Bereik Nederland december 2010

4
Jaargang 3, nr.10 – december 2010 Bereik Neder l and Beste supporter, Het is bijna Kerst. De voorraad- en koelkast zijn aangevuld en met z’n allen zien we uit naar een tijd van gezel- ligheid en warmte. Toch weten veel van onze familie, vrienden, buren, collega’s niet waarom we Kerst vieren. Verderop in de wereld zijn er miljoenen die niet aanschuiven aan een rijk gevulde dis maar net als anders kilome- ters maken voor een emmer water. In welke situatie mensen ook verkeren. We bidden dat God zich aan velen zal openbaren deze Kerst! Bidt u mee? van Waarom Kerst? Naar Waarom Pasen? Pagina 2 Enthousiaste studenten Pagina 3 IkzoekGod.nl vraagbaak Pagina 3 en 4 Deze zomer vroegen wij uw bijdrage voor pro- jecten van Water for Life. Uw reactie hierop was hartverwarmend. Meer dan 15.000 mochten wij van u ontvangen. Hiermee ontvangen duizenden mensen schoondrinkwater op termijn. Hartelijk dank daarvoor namens deze mensen. Tot nu toe zijn er in totaal zo’n 300 bronnen geslagen in drie landen (Benin, Togo en Tanzania). Agapè Nederland en GAiN hebben dit jaar voor drie daarvan de kosten betaald vanuit giften die voor Water for Life zijn binnen- gekomen. Dit betekent schoon water en een beter leven voor drie á vierduizend mensen! Een vierde is gespon- sord door een bedrijf in Amersfoort . Dit is iets waar we van hopen dat vele anderen het voorbeeld zullen volgen! Het sponsoren van een nieuwe diepwaterbron met bijbe- horende training en nazorg kost 7.500,-. Naast giften van individuele gevers en sponsorende bedrijven hopen we ook mensen enthousiast te maken om als groep geld in te gaan zamelen. Kerken, clubs, cam- pings… We zijn bijna klaar met het maken van een idee- enboek voor sponsoractiviteiten die door dit soort groepen georganiseerd kunnen worden! Het kan binnenkort vanaf de GAiN website www.water4life.nu gedownload worden. Een kerk in Loenen aan de Vecht heeft al toegezegd een put te gaan sponsoren en maakt daarmee een goed begin door de opbrengst van de kerstmarkt hiervoor te bestemmen. Bedankt! Jeanette praat met GAiN en vertelt: “Ik kwam naar dit dorp omdat we in mijn vorige dorp erg slecht water hadden. Het water dat we uit het moeras haalden was niet goed. Het maakte ons vaak ziek. Daarom heb ik meer dan 1000 kilometer gelopen vanaf mijn dorp om schoon water te vinden. Ik dank GAiN voor de hulp die ze ons geven.” Water for Life Global Aid Network - 1 -

description

Nieuwsbrief over de projecten van Agapè Nederland

Transcript of Bereik Nederland december 2010

Page 1: Bereik Nederland december 2010

Jaargang 3, nr.10 – december 2010

Bereik Nederland

Beste supporter,Het is bijna Kerst. De voorraad- en koelkast zijn aangevuld en met z’n allen zien we uit naar een tijd van gezel-ligheid en warmte. Toch weten veel van onze familie, vrienden, buren, collega’s niet waarom we Kerst vieren. Verderop in de wereld zijn er miljoenen die niet aanschuiven aan een rijk gevulde dis maar net als anders kilome-ters maken voor een emmer water. In welke situatie mensen ook verkeren. We bidden dat God zich aan velen zal openbaren deze Kerst! Bidt u mee?

van Waarom Kerst?Naar Waarom Pasen?

Pagina 2

Enthousiaste studenten

Pagina 3

IkzoekGod.nlvraagbaak

Pagina 3 en 4

Deze zomer vroegen wij uw bijdrage voor pro-jecten van Water for Life. Uw reactie hierop was hartverwarmend. Meer dan € 15.000 mochten wij van u ontvangen. Hiermee ontvangen duizenden mensen schoondrinkwater op termijn. Hartelijk dank daarvoor namens deze mensen.

Tot nu toe zijn er in totaal zo’n 300 bronnen geslagen in drie landen (Benin, Togo en Tanzania). Agapè Nederland en GAiN hebben dit jaar voor drie daarvan de kosten betaald vanuit giften die voor Water for Life zijn binnen-gekomen. Dit betekent schoon water en een beter leven voor drie á vierduizend mensen! Een vierde is gespon-sord door een bedrijf in Amersfoort. Dit is iets waar we van hopen dat vele anderen het voorbeeld zullen volgen! Het sponsoren van een nieuwe diepwaterbron met bijbe-horende training en nazorg kost € 7.500,-.

Naast giften van individuele gevers en sponsorende bedrijven hopen we ook mensen enthousiast te maken

om als groep geld in te gaan zamelen. Kerken, clubs, cam-pings… We zijn bijna klaar met het maken van een idee-enboek voor sponsoractiviteiten die door dit soort groepen georganiseerd kunnen worden! Het kan binnenkort vanaf de GAiN website www.water4life.nu gedownload worden. Een kerk in Loenen aan de Vecht heeft al toegezegd een put te gaan sponsoren en maakt daarmee een goed begin door de opbrengst van de kerstmarkt hiervoor te bestemmen. Bedankt!

Jeanette praat met GAiN en vertelt: “Ik kwam naar dit dorp omdat we in mijn vorige dorp erg slecht water hadden. Het water dat we uit het moeras haalden was niet goed. Het maakte ons vaak ziek. Daarom heb ik meer dan 1000 kilometer gelopen vanaf mijn dorp om schoon water te vinden. Ik dank GAiN voor de hulp die ze ons geven.”

Water for LifeGlobal Aid Network

- 1 -

Page 2: Bereik Nederland december 2010

Bereik Nederland

Van Waarom Kerst?naar Waarom Pasen?

Wie wenst u een schitterende Kerst? Het project Waarom Kerst? wil christenen helpen om mensen te bereiken met het blijde kerstevangelie. Een mooi hulpmiddel daarbij is de CD ‘Een schitterende kerst’. Inmiddels zijn er 135.000 CD’s gemaakt.

Ook doen steeds meer kerken mee aan deze actie. Erjan van der Linde, is dominee van Samenwerkingsgemeente Alexanderpolder en ook zijn gemeente doet dit jaar weer mee. “Waarom Kerst? is een mooie kans om het geloof uit te dragen in de buurt. Met de CD heb je iets leuks om weg te geven en mensen uit te nodigen om samen kerstfeest te vieren. Elk jaar weer zien we mensen binnen komen naar aanleiding van Waarom Kerst? En er zijn er ook die uitein-delijk kiezen voor Jezus.”

Doet u of uw gemeente al mee aan Waarom Kerst? Denk dan ook alvast na over Waarom Pasen? Ook als u nog niet meedoet, grijp dan de gelegenheid om rond de paasdagen met mensen te delen waarom we Pasen vieren.

Terugblik 2010 ▪ 900 jongeren uitgezonden in binnen- en buitenland ▪ 163 kerken getraind in evangelisatie en sport ▪ 24.000 kinderen deden mee aan een AIA-sportclinic en hoorden het evangelie

▪ 30 jongens en meiden die we intensief coachen ▪ 95 kinderen komen op de clubs ▪ 30 families waarmee we contact hebben ▪ 100 bejaarden of alleenstaande ouderen met wie we korte contacten hebben

▪ 160 jongeren met wie korte contacten hebben via events in de wijk

Rotterdam

Waarom Pasen?Ondertussen is de projectgroep ook al drukdoende met Waarom Pasen? Jan-Willem Bosman van Agapè Media: “Pa-sen is het hoogtepunt van ons geloof. Je hebt nog meer kans om het over de kern van het evangelie te hebben. Om mensen uit te nodigen voor een paasdienst, hebben we op-nieuw een mooi product: een stripboek over het leven van Jezus met uitleg voor mensen die meer willen weten.

Meer dan 500 kerken doen mee aan deze Waarom Kerst?-actie. Er zijn al 100.000 CD’s afgenomen. 135.000 is het streven.

- 2 -

Page 3: Bereik Nederland december 2010

Bereik Nederland

Enthousiaste studenten

“Een week later vertelde hij me dat hij in Jezus gelooft en elke dag tot God bidt! Wow, ik was echt zo blij die dag!” De enthousiaste psychologiestudente Annemarie vertelt over haar collega Bart-Jan die naar aanleiding van hun gesprek over de boeken van Narnia, in de Bijbel was gaan lezen en tot geloof was gekomen.

Annemarie helpt mee met de evangelisatiegroep van Agapè op de universiteit in Rotterdam. “Ik heb Bart-Jan meegevraagd naar het Open Huis en hoop ook een Connect bijbelstudie met hem te gaan doen.”

Open HuisMaarten en Miranda Gast zetten graag hun deur open voor jongeren die op zoek zijn naar God. Elke twee weken organi-seert het stel een Open Huis, waar studenten komen eten en op een ontspannen manier in aanraking komen met de Bijbel en Jezus. “Van studenten als Annemarie worden wij enorm blij. Studenten die zelf met studenten/ vrienden/ collega’s over God praten. Graag zien we dat alle studenten al in hun eerste jaar met iemand in contact komen die hen het evange-lie kan uitleggen. Daarvoor zijn enthousiaste mensen als An-nemarie hard nodig!” Als team hebben we met 20 studenten regelmatig Bijbelstu-dies over hoe zij hun geloof kunnen doorgeven. Drie keer per week gaan we de campus op om weer nieuwe studenten te ontmoeten. Uw steun in geld en gebed hebben we nodig om deze studenten te bereiken met het evangelie...

Rotterdam

Aankondiging Symposium

IkzoekGod.nl als vraagbaakVandaag de dag hebben mensen moeite iemand in hun eigen omgeving te vinden waar ze hun verhaal aan kwijt kunnen. Op IkzoekGod.nl vinden deze mensen wel een luisterend oor.

Martien, e-coach coördinator voor IkzoekGod.nl: “Mensen zijn vaak heel erg open over wat hen bezighoudt. Regelmatig bid ik via e-mail met mensen door mijn gebed in de e-mail in te

tikken. Vaak schrijven mensen dat het hen raakt en verder helpt.”Reacties van bezoekers: “Omdat ik twijfelde over mijn ge-loofszekerheid en problemen had, bezocht ik IkzoekGod.nl. Ik ben blij dat ik op deze manier anoniem mijn verhaal kon doen. De reacties van de e-coach hielpen me echt verder. Ik heb een moeilijke periode van mijn leven afgesloten en verge-ving uitgesproken naar mensen in mijn omgeving. Ik voel me getroost en gesterkt door de enorme liefde van Jezus.”

Terugblik 2010 ▪ 1755 enquêtes afgenomen met studenten in Utrecht, Rotterdam, Leiden en Amsterdam

▪ 176 studenten kregen het evangelie in z’n geheel uitgelegd

▪ 91 vervolggesprekken

▪ 40 Open Huis gasten ▪ 4 mensen maakten een keuze voor Jezus ▪ 38 studenten volgden een Connect studie ▪ 21 volgden Living Online ▪ 27 studenten zijn discipelen van onze studentenwerkers

- 3 -

Page 4: Bereik Nederland december 2010

Bereik Nederland

We hopen dat deze verhalen en de terugblik over het afgelopen jaar u ook blij maken. We zijn God dankbaar voor alle kansen die we hebben om het Goede Nieuws met mensen te delen. We zijn zo dankbaar voor uw aandeel hierin. Dank God en Bid voor zijn zegen ook het komende jaar! We zien uit naar wat komen gaat.

Verbonden in Hem,

Mark de BoerDirecteur Agapè Nederland

Iemand anders zat met allerlei vragen en problemen maar kan nu zeggen: “Ik ben er, hoef nergens meer te komen. Ik ben er, hoef nergens meer aan te beantwoorden, nergens meer aan te voldoen. Ik ben er, door het bloed van Christus ben ik gereinigd, het is klaar. Wat een fundament! Sterker is er niet.” E-coach Rozemarijn: “Elke keer is het weer spannend als ik de mail open. Voor mij is het best lastig omdat ik licht dyslectisch ben. Ik merk dat God mij helpt een antwoord te geven.” E-coach Hans: “Af en toe denk ik erover om er mee te stoppen. Er zijn zoveel zaken die mijn tijd vullen. En toch, de contacten die er zijn verwarmen me. Als ik lees hoe heel een-voudige woorden de ander kunnen raken. Daarnaast daagt het me uit om het evangelie in begrijpelijke woorden te vatten.”

Why Jesus?Het why Jesus?-project ziet ongekende mogelijkheden om mensen in Nederland en tot de uitersten van de aarde te bereiken via Internet. Dit jaar hebben ruim 6.500 mensen de WaaromJezus? cursus wereldwijd gevolgd. In totaal zijn er 650 e-coaches die hen begeleiden. Komend jaar zal de website in het Japans, Russisch, Tsjechisch en Hebreeuws online verschijnen.Maar er zijn mensen nodig voor de uitvoering en mensen die hierin financieel willen investeren. Want daarmee investeert u in de levens van veel, heel veel mensen!

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Bel 0343-415741 en vraag naar Ronald Blonk of e-mail [email protected]. We horen graag van u!

Agapè, Postbus 271, 3940 AG Doornt. 0343-415741 | [email protected] | www.agape.nlGiften: giro 1021474 t.n.v. Stg. Agapè te Doorn, met vermelding van projectcode.

KVK Stichting Agapè 41377239ANBI GoedgekeurdAgapè voert het RfB keurmerk

▪ IkzoekGod.nl telde 57.288 unieke bezoekers ▪ 1.236 mensen wilden contact ▪ 499 mensen maakten een eerste keuze voor Jezus ▪ 315 hebben zich opnieuw toegewijd ▪ 422 stelden een vraag

▪ WaaromJezus? werd vertaald in vier talen: Noors, Farsi, Arabisch, Turks

▪ 12 talen zijn online ▪ 6.500 deelnemers wereldwijd

▪ 650 e-coaches wereldwijd ▪ In Nederland zijn vier varianten voor verschillende doelgroepen: » Volwassenen - EO - (www.waaromjezus.nl) » Tieners - YfC NL (www.waaromjezusvoorjou.nl) » Studenten - IFES - (www.waaromjezusvoorstudenten.nl) » Rooms Katholiek - RK-Alpha centrum - (www.waaromjezus-rk.nl)

Terugblik 2010

Giftenop rekening 1021474 t.n.v. Stichting Agapè te Doorn

De projecten op een rijtje waar u eventueel uw gift voor kunt overmaken met codering:092 | Agapè StudentLife164 | Agapè Media200 | Athletes in Action555 | Agapè FamilyLife Rotterdam701 | Water for Life - GAiN800 | WhyJesus? Algemeen

Nieuw: Emailnieuws en –gebedsalert, meld u aanAgapè wil u zoveel mogelijk betrekken bij het werk en gebed. Eens per maand versturen wij een emailnieuws en een gebedsalert. Wanneer u op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen en/of regelmatig voor het werk wilt bidden, stuurt u dan een email naar [email protected], waarin u aangeeft wat u wilt ontvangen.

- 4 -