· 2017. 8. 14. · PINOCHO Ferrer Ferran Ferrer Ferran is componist, dirigent, pianist en leraar...

32

Transcript of  · 2017. 8. 14. · PINOCHO Ferrer Ferran Ferrer Ferran is componist, dirigent, pianist en leraar...

  • VRIENDELIJKE UITNODIGING

    Beste muziekliefhebber,

    Graag nodigen wij u uit op het jaarlijks nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 9 januari 2015 om 20u in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Beveren-Leie.

    Traditiegetrouw brengt het orkest u een gevarieerd programma met wervelende orkestcomposities en uitdagend solowerk. Laat u meevoeren door opzwepende ritmes en zalige melodieën... de ideale start voor 2015!

    We verwijzen graag naar het volledige programma verder in deze brochure.

    Graag tot dan,

    Marc Bloquiaux,voorzitter

    TICKETS BESTELLEN

    KAARTEN €12GERESERVEERDE PLAATS €18

    GEZINSKAART €30

    BESTEL JE TICKETS ONLINE VIAWWW.BEVERSHARMONIEORKEST.BE

    INFO 0485 362 425

  • document solutionsIT solutions

    security

    Kortrijkseweg 938791 Beveren-Leie

    056 724576

    www.burexnv.be

  • HET BEVERS HARMONIEORKEST

    Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest werd opgericht in 1927 in Beveren-Leie als fanfare “De Leievrienden”. Onder leiding van Bert Decavel werd de fanfare in 1988 omgevormd tot een harmonieorkest. De laatste 25 jaar heeft het orkest zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met een opmerkelijk palmares.

    Het Bevers Harmonieorkest bevestigde jaar na jaar zijn kwaliteit en uitmuntend niveau op grote internationale muziekwedstrijden voor amateur-orkesten. Het orkest telt ondertussen 95 leden en staat nog steeds onder de deskundige leiding van Bert Decavel. Het orkest werkt aan een programmakeuze waarbij steeds een balans wordt nagestreefd tussen originele werken voor harmonieorkest van gerenommeerde componisten, bewerkingen van het klassiekere symfonische repertoire of filmmuziek en werken voor solo en orkest.

    PALMARES

    2001 Promotie en bevestiging ‘Superieure afdeling’, Diksmuide, België2003 Zilver ‘Eerste Divisie’, Certamen Internacional de Bandas de Música, Valencia, Spanje2005 Wereldkampioen Eerste Divisie, WMC Kerkrade, Nederland2007 Geselecteerd muziekensemble ‘Provinciale Selectiewedstrijd’, West-Vlaanderen 2008 Brons ‘Sección de honor’, Certamen Internacional de Bandas de Música, Valencia, Spanje 2009 Cultureel Ambassadeur Stad Waregem2009 Brons ‘hoogste divisie-Concertafdeling’, WMC Kerkrade, Nederland2010 Cultureel Ambassadeur Stad Waregem2011 Geselecteerd muziekensemble ‘Provinciale Selectiewedstrijd’, West-Vlaanderen2013 4de plaats ‘Concertafdeling’, WMC Kerkrade, Nederland en Beste Belgische harmonie 2014 Cultureel Ambassadeur Stad Waregem2014 Finalist ‘Provinciale Selectiewedstrijd’, West-Vlaanderen

    DIRIGENT BERT DECAVEL

    Toen de Koninklijke Fanfare “De Leievrienden” in 1987 haar 60-jarig bestaan vierde, werd beslist om de fanfare om te vormen tot harmonie. Onder leiding van een nieuwe dirigent Bert Decavel, die in 1988 de taak overnam van Paul Vercruysse, werd de toenmalige fanfare op enkele jaren tijd uitgebouwd tot een harmonieorkest met ongeveer 95 leden, hoofdzakelijk jonge muzikanten. Bert was lesgever aan de Waregemse academie voor muziek, woord en dans. Na André Nolf en Paul Vercruysse, is Bert de derde dirigent die uit eigen rangen is gegroeid.

  • PROGRAMMA NIEUWJAARSCONCERT 2015

    PuenteareasReveriano Soutullo

    Symphonic Dances from West Side StoryLeonard Bernstein / arr. Paul Lavender

    2nd Concerto for Clarinet and Wind BandOscar Navarro

    solist David Van Maele

    PinochoFerrer Ferran

    Fnugg BlueØystein Baadsvik / Svein H. Giske

    solist Jan Huysentruyt

    FlowerdalePhilip Sparke

    solist Hans Bossuyt

  • PROGRAMMA NIEUWJAARSCONCERT 2015

    PUENTEAREASR. Soutullo

    Deze klassieke “concert paso doble” is van de hand van de Spaanse componist Reveriano Soutullo die in het begin van vorige eeuw bekendheid verwierf met marsen en zarzuelas. Soutullo werd beïnvloed door Maurice Ravel en Camille Saint-Saëns. De paso doble is een ode aan zijn Galicisch geboortedorp “Puenteareas”.

    SYMPHONIC DANCES FROM WEST SIDE STORYLeonard Bernstein / arr. Paul Lavender

    De Amerikaanse componist Leonard Bernstein voelde zich evengoed thuis in de concertzaal als in het musicaltheater. Behalve dirigent was hij ook pianist, schrijver, componist en didacticus, die als geen ander de muziek van Mahler en Beethoven voor een breed publiek inzichtelijk kon maken. “Hij zal de geschiedenis ingaan als de man die de Amerikanen leerde wat klassieke muziek is”, zei violist Isaac Stern destijds over hem. Bernstein sloeg bruggen tussen klassieke en populaire muziek; we horen flarden Stravinsky, jazz, musicalsongs, Joodse muziek en laatromantische klanken in zijn werk.

    Met de musical/opera “West Side Story”, een twintigste-eeuwse Amerikaanse variant op het aloude verhaal van Romeo en Julia, maakte Bernstein zijn internationale doorbraak als componist. Het was het meest spraakmakende, opwindende en succesvolste muziekstuk uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De dansen uit het muziekdrama lijken in de verste verte niet op operaballetten. Het zijn de straatdansen van rivaliserende stadsbendes, de “Jets” en de “Sharks”, die elkaar uitdagen en bevechten. Voor deze dansen schreef Bernstein zijn meest opzwepende muziek, vol onderhuidse dreiging en vitaliteit. In volgorde van uitvoering bestaan de “Dances” uit: Prologue (Allegro moderato) – “Somewhere” (Adagio) – Scherzo (Vivace leggiero) – Mambo (Presto) – Cha-cha (Andantino con grazia) – Meeting Scene (Meno mosso) – “Cool” Fugue (Allegretto) – Rumble (Molto allegro) – Finale (Adagio).

  • 2ND CONCERTO FOR CLARINET AND WIND BANDOscar Navarro

    solist David Van Maele

    De jonge Spaanse componist Oscar Navarro schreef het tweede concerto voor klarinet in 2011 in opdracht van het “Instituto Valenciano de la Música” en droeg het op aan de klarinettist José Franch Ballester. Vormelijk bestaat het concerto uit één beweging met drie duidelijk herkenbare delen. In zijn totaliteit kenmerkt het werk zich door een kleurige toontaal en een zeer rijke orkestratie. Navarro slaagt er niet alleen in om de complete waaier van technische mogelijkheden van de klarinet te benutten, maar brengt ook de klarinet als verlengde van de natuurlijke menselijke stem voor het voetlicht. Het muzikale palet dat Navarro aanwendt, bevat de volgende elementen: een zangerige stijl getint met ethnische / new age thema’s, flamenco- en Spaanse folkloristische muziek (inclusief het obligate handgeklap), minimalistische harmonieën die soms naar de menselijke stem neigen en typische virtuoze climaxen afgewisseld met impressionistische deeltjes. Een parel.

    solist David Van Maele

    David Van Maele (°1975 Gent) begon zijn muzikale studies aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt bij Franky Sarrazijn en Geert Defauw, beiden ere-klarinettisten bij de Muziekkapel van de Gidsen. Hierna zette hij de stap naar de kunsthumaniora in Gent om vervolgens zijn professionele carrière te starten aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Eddy Vanoosthuyse. Hij behaalde er de diploma’s meester in de muziek, in de kamermuziek en “specialisatie in de muziek”. David vervolmaakte zich door masterclasses bij gerenommeerde klarinettisten zoals Wenzel Fuchs, Edouard Brunner, Howard Klug, Luis Rossi, Thomas Friedli, Guy Deplus.

    In 2001 werd David aangeworven als klarinettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen waar hij momenteel de functie van 1e solist es-klarinet bekleedt. Sinds 1999 is hij leraar klarinet en Instrumentaal Ensemble en pedagogisch coördinator van de houtblaz-ersgroep aan de academie van Tielt.

    David is medeoprichter van het klarinetkwintet “Xtravaganza”, een virtuoos samenspel van vijf solisten verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Hij is een veelgevraagd klarinettist bij diverse symfonische orkesten en ensembles zoals het Vlaams Radio Orkest, de Vlaamse Opera, Il Novecento en het Nationaal Orkest van België. David bespeelt de Wurlitzer Klarinetten.

  • PINOCHOFerrer Ferran

    Ferrer Ferran is componist, dirigent, pianist en leraar aan het “Conservatorio Profesional de Música de Valencia”. Als componist is hij bekend om zijn werk voor kamerorkest, ensemble en symfonisch orkest. Ferrer Ferran componeerde “Pinocho” speciaal voor het prestigieuze “Certamen Internacional de Bandas de Música” in Valencia (Spanje), editie 2008. Het werd het plichtwerk voor orkesten in hoogste categorie, “Sección de honor”, dus ook voor het Bevers Harmonieorkest. “Pinocho” is een symfonische suite gebaseerd op de klassieker uit de wereldliteratuur van Carlo Collodi. De componist voert de luisteraar mee in het fantastische verhaal. Muzikaal vertaalt zich dat in onverwachte wendingen en veel sentiment. Deze compositie bestaat uit vier delen.

    “In het bos wordt een tak van een pijnboom betoverd door de blauwe fee. Niets- vermoedend maakt Gepetto hier een harlekijn van, maar schrikt als de pop, die hij Pinokkio noemt, echt begint te leven. Pinokkio blijkt nogal ondeugend te zijn en luistert steeds naar de verkeerde personen, waardoor hij in onmogelijke situaties terecht komt. Dan droomt Pinokkio dat hij een echte jongen is. De blauwe fee belooft dat hij dat ook zal worden als hij bewijst dat hij kan kiezen tussen goed en kwaad. Na veel vallen en opstaan redt Pinokkio zijn vader uit de buik van een zeemonster en verandert dan als beloning in een echte jongen van vlees en bloed.”

  • FNUGG BLUEØystein Baadsvik / Svein H. Giske

    solist Jan Huysentruyt

    Øystein Baadsvik is een jonge Noorse tuba-solist en kamermusicus. Hij trad op met de meest prestigieuze orkesten en maakte in 2006 zijn New Yorks recitaldebuut in “Carnegie Hall”. Baadsvik werd bekend door zijn “master classes”, spraakmakende optredens en “tuba clinics”. Zijn bekendheid nam echter een hogere vlucht – Baadsvik werd zelfs bijna een cultfiguur – dankzij de postings van zijn optredens op YouTube. Een van zijn bekendste composities is “Fnugg Blue” (“fnugg” is Noors voor “iets kleins” en voor “sneeuwvlokje”). “Fnugg” is het origineel basiswerk voor tuba-solo en vergt van de performer unieke vaardigheden zoals “lip beats” en multifonie. Later werd het werk herschreven en uitgebreid voor brass band en concert band en kreeg de titel “Fnugg Blue”. Baadsviks uitvoering van “Fnugg Blue” werd op Youtube bijzonder populair door de sympathieke medewerking van het publiek met dans en handgeklap.

    solist Jan Huysentruyt

    Jan Huysentruyt (°1987 Kortrijk) zette zijn eerste muzikale stappen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Harelbeke. Zijn leraars waren Geert Verschaeve, Gustaaf Devolder, Guy Audenaert en Stephan Vanaenrode. Hij studeerde aan het Conservatorium van Gent. Als freelancer speelde hij o.a. in het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Nationaal Orkest van België, het Brussels Philharmonic, het Symfonieorkest van de Munt, Belgian Brass... Jan is spelend lid bij Brassband Leieland en het Koninklijk Bevers Harmonieorkest. Jan dirigeert de harmonie van Oosterzele Con Animo en harmonie Sint Martinus uit Overijse. Momenteel is hij beroepsmatig verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht in Beauvechain.

  • FLOWERDALEPhilip Sparke

    solist Hans Bossuyt

    “Flowerdale” is de alombekende beweging voor soprano mi b cornet uit de zevendelige suite “Hymn of the Highlands” van Sparke. “Flowerdale” is een woud in “Wester Ross”, Schotland, beroemd om zijn prachtige waterval. Sparke vertolkt in dit werk de zachtjes zwiepende bomen omgeven door een sereen landschap. Brassbandfanaten noemen dit werk terecht “een echte show-stopper”.

    solist Hans Bossuyt

    Hans Bossuyt (°1970 Kortrijk) zette zijn eerste stappen in de muziek aan de academie van Harelbeke en behaalde er zijn regeringsmedaille op klarinet. Hans studeerde daarna aan het Conservatorium van Gent waar hij het diploma “Meester in de muziek specialisatie trompet” (bij Benny Wiame) en het diploma “lerarenopleiding van academisch niveau“ behaalde. Hij volgde masterclasses en specialisatiecursussen Jazz bij oa. Bert Joris, Marc Godfroid, Frank Nuyts e.a. en heeft ruime onderwijservaring als leraar koper - samenspel - jazz aan verscheidene academies.

    Hans is verbonden aan bands zoals The Smoky Midnight Gang, The Triplettes, The Indian Cigars, The Whodads, Latin Bigband Mucho Gusto, Manngold de Cobre en maakte als trompettist deel uit van tal van musicalproducties zoals “Les Misérables”, “The Phantom of the Opera”, “Kuifje”, “Daens“ ... en tal van orkestproducties bij onze meest gerenommeerde symfonische orkesten, Orkest van de Vlaamse Opera, Filharmonisch Orkest Antwerpen, Beethoven Academie, .... Hans is lid van het Bevers Harmonieorkest en is regelmatig te horen als solist in de HaFaBra wereld.

  • Niels Goyens

    Elektriciteitswerken

    Koning Albertstraat 408791 Beveren-Leie

    Tel. 0472/478526

    Btw. BE 0814 807 423

    [email protected]

  • Contacttel: 056/72.06.72fax: 056/72.05.20

    e-mail: [email protected] De Vos - 0475/68.99.36

    www.ducavo.be

  • agentschapBilliet-Deryckere Pia

    Kerkdreef 10, 8791 Beveren-Leie

    056 70 59 46 - [email protected] - www.crelan.be

  • VERZEKERINGSMAKELAAR

    BELEGGINGEN

    FINANCIEEL ADVIES

    KREDIETMAKELAAR

    WWW.VANHOUTTEBVBA.BE

    Brugsesteenweg219

    B- 8500 Kor t r i jk

    T - 056 37 09 54

    F - 056 37 16 57

    E - in fo@vanhout tebvba.be

    CBFA12 029 A-B

    RPR0442 797 377

    Roterijstraat 1098790 Waregem

    056 609 003www.galle-vite.com

    www.adams-music.com

  • DLP077_AD Bevers Harmonie_03.indd 1 27/11/14 09:52

  • Een groep van performante bouwbedrijven die draait rond een bruisende synergie van mensen. Gepassioneerde individuen met één gezamenlijke fascinatie : bouwen.

    Met zijn 100 jaar ervaring is Groep Huyzentruyt een gevestigde waarde in de Belgische bouwsector met hoofdzetel in Beveren-Leie.

    BOUWGRONDEN | NIEUWBOUWWONINGEN | APPARTEMENTEN | BOUWEN OP MAAT

    Groep Huyzentruyt NV | Wagenaarstraat 33 - 8791 Beveren-Leie | 056 736 736

    WWW.HUYZENTRUYT.BE PROJECTEN IN UW

    BUURTBEVEREN-LEIE | PARK INTERLIN

  • Bouwwerken De KeteleAXA Deblaere - Sint-Eloois-Vijve

    Feestzalen Leieburcht - Sint-Eloois-VijveJohan Vanhove - open VLD

    FPC Blusapparaten - Beveren-leieLifttel - liftcommunicatiesystemen

    Quality Lift DM Cleaning – Kurt Demunter

    Record Bank - Marc Demeulemeester WaregemBelfius Desselgem - Beveren-Leie

    Group Willy NaessensBoekhoudkantoor Willem Decraene en Partners BVBA - Waregem

    Slagerij Christ Baert - Beveren-LeieChristiaens Bouwmaterialen

    Patricia Christiaens - fotografeKBC Verzekeringen Beveren-LeieWalter Loosvelt - uit sympathie

    Lemca Musical InstrumentsInterim Car – Waregem / Oudenaarde

    Walcarius - metaalconstructies - MoeskroenBrasserie Gaverkasteel - Deerlijk

    Accountancy Polet - ZulteSportcafé De Treffer - Waregem

    Peugeot Automotive Group - WaregemBNP Paribas Fortis - Minne Decock - Desselgem

    OOK DEZE PARTNERS STEUNEN ONS

  • BESCHERMCOMITÉ VAN HET BEVERS HARMONIEORKEST

    Om het Harmonieorkest in zijn verdere ontplooiing te ondersteunen, werd in november 2010 onder de impuls van enkele bestuursleden/muzikanten het “Beschermcomité van het Bevers Harmonieorkest” opgericht.

    Het beschermcomité bestaat voornamelijk uit sympathisanten en vrienden van het orkest, maar richt zich eigenlijk tot iedereen die de amateurmuziek genegen is. Daarbij staat steeds de verdere ontwikkeling van het orkest voorop met aandacht voor een goede muzikale omkadering (aankoop partituren en instrumenten...), begeleiding en opleiding van jonge muzikanten en het bieden van een podium voor jong talent.

    Voor de leden van het Beschermcomité (individueel lid € 100 per jaar; lid met partner € 175 euro) is jaarlijks een interessant voordelenpakket voorzien.

    Concreet betekent dit:

    • gratis deelname aan de jaarlijkse activiteit van het beschermcomité: concertuitstap naar Bozar Brussel, Concertgebouw Brugge, ...met concert van het Symfonieorkest Vlaanderen, een blik achter de schermen en afsluitende drink

    • gratis gereserveerde plaats op de nieuwjaarsconcerten van het Bevers Harmonieorkest met aperitief voorafgaand aan het concert

    • de vermelding van uw naam op onze website en het sponsor/programmaboekje van onze nieuwjaarsconcerten

    • uitnodiging tot de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van ons orkest

    Bij interessse en voor meer informatie over het jaarprogramma van het comité, neem gerust concact met ons op via www.beversharmonieorkest.be/beschermcomite of met één van onze bestuursleden.

  • Paul De Meulemeester Marc en Katrien Fourneau - Missiaen

    Kurt VanryckeghemMarc en Lydie Verstraete - Desreumaux

    Nic en Kaat Pappijn - AllegaertVic Commère

    Marc en Leen Vanpoucke - DecavelJimmy Peirs

    Lieven MonserezPietro Iacopucci

    Andy en Julie Deprez - De MeulemeesterRik en Hilde Soens - Defoort

    Kristof ChanterieRaf Chanterie

    Carlos en Marianne Meersman - DebaereFrederic CourtensJoeri De Vriesere

    Henry en Kristin Declerck - CroesDries Vanhoutte

    Paul ThiersFrans en Marie-Claire Depoortere - Deknudt

    Wouter en Patricia Van Cauwenberghe - BloquiauxHenk en Hilde Bulckaert - Bauwens

    Lieven en Ann Lambrecht - BloquiauxNico en Annemie Pappijn - Coussement

    Gustaaf en Marie-Jeanne Depoortere - RoelsBart en Linda De Lombaerde - Vervaeke

    Koen en Pia Lavens - DesmetTony en Nicky Vanwijnsberghe - Proost

    Raadslid Marc en Frieda Vercruysse - HimpeRony en Marleen Deprez - Valcke

    Carlos en Lut Geldhof - FollensMieke Derluyn

    Wouter en Katleen Sioen - VanledeEddy en Greta Decock - Valcke

    Francine VermandelePaul Bamelis

    Nicole Derluyn - DepreytereJo en Ann Noppe - Verplaetse

    Jacques en Monique Callens - VerhammeThierry en Fanny Vanhoutte - David

    LEDEN BESCHERMCOMITÉ 2015

  • WWW.BLUETOWN.BE

  • DANKWOORD

    Wij willen graag onze dank uitdrukken aan de leden van het beschermcomité, onze sponsors, het stadsbestuur en alle sympathisanten voor de steun aan ons orkest. Ons rest enkel nog iedereen een gelukkig, muzikaal en gezond 2015 toe te wensen.

    Dirigent, muzikanten en bestuur van het Bevers Harmonieorkest.

    ONZE PARTNER WORDEN?

    Wenst u ook het Bevers Harmonieorkest te steunen? U wil bijdragen tot de muzikale werking, omkadering, begeleiding en opleiding van muzikanten? U kan alle info hieronver terugvinden via www.beversharmonieorkest.be/partners of via [email protected]