2016 Brochure ConsultingKids

3
www.ConsultingKids.nl BIJ CONSULTINGKIDS ZIJN WE OVERTUIGD VAN TWEE DINGEN: Kinderen kunnen volwassenen helpen met het oplossen van com- plexe vraagstukken én hebben de rest van hun leven plezier van de vaardigheden die ze daarbij opdoen. WAT WE DOEN ConsultingKids laat kinderen meedenken over complexe vraag- stukken van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. We vertalen volwassen vraagstukken en methoden van gerenom- meerde adviesbureaus naar de belevingswereld van kinderen. Ge- ïnspireerd door de ideeën van kinderen dragen we oplossingen aan die organisaties en onze samenleving verder helpen. IN VIJF STAPPEN AAN DE SLAG MET VERFRISSENDE OPLOSSINGEN 1. We bepalen met de opdrachtgever welk vraagstuk een frisse blik kan gebruiken 2. We vertalen dit vraagstuk naar de belevingswereld van kinderen 3. Kinderen genereren in een dag ideeën voor het vraagstuk 4. We vertalen de ideeën naar oplossingen waar je mee verder kunt 5. We scherpen samen de oplossingen aan en zetten de eerste stappen CONTACT Bezoek onze website voor meer informatie of neem direct contact met ons op! ConsultingKids Vitruviusstraat 150 2314 CW Leiden T. +31 (0)6 52 88 10 23 E. [email protected] W. www.ConsultingKids.nl Verfrissende oplossingen voor volwassen vraagstukken gebaseerd op inspirerende ideeën van kinderen

Transcript of 2016 Brochure ConsultingKids

Page 1: 2016 Brochure ConsultingKids

www.ConsultingKids.nl

BIJ CONSULTINGKIDS ZIJN WE OVERTUIGD VAN TWEE DINGEN: Kinderen kunnen volwassenen helpen met het oplossen van com-plexe vraagstukken én hebben de rest van hun leven plezier van de vaardigheden die ze daarbij opdoen.

WAT WE DOENConsultingKids laat kinderen meedenken over complexe vraag-stukken van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. We vertalen volwassen vraagstukken en methoden van gerenom-meerde adviesbureaus naar de belevingswereld van kinderen. Ge-ïnspireerd door de ideeën van kinderen dragen we oplossingen aan die organisaties en onze samenleving verder helpen.

IN VIJF STAPPEN AAN DE SLAG MET VERFRISSENDE OPLOSSINGEN1. We bepalen met de opdrachtgever welk vraagstuk een frisse blik

kan gebruiken 2. We vertalen dit vraagstuk naar de belevingswereld van kinderen3. Kinderen genereren in een dag ideeën voor het vraagstuk4. We vertalen de ideeën naar oplossingen waar je mee verder kunt5. We scherpen samen de oplossingen aan en zetten de eerste

stappen

CONTACTBezoek onze website voor meer informatie of neem direct contact met ons op!

ConsultingKids Vitruviusstraat 150 2314 CW Leiden T. +31 (0)6 52 88 10 23 E. [email protected] W. www.ConsultingKids.nl

Verfrissende oplossingen voor volwassen vraag stukken ge baseerd op inspirerendeideeën van kinderen

Page 2: 2016 Brochure ConsultingKids

www.ConsultingKids.nl

ONZE FILOSOFIEHet wereldbeeld van kinderen is anders dan dat van volwassenen. Kinderen zijn onbevooroordeeld, stellen vragen die wij als volwas-senen niet durven stellen en komen met gedachten die niet bij ons opkomen.

VOLWASSEN VRAAGSTUKKEN EN ADVIESConsultingKids boort deze andere manier van denken aan; Geïnspireerd door de verfrissende ideeën van kinderen komen we tot oplossingen om organisaties en onze samenleving verder helpen.

Thema’s voor vraagstukken variëren van “bedrijfsstrategieën“ tot “armoedebestrijding” en van “productontwikkeling” tot “ governance van regionale samenwerkingen in de jeugdzorg.” Bepaald geen kinderachtige vraagstukken dus!

KINDEREN MAKEN KENNIS MET NIEUWE VAARDIGHEDENDaarnaast reiken we kinderen methoden en technieken van ge-renommeerde adviesbureaus en bekende managementboeken aan die vertaald zijn naar hun belevingswereld en helpen ze met:• Doorvragen en komen tot de kern van het probleem• Samenwerken en ‘ja-en’• Oplossingen verzinnen vanuit verschillende perspectieven• Prioriteren en argumenteren• De beste oplossingen nog beter maken

Deze vaardigheden zijn mede gebaseerd op:

Zo leren we kinderen probleemoplossende vaardigheden aan die velen van ons in de loop van ons werkende leven ontwikkelen maar graag al veel eerder hadden willen hebben…

Kinderen denken anders en laten zich niet stoppen door dingen die onmogelijk lijken

VERFRISSENDE OPLOSSINGEN Organisaties:

+ Kijken door de ogen van kinderen

naar hun eigen vraagstuk

+ Krijgen toegang tot de creatieve

ideeën van kinderen

+ Worden op weg geholpen met

inspirerende oplossingen

+ Krijgen de mogelijkheid om gevoe-

lige onderwerpen en oplossingen

bespreekbaar te maken en beweging

in gang te zetten

EEN LEERZAME DAG Kinderen:

+ Leren vaardigheden aan waarmee

ze nu en in de toekomst problemen

op kunnen lossen

+ Hebben een onvergetelijke dag

+ Worden junior consultant

(met bijbehorend diploma)

Page 3: 2016 Brochure ConsultingKids

www.ConsultingKids.nl

STAP 1. SAMEN BEPALEN WE DE VRAAG EN VERKENNEN WE DE CONTEXTSamen met de opdrachtgever verkennen we de vraag en de context. Welk vraagstuk kan een frisse blik gebruiken? Wat is de scope en de ambitie? Waar moeten we rekening mee houden? Welke informatie (cijfers, strate-gieën, meningen, dynamiek, rapportages, …) is relevant? We bepalen de vraag in gesprek met de opdrachtgever, doen aanvullend onderzoek en brengen het probleem terug tot de kern. De uitwerking toetsen we bij de opdrachtgever voordat we verder gaan.

STAP 2. WE VERTALEN DE VRAAG NAAR DE WERELD VAN KINDEREN De essentie van het vraagstuk vertalen we naar een verhaal dat voor kinderen van 8 tot 12 jaar goed te begrijpen is. Het verhaal vertelt als een sprookje en bevat alle kernelementen van het volwassen vraagstuk. Het resulterende verhaal toetsen we bij de opdrachtgever. Dit leidt vaak al tot eerste inzichten.

STAP 3. WE HALEN INSPIRERENDE IDEEËN OP BIJ KINDERENMeerdere basisschoolklassen met kinderen in de leeftijd 8 tot 12 gaan onder begeleiding van een ervaren adviseur een dag aan de slag met een geïllustreerde versie van het verhaal. De kinderen genereren ideeën en oefenen in de rol van probleemoplosser. De opdrachtgever is bij deze dagen aanwezig om zo uit eerste hand te horen hoe de kinderen reageren. Aan het eind van de dag verzamelen we de ideeën en worden de kinderen benoemd tot junior consultant van ConsultingKids met bijbehorend diploma.

STAP 5. SAMEN SCHERPEN WE DE OPLOSSING AAN EN ZETTEN WE DE EERSTE STAPPENIn een workshop associëren we door op de oplossingsrichtingen en denklijnen van kinderen en vullen we de naar de volwassen wereld ver-taalde adviezen aan. We bepalen welke adviezen het meest bruikbaar zijn en zetten de eerste stappen. Dus geen plannenmakerij maar actie!

STAP 4. WE VERTALEN DE IDEEËN NAAR VERFRISSENDE OPLOSSINGEN VOOR DE VOLWASSEN WERELDNa de enerverende dagen met de kinderen vertalen we het geheel naar een inspirerend advies. In een overzichtelijk eindproduct verwerken we het vraagstuk, verhaal, de ideeën van kinderen en onze adviezen. De uitwerkingen lichten we toe in een presentatie.

Hoe we te werk gaan

T. +31 (0)6 52 88 10 23 E. [email protected]

Ook zin om samen aan de slag te gaan? Bel of mail en we gaan in gesprek!