2018 nummer 1 eblo update eblo update 2018 nummer 1 EBLO Update 2018 nummer 1 IN DEZE UPDATE O.A.:...

download 2018 nummer 1 eblo update eblo update 2018 nummer 1 EBLO Update 2018 nummer 1 IN DEZE UPDATE O.A.: De

of 6

 • date post

  31-Jul-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of 2018 nummer 1 eblo update eblo update 2018 nummer 1 EBLO Update 2018 nummer 1 IN DEZE UPDATE O.A.:...

 • Seating

  eblo update 2018 nummer 1

  EBLO Update 2018 nummer 1

  IN DEZE

  UPDATE O.A.:

  De stoel van dit simulatiemodel, met joystick consoles, trilt en beweegt mee met de werkzaamheden van de bestuurder voor een realistische weergave van de werkelijkheid. De gebruiker krijgt tevens met diverse realistische situaties te maken welke ook in het echt voorkomen, zoals verschillende weersinvloeden, noodgevallen en dag/nacht simulatie.

  Kies uw eigen stoel Omdat de stoel erg belangrijk is, kunnen wij deze per gebruiker naar wens aanpassen. Wij bieden keuze uit stoelen van diverse bekende merken zoals ISRI, Grammer en UnitedSeats.

  Zelf uitproberen Bent u benieuwd naar de simulator en ons aanbod van stoelen? Kom dan vrijblijvend langs. U kunt de simulator zelf uitproberen en ontdekken welke kraanstoelen wij aanbieden. Maak een afspraak en neem plaats in de stoel van de virtuele kraan!

  Onlangs heeft EBLO een enorme simulator van CM Labs Simulations Inc. uit Canada in de showroom geplaatst. Kraanmachinisten kunnen hiermee virtueel kennis- maken met de werkzaamheden in een containerhaven.

  MEGA SIMULATOR IN DE SHOWROOM Ervaar nu zelf de realistische Port Trainingen met de

  simulator en bekijk ons aanbod van (kraan)stoelen!

  Zitten is het

  nieuwe roken

  Pagina 2

  Samengestelde stoelen

  voor bosbouwmachines

  Pagina 3

  De beste zitoplossing

  voor elke werkplek

  Pagina 6

 • VOORWOORD DOOR EVERT MALLIE, CEO EBLO SEATING

  EBLO Update 2018 nummer 1

  2

  Geachte lezer,

  Laat ik beginnen met iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen met veel geluk en gezondheid. Deze uitspraak heeft u zeker vaker gehoord, echter met name een goede gezondheid is misschien wel het allerbelangrijkste!

  Wij hebben dan ook dagelijks te maken met aanvragen voor betere of andere zitoplossingen, omdat mensen zich bewuster worden van anders zitten of omdat er uit medische noodzaak een andere stoel noodzakelijk is. In deze Update dan ook diverse artikelen waaruit blijkt dat ergonomie echt tot de orde van dag behoort. Dit was jaren geleden wel anders. Mensen zelf, maar ook bedrijven, zijn gelukkig meer bezig met het welzijn en zorg voor hun medewerkers. Er ontstaat dan ook een steeds grotere bewustwording dat zitten en gezondheid heel nauw verbonden zijn.

  Zitten is slecht voor ons. Dat klinkt misschien vreemd vanuit een bedrijf dat elk jaar steeds meer stoelen verkoopt, maar het is bewezen. Dus als we dan toch moeten zitten, laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat we dat op een ergonomisch verantwoorde manier doen!

  Ik wens u veel leesplezier en gezondheid!

  STELLING: ZITTEN IS HET NIEUWE ROKEN

  Veel zitten wordt vaak in verband gebracht met een verhoogd risico op overgewicht, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, om maar te zwijgen over rug- en schouderklachten. Gelukkig is er relatief gemakkelijk wat aan te doen: minder zitten.

  Sta op De laatste jaren is het staand werken in opkomst. Evert Mallie, algemeen directeur van EBLO, weet er zelf alles van. Hij werkt op kantoor vanachter een sta-bureau: “Door staand te werken wordt de bloedsomloop bevorderd en zijn houdingsspieren continue actief. Hierdoor wordt de kans op schouder-, rug- en nekklachten verminderd”, aldus Mallie.

  Actief en dynamisch zitten Mochten we toch veel tijd zittend doorbrengen, dan is het het beste om actief en dynamisch te zitten. Door deze zithouding aan te nemen

  bevindt het bekken zich boven de knieën. Hierdoor zitten we vrijwel automatisch rechtop. Rug- en buikspieren worden aangespannen en ons lichaam heeft hierdoor een betere doorbloeding.

  Voorkomen is beter dan genezen De Werksitz Classic stoelen van EBLO maken een actieve en dynamische zithouding mogelijk. De stoel beschikt over een los zit- en rugvlak waardoor in elke positie de juiste zithouding kan worden aangenomen. Door het zitvlak wat meer naar voren te neigen, voorkomt dit een bolle rug en stimuleert het een natuurlijkere houding.

  Bij EBLO weten we alles van goed zitten: beweeg meer!

  Langdurig zitten is slecht voor de mens. Meer bewegen is de tip. Tijdens een werkdag vaker gaan staan, de trap nemen in plaats van de lift, fietsen naar het werk en tijdens de pauze een blokje omlopen: het is een goed begin, maar het kan nog veel beter.

  Evert Mallie, CEO EBLO Seating

 • EBLO is sterk in maatwerk. Wij stellen met regelmaat stoelen samen voor onze klanten, waarin al hun wensen en voorkeuren op zitgebied worden verwerkt. Onze technische mensen met vakkennis en know-how van alle merken stoelen, gaan geen uitdaging uit de weg en zorgen ervoor dat de onderdelen van de verschillende merken perfect worden samengesteld. De samengestelde stoelen voor onze klant Konrad Forsttechnik geeft een goed beeld van de mogelijkheden.

  Grammer Actimo XXL onderstel Het onderstel van Grammer is een van de zwaardere onderstellen en kan tegen een stootje. Mede dankzij de horizontaalvering reduceert dit veersysteem de trillingen en schokken die blootgesteld worden aan de stoel door het werken op ongelijk terrein. De joysticks van het voertuig kunnen later gemakkelijk geplaatst worden in de joystickhouders van deze Grammer Actimo XXL.

  Recaro Expert M zitgedeelte Het zitgedeelte van Recaro geeft dankzij de vorm van het rugkussen extra ondersteuning in de rug en de zij van de bestuurder. Ook het zitkussen geeft meer steun en is tevens in lengte verstelbaar. Deze kussens zorgen ervoor dat de bestuurder stevig blijft zitten.

  Sittab Armflex GF armleuningen De ergonomische armleuningen van Sittab kunnen in allerlei posities versteld worden. Niet alleen naar boven en beneden, maar kunnen zelfs naar binnen of naar buiten gedraaid worden.

  Onze Duitse klant Konrad Forsttechnik is producent van bosbouwmachines. Voor deze firma levert EBLO al jaren speciaal samengestelde stoelen. Deze keer kregen we de opdracht om weer vier speciaal samengestelde stoelen te leveren. Met een Grammer Actimo XXL onderstel, een Recaro Expert M zitgedeelte en Sittab ergonomische armleuningen, kunnen we wel spreken van een luxe robuuste bouwmachinestoel.

  SAMENGESTELDE STOELEN VOOR BOSBOUWMACHINES

  EBLO Update 2018 nummer 1

  3

 • EBLO Update 2018 nummer 1

  4

  NIEUWE WEBSITE VOOR WERKSITZ Werksitz biedt voor elke werkplek de juiste stoel. Op de website kan een keuze gemaakt worden uit vele stoelen in diverse categorieën. Denk hierbij aan stoelen voor op kantoor en sociale werkplaatsen, maar ook voor in laboratoria of voor anti-statische toepassingen.

  Door de ergonomische constructie bevorderen Werksitz stoelen het ‘actief en dynamisch zitten’ waarmee in alle posities de juiste zithouding kan worden aangenomen.

  EBLO heeft een eigen Nederlandse versie van de Werksitz website gelanceerd. Het is een informatieve website over ergonomie in combinatie met een webshop. De bezoeker kan op de website, naast gemakkelijk online producten bestellen, informatie vinden over het voorkomen van rugklachten.

  Bekijk de nieuwe website op

  WWW.WERKSITZ.NL

  EBLO NEEMT DEEL AAN SALES EVENT TOYOTA Jaarlijks gebeuren er honderden ongevallen waar heftrucks bij betrokken zijn, waarvan zelfs enkele met een dodelijke afloop. Veiligheid is daarom van groot belang. Vooral de IWS en PPS veiligheidssystemen, ook wel EBLO-hekjes genoemd, kwamen onder de aandacht. Deze systemen houden de chauffeur in de cabine wanneer de heftruck omkantelt.

  Wilt u meer informatie over stoelen en veiligheidssystemen van heftrucks? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@eblo.nl

  Toyota Nederland heeft een geslaagd informatief Sales Event gehouden. EBLO werd hiervoor uitgenodigd en samen met andere leveranciers werden interessante workshops gegeven voor de dealers en verkopers van Toyota heftrucks. Een deel van het magazijn van het hoofdgebouw in Ede werd omgebouwd tot een overzichtelijke interne beurs. Hier gaven André P. van der Hoeven en Marcel Kool uitleg over veiligheidssystemen in de heftruck, ergonomisch zitten en de Europese Richtlijn 2002/44/EG (wetgeving trillingen).

 • UNITEDSEATS GAAT SAMENWERKING AAN MET CLARK EUROPE

  BEURSKALENDER HortiContact (Gorinchem) 20 t/m 22 februari 2018

  eRIC (Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie) 18 t/m 19 april 2018

  EBLO en UnitedSeats nemen de komende maanden wederom deel aan diverse beurzen.

  EBLO Update 2018 nummer 1

  5

  Clark Europe Forklifts bestaat 100 jaar. Sales Director André P. van der Hoeven en accountmanager Marcel Kool waren namens UnitedSeats aanwezig bij de viering in Duisburg. Tijdens het indrukwekkende evenement werd bekend gemaakt dat UnitedSeats is uitgekozen door Clark als vaste stoelenleverancier: de US20 en de MGV35 passen perfect in de heftrucks van Clark!

  Met meer dan 450 dealers in meer dan 90 landen, behoort Clark Europe Forklifts tot een van de topspelers uit de industrie. Daarnaast waarborgt bijbehorend distributiecentrum Totalift altijd een snelle levering, wereldwijd. Clark Europe gaat de kleinere heftruckmodellen uitrusten

  met de US20. De grotere industriële voertuigen en heftrucks worden voorzien van de MGV35. De stoelen worden zowel in nieuwe machines als bestaande geleverd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. UnitedSeats levert naast stoelen ook veiligheidsgordels aan Clark.

 • BEURSKALENDER EBLO SEATING.COM Eblo Seating BV   T +31 (0)180 - 512 866   F +31 (0