2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born'...

11
2019 - 2020 Progra a

Transcript of 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born'...

Page 1: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

2019 - 2020 Programma

Page 2: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

kaarten en info op www.cultuurhuysdekroon.nl

THEATERPROGRAMMA

2019 - 2020

volg ons ook op of

Ruimte huren? U kunt diverse ruimtes huren bij Cultuurhuys De Kroon. Er is een theater-, film-, en vergaderzaal en er zijn diverse lokalen. Geïnteresseerd? Voor informatie over beschikbaarheid en de huurtarieven neemt u contact op met Cultuurhuys De Kroon, tel. 0182 – 75 91 25 of [email protected].

Kaarten bestellen Wij maken gebruik van Ticketmatic, een professioneel ticketsysteem. Naast de online ticketverkoop is het mogelijk om op bepaalde dagen tickets te kopen bij de informatiebalie. Onze voorkeur gaat echter uit naar het online verkopen van tickets. Meer informatie vindt u op onze website www.cultuurhuysdekroon.nl

Op de hoogte blijven?Via onze digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van ons actuele theaterprogramma. Wilt u deze ont-vangen? Meld u dan aan via onze site. Ook kunt u via Facebook en Instagram op de hoogte blijven van onze voorstel-lingen en evenementen.

BereikbaarheidCultuurhuys De Kroon bevindt zich in het winkelcentrum aan het Gouweplein. Voor het parkeren van uw auto is er voldoende parkeer-gelegenheid in de ruime, verlichte parkeergarage onder het winkel-centrum. Het parkeren is de eerste twee uur gratis, daarna betaalt u € 1,50 per uur. Het station (centrum) van Waddinxveen is op 5 minuten loopafstand.

Fotografie tijdens voorstellingenNet als in alle andere theaters is het maken van beeld- en geluids opnames door bezoekers tijdens de voorstelling niet toegestaan. Kijk voor deze en andere ‘huisregels’ bij bezoekers-informatie op onze website www.cultuurhuysdekroon.nl

In ons gezellige café kunt u..

Een lEuke theatEravond bEginnen, maar zEkEr ook afsluitEn iets drinkEn tijdens hEt zondagmiddag MuziEkCafé rustig eEn boek of eEn tijdsChrift lEzEn mEt eEn

kopje koffiE of theE gezellig lunChEn, wE hEbben eEn kleinE lunChkaart

Openingstijden Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 17.30 uur zaterdag: 10.00 - 13.30 uur MiddagvoorstElling: van eEn uur voor aanvang tot eEn uur

na afloop avondvoorstelling: vanaf 19.00 uur - tot eEn uur na afloop.

Welkom

Rabo Theaterbon Koop een theaterbon voor een gezellig avondje uit in Waddinxveen. Lekker dichtbij in Cultuurhuys De Kroon.  Deze bon kost € 15,00 en is uitsluitend inwisselbaar bij de boeking van een theater- of filmvoorstelling. Verkrijgbaar aan de balie in het Cultuurhuys.

De bon is 1 jaar geldig, geen restitutie bij voorstellingen goedkoper dan € 15,00.

(Mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Welkom in het Rabotheater!Met de nodige trots presenteren wij – inmiddels het

vijfde - theaterprogramma van Cultuurhuys De Kroon.

Het resultaat vanuit onze groep van meer dan zestig

vrijwilligers. Hopelijk deelt u ons enthousiasme en

zien wij u terug bij een of meer van de vele voorstel-

lingen en films.

Optredens van jonge cabaretiers en oude rotten in

het vak wisselen elkaar af. Wij brengen wederom veel

muziek, natuurlijk cabaret en films voor jong en oud.

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds

Podiumkunsten.

Ons bezoekersaantal groeit en groeit! Een steeds grotere

groep theater- en muziekliefhebbers waardeert onze

programma’s. Uitgaan in Waddinxveen: in een intieme

sfeer, gezellig en dichtbij.

Vrijdag 20 september starten wij het nieuwe seizoen

met een groot nostalgisch muzikaal optreden.

De vrijwilligers van Cultuurhuys De Kroon ontvangen

u graag in ons Rabotheater.

Veel plezier bij de keuze van uw favoriete voorstellingen.

Graag tot ziens!

FOTOGRAFIE BPPhotography

VORMGEVING I. Kaaijk

Page 3: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

kaarten en info op www.cultuurhuysdekroon.nl

THEATERPROGRAMMA

2019 - 2020

volg ons ook op of

MUZIEKZAT 28 SEP20:15 | € 15 ,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEKZAT 28 SEP20:15 | € 15 ,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEK-CAFÉZON 6 OKT15:00 | € 15 ,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

De afgelopen twee decennia heeft de 36-jarige Ameri-kaanse zanger/componist/muzikant Ben Bedford in eigen land een behoorlijke cultstatus opgebouwd. Zo ook in het neo-folkcircuit in ons land. Hij is een geïnspireerde en talentvolle verhalenver-teller pur sang. Op zijn fraaie, nieuwe plaat “The Hermit’s Spyglass” neemt Bedford, samen met zijn metgezel Darwin de kat, de luisteraar mee op een betoverende reis door de eindeloze prairie. Geen plek voor ingewikkelde gedachten. Ben houdt het dan ook eenvoudig met fragiele, verhalende en instrumentale gitaarliedjes. 

CABARETZAT 5 OKT20:15 | € 18 , 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

The JiganticsFolkavond

Vier gedreven muzikanten vormen de band ‘The Jigantics’. Eerder speelden zij al tijdens een uitverkocht zondagmiddag muziekcafé en nu treden ze opnieuw op in De Kroon! Een veelzijdige Engelse band met een aan-stekelijke mix van folk, rock, cajun en americana. Ze stappen moeiteloos over van stevige folkrock naar prachtige ballads en van voetstampers naar tranen-trekkers. Instrumentale hoogstandjes wisselen af met harmony singing. The Jigantics is een band met een geweldige live-reputatie.

‘En weer een toptalent uit Brabant’. Zo luidt de titel van de lovende recensie die Nabil ontving voor zijn tweede avondvullende voorstelling ‘Monopoly’. Geld. We kunnen niet meer zonder. Maar maakt geld ons gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek? Maak kennis met Nabil. Deze talentvolle en veelzijdige theatermaker komt in zijn tweede programma tot de kern. In zijn eigen Monopoly van pianospel, stand-up, zang en typetjes vertelt hij een prachtig verhaal waarin zijn zwakte uiteindelijk zijn kracht is geworden.

MIDDAG- FILMDON 3 OKT14:00 | € 7,-INCLUSIEF EEN KOPJE KOFFIE OF THEE MET WAT LEKKERS

Edie

De tachtigjarige Edith Moore (Sheila Edie) is een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar domi-nante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit ze haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt hals-overkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny (Kevin Guthrie), een jonge man die haar helpt met het aanschaf-fen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar.

MUZIEKVRIJ 20 SEP20:15 | € 25 ,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

Ga mee terug in de tijd met ABBA Tribute. Wie herinnert zich niet klassieke hits als “Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma mia”, “Voulez vous” en “The winner takes it all”. Dat er authentieke 70’s en 80’s (originele ABBA) kleding gedragen wordt tijdens de performance maakt het plaatje compleet. Met twee top vocale Dancing Queens aan het front en gedegen muzikaal vakmanschap daarachter is succes verze-kerd voor een avond nostalgie en gezellige muziek voor jong en oud!

ABBA TributeMet optredens, gratis workshops en proeflessen.

Kijk voor het complete programma op www.wadcultureel.nl

MUZIEKZAT 14 SEPVANAF 10:30 TOEGANG GRATIS

MUZIEKZAT 28 SEP20:15 | € 15 ,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

WadCultureel Muziek en workshops

CAFÉ

ZONDAG MIDDAG

Ben Bedford

Nabil Alouad Ayad Monopoly

FOTO De Bernies

FOTO Kari Bedford

FOTO Anne van Zantwijk

LET OP! Beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Opening theaterseizoen

Page 4: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

kaarten en info op www.cultuurhuysdekroon.nl

THEATERPROGRAMMA

2019 - 2020

volg ons ook op of

MUZIEKZAT 2 NOV20:15 | € 17, 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

Karlijn Langendijk, Judith Beckedorf en Christie LenéeMusiSHEans Guitar Tour Na het succesvolle optreden van fingerstyle-gitarist Mart Hillen in het voorprogramma van SYA hebben wij nu maar liefst drie gitaarvirtuozen als internationaal collectief: Karlijn Langendijk(NL), Judith Beckedorf (DE) en Christie Lenée (USA). Tijdens het concert zullen de muzikanten solo spelen, in duo- en trio- formaties. De nadruk zal liggen op de virtuositeit en veelzijdig-heid van de akoestische gitaar, maar daarnaast zullen twee van de drie dames dit soms aanvullen met zang.

Sonja Barendgeeft een interview

De bibliotheek en Boekhandel Burger hebben Sonja Barend uitgenodigd om te vertellen over haar leven als televisie-presentatrice. Sonja werd ook wel de Koningin van de Talkshow genoemd. Beroemd werd zij ook met haar slotzin “Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op”. Sonja wordt geïnterviewd door Brigitte Leferink, van Brigitte Leferink Schrijven, Spreken en Meer. Boekhandel Burger is aanwezig en Sonja Barend zal uw aankoop in de pauze signeren.

INTERVIEWVRIJ 1 NOV20:00 | € 12 , 50 MET BIEBPAS € 2,50 KORTING

CABARETVRIJ 25 OKT & ZAT 26 OKT20:15 | € 17, 50IINCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

Sjaak Bral Vaarwel 2019 Waar tijd haar greep ver-loren heeft, weet niemand meer hoe laat men leeft. Gelukkig is daar: Sjaak Bral. Duider van het jaar. Al 23 jaar. Deze humorist heeft ons al die jaren geholpen om het oude af te sluiten, zodat we het nieuwe kunnen omarmen. En dat blijft hij doen ‘totdat ik met gestrekte oorlellen lig.’

Vandaar: Vaarwel 2019!

AVOND- FILMWOE 16 OKT20:15 | € 7,-

OPEN PODIUMZAT 12 OKT14:00 - 16:00 GRATIS

MUZIEKWOE 9 OKT20:15 | € 19,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

TRYOUT

KAARTVERKOOP: VIA BIBLIOTHEEKDEGROENEVENEN.NL OF CULTUURHUYSDEKROON.NL

FOTO Sacha de Boer

Simon & Garfunkel Acoustic- Lustrum

Op veler verzoek komen Jop Wijlacker en Dennis Kolen als Simon & Garfunkel voor de vijfde keer in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Woensdag 9 oktober halen zij hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs: van het ingetogen Sound of Silence, Scarborough Fair en Homeward Bound tot het gezellig meezingen met Mrs. Robinson, The Boxer en Cecilia. De liedjes worden ondersteund met sfeervolle beelden en afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen.

Open podium

Voor alle zangers, dansers, toneelspelers, cabaretiers, dichters of muzikanten in de dop! Droom je ervan om op een echt podium te staan in een echte theaterzaal? Bij ons kun je op een laagdrempelige manier je eerste podium-ervaring opdoen. Neem je familie en vrienden mee om je aan te moedigen!

Aanmelden via [email protected]

A Star is Born

'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdes-verhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

FOTO Martijn Beekman

Page 5: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

kaarten en info op www.cultuurhuysdekroon.nl

THEATERPROGRAMMA

2019 - 2020

volg ons ook op of

MUZIEK-CAFÉZON 17 NOV15:00 | € 17, 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

Yorick van Norden met band ‘Jester’

Weinig albums van vader-landse bodem werden het afgelopen jaar zo goed ontvangen als Yorick van Norden's ‘The Jester’. Zo repte OOR over ‘de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk,’ noemde de Volkskrant het album ‘zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen.’ In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie ‘alternative'.

Marjolijn van KootenOngestoord

Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Tussen de lach-buien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten. Na het succes van de theater-voorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor.

Un amour impossible

Rachel (Virginie Efira) is in het Frankrijk van de jaren 50 werkzaam als eenvoudige typiste wanneer ze Philippe (Niels Schneider) ontmoet.Ze worden verliefd en krijgen een dochter, Chantal (Jehnny Beth). Philippe weigert onder druk van zijn familie beneden zijn stand te trouwen,waardoor Rachel hun dochter alleen moet opvoeden. Jarenlang strijdt ze ervoor om Chantal door Philippe erkend te krijgen. Wanneer hij eindelijk toegeeft, besluit hij tegelijkertijd om zich zijn vaderrol meer toe te eigenen – met voor alle betrokkenen ingrijpende gevolgen.

Maurits Fondse en bandA Life in Songs - The Story Of Billy Joël

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joël. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexea’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’).

The Old Man & the Gun

De charmante Forrest Tucker (Robert Redford), een van de meest succesvolle bankovervallers van de 20e eeuw, gaat door het leven als een gentleman met bij-horende luxe en weelde. Alles lijkt compleet op het moment dat hij de vrouw van zijn leven ontmoet. Maar wanneer de jonge detective John Hunt (Casey Affleck) zijn zinnen op hem zet ontstaat er een kat en muis spel waarbij zelfs Hunt de charme van Forrest moeilijk kan weerstaan.

CABARETZAT 16 NOV20:15 | € 18 , 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEKZAT 9 NOV20:15 | € 17, 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

AVOND- FILMWOE 13 NOV20:15 | € 7,-

MIDDAG- FILMDON 7 NOV14:00 | € 7,-INCLUSIEF EEN KOPJE KOFFIE OF THEE MET WAT LEKKERS

TRYOUT

CAFÉZONDAG MIDDAG

Timon Krause – Mentalist

Mindgames

Je houdt je adem in.Je ogen worden groter.Je vergeet alles om je heen.Je zit gevangen in het moment.Je kan het niet geloven.Je bent opgetogen.

Een magisch moment. Je zal het je hele leven blijven herinneren.

Ervaar ‘MINDGAMES’ in het theater:

de nieuwe sensatie op het gebied van gedachten lezen

MUZIEK, MAGIE EN MYSTERIE ZAT 23 NOV20:15 | € 19,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

FOTO Richard ZandbergONTWERPBEELD buro RuSt

FOTO Jos van den Broek

FOTO Max Brunnert

Page 6: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

kaarten en info op www.cultuurhuysdekroon.nl

THEATERPROGRAMMA

2019 - 2020

volg ons ook op of

AVOND- FILMWOE 11 DEC20:15 | € 7,-

MUZIEKZAT 14 DEC20:15 | € 14 ,00INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEKWOE 27 NOVBEGIN 15:00TOEGANG € 1 ,-

The children act

Fiona Maye (Emma Thompson) is een geres-pecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar pro-fessionele en welover wogen uitspraken binnen het com-plexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toe-wijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewik-kelde zaak.

Sinterklaas komt

Sinterklaas is weer in het land: als we voor hem zingen dan vult hij vast onze schoen!

CABARETZAT 7 DEC20:15 | € 19,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MIDDAG- FILMDON 5 DEC14:00 | € 7,-INCLUSIEF EEN KOPJE KOFFIE OF THEE MET WAT LEKKERS

Cameretten Festival Finalistentournee 2019

De finalisten trekken langs theaters, poppodia en biblio-theekzalen om hun prijs-winnende show aan jou te laten zien. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sab-belt. Tijdens deze avonden maken de artiesten van de toekomst vlieguren op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

Vice

Vice’ volgt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hij was vice-president van George W. Bush, en gaf het land en de wereld opnieuw vorm. Veranderingen die nu nog steeds merkbaar zijn.

Cursisten van Vonk Winterconcert

Cursisten van Vonk luisteren de donkere dagen op met heerlijke muziek in winter-sfeer.

MUZIEKVRIJ 13 DECBEGIN 19:00 TOEGANG GRATIS

Anais, Bente, Jara en Christel op dwarsfluit

Cultuurhuys De Kroon biedt ruimte aan exposities in de vitrines, in de hal en op de eerste verdieping.

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van de komende voorstellingen.

Pieter van Santen Trio Van Santen Zingt Zelf Zalige Kerstsongs

De kerstshow van jazzpianist Pieter van Santen is een muzikale humoristische voorstelling met nieuwe absurde kerstkrakers en beroemde jazzy kersttunes met een Nederlandstalige ironische tekst. Het is een alternatief kerstspektakel voor diegenen die eens wat anders willen met kerst. Vooral als je een hartgrondige hekel hebt aan kerst is dit een echte aanrader! De helft van de opbrengst van de cd-verkoop na afloop is bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Page 7: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

kaarten en info op www.cultuurhuysdekroon.nl

THEATERPROGRAMMA

2019 - 2020

volg ons ook op of

KINDER-THEATERVRIJ 31 JAN15:30 | € 7, 50

MUZIEKZAT 11 JAN 20:15 | € 16 , 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEKZAT 21 DEC20:15 | € 15 ,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

FILMSJANUARI & FEBRUARI

MUZIEK-CAFÉZON 15 DEC15:00 | € 15 ,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEKZAT 25 JAN20:15 | € 20,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

Rachel Croft‘Hours Awake’

Muzikant en songwriter Rachel (York) heeft een complexe en rijke stem, gecombineerd met prachtig fingerpicked gitaarspel. Zij speelt alternatieve folk-muziek geïnspireerd op Keltische melodieën. Met haar engelachtige stembereik en haar prachtige teksten is zij in staat om het publiek volledig te boeien. Zij viel op toen zij het prachtige ‘Song for Ireland’ vertolkte, waarbij je haar stem automatisch met die van Mary Black moest vergelijken. Een van haar helden, maar zij is tevens beïnvloed door o.a. Eva Cassidy en Joni Mitchel.

Natalie Merfort en Reinilde ZevenbergenReina, de magie van kerst verteld met harp en zang

Een kerstconcert zoals je het nog niet eerder hebt gehoord. Met harp, zang en piano maken we een reis via folkloristische kerstmuziek uit Ierland, Engeland en Wales naar klassieke liederen, pop en jazz, aangevuld met eigen composities en teksten. Kerstverhalen worden op een intieme en indrukwek-kende manier muzikaal verteld en je zal betoverd worden door de pure klanken van ‘Stille nacht’. Kippenvel gegarandeerd.

Januari

FilmmiddagDO 2 JANUARI14.00 | € 7,00Inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers.

FilmavondWOE 8 JANUARI20.15 UUR | € 7,00

Februari

FilmmiddagDO 6 FEBRUARI14.00 | € 7,00Inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers.

FilmavondWOE 12 FEBRUARI20.15 | € 7,00

De titels van deze films worden enkele weken voor vertoning bekend gemaakt.

Zowel theater als foyer worden ingericht voor een geweldige bluesavond.Laat je verrassen en kom naar dit feestje!

Deze avond wordt georgani-seerd in samenwerking met ons kroonjuweel Mos en Spetter.

Eind januari starten de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. Eén boek wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. De Bibliotheek organiseert in aansluiting hierop een voorstelling voor peuters en kleuters. Hierbij kunnen de kinderen samen met hun (groot)ouders het Prentenboek van het Jaar tot leven zien komen.”DE TITEL VAN HET VERKOZEN PRENTENBOEK IS NOG NIET BEKEND TIJDENS HET DRUKKEN VAN DEZE THEATERBROCHURE.

The Wieners The Wieners Play The Everly Brothers Een ode aan de Koningen Van De Samenzang. Wake Up Little Susie, Bye Bye Love en Til I Kissed You, alsof Don en Phil vlak voor je staan. Tussen de bedrijven door weten de muzikanten mooie anekdotes te vertellen uit de levens van The Everly Brothers en over het ontstaan van de nummers. Een abso-luut waardig eerbetoon aan The Everly Brothers door dé Nederlandse rock’n’roll tributeband!

Liveoptreden van een of meer ‘bluesjuwelen’. De Kroon speelt ‘the blues’

KindertheaterVoorstelling bij de Nationale Voorleesdagen

georganiseerd door

CAFÉZONDAG MIDDAG

FOTO Gijsbert van der Wal

LET OP! Beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Page 8: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

kaarten en info op www.cultuurhuysdekroon.nl

THEATERPROGRAMMA

2019 - 2020

volg ons ook op of

CABARETZAT 7 MRT20:15 | € 18 , 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEKVRIJ 21 FEB20:15 | € 24 ,00INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEK-CAFÉZON 9 FEB15:00 | € 17, 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEKVRIJ 14 FEB20:15 | € 17, 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

CABARETZAT 1 FEB20:15 | € 17, 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

Joris Linssen & CarambaRAAK!

Laat je verrassen door het enthousiasme van zanger/tv-presentator Joris Linssen en zijn muzikale vrienden. Al meer dan tien jaar zetten ze elke theaterzaal op de kop. Raken en geraakt worden, daar draait alles om. En dat doen deze topmuzikanten vol overgave met hun op-zwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levens-verhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. Een theaterconcert vol inter-actie, energie en ontroering. Recht in het hart: RAAK!

Rafael Fraga QuartetTrova Caminhada

Rafael begon op 13-jarige leef-tijd gitaar te spelen, toen zijn vader hem wat akkoorden leerde. Zijn belangrijkste muzikale invloeden zijn Bossanova, Portugese volks-muziek, Jazz en hedendaagse klassieke muziek – een eclec-tische mix, wat weerspiegeld wordt in zijn eigen muziek.Het Rafael Fraga Quartet werd opgericht in 2015, met als hoofddoel origineel werk van Rafael te spelen, wat resul-teerde in de opname van het album “Trova Caminhada” (TRPTK) in juli 2017.

Arnout van den BosscheBurn-out voor beginners

Voor zijn show ‘Burn-out voor Beginners’ haalt Arnout inspiratie uit zijn vorige leven als ingenieur voor grote bedrijven. Nodeloos lange mailconversaties terwijl je collega gewoon naast je zit en het haantjesgedrag van de managers... Arnout zag hoe werknemers zich door deze schijnbaar kleine ele-menten knettergek lieten maken. Als je denkt dat jij het slecht getroffen hebt op je werk, kom dan zeker kijken!

Botman & Van Vleuten‘Love Letters’

Concert over de liefde en liefdesbrieven op Valentijns-avond. Worden er nog liefdes-brieven geschreven? Of ‘appen’ en ‘swipen’ we alleen nog maar? In hun nieuwe pro-gramma ‘Love Letters’ zoeken singer-songwriters Botman & Van Vleuten het antwoord op deze vraag en brengen een ode aan de liefde. Rode draad is hun meeslepende tweestem-mige zang met gitaar, waarmee de pieken en dalen van de liefde worden bezongen. Via songs, verhalen, anekdotes en beroemde liefdesbrieven laten ze de liefde stralen – in al haar grootsheid, maar ook haar grilligheid.

Pieter VerelstAmai

Met keihard positivisme, knotsgekke sketches en ontroerende bespiegelingen treedt de Vlaamse komediant en acteur Pieter Verelst de wereld tegemoet. Na het winnen van Cameretten 2016 toerde hij met zijn succesvolle debuutvoorstelling ‘Mijn broer en ik’ door Nederland en België. Zijn voorstelling ‘Amai’ zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten. Hij zoomt in op zijn generatie, materia-lisme, liefde, relaties, angst en wandelende takken. Want amai. Het is toch allemaal wat.

FILMSMAART & APRIL

Maart

FilmmiddagDO 5 MAART14.00 UUR | € 7,00Inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers.

FilmavondWOE 11 MAART20.15 UUR | € 7,00

April

FilmmiddagDO 2 APRIL14.00 UUR | € 7,00Inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers.

FilmavondWOE 8 APRIL20.15 UUR | € 7,00

De titels van deze films worden enkele weken voor vertoning bekend gemaakt.

CAFÉ

ZONDAG MIDDAG

FOTO Ellie van den Brande_Bewerking: Xen Creativek

FOTO Jessica Heetebrij

FOTO Flip Naudts

Valentijnspecial

Page 9: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

kaarten en info op www.cultuurhuysdekroon.nl

THEATERPROGRAMMA

2019 - 2020

volg ons ook op of

MUZIEKZAT 4 APR20:15 | € 19,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

CABARETZAT 28 MRT20:15 | € 17, 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEKZAT 21 MRT20:15 | € 18 , 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

OPEN PODIUMZAT 14 MRT14:00 - 16:00 GRATIS

LEZINGVRIJ 13 MRT20:00 | € 12 , 50MET BIEBPAS € 2,50 KORTING

MUZIEK-CAFÉZON 8 MRT15:00 | € 15 ,00 INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

Tomas Ross komt naar WaddinxveenAan de top op het gebied van faction

Tomas Ross, de bedenker van het genre faction, raakte voor dit boek geïnspireerd door een van de beroemdste cold-case zaken van Nederland, de moord op Blonde Dolly en vertelt hierover in Cultuurhuys De Kroon.

Tijdens de pauze zal Tomas Ross uw aankopen signeren.

Vera van HeeringenMuziekcafé

Vera (Wales) is een buiten-gewone en veelzijdige muzi-kant, die door haar tijdgenoten bewonderd wordt. In de woorden van Tim O’Brien: “Ze kan alles spelen waar snaren op zitten, geweldige nummers schrijven en ze kan ook nog eens zingen. Je moet haar gewoon live zien.” Haar roots liggen in de Keltische folk en haar gitaarspel is subliem en niet te evenaren.

Open podium

Voor alle zangers, dansers, toneelspelers, cabaretiers, dichters of muzikanten in de dop! Droom je ervan om op een echt podium te staan in een echte theaterzaal? Bij ons kun je op een laag-drempelige manier je eerste podiumervaring opdoen. Neem je familie en vrienden mee om je aan te moedigen!

Aanmelden via [email protected]

Stephanie Struijk (Stevie Ann) ‘Vanaf Toen’

Stephanie komt opnieuw naar De Kroon! Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Stephanie slaat met ‘Vanaf toen’ weer een nieuw hoofd-stuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terug-kijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

The Amazing Stroopwafels

The Amazing Stroopwafels zijn terug in Cultuurhuys De Kroon! Ook na 40 jaar en ruim 7000 optredens spelen ze als vanouds met dezelfde energie – en dat is te horen!

Wim Kerkhof is nog steeds het creatieve brein van de band. Hij wordt bijgestaan door Arie van der Graaf op gitaar en accordeonist/ gitarist Rien de Bruin, die ook de tweede stem voor zijn rekening neemt.

Anne NeuteboomHit me baby one more time

Neutje laat zich niet uit het veld slaan. Culturele kaal-slag, gezeur over teveel bloot op haar Instagrampagina, antikraakwoningen waar je met je ‘Kurt Cobain kater’ de gang op moet om naast de theekransjes van je huis-genoten op een bouwtoilet te poepen … “Kom maar! Hit me! One more time! Come on baby! Hit me met die goed-kope kutauto’s die altijd ’s nachts onderweg terug van een optreden kapot gaan. Hit me met dat liefdesver-driet. Hit me met het leven. Hit me baby one more time!”Regie: Hanneke Braam

TRYOUT

georganiseerd door

KAARTVERKOOP: VIA BIBLIOTHEEKDEGROENEVENEN.NL OF CULTUURHUYSDEKROON.NL

FOTO Ben Kleyn

FOTO Randy Fokke

FOTO IAMKAT

CAFÉ

ZONDAG MIDDAG

Page 10: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

Gouweplein 1, Waddinxveenwww.stichtingvonk.nl T: 0182 - 61 44 22

TEKENEN EN SCHILDERENCursussen tekenen/ schilderen voor beginners en gevorderden

MUZIEKMuzieklessen pop/jazz/klassiek voor alle leeftijden: individueel, groepslessen, ensembles, bands

Muziek op schoot

Basiscursussen muziek

KUNSTEDUCATIEKunsteducatie op de basisschool

Openingstijden: maandag en donderdag van 10.00 – 20.00 uur; dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 17.30 uur; zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. Gouweplein 1 Waddinxveen E-Mail: [email protected] www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Openingstijden: Maandag, dinsdag, donderdag

Gouweplein 1, Waddinxveen E: [email protected]: www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl

T: 0182-60 17 29

• Informatie en advies

• Vrijwilligers-vacaturebank

• Cursussen / Workshops

• Vrijwilligerswaarderingsactie

• Maatschappelijke Beursvloer

• Vrijwilligersmarkt

• Maatschappelijke stage

• NLdoet

• Vrijwilligersonderscheiding

volg ons ook op of

MUZIEKZAT 18 APR11 :00 | € 12 , 50PER VOLWASSENE MET 1 KIND

MUZIEKZAT 11 APR20:15 | € 18 , 50INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

MUZIEK-CAFÉZON 7 APR15:00 | € 15 ,-INCLUSIEF € 2,50 (PAUZE)DRANKJE EN TICKET FEE

Eugene Ruffolo ‘Ten Good Sermons’

In april 2018 was Eugene in De Kroon met zijn Italiaanse project Canto per Mangiare, wat naast zijn eerste Italiaanstalige cd, ook een kookboek bevatte. In april 2020 start hij in Waddinxveen zijn Europese toer met hierbij een nieuwe cd in zijn bagage. Inmiddels heeft hij 8 platen gemaakt met zijn herkenbare stem en prachtige gitaarspel.

Let’s Be Gypsies‘Live Like a Gypsy’ Gypsy Jazz – Zingend en Swingend! Let's Be Gypsies is een toegankelijke (gypsy)jazzband met eigen werk, bekende popcovers en een goed gevoel voor stijl! Denk aan Peaky Blinders, gehuld in strakke pakken. Let's Be Gypsies komt met Lindy Hop dansers en een spetterende show! "Een instant Hot Club-gevoel", dat is wat Let's Be Gypsies weet te geven! Het kwartet brengt het genre opnieuw tot leven door veel instrumentale arrangementen met vocalen in te vullen.

Klein Duimpje Concert

Het eerste concert samen met je kind! O.l.v. Maria Oosterom zingen we bekende en nieuwe liedjes met live begeleiding.

Clara trommelt

FILMSMEI

FilmmiddagDO 7 MEI14.00 UUR | € 7,00Inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers.

FilmavondWOE 13 MEI20.15 UUR | € 7,00

De titels van deze films worden enkele weken voor vertoning bekend gemaakt.

De Bibliotheek biedt naast Culturele programma’s voor jong én oud ook:• Digitale hulp: cursussen Klik & Tik, Digisterker, digitaal inloop café

• Hulp bij uw zoektocht naar werk: Walk &Talk, Sollicitatietraining

• Spreekuur Taalhuis: dinsdag 10.00 -12.00 uur en donderdag 14.30 - 16 .30 uur.

• Hulp bij het invullen van formulieren, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

• Programmeren voor kinderen: Coderdojo!

• Korting op een lidmaatschap met de Rotterdampas!

CAFÉ

ZONDAG MIDDAG

Page 11: 2019 - 2020 Programma - Cultuurhuys De Kroon · 2019. 4. 30. · A Star is Born 'A Star is Born' vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster.

CULTUURHUYS DE KROON GOUWEPLEIN 1 2741 MW WADDINXVEEN WWW.CULTUURHUYSDEKROON.NL /CULTUURHUYSDEKROON

Geef een voorstelling cadeaumet onze Rabo theaterbon

Verkrijgbaar aan de infobalie.

Activiteiten in Cultuurhuys De Kroon worden mede mogelijk gemaakt door deze Kroonjuwelen