ACDL clubblad maart 2011

40

description

ACDL clubblad maart 2011

Transcript of ACDL clubblad maart 2011

Page 1: ACDL clubblad maart 2011
Page 2: ACDL clubblad maart 2011

2 maart – april - mei 2011 ACDL Clubblad

Page 3: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 3

Voorwoord De lente is in het land en traditiegetrouw zullen zij die kou en nattigheid schuwen ons weer stilaan vervoegen op de trainingsavonden. De crossspikes kunnen aan de haak. Bedankt Rudi, Greta en Kurt voor de vrije tijd die jullie opofferden om de jeugd door modder en sneeuw te laten lopen en hen ervaring te laten opdoen in het veld. Nu is de tijd er voor de piste. We wensen Greta alvast veel succes voor haar BK 10.000 meter loop. Het jogseizoen is na ”Dwars door Dendermonde” echt van start gegaan. Een 90tal Denderlanders volgden de oproep van Hilde en Rolle om Dendermonde rood te kleuren. Zij hebben nog heel wat pareltjes aan joggings voor jullie gepland. Bezoek maar eens onze website. De ACDL container is verleden tijd. Heel wat leden hebben er toffe en lange avonden beleefd tot hij echt te klein werd. Dan bood hij onderdak aan de jeugd. Niet getreurd echter. Sonja, Michel en enkele bestuursleden zijn druk bezig met de bouwaanvragen en offertes aan het verzamelen voor subsidiedossiers. Wij hopen dat de werken voor ons nieuw clubhuis kunnen beginnen na de zomer. Nu moet echter de container eerst weg. Hiervoor had ik een oproep gelanceerd voor wat hulp. Op zaterdag 2 april gaan we de inboedel naar het containerpark brengen. Ben je vrij en heb je een koevoet en wat materiaal? Heb je een aanhangwagen? Afspraak om 8u30 aan de piste. Wij zorgen voor de €. Ook kan ik melden van het AGB dat de aannemer die de piste moet renoveren niet failliet is. Hij zal eerstdaags de werken terug aanvatten. Veel loopplezier en veilige kilometers. Namens het bestuur, François

Page 4: ACDL clubblad maart 2011

4 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Wist je dat…

Er weer een lopen voor beginners van start is gegaan?

er ongeveer 35 enthousiaste moedigen zich inschreven?

voor de 10km en de 15km ook weer belangstelling is.

intussen het veldloop seizoen is afgesloten

er negen wedstrijden op de kalender stonden

er 112 lopers paraat waren

er weer mooie resultaten te noteren waren

het jogseizoen van start is gegaan en de wegwedstrijden weer voor vermaak zullen zorgen.

deze joggings voor alle lopers zijn OOK voor de minder snelle joggers.

Frauke zich weer in het jaarboek(2010) wist te nestelen met een mooi resultaat op de 400m.

ons klein kantientje “het baraksken” definitief tegen de grond gaat en gaat plaatsmaken voor een nieuw stenen clublokaal.

dat Rolle hierboven “barkaksken” getypt had ipv “baraksken”

De lange afstandslopers hun schoenen al deftig aan het verslijten zijn

Johan Bogaert haalde net geen 70km op de 6uur van Stein (NL).

de marathonlopers na New York, Amsterdam en Dubai nu ook Rome op de kalender zetten. Waar is de volgende?

Ongeveer 85 Denderlanders deelnamen aan Dwars door Dendermonde, dit waren er 30 meer dan vorig jaar.

een collega van Anja de Ronde van Grembergen organiseert op 25 juni

iedereen welkom is

Page 5: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 5

Help, mijn atleetjes hebben ouders….

Neen, dit is geen noodkreet, gelukkig hebben mijn atleetjes ouders. Dit is in de eerste plaats een woordje van dank aan de mama’s en de papa’s, die er voor zorgen dat er atleetjes zijn. Jullie inbreng is niet gering, het vervoer van en naar de trainingen, wedstrijden en andere clubactiviteiten is al een eerste reden om jullie te bedanken. Buiten het sporten staan jullie 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 in om jullie kids in de beste omstandigheden te laten sporten. Op de wedstrijden zijn jullie de supporters nummer 1 om alle kids aan te moedigen, te feliciteren, te troosten als het al eens wat minder goed gaat. Een hele winter lang hebben jullie ook koude, wind, regen en zelfs sneeuw getrotseerd om dat jonge geweld aan het werk te zien, foto’s te nemen, veters te helpen strikken etc.. Wij begeleiden jullie zonen en dochters, zonder jullie medewerking zou onze taak heel wat lastiger en zwaarder zijn. Daarom heel oprecht en gemeend : dank je wel beste ouders !

Rudi

Page 6: ACDL clubblad maart 2011

6 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Gedragscode

Ongeveer zes kinderen op de tien zijn aangesloten bij een sportclub. Dat is mooi en dat is nodig. Het maakt deze kinderen fitter, socialer en zelfbewuster. We willen allemaal dat kinderen graag sporten en dat ze dat in een veilige, positieve omgeving kunnen doen. Een sportclub met een degelijk jeugdbeleid leert kinderen spelplezier, discipline, zorg voor het eigen lichaam en teamspirit. In samenwerking met de Vlaamse Atletiekliga is een gedragscode opgesteld voor atleten, ouders en supporters en is beschikbaar op onze website www.acdenderland.be. Klik door naar “Over ACDL” of “Jeugd” waar je de betreffende link zal aantreffen. Of ga rechtsreeks naar http://www.acdenderland.be/over-acdl/gedragscode.

Page 7: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 7

Page 8: ACDL clubblad maart 2011

8 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Over gele palen, steken van homo’s en paddenstoelen.

Het was een mooie herfstdag. Zo eentje die je alleen maar in boeken en film tegenkomt: Schitterend blauwe hemel, witte cumuluswolkjes, lekker frisjes, maar niet abnormaal voor de tijd van het jaar, zou Frank Deboosere later die avond zeggen. Enfin, zo’n dag waarvan je gewoon vrolijk wordt. Maar dat wist ik nog niet toen ik mezelf ervan probeerde te overtuigen om op te staan. Wie staat nu ook in godsnaam op een zondag om 8u op, om dan in ’t bos te gaan lopen. Misschien kon ik me beter nog even omdraaien en verder slapen. Rolle scheen ook al niet zo enthousiast te zijn. Maar het plichtsgevoel jaagt me alsnog uit mijn zalige bedje ….. Als coördinator van de externe joggings voel ik me moreel verplicht om aanwezig te zijn. Een onnozele instelling die me de laatste weken al ferm parten heeft gespeeld. Ik heb de laatste weken namelijk ferm last van mijn rechterscheen. Ik heb het ongemak een poos proberen te negeren. Maar het was net als ikzelf nogal koppig en bleef waar het was. Erger nog. Het liet zich steeds duidelijker voelen. Met in m’n achterhoofd dat manlief met hetzelfde euvel vorig jaar 8 weken had zitten morren in de zetel, ging ik slimmer zijn. Na de jogging in Moerzeke, waar ik mijn persoonlijk record op de 5km behoorlijk scherper zette, en een droom van jaren waarmaakte, nl om eens onder de 22minuten te lopen op 5000m, legde ik mezelf een rustweek op. Niet lopen op dinsdag, niet lopen op donderdag. Tegen beter weten in op zondag ‘eens proberen’, om na 10km op asfalt te constateren dat die verdomde scheen nog veel meer pijn doet dan de week ervoor. Nog een weekje rust dan maar. Deze week met flexium gel en ijs. Het gekke is dat ik, wanneer ik niet loop, gewoon niets voel. En eens ik warm gelopen ben ook niet. Na 2 weken kniezen kan ik me niet meer inhouden. In ’t bos is de ondergrond zacht. ’t Is geen wedstrijd. ’t Is mooi weer. ’t Is ongeveer de laatste jogging van dit seizoen.

Page 9: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 9

Allé, redenen genoeg om aan de paddenstoelenbosloop in Moerbeke te gaan deelnemen. Ik schrijf me in voor de 6km. We vertrekken rustig. Zalig parcours. Kronkelige bospaden. Na 500m ligt Marjan al languit op de grond. Gelukkig zonder erg. Ik kan me niet inhouden. Wanneer het parcours van de 6km en de 12km opsplitsen kies ik willens wetens voor de langste omloop, samen met Rolle en Luc V.N. Dit is puur genieten. Honderduit babbelen, over boomwortels wippen, tussen hekjes kronkelen. Aan een genietend tempo van 6’20”. Luc overloopt systematisch zijn puberteit bij Denderland ja zelfs in die duistere tijden bestond Denderland al, en geraakt dusdanig in trance bij de herinnering aan jeugdige damesborstjes dat ook hij languit tegen de bosgrond knalt. Een pijnlijke knie tot gevolg. Dat belet hem niet om verder te lopen en heroïsche verhalen op te diepen over ooit behaalde clubrecords op de 5-kamp, na met de fiets, als 14-jarige helemaal alleen naar Evergem te zijn gereden. Na zo’n 7km begint mijn scheen ambetant te doen. Ik beslis om over te stappen op de route van de 6km. Dit zou me hooguit 1km winst opleveren, ware het niet dat ik erin slaagde om een wegwijzertje te missen, daardoor in een enig mooie woonwijk terecht kwam, op mijn stappen moest terugkeren en amper 2minuten voor Rolle en Luc bij de parking aankwam. Daar zat de rest van het gezelschap al met een dikke pint aan een tafeltje te genieten. Iedereen is geweldig goed gemutst. Zal wel door het weer, het bos en weet ik wat nog komen zeker. Of kan je ook een runners high krijgen van een lamlendig traag duurloopje? Marjan vertelt over een wespensteek op haar tong, en een knappe Italiaan die de angel vakkundig wist te verwijderen. Waarop Rolle zegde dat hij eens op het vliesje tussen twee vingers gestoken was door een hommel. Waarop Marjan: “Watte een steek van een homo?” Gelach alom. Nog even bij de organisatoren informeren of je in het Heidebos ook op eigen houtje een toertje kan gaan lopen. Kwestie van misschien eens een alternatieve training te organiseren. Kan best, zegt een vriendelijke dame. Er zijn rode, gele en blauwe paden. Waarop Marjan: “Gele palen?”. Wordt een mens soms doof van in het bos te lopen.

Page 10: ACDL clubblad maart 2011

10 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Na een 2de glas blijven alleen de denderlanders nog over op het geïmproviseerde terras. Det merkt zonder blikken of blozen op dat dit heel uitzonderlijk is. De organisatoren breken ondertussen een tent af. Christel en Det zoeken een geïmproviseerd toilet achter één of andere struik. Wij drinken nog een laatste trappist. De organisatoren breken nog een tent af. We zullen dan ook maar naar huis gaan zeker. Dit was veruit de gezelligste bosloop ooit. Vraag maar aan Marjan, Luc,Ellen,Carine,Dirk, Rudi of Rolle. En voor een evaluatie van den ‘après’ kan je ook nog terecht bij Det en Christel. Volgend jaar zetten we hem zeker weer op de kalender. Alleen moeten we dan onze leden verwittigen dat ze zich moeten voorzien van enkele velletjes WC-papier en een paravent-ke.

H. PS: Wat betreft de paddenstoelen in de titel. Bovengenoemde lopers zullen allicht heel verschillende verhalen opdiepen over de aantallen en soorten paddenstoelen die ze op hunparcours zijn tegen gekomen. Enige wetenschappelijke verklaring kan ik hiervoor niet geven. Maar blijkbaar waren er veel soorten en veel paddenstoelen langs en op het parcours.

Page 11: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 11

Dwars door Dendermonde (1)

Al weken – wat zeg ik: MAANDEN – daagt ze mij uit. ‘Wacht maar tot het Dwars door Dendermonde is, we zullen eens zien wie de snelste is.’, ‘Ge denkt toch niet dat ge dit jaar sneller gaat zijn? Ik ga u zwaar verslaan!’ Een doel dat – zoals we beiden maar al te goed beseften – nogal onrealistisch was. Maar u kan zich voorstellen hoe de spanning op de mechelsesteenweg 174 (bij ons thuis) dan ook te snijden was. De voorbereidingen op de wedstrijd werden dan ook heel serieus genomen: Een week op voorhand op hoogtestage (dat dit toevallig samenviel met onze skivakantie was mooi meegenomen) en zowel moeder als dochter die zich op een heel strikt dieet stortten. Dieet is altijd al een beetje een relatief begrip geweest bij ons thuis. Het zal u dan ook niet verbazen dat we zo onze eigen opvattingen hebben omtrent de geschikte voeding voor een wedstrijd. Ten eerste: Vlak voor de wedstrijd zouden snelle suikers heel gezond zijn, dus in de maanden voor de wedstrijd slaan we trage suikers in. Wat wilt dat volgens ons zeggen: Chocotofs, penny wafels en fruit met slagroom en chocoladesaus bij de vleet. (Werkt het niet, het heeft dan toch gesmaakt.) Het tweede deel van onze ‘speciale voeding’ had iets meer kans op slagen: De laatste maanden is er al veel te doen geweest omtrent rode bietensap. Voor de mensen die dit niet kennen: het zou heel gezond zijn, maar het smaakt naar potgrond. Nu blijkt dat spinazie eten hetzelfde effect heeft als rode bietensap drinken. U kan al raden wat er de week voor de ‘Dwars door Dendermonde’ elke dag bij ons op tafel stond. Kortom, we waren helemaal klaar voor ‘de grote uitdaging’. De maanden van psychologische oorlogvoering bereikten hun hoogtepunt. Bondgenoten werden gezocht, en strijdplannen werden angstvallig verborgen gehouden. Vanaf zondagochtend, 9 uur, werd dan ook geen enkel woord meer gewisseld. Maar is het niet vaak zo dat de underdog het dan uiteindelijk haalt? Een kleine tegenslag kan al snel het einde van de wedstrijd betekenen. En dat zou uiteraard een anticlimax zijn na maanden van voorbereiding.

Page 12: ACDL clubblad maart 2011

12 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Maar ook hier bleek, net zoals in elke goede hollywoodfilm de tegenstand uit onverwachte hoek te komen. U kent het wel, als twee honden vechten om een been… Niet moeder, niet dochter, maar vader bleek deze keer de snelste van de familie te zijn. U begrijpt dat dat voor ons, net als voor jullie allemaal, als een enorme schok kwam. Het feit dat hij daarvoor gebruik moest maken van laffe tactieken zoals zijn eigen dochter de pas afsnijden is volgens hem maar bijzaak. Daarom hebben moeder en dochter besloten zich te verenigen tegen de pater familias, zodat hij er de rest van het seizoen niet meer in slaagt hen voor te zijn. Op dit eigenste moment zijn we op onze vrije woensdagnamiddag aan het opofferen om plannen te smeden voor het boycotten van een nieuwe topprestatie. Plannen die gaan in de richting van pootje lappen, broek aftrekken, diarree pillekes en andere dingen die tot gevolg hebben dat hij zijn tempo moet minderen, of zelfs vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Alle suggesties zijn welkom op onderstaand adres: Mechelsesteenweg 174 9200 Dendermonde Annelies

Page 13: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 13

Hoe glorieus kan een seizoenstart zijn???

Midden in de voorbereidingsperiode voor “Dwars door Dendermonde” kregen we in onze mailbox een uitnodiging voor een jogging in Watervliet. Wel redelijk ver, Watervliet. Mooie streek. Nu zijn in de winter de joggings dun gezaaid, en willen we onze niet-val leden ook de mogelijkheid geven om wat criteriumpuntjes te rapen, dus zetten we deze -voor ons -nieuwe jogging op de onze kalender. Acht Denderlanders voelen zich geroepen om hem te gaan uittesten. Marjan, Rolle, Katrien, Geert en ik kozen voor de 6km. Greta, Rene en Nathalie gingen voluit voor de 12. Op aanraden van zoonlief Frederik start Katrien vooraan in de meute. Al jaren start ze vanop de laatste rij en geniet dan volop van het één voor één voorbijlopen van haar concurrenten. “Geen goede strategie”, beweert zoonlief, “je kan nooit inhalen wat je in de start verliest.” Niet helemaal overtuigd beslist Katrien om het toch eens te proberen. En wat denk je? Katrien loopt zich voor het eerst in haar leven op het podium! 3de plaats bij de dames, eerste in haar leeftijdcategorie (35+) En dan te weten dat ze vast en zeker de oudste in die categorie was. Het Denderland palmares van die namiddag : Zo ziet dat eruit op de website van de krekenlopers:

6km

categorie 1° 2° 3°

-19 jongens Plovier Dimitrie(2) Blondeel

Bjorn(13)

Dhont Josse(25)

senioren Van Eykeren

Frederik(1)

Verreth

David(3)

Opsommer Sam(4)

Page 14: ACDL clubblad maart 2011

14 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

veteranen40+ Versluys Danny(5) Bonte Tom(6) BlondeelReggie(7)

veteranen50+ Ryckaert Luc(8) De Caluwé

Erik(15) Van Geyte

Rolle(21)

veteranen60+ Demylle Daniel(19) Vanlanduyt

Hubert(22)

Samyn Paul(30)

Dames-35 De Jaeger-Braet-

Els(23)

Thielemans

Flore(45)

Van Hecke

Mieke(67)

Dames +35 Liebaut

Katrien(29)

Vanhecke

Anneke(33)

Vergauwe

Chantal(39)

Dames +45 Moens Hilde(20) Pille

Linda(32)

Van Belle Maria(47)

12 km

categorie 1° 2° 3°

senioren Stekic

Aleksandar(1)

Vanderpoorten

Miguel(2)

Buysse Matti(3)

veteranen40+ Lomme Ronny(10) Luypaert

Dirk(11)

Labaere

Martin(15)

veteranen50+ Vercauteren

Herman(5)

Demeester

Ronny(21)

Borghgraef

Eric(36)

veteranen60+ Ingels Norbert(52) Baevegems

Willy(58)

Vernaeve

Willy(61)

Dames-35 Braet Sarah(25) Goossens

Leen(31)

Van Hecke

Mieke(67)

Dames +35 Meire Kathleen(30) Note Carine(39) Dhont Annick(51)

Dames +45 Van Doorselaer

Greta(47)

Ingels Greta(53) Mollet

Hedwige(81)

Page 15: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 15

Internationale jury

Tijdens de European Veterans Athletic Championships Indoor van 16 tot 20 maart 2011 in de topsporthal van Gent, zijn Sven en Rudi als Official (jurylid) opgetreden. Greta stond als medeweker aan de "confirmation". “Het waren twee lange dagen maar leuk om te doen” zegt Sven. Hij heeft een dag bij het hoogspringen gejureerd en dag bij het verspringen. Rudi heeft een dag de discusschijven zien vliegen en een dag gejureerd bij de cross. En met deze hebben de twee juryleden van AC Denderland eens international geweest. Proficiat.

NY Marathon blues

Half maart. In een zalig lenteweertje hebben we zonet de eerste jogging achter de rug. In onze eigen stede Thenremonde verzamelde bijna gans ACDL om het seizoen in stijl te openen. En toch zaten mijn gedachten elders. 3u47 en een beetje of zo iets lees ik op de GSM, Luc loopt ook binnen later. Fantastisch, tof. Heel goe van ons Ilse. Ferm van de Luc.

Page 16: ACDL clubblad maart 2011

16 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Ik moet hier stoppen na 4 km, spierletsel in mijn kuit, verdomd pijnlijk, nog nooit gehad. Zouden Luc en Ilse die marathon in Rome goed doorgekomen zijn, zonder al te veel last? En hoe zouden de omstandigheden geweest zijn? ’t Weer? ’t Volk?...........En in vergelijking met New York. Daar heb je ‘t : New York. Nu het net in mijn achterhoofd verdrongen zat komt het terug boven. Dat zalige gevoel na de aankomst, dat kippevel telkens je er over praat, die toffe reakties van allemaal, en wat zoiets eigenlijk met een mens doet. Nooit gedacht. Ik wens het beide ook toe. Behalve die verdomde “after-marathon blues”. Ben ik in een serieus zwart gat gevallen na de euforie.Of had het te maken met dat getal 50? Of met de winter die zo opeens, zo snel en in alle hevigheid toesloeg? Of omdat er niet echt een doel meer was nu? Geen zin meer om te lopen, kleine kwetsuurtjes, mijn foto’s en verzamelde spullen van de reis zijn zelfs nog niet uit de plastic zak gehaald, wat extra tegenslagen en een depressie.........dat ben ik toch echt niet.

Page 17: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 17

Midden januari sleep ik me dan toch maar naar een training. Gelukkig is er die gezellige, gemoedelijke sfeer en komt mede daardoor de goesting terug. Maar dan komen er weer wat kleine ongemakjes die ik niet kende maar door de meeste ervaren lopers als normaal beschouwd worden: aanpassen aan nieuw schoeisel, de moeilijke heropbouw van de konditie, opnieuw wat kleine ongemakjes met de ouder wordende spieren. Maar, de Vinyl-party is de ommekeer. Die geslaagde avond is de start van een nieuw leven met lopen. Wat een clubje allemaal niet doet met een mens. De New York blues is verteerd, op naar het nieuwe seizoen........als mijn kuit genezen is. Een marathon lopen zit er (voorlopig?) niet meer in, Ilse kloppen in een wedstrijd is mijn volgende doel(als zij maar de Rome-blues niet krijgt) En Luc? Die is aan ’t nagenieten op een Romeins terrasje, met de Stones op de achtergrond en een goe biertje voor zijn neus. Zo zijn ook wij met de club het seizoen begonnen, half maart, in Dendermonde.

Jos

Dwars door Dendermonde (2)

Een onsmakelijk verhaal

Katrien was bloednerveus aan de start van de 10km. Ze had zich 8 weken plichtsbewust voorbereid. Ze had zelfs een avondje Aalst carnaval aan zich laten voorbij gaan. (Amaai, en dat voor een echte Aalsterse…. Dat moet pijn gedaan hebben) Nu gaat ze resoluut voor een nieuwe persoonlijke besttijd. Al enkele weken vooraf kondigt ze op TV-Oost voor heel Oost-Vlanderen aan dat ze onder de 52minuten wil lopen. Da’s gedurfd. Katrien neemt een vlugge start. En voelt al snel dat de benen goed zijn. (Of is dat wielrennersjargon? ) Enfin, na 5km ziet ze 25 minuten op haar Garmin staan, en ziet dat het goed is. Op 9km staat een hele schare clubgenoten haar aan te moedigen. Er zal al heel wat moeten gebeuren om deze operatie te laten mislukken. Maar in de Dijkstraat gebeurt het volgende:

Page 18: ACDL clubblad maart 2011

18 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Een heel eind voor Katrien loopt een kerel met wijde basketbroek en op van die sloefen, je weet wel, waar je alles mee doet behalve lopen. Katrien denkt: “Diene gaat hier nie voor mij aankomen, op zijn sloefen” En ze steekt nog een tandje bij. Net op het moment dat ze op de hoogte van onze ‘basketter’ komt, kiepert die de inhoud van zijn maag richting benen van Katrien. Gele, roze en andere brokken spatten op de schoenen en schenen van onze onfortuinlijke loopster. Als manoeuver om iemand het inhalen te beletten kan dit tellen. (n.v.d.r. : Moet ik doorgeven aan Annelies, die naar methodes zoekt om Rolle het voorbijsteken te verhinderen…. Zie ander artikel in dit boekje) Katrien is een meevoelend persoon, en voelt direct de neiging om solidair te zijn met de arme man. Jammer genoeg heeft zij geen vettige hamburger met frieten en spagetti of zo gegeten, en meer dan even inhouden om te kokhalzen is er niet bij. Het duurt tot over de Bogaerdbrug voor ze weer een beetje in haar ritme komt, maar ze is nu nog meer vastbesloten om de ‘kotser’ achter zich te houden. In een tijd van 51’14” loopt ze over de aankomst. Zonder dit euvel, was ze zelfs onder de 51min. gegaan. Merci, hé meneer!

H.M.

Page 19: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 19

Page 20: ACDL clubblad maart 2011

20 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Gelezen in Runner’s World

Als je wint, heb je kinderen Usain Bolt heeft drie miljoen vrienden – op Facebook dan. Hoe zit dat met meer bescheiden atleten? De Belg Jeroen D’hoedt finishte in het Portugese Albufeira als vierde bij de neosenioren. ‘De dagen na mijn prestatie kreeg ik vijftig vriendschapsverzoeken via Facebook. Ik heb momenteel meer dan negenhonderd vrienden. Vroeger accepteerde in ongezien elk verzoek, nu twijfel ik soms. Maar als een achtjarige een schattige begeleidende tekst schrijft, zoals: “je bent mijn grote held”, hoe kan ik dan weigeren?’

Baarmoederkanker

Vrouwen die ten minste 2,5 uur per week flink hardlopen, fietsen of zwemmen, verlagen hun risico op baarmoederkanker met een derde. Onderzoekers van de Yale University vergeleken met 670 vrouwen met baarmoederkanker met 670 gezonde vrouwen van dezelfde leeftijd. Het beschermende effect van duursport bleek opmerkelijk genoeg het grootst bij vrouwen die al slank waren: hun risico op baarmoederkanker was maar liefst 73% lager dan de stilzittende vrouwen met licht overgewicht.

Page 21: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 21

Dwars door Dendermonde (3).

Ereplaatsen en top-10 plaatsen per categorie.

afst. naam categori

e

plaats in

cat.

aant.in

categori

e.

tijd

2,5km Christiaens Canisia SEN-V 9 33 12’

Thys Annelies SEN-V 10 33 12’08”

Verschraegen Arne SEN-M 7 46 10’39”

Meulebroek

Karsten

SEN-M 8 46 10’42”

5km Moens Hilde V 45+ 1 16 22’54”

Heirman Monique V 55+ 5 6 34’19”

Van Geyte Annelies SEN-V 7 111 22’24”

Vandeweyer Lauran SEN-V 9 111 23’44”

Van Geyte Rolle M50+ 1 9 21’59”

Wauters Patrick M50+ 4 9 25’09”

De Neve Rudi M50+ 5 9 27’48”

Veyt Robert M60* 2 5 25’04’’

10km D’Hondt Sandra V40+ 8 75 48’02”

Bosteels Ann V40+ 10 75 48’12”

Liebaut Katrien V45+ 8 56 51’14”

Borms Magda V50+ 8 34 52’44”

Van Doorselaer G. V55+ 2 13 47’20

Hofmans Marita V55+ 4 13 49’24

De Cock Gino M35+ 3 141 33’44”

VanderVeken Peter M45+ 1 159 33’29”

VanHavermaet

Theo

M50+ 1 106 33’59”

Schelkens Chris M50+ 5 106 39’21”

Baudery Marc M65+ 3 10 56’41”

Bij het ter perse gaan van dit kleine artikeltje was onze telling nog niet volledig, maar onze voorzichtige schatting van 85 atleten aan de start van ‘Dwars door Dendermonde’ zal er niet ver naast zijn. Da’s een onverhoopt succes en een absoluut record!

Page 22: ACDL clubblad maart 2011

22 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

8 weken lang hadden een hele groep joggers minutieus een zeer zwaar (welke idioot had dat trouwens geschreven?) trainingsschema afgewerkt onder de kundige leiding van Katrien, met voor iedereen vrijwel dezelfde doelstelling : ‘ de tijd van vorig jaar verbeteren’ of ‘gewoon een goede tijd lopen’. En wat nu zo leuk is : De meesten zijn daarin geslaagd. Er zijn verschillende persoonlijke besttijden gelopen. Nu moet ook gezegd dat de weergoden ons gunstig gezind waren : schitterend lentezonnetje, en dat de aanmoedigingen van het publiek langs de kant van de weg je toch dat ietsje meer ‘drive’ geven. Ook de allerkleinsten van Rudi waren goed vertegenwoordigd: Floren Kerre hield aan zijn 1000m behalve twee kapotte knieën ook een ‘victorie’-gevoel over. (Twee keer gevallen onderweg en dan nog veruit de snelste van zijn klas) Ook op de 2,5km zagen we heel wat AC-Denderland jeugd, en op de 5km een mix van jong geweld en ouwe ‘…..’ Op de 5km verbaasde Frederik De Schrijver vooral zichzelf door niet alleen mijzelf, maar ook Annelies voorbij te steken, en ook nog eens aan te komen net voor een losgeslagen Rolle en samen met gevreesde nieuwkomer Manu De Vos. Maar het merendeel van de Denderlanders liep mee in de 10km wedstrijd. Je kon geen 2 minuten langs de kant staan of er liep al wel een rood shirt voorbij. (Behalve als je Jo of Johan heet….3 Johannen liepen in de ‘foute’ kleur) Nog maar net was de begeleidende moto gepasseerd, of daar kwamen Peter Van Der Veken, Gino De Cock en Theo Van Avermaet. Zij hadden maar 33 minuten nodig om de 9880m af te leggen. Ze eindigden dan ook alledrie in de top 3 van hun categorie. Dan was het even wachten, maar beetje bij beetje liep de ene na de andere Denderlander langs. Hannelore hield nauwkeurig de telling bij en kwam op zo’n 49 10km-lopers. Na de wedstrijd was het nog best gezellig op de speelplaats van het H.Maagdcollege. We kijken al uit naar de 3de editie! (waarschijnlijk 18 maart 2012)

H.M.

Page 23: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 23

De ideale sport

We hebben de opmerkingen allemaal wel al gehoord. ‘Het zou niets voor mij zijn, zo in die kou gaan lopen…’, ‘Gij gaat lopen in dit weer? Daarvoor moet ge toch ook goed zot zijn!’ enzovoort… En helemaal ongelijk kunnen we ze natuurlijk niet geven. We hebben allemaal al op een donderdagavond met wanhopige blik uit het raam gestaard omdat het weeral eens aan het regenen is. Waarna we – uiteraard – onze sporttas in de hand nemen en buitenstappen. Een oplossing voor dit probleem zou kunnen zijn dat we een andere sport zoeken. We zijn niet moeilijk: onze nieuwe sport moet een binnensport zijn (dan hebben we geen last meer van de wispelturigheid van het weer), mag wel een beetje vermoeiend zijn (we gaan tenslotte sporten), maar liefst toch niet te veel (overdrijven is nooit goed), en mag in geen geval te moeilijk zijn. Een aantal voorstellen:

Schaken (1 groot nadeel: schaken is een DENKsport)

Toppenbiljart (klinkt niet moeilijk, maar gevaarlijk voor het krijgen van een hernia)

Pietjesbakken (op gevaar af van het krijgen van een stoflong bij het uitvegen van de krijtlijntjes)

Petanque (kan dat indoor? Anders moeten we dat zeker invoeren.)

Toogsport (met warme chocomelk. Uiteraard. En ondertussen kijken naar de badminton…)

Peike-zotje-jagen (jagen… Zou dat niet te vermoeiend zijn?)

Scrabbelen (atletiek: 13 Punten, verspringen: 16 punten, fosburyflop: véél punten)

Vogelpikken (daar komen accidenten van…)

Sjoelbakken (maar daarvan kunnen we splinters in onze vingers krijgen…)

Allemaal goed en wel, maar de fysieke inspanning is bij sommige van deze disciplines ver te zoeken. Ook het oprichten van de ‘peike-zojes-jaag-club’ lijkt ons geen eenvoudige opgave. Misschien is de beste oplossing om hier

Page 24: ACDL clubblad maart 2011

24 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

en daar een aanpassing aan te brengen aan de atletieksport zelf. Ook hier hebben we na lang nadenken een aantal ideeën:

De 5km ‘kijken hoe andere mensen lopen’ (wordt door een aantal mensen reeds beoefend op wedstrijden. Probleem: er moeten mensen willen lopen)

De 200m ‘afstand inschatten’ (oké. we geven het toe. Dit idee is gestolen van ‘neveneffecten’. Ook het disciplines ‘doen alsof er niets aan de hand is’ en ‘toeval’ zijn hersenspinsels van hun brein.)

Bierglaswerpen (aanlokkelijk voorstel, aangezien met volle glazen gooien meer dan zonde is. Alleen zal de rugby niet zo blij zijn met de grote hoeveelheid afval op hun veld)

De 400m onkruid wieden (Dan is ons plein eindelijk eens onkruidvrij. In de winter kan deze discipline omgevormd worden tot de 400 m emmers water van het plein scheppen)

Het kikkerspringen (het is te zeggen: een kikker zo ver mogelijk laten springen. Opletten dat GAIA niet in de buurt is.)

Keuze genoeg dus. De ideale sport hebben we echter nog altijd niet gevonden. Maar suggesties zijn altijd welkom!

Annelies (die van plan is om ondertussen dan toch maar te blijven lopen…)

Page 25: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 25

Page 26: ACDL clubblad maart 2011

26 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Marc en Magda spreken thuis in hiërogliefen

Voor degenen onder jullie die geen hiërogliefen kunnen lezen, hier de vertaling: Magda: Ik ga straks naar de colruyt. Moet ik iets voor u meebrengen? Marc: Papieren zakdoeken, want ik heb een snotvalling. Magda: Genoteerd.

Het boodschappenlijstje. Oei….. Ze hebben precies nogal

veel nodig. Moeilijk te lezen… Even geduld.

Detailfoto van een stuk van het boodschappenlijstje: Regel 1: Voor maandag: Eieren,kip en wild op een bedje van sla. Regel 2: voor dinsdag: Vrouwendinges,oogschaduw, vis,

gevogelte, kippenbout, patattenmes en das. Regel 3: voor woensdag: (alweer ?) gevogelte en een das (?)

Page 27: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 27

Marc zegt:

Of vrij vertaald: Gade gij met den dromedaris of te voet?

Marc zegt: Ik ga te voet, want ik heb na school nog vergadering onder de kapel.

En Wat zoveel wil zeggen als: Ik moet ook nog naar de kiné.

Page 28: ACDL clubblad maart 2011

28 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Horoscoop

RAM

Durf en realisme zijn de sleutelwoorden deze maand. Overmoedig worden kan echter leiden tot pijnlijke situaties. Ram van de maand: Marjan Anseeuw

STIER

De sfeer kan onder spanning komen te staan als het geruchtencircuit op gang komt. Met uw gezondheid gaat het de goede kant op. Probeer uw krachten te verdelen Stier van de maand: Frauke Leybaert

TWEELINGEN

Als de weg deze maand soms zwaar bergop lijkt te gaan, bedenk dan dat na elke steile helling een zalige afdaling komt. Tweeling van de maand: Patrick Bynens

KREEFT

Je krijgt veel tegenstand te verwerken, en uitwegen die je te kennen blijken doodlopende straten te zijn. Realistisch blijven is de boodschap! Kreeft van de maand: Lieven De Witte

LEEUW

De planeet Jupiler staat gunstig deze maand. Hou er wel rekening mee dat woensdagochtenden zeer lastig kunnen zijn. Leeuw van de maand: Rolle Van Geyte

Page 29: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 29

MAAGD

De verleiding om op een dinsdag, of donderdagavond rustig te ontspannen is groot. Maar denk eraan dat je vanuit je luie zetel niet veel kan bereiken. Maagd van de maand: Rudi De Neve

WEEGSCHAAL

Het is een mooi moment om naar een nieuw doel te beginnen werken. De prille lente geeft je vleugels. Blijf echter wel met beide voeten op de grond (dat loopt makkelijker). weegschaal van de maand: Gino De Cock

SCHORPIOEN

Zolang niemand je voor de voeten loopt, gaat alles precies zoals je het zou willen. Het zou echter wel kunnen dat er onverwachte problemen opduiken. Schorpioen van de maand: Kristof Meulebroek

BOOGSCHUTTER

Probeer deze maand niet naast je schoenen te lopen. Dat zou pijnlijke gevolgen kunnen hebben. Boogschutter van de maand: Brent Saeys

STEENBOK

Je werkt de tegenstand aan de kant zonder al te veel moeite. Een onverwachte gebeurtenis zou ervoor kunnen zorgen dat alles in het honderd loopt. Steenbok van de maand: Paul Van Uytvange

Page 30: ACDL clubblad maart 2011

30 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

WATERMAN

De verandering van het uur zorgt voor een ongeziene helderheid. Let er wel op dat je je niet te erg laat meeslepen, en op het foute pad belandt. Waterman van de maand: Jonas De Paepe

VISSEN

Er is sprake van een plek die vrijkomt. Het ziet ernaar uit dat de concurrentie hevig zal zijn. Ga na of de informatie wel klopt, voordat je onnodige krachten verspilt. Vis van de maand: Katrien Liebaut

Alcohol een goede sportdrank?

Anno 2010 verschijnen er regelmatig studies dat matige alcoholconsumptie goed zou zijn voor lijf en leden. Twee glazen voor mannen, 1 glas voor vrouwen per dag zou meer goed doen dan kwaad. Maar geldt dit ook voor sporters? Wat zijn de voor- en nadelen van alcoholconsumptie?

Waarom alcohol (en dan met name wijn en bier) goed voor je is.

Een gedoseerde hoeveelheid alcohol kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Dit is vooral het gevolg van het effect van alcohol op de bloedsamenstelling. Een kleine hoeveelheid zorgt voor een afname van het (slechte) LDL-cholesterol en een toename van het (gezonde) HDL-cholesterol. Matige alcoholconsumptie kan bovendien het risico op diabetes type 2 aanzienlijk verminderen. Grootschalige, longitudinale studies laten zien dat matige consumptie van alcohol het risico op diabetes met zoveel als 30% kan doen afnemen. Ook bevatten zowel wijn als bier anti-oxidanten. Hoewel wijn meer anti-oxidanten bevat, zijn de anti-oxidanten in bier kleiner en worden beter opgenomen door het lichaam. Meer is hierbij zeker niet beter. Een grotere

Page 31: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 31

hoeveelheid alcohol zorgt juist voor een afname van het gezonde HDL-cholesterol en een groter risico op hartfalen en overgewicht. Ook hebben vrouwen die alcohol drinken (zelfs als ze zich aan de richtlijn houden) en grotere kans op het ontwikkelen van borstkanker.

Alcohol na de wedstrijd?

De alcoholconsumptie onder atleten is direct gerelateerd aan het aantal blessures. Hoe meer er gedronken wordt, hoe groter de kans op een blessure. Dit heeft vooral te maken met de schadelijke effecten van alcoholconsumptie na inspanning. Het immuunstelsel kan onder invloed van ethanol minder goed functioneren de hoeveelheid stresshormonen en afvalstoffen in het bloed stijgen. Spierschade als gevolg van training krijgt zo minder de kans om te herstellen. Dagelijks alcohol drinken gedurende een langere tijd zou bovendien zorgen voor een verminderde spiermassa, een hogere bloeddruk en een verhoogd risico op hartfalen, vormen van kanker en leverschade. Bij langdurige inspanning moet het spierglycogeen (koolhydraten opgeslagen in de spieren) weer worden aangevuld. Wanneer alcohol (immers ook een bron van energie) de plaats inneemt van koolhydraten wordt de glycogeen-synthese geremd. Er zijn aanwijzingen dat alcohol niet alleen de synthese remt omdat er minder koolhydraten worden gegeten maar dat het ook daadwerkelijk de omzettingen van koolhydraten in glycogeen belemmert. Wordt er binnen korte tijd opnieuw getraind dan kan het gebrek aan spierglycogeen een behoorlijke prestatievermindering opleveren.

Gebruik van vitamine B1, B2, B3 en B5

Voor de afbraak van alcohol in de lever worden een aantal B-vitaminen gebruikt die belangrijk zijn voor de koolhydraat- en vetoxidatie. Alcohol zorgt dan ook voor een rem op de vetoxidatie en wordt mede daarom geassocieerd met een toename in gewicht. De verminderde vetverbranding ten gevolg van alcoholconsumptie tijdens de maaltijd is tegengesteld aan het stimulerende effect van inspanning op de oxidatie van vet. Wordt er ingespannen én alcohol geconsumeerd dan is deze stimulerende impuls aanzienlijk minder.

Page 32: ACDL clubblad maart 2011

32 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Alcohol voor de wedstrijd?

1 gram koolhydraten levert 4 calorieën. 1 gram alcohol, 7 calorieën. Een glas bier (pintje 250 ml) bevat ongeveer 7 gram koolhydraten en 9 gram alcohol, samen goed voor zo’n 100 calorieën. Dat bier dus een goede bron van koolhydraten is lijkt wat overdreven, één banaan bevat met 28 gram koolhydraten vier keer zoveel. Wijn haalt zijn energie puur uit alcohol met 13 gram per glas. Geen goede bron van energie dus

maar een glaasje als hartversterker voor de start? Voor een wedstrijd is het de meeste lopers niet vreemd dat de zenuwen, naarmate de start nadert, toenemen. Wanneer er sprake is van te veel stress kan dit problemen opleveren. Een matige hoeveelheid alcohol vermindert gevoelens van angst en falen terwijl zelfvertrouwen en (over)moed juist toenemen. Door het licht verdovende effect van alcohol kan eventuele pijn tijdens inspanning worden verminderd. Maar liever niet net voor de start. Alcohol in de vorm van drank hoeft door het lichaam niet te worden verteerd maar wordt via de dunne darm direct opgenomen in de bloedcirculatie. Aangezien het ethanol molecuul deels hydrofiel (“houdt van water”) is, bindt het gemakkelijk aan water en kan het molecuul zo 70% van het lichaam bereiken. De hoogste alcohol waarden in het bloed worden gevonden zo’n 75 minuten na consumptie. Maar ook een glas de dag before is misschien niet zo’n goed plan. Consumptie gedurende de dag kan zorgen voor slaperigheid overdag en doorwaakte nachten. Een goede nachtrust is dus niet gegarandeerd. Ook onttrekt alcohol vocht uit het lichaam omdat het de urineproductie stimuleert. Een standaard glas alcohol (met 14 gram ethanol) zorgt voor een gemiddelde toename van 140 ml urine.

Het effect van alcohol op de duurprestatie

Page 33: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 33

In een fietsstudie werd er aan sportdrank een kleine hoeveelheid ethanol (0.5 ml/kg lichaamsgewicht) toegevoegd. Na consumptie werd de sporters gevraagd een 60 minuten tijdrit te rijden. Een andere groep kreeg een drank met enkel koolhydraten. De ‘alcohol’ groep presteerde aanzienlijk slechter. Ze fietsen gemiddeld 10 watt minder, vooral in het eerste gedeelte van de tijdrit. Hartslag en RPE (mate van ervaren inspanning) waren op hetzelfde wattage lager voor de controle groep.

Miriam van Reijen voor ProRun©

Jeugdag Val 27 maart 2011

Net voor het ter perse gaan krijg ik nog deze foto via Rudi doorgestuurd. Een dag jeugdig atletiekplezier voor onze Benjamins, Pupillen en Miniemen in de Topsporthal van Gent. Samen op de foto met de Belgische recordhoudster hink-stap-springen Svetlana Bolshakova.

Page 34: ACDL clubblad maart 2011

34 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Uitslagen

16/01/2011

afst. tijd cat. pl op pl/cat. op/cat pl./tot. aant./tot

DE MAARSCHALCK Katrien 3000m 0:14:42 master 35+ v 16 36 1 2 42 68

Cuepers Ellen 0:17:34 master 40+ 30 36 3 4 62 68

6000m

SCHELKENS Chris 0:22:36 master 45+ m 23 102 5 12 23 154

VAN NUFFEL Erwin 0:23:03 master 35+ 25 102 3 12 25 154

ABBELOOS Michel 0:29:54 master 45+ 77 102 9 12 97 154

jogging / stratenloopAalst Dirk Martens corrida

16/01/2011

afst. tijd cat. pl op pl/cat. op/cat pl./tot. aant./tot

HOOFTEER Aline 930m Benjamin 03 v 17 32

VANDEWEYER Marthe Benjamin 02 24 25

Verschraegen Arne 1350m Pupil 2000 m 20 36

VAN Haut Britt Pupil 2000 v 24 33

THIJS Thomas 1860m Miniem 98 m 20 30

VANDEWEYER Lauran miniem 98 v 14 26

DIERICKX Emilyn Miniem 99 18 21

Moens Hilde master v 17 25 37 46

HOFMANS Marietta master 21 25 42 46

BLINDEMAN Liesbet master 22 25 43 46

Borms Magda master 23 25 44 46

De Witte Lieve master 24 25 45 46

Van Den Abbeel Mit master 25 25 46 46

Goubert Jo 6750m master m 62 66 76 81

Blindeman Paul master 64 66 78 81

Van Havermaet Theo 0:27:05 master 13 66 18 81

crossHamme

20/01/2011

afst. tijd cat. pl op pl/cat. op/cat pl./tot. aant./tot

DE VRIENDT Stan 1350m benjamin 03 m 0 33 62

OUAHAB Akram Pupil 2001 m 0 45 58

Blindeman Paul 4460m master 50+ m 0 47 47

Van Havermaet Theo 0:14:40 master 50+ 0 3 47

Van Doorselaer Greta 5110m master v 0 38 52

HOFMANS Marietta master 0 40 52

BLINDEMAN Liesbet master 0 42 52

crossBornem

30/01/2011

afst. tijd cat. pl op pl/cat. op/cat pl./tot. aant./tot

DE VRIENDT Stan 1000m 0:06:00 benjamin 04/03 m 0 8 16

VANDEWEYER Marthe Benjamin 02 v 0 19 21

OUAHAB Akram 1400m Pupil 2000 m 0 14 17

Verschraegen Arne 0:05:39 Pupil 2000 0 6 17

VAN Haut Britt Pupil 2000 v 0 11 17

VANDEWEYER Lauran 1800m 0:07:43 miniem 98 v 0 9 13

HOFMANS Marietta 5000m master v 0 20 23 36 39

De Witte Lieve master 0 22 23 38 39

Goubert Jo 6600m master m 0 51 53 57 59

Blindeman Paul master 0 53 53 59 59

crossUitbergen

Page 35: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 35

13/02/2011

afst. tijd cat. pl op pl/cat. op/cat pl./tot. aant./tot

Verschraegen Arne 1000m pupil 2000 m 0 11 31

DE BEUL Daan Benjamin 02 0 29 38

OUAHAB Akram Pupil 2000 0 31 31

HOOFTEER Aline Benjamin 04/03 v 0 16 34

HOOFTEER Elise Benjamin 04/03 0 22 34

VANDEWEYER Marthe Benjamin 02 0 24 28

VAN Haut Britt pupil 2000 0 25 31

THIJS Thomas 1650m Miniem 98 m 0 34 43

DE HAECK Tonny Miniem 98 0 37 43

DE BEUL Paulien Miniem 99 v 0 24 33

DIERICKX Emilyn Miniem 99 0 27 33

VANDEWEYER Lauran 0:06:43 miniem 98 0 9 14

Moens Hilde 4200m Master v 0 15 28

D'Hondt Sandra master 0 18 28

Van Doorselaer Greta master 0 19 28

HOFMANS Marietta master 0 21 28

De Witte Lieve master 0 26 28

Van Geyte Annelies Senior 0 9 14

Saeys Kris 6450m Master m 0 45 74

Van Uytfanghe Marc Master 0 54 74

Goubert Jo Master 0 71 74

Blindeman Paul Master 0 72 74

De Neve Rudi Master 0 74 74

Lokeren cross

19/02/2011

afst. tijd cat. pl op pl/cat. op/cat pl./tot. aant./tot

Van Geyte Rolle 6120m 0:27:13 master 50+ m 20 47 3 9 21 62

Van Moer Geert 0:35:30 master 40+ 41 47 7 8 50 62

Moens Hilde 0:27:12 master 45+ v 1 15 1 6 21 62

Liebaut Katrien 0:30:07 master 35+ 3 15 1 7 29 62

Anseeuw marjan 0:36:57 master 45+ 10 15 5 6 56 62

GUNS René 12300m 1:12:56 master 60+ m 68 71 5 5 83 87

Van Doorselaer Greta 1:02:06 master 45+ v 5 17 1 4 47 87

GUNS Nathalie 1:15:35 master -35 17 17 5 5 86 87

jogging / stratenloopLeopoldsloop Watervliet

27/02/2011

afst. tijd cat. pl op pl/cat. op/cat pl./tot. aant./tot

DE VRIENDT Stan 880m benjamin 04/03 m 0 23 38

CHRISTIAENS Xander Benjamin 03/04 0 38 38

HOOFTEER Elise Benjamin 04/03 v 0 14 28

HOOFTEER Aline Benjamin 04/03 0 23 28

VANDEWEYER Marthe Benjamin 02 0 26 28

Verschraegen Arne 1180m Pupil 2000 m 0 14 30

OUAHAB Akram Pupil 2000 0 27 30

VAN Haut Britt Pupil 2000 v 0 21 28

DE MEERSMAN Jet Pupil 01 0 32 32

CHRISTIAENS Canisia 1550m Miniem 98 v 0 14 17

VANDEWEYER Lauran 0:05:54 miniem 98 0 9 17

Van Doorselaer Greta 5180m master v 0 17 24

D'Hondt Sandra master 0 18 24

HOFMANS Marietta master 0 20 24

Blindeman Paul 6625m master m 0 72 75

Wauters Patrick master 0 73 75

Van Havermaet Theo 0:22:49 master 0 14 75

crossLebbeke

Page 36: ACDL clubblad maart 2011

36 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

Basiel

Zei de dokter: "Baziel, gij hebt gij zeker dikwijls dorst?"

"Ba neen 'k meneere den dokteur", antwoordde hij, " 'k en loaten ik dat

nooit zo verre kommen".

In de Arbeidsbemiddeling moest Baziel weer al eens een formulier

invullen.

Er stond een vraag: "Werkt uw echtgenote, zo ja: waar".

Schreef Baziel: "Ja, op mijn zenuwen".

13/03/2011

afst. tijd cat. pl op pl/cat. op/cat pl./tot. aant./tot

BOGAERT Johan 69,029km 6:00:00 m 40 152 42 178

ultraloopzes uur van Stein (NL)

Page 37: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 37

Page 38: ACDL clubblad maart 2011

38 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

1 /4 ANSEEUW Marjan

6 /4 MARIMAN Paul

8 /4 VAN RANST Mireille

8 /4 HOFMANS Marietta

10 /4 DE SAEGER Jorina

14 /4 BOSMAN Laura

16 /4 VAN UYTVANGE Andrea

19 /4 BULCKE Mathieu

19 /4 HERTECANT Jenny

29 /4 SEGERS Lisa

5 /5 WAUTERS Patrick

7 /5 DE BOISERIE Bart

7 /5 SACRE Franky

9 /5 BAUDERY Marc

11 /5 LEYBAERT Frauke

12 /5 CHRISTIAENS Xander

12 /5 HEYTENS Sabine

14 /5 VEYT Ann

15 /5 COLMAN Det

15 /5 HUAU Johan

24 /5 THIJS Thomas

26 /5 HUBO Bernard

29 /5 VERHOFSTADT Inge

29 /5 LEFEVRE Marc

31 /5 VAN BEVEREN Roger

1 /6 BYNENS Patrick

4 /6 VERHEYDEN Carine

5 /6 VERCAUTEREN Christine

11 /6 D'HOOGHE Mireille

12 /6 BEECKMAN Geert

12 /6 VAN NUFFEL Luc

12 /6 SCHELKENS Chris

26 /6 VAN DER MEEREN Luc

28 /6 VAN DE VELDE Freddy

Page 39: ACDL clubblad maart 2011

ACDL Clubblad maart – april – mei 2011 39

Doe Mee

Ons clubblad verschijnt 4 maal per jaar volgens het schema hierboven. Heb jij iets leuk te vertellen, weet je iets wat je de andere clubleden wil laten weten, heb je een mooie foto, een mop… Stuur je bijdrage naar [email protected] of geef het af aan een medewerker van onze club. Het bestuur van ACDL en

de redactie dankt alle medewerkers van dit blad.

ACDL website

Onze website is onlangs volledig vernieuwd. Je kunt er terecht voor informatie over onze club, joggen (ook voor beginners), nieuws, foto’s, filmpjes, clubactiviteiten etc. Je leest er ook ons clubblad online. Have a look!

http://www.acdenderland.be

Contact

[email protected] François Van Bever, Voorzitter 0495/541287 Marjan Anseeuw, Secretaris 0478/552429 Een volledig overzicht van alle bestuursleden en de medewerkers kan je vinden op onze website onder de rubriek “Over ACDL”

http://www.acdenderland.be/over-acdl/

mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb

X X X X

Page 40: ACDL clubblad maart 2011

40 maart – april – mei 2011 ACDL Clubblad

VU: François Van Bever, Robert Ramlotstraat 14 - 9200 Dendermonde - 0495/541287 - [email protected] - www.acdenderland.be