ACDL clubblad september 2011

40

description

ACDL clubblad september 2011

Transcript of ACDL clubblad september 2011

Page 1: ACDL clubblad september 2011
Page 2: ACDL clubblad september 2011

2 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Page 3: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 3

Beste vrienden, Geachte sponsors, Goed nieuws! We hebben onze bouwvergunning! Eén hindernis moeten we echter nog nemen alvorens we de eerste steen kunnen leggen, het recht van opstal dat we van rugby moeten krijgen. Schepen Bart Van Malderen en het AGB onderhandelen met hen om dit te verkrijgen. De eerste steen moet gelegd worden vóór augustus 2013. Ondertussen, om tenminste een dak boven ons hoofd te hebben, hebben we weer onze intrek genomen in de kantine van de voetbal. Deze wordt nu afgehuurd door Torpedo Belfort en onderverhuurd aan ons op dinsdag- en donderdagavonden. Het is toch al een betere plaats om samen te komen voor de trainingen dan de inkomhal, maar op termijn hopelijk ook weer “the place to be” na de training. Misschien vanaf oktober. Afspraken dienen nog gemaakt i.v.m. aankopen en openhouden van de kantine alsook voor het onderhoud. Iemand interesse om hieraan mee te werken? Meer dan 30 nieuwe lopers zijn de 14de gestart op weg naar de 5 km. Zij worden hierbij geholpen door Rudi en Greta. Deze sessie wordt afgesloten op 20 november met de test in Sint-Gillis en gevolgd door het jaarlijkse spaghettifestijn. Uitnodigingen volgen nog per mail en via de website. U komt toch ook? Onze eigen joggings in juli en augustus waren weer een succes dankzij jullie talrijke deelname en steun. Een welgemeende dank hiervoor en ook aan onze sponsors, McDonalds, Argimmo, Tsporthuis en ’t Blommeke. Ondertussen loopt het atletiekjaar op zijn laatste benen en kijken we uit hoeveel lopers er genoeg criteriumpunten hebben. Het nieuwe jaar start uiteraard met een heraansluiting. We hebben ons lidgeld wat moeten aanpassen. Meer hierover verder in dit blad. U mag (her)aansluiten voor 2011-2012 vanaf 1 oktober en liefst vóór 22 oktober. Vergeet niet Marjan hiervan ook per mail te verwittigen. Namens het Bestuur François Voorzitter

Page 4: ACDL clubblad september 2011

4 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Page 5: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 5

Aansluitingen voor het nieuwe seizoen 2011 - 2012

‘Het leven wordt steeds duurder’ kopte Het Laatste Nieuws op 12 april 2011 en iedereen kan dagelijks vaststellen dat de prijzen drastisch gestegen zijn. Ook Atletiekclub Denderland ontsnapt helaas niet aan een stijging van haar werkingskosten. Bovendien wil onze club de fondsen verzamelen voor de bouw van een splinternieuw clubhuis aan de piste te Sint-Gillis. De plannen zijn getekend, de vergunningen zijn aangevraagd, het initiatief kan rekenen op de steun van de schepen van Sport en de directeur van het AGB… AC Denderland blijft inzetten op de bouw van een volwaardige ontmoetingsplaats rond de piste van Sint-Gillis. Eerder dan te beknibbelen op de talrijke ledenvoordelen hebben we daarom gekozen voor een beperkte bijsturing van de lidgelden voor het nieuwe sportseizoen. De nieuwe lidgelden zijn als volgt:

Volwassenen

Recreanten atleet (incl. VAL Borstnummer)

Llidgeld 2011 - 2012 60 EUR 80 EUR

Jeugd

1e jeugdlid vanaf 2e jeugdlid in hetzelfde gezin

Lidgeld 2011 – 2012 60 EUR 50 EUR (tot senior)

Page 6: ACDL clubblad september 2011

6 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

We benadrukken dat het lidgeld voor de recreanten de afgelopen jaren niet meer werd aangepast. Bovendien vermelden we nog eens dat vrijwel alle ziekenfondsen een gedeeltelijke terugbetaling doen van het lidgeld van onze sportclub. Om een deel van het lidgeld te recupereren bij je ziekenfonds volstaat het om het formulier van je ziekenfonds te laten ondertekenen bij de secretaris of de voorzitter. We zijn ervan overtuigd dat jullie allen achter deze beslissing staan en hopen dat jullie zo snel mogelijk de heraansluiting voor het nieuwe seizoen in orde brengen. Heraansluiting kan door het invullen van het aansluitformulier en het bijhorende bedrag naar de rekening van AC Denderland over te schrijven.

Pieter Schuddinck penningmeester

Page 7: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 7

Zomerkriebels en wintertenen

De start van het nieuwe schooljaar betekent – ook dit jaar – dat de zomer zo goed als voorbij is. Gelukkig hebben we de voorbije maanden al kunnen wennen aan het niet-zo-schitterende weer, en is het contrast niet zo groot. Want het einde van de zomer betekent niet enkel dat we tot mei volgend jaar moeten wachten op onze volgende BBQ. Het betekent ook dat we na de training rap rap een trui moeten (willen) aandoen omdat ons anders een langzame maar zekere bevriezingsdood te wachten staat. En het betekent dat we altijd een goed ventilerende regenjas bij de hand moeten hebben, die de regen genoeg tegenhoudt, maar ons anderzijds niet laat lijken op een wandelende sauna. De lange duurlopen die zo leuk leken in een matig zomers klimaat, met de ondergaande zon op de achtergrond verliezen een pak aan aantrekkelijkheid in de gietende regen. Het einde van de zomer betekent ook dat we onze fluovestjes moeten uitgraven. (Hoewel we ons wel halfdood willen lopen op de training, moeten we dit nu ook weer niet te letterlijk nemen.) U begrijpt mijn punt wel. Trainingen in de zomer hebben een pak dingen te bieden die de trainingen in de winter niet kunnen. Maar laten we eerlijk zijn. Er zijn ook een pak dingen in de winter die we in de zomer nooit zouden (kunnen) doen. Ik zie u al nadenken. De plezieren in de winter zijn inderdaad soms misschien moeilijker te vinden, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. De mensen die vorig jaar mee de ‘sneeuwoctopus’ gemaakt hebben tijdens de training zullen dit niet kunnen ontkennen. Niet zo hard getraind zegt u? Geloof me, ik heb zelden zo hard gelopen als bij het sneeuwballengevecht dat erop volgde. En geef toe: de warme chocomelk achteraf smaakte duizend keer lekkerder dan de aquarius in de zomer…

Annelies

Page 8: ACDL clubblad september 2011

8 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Page 9: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 9

Lopen bij warm weer… enkele tips.

Allé hoe stom is dit nu weer? Een artikel over lopen bij warm weer in ’t clubblad van september en nota bene na een zomer waar we geen warm weer gehad hebben. Jullie hebben 100% gelijk. Maar na wat er Magda op 3 september op de Chicken Run is overkomen, vind ik het toch nuttig om even bij dit onderwerp stil te staan.Voor wie er niet bij was, wil ik toch even schetsen wat er die dag gebeurd is. Zaterdag 3 september. 29°C. Magda beslist om op de Chicken run 10km te lopen. Het laatste deel van de tweede ronde zwalpt Magda over de straat en bij aankomst moet ze door 2 mensen ondersteund worden. Afkoelen, water en cola laten drinken helpen niet. Er is geen EHBO-post en de toestand van Magda gaat zienderogen achteruit. Na 35 minuten wordt ze afgevoerd met de ambulance. Net op tijd, ze heeft letterlijk de dood voor ogen gezien. Magda ligt 3 dagen op intensieve zorgen, hartbewaking en dan nog 2 dagen op een gewone kamer vooraleer ze naar huis mag. Dit doet je nadenken. Ons Magda is een gezonde ervaren loopster. Dergelijke dingen lees je alleen maar in de krant. Zoiets overkomt ons toch niet , zeker? Een belangrijke tip die de cardioloog ons meegaf: Als iemand een syncope doet (flauwvalt) tijdens een inspanning is er altijd een ernstige oorzaak. (niet zomaar de warmte) Grijp dan snel in en bel een ambulance!!!!! Maar lopen bij warmte houdt toch enige risico’s in. Daarom nog vlug enkele tips op een rijtje:

loop langzamer en kortere afstanden

draag luchtige kleding (lichte kleuren)

Page 10: ACDL clubblad september 2011

10 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

drink voor de training of wedstrijd minstens een halve liter water (of sportdrank… deze blijft minder lang in de maag hangen en bevat zouten en mineralen)

drink geen koffie, thee of alcohol

loop als je kan in schaduwrijk gebied (bos,…)

loop bij voorkeur ‘s morgens of ’s avonds

acclimatiseer geleidelijk (zet de airco in de wagen tijdig af)

drink tijdens de inspanning om het kwartier (sla geen enkele waterbedeling over)

vul na de training of wedstrijd je vochtvoorraad aan.(sportdrank) Meer achtergrondinformatie over het waarom van deze tips:

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=4403

http://www.runinfo.nl/tipswarmweer.htm Misschien is het ook interessant om even de symptomen van een hitteslag op een rijtje te zetten. Het is immers belangrijk om een hitteslag snel te herkennen, omdat die ernstige gevolgen kan hebben: Een levensbedreigende situatie, die optreedt wanneer men te lang in een warm milieu verblijft en het zweetproces belemmerd wordt. De lichaamstemperatuur kan tot 41° C oplopen, waardoor een gevaar voor stuipen of bewusteloosheid ontstaat. Symptomen: niet meer zweten; vlugge en plotse temperatuurstijging; snelle hartslag; snelle, hijgende ademhaling; hoofdpijn; misselijkheid. Wat moet je doen?

Verwittig onmiddellijk de 100.

Breng intussen het slachtoffer in halfzittende houding.

Zorg voor vrije luchtwegen.

Page 11: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 11

Probeer de persoon voorzichtig af te koelen door hem met koud water af te sponzen.

Een hitteslag is dus niet hetzelfde als een zonneslag. Een zonneslag door een ontregeling van het warmtecentrum in de hersenen als gevolg van directe zonnestralen op het hoofd. De lichaamswarmte en de warmte van buiten worden niet voldoende afgevoerd. Zo kan men bewusteloos raken.

Symptomen: rood aangezicht en droge huid; snelle hartslag hoofdpijn; duizeligheid; dorst; braakneigingen. Wat te doen bij een zonneslag?

Ga direct uit de zon.

Ga halfzittend in de schaduw liggen.

Maak spannende kleding los.

Leg koude kompressen of natte doeken op het voorhoofd en in de liesstreek.

Drink water met een kleine hoeveelheid extra zout (ongeveer een koffielepel per liter).

Verwittig eventueel gespecialiseerde hulp.

Gehoord op training:

Marc: Amai zoveel wind tegen. Ilse: Ik ga achter u lopen in uwe slipstream. Marc: Wat? Wilt ge mijn slip zien?

Wie durft nog te zeggen dat intervaltrainingen niet leuk zijn?

Page 12: ACDL clubblad september 2011

12 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Verzekering bij sportongevallen

Sporten is gezond, maar soms "loopt" het mis...

Met je lidmaatschap van onze atletiekclub kan je gedurende een volledig jaar je favoriete sport beoefenen in clubverband en gebruik maken van de aanwezige faciliteiten (douches na de training). Daarnaast ben je als lid van onze atletiekclub ruim verzekerd voor eventuele lichamelijke letsels. In dit artikel zetten we de belangrijkste principes van deze verzekering op een rijtje.

Alle ACDL leden zijn verzekerd in een degelijke groepspolis voor sportongevallen

Als betalend lid van onze atletiekclub word je ingeschreven in de groepspolis van de sportfederatie. De atleten (houders van een vast borstnummer) worden systematisch ingeschreven bij de VAL (Vlaamse Atletiekliga). Voor de recreanten voorzien we een aansluiting bij Sporta, een belangrijke federatie erkend door BLOSO.

Wanneer ben je verzekerd?

Principieel ben je als lid van ACDL verzekerd voor ongevallen tijdens alle activiteiten die ingericht worden door VZW AC Denderland. De dekking geldt niet alleen voor trainingen en joggings georganiseerd door ACDL, maar ook voor ongevallen die zich voordoen op de weg naar en van de plaats van de sportactiviteit of nevenactiviteiten (BBQ, Teerfeest...). Individuele trainingen worden ook gedekt, m.a.w., als iemand buiten de trainingsuren gaat lopen, is hij/zij ook verzekerd. Gelet op de specifieke noden van onze atleten voorziet de verzekeringspolis voor atleten en

Page 13: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 13

leden op een aantal punten in een ruimere dekking.

Waarvoor ben je verzekerd?

Algemeen voorziet de verzekering in de onbeperkte terugbetaling van alle medische kosten als gevolg van een sportongeval.

onbeperkte terugbetaling: er is geen franchise en er is geen kostenplafond

betekenis van het begrip ongeval: ook lichamelijke letsels ten gevolge van b.v. zonneslag, insectenbeten, hondenbeten, aanranding zijn inbegrepen

Meestal geldt geen vergoeding voor materiële schade bij sportongevallen

kosten van kledij of schoeisel worden niet vergoed

materiële schade die veroorzaakt werd aan derden wordt niet vergoed onder de verzekeringspolis

Ten slotte is een verzekering rechtsbijstand voorzien waarin de burgerlijke en strafrechtelijke verdediging gewaarborgd zijn. Wat doen ingeval van een sportongeval? Een snelle vergoeding van de kosten kan enkel gebeuren indien de volgende stappen snel en nauwgezet gevolgd worden. 1. Melding van sportongeval en invullen van aangifteformulier

onmiddellijk na het ongeval (en de nodige medische verzorging) dient het originele aangifteformulier worden ingevuld door o het slachtoffer o de behandelende arts o de clubverantwoordelijke

We adviseren een aangifteformulier te printen en het steeds mee te nemen op training. De jeugdleden en atleten (houders van een vast borstnummer) gebruiken het aangifteformulier van de VAL (Vlaamse Atletiekliga). De recreanten vullen een aangifteformulier van Sporta in. De

Page 14: ACDL clubblad september 2011

14 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

specifieke aangifteformulieren zijn te downloaden op onze website onder de rubriek “Sportongevallen”.

Je vult dit aangifteformulier in en bezorgt het zo vlug als mogelijk, samen met het geneeskundig getuigschrift terug aan de voorzitter, secretaris of de jeugdverantwoordelijken.

de clubverantwoordelijke bezorgt het ingevuld aangifteformulier binnen de 5 werkdagen aan de sportfederatie

2. Ontvangstmelding van schadeaangifte

vooreerst zal de sportfederatie een schriftelijke bevestiging bezorgen aan het slachtoffer/de ouders dat het dossier aangevuld en correct is overgemaakt aan de verzekeringsmaatschappij

daarnaast zal de verzekeringsmaatschappij een ontvangstmelding bezorgen aan het slachtoffer. Dit bevat meestal een toekenning dossiernummer, toelichtingen, attest van genezing.

3. Eerste terugbetaling door het ziekenfonds

Het slachtoffer bezorgt de rekeningen van dokter, apotheker, kinesist en ziekenhuis aan het ziekenfonds. Zij staan in voor een eerste terugbetaling. De mutualiteit maakt daarna een verschilstaat op; kwijtschrift voor geneeskundige verstrekkingen•

4. Resterende terugbetaling door de verzekeringsmaatschappij

Het slachtoffer stuurt de verschilstaat en het attest van genezing door aan de verzekeringsmaatschappij.

Na controle zal de verzekeringsmaatschappij het verschil betalen aan het slachtoffer.

Deze tekst is ook na te lezen op onze website onder de rubriek sportongevallen.

http://www.acdenderland.be/sportongevallen/

Page 15: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 15

Wanted! (dead or alive)

Via deze weg zouden we iedereen willen oproepen op zoek te gaan naar de auteur van een artikeltje in de vorige editie van dit blad. ‘Anoniempje’ schreef toen het volgende: “Hé gasten, die mails die we krijgen zijn wel nooit voor van die wedstrijden voor superatleten. Als je weet dat ons Marjan Anseeuw heel vaak meedoet en nooit de laatste is, dan kunnen de meeste ACDL-ers zonder schaamrood op de wangen aan een jogging meedoen.” Marjan vond dit toch wel een gedurfde uitspraak en wil kost wat kost te weten komen wie dit over haar durft te zeggen. Wij willen haar graag helpen bij deze zoektocht, want wij vinden anoniem schrijven lafhartig, laag bij de grond, flauw, zwak en kinderachtig. Daarom doen wij dus een oproep aan alle lezers van dit blad om actief op zoek te gaan naar de auteur van bovenstaand fragment. Gelieve alle tips door te sturen naar: [email protected] Een rijke beloning ligt klaar voor de bezorger van de gouden tip.

NAAMLOOS

Page 16: ACDL clubblad september 2011

16 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

De traagste marathon ter wereld of

Le Marathon du Médoc : Veni, vidi, vici... et in vino veritas!

De ultieme marathon voor Denderlanders

Bevoorradingsposten met oesters en wijn in plaats van energierepen en sportdrank... dat is Le Marathon du Medoc. Dit jaar wordt de 15de editie gehouden van de traagste marathon ter wereld. Voor een snelle chrono moet je dus niet naar het Franse dorpje Pauillac afzakken. Het parcours is daarvoor niet alleen te heuvelachtig, de bevoorradingsposten zijn er ook moordend.

Page 17: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 17

De route slingert zich langs de beroemde wijngaarden van het departement Gironde, de wijnkastelen van Saint-Estèphe, Pauillac en St. Julien-Beychevelle en over verschillende dorpswegen en binnenplaatsen.

De meeste van de 8.500 deelnemers zijn verkleed. Het thema van dit jaar is 'dieren'.

Verspreid over de gehele route komen ze 22 verzorgingsposten en 23 wijnproeverijposten tegen met oesters, ham, ijs en kaas. Voorts luisteren tal van orkesten het geheel nog wat op. Wie toch voor een goede tijd gaat en de bevoorradingsposten aan zich laat voorbijgaan, kan zich troosten met de gedachte dat de winnaars hun gewicht in wijn krijgen... Volgende editie 8 september 2012. Info op: http://www.marathondumedoc.com/index.php?option=com_content&view=article&id=66&tmpl=index_en Enkele sfeerbeelden:

Lopers moeten veel drinken om het vochtverlies te compenseren. (foto marathon du medoc)

Page 18: ACDL clubblad september 2011

18 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Page 19: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 19

IJskoud de beste?

Miriam van Reijen - 23 mei 2011

Een beetje hardloper heeft in zijn vriezer standaard een icepack liggen. Voor al die kleine blessures waarbij wordt geadviseerd vooral veel te ijzen. Ook na een pittige training of voor een belangrijke wedstrijd wordt ijs nogal eens gebruikt. Maar dan in de vorm van een ijsbad. Onder andere marathonlopers Paula Radcliffe en Ryan Hall, net zoals ‘onze’ Bram Som, Yvonne Hak en Susan Kuijken, maken er geregeld gebruik van na zware trainingen. Er zijn ook lopers die vóór een belangrijke wedstrijd nog even in een ijsbad gaan zitten. Of gebruik maken van een ijskamer met temperaturen tot -110 graden Celsius. Maar is het gebruik van ijs

eigenlijk wel effectief? En zo ja, wat gebeurt er met het lichaam tijdens het ijzen? Een overzicht van de meest recente richtlijnen op het gebied van ijs.

Hippocrates

De Griekse arts Hippocrates van Kos (460 v. Chr. - 377 v. Chr.) wordt beschouwd als de grondlegger van de geneeskunde. Hij zou de eerste zijn die ijstherapie inzette bij blessures. Een studie, ruim 2000 jaar later, toonde aan dat soldaten sneller herstelden door het gebruik van ijs. De huidige richtlijnen voor de duur en de manier van ijzen zijn echter weinig eenduidig.

Het ene ijzen is het andere niet

Probleem met veel onderzoeken is dat er niet gestandaardiseerd wordt voor het soort ijzen.

Page 20: ACDL clubblad september 2011

20 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

IJs kan op verschillende manieren worden toepast. Zowel het soort ijs als toepassing kan verschillen. Er bestaan speciale ice packs met een bevroren (vaak blauwe) gel, cooling gels, ijsklontjes, ijsklontjes in een theedoek en je kunt kiezen voor massage of het ijs passief tegen de aangetaste plek houden. Smeltend ijs heeft een constante temperatuur van 0 graden, ijs direct uit de vriezer kan iets kouder zijn en herbruikbare ice packs zijn vaak tussen de -5 en -15 graden.

Het materiaal tussen het ijs en de huid

Worden icepacks direct tegen de huid gehouden, dan bestaat er kans op huidschade en beschadiging van de zenuwen (frostbite). Twintig tot dertig minuten koelen kan er al voor zorgen dat deze verschijnselen zich voordoen. Maar een te dikke beschermingslaag tussen huid en ijs is ook niet aan te raden. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een gevoerde stof daalt de spier en huidtemperatuur na 30 minuten amper, met een ongevoerde stof daalt de spiertemperatuur met 10 graden en met een

droge theedoek met 22 graden. Een vochtige theedoek is net zo effectief als wanneer het ijs direct op de huid wordt aangebracht. In dat geval daalt de temperatuur na 30 minuten gemiddeld met ruim 20 graden. Het gebruik van cooling gels/sprays (eventueel in combinatie met een ijswrap) lijkt niet effectief, de temperatuur van de spier verandert hierdoor niet.

Ook onderhuids vet bepaalt effect van ijzen

Iemand met weinig onderhuids vet zal na ijzen een veel lagere spiertemperatuur hebben dan iemand met veel onderhuids vet. In een onderzoek waarbij mensen werden vergeleken met < 8 mm dikte van de huidplooi (kuit), 10-18mm of >20 mm was de temperatuur na 20 minuten

Page 21: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 21

ijzen gedaald met ruim 14, 9 en 5 graden. Opvallend in deze studie was echter dat na 30 minuten de temperatuur in de kern van de spier (op 3 centimeter diepte) kouder was dan direct na het ijzen. De temperatuur daalde in die 30 minuten in alle drie de groepen nog met zo’n 1.5-2 graden (Myer 2001). Even stilzitten graag Ga je na 20 minuten ijzen een stukje wandelen (10 minuten op een rustig tempo) dan stijgt de temperatuur van je spieren weer razendsnel. Na een half uur is je spier nog maar een halve graad kouder dan voor het ijzen. Blijf je dit half uurtje rustig liggen dan is je spier nog steeds 8 graden kouder.

Effect van ijzen op een blessure

Cellen die beschadigd zijn zenden een signaal uit. Hierdoor stijgt de productie van eiwitten en ontstekingsstoffen in het lichaam. Deze stoffen worden direct na een ongeval naar de aangetaste plek gestuurd. Vaak heeft dit een zwelling als gevolg. De eiwitten en ontstekingsreactie zorgen ervoor dat de beschadigde cellen eerst worden afgebroken en vervolgens weer worden opgebouwd. Wanneer de temperatuur in een (spier- of pees)cel daalt, daalt ook de doorbloeding en dus de activiteit van de cel. Hierdoor worden ontstekingsprocessen geremd en/of vertraagd. Met als gevolg minder zwelling. Er bestaat echter onduidelijkheid of deze processen juist niet essentieel zijn voor volledig herstel van een blessure. IJzen zou in dat geval het herstel juist vertragen of zelfs remmen. Twee overzichtsstudies uit 2001 en 2004 concludeerden dat er geen overtuigend bewijs is dat het gebruik van ijs het herstel van een blessure versneld.

Page 22: ACDL clubblad september 2011

22 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Effect op de bloedstroming

IJzen kan de bloedstroom juist ook verhogen. De timing en duur van ijstherapie bepaalt namelijk het effect op de doorbloeding. In eerste instantie zorgt het gebruik van ijs voor vasoconstrictie. Hierbij vernauwen de bloedvaten zich en vermindert de hoeveelheid bloed die door de bloedvaten stroomt. Hierdoor worden eventuele bloedingen in het geval van aangetaste bloedvaten geremd. Wordt de temperatuur echter te laag en krijgt het weefsel hierdoor onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen dan zullen de bloedvaten juist uitzetten (vasodilatatie) en neemt de doorbloeding toe. Er zijn aanwijzingen dat vasodilatatie en vasoconstrictie zich elkaar afwisselen in een cyclus die tussen de 15 en 30 minuten duurt.

Conclusie

De manier waarop ijs gebruikt wordt heeft veel invloed op de temperatuurdaling van het weefsel. Het soort ijs, de stof tussen het ijs en de huid, de duur van het ijzen en de hoeveelheid onderhuids vet hebben elk veel invloed op deze temperatuurdaling. Te kort ijzen (minder dan 10 minuten) lijkt weinig effect te hebben op de temperatuur, te lang ijzen kan juist zorgen voor een toename in de doorbloeding. Voor een daling van de spiertemperatuur met 10 tot 15 graden is het gebruik van platgeslagen ijs of ice-packs in een natte theedoek het meest effectief. Gebruik van ijs direct op de huid moet worden voorkomen. Icegels en een te dikke laag tussen het ijs en de huid hebben geen nut. Er is geen overtuigend bewijs dat ijzen het herstel van een blessure daadwerkelijk versneld.

Page 23: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 23

Katuit

Op donderdag 25/08/2011 was het weer zover, de jaarlijkse traditionele reuzenommegang of in de volksmond "Katuit" genoemd. En deze keer niet zomaar een Katuit maar dan wel de 45ste editie. Dat wou de

organisatie niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom werd het geheel in een nieuw concept gegoten, een combinatie van oude en nieuwe elementen. Narren werden clowns op steps, Robrecht van Bethune schreef deze keer de stadskeure niet op perkament maar hij typte de vrijheden die Dendermonde kreeg op een computer. Zelfs Keizer Karel maakte een reis door de tijd en keek naar de

belangrijkste momenten van de

afgelopen jaren op een groot televisiescherm. Er waren ook de feestvierende Dendermondenaren die hun mooie middeleeuwse gewaden een modern tintje mochten geven met een gsm, een spelconsole of een hoofdtelefoon. Naar jaarlijkse gewoonte was ons Greta in de groep feestvierende Dendermondenaren figurante en apetrots paradeerde ze met haar moderne attributen. Greta was in form en zweepte met haar ijzersterke woorden en middeleeuwse danspasjes het volk op. Haar enthousiasme

Greta en mezelf bij de voorbereiding op de speelplaats van het Heilig Maagdcollege.

Page 24: ACDL clubblad september 2011

24 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

viel enorm in de smaak en er werd dan ook regelmatig geapplaudisseerd langsheen het parcours. Kortom het was een geslaagde Katuit. Op naar de volgende waar ons Greta ongetwijfeld opnieuw van de partij zal zijn.

Groeten en fijn weekend, Carinne Verhofstadt

(ik ben zelf nog steeds lid van ACDL maar kom terug pas lopen bij de club vanaf volgend jaar, heb wat gesukkeld met de gezondheid en ben nu terug het lopen aan het opbouwen, zit al aan 4 km, bij de 6 à 7 kom ik terug naar de club)

Page 25: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 25

Page 26: ACDL clubblad september 2011

26 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Geen provinciale titels voor ACDL op Provinciaal Kampioenschap 10.000m

of

2x zilver en 1x brons voor ACDL op Provinciaal Kampioenschap 10.000m

Als we de tendens van de Vlaamse pers volgen, dan moeten we ongetwijfeld kiezen voor de eerste titel. Het is immers een must om de prestaties van onze Belgische sportlui enkel de moeite waard te vinden wanneer ze top 3 zijn op wereldvlak. Een zwemmer die onlangs op het WK 7de werd in de halve finale, had volgend de nieuwslezer zwaar ontgoocheld. Hij is nochtans de 15de beste van de hele wereld. Maar dat blijkt niet voldoende te zijn om met trots over te berichten. Maar het kan anders. Laten we voor onszelf dus kiezen voor de tweede titel en u met trots laten weten dat we met 3 atleten hebben deelgenomen aan de provinciaal kampioenschap 10.000m op de piste en dat we naar huis gekomen zijn met 2 zilveren en 1 bronzen medaille: Johan Bogaert maakte zijn debuut op de piste en sleepte meteen een een zilveren medaille in de wacht. Greta Van Doorselaer behaalde een bronzen medaille. En ondergetekende ging naar huis met zilver, een persoonlijk- en clubrecord en een runners high van hier tot in Tokyo. Voila. Laat dit een start zijn van positieve berichtgeving. Als nu de nationale pers nog volgt en het aandurft een beetje chauvinistischer te zijn, dan kan dat alleen maar een positief effect hebben op alle sporters van alle niveau’s.

Ik heb gezegd, Hilde Moens

Page 27: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 27

Hilde 2.

Page 28: ACDL clubblad september 2011

28 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Hardlopen met griep

Sportzorg.nl heeft 10 punten opgesteld waar de sporter op moet letten bij sporten met een griep. Een griepepidemie betekent dat verkoudheden, griepaanvallen en andere infectieziekten weer in groten getale de kop kunnen opsteken. Ofschoon de niet-sporter al gauw zal zeggen dat het niet verstandig is om te sporten als je ziek bent, leeft de vraag onder fanatieke sporters wel degelijk. Wij zijn toch allemaal ongeveer 3 tot 4 maal per jaar verkouden en als dat moment samen valt met sportieve plannen moet je toch een keuze maken. Een luchtweginfectie is vrijwel altijd een virusinfectie die zich kan manifesteren als een eenvoudige neusverkoudheid maar ook als een veel ernstiger beeld zoals een longontsteking of een zware griep. Voordat een advies gegeven wordt moet er onderscheid worden gemaakt tussen een infectie met algemene verschijnselen zoals koorts en spierpijn, of een infectie die zich beperkt tot lokale verschijnselen boven de nek zoals keelpijn, loopneus, hoofdpijn. 10 aandachtspunten voor sporters met griepverschijnselen:

Bij koorts, spierpijn en een verhoogde hartslag in rust wordt afgeraden te sporten in welke vorm dan ook

Het vroegere geloof dat een verkoudheid of griep "eruit gezweet kon worden" moet dus afgeraden worden

Aangezien virusinfecties niet behandeld kunnen worden met antibiotica zit er niets anders op dan goed uit te zieken. Daarbij kan als stelregel gebruikt worden dat, als de koortsperiode bijvoorbeeld 4 dagen bedroeg, vervolgens nog 4 dagen gewacht moet worden alvorens weer rustig te gaan sporten

Ook andere virussen dan het griepvirus kunnen koorts en spierpijn veroorzaken, bijvoorbeeld virussen die darminfecties met diarree veroorzaken. Ook hierbij geldt een absoluut sportverbod

Alleen bij een simpele neusverkoudheid mag gewoon door getraind worden. Hierbij zal in de regel geen echte koorts optreden en geen spierpijnachtige klachten. Als de klachten dus beperkt blijven tot

Page 29: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 29

een zere keel, hoesten en een loopneus, kan er gewoon doorgesport worden

Verder moet er bij een verkoudheid met alleen lokale verschijnselen in de eerste drie dagen alleen rustig en niet te intensief worden getraind

De beslissing om al of niet te gaan sporten neemt u altijd voordat u een koortsverlagend middel of pijnstiller hebt genomen zoals aspirine of paracetamol

Indien er alleen lokale klachten zijn mag tegen de hoofdpijn overigens wel een pijnstiller middel worden genomen en gesport worden

Indien de verkoudheid leidt tot een voorhoofdsholteontsteking, zal sporten extra hoofdpijnklachten veroorzaken en is dan ook niet aan te raden

Ook bij bronchitis zal inspanning leveren moeilijk worden, ook al omdat de functie van de longen dan gestoord is en de zuurstofaanvoer belemmerd wordt.

bron: sportzorg.nl

Page 30: ACDL clubblad september 2011

30 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Page 31: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 31

Doe Mee

Ons clubblad verschijnt 4 maal per jaar volgens het schema hierboven. Heb jij iets leuk te vertellen, weet je iets wat je de andere clubleden wil laten weten, heb je een mooie foto, een mop… Stuur je bijdrage naar [email protected] of geef het af aan een medewerker van onze club. Het bestuur van ACDL en de redactie dankt alle medewerkers van dit blad.

mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb

X X X X

Page 32: ACDL clubblad september 2011

32 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

De uitslagen

25-jun-11

9000 m 02:06:45 VANHOLE Yves 3 22 7 53

02:06:45 MEULEBROEK Kristof 3 22 7 53

02:06:45 Saeys Kris 3 22 7 53

03:00:03 Van Cauwenberghe Wim 20 22 47 53

9000 v Anseeuw marjan 20 22 47 53

02:06:45 Moens Hilde 3 22 7 53

02:47:38 Van Haut Anja 5 12 40 53

02:47:38 Van Haut Annick 5 12 40 53

02:47:38 D'Hondt Sandra 5 12 40 53

03:00:03 De Vlieger Sonja 20 22 47 53

03:00:03 Liebaut Katrien 20 22 47 53

Ronde van Grembergen pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

Trappistenloop Vinderhoute 01-jul-11

3300 v 00:13:36 Van Geyte Annelies Senior 1 50 1 32 5 100

6600 m 00:25:30 MEULEBROEK Kristof Senior 3 94 3 43 3 180

00:35:21 Wauters Patrick master 43 94 19 53 63 180

00:37:17 GUNS René master 59 94 30 53 88 180

6600 v 00:28:48 Moens Hilde master 2 86 1 53 10 180

00:36:35 Van Den Abbeel Mit Master 27 86 14 53 86 180

00:37:16 GUNS Nathalie Senior 28 86 14 33 87 180

9900 m 00:38:36 Saeys Kris Master 7 62 3 44 7 106

00:52:41 SEGERS Dirk master 45 62 30 44 53 106

00:55:35 BECQUE Georges master 52 62 36 44 67 106

9900 v 00:52:44 DE MAARSCHALCK Katrien master 9 44 6 29 54 106

13200 m 00:57:28 DE BOISERIE Bart Senior 64 233 19 61 68 288

01:07:37 Blindeman Paul master 165 233 127 172 182 288

01:15:52 ABBELOOS Michel master 212 233 161 172 246 288

01:17:19 LEFEVRE Marc master 222 233 167 172 263 288

13200 v 01:03:06 STEVENS Ilse Senior 11 55 4 17 128 288

01:15:50 Borms Magda master 34 55 23 38 245 288

pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

Lebbeke vredesboomjogging 03-jul-11

7000 m 00:41:14 SEGERS Dirk master 50+ 8 10 39 64

00:42:09 LEFEVRE Marc master 50+ 10 11 44 64

00:46:16 BECQUE Georges master 55+ 3 5 23 65

11000 m 00:39:04 DE COCK Gino Senior 4 13 6 65

00:39:28 VANDER VEKEN Peter master 45+ 1 6 9 65

11000 v 00:59:07 HOFMANS Marietta master 55+ 1 3 55 65

01:02:10 Van Doorselaer Greta master 55+ 3 3 59 65

pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

Page 33: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 33

08-jul-11

5500 v 00:31:37 Van Den Abbeel Mit 29 45

11000 m 00:59:28 Blindeman Paul 30 39

11000 v 01:07:26 BLINDEMAN Liesbet 32 39

Schendelbeke pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

08-jul-11

5000 m 00:19:42 MEULEBROEK Kristof 19 125 19 217

00:20:07 DE VOS Manu 23 125 23 217

00:25:25 Goubert Jo 58 125 70 217

00:26:43 VAN DEN ABBEELE Gert 68 125 86 127

00:28:45 BECQUE Georges 88 125 112 217

00:34:43 Van Moer Geert 111 125 174 217

5000 v 00:21:59 Van Geyte Annelies 4 92 41 217

00:25:53 HAENTJENS Caroline 16 92 78 217

00:26:45 De Witte Lieve 19 92 87 217

10000 m 00:34:17 VANDER VEKEN Peter 3 196 3 249

00:54:25 LEFEVRE Marc 156 196 179 249

10000 v 00:48:59 STEVENS Ilse 8 53 128 249

00:51:21 Van Doorselaer Greta 13 53 154 249

00:55:20 Borms Magda 27 53 191 249

01:08:04 Anseeuw marjan 52 53 246 249

Zevergem (De Pinte) pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

11-jul-11

6000 m 00:27:39 SCHELKENS Chris 15 63

00:28:24 VAN NUFFEL Erwin 18 63

12000 m 00:46:31 DE COCK Gino 2 58

00:48:58 Van Havermaet Theo 4 58

Guldesporenjoggign Opwijk pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

16-jul-11

4400 m 00:21:20 LEFEVRE Marc 0 32 64

00:22:56 BAUDERY Marc 0 42 64

00:26:21 GUNS René 0 49 64

4400 v 00:23:58 Borms Magda 0 44 64

00:29:06 Anseeuw marjan 0 63 64

12800 m 00:54:13 HUYCK Gert 0 20 76

01:13:50 Goubert Jo 0 68 76

12800 v 01:04:12 STEVENS Ilse 0 50 76

01:13:37 De Witte Lieve 0 66 76

01:13:49 GUNS Nathalie 0 67 76

Grimbergen Veldkantjogging pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

Page 34: ACDL clubblad september 2011

34 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

21-jul-11

600 m COEKELBERGS Lucas 0 7 18

600 v HUYCK Larissa 0 12 18

HUYCK Timea 0 3 18

VANDEWEYER Marthe 0 1 18

2000 v VANHOLE Angela 0 13 13

COEKELBERGS Laura 0 12 13

4000 m 00:15:32 MEULEBROEK Kristof 0 9 63

00:23:13 JASSOGNE Leo 0 57 63

00:24:13 Sarens Jos 0 56 63

4000 v 00:18:49 VANDEWEYER Lauran 0 26 63

00:23:20 VERMEIREN Ann 0 50 63

00:24:50 DE COCK Greta 0 60 63

8000 m 00:31:36 SCHELKENS Chris 0 14 85

00:31:41 VAN NUFFEL Erwin 0 15 85

00:33:57 DE BOISERIE Bart 0 22 85

00:34:29 DE RIDDER Philip 0 26 85

00:39:59 Van Cauwenberghe Wim 0 48 85

00:41:31 Verwaeren Paul 0 53 85

00:42:27 SEGERS Dirk 0 59 85

00:46:38 BECQUE Georges 0 73 85

8000 v 00:42:22 BLINDEMAN Liesbet 0 57 85

00:42:23 De Vlieger Sonja 0 58 85

00:44:28 GUNS Nathalie 0 67 85

12000 m 00:40:22 DE COCK Gino 0 3 83

00:40:22 VANDER VEKEN Peter 0 3 83

00:41:40 Van Havermaet Theo 0 6 83

00:47:40 HUYCK Gert 0 22 83

00:58:12 Van Nuffel Luc 0 59 83

01:04:29 Blindeman Paul 0 74 83

Dender & Schelde pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

30-jul-11

5000 M 00:16:10 DE VOS Manu junior 0 4 29 6 200

00:16:41 HUYCK Gert master 0 1 62 11 200

00:16:54 VAN NUFFEL Erwin master 0 3 62 14 200

00:18:57 DE RIDDER Philip master 0 7 62 27 200

00:22:17 SEGERS Dirk master 0 25 62 75 200

00:24:15 BECQUE Georges master 0 36 62 111 200

00:24:41 De Neve Rudi master 40 62 123 200

5000 v 00:29:30 Cuepers Ellen 0 39 42 183 200

12000 m 00:42:12 DE COCK Gino senior 0 11 74 15 284

00:43:43 Van Havermaet Theo master 0 9 129 21 284

01:07:40 VAN DEN ABBEELE Gert master 112 129 234 284

01:08:32 ABBELOOS Michel master 0 117 129 239 284

12000 v 01:03:38 Van Doorselaer Greta master 0 10 31 187 284

01:05:04 D'Hondt Sandra master 0 13 31 203 284

01:06:48 HAENTJENS Caroline master 0 9 31 224 284

01:06:51 DE MAARSCHALCK Katrien master 0 20 31 225 284

Streetrace Lokeren pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

Page 35: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 35

Welke doos bevat de juiste onderdelen om de gewichtheffer te maken?

30-jul-11

3300 m 00:12:43 MEULEBROEK Kristof 3 34 3 56

3300 v 00:15:23 Leybaert Frauke 2 22 13 56

00:15:38 Van Geyte Annelies 3 22 15 56

10000 m 00:38:48 SCHELKENS Chris 16 78 17 102

00:45:03 Van Nuffel Luc 36 78 42 102

00:49:52 BAUDERY Marc 60 78 71 102

10000 v 00:43:17 STEVENS Ilse 5 24 34 102

00:43:21 Moens Hilde 5 24 35 102

00:47:50 HOFMANS Marietta 11 24 62 102

00:51:21 Liebaut Katrien 17 24 90 102

01:01:40 Anseeuw marjan 24 24 97 102

Ulrikse Tien pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

07-aug-11

5500 m 00:22:13 HUYCK Gert senior 9 100 6 29 9 159

00:26:31 Van Geyte Rolle master B 35 100 4 18 41 159

00:26:52 Sarens Jos master B 39 100 6 18 45 159

00:27:35 LEFEVRE Marc master B 46 100 8 18 53 159

00:29:30 BAUDERY Marc master C 60 100 5 7 74 159

00:30:01 ABBELOOS Michel master B 61 100 11 18 77 159

00:35:17 De Neve Rudi master B 88 100 17 18 127 159

00:35:53 SPITAEL Dirk master A 89 100 12 15 130 159

5500 v 00:26:10 Moens Hilde master B 6 59 1 16 37 159

00:28:08 Van Geyte Annelies senior 10 59 4 12 60 159

00:29:56 Liebaut Katrien master B 16 59 4 16 76 159

00:30:13 Borms Magda master B 17 59 5 16 79 159

00:31:00 DE MAARSCHALCK Katrien master A 20 59 3 11 86 159

00:40:01 Cuepers Ellen master A 53 59 10 11 149 159

12600 m 00:58:30 VANHOLE Yves master A 94 298 29 87 103 398

01:18:23 Goubert Jo master B 270 298 64 70 343 398

12600 v 01:10:21 Van Doorselaer Greta master C 42 100 3 9 267 398

01:19:26 De Witte Lieve master B 76 100 28 35 354 398

Excuus jogging Kortenberg pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

ultraloop 07-aug-11

55000 m 05:22:17 BOGAERT Johan master 2 4 66 1 14 4 68

Trail Val d'Heure pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

Page 36: ACDL clubblad september 2011

36 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

13-aug-11

400 m SAEYS Brent kids 5 8 6 19

400 v HUYCK Timea kids 1 11 2 19

HUYCK Larissa kids 5 11 10 19

DE VRIENDT Dora kids 6 11 11 19

VAN MOL Anke kids 8 11 13 19

1500 m DE VRIENDT Stan jeugd 10 12 11 16

1500 v VANDEWEYER Lauran jeugd 1 4 7 16

VANDEWEYER Marthe jeugd 3 4 14 16

VANHOLE Angela jeugd 4 4 15 16

3000 m 00:15:34 GUNS René master 60+ 7 9 10 14

00:16:08 Van Moer Geert master 45+ 8 9 11 14

3000 v 00:12:53 Van Geyte Annelies junior 1 5 4 14

00:14:22 Verheyden Carine master 40+ 2 5 7 14

00:16:43 Van Den Abbeel Mit master 60+ 4 5 12 14

00:23:12 Tan-Iam Cammala master 45+ 5 5 14 14

6000 m 00:23:06 MEULEBROEK Kristof junior 4 21 4 28

00:23:19 SCHELKENS Chris 5 21 6 28

00:23:43 VAN NUFFEL Erwin 7 21 7 28

00:29:05 LEFEVRE Marc 13 21 17 28

00:30:45 SEGERS Dirk master 50+ 15 21 19 28

00:35:37 SPITAEL Dirk 19 21 23 28

6000 v 00:27:12 Moens Hilde master 45+ 1 7 12 28

00:40:28 DE COCK Greta master 45+ 7 7 28 28

9000 m 00:35:31 Saeys Kris master 40+ 3 21 3 28

00:42:43 MOORTGAT Josef master 60+ 13 21 13 28

00:46:24 Van Cauwenberghe Wim master 35+ 15 21 18 28

00:47:02 Verwaeren Paul master 50+ 16 21 19 28

00:47:54 BAUDERY Marc master 65+ 17 21 21 28

00:47:57 BYNENS Patrick master 50+ 18 21 22 28

9000 v 00:43:47 Van Haut Anja master 40+ 1 7 15 28

00:44:19 D'Hondt Sandra master 40+ 2 7 16 28

00:46:49 HOFMANS Marietta master 55+ 3 7 18 28

00:47:54 DE MAARSCHALCK Katrien master 35+ 4 7 22 28

00:48:26 De Vlieger Sonja master 35+ 5 7 24 28

12000 m 00:42:24 VANDER VEKEN Peter master 45+ 1 20 1 25

00:42:56 Van Havermaet Theo master 50+ 2 20 2 25

00:48:39 HUYCK Gert master 35+ 8 20 8 25

00:52:33 VANHOLE Yves master 45+ 13 20 14 25

00:53:47 DE BOISERIE Bart senior 16 20 17 25

01:07:37 Goubert Jo master 50+ 19 20 24 25

01:07:40 Blindeman Paul master 60+ 20 20 25 25

12000 v 01:02:44 Van Doorselaer Greta master 55+ 2 5 20 25

01:06:18 Borms Magda 3 5 21 25

01:07:29 De Witte Lieve master 50+ 4 5 22 25

01:07:34 BLINDEMAN Liesbet master 35+ 5 5 23 25

Kapellekensjogging pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

Page 37: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 37

21-aug-11

5000 m 00:18:37 Saeys Kris

00:23:51 LEFEVRE Marc

00:23:54 Verwaeren Paul

00:24:09 Goubert Jo

00:24:46 VAN DEN ABBEELE Gert

00:24:54 SEGERS Dirk

00:27:07 BECQUE Georges

5000 v 00:24:09 HAENTJENS Caroline

00:24:48 Borms Magda

00:26:16 De Witte Lieve

00:36:54 D'HOOGHE Mireille

10000 m 00:43:03 HUYCK Gert

00:52:39 Van Nuffel Luc

00:56:25 BAUDERY Marc

10000 v 00:51:57 Van Doorselaer Greta

First fit Lokeren pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

28-aug-11

6000 M 00:30:24 VAN DEN ABBEELE Gert master A 66 111 17 21 78 209

00:30:25 ABBELOOS Michel master B 67 111 12 18 79 209

6000 v 00:26:49 Moens Hilde master B 4 98 1 20 43 209

00:30:31 HAENTJENS Caroline master A 13 98 2 25 82 208

00:39:33 Anseeuw marjan master C 73 98 11 13 181 209

11000 m 00:45:00 SCHELKENS Chris mas B 7 77 1 20 7 102

00:56:23 LEFEVRE Marc master B 54 77 14 20 61 102

01:04:18 Goubert Jo master B 71 77 18 20 97 102

11000 v 00:56:45 HOFMANS Marietta master C 8 25 1 10 62 102

00:58:49 Borms Magda master B 15 25 3 8 77 102

01:02:28 De Witte Lieve master B 23 25 6 8 92 102

21000 m

01:35:18 VANHOLE Yves master A 29 70 12 22 32 76

01:59:01 Van Nuffel Luc master B 69 70 19 20 75 76

Oetingen pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

04-sep-11

6000 m 00:26:19 Verwaeren Paul 6km jogging 5 12 8 21

6000 v 00:23:52 Moens Hilde 6km jogging 1 9 3 21

00:26:09 HOFMANS Marietta 6km jogging 3 9 6 21

00:33:00 Anseeuw marjan 6km wedstrijd 9 9 38 39

12000 m 00:42:35 Van Havermaet Theo 4 28 4 32

01:10:50 Van Nuffel Luc 27 28 31 32

Kastel

Page 38: ACDL clubblad september 2011

38 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

Contactgevens ACDL

[email protected] François Van Bever, Voorzitter 0495/541287 Marjan Anseeuw, Secretaris 0478/552429 Een volledig overzicht van alle bestuursleden en de medewerkers kan je vinden op onze website onder de rubriek “Over ACDL”

http://www.acdenderland.be/over-acdl/

ACDL website nu ook op je mobieltje

Onze website is nu ook “leesbaar” op je smartphone. Je kunt er terecht voor informatie over onze club, joggen (ook voor beginners), nieuws, foto’s, filmpjes, clubactiviteiten etc. Have a look!

http://www.acdenderland.be

03-sep-11

5000 M 00:19:59 DE VOS Manu junior 11 86 1 13 11 129

00:25:55 VAN DEN ABBEELE Gert master 53 86 14 22 60 129

00:26:47 LEFEVRE Marc master 58 86 18 22 66 129

00:27:11 ABBELOOS Michel veteraan 59 86 50 37 67 129

00:27:46 Goubert Jo veteraan 66 86 24 37 77 129

5000 v 00:22:47 Moens Hilde master 2 43 1 13 25 129

00:27:49 De Witte Lieve veteraan 12 43 3 12 78 129

00:34:17 DE MAARSCHALCK Katrien master 36 43 9 13 117 129

00:40:09 Cuepers Ellen master 43 43 13 13 129 129

10000 m 00:53:43 BAUDERY Marc veteraan 33 46 13 19 38 56

00:53:53 Van Nuffel Luc veteraan 25 46 8 19 29 56

10000 v 00:56:57 Borms Magda veteraan 6 10 1 2 44 56

00:57:14 Anseeuw marjan veteraan 7 10 2 2 45 56

Chicken run Meldert pl./gesl. pl./cat pl. Totaal

Page 39: ACDL clubblad september 2011

ACDL Clubblad september – oktober – november 2011 39

1 /9 VERHULST Vanessa 4 /10 VAN den ABBEEL Marcel

3 /9 MEULEMAN Ella 4 /10 COEKELBERGS Laura

5 /9 ROELANDT Sigrid 5 /10 VAN CAUWENBERGHE Wim

8 /9 VAN GEYTE Annelies 11 /10 OOMS Ericia

8 /9 VAN DE VOORDE Johan 11 /10 VANDEWEYER Lauran

9 /9 BOGAERT Johan 17 /10 COOREMAN Phaebe

10 /9 LAMBRECHT Yentl 21 /10 VAN GEYTE Lieve

12 /9 MOORTGAT Josef 24 /10 MANNAERT Marleen

12 /9 STEVENS Ilse 25 /10 DE BEUL Daan

15 /9 DE BACKER Angèle 26 /10 WALRAEVENS Vic

15 /9 SAEYS Kris 27 /10 HAENTJENS Caroline

16 /9 HUYCK Timea 29 /10 VANHOLE Angela

16 /9 VEREECKEN Geert 30 /10 VAN MOL Anke

16 /9 VAN UYTFANGHE Marc 31 /10 VAN HECKE Frans

16 /9 HUYCK Larissa 2 /11 SCHAUWVLIEGHE Nette

18 /9 VAN CRONENBURG Chloe 2 /11 VAN LAETHEM Christine

20 /9 DIERICKX Emilyn 5 /11 SARENS Jos

21 /9 MARIEN Tristan 7 /11 MEULEBROEK Kristof

22 /9 DE CLERCQ Kristel 7 /11 VAN DEN ABBEELE Gert

23 /9 DE HAECK Tonny 11 /11 DE VLIEGER Sonja

25 /9 VAN ACKERE Sarah 13 /11 DE MEERSMAN Jet

25 /9 CAMUS Luc 14 /11 SEGERS Dirk

25 /9 DE SMET Patrick 20 /11 VAN DAMME Griet

25 /9 VEYT Robert 22 /11 D'HONDT Sandra

27 /9 CAMMERMAN Sven 23 /11 VAN EETVELDE Kris

27 /9 DE COCK Gino 24 /11 VAN HAUWERMEIREN Andre

2 /10 VAN DEN ABBEEL Mit 25 /11 DOOMS Helga

3 /10 VERHOFSTADT Carinne

Oplossing gewichtheffer: Doos 2

Page 40: ACDL clubblad september 2011

40 september – oktober – november 2011 ACDL Clubblad

VU: François Van Bever, Robert Ramlotstraat 14 - 9200 Dendermonde - 0495/541287 - [email protected] - www.acdenderland.be