijk dus dat het evan-gelie, waarin juist begrippen als waarheid en zonde een grote rol spelen, niet als relevant wordt gezien.

Maar is het evangelie dan niet relevant? Zeker wel! Ook voor postmodernen en voor postchristelijken. Ook zij hebben vragen en behoeften waar het evangelie het antwoord op geeft, al zijn die misschien anders dan voorheen. Zo hebben veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een groep, maar zonder hun eigen overtuigingen daarvoor op te geven (‘belonging before believing’). Het is dus bijvoorbeeld niet ondenkbaar

dat een niet-christen meehelpt met christelijk buurt-werk als hij of zij iets voor de buurt wil betekenen. Als onderdeel van de groep kan de niet-christen meer gaan zien van de drijfveren en onderliggende waarden en ontdekken of christenen wel uitleven wat zij zeg-gen te geloven. Op die manier wordt de kloof met het evangelie gemakkelijker overbrugd.

Uit onderzoek dat Agapè enkele jaren geleden heeft gedaan kwam eenzelfde beeld naar voren. De levens-wereld van christenen en niet-christenen verschilt sterk van elkaar, maar er zijn ook vele aanknopings-punten om aan niet-gelovigen het evangelie te kunnen laten zien. Samengevat: velen om ons heen hebben behoefte aan relaties die geluk, vrijheid en ervaring met zich mee brengen. De onderzoekers concludeerden dat het evangelie in deze postmoderne, postchris-telijke tijd vraagt om een langdurige verbinding en diepgaande openheid met niet-christenen.

Deel het beste, deel van je levenEr liggen dus ook hier en nu geweldige kansen voor het evangelie. Iedereen die het wil zien, kan het ook zien: Gods Geest is aan het werk. Groeiende eenheid onder christenen en een groeiend verlangen om het evangelie in Nederland gestalte te geven aan de ene

kant. Aan de andere kant: groeiende groepen mensen met vragen, interesse, openheid. Met diepgeworteld maar vaak nog onontdekt verlangen naar het grote verhaal: God die hartstochtelijk van mensen houdt en door Jezus Christus hen het volle, gelukkige, vrije leven wil geven. Aan u en mij de uitdaging om open te staan voor mensen zonder hen direct te willen be-keren, om de relatie voorop te zetten. Om authentiek te zijn en daarmee mensen aan te trekken. Om te doen wat Jezus ons heeft geleerd. Dan komen de vragen vanzelf, dan ontstaat de mogelijkheid om het diepste en het mooiste van je leven te delen.

Een moeder hervindt vertrouwen in mensen, een student maakt deel uit van een authentieke gemeen-schap, een serveerster geeft haar leven aan Jezus. En jouw collega, buurman, klasgenoot? Wie gaat het hen vertellen, hoe kunnen zij het zien? Paulus schreef ooit aan de Thessalonikers: Vol liefde voor u waren we niet alleen bereid u te laten delen in Gods evangelie, maar ook in ons eigen leven. Zo dierbaar was u ons geworden. Hij was bereid te investeren in langdurige verbinding en diepgaande openheid. Zijn diepste moti-vatie: de liefde van Christus. Dát is waar het om gaat, dát is wat hij wil delen, dát is het Leven zelf. Deel van je Leven.

Mark de Boer, directeur

Agapè, deel van je leven!

Een jaar of vier geleden, ergens in de zomer in het Middellandse Zeegebied. Een groep jongeren verza-melt zich elke ochtend bij dezelfde strandtent, om vervolgens te gaan sporten met kids op het strand. Elke ochtend slaat een serveerster hen gade. Ze ziet hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze zich inzetten voor anderen. Het maakt haar nieuwsgierig. Op de laatste dag trekt ze de stoute schoenen aan, stapt op de groep af en vraagt naar het geheim: ‘Waarom doen jullie dit, en hoe kan het dat jullie zo met elkaar omgaan?’

THEMA-ARTIKEL THEMA-ARTIKEL

“Investeer in langdurige verbinding en diepgaande openheid met niet-christenen”

4 5

Page 4: Agapè Magazine maart 2010

Mark en Mira delen letterlijk hun leven, hun huwelijk en gezin met anderen, zoals met een student die bij hen inwoont. “Dat is erg leuk”, vertel Mira, “maar soms ook lastig. Want ook als je chagrijnig bent, maken ze je mee.” Gemeenteleden die bijvoorbeeld eenzaam zijn mogen altijd mee eten, als ze dat voor 16.00 uur laten weten. In de straat staat het stel bekend als open en gastvrij, ook ’s nachts als het nodig is. Mira: “Voor onze kinderen is dit heel normaal. Ze nodigen graag andere kinderen thuis uit met het idee ‘bij ons kan dat altijd wel’. Nou ja, soms komt het niet goed uit, maar in principe kan het.”

Diepgang“We willen uitdelen van wat God ons heeft gegeven en investeren in discipelen die op onze weg komen. Sinds we bij Agapè wer-ken zijn we veel bewuster en actiever en ook vrijmoediger geworden in het leggen van contacten met als doel dat mensen door ons leven heen Jezus kunnen ontdek-ken. We zijn duidelijker gaan zien dat God deze wereld wil redden via ons mensen.” Dat vraagt wel om tijd en energie. Want relaties vragen nu eenmaal om investeren

ook als het niet goed uitkomt. Mark: “De één is daar sociaal gezien handiger in dan de ander. Maar het begint ermee dat je als mens relationeel geschapen bent. Daarom is ons appél dat we ons als christenen bewuster inzetten om ons leven met de mensen om ons heen te delen. Omdat we uiteindelijk willen dat ook zij weer een relatie met God krijgen. We merken dat anderen het fi jn vinden dat we deze open houding hebben”, vertelt Mira. “We merken ook dat veel christenen dit graag zouden willen maar ook eng vinden. Mijn advies is dat je het gewoon moet doen, je huis en je leven openstellen voor anderen.”

“Ook op school wil ik open zijn over mijn geloof in God”

God is ‘cool’Op de school van hun twee dochters en zoontje heeft Mira regelmatig gesprekken met kinderen, leerkrachten en moeders. “Ook dan wil ik open zijn over mijn geloof in God. Twee keer per week ben ik over-

blijfmoeder en daardoor leer je de kinde-ren kennen en zij jou. Eén van de jongens (uit groep 6) zei altijd niet in God te geloven. Maar op een keer wilde hij wel bidden voor het eten. Hij zei toen tegen God dat hij Hem ‘cool’ vond. Ik geloof dat dit werkelijk wat kan betekenen in hun latere leven als het bijvoorbeeld moeilijk is. Ik hoop dat ze dan God om hulp zullen roepen. Uit de gesprekken blijkt wel dat er thuis het één en ander speelt en ik zie dat deze kinderen het heerlijk vinden als je ze aandacht geeft.”

Wees jezelfMark: “Mensen reageren vaak verbaasd als we ineens met wezenlijke vragen komen als ‘waar sta je voor?’ en ‘wat is het doel in je leven?’. Mannen sporten bijvoorbeeld graag samen en praten dan wat over werk, computers. Vrouwen praten vaak over de kinderen, winkelen en anderen. Maar daaronder zitten vaak diepere vragen. Als je die naar boven weet te halen, kun je veel in een mensenleven betekenen door gewoon te luisteren en jouw leven te vertellen. Daarbij is het wel nodig dat je weet wie God in je leven is en hoe je dit verhaal kunt overbrengen op anderen. In voorgaande jaren trainde Agapè veel kerken en groepen in evangelisatie. Nog altijd rusten we mensen toe maar dan veel meer ingebed in die discipelschapsrelatie. Dan heb je minder woorden nodig omdat mensen het ook in je leven zien werken.”

“We delen uit van wat God ons geeft” Mark en Mira

“We willen Jezus helemaal volgen”, vertellen Mark en Mira samen. “Daar hoort bij dat we ons leven open stellen voor anderen zodat zij in ons leven zien wie Jezus is. Maar het is nog belangrijker dat je zelf weet wie je bent in Christus. Want alleen als je stevig op dit fundament staat, kun je uitdelen aan anderen.”

MARK EN MIRA DELEN HUN LEVEN MARK EN MIRA DELEN HUN LEVEN

“We willen Jezus helemaal volgen”, vertellen Mark en Mira

6 7

Page 5: Agapè Magazine maart 2010

Leendert houdt zich bezig met Agapè Stu-dentLife en is coach van ‘actiegroep’; een aantal studenten en collega’s waarmee hij evangelisatiewerk verricht op de univer-siteit van Utrecht. Een evangelisatiemo-ment bestaat uit een half uur training, een uur evangelisatie en afsluitend terugkoppeling met gebed.

Contact leggenTweemaal per week is Leendert in de kan-tine van de campus te vinden. Hij vertelt dat evangeliserende studenten ‘strate-gisch’ te werk gaan. Aan de hand van een enquête of fotoserie volgt vaak een goed gesprek over hun zelfbeeld, de toekomst en over God. Als er interesse in het geloof is, wisselen ze telefoonnummers uit of nemen ze een evangelisatieboekje door. “Het is wel eens voorgekomen dat studen-ten college hadden, maar terug kwamen om het gesprek voort te zetten, omdat het college te saai was… gaaf toch?!”

Discipelschap Agapè StudentLife kenmerkt zich door de focus op ‘vermenigvuldigend discipel-schap’. Er ontstaat exponentiële groei wanneer discipelen in staat zijn om aan relaties hun geloof door te geven. Leen-dert: “Op die manier loopt het positief uit de klauwen. De beweging die volgt is niet meer van ons, maar van Jezus. Het 2 Tim. 2:2*-principe moet in het DNA van jonge gelovigen zitten.”

“Tijd is het mooiste wat je kan geven”

Videotheek Het delen van zijn leven is voor Leendert een ‘way of life’. “Tijd is het mooiste wat je kan geven, het enige waardevolle wat je niet meer terugkrijgt. Tijd weggeven is echte liefde. En daar zet ik me voor in.“ Dat beperkt zich niet alleen tot zijn werk voor Agapè. Zo vroeg Leendert onlangs bij het terugbrengen van een dvd-tje terloops wat de videotheekeigenaar van de fi lm

vond. In het gesprek wat volgde kreeg Leendert de kans om op een eenvoudige manier het Evangelie uit te leggen. De eigenaar met een moslimachtergrond zei aan het eind van het gesprek: “Ik ga me er toch maar eens voor openstellen.” Leendert: “De volgende keer ga ik vragen wat hij bedoelt en of hij bij ons wil komen eten. Wie weet wat er uit voort komt. ”

*2 Tim 2:2 “Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen.”

Meer informatie: www.familydejong.com en www.agape.nl/studentenLees hier ook het uitgebreide verhaal van Leendert en zijn vrouw Marianne.

“Mijn leven delen is een way of life” Leendert

“Tijdens de studententijd is mijn passie voor studenten begon-nen. Met een gebedsgroepje op de hogeschool baden we regel-matig, maar het voelde alsof we ‘veilig zoutkeldertje speelden’. We kregen het op ons hart om ook te gaan evangeliseren. Ik stuurde een mail voor ondersteuning naar verschillende orga-nisaties. Agapè reageerde positief.” Sinds die bewuste mail is Agapè niet meer weg te denken uit het leven van studenten-werker Leendert de Jong.

MINISTRY REPORT STUDENTLIFE UTRECHT MINISTRY REPORT STUDENTLIFE UTRECHT

Student Robert ReinsRobert Reins ontmoette Leendert voor het eerst in de pauze tussen de colleges. “Ik vond het eerste gesprek fi jn. Hoewel we elkaar niet kenden, wek-te Leendert vertrouwen door zijn open houding. Hij stelt gerust. We hebben nu een aantal gesprekken gehad over het geloof en het geeft mij diepgang. Ik ga binnenkort naar het buitenland en hoop dan via sms, mail etc. contact te houden met Leendert. Ik vind het gaaf dat hij enthousiast is over het geloof en het toepast op mijn leven.”

“Tijdens de studententijd is mijn passie voor studenten begon-

8 9

Page 6: Agapè Magazine maart 2010

Road2Africa is gestart toen Afrikaanse ker-ken AIA uitnodigden om op het continent het evangelie te komen brengen. In 2009 zijn de eerste teams gegaan en deze zomer gaan we er met honderden jongeren naar toe. Door te sporten, te getuigen, prakti-sche hulp te verlenen en vaak simpelweg aanwezig te zijn, kunnen we Jezus’ liefde, hoop en aandacht uitstralen naar de lokale bevolking. Er zullen veel projecten zijn in Zuid-Afrika, maar ook in Oeganda, Ghana, Togo, en Ethiopië. We willen vijftig teams

uitzenden, die verspreid over Afrika een krachtig getuigenis geven door hun leven te delen. We willen met elkaar een grote bemoedigende impact hebben op de be-volking en de lokale kerken waar we mee samenwerken.

Openheid voor Gods liefdeAls voorbereiding op het project deze zomer zijn Karsten, Corjan, Pieter en Kristien (Short Term Internationals) al in Zuid-Afrika om contacten te leggen met voorgangers van kerken en met di-verse organisaties. Het viertal vertelt over hun ervaringen: “In ons werk zijn we veel onderweg en komen we veel mensen tegen. In de gesprek-ken die we hebben, merken we dat de lokale bevolking erg open staat voor Gods liefde. De uitdaging hierbij is dat velen wel over God gehoord hebben en zeggen Hem te kennen, maar niet een levende relatie met Jezus heb-ben. Dat merken we ook bij de kinderen in Eersterust waar we mee optrekken. We spor-ten wekelijks met hen en in

de pauze van de voetbalwedstrijd vertellen we heel praktisch over het leven met God. De meeste kinderen gaan naar de kerk, maar wat Jezus voor hen gedaan heeft is nauwelijks bekend. In al deze situaties is het ons verlangen om meer over Zijn waar-heid te getuigen.”

Geef jezelfKarsten schrijft: “In de meest gewone dagelijkse situaties kunnen we al veel betekenen voor de mensen in onze omgeving. We geven een appel aan een bedelaar, knopen een gesprekje aan met de pompbediende of bidden voor iemand die daar om vraagt. We waren een bemoe-diging voor een christenvrouw bij wie we spontaan op de koffi e gingen. We hadden mooie gesprekken met een man die ons een lift gaf naar Kaapstad en een moslim in een taxi.” Kristien zegt: “Ik vind het soms best spannend om te vertellen over Jezus, maar het mooie is dat je Zijn liefde op zoveel verschillende manieren kan de-len.” En Pieter zegt: “Je hebt zoiets moois gekregen en iets moois voor de ander die God nog niet kent. Verberg dat niet, deel het uit! Geef alles wat je hebt, want dat is het mooiste wat een ander kan krijgen.”

Ga mee naar Afrika!De visietrips zijn gehouden, de teams ‘Short Term Internationals’ zijn ter plaatse, jonge leiders worden getraind en de kerken in Afrika wachten met spanning af. De ‘Road’ naar Afrika ligt open. Maar wie gaat er met ons mee?

Op dit moment stromen de aanmel-dingen van jongeren die mee gaan binnen. Bijzonder is dat dit jaar ook kerken met hun jeugdgroep naar Afrika gaan. De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Winsum (in Groningen) stuurt de jeugdgroep op project naar Sonshanguve in Zuid-Afrika en meerdere kerken zijn hiervoor benaderd.

AIA INTERNATIONAAL AIA INTERNATIONAAL

Road 2 Africa

De climax komt eraan. Deze zomer gaat het gebeuren. 500 jongeren gaan tijdens het wereldkampioenschap voetbal naar Afrika om door middel van sport het evangelie te brengen.

Road 2 AfricaRoad 2 AfricaRoad 2 AfricaAiA gaat deze zomer naar Afrika

“De Road naar Afrika ligt open maar wie gaat er met ons mee?”

100 Sporttassen

voor 100 voorgangers

We willen 100 sporttassen voor 100

voorgangers in Zuid-Afrika meene-

men. Daarin zitten 24 sport tenues,

voetballen, volleyballen, fl uitjes.

We stoppen er ook een sport kit bij

zodat elke voorganger na afl oop van

ons project gewoon zelf verder aan

de slag kan met sport ministry. In de

komende maanden zullen we u verder

op de hoogte houden van deze actie.

Heb jij passie voor jongeren, voor sport en voor Jezus? Ga dan

mee! Jij bent nodig in de oogst!

Check: www.athletesinaction.nl of bel AIA: 050 – 5492715.

Zuid-Afrika om contacten te leggen met voorgangers van kerken en met di-verse organisaties. Het viertal vertelt over hun ervaringen: “In ons werk zijn we veel onderweg en komen we veel mensen tegen. In de gesprek-ken die we hebben, merken we dat de lokale bevolking erg open staat

God gehoord hebben en zeggen

10 11

Page 7: Agapè Magazine maart 2010

Kidsclub“Iedere woensdagmiddag is er een kinderclub aan huis omdat we de kinderen uit de buurt willen leren ken-nen en uiteindelijk ook hun ouders. Tijdens de kinder-middag stellen we de kinderen voor aan Jezus zodat ze ook Hem kunnen leren kennen. Dat doen we door het vertellen van een bijbelverhaal, het zingen van liedjes, samen knutselen en spelen. Maar we zijn wel voorzich-tig want er komen veel moslimkinderen naar de club. Gelukkig reageren alle ouders positief. Ze weten wie we zijn, wat we doen en in wie we geloven. En ze heb-ben het idee dat we een klusbedrijf zijn omdat Robert heel handig is. Zo repareren we wasmachines, lenen we boren uit, plakken we fi etsbanden van kinderen uit de buurt en geven we huiswerkbegeleiding aan kinderen die dat nodig hebben.”

Altijd over Jezus“We merken dat de buurtkinderen groeien van de positieve aandacht die we ze geven en die ze thuis zo vaak te kort komen.” Want er zijn veel problemen in de wijk. Er is veel gebrokenheid en eenzaamheid. Robert heeft ook veel contacten met de wat oudere jongens in de buurt en fungeert als soort vader/voorbeeld fi guur. Hij voetbalt regelmatig met ze, maar heeft ook pittige gesprekken over God met ze. Laatst vroeg een jongen: ‘Waarom hebben jullie het altijd maar over Jezus?’ “Toen kon Robert vertellen dat we van Jezus, mensen en ook sport houden. Hij terug komt in alles wat we doen!”

“Ik geniet ervan om mijn leven te delen met mijn man, mijn drie kinderen, de mensen in mijn kerk, in de buurt en mijn collega’s bij Agapè. Ook als collega’s in Delfshaven willen we ons leven delen. We willen met elkaar wonen in de wijk en laten zien dat we er voor elkaar zijn en zorgen. Het team bestaat nu uit acht mensen. En we blijven groeien. Binnenkort zullen nog drie jonge mensen zich aansluiten bij ons team.”

Betrouwbaar De mensen in de buurt zijn blij dat Robert en Elles en hun drie tieners hier kwamen wonen. Elles: “Dat we hier wonen maakt alle verschil. Je kunt activiteiten draaien, maar het belangrijkst is dat je er voor de mensen bent. Dat je aanspreekpunt bent en betrouw-baar. Hoe stabieler je daarin bent, hoe opener de mensen zijn om het met je te hebben over de echt belangrijke dingen van het leven. Daarom willen we een plek zijn waarvan mensen weten dat ze hier terecht kunnen.”

Robert en Elles wonen in een Rotterdamse multiculturele wijk

“Hier wonen maakt alle verschil”

MINISTRY REPORT STADSTEAM ROTTERDAM

“God maakte ons duidelijk dat wij naar Rotterdam-Delfshaven moesten om er iets voor de mensen te betekenen. In september 2008 zijn we hier komen wonen”, vertelt Elles.

“We willen een plek zijn waar mensen terecht kunnen”

MINISTRY REPORT STADSTEAM ROTTERDAM12 13

Page 8: Agapè Magazine maart 2010

Gelukkig kwamen er ook reacties. ‘@daniellevanwes-ten’ denkt dat opmerkingen online altijd kunnen leiden tot een leuk gesprek. ‘@hprost’ vindt Twitter meer iets weg hebben van een bushalte bij een bedrijf, waar veel gelijken elkaars verhalen aanhoren. En zo waren er nog meer, bij vlagen grappig en een enkele keer spitsvondig. Maar om nou te zeggen dat het experiment geslaagd is – nee, helaas. Dat heb ik ove-rigens vooral aan mijzelf te wijten, hoor. Een gebrek aan regie, zouden ze in Den Haag zeggen. Toch ben ik mijn geloof in Twitter niet verloren. Via dit experiment kwam ik namelijk wel terecht bij een artikel van ene meneer Sweet, waarin hij prachtig (en bloedserieus!) beschrijft hoe Twitter hem heeft geholpen een betere volgeling van Jezus te zijn. Reden nummer één: Twit-ter gaat over volgen – jij volgt anderen, anderen vol-gen jou. Het gaat nu eens niet over leiderschap maar helpt ons bewust te zijn dat wij Jezus volgen. Reden nummer twee: Twitter helpt bij het ontdekken van het volle leven in de schijnbaar onbeduidende dingen; iets waar we allemaal behoefte aan hebben. ‘@JohanKH’ voegt daar nog een derde reden aan toe: via Twitter kan het evangelie zich weer gaan verspreiden als gist.

Nou, zo had ik het nog niet bekeken. Het voelt toch een stuk beter om een theologische onderbouwing te hebben voor zo’n hobby, of niet soms!Ik laat de vraag of Twitter nu het nieuwe evangelisa-tiemiddel is maar even rusten. Het is op z’n minst een middel om je leven te delen met anderen. U bent van harte uitgenodigd om mij te volgen via Twitter. Al is de kans dat we nog eens samen een column schrijven heel klein.

Het Twitter-experiment bekijken? Ga naar twitter.com en zoek op #marksmoves.Mark volgen op Twitter? Ga naar twitter.com/boerenroem

Mark de Boer

Twitter

Het was een leuk idee, deze column te schrijven via Twitter. U weet wel, die nieuwe hype waarbij je via internet elkaar kunt volgen in dagelijkse bezighe-den. Verschillende mensen zouden iets schrijven en op elkaar reageren, zodat er een grappige, spitsvon-dige column zou ontstaan ‘met enige samenhang en inhoud’. Het onderwerp zou zijn: Twitter als nieuw evangelisatiemiddel.

Mark volgen op Twitter? Ga naar twitter.com/boerenroem

gen jou. Het gaat nu eens niet over leiderschap maar

Mark’s movesE-coach op IkzoekGod.nl

MARK’S MOVES

Kimberley: “Op IkzoekGod.nl vond ik God!” “Mijn eerste keus voor God heb ik gemaakt op IkzoekGod.nl. Vervolgens volgde ik de Alpha cursus en nog altijd word ik verder gecoacht door Miranda, studentenwerker bij Agapè. Ook ben ik zelf e-coach zodat ik kan uitdelen wat ik van God heb ontvangen. Want ik weet hoe het is om op zoek te zijn. Daarnaast heeft God me ook ervaringen op laten doen in de wereld voordat ik Hem kende. Eén van mijn eerste contacten was met een vrouw die net voor Jezus had gekozen en zich afvroeg hoe ze nu verder moest. Als je niet gelovig bent opgevoed en dan tot geloof komt, weet je vaak niet hoe je verder moet. Ga je nu naar een kerk? Kun je daar zomaar binnen stappen? Ik kon me inleven in hoe zij zich voelde en op dat mo-ment kon ik haar verder helpen.”

Daniëlle: “Ik praat graag met mensen over God”“Ik ben graag met mensen in gesprek over God, geloven en de vragen die ze daarbij hebben. De gesprekken op IkzoekGod.nl gaan vaak over vragen als ‘Wie ben ik voor God?’ en ‘Wat is het doel van mijn leven?’ Met som-mige mensen mail je dan maar één of twee keer en met anderen heb je langduriger contact en ga je samen op zoek naar antwoorden op levens-vragen. Laatst mailde ik met een jongen die een tijd weinig met zijn geloof had gedaan. Hij twijfelde of hij wel terug mocht komen bij God. Ik kon hem laten zien dat er bij God altijd een nieuw begin mogelijk is, door het offer van Jezus. Nu leest hij weer in de Bijbel en is hij op zoek naar een nieuwe vaste gemeente!”

IKZOEKGOD.NL

Quotes uit een mailwisseling

Bezoeker: God bestaat volgens mij niet, want als ik om me heen kijk zie ik zoveel ellende. Als God liefde is, zou hij allang hebben ingegrepen.

e-coach: Ik begrijp je reactie maar kun je aangeven waar, wanneer en hoe God zou moeten ingrijpen?

Bezoeker: Geen idee. Maar ik vind het gewoon niet ok dat zoveel mensen het slecht hebben.

E-coach: Veel mensen kennen inderdaad pijn en verdriet. Maar de vraag is of God de oorzaak is van al die ellende. Vaak veroorzaken wij zelf die ellende. Wat zou God dan met die mensen moeten doen?

“We willen mensen zelf over deze dingen laten na-denken. Vaak is er dan weer een opening om uit te leggen dat God wel heeft ingegrepen door zijn Zoon Jezus en dat Hij het defi nitieve ingrijpen nog uitstelt om iedereen een kans te geven om Jezus in hun leven toe te laten. Dan stellen we de vraag of zij die keus al gemaakt hebben en wat hun eventueel tegenhoudt om die stap te zetten. Dat levert boeiende gesprekken op!”, vertelt Martien van den Helder e-coach trainer.

Wil jij ook je leven delen als e-coach? Mail naar [email protected]. Je krijgt eerst een uitgebreide training voor je zelf aan de slag gaat.

14 15

Page 9: Agapè Magazine maart 2010

Toen Jezus hier op aarde met zijn werk begon, riep hij allereerst een aantal mensen om Hem te volgen, zodat hij ze tot discipelen, geestelijke vermenigvuldigers, kon maken. In Mattheüs 4:19 zegt Jezus: “Kom, volg mij, ik zal van jullie vissers van mensen maken.” Jezus verzamelt veel mensen om zich heen, waaruit hij later twaalf mannen kiest als zijn vaste discipelen. Deze mannen horen alles wat Jezus zegt, en zien alles wat Hij doet. Hij deelt zijn leven met deze twaalf mannen. Hij geeft hen inzicht en visie waar het om gaat in het Koninkrijk van God. Hij stuurt hen regelma-tig vooruit om praktisch werk te doen. Achteraf wordt dat dan in de groep geëvalueerd en gebruikt Jezus dat om verder visie te bouwen. We zien dat dit het model is hoe Jezus zijn discipelen toeruste. Ze zijn dan klaar om uitgezonden te worden. Vlak voordat Jezus terug-gaat naar de Vader, geeft Hij hen de opdracht “Gaat dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen.” Jezus begon te zeggen: “Ik zal jullie vissers van men-sen maken.” Nu mogen zij op hun beurt weer anderen tot vissers van mensen maken. Eenvoudig gezegd: mensen winnen, opbouwen en weer uitzenden om hetzelfde te doen. Geestelijke vermenigvuldiging!

Paulus volgde JezusIn het boek Handelingen zien we dit patroon van win-nen – bouwen – zenden weer terugkomen. Barnabas is voortgekomen uit de eerste gemeente in Jeruzalem. In Antiochië zien we hem aan het werk als voorganger van een groeiende gemeente. “Een groot aantal men-sen werd voor de Heer gewonnen.” (11:23). Barnabas kan het niet alleen aan en haalt Saulus erbij. Vervol-gens gaan ze de gemeente een heel jaar opbouwen door het geven van onderricht. Barnabas geeft door wat hij in Jeruzalem heeft geleerd van de apostelen. Anderhalf jaar later (13:1-2) lezen we dat op een ‘goede’ zondagmorgen tijdens de dienst Barnabas en Saulus worden uitgezonden naar nieuwe zendingsge-bieden. De gemeente blijft met nieuw gevormde leiders achter die hun leven deelden. Geestelijke vermenigvul-diging heeft plaatsgevonden. Ook wij mogen vandaag verder gaan met de opdracht van de Heer Jezus om alle volken te maken tot discipe-len – tot geestelijke vermenigvuldigers.

Henk Veltman, adjunct-directeur

“Zowel in Rotterdam als in Berkel en Rodenrijs zie ik kinderen die op zoek zijn naar een vaste hand. Iemand wie ze kunnen vertrouwen. In de maat-schappij van nu werken beide ouders, de kids zitten alleen maar achter de computer of lopen op straat. Ze mis-sen een veilige plek. Die veilige plek wil ik bieden. Ik wil de liefde uitdelen die ik ontvang van God, juist aan de-genen die daar normaal geen kans toe krijgen. Ik weet bijvoorbeeld dat ik nog maar twaalf jaar was toen ik er bewust voor koos om naar een niet-christelijke middelbare school te gaan. Ik wilde niet in het veilige christelijke wereldje hangen maar wilde leren getuigen.”

“Sommige tieners wilden zelfs mee naar de kerk”

DiscipelschapDat is wat Rinse nu doet. Nadat Agapè-medewerker Martin Kristelijn zijn kerk bezocht en die vervolgens uitdaagde om een sportevangelisatieproject op te zet-ten, ontstond het Vinex Project. “Een goede vriendin, Anke, vroeg me of ik mee wilde doen. Het was echt gaaf! Je kon echt glimpen opvangen van Gods schoon-heid. Sommige tieners wilden zelfs mee naar de kerk. Na het project sprak ik Martin aan, hij wilde me wel coachen. Nu laat hij me gewoon lekker meedoen in Rotterdam, en na afl oop evalueren we. Soms spreken we een aparte keer af om te kijken hoe het gaat.”

VermenigvuldigingInmiddels coacht Rinse ook alweer iemand anders. En zo gaat de vermenigvuldiging verder. “Een vriend van me trek ik nu mee in het project. Eigenlijk mag ik hem nu een beetje coachen. Hij is ontzettend enthousiast. Je ziet dat het werkt!” Toch is het God zelf die het doet: “Uiteindelijk kan ik alleen maar zaaien, wat begieten en hopelijk oogsten, alles wat daartussen zit doet God.”

Jezus deelde zijn leven

“Niet jullie hebben mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht. Wat je de Vader in mijn naam vraagt, zal hij je geven. Dit draag ik jullie op: heb elkaar lief” (Johannes 15:16-17).

Sporten met tieners voor JezusJe ziet dat het werkt!

Rinse van Loon is nog maar net 18 jaar en geeft nu al leiding aan een wijkproject van Athletes in Action in zijn eigen woonplaats. Daarnaast trekt hij er elke don-derdag met het Rotterdamse team op uit om zijn leven te delen door met tieners te sporten. Ook op zaterdag investeert hij in tieners in zijn eigen woonplaats Berkel en Rodenrijs. Waar komt zijn passie vandaan?

BIJBELS VERHAAL DISCIPELSCHAP MINISTRY REPORT ROTTERDAM

middelbare school te gaan. Ik wilde niet in het veilige christelijke wereldje hangen maar wilde leren getuigen.”

ze kunnen vertrouwen. In de maat-schappij van nu werken beide ouders,

16 17

Page 10: Agapè Magazine maart 2010

GAiN deelt uit aan mensen in nood

Dagelijks gooien we met z’n allen grote hoeveelheden voedsel, bruikbare kleding en materialen weg. Op andere plaatsen in deze wereld is hieraan echter een schrijnend tekort. “Wij zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk hulp en goederen naar mensen gaat die dat heel hard nodig hebben”, vertelt Ad Bor, logistiek manager van onze humanitaire tak GAiN.

We namen een kijkje in de loods van GAiN in Schoonrewoerd. De spullen die daar staan opgeslagen, krijgen een nieuwe bestemming!

HaïtiNa de aardbeving op Haïti verleent GAiN samen met Campus Crusade op Haïti noodhulp. Inmiddels wordt de tweede container geladen met Hak-groeten, suiker, saus, waterfi lters, keukenspullen, biscuits, dertig ziekenhuismatrassen, dekens, rolstoelen en krukken. GAiN zal hulpteams inzetten en vooral de kerken mobiliseren voor wederopbouw. We willen de kerk zichtbaar maken, door gebed en door fysiek voor mensen te zorgen zoals Jezus deed.

FilippijnenBij het centrale magazijn van Ikea staat zo’n zelfde paarse container. Die stoppen ze daar vol met overtollige spullen als gordijnen, banken, lampen, kasten, keukenmateriaal, bedden, lakens en knuffels. Dat kwam goed van pas nadat de Filippijnen vorig jaar september werd geteisterd door een tyfoon. De goederen worden in samenwerking met Campus Crusade ter plaatse verdeeld.

ZimbabweWe krijgen ook gigantische hoeveelheden babyvoeding binnen. Als de houdbaar-heidsdatum beperkt is, gaat het naar de voedselbank maar anders sturen we het onder andere naar Zimbabwe vanwege de enorme voedseltekorten. Campus Crusade for Christ heeft de babyvoeding samen met potgroenten, suiker, rugzakken met kinder-speelgoed en dekens uitgedeeld.

RoemeniëGAiN zamelt nieuwe en gebruikte kleding in. Die gaan onder andere naar een revalidatiecentrum in Roemenië. Zij hebben tweedehands kleding-winkels opgezet in een Tirgu Mures. De winst daarvan gaat naar het revalidatiecentrum.

FOTOREPORTAGE - GAIN DEELT UIT... FOTOREPORTAGE - GAIN DEELT UIT...

We krijgen ook gigantische hoeveelheden Zimbabwe

Global Aid Network

speelgoed en dekens uitgedeeld.

waterfi lter

Filippijnen

Haïti

Emmers voor waterfi lter

Oproep! Wij zoeken mensen die goederen voor GAiN willen inzamelen in hun woonplaats. Heeft u hiervoor tijd en mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op met Ad Bor, [email protected]

GAiN (Global Aid Network) werkt

samen met Agapè (internationaal

Campus Crusade for Christ), lokale kerken,

zendelingen en andere instanties om wereldwijd mensen in

nood te helpen.

neem dan vrijblijvend contact op met Ad Bor, [email protected]

18 19

Page 11: Agapè Magazine maart 2010

“Door samen met mijn gezin zendelingen fi nancieel en in gebed te ondersteunen. Mijn twee dochters (8 en 7 jaar) hebben allebei een sponsorkindje waar ze dagelijks voor bidden. We proberen onze kinderen zo te betrekken bij zending en het is mooi hoe de kinde-ren bidden met grote verwachtingen van God. Ook zijn wij tien jaar terug bewust in een sociale huurwoning gaan wonen om ook deze mensen te bereiken. Naast een ouder echtpaar zijn wij de enige christenen in de straat. We geven elk jaar de buurt met Kerst, Pasen en verjaardagen cadeautjes die met Jezus te maken hebben. We mogen vol verwachting het gesprek met mensen zoeken. Ook bij je buurman of buurvrouw die je al jaren niet meer spreekt.”Ronald – Fondswerver Agapè

“We willen dat alle 500.000 studenten in ons land het evangelie op een persoonlijke en relevante manier horen.” Egbert Ribberink, teamleider Agapè StudentLife Rotterdam

“In de stad delen we ons leven met gezinnen. We bieden training voor persoonlijke ontwikkeling en relaties, houden kinderclubs en sporten met kinderen en tieners.” Tiny Veltman

“We investeren in gezonde en goede leiders die verantwoordelijk-heid kunnen dragen in alle invloedrijke segmenten, cultuur- en leeftijdsgroepen.” Mark de Boer, directeur Agapè

“Via Internet maar ook via fi lm, short movies en print media helpen we mensen antwoorden te vinden op hun vragen over God, geloven en spiritualiteit.” Jan-Willem Bosman, teamleider

“We hebben een passie voor Jezus, mensen en sport en willen daarmee verschil maken op de plek waar we zijn. We werken altijd samen met de lokale kerk voor een blijvende impact.” Theo van den Heuvel, teamleider

Hoe medewerkers privé hun leven delen... Agapè, deel van je levenNu Deel van je leven onze nieuwe slogan is, willen we dat ook laten doorwerken naar al onze afdelingen. Om meer eenheid en overzicht te krijgen, hebben we de organisatie verdeeld in de volgende vijf onderdelen.

IK DEEL MIJN LEVEN

hebben. We mogen vol verwachting het gesprek met mensen zoeken. Ook bij je buurman of buurvrouw die

“Door simpelweg beschikbaar te zijn voor mijn gezin en mensen om mij heen en belangstelling te tonen in hun leven. Ik heb bewust meer tijd vrijgemaakt om vaker thuis te zijn en niet meer elke avond weg te zijn en meer tijd te hebben voor mijn vrouw en kinderen. Eén keer in de week ga ik

naar volleybal en hier gebeuren ook mooie dingen. Ik ben echt van deze prachtige mensen gaan houden en heb met allemaal wel eens over het evangelie

mogen praten. Ik ben daarin gewoon mezelf, probeer te luisteren, vragen te beantwoorden en hen een ander perspectief op God en de Kerk aan te reiken. Paar weken terug kwam één van de volleybaldames bij mij thuis met een grote glimlach op haar gezicht. Ze was op zoek gegaan naar God en had Hem gevonden!” Bart – PZ medewerker Agapè

“Door geen heilig boontje te zijn maar zonder opsmuk een eerlijk beeld te geven wat het leven als christen voor mij inhoudt. Ik wil niet in het christelijke wereldje blijven hangen en ben daarom bijvoorbeeld bij de lokale scouting gegaan. Daar zijn een aantal vriend-schappen ontstaan waarbij dat delen vanuit je leven nog veel dieper gaat. Er ontstaat wederzijdse vertrouwen en respect. Als het zout der aarde moet je wel uit het zoutvat

komen maar vooral ook jezelf blijven. Probeer je niet beter voor te doen dan je bent of het leven met Jezus rooskleuriger voor te stellen. Het leven met Hem IS geweldig ook al maak je moeilijke dingen mee.”Jeene – Agapè Media

Ik deel mijn leven...

Ik deel mijn leven...

Ik deel mijn leven...

20 21

Page 12: Agapè Magazine maart 2010

Agenda Gebedspunten

Ik wil mijn leven delen met...

Als u/jij ook je leven wilt delen met de mensen om je heen, is deze boekenlegger een handig hulpmiddel om regelmatig aan deze personen te denken en voor ze te bidden. Vul in, knip uit en leg hem in uw/jouw Bijbel, favoriete leesboek of agenda!

Dagelijkse bezigheden“Naast het zijn van echtgenote en moeder, zijn mijn dagelijkse bezigheden zeer variërend. Vanuit de plek waar ik nu zit te schrijven, kijk ik uit op een histori-sche kerktoren, de plek waar ik wekelijks mijn steentje bijdraag vanuit de evangelisatiecommissie in onze PKN-gemeente. In de regio mag ik samen met een aantal vrouwen ‘ontmoetingen voor vrouwen’ organiseren. En om de kring nog iets groter te maken, ben ik sinds een jaartje teamleider van Agapè FamilyLife - Vrouwenwerk. Om al deze activiteiten ook nog eens te kunnen bekos-tigen, werk ik aan huis als schoonheidsspecialiste.”

Jezus“Echtgenote/moeder/commissie/regio/teamleider/specialiste…..het is bijna vanzelfsprekend dat je dan naar iets moet zoeken om dit allemaal vol te houden! Elke dag weer probeer ik Gods stem te verstaan, waarin Hij mij tips geeft hoe ik iets moet doen of juist niet te doen! Dat ervaar ik ook tijdens de soms verrassende gesprekken met de dames en heren in mijn schoon-heidssalon. Klanten vinden het fi jn om hun zegje te doen en dat ik naar ze luister. Dat geeft openingen om regelmatig zelf iets van mijn eigen leven te delen en welke rol Jezus daarin speelt. Ik geef regelmatig mijn persoonlijke ‘geestelijke’ mening maar laat hen vrij om zelf een keuze te maken. Ik moest denken aan wat Jezus zei: ‘Wie zeggen jullie dat Ik ben?’ Het zet je tot nadenken, maar je mag er zelf een invulling aangeven.”

In dit werk gerold“Ik vind het heel verrassend hoe ik bij Agapè ben gekomen. Jaren terug volgde ik de Agapè Leiders-schapstraining. Een training voor mensen die meer wilden dan alleen in een kerkbank zitten en luisteren, maar ook geestelijk en praktisch aan de slag willen. De cursusleider raadde mij aan eens te kijken bij het Agapè - Vrouwenwerk. Deze groep met hart voor vrou-wen hebben het verlangen andere vrouwen naar Jezus te leiden en ik raakte enthousiast!”

Bijzondere gebeurtenis“Ik zie mijn hele leven als een bijzonderheid. Ik ben als niet-christen opgevoed, heb van alles meegemaakt wat niet goed zou zijn in Gods ogen en toch kiest HIJ mij uit als teamleider van Agapè FamilyLife / Vrouwen-werk. Keer op keer zal ik proberen de stimulator te zijn naar de ander ‘Wie zeg jij dat IK ben?’”

Droom voor NL“Ik droom dat vrouwen in Nederland het verlangen krijgen om de ander te helpen in hun zoektocht naar de waarheid in het leven.”

Tips“Controleer hoe jouw horloge staat. Is het afgestemd op de wereldklok van God, help jij de ander God op tijd te vinden?!”

FrontTaal

Anja de Koning (49), woonachtig in Woudrichem, getrouwd met Ton, moeder van Wilco en Arno.

FRONTAAL

FamilyLife9 april / Moeder en Dochter weekend

11 juni / Vader en Zoon weekend

12 november / Vader en Dochter weekend

Athletes in Action23 t/m 25 april / Voorjaarsevent

1 t/m 9 mei / Coming Home meiproject

5 t/m 18 juli / Coming Home zomerproject I

19 juli t/m 1 augustus / Coming Home zomerproject II

19 juli t/m 11 augustus / Road 2 Africa

Sportkampen I: 12 t/m 16 juli

Sportkampen II: 16 t/m 20 augustus

Bid mee!- Deze zomer wil AIA met 500 jongeren grote impact maken op

velen in Afrika. Bid dat veel jongeren bewogen raken en met ons meegaan! Bid dat zij samen met kerken en organisaties die impact hebben en dat mensenlevens zullen veranderen.

- Bid voor alle noodhulp die GAiN kan bieden in o.a. Haïti, Zim-babwe, Roemenië, Irak en de Filippijnen.

- Bid voor de kerken op Haïti dat zij de liefde van God zichtbaar maken naar de mensen die dat nodig hebben.

- Dank God voor de ruim 50 e-coaches die elke dag weer in gesprek gaan met bezoekers op IkzoekGod.nl. Bid dat God die gesprek-ken zegent en dat mensen God leren kennen of hun geloof zich verdiept.

- Bid voor onze medewerkers die hun leven delen met zoveel mensen om hen heen. We geloven dat God dit krachtig ge-bruikt. Bid voor vermenigvuldiging van het aantal discipelen.

Als u/jij ook je leven wilt delen met de mensen om je heen, is deze boekenlegger een handig

Knip uit Boekenlegger ‘Ik deel mijn leven met...’

22

Page 13: Agapè Magazine maart 2010

Op de afdeling Personeelszaken, Com-municatie en de Internetbediening liggen uitdagingen voor jou. Wij hebben behoefte aan mensen met ruime werkervaring, zodat we met jouw inzet grote stappen kunnen zetten. Wil jij biddend overwegen hoe jij je kunt laten inzetten door God? Hij wil jou graag een avontuurlijk leven geven dat al je bidden en denken overtreft.

Personeelszaken Bart Meijer hoofd personeelszaken: “We vinden het ontwikkelen van medewerkers enorm belangrijk. Het is van vitaal belang dat we goed zorgen voor ons personeel en hen in staat stellen om effectief het Evangelie te delen. Om bewegingen van geestelijke vermenigvuldigers te bouwen zullen we voortdurend moeten leren en innoveren.” De afdeling PZ geeft vorm aan beleid en ondersteunt teamleiders en me-dewerkers. Voor het PZ team in Doorn zijn wij op zoek naar een HR-professional die hiervoor visie heeft. Als jij dat bent, mail dan naar Bart Meijer: [email protected].

Communicatie en Fondsenwerving“Onze missie is alle Nederlanders te mobiliseren om hun leven te delen met anderen. Dit klinkt groots, maar Agapè heeft hier in het verleden altijd invulling aan gegeven vanuit afhankelijkheid van God. Wanneer jij talenten hebt gekregen van God om mensen te enthousiasmeren via allerlei media, dan wil ik je uitdagen te reageren”, zegt Ronald Blonk, teamleider Communicatie en Fondsenwerving. Mail je reactie naar Ronald Blonk: [email protected] of bel 06 48127082.

Internet evangelist“Wij spelen een grote rol in het pionieren met evangelisatie en discipelschap via het internet in verbinding met de lokale kerk, in zowel Nederland als Europa. Met de websites ikzoekgod.nl, waaromjezus.nl en startersbijbel.nl ligt er nu een mooi fundament om duizenden mensen in Ne-derland tot Jezus te leiden en hen verder te brengen in een relatie met Jezus”, zegt Jan-Willem Bosman, teamleider Agapè Media. “Ben jij een professional op het gebied van internet en multimedia, met programmeren, projecten leiden, vorm-geven, dan daag ik je uit om contact met mij op te nemen om verder te praten of je ingezet kunt worden in Gods Koninkrijk.” E-mail: [email protected].

Als professional je leven delen, kan dat?

Ja, heel praktisch roept God jou, om je talenten in te zetten om anderen het evangelie effectief te laten brengen. Wij zoeken dringend professionals die hun leven willen inzetten voor Gods Koninkrijk.

VACATURES

Bekijk de vacatures ook op

www.agape.nl. En laat je niet weerhou-

den te reageren als dit niet precies op

jouw lijf is geschreven. Medewerkers

bij Agapè zijn zelf verantwoordelijk

zijn voor het betrekken van partners in

gebed en fi nanciën.

Wil je solliciteren? Stuur dan je brief

met cv naar Agapè, t.a.v. afdeling

Personeelszaken, Postbus 271, 3940 AG

DOORN of e-mail naar [email protected].

Jan-Willem Bosman, internetevangelist”M’n professie, talenten en tijd zet ik hier fulltime in voor Gods Koninkrijk. Mooi toch? En met het leven van giften krijg ik er een gratis training ‘leven in afhankelijkheid van God’ bij.”

Als professional je leven delen, kan dat?

Jan-Willem Bosman,

24