Aanleverinstructies Nederland 2010

9
AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK Nederlands Januari 2009

description

In deze publicatie kunt u zien op welke wijze een logobestand dient te worden aangeleverd. Op deze manier kunnen wij u perfect drukwerk garanderen.

Transcript of Aanleverinstructies Nederland 2010

AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK

Nederlands

Januari 2009

VOORWAARDEN AAN TE LEVEREN LOGO/ARTWORK

Artwork dient aangeleverd te worden als Vector bestand. • Defullcolourprintszullenalleendanvande hoogstmogelijkekwaliteitzijn. • Lasergravureskunnenalleengemaaktworden door middel van een Vector bestand. Bitmap afbeeldingenzoalsjpegofgifkunnenhierNIET voor gebruikt worden!

Het artwork moet bij voorkeur gemaakt worden in CorelDraw(8ofhoger,totversie12)enals.cdr wordenopgeslagen.Voegeenkleurenbitmap(jpg) bij ter controle. Dit voorkomt fouten.

Indienheteendubbelzijdigedrukproefbetreftgraag logo/artworkvoorbeidezijdeninéénbestandplaatsen. Opdezemanierkunnenwijuwbestandenmakkelijker verwerken.

3

Een vector vorm bestaat uit punten die met elkaar verbon-denzijndoormiddelvanlijnen.

Een bitmap afbeelding bestaat uit pixels.

VECTOR ARTWORK

Hoekuntuerzekervanzijndatueenvectorbestandopstuurt? Isheteenvandeonderstaandebestandsformaten?:

• .cdr=CorelDraw• .ai=AdobeIllustrator• .eps=EncapsulatedPostscript (CorelDraw/AdobeIllustrator)• .pdf=PortableDocumentFormat (AdobeAcrobatReader/Distiller)

Dan heeft u waarschijnlijk een Vector gerelateerd bestand. Zo niet, dan adviseren wij u contact op te nemen met uw drukker, ontwerper of re-clamebureau. Zij kunnen u helpen aan het juiste bestandsformaat.

4

Een vector vorm bestaat uit punten die met elkaar verbon-denzijndoormiddelvanlijnen.

* Een vectorbestand bestaat uit een serie punten die door middel van lijnenmetelkaarverbondenzijn.Hetvoordeelvanditformaatisdathetonbeperktvergrootenverkleindkanworden,zonderkwaliteitsver-lies.Demeestbekendevectorbestandenzijn:.eps,.ai,.cdr,.pdf(letop!dezebestandenkunnenookeenbitmapbevatten).

BITMAP ARTWORK

Bitmapszijninveelgevallenonbruikbaar. IndienheteenfotobetreftmoetudezeinCMYK aanleveren (let op! Zorg dat het bestand 300dpi is en het formaat overeenkomt met het uiteindelijk tezettenformaat).

Logo’szijnweluittevoereninbitmap, maar u dient er hierbij rekening mee te houden datgeenPMSkleurentoegewezenkunnenworden. Wij kunnen bitmap logo’s niet aanpassen en de kwaliteit van de uiteindelijke print hangt dus sterk af van de kwaliteit van het aangeleverde bestand.

5

Een bitmap afbeelding bestaat uit pixels.

* Een bitmap afbeelding bestaat uit een raster van blokjes, ook wel pixels ge-

noemd. De pixels hebben allemaal een andere kleur en vormen samen het uit-

eindelijke beeld. Bij dit bestandsformaat kan het beeld niet onbeperkt vergroot

worden,ditleidtnamelijktotzwaarkwaliteitsverlies.Demeestbekendebitmap

bestandenzijn:.jpg,.gif,.png,.tiff,.tif,.bmp,.psd,.cpt.

KLEUREN

Om een logo te kunnen printen in de exact bedoelde kleur moet kleurinformatie in PMS (PantoneMatchingSystem)CoatedEURO(EC) aangeduidworden(bijvoorbeeldPMS348EC).

PMSU(uncoated)kleurenwordenletterlijk omgezetnaarPMSECkleuren,hierdoorkunnen afwijkingen ontstaan.

IndienergeenPMSkleurenbeschikbaarzijn dientudekleurinformatieinCMYKaanteleveren. KleurenaangeleverdinRGB(web)wordenomgezet naarCMYK.Houdtuerrekeningmeedatwijbijdeze methodes geen kleurechtheid kunnen garanderen.

Tebedrukkensubstraten(printoppervlakten)zijnwitvinylenzilverme-tallicvinyl.Bijzilvermetallickunnenwekleurechtheidnietgaranderenin verband met transparantie van de inkt.

8

TEKST

Udient“tekst”omtezettennaar“vormen”, zodatugeenlettertypebijhoefttevoegen.

Indien u Adobe Illustrator gebruikt, selecteert u eerst de tekst en dan gaat u naar “Type” in het hoofdmenu, daarna selecteert u “Create outlines” (Sneltoets:CTRL+SHIFT+O).

Als u Corel Draw gebruikt, selecteert u eerst de tekst. Vervolgens gaat u naar “Schikken” en selecteert u “Naar krommen converteren” (Sneltoets:CTRL+Q).

Indien de tekst niet als “vormen” aangeleverd wordt,kunnenwijdezealleenindestandaard Windows lettertypes opmaken. Let op dat uw tekst niettékleinwordtinverbandmetleesbaarheid. Wij adviseren een minimale letterhoogte van 0,8 mm.

9

Tekst die niet geconverteerd is naar vormen, staat nog op een basislijn en kan tekstueel aangepast worden.

Wanneer tekst naar outlines is geconverteerd, hoeft het lettertype niet meegestuurd te worden.

8

GRAFISCHEDIENSTEN

Wijhebbeneeneigengrafischeafdeling.Tegeneenkleinevergoe-dingkunnenwijudaaromhelpenmethetwijzigenofaanpassenvanhet logo. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mogelijkeaanpassingenzijn:• Aanpassingvanvormenkleurvanhetlogo(ofdeachtergrond).• Hetbijzettenvaneentekst(bijvoorbeeldeenwebsiteof telefoonnummer).• Hetomzettenvaneenbitmaplogonaareenvectorlogo. Hiervoormoethetlogoinzijngeheelnagetekendworden.• Eencompleetlogoontwerp.

10

10

SPOEDOPDRACHTEN

We bieden u standaard een snelle levertijd, maar we weten dat in sommige gevallen dit niet eens snel genoeg is. Als u een spoedorder heeft,neemdanalstublieftcontactopmetonzeverkoopafdeling.Spoedorderswordennietautomatischgeaccepteerd;wezullenditaltijdmoetenoverleggenmetonzeproductieafdeling.Rekenopeenminimum van drie werkdagen na goedkeuring van de testprint.

11

Aandezepublicatiekunnengeenrechtenwordenontleend.