2016 - Pubblecloud.pubble.nl/16c0059b/pdf/pdf_132967_17_8_2016.pdf · 2016. 8. 17. · Heijn,...

24
4 2016 S&B feest Triatlon fm Heel Weesp helpt! Zie pagina 9

Transcript of 2016 - Pubblecloud.pubble.nl/16c0059b/pdf/pdf_132967_17_8_2016.pdf · 2016. 8. 17. · Heijn,...

  • 4

    2016

    S&B feest TriatlonfmHeel Weesp

    helpt!

    Zie pagina 9

  • 2

    S&B feest

    Dubbeleleeftijdskortingin euro’s op uwmultifocale bril*

    Allee

    n dez

    e wee

    k!

    Slij kstraat 52 Weesp Tel. (0294) 76 80 01* Actie geldig van 17 t/m 24 augustus bij Pearle Opticiens Weesp. Deze aanbieding geldt bij aankoop van eencomplete multifocale bril inclusief glaspakket.

  • Hebben we er een beetje zin in? Weesp maakt zich op voor het Sluis-en-bruggenfeest, zoals al-tijd het laatste weekend van augustus. Nog anderhalve week en de 39e editie van het Sluis-en-bruggenfeest gaat weer van start.

    In deze speciale bijlage van het WeesperNieuws leest u alles over het Weesper feest der feesten op donderdag 25, vrijdag 26 en zater-dag 27 augustus. Ook blikken we

    alvast vooruit naar de Weesper-Nieuws Triatlon, een week later. Maar eerst: het Sluis-en-bruggen-feest. Welke artiesten komen er op-treden? Wanneer wordt de braderie gehouden? Wat is er voor de kinde-ren te doen?

    Het antwoord op deze en vele ande-re vragen kunt u terugvinden in deze speciale feestbijlage. Wij wensen u mooie dagen toe met veel gezellig-heid, plezier en hopelijk mooi weer. Een stukje historie: het eerste

    Sluis-en-bruggenfeest werd in 1978 gevierd om de voltooiing van de vernieuwde sluis en de bruggen aan de Hoogstraat te vieren.

    Nu, 38 jaar later, wordt het feest voor de gezelligheid nog steeds jaarlijks gevierd. Dit jaar zijn er weer uiteenlopende activiteiten voor jong en oud, waar de grote braderie en live-optredens als een rode draad doorheen lopen. Drie dagen gezelligheid met (vooral) Weespers onder elkaar.

    Drie dagen eengeweldig feest!

    Vrijwilligers gezocht!Het Sluis-en-bruggenfeest draait op vrijwilligers. Een handje links of rechts is altijd welkom. De or-ganisatie van het Sluis-en-brug-genfeest kan nog hulp gebruiken.

    Hulp is welkom voor hele dagen, dagdelen of zelfs een aantal uur. Wil jij je handen uit de mouwen steken en samenwerken in een leuk vrij-willigersteam? Zo is op de Donder-dagmiddag en avond voor de Wild Water Race nog wel een paar handen nodig voor opbouw en be-

    geleiding. Eigenlijk is er het hele feestweekend nog wel hulp nodig.

    Interesse om mee te helpen? Aanmelden via www.sbfeest.nl.

    Programma zit weer helemaal tjokvol

    Muziek, braderie en leuke eve-nementen. Dat is in het kort toch wel het Sluis-en-bruggenfeest. Ook dit jaar puilt het programma weer uit.

    Zoals gebruikelijk begint het grote volksfeest op donderdagavond met de rustige verenigingenmarkt en de activiteiten rondom de Kom. Daarna gaat het op vrijdag echt los met de tweedaagse braderie en de ope-ning van de buitenpodia.

    Het feest gaat daarna in een grote sneltreinvaart door naar de zater-dagavond.

    Meer weten? Het hele programma van het Sluis-en-bruggenfeest 2016 is op pagina 13 te vinden.

    ColofonDit is een bijlage van het Weesper-Nieuws in samenwerking met de Stichting Volksfeesten Weesp. Oplage 15.250. Niets uit deze uitgave mag wor-den overgenomen zonder toestemming van de uitgever, Enter Media BV.

    De organisatie bedankt de volgende sponsors:Rabobank, Nelis’ IJssalon, Hutten Catering, Blauwhoed, Van Wijnen, Smit&Zoon, DSS Weesp, Van Beusekom, Van Lambalgen, About Payrolling, Albert Heijn, Griffioen, Bos Transport, WSV De Vecht, De Bruyn Watersport, Complicity, Logo’s & Letters, De Bloemenmand, Aaltje, ‘t Hoekje, Gemeente Weesp, Enter Weesp, Voskuil Verhuur, Cafe ‘t Helletje, Van Paridon, Rode Kruis, Algemene Weesper Hengelaarsbond (AWHB)

    3

  • 4

    S&B feest

    Il Bocconcino Da RiminiNieuwstad 52 in Weesp | 0294 480 794

    Portie kipspiesjes 2 stuks met brood en saus naar keuze €5,-

    Pizette (minipizza’s) keuze uit Margherita, Prosciutto of Pepperoni € 3,-

    Vrijdag en zaterdag tijdens Sluis-en-bruggenfeest alleen verkrijgbaar op de kraam voor het restaurant

    Voor meer info www.bocconcino.nl

    Voor onderhoud van:◊ Kantoren, flatgebouwen◊ Gezondheidcentra◊ Tapijtreiniging◊ Schoorsteenvegen◊ Dakgootreiniging◊ Hogedrukreinigen◊ Diverse hand- en spandiensten

    Professioneel, betrouwbaar en flexibel schoonmaakbedrijfmet medewerkers die van aanpakken houden.

    Rijnkade 19 C, 1382 GT Weesp.Tel. 0294 - 458 444 of 06-10026984.

    Schoonmaak/service bedrijf van Lambalgen VOF en Groothandel Disposables en verpakkingsmaterialen

    Ossenmarkt 12a 1381 LX Weesp | Telefoon 0294-413544 | Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur.

    KIJK OOK EENS OP www.deschalkse.nl

    Voor een heerlijke maaltijd moet u ook tijdens Sluis- en Bruggenfeest bij de Schalkse zijn!

    Wegens groot succes hervat!*** SCHALKSE TOLMUNT ACTIE ***De Schalkse betaalt uw TOL

    voor de Vechtbrug. Hoe krijgt u nou zo’n munt ??De eerste munten willen wij uit gaan geven tijdens de zaterdag vanSluis-en-Bruggen feest....Let dus goed op of u ons ergens tegen komt in de stad of kom gezellig naar de ossenmarkt 12a voor lunch en/of diner en ontvang een munt !!

    Wil je weten wat je tolmunt waard is? HOU onze SITE EN FB IN DE GATEN.Bezoek ons gezellige restaurant aan de Vecht en ontvang

    uw tolmunt bij elke nota.

    Wil je weten wat je tolmunt waard is? HOU onze SITE EN FB IN DE GATEN.Bezoek ons gezellige restaurant

    Nieuwstad 42, 1381 CC Weesp - Tel. 0294 - 450 228

    Fax 0294 - 450 229 - www.hansluijer.nl - [email protected]

    Sluis & Bruggenfeest bij Juwelier Hans Luijer Leuke gifts bij aanschaf van

    een Buddha to Buddha sieraad.

    Vrijdagmiddag Live DJ

    Zaterdagmiddag polijsten wij voor de deur

    GRATIS uw Buddha Sieraden!

    Feest! 25/26 en 27 augustus!Programma Sluis-en-bruggen 2016

    Hoogstraat 25 0294 26 66 23

    Café De Natte Krant

    Donderdag binnen:The Kelly’s 21.00-1.00 uur

    vrijdag buiten podium:Tastoo 19.00-20.00 uur

    The Maddok Band 21.00-1.00 uur

    zaterdag buiten podium:Guitar fever 16.00 -18.00 uurKiKi Blues 18.30-20.30 uurHey Mike 21.00-1.00 uur

  • Het geheim van WeespHet wordt weleens gefluisterd: de donderdagavond is de leukste avond van het Sluis-en-bruggen-feest. De avond dat Weesp Weesp ontmoet op de Rabobank Vereni-gingenmarkt en rondom de Kom. Elke vereniging of club van Weesp is te vinden op de Nieuwstraat.

    Geen mooiere manier om de stad te leren kennen. De markt is zo’n groot succes dat de kramen dit jaar ook op de Nieuwstad te vinden zijn.

    Elke zichzelf respecterende ver-eniging staat op de Verenigingen-markt met demonstraties of ten

    minste met een kraam en infor-matie. Zo kunt u het nuttige met het aangename combineren. Want bent u op zoek naar een club voor uzelf of voor de kinderen. Een rond-je over de Verenigingenmarkt en u bent een stuk wijzer. De sportclubs vallen vanwege hun vaak opval-lende demonstraties het meest in het oog. Maar heb ook oog voor al die andere clubjes en verenigin-getjes die Weesp rijk is. Het zijn er meer dan u denkt. De markt is vanaf 19.00 uur te bezoeken op de Nieuwstraat en dus ook op de Nieuwstad.

    Iedereen die iets met de stad heeft reist op de openingsavond van het Sluis-en-bruggenfeest naar Weesp om oude bekenden te ontmoeten.

    BubblicaDe opening van het Sluis-en-brug-genfeest is dit jaar anders dan an-ders. Geen ballonnen op het Grote Plein op de donderdagavond, maar zeepbellen. Bubblica brengt een mysterieuze zeepbellenshow die

    grenst aan beeldende kunst en straattheater, met een knipoog naar de steampunk en fantasie. Tussen de aanwezige kinderen en ouders presenteren zij hun mobiele voertuig, voorzien van alles wat in hun wereld belangrijk is. Bubblica gaat donderdagavond om 18.30 uur van start op het Grote Plein met een sessie van 20 minuten, waarna de opening van het feest zal plaat-sen vinden door Burgemeester Bo-chove en voorzitter van de Stich-ting Volksfeesten Weesp Pieter Kors. Na de opening zal Bubblica een tweede show geven welke tot ongeveer 19.30 uur zal duren.

    Volg het feest onlineWie even staat uit te blazen bij een kraampje of een ter-ras, kan het laatste nieuws over het Sluis-en-bruggenfeest via de smartphone checken op WeesperNieuws.nl.

    Het WeesperNieuws volgt het Sluis-en-bruggenfeest uiteraard weer op de voet. Tijdens de drie dagen zijn er aan de lopende

    band updates op de website. De redactie zal met met veel foto’s en filmpjes het verhaal van het feest vertellen. Het fotomateriaal verschijnt ook op de Facebookpa-gina van het WeesperNieuws en thuis op WeesperNieuws TV. In de krant van 24 augustus staat het allerlaatste nieuws en even-tuele aanpassingen aan het pro-gramma.

    Nu ook op de NieuwstadDe Verenigingenmarkt wint al ja-ren aan populariteit en het is elk jaar weer dringen op de Nieuw-straat. Voor het eerst loopt de markt nu ook door op de Nieuw-stad. Daardoor moet er meer ruimte komen voor de verenigin-gen en de clubs om zich te pre-senteren aan het publiek.

    De markt is vanaf 19.00 uur aan de Nieuwstraat en de Nieuwstad en gaat door tot 21.00 uur. Daarna is er in veel horecagelegenheden bin-nen nog muziek.

    5

    Rabobank Verenigingenmarkt

  • 6

    S&B feest

    Sluis- enBruggenfeest

    Deze optredens worden mede mogelijk gemaakt door:

    Van B eusekomRegistermakelaars | Taxateurs | Veilinghouders

    www.beusekom.nl

    www.cafetoetersenbellen.nlHerengracht 1 Weesp -

    Donderdag 25 augustusWeesper avond! Tap open tot 01.00 uur

    In het café vanaf 22.30 uurBob van Veen

    Vrijdag 26 augustus 16.00 - 20.00 uur Bob van Veen17.30 uur Quincy

    21.00 - 01.00 uur The Recipe

    Zaterdag 27 augustus

    13.00 - 16.00 uur Pal van den Hogen16.00 - 20.00 uur Joël Borelli Show16.45 uur Peter Beense18.00 uur Lange Frans21.00 - 01.00 uur Act on Demand

    sanitair - water - gas - cv - zink & dakwerk

    Prinses Beatrixlaan 351381 AG Weesp

    Telefoon 0294-419391E-mail [email protected]

    ABN/AMRO 57.28.13.759IBAN NL77ABNA0572813759

    K.v.K. Hilversum 32079905BTW-nr. NL8178.95.243. B01

  • Vrijdag is natuurlijk de dag waarop de grote braderie van start gaat. De braderie is met zo ongeveer 200 kramen een van de grootste braderieën van deze regio. Ook dit jaar valt er weer veel te kijken en te kopen. Er is voor ieder wat wils: boeken, tassen, sieraden, kleding, plan-

    ten, cadeauartikelen en ga zo maar door.

    VeelzijdigDe veelzijdige braderie is ook zeer populair onder het Weesper publiek. Dat blijkt wel uit de dui-zenden bezoekers die op de vrij-dag en de zaterdag van het feest

    op de kraampjes afkomen. Welke Weesper doet er niet even een rond-je? Of misschien wel twee? Op de kramen is altijd wel iets leuks te vin-den. Daarnaast is er een grote kans dat je (oude) bekenden tegenkomt. Een drankje op een van de terras-sen plus een snack voor de lekkere trek en de gezellige middag is com-

    pleet. En ‘s avonds natuurlijk nog een rondje, want dan zijn er weer andere vrienden die je wilt treffen.

    BuikdanseresDe braderie is vrijdag van 14.00 tot

    20.00 uur. En dan vind je om 19.00 uur voor de deur van De Mazzel buikdanseres Tato die traditiege-trouw weer haar danskunsten laat zien aan het publiek. Kom je ook even kijken?

    Bob en Erik Wie Bob zegt, zegt Erik en wie Erik zegt... Naja. De twee dj’s maken het hele Sluis-en-bruggenfeest de omgeving van café Bijna Thuis onveilig met de lekkerste hits van weleer. Vooral disco vinden de heren geweldig, dus iedereen die alle pasjes van vroeger nog eens wil oefenen moet beslist eens bij ze langs.

    Erik en Bob, of Bob en Erik, beginnen donderdagavond binnen bij Bijna Thuis, maar zijn de vrijdag van het Sluis-en-bruggenfeest voor de deur te vinden. Erik en Bob kennen elkaar van Radio Weesp.

    Voice van WeespWie kan het beste zingen van Weesp? Wie is de Voice van Weesp? Dat wordt op het Sluis-en-bruggenfeest bij ‘t Heertje be-paald.

    Eetcafé ‘t Heertje organiseert de wedstrijd en roept iedereen die denkt dat hij of zij de uitdaging aandurft op om zich aan te melden

    voor 25 augustus aanstaande. Hoe dat werkt? Maak een kort filmpje waarin een stukje van jezelf is te zien en te horen en mail dat naar [email protected].

    De talentenjacht wordt iedere avond van het feest gehouden met op zaterdag de finale. Voor de win-naars is er een leuke prijs.

    7

    Dé braderie van de regio

    Kinderen op de baanWie wil dit nu niet? Over een op-blaasbare waterbaan in de Kom van Weesp survivallen. Op de donderdagavond zet de organi-satie tijdens de Wild Water Race al een mooie baan neer en op de vrijdag gebeurt dit nogmaals, maar dan voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar.

    Het wordt deze middag geen race-

    baan, maar kinderen van 10 t/m 15 jaar oud mogen wel proberen de baan over te steken zonder nat te worden. Het waterteam heeft al wel beloofd er een spectaculaire baan van te maken waarbij het bijna on-mogelijk is om droog te blijven, dus neem voor de zekerheid een hand-doek en droge kleding mee. Vooraf al het benodigde toestemmingsformu-lier invullen? Kijk op www.sbfeest.nl.

  • 8

    S&B feest

    Kom ook!

    Sluis- en bruggenfeest

    Donderdag 25 augustus

    Zaterdag 27 augustus

    Vrijdag 26 augustus

    Vanaf 18.00 uur met z’n allen het Sluis- enBruggenfeest openen bij Café ‘t Helletje

    21.00 uur - Duo ‘The Band’

    21.00 uur - Other Side of the Cat BandRondje Amsterdam

    Café ‘t Helletje presenteert

    Dat wordt wéér

    gezellughhh!

    16.00 uur - Showbusters

    16.00 uur - Duo Heesbeen

    Winkelcentrum Hogeweij, tel. (0294) 414100. Maandag gesloten.

    Ook voor uw pasfoto’s voor o.a. rijbewijs, paspoort en id-kaart

    wenst The Wetpaperboys heel veel plezier met hun afsluit act bij La Ruelle zaterdag 27 augustus

    (rond half elf, mis het niet!)

    Gratis proef-week!

    Sporten vanaf € 24,95 p.m. of neem een jaarabonnement vanaf € 22,50 p.m.

    Uitgebreid programma groepslessenVoor € 5,00 per maand extra, keuze uit:- FysioSportgroepen- Circuittrainingen- Yoga – Pilates

    Gezondheidstest met trainingsadvies.

    Waarom zijn wij anders:- Persoonlijke aandacht

    - Vakkundige begeleiding

    - Geen inschrijfgeld- Abonnement per maand

    opzegbaar- Inclusief Spinning en Buikspiertraining

    Van Houten Industriepark 11a – 0294-450065 – www.fysiotrainingweesp.nl

    Sporten is goed, goed sporten is beter.

    jl t

    Herengracht 33 1382 AH Weesp telefoon 0294 41 47 26- -

    Kom tijdens S&B naar Aaltje

    Ontvang na ieder hoofdgerecht

    gratis van het huis

    !

  • S&B 2016

    Het WeesperNieuws en Ra-dio Weesp zetten zich in om de Weesper actie You better PINK tot een nog groter succes te ma-ken dan het al is. Om te begin-nen tijdens het Sluis-en-Brug-genfeest onder de noemer ‘Heel Weesp helpt!’ Het doel is zo veel mogelijk geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek.

    Weesp Marketing stelt ‘De Vuur-linie’ beschikbaar, zodat Radio

    Weesp dit varende huis tijdens het Sluis-en-bruggenfeest kan omtoveren tot zendschip. Van-uit de Kom van Weesp worden gedurende het feest speciale uitzendingen gemaakt die wor-den gepresenteerd door allerlei ‘bekende Weespers’. Voordat ze achter de microfoon mogen krui-pen, dragen ze bij aan de actie. Ondanks de serieuze aanleiding worden het feestelijke uitzendin-gen waarin de sfeer van het Sluis-

    en-bruggenfeest luid en duidelijk doorklinkt. Ook luisteraars kun-nen doneren, heel graag zelfs! Bij de stand van You better PINK voor de Grote Kerk aan de Nieuwstraat kan tegen betaling een verzoek-plaat worden aangevraagd. Bo-vendien hopen we dat Weespers zelf ook allerlei inzamelingsacties willen starten om bij te dragen. We denken aan vriendengroepen, buren, kinderen, verenigingen en-zovoort.

    Geld voor onderzoek blijft nodigIn 2014 werd bij ruim 17.000 Nederlanders borstkanker vastgesteld. Dat is bijna de hele bevolking van Weesp. Het aantal borstkankerdiagnoses zal de komende jaren stijgen, naar schatting tot ruim 20.000 in 2020, zo stelt Pink Ribbon. Die organisatie financiert wetenschappelijke onder-zoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langeter-mijneffecten van borstkanker. De opbrengst van You better PINK gaat naar Pink Ribbon.

    Tomeloze inzet van Sandra en TamaraHet is voor de derde keer dat San-dra van der Spruit in actie is geko-men om zo veel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon. Dit jaar krijgt ze hulp van Tamara Schipper en samen pakken ze het grootser aan dan ooit.

    In 2011 en 2013 organiseerde de Weespse feestavonden in het Dorpshuis van Nigtevecht. Dit jaar wordt het een groot benefietdiner in de Grote Kerk van Weesp. De to-meloze en belangeloze inzet van het enthousiaste tweetal werkt aanstekelijk. Weesper winkeliers staan in de rij om te helpen en ook het WeesperNieuws besloot al snel om de actie te ondersteunen. De actie van Radio Weesp is de eerste in een rij van activiteiten die geld moeten opbrengen. In oktober (de borstkankermaand) is er de winkel-actie ‘Weesp kleurt roze’, waarmee

    geld wordt ingezameld via speciale aanbiedingen. Ook komt er een on-line veiling van opvallende items en begerenswaardige arrangemen-ten. Op 21 september verschijnt er bij het WeesperNieuws een speci-

    ale You better PINK-bijlage waarin meer informatie staat over de win-kelactie en de veiling. In de tussen-tijd is er meer informatie te vinden op www.youbetterpink.nl.

    DinerDe finale van You better PINK is een groot benefietdiner in de Grote Kerk op 5 november. Alle plaatsen waren in een mum van tijd uitver-kocht. Daarom zijn er ook nog al-lerlei andere acties waarmee geld wordt ingezameld, waaronder een veiling. Meer informatie daarover volgt later via het WeesperNieuws.

    9

    You better PINK!

  • 10

    S&B feest

    MAKER

    S

    ECHTE

    SMAAK

    niets is zo lekkerals buiten eten!

    “De lente is begonnen! We kunnen steeds meer buiten genieten van lekker eten. Het liefst met het zonnetje in ons gezicht en met de blote voeten in het gras! De maanden april en mei staan bij ons in het teken van “Picknick in de lentezon”.

    Deze uitgave staat dan ook vol met onder andere meeneemtips, verse broodaanbiedingen en een smaakvol recept om te genieten van het voorjaar, in de buitenlucht natuurlijk!

    Laat u inspireren door onze zonnige lente-editie en ga erop uit met een mand vol lekkers!

    Bakkersgroet,

    Doris en Daphne

    Digitale nieuwsbrief

    Iedere twee weken sturen wij onze digitale nieuwsbrief met daarin het laatste biologische nieuws en de lekkerste acties van uw Le Perron bakker. Inmiddels ontvangen meer

    dan 5000 Le Perron fans de digitale nieuwsbrief in hun e-mailbox. Aanmelden is heel eenvoudig en kan via: www.leperron.nl.

    Wanneer u zich nu aanmeldt, ontvangt u een waardecoupon voor twee gratis Bio roomboter Croissants, bij een Le perron bakker naar keuze.

    Doris en Daphnele perron weesp

    PERRO-1254 - Maandthema april-mei 2016 - flyer V06 - Weesp - compleet.indd 4 01-04-16 11:59

    Le Perron Weesp Nieuwstraat 26, 1381 BC Weesp Telefoon: 06 407 378 63

    Twee soorten Smoothies voor 3,95 bij inlevering van de coupon een stuk plaatgebak kersen voor 1,00 erbij

    Iceccinno voor 4,25 bij inlevering van de coupon ook een stuk plaatgebak kersen voor 1,00 erbij.

    Coupon in te leveren aan de kraam op de braderie of in de winkel.

    Tijdens Sluis-en-bruggenfeest kunt u ons vinden op de braderie op de Nieuwstraat!

    Vrijdag en zaterdag zijn wij met de winkel gesloten.

    Maak het u makkelijk tijdens het leukste feest van het jaar en haal bij ons de heerlijkste gerechten!

    OP

    HA

    AL EN

    BEZO

    RG

    SERV

    ICE

    E. du Perronstraat 28, tel.0294-269998 www.simrans.nl

    Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud verbouw en renovatie.

    Laat u vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden.

    Bouwbedrijf Jongejans

    OnderhoudVerbouwRenovatie

    Achtergracht 331381 BK Weespwww.bouwbedrijfjongejans.nl

    Tel 0681514770jongejans@bouwbedrijf .info

  • Als je het programma van het Sluis-en-bruggenfeest bekijkt, dan weet je het eigenlijk meteen al: het hoogtepunt van het feest is de zaterdag. Vanaf 7.00 uur ‘s ochtends tot en met 01.00 uur ‘s nachts zijn er continu activitei-ten. Voor iedereen: van de aller-kleinsten tot de ouderen.

    Het programma op de zaterdag is daarom niet voor niets dubbel zo dik. De kinderen mogen aftrap-pen met de Kindervrijmarkt die om 7.00 uur ‘s ochtends al begint op de Hoogstraat. Om tien uur begint in de Kom de kinderviswedstrijd en wordt langzaam de braderie opge-start. Publiekstrekker blijft de touw-

    trekwedstrijd in de Kom. Nieuw dit jaar is het duiken in een tank voor de deur van de Laurentiuskerk aan de Herengracht. Daar kan iedereen eens onder water kijken. Ook is de Kinderspeelstraat te vinden op de Herengracht.

    De eerste muzikale klanken klinken vanaf het begin van de middag door het centrum. Natuurlijk is nu al een hoogtepunt het optreden van Hans Dulfer op het Grote Plein en Lange Frans die aan het begin van de avond naar Toeters en Bellen komt. Het is eigenlijk gewoon bij elk podium ge-nieten geblazen van al de geweldige muziek die te horen is op het feest.

    Om 22.00 uur is er boven de Vecht vuurwerk, eigenlijk als afsluiter van het feest. Maar dan gaat de muziek nog een paar uurtjes door.

    KinderviswedstrijdDit jaar wordt er door de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest, samen met de Algemene Weesper Hengelaarsbond, een kindervis-wedstrijd georganiseerd in de Kom van Weesp.

    Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis deelnemen en er zijn mooie prijzen te winnen. Ben jij 14 jaar of jonger en wil jij je hiervoor opgeven? Vul dan het aanmeldformulier in op www.sbfeest.nl.Van 10.00 tot 12.00 uur op de zaterdag van het Sluis-en-bruggenfeest.

    DuiktankEen nieuwe en speciale activiteit dit jaar is de duiktank die komt te staan op de Herengracht ter hoogte van de kerk.

    Deze duiktank is compleet van staal, is zo groot als een container en wordt gevuld met 24 m³ wa-ter. Aan de achterzijde is de tank voorzien van een kleedkamer en een ruime trap naar het bordes. De duiktank heeft zeven grote ramen zodat het publiek goed kan zien wat er zich in de tank afspeelt.

    Iedereen kan donderdag, vrijdag of zaterdag een proefduik nemen on-

    der begeleiding van de experts van Scuba Education Amsterdam.

    KindervrijmarktDit jaar wederom de alom gezellige Kindervrijmarkt vanaf 07.00 uur in de ochtend op de Hoogstraat. Van-af de (weg)afzetting bij de Vecht-

    brug tot en met de Sluisbrug aan beide kanten van de straat op de stoep. Denk aan de ruimte voor de bewoners!

    11

    Dag 3: vol activiteiten

  • 12

    S&B feest

    PROEFLES €20,-60 minuten

    THEORIECURSUS €125,-INCL. EXAMEN

    Rijschool 2Gether rijdt in Weesp en omstreken (Regio’s Gooi, Vechtstreek, Almere en Amsterdam).

    CBR nr: 6179N6 • KVK-nummer: 57276013 rijschool.2gether

    A c h t e r g r a c h t 6 5 W e e s p • t e l e f o o n 0 2 9 4 - 4 1 2 9 5 9

    BRUININGS-&

    VERZORGINGS

    STUDIOWEESP

    NOG EVEN VAKANTIEGEVOEL

    VASTHOUDEN?

    OFF70%

    Achtergracht 2 | 1381 BN WEESP | T 0294-412312WWW.BIJVOETSPORT.NL

    UP TO

    Tijdens Sluis en bruggenfeest, op de kraam hoge korting op onze voebalschoenen.

    FitnessHardlopen

    Wandel HockeyTennis

    Voetbal

    bijvoet_adv 131x186.indd 2 13-08-16 10:52

  • 13

    Programma vrijdag

    18.30 uurOpening feest met BubblicaGrote PleinDe opening op het Grote Plein met de act Bubblica voor kinderen

    19.00 - 21.00 uurWild Water RaceDe Kom van WeespDe oude meerkamp, maar nu vin-den alle spelelementen plaats op het water

    19:00 - 21:00 DuiktankHerengrachtIn een grote zeecontainer is het mogelijk om onder professionele begeleiding van Scuba Education Amsterdam een duikles te krijgen.

    19.00 - 21.00 uurRabobank Verenigingenmarkt Nieuwstad en NieuwstraatDe Nieuwstad en Nieuwstraat zullen deze avond gevuld zijn met kramen

    19.00 uurGrote Plein Podium RGB Events

    19.30 uurDemonstratie van Dansstudio Van Harten Podium RGB Events - Grote Plein 20.00 - 01.00 uurDisco met Erik en BobCafé Bijna Thuis (binnen)Onze eigen Weespers Bob en Erik met heerlijke discomuziek

    21.00 - 01.00 uurThe Kelly’sCafé de Natte Krant (binnen)Gezellige meezingers van oud tot nu met Nederlands en Engels reportoire

    22.00 - 01.00 uurThe Voice van Weesp‘t Heertje Eten en Drinken (binnen)Talentenjacht

    22.00 - 01.00 uurDj - Café Lavi (binnen)

    22.30 - 01.00 uurBob van VeenCafé Toeters en Bellen (binnen)Zanger van lekkere Nederlandse meezingers

    14.00 uurDoe maar gewoonPodium RGB Events - Grote PleinAls je gewoon doet, doe je al gek genoeg, back to the amazing 80’s

    14.00 - 20.00 uurBraderieCentrum WeespOok dit jaar is de braderie weer groots opgezet. In de binnenstad van Weesp staan ruim 200 kramen, waarin de kraamhouders een keur aan producten aan de man brengen

    14.00 - 20.00 uurDuiktankHerengrachtIn een grote zeecontainer is het mogelijk om onder professionele begeleiding van Scuba Education Amsterdam een duikles te krijgen.

    14.00 uurDJ Barry B. & Robin C‘t Heertje Eten en Drinken

    14.00 - 20.00 uurDoorlopend muziekRestaurant ‘t Cathshuis

    14.00 - 20.30 uurDisco met Erik en BobCafé Bijna Thuis

    14.00 - 01.00 uurDiverse dj’sCafé Lavi

    16.00 - 18.00 uurKinder WaterparadijsDe Kom van WeespOp de donderdagavond zetten we tijdens de Wild Water Race al een mooie baan neer en op de vrijdag doen we dit nogmaals, maar dan voor de jongeren. Kinderen van 10 t/m 15 jaar oud mogen proberen de baan over te steken zonder nat te worden. Check www.sbfeest.nl voor de voorwaarden

    16.00 uurJe bent van Band?Podium RGB Events - Grote PleinWelke band was jouw favoriet? Laat het ons horen en wij draaien!

    16.00 - 20.00 uurShowbustersCafé ‘t HelletjeLekker meezingen

    16.00 - 20.00 uurBob van VeenCafé Toeters en BellenZanger

    17.30 - 20.00 uurQuincy Café Toeters en BellenZanger

    17.00 uurThe Voice van Weesp‘t Heertje Eten en DrinkenHalve finale talentenjacht

    19.00 - 20.00 uurTastoo - Reggae / RockCafé de Natte Krant

    19.00 - 20.00 uurBuikdanseresGrillbar de Mazzel

    20:00 uurNico Huisman afgewisseld door Dynavoice Dennis Schmidt La Ruelle Bistrot

    20.00 - 01.00 uurGuilty Pleasure NightPodium RGB Events - Grote PleinDe liedjes van vroeger waar je niet eerlijk voor uitkwam. Zing mee en laat de dj je favoriete nummer weten. Powered bij DJ Barry Brand van Radio Decibel

    20.00 - 01.00 uurParadise‘t Heertje Eten en DrinkenCoverband

    20.30 - 01.00 uurOngeremdCafé Bijna Thuis

    21.00 - 01.00 uurDuo The BandCafé ‘t HelletjePartyband

    21.00 - 01.00 uurThe Recipe Band - CoverbandCafé Toeters en Bellen

    21.00 - 01.00 uurThe Maddok BandCafé de Natte KrantCoverband met veel jaren ‘70 muziek

    07.00 - 12.00 uurKindervrijmarktHoogstraatVanaf de (weg)afzetting bij de Vechtbrug tot en met de Sluisbrug aan beide kanten van de straat op de stoep

    10.00 - 12.00 uurKinderviswedstrijd (kinderen t/m 14 jaar)AchteromstraatKinderen tot en met 14 jaar mogen deelnemen en er zijn mooie prijzen te winnen. Opgeven kan via de website sbfeest.nl

    12.00 - 20.00 uurDuiktankHerengrachtIn een grote zeecontainer is het mogelijk om onder professionele begeleiding van Scuba Education Amsterdam een duikles te krijgen

    12.00 - 20.00 uurKinderspeelstraatHerengrachtDit jaar op zaterdag kinderactivi-teiten op de Herengracht. Laat je schminken of spring je rot op de springkussens. Er is ook knutselen en kleien voor kinderen.

    12.00 - 20.00 uurBraderieCentrum WeespOok dit jaar is de braderie weer groots opgezet. In de binnenstad van Weesp staan ruim 200 kramen

    12.00 - 20.00 uurKunstmarktOudegrachtAl jarenlang een traditie en dit jaar met nog veel meer kunstsoorten

    12.00 - 16:00 uurDJ Barry B. & Robin C‘t Heertje Eten en Drinken

    12.00 - 15:00 uurDansstudio Van HartenPodium RGB Events - Grote PleinDemonstratie van Dansstudio Van Harten

    12.00 - 01.00 uurDiverse dj’s

    Café Lavi

    13.00 - 14.00 uurTriton-demonstratiesDe Kom van WeespTriton zal in 3 sessies verschillende soorten zwemmen laten zien en ook het waterpolo wordt gedemonstreerd

    13.00 - 16.00 uurPal van den HoogenCafé Toeters en Bellen

    14.00 - 15.00 uurGitarist Viktor met onze eigen SylviaRestaurant ‘t Cathshuis

    14.00 - 15.00 uurPopkoor Funtastic Café Bijna Thuis

    14.00 - 16.00 uurRobert Vermeulen TrioLa Ruelle Bistrot

    15.00 uurHans Dulfer met bandPodium RGB Events - Grote Plein Hans Dulfer: wie kent hem niet. Op zijn saxofoon blaast hij het plein vol met zijn repertoire

    15.00 - 15.30 uurOnze eigen Weesper LeroyRestaurant ‘t CathshuisZanger Leroy uit Weesp

    15.00 - 17.00 uurTouwtrekkenDe Kom van WeespTeams op pontons op het water. Afhankelijk van het aantal aange-melde teams spelen we een poule- of knock-outsysteem

    15.30 - 16.00 uurAndré Hazes LiveRestaurant ‘t CathshuisLookalike Lesley Williams

    16.00 - 18.00 uurDe Edammer KaaskapelLa Ruelle Bistrot

    16.00 - 18.00 uurDirk Scheele

    Café de Natte KrantBekend van tv met zijn band Guitar Fever

    16.00 - 18.00 uurRonald ReinhartRestaurant ‘t CathshuisMeezingers met o.a. André Hazes

    16.00 - 19.00 uurRuud VersteegCafé Bijna Thuis

    16.00 - 20.00 uurDuo HeesbeenCafé ‘t Helletje

    16.00 - 20.00 uurJoel Borelli ShowCafé Toeters en Bellen

    17.00 uurPeter Beense Café Toeters en Bellen

    18.00 uurThe Voice van Weesp‘t Heertje Eten en DrinkenFinale talentenjacht

    18.00 uurBarry Brand revanchePodium RGB Events - Grote PleinDJ Barry Brand, de beroemde Radio Decibel-dj is inmiddels geen onbekende op het S&B-feest

    18.00 - 18.30 uurLange FransCafé Toeters en Bellen

    18.00 - 20.00 uurDiverse meezingersRestaurant ‘t Cathshuis

    18.30 - 20.30 uurKiki BluesCafé de Natte KrantFunky blues met een twist of rock

    20:00 De Vechtbloazers La Ruelle Bistrot

    20.00 - 01.00 uurThe SessionPodium RGB Events - Grote PleinDé sensationele coverband

    20.00 - 01.00 uurAlle Tijd - Feestband ‘t Heertje Eten en Drinken

    20.30 - 01.00 uurHypeCafé Bijna Thuis

    21.00 - 01.00 uurThe other side of the CatCafé ‘t HelletjePartyband

    21.00 - 01.00 uurHey MikeCafé de Natte KrantCoverband classic rock/stevige rock

    21.00 - 01.00 uurAct on Demand - CoverbandCafé Toeters en Bellen

    22.00 uurVuurwerkDe VechtSpectaculair vuurwerk boven de Vecht. Goed te zien vanaf de Sta-tionsweg en de Hoogstraat. Dit ter afsluiting van een mooi fest ival, maar we gaan vandaag nog door tot 01.00 uur.

    22.30 - 00.00 uurThe WetpaperboysLa Ruelle Bistrot

    Programma donderdag

    Programma zaterdag

  • 14

    S&B feest

    [email protected]

    ONDERHOUD - VERBOUWRESTAURATIE - NIEUWBOUW

    * Onderhoud* Verbouw* Restauratie* Nieuwbouw

    e-mail: [email protected] 46

    1381 BD WEESP 0294 - 412532

    Voor de zwangere vrouw die net iets meer wil!

    Alti jd welkom voor een grati s proefl eslocati e: Fysio gezondheidscentrum Weesp

    Lindsay Huisman fysiotherapeut/ZwangerFit docent

    [email protected]

    ZwangerFit - zwangerschapsmassage - babymassage

    OPENINGSTIJDEN:dinsdag 10.00 - 18.00woensdag en donderdag 9.00 - 18.00vrijdag 9.00 - 20.00 (koopavond)zaterdag 8.00 - 17.00

    Nieuwstad 80 • 0294-416920 • WeespOp afspraak

    ENORM WEESP VAN AMSTERDAM B.V.

    gereedschap • techniek • veiligheidSlijkstraat 7 • Weesp • tel: 0294 - 41 28 07

    IJzersterk in gereedschap, techniek, veiligheid én service

    Enorm. Uw klus, ons vak.

    Optische rookmelderAlarmsignaal van 85 dB. Eenvoudig te installeren. Incl. 9 Volt batterij. 5 jaar garantie 12. c50 6.50

    Bladruimer GW3000-QSKrachtige 3000 Watt motor. Blazen, zuigen en versnipperen (10:1). Blaas-snelheid: 250-320 km/uur, 2 standen. Specifi eke blaas- en zuigbuis. Inhoud opvangzak: 35 liter. Totaal 24 maanden garantie. 10 c0.- 90.-

    RV2900 SKG*® Afstandbedienbare raamsluiter. Hiermee kunt u moeilijk bereikbare klepramen met een afstandsbediening bedienen. Eenvoudig te monteren. Verkrijgbaar in wit of silverline. Vanaf 59.95

    • NIEUW

    Slijkstraat 7 • Weesp • 0294 - 41 28 07

    ENORM WEESP VAN AMSTERDAM B.V.

    gereedschap • techniek • veiligheidSlijkstraat 7 • Weesp • tel: 0294 - 41 28 07

    IJzersterk in gereedschap, techniek, veiligheid én service

    Enorm. Uw klus, ons vak.

    Optische rookmelderAlarmsignaal van 85 dB. Eenvoudig te installeren. Incl. 9 Volt batterij. 5 jaar garantie 12.c50 6.50

    Bladruimer GW3000-QSKrachtige 3000 Watt motor. Blazen, zuigen en versnipperen (10:1). Blaas-snelheid: 250-320 km/uur, 2 standen. Specifi eke blaas- en zuigbuis. Inhoud opvangzak: 35 liter. Totaal 24 maanden garantie. 10 c0.- 90.-

    RV2900 SKG*® Afstandbedienbare raamsluiter. Hiermee kunt u moeilijk bereikbare klepramen met een afstandsbediening bedienen. Eenvoudig te monteren. Verkrijgbaar in wit of silverline. Vanaf 59.95

    • NIEUW

    LOCKMASTERS. UW VEILIGHEID, ONS VAK

    LOCK

    MASTER

    S.N

    L

    KERNTREKKEN: EEN TANG,EEN SCHROEF, ÉÉN MINUUTVoorkom dit door het plaatsen van anti-kerntrekbeslag

    * Ontvang €10,- korting wanneer u bij aankoop van Axa anti-kerntrekbeslag uw oude deurbeslag inlevert!

    Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging Schermt de cilinder af zodat kerntrekken door inbrekers onmogelijk is.

    Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging Schermt de cilinder af zodat kerntrekken door inbrekers onmogelijk is.

    Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging Schermt de cilinder af zodat kerntrekken door inbrekers onmogelijk is.

    Uw oude beslag is

    €10.-* waard

    ENORM_Lockmasters_Maandactie_Poster_07-2016_V2.indd 1 07-06-16 10:07

    KERNTREKKEN: EEN TANG, EEN SCHROEF, ÉÉN MINUUT

    Voorkom dit door het plaatsen van anti-kerntrekbeslag

    Laat u informeren tijdens het Sluis-en-bruggenfeest

  • En dan zit het er alweer bijna op. Met een mooi vuurwerk wordt zaterdagavond de 39e editie van het Sluis-en-bruggenfeest afge-sloten.

    Maar voor het zover is kan ie-dereen nog genieten van aller-

    lei bands die op de verschillende podia in het centrum hun beste muzikale beentje voorzetten. We noemen voor de middag en avond even op: The Session (Grote Plein), Alle Tijd (‘t Heertje), Kiki Blues (Natte Krant), Ronald Reinhart (‘t Cathshuis) en Dirk Scheele (Natte

    Krant). Je hoeft je niet te vervelen dus.Voor de jongeren is Barry Brand op het Grote Plein een aanrader. En wie wat meer van elektronische muziek houdt kan langslopen bij Café Lavi. Rustiger muziek is over-dag te vinden bij La Ruelle, waar de Edammer Kaaskapel komt zingen.

    VuurwerkDeze editie van het Sluis-en-brug-genfeest wordt natuurlijk weer knallend afgesloten met een groots vuurwerk boven de Vecht. Om 22.00 uur wordt het vuurwerk af-gestoken, maar de Weesper horeca blijft nog tot 1.00 uur geopend voor de laatste drankjes. Onze kijktip: het vuurwerk is het mooist te zien vanaf de Hoogstraat.

    Hans DulferHans Dulfer (Amsterdam, 28 mei 1940) is een bekend Nederlands saxofonist.

    Hij speelde met onder anderen Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en

    Saskia Laroo. Hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer. Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professio-neel muzikant.

    Zaterdagmiddag om 15.00 uur op het Grote Plein

    Touwtrekken

    Bij touwtrekken denkt iedereen meteen aan een touw, twee teams en een scheidsrechter die bepaalt wie er uiteindelijk wint. Zo simpel is het eigenlijk wel, enkel tijdens het Sluis-en-bruggenfeest is het net iets lastiger, waarom? Hier kent iedereen al een aantal jaren de pontonversie. Dit betekent dat de teams op pontons op het water staan wat het spel een stuk lasti-ger maakt . Per slot van rekening worden de pontons nat en dus glad en één van de basis elementen van touwtrekken is grip houden.

    Sluis-en-bruggenfeestgevoel Het Sluis-en-bruggenfeestgevoel ten top: met een biertje of andere versnapering over straat slen-teren van band naar band. Van lekker nummer naar lekker num-mer. Van bekenden naar andere bekenden.

    Dat is het Sluis-en-bruggenfeest: ongedwongen genieten van de vele bands die op alle buitenpodia geweldige muziek maken. Van ei-gen creaties tot strak ingespeelde covers. De avond is nog jong. De vaste bezoeker heeft het rondje allang gevonden. Herengracht, Nieuwstad, Grote Plein, Hoogstraat en weer terug de Herengracht op.

    Mogelijk een uitstapje de Slijkstraat in. Gewoon om even wat shoarma te halen. En daarna snel weer het feestgedruis in.

    15

    Afsluiten met een knal

  • 16

    S&B feest

    Nieuwstad 16, 1381 CC Weesp telefoon: 0294-410252

    Weesper HAIRGallery

    wenst u een fijn

    Sluis-en-bruggenfeest.

    Welkom bij de Weesper Hairgallery!

    Flevolaan 7a • 1382 JX WEESP • 0294 - 74 50 [email protected] • www.mem-geveltechniek.nl

    MERKBAAR ECHT MAATWERK

    AluminiumIn onze fabriek in Weesp produceren wij aluminium ramen, deuren, schuifpuien en vouwwanden geheel naar uw wens. Alumini-um is tijdloos, duurzaam, bijna onverslijtbaar en leverbaar in elke kleur.

    De slanke en strakke vormgeving straalt kracht en degelijkheid uit met een subtiele hint naar de technische achtergrond van het materiaal. De hoge isolatiewaarde en het de-gelijke hang- en sluitwerk zorgen ervoor dat u woont in een comfortabel en veilig huis.

    KunststofKunststof kozijnen zijn niet meer wit en strak. Door de ruime keuze in specifieke vormen van de profielen, de verschillende verbindingen en de kleurcombinaties met of zonder houtnerfstructuur, kunnen wij u altijd dat type kunststof kozijn bieden wat het beste bij uw woning past. Voor zowel renovatie als nieuwbouw hebben wij de perfecte oplossing!

    Perfect kozijn zonder onderhoudWaarom nog langer repareren en schilderen? Kies voor een duurzaam en onderhoudsvrij kozijn van MEM Geveltechniek. Onze montage , afwerking en heldere garantie geven u de zekerheid voor jarenlang gebruiksgemak

    1

    Al meer dan 50 jaar kunt u bij Tandheelkundig Centrum Weesp terecht voor een complete en deskundige mondzorg. Wij staan altijd voor u klaar en dat doen we met veel passie. Want wij geloven in: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Zoekt u een tandarts die aandacht en interesse voor u heeft? Die er oprecht plezier in heeft u blij te maken? Die service en kwaliteit op de eerste plaats stelt? Waar u zich veilig en vertrouwd voelt? Kies dan voor mondzorg op topniveau, voor Tandheelkundig Centrum Weesp. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen en behoeften.

    Leef gezond, begin bij je mond

    tandheelkundig centrum WeespC. van Drosthagenstraat 19 - 1382 BP Weesp

    Telefoon 0294-413700 - www.tandheelkundigcentrumweesp.nl

    Leef gezond, begin bij je mondAl meer dan 50 jaar kunt u bij Tandheelkundig Centrum Weesp terecht voor een complete

    en deskundige mondzorg. Wij staan altijd voor u klaar en dat doen we met veel passie. Want wij geloven in: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Zoekt u een tandarts die aandacht

    en interesse voor u heeft? Die er oprecht plezier in heeft u blij te maken? Die service en kwaliteit op de eerste plaats stelt? Waar u zich veilig en vertrouwd voelt?

    Kies dan voor mondzorg op topniveau, voor Tandheelkundig Centrum Weesp. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen en behoeften.

    Tijdens het Sluis-en-bruggenfeest vindt u ons op de braderie. Wij staan op de Nieuwstraat en informeren u graag!

    Wij zijn op zoek naar de ‘mooiste glimlach van Weesp’ .Op onze stand kun je gefotografeerd worden en maak je kans op een reis voor 2 personen.

    Tevens doneren we voor elk gemaakte foto € 1,- aan de make a wish foundation.

    Achtergracht 2 | 1381 BN WEESP | T 0294-412312WWW.BIJVOETSPORT.NL

    FitnessHardlopen

    Wandel HockeyTennis

    Voetbal

    AL MEER DAN 20 JAAR VOET EN LOOP ANALYSES

    bijvoet_adv 131x186.indd 1 13-08-16 10:52

  • WEESP - Heel Weesp loopt zon-dag 3 september weer uit voor de WeesperNieuws Triatlon. Héél Weesp? Nou, het zal niet veel schelen.

    Aan de start van het sportspektakel verschijnen zo’n vierhonderd deel-nemers, van wie zo’n tweehonderd uit Weesp. Dat brengt uiteraard ook veel publiek op de been, want we willen (vooral) die lokale helden natuurlijk aanmoedigen tijdens het

    zwemmen, fietsen en hardlopen. De laatste weken zijn er in en rond Weesp de benodigde fiets- en hard-loopkilometers gemaakt, waarna het zwembad nog even werd ver-ruild voor de Vecht om ook even aan het buitenwater te wennen. Kortom, de deelnemers zijn er klaar voor.

    De WeesperNieuws Triatlon is een driedubbel sportspektakel over 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer

    fietsen en 10 kilometer hardlopen. De wedstrijd is zeer goed te volgen voor het publiek, niet in de laatste plaats omdat het parcours groten-deels door het fraaie centrum voert. Het parcours staat verderop in deze krant, met daarbij tips waar de toe-schouwers het beste kunnen staan. Het belooft weer een spannende strijd te worden. Radio Weesp en WeesperNieuws.nl doen op 3 sep-tember weer uitgebreid verslag.

    Help een handjeDe WeesperNieuws Triatlon wordt al meer dan 25 jaar geor-ganiseerd door de vrijwilligers van de Stichting Weesper Triat-lon. Elk jaar kunnen zij een be-roep doen op een grote groep andere vrijwilligers.

    Want er komt uiteraard veel bij kij-ken om alles soepel én veilig te laten verlopen. Dankzij deze vrijwilligers beleven zowel de deelnemers als het publiek een fantastische dag. Ook meehelpen? Graag! Meld je aan via [email protected].

    Wie wordt de snelste Weesper?Het zijn twee wedstrijden bin-nen de wedstrijd: wie mogen zich kronen tot de snelste Weesper en snelste Weespse?

    Een voorspelling? We gaan onze vingers er niet aan branden. Het belooft hoe dan ook een span-nende strijd te worden tussen een aantal lokale kanonnen. Om met de vrouwen te beginnen: Deborah Schouten kroonde zich vorig jaar tot de koningin van de Weesper kwart en daarmee was ze uiter-aard ook snelste Weespse. Om de titel te prolongeren zal ze opnieuw moeten afrekenen met Paula van der Pouw, de snelste Weespse in 2014 en 2013.

    Bij de mannen is Barry Dooper een fenomeen. Zijn erelijst is onover-troffen: 9 keer snelste Weesper, van 2008 tot 2013 zelfs ononder-

    broken. IJzersterk! Maar is het een garantie voor succes? Coming man Ricardo Scholten rammelt nadruk-kelijk aan de poort. Is hij al sterk én slim genoeg om Barry van zijn

    tiende zege af te houden? Of duikt er iemand anders tussen? En dan is er nog de halve Weesper Steff Overmars om je aan op te trekken. Kortom: mis het niet!

    KindertriatlonWeesp kent ook de zeer populaire Kindertriatlon in en rond De Vest. Lekker laagdrempelig, dus iedereen van 7 t/m 15 jaar mag meedoen. Dit jaar is het op zondag 28 augustus, aanvang 11.00 uur. Inschrijven kan nog tot 27 augustus via www.kin-dertriatlon.com.

    17

    Driedubbel sportspektakel

    4

  • 18

    S&B feest

    Wij wensen iedereen� jne dagen op het

    Sluis-en-bruggenfeest

    Ook met hetSluis-&-bruggenfeest

    staan wij weer voor u klaarin onze supermarkt.

    Spar VeldtMr. C. Kooimancentum 19

    1383 ED WeespAetsveld

    Bij ons kunt u gratis parkeren.

    C.J. van Houtenlaan 14 Weesptel: [email protected]

    Serieus Verliefd? Doe de samenleeftest.nl

    en maak een afspraak!

    www.notarisweesp.nl

    Automobielbedrijf Henk Griffioen is een universeel autobedrijf en inmiddels 30 jaar een begrip in Weesp en omgeving.

    U kunt bij ons terecht voor:· APK keuring· Onderhoud en reparatie van alle merken auto’s · Verkoop van nieuwe auto’s · Occasions met BO· Occasions met BOVAG garantie · Auto financiering· BOVAG autoverzekeringen· BOVAG pechhulp

    Fax: 0294-414322info@autobedrijfhgriffioen.nlwww.autobedrijfhgriffioen.nl

    Bloemendalerweg 561382 KC WeespTel.: 0294-414028

  • 19

    1 kilometer zwemmenDe WeesperNieuws Triatlon begint met 1 kilometer zwemmen. De start is bij de sluis (rechts op de kaart), het eindpunt bij Aquamarin. Daar is ook de wisselzone.

    Kijktips: Je kunt via de Herengracht en de Stammerdijk het hele stuk meelopen met de zwemmers. Nog een tip: dit jaar gaat het loopparcours over het Verlengd Buitenveer. Een goed plekje dus om de zwemmers én de lopers te zien (er zit wel ruim een uur tussen).

    Het parcours (met kijktips)

    40 kilometer fietsenNa de eerste wissel fietsen de triatleten via de Amstellandlaan naar de Pampuslaan. Er volgen vijf rondjes over bedrijventerrein Noord en langs het kanaal, zoals aangegeven op deze kaart. Op een deel van de Pampuslaan fietsen de deelnemers elkaar tegemoet.

    KijktipsOp de rechte stukken halen de deelnemers hoge snelheden. Voor het publiek is het leuker om in de bochten positie te kiezen, bijvoorbeeld de scherpe bocht bij de Rijnkade richting de Kanaaldijk. Na de wissel komen de atleten hier ook nog een keer lopend voorbij. Ook de hoek Hogeweijselaan/Amstellandlaan is een goede plek, daar gaan de atleten de wisselzone in en uit. Bovendien kun je vanaf deze plek snel en veilig naar het centrum om het vervolg van de triatlon te beleven.

    10 kilometer hardlopenNa de tweede wissel volgt het slotonderdeel: 10 kilometer lo-pen. Er is een gedeeltelijk nieuw parcours. Vanuit de wisselzone lopen de atleten rond Aquamarin naar de Rijnkade en via de brug De Uitkomst naar het (Verlengd) Buitenveer. Deze hele aanloop is nieuw. Aangekomen bij het voor veel atleten vertrouwde Bijvoet Sport wordt de Achtergracht in-geslagen voor drie ererondes door het centrum en Aetsveld. Let op: in Aetsveld is een korter lusje dan anders. Dat betekent dat de lo-pers niet meer langs de sporthal komen. De derde doorkomst op het Grote Plein is de finish.

    KijktipsOp de Rijnkade kun je nu dus zowel het fietsen (vijf doorkomsten) als het lopen zien (één doorkomst). Op de Breedstraat pendel je snel heen en weer tussen de Nieuwstad en de Achtergracht, zo kun je bekenden zes keer langs zien komen. Je kunt daarvandaan ook de finish zien. Op de hoek Wolleweversbuurt/Nieuw-stad komen de atleten (in beide rich-tingen) zes keer langs. Dat geldt ook voor de Kleine Weer in Aetsveld. De Kleine Weer, het Binnenveer en het Grote Plein zijn altijd het drukst en het gezelligst.

    4

  • Serie 1, start 12.04 uur

    1000 Barry Dooper Weesp1001 Frank de Graaf Weesp1002 Stefan Overmars Hilversum1003 Ricardo Scholten Weesp1004 Machiel Ittmann Hilversum1005 Daan Jacobs Weesp1006 Martijn Boot Almere1007 Tim Jacobs Weesp1008 Deborah Schouten Weesp1009 Paula van der Pouw-Kuiper Weesp1010 Jeroen Fakkeldij Leiden1011 Bo Wilsterman Amsterdam1012 John de Hollander Ned. den Berg1013 Michael Cornelisz Almere1014 Robert Kathmann Baarn1015 Michel Van Breugel Hilversum1016 Thijs Van Bon Amsterdam1017 Robert Bosma Amsterdam1018 Ward Kuipers Amsterdam1019 Peter Horn Almere1020 Guido Rietveld Hoorn1021 Marc Drenth Amsterdam1022 Bo Gall Amsterdam1023 Sjoerd Bosma Muiden1024 Folkert Holzmann Almere1025 Hans van Beijnen Amsterdam1026 Robert Imming Uitgeest1027 Huibert Scholtens Amsterdam1028 Arjan Petersen Amsterdam1029 Jos Jansen Loosdrecht1030 Johan Tinholt Nigtevecht1031 Coen Dijkman Abcoude1032 Eelco Bruinsma Ned. den Berg1033 Lesley Strik Amsterdam1034 Symon Kamstra Ankeveen1036 Patrick Rietveld Bussum1037 Jeffrey van Horn Almere1038 Peter van Tilburg van Eemnes1039 Rob van Ipenburg Schoonhoven1040 Olvert-Jan Lap Diemen1041 Carl Lens Bussum1042 Andrew Irvine Naarden1043 Tijl Mogelin Alkmaar1044 Marcel Uijen Almere1045 Brian Oud Amsterdam1046 Hugo van den Ochtend Wateringen1047 Ilje van der Ploeg Amsterdam1048 Melvin Streefkerk Amsterdam1049 Robin Quax Utrecht1050 Dick Vosmeer Naarden1051 Jeroen Seinen Bussum1053 Vincent Maarschalkerweerd Huizen1054 Martin van Wijk Ned. den Berg1055 Kenneth Dirkzwager Huizen1056 Ivar Dijkstra Woerden1057 Hans de Groot Uithoorn1058 Tony van Bragt Naarden1059 Guus van Doorn Voorschoten1060 Jeroen Schuitemaker Almere1061 Rob Cornelisz Almere1062 Jan van Heteren Aalsmeer1063 Jasper Scholte-Albers Elst1064 Raymond Mogelin Alkmaar1065 Peter Keegstra Bussum1066 Berend Deiters Bussum1067 Robin van Horn Almere1068 Philippe Cambassedes Oegstgeest1069 Kristian van Hemert Amsterdam

    De snellere atleten zitten in serie 1, de anderen in serie 2. Serie 1 start om 12.04 uur, serie 2 start om 13.30 uur. De ruim tweehonderd Weesper deelnemers zijn verdeeld over beide series, maar de meeste komen in de tweede serie aan de beurt. Op deze pagina staat de voorlopige startlijst. Op weespertriatlon.nl wordt de lijst up-to-date gehouden. Om herkenning nog makkelijker te maken, staat de voor-naam van elke atleet op het startnummer

    Het startschot

    Het startschot voor de eer-ste serie wordt om 12.04 uur gegeven. De tweede serie atleten gaat om 13.30 uur van start.

    1070 Lars Wieringa Bussum1071 Arjan Wiskerke Nigtevecht1072 Michielo van Hamersveld Naarden1073 Stefan Scholtes ‘s-Gravenzande1074 Jonas de Rese Uithoorn1075 Frank Barens Bussum1076 Okko de Haas Grootebroek1077 Wilfred Frederiks Almere1078 Joris Jansen Naarden1079 Erwin van Roemburg Loenen 1080 Arno Engers Diemen1081 Edwin Hennipman Ankeveen1082 Niels Korver Ned. den Berg1083 Sander Gijsen Amsterdam1084 Rene de Vries Heemskerk1085 Gerben Bouman Amsterdam1086 Fred Schurink Rotterdam1087 Rian de Boer Amsterdam1088 Michael Dirkzwager Assendelft1089 Sam Hulzebos Apeldoorn1090 Reinier Schwietert Noordlaren1091 Mark Banning Haarlem1092 Marcel Schaper Ned. den Berg1093 Mark Berkelaar Almere1094 Steven Bouman Almere 1095 Erik Bloklander Almere1096 Bart Al Haarlem1097 Jan de Groot Abcoude1098 Yke De Vries Amsterdam1099 Barry vd Tas Hilversum1100 Leon Schuurhuis Diemen1101 Fedor Exmann Haarlem1102 Robert Lensen Hoorn1103 Remco Valkenburg De Meern1104 Pascal van Wees Purmerend1105 Wilco van Wee Leiderdorp1106 Hijko Ligtermoet Hilversum1107 Mark Schram Abcoude1108 Rob A Shuter Amsterdam1109 Job van der Pijl Amsterdam1110 Roger Koumans Lelystad1111 Bob van Wijlandt Amsterdam1112 Sandor Verhoeven Abcoude1113 Onno van Gils Wormer1114 Dirk Schoen Amsterdam1115 Soeren Bech Bussum1116 Carl van Reenen Muiderberg1117 Tommy Obst Hilversum1118 Lukas Vermeulen Malden1119 Frido Karreman Hilversum1120 Maarten Hoekstra Amsterdam1121 Sjoerd Bakkum Haarlem1122 Simon Kraaijeveld Amsterdam1123 Marcel Verweij Almere1124 Albert Boontra Diemen1125 Henk van der Pijl Amsterdam1126 Norman Roos ‘s-Graveland1127 Etienne van Walsem Amsterdam1128 Folkert de Haan Amsterdam1129 Greg Barwell Ned. den Berg1130 Daniel Oosterwaal Amsterdam1131 Max van Boxel Amsterdam1132 Nick Joswig Bussum1133 Maickel Weyers Amsterdam1134 Rogier ten Brug Ned. den Berg1135 Peter Heijen Tienhoven1136 Bart de Vries Amstelveen1137 Rik Roelofs Amsterdam1138 Marco Kooiman Hilversum1139 Manfred Postma Nijmegen1140 Kristiaan bij de Vaate Amsterdam

    1141 Dirk Goldebeld Wormer1142 Remco Larooij Muiden1201 Sophie Oudman Utrecht1202 Kristel Kooij Amsterdam1203 Margreet van Marle Amsterdam1204 Maryvonne van den Berg Almere1205 Lobke de Hollander Ned. den Berg1206 Marlies Galesloot Amsterdam1207 Lia Reijnders Hilversum 1401 Klaas Schouten Weesp1402 Pascal van Kassel Weesp1403 Maarten van den Bosch Weesp1404 Bart-Jan van Barneveld Weesp1405 Jan Scholten Weesp1406 Mark Ramakers Weesp1407 Paul Vrijhoef Weesp1408 Dirk Janssen Weesp1410 Jan-Pieter Varkevisser Weesp1411 Ray van der Zwan Weesp1412 Philip Gnodde Weesp1413 Daan Boekhoorn Weesp1414 Ruben Swier Weesp1415 Sjoerd Haas Weesp1416 Bart Haas Weesp1417 Mike Jansen Weesp1418 Willem den Uyl Weesp1419 Rob Weijers Weesp1420 Auke de Vries Weesp1422 Christian Nyqvist Weesp1423 Robert Konert Weesp1424 Niek Slegt Weesp1425 Robert van der Hulst Weesp1426 Niels van de Griend Weesp1428 Gert Jan Beukers Weesp1429 Martin van Leeuwen Weesp1430 Johan Kroeze Weesp1431 Daniël Grootendorst Weesp1432 Martijn Havekotte Weesp1433 Kaihan Shirbaz Weesp1434 Dirk van Hoek Weesp1435 Rikkert van der Voort Weesp1436 Harry Scholten Weesp1437 Peter van der Veen Weesp1438 Mike Mulder Weesp1439 Edwin Petri Weesp1440 Hidde Bieze Weesp1441 Cees Schep Weesp1442 Guido Willemsteijn Weesp1443 Patrick van Zuilen Weesp1444 Michel Marijnissen Weesp1445 Maarten Kemperink Weesp1446 Ed Heijstee Weesp1447 Frank van de Gender Weesp1448 Bart Tijnagel Weesp1449 Gunter Lok Weesp

    WeesperNieuws Triatlon startlijst20

    S&B feest

  • 1450 Jean-Paul Jansen Weesp1451 Michel Leijenaar Weesp1452 Jan Wijbrand Attema Weesp1453 Bart Elderenbosch Weesp1454 Marc Aubel Weesp1455 Jordi Borst Weesp1456 Joep van der Laan Weesp1457 Johan Nagelhout Weesp1458 Edwin Van de Nes Weesp1459 Dave Gouwswaard Weesp1460 Sander Geertsma Weesp1461 Onno Schlebaum Weesp1462 Jasper Versteeg Weesp1463 Eric Boisson Weesp1465 Chris Borsch Weesp1466 Andre van der Wurff Weesp1467 Arjan Weststrate Weesp1468 Marc Vrijhoef Weesp1469 Stijn Fien Weesp1601 Janke Mulder Weesp1602 Renee de Graaf Weesp1603 Astrid de Graaf Weesp1604 Julia de Leeuw Weesp1605 Merel Verlinden Weesp1606 Marianne Klijnstra Weesp

    Serie 2, start 13.30 uur

    2001 Eric van der Wilden Weesp 2002 Barry Bonsen Weesp 2003 Paul van der Weijden Laren2004 Ruthger Uiterwijk Almere2005 Marc Verheul Nigtevecht2006 Dirk Jan Schwietert Muiderberg2007 Eduard Sporken Amsterdam2008 Stef Ottenhoff Maastricht2009 Carl Lens Zeist2010 Hans Bosman Nigtevecht2011 Thomas Zonneveld Amsterdam2012 Rene Stam Vinkeveen2013 Wilco van der Geest Bussum2014 Wilco De Ruiter Hilversum2015 Willem van Lindenberg Nigtevecht2016 Wiep Waal Purmerend2017 Arthur de Vos Amsterdam2018 Eric Ham Amsterdam2019 Teun van der Velden Haarlem2020 Liron Gouverneur Amsterdam2021 Henk Steenbergen Almere2023 Arend-Jan Bruins Amsterdam2024 Pieter Roos Amsterdam2025 Ivo Bruns Baambrugge2026 Nico Vendelbos Naarden2027 Bas Ritzen Amsterdam2028 Kees Ten Berge Maarssen2030 Sietze Braam Huissen2031 Laura Dreissen Amsterdam2032 Steven Bus Laren Nh2033 Martin De Maa Haarlem2034 Martijn Borst Lijnden2035 Frans Ottenhoff Geulle2036 Robert Klaassen Almere2037 Bram Kool Amsterdam2038 Gerard Glasius Laren2039 Martin Westerveld Amsterdam2040 Sven Bus Laren NH2041 Bas Blankevoort Almere2042 Richard Busscher Utrecht2043 Leo Kemmink Driemond2044 Patrick Spooren Almere2045 Ton van de Steenoven Naarden2046 Niels Veul Aalsmeer2047 Peter Perdok Amersfoort2048 Jorrit Beekman Naarden2049 Antoon Ebbelaar Bussum2050 Jurgen Sorber Oostzaan2051 Frans Verschoor Sassenheim2052 Frank Aalten Soest2053 Theo Voermans Almere2054 Sebastiaan de Vries Laren2055 Roosje Kemmink Driemond2056 Mark van Loon Nigtevecht

    2057 Jasper Bos Amsterdam2058 Richard Ensink Duivenrdrecht2059 Gerben Sterringa Amsterdam2060 Helmus de Kruijff Oosthuizen2061 Willem Witbraad Amsterdam2062 Remy van den Berg Ned. den Berg2063 Tammo Pels Rijcken Blaricum2064 Frank Greven Amsterdam2065 Edwin Keuper Utrecht2066 Corne van Zeijl Kwintsheul2067 Rogier Wilms Bussum2068 Benno Borkes Amsterdam2069 Mathijs van Laar Ede2070 Dennis Smit Oegstgeest2071 Rob Miserus Amsterdam2072 Christian IJsselmuiden Haarlem2073 Eelco Lens Amsterdam2074 Eric Borninkhof Hilversum2075 Marc Hek Loosdrecht2076 Ronald Lampert Bussum2077 Chris Schouten Driemond2078 Michel Schooneman Amsterdam2079 Jack Gnodde Amsterdam2080 Raymon van Eekelen Almere2081 Theo Finkenflugel Amsterdam2082 Frank van Rest Leiden2083 Jeroen van de Weijer Amsterdam2084 Eric Rijkers Uithoorn2085 Machiel Vvan Oostveen Amsterdam2086 Rien Hamakers Amsterdam2087 Tom Snoek Amsterdam2088 Wim Mafait Ned. den Berg2089 Alex van Schaik Driemond2090 Marcel Molenaar Amsterdam2091 Renee van de Heisteeg Bussum 2092 Tjebbe Harte Amsterdam2093 Maikel van Maanen Ede2203 Frederieke Vroom Amsterdam2205 Fenna de Hollander Ned. den Berg2206 Mireille Weijers Sint Pancras2207 Sanne Goosen Almere2208 Jacqueline Schuurman Haarlem2209 Lotty Smienk Loosdrecht2210 Marieke Pel Ankeveen2211 Ingrid Huiskamp Hilversum2212 Marguerite Van Voorthuizen Driemond2213 Lisanne Lens Amsterdam2214 Manouk Agterberg Utrecht2215 Annamarieke Dalmulder Amsterdam2216 Ylona Joesten Bussum2217 Lisa de Rooij Amsterdam2218 Marieke ten Tusscher Amsterdam2219 Myrthe Stijns Amsterdam2220 Esther Sinnige Amsterdam2221 Quirien De Lint Amsterdam2222 Joanne Zwueste Almere2223 Marieke Boone Amersfoort2224 Lonneke Tiggeler Amsterdam2225 Mary Langerak Hilversum2226 Sharissa Cloo Utrecht2227 Anne van Berkel Amsterdam2228 Denise van Vliet Amsterdam 2229 Caro Baumeister Hilversum2230 Marieke Buijtendijk Amsterdam2231 Monique Uppelschoten Overveen2232 Wendy Slewe Overveen2233 Simone Boer Aerdenhout2234 Pauline Koetsier Diemen2235 Monique Biesheuvel Amersfoort2236 Astrid Hendriks Naarden2237 Willemiek Kluijfhout Amstrdam2239 Astrid Meijer Amsterdam2240 Annette Dales Bussum2401 Adri Schilder Weesp2402 Karel Gijzen Weesp2403 Kevin Boorsma Weesp2404 Bjorn Verweij Weesp2405 Freddy Zunnebeld Weesp2406 Michel Pronk Weesp2407 Rowdy Spits Warnars Weesp2408 Marcel Boon Weesp2410 Bert Wilms Weesp

    2411 Jeroen Bos Weesp2412 Mark Combee Weesp2413 Menno ten Have Weesp2414 Stefan van Galen Last Weesp2415 Steven Winkel Weesp2417 Frans Klinkenberg Weesp2418 Bas Parinussa Weesp2419 Guus Verweij Weesp2420 Erik van de Heisteeg Weesp2421 Fons Lammen Weesp2423 Brent Smeekes Weesp2424 Bart Groenheyde Weesp2425 Bernd Löffler Weesp2426 Patrick Pieterse Weesp2427 Lenny Johnson Weesp2428 Rob Koppers Weesp2429 Christiaan Schouten Weesp2430 David van Streun Weesp2431 Bart Hazenberg Weesp2432 Paul Bouter Weesp2433 Tom Zeeuwe Weesp2434 Wessel Ganzevoort Weesp2435 Remco Bonsen Weesp2436 Robbert-Jan Bolte Weesp2437 Taco Fekkes Weesp2438 Marc Schouten Weesp2439 G.F. Oostrom Weesp2440 Arnest Mostert Weesp2441 Maarten Booij Weesp2442 Fimme van der Brug Weesp2443 Barry Rats Weesp2445 Roger Bastiaens Weesp2446 Maikel Snel Weesp2447 Eelco Olde Weesp2448 Richard Verburg Weesp2449 Martin Verkerk Weesp2450 Robin Duijn Weesp2451 Marco Tadema Weesp2452 Leo Smeekes Weesp2453 Eelko Huizing Weesp2454 Joost Cosman Weesp2455 Thijmen Hamaker Weesp2456 Dennis van Weelden Weesp2457 Marcel van den Bovenkamp Weesp2458 Alexander Hoffman Weesp2459 Bert Vries Weesp2460 Cornelis Kes Weesp2461 Jeroen Kamminga Weesp2462 Jorn Jongman Weesp2463 Bas Kolenberg Weesp2464 Skender Djendoubi Weesp2465 Wido Jongman Weesp2466 Hennie Toonen Weesp2467 Rob Wessel Weesp2468 Jan van der Manden Weesp2470 Sjors van der Veer Weesp2471 Barry Den Boer Weesp2473 Karel Seinen Weesp2474 Yannick Van den Pas Weesp2475 Hanno Weima Weesp2476 David Groot Weesp2477 Andre Verheul Weesp2601 Anke van den Bergh Weesp2602 Jose Kramer Weesp2604 Anne van Alphen Weesp2605 Emma den Besten Weesp2606 Marleen Van Zanten Weesp2607 Sandra Montagne Weesp2608 Lara Snel Weesp2609 Dorothy Winters Weesp2610 Samantha Meijer Weesp2611 Nascha Andriessen Weesp2612 Elseline Bos Weesp2613 Renske Harte - Sluman Weesp2614 Vera Verweij Weesp2616 Magda Kesteloo Weesp2617 E. Absolut Weesp2618 Maureen Verheul Weesp2619 Nancy Dekens Weesp2620 Marlise Scholte-Dalmulder Weesp2622 Helene Bakker Weesp2623 Gerda de Weerdt-Hazenberg Weesp2624 Esther Tijnagel Weesp2625 Elena Jacz Weesp2626 Louisette Den Boer Weesp2628 Nora Schenk Weesp2629 Simone Siegenthaler Weesp2630 Nicolien de Graaff Weesp2631 Femke Berkhout Weesp2632 Merel van Kassel Weesp2633 Barbara Jonkvorst Weesp2634 Nel Vandekerckhove Weesp2635 Tessel van Manen Weesp

    WeesperNieuws Triatlon startlijst21

  • 22

    S&B feest

    KOM NU NAARAUTOBEDRIJF KREIJNEMaanlander 7 | 3824 MN Amersfoort | 033 - 4564500 Franciscusweg 353-355 | 1216 SL Hilversum | 035 - 6243944 www.kreijne.nl |

    MAZDA GT-M LINEEXTRA COMPLEETMAZDA GT-M LINEEXTRA COMPLEET

    AUTOBEDRIJF KREIJNE | 033 - 4564500 Franciscusweg 353-355 | 1216 SL Hilversum | 035 - 6243944 www.kreijne.nl |

    EXTRA COMPLEET

    Mazda2 vanaf € 14.890,-. Mazda3 vanaf € 20.490,-. Gecombineerd verbruik Mazda2: van 3,4 tot 4,9 liter per 100 km / van 20,4 tot 29,4 km per liter / CO2-uitstoot van 89 tot 115 g/km. Gecombineerd verbruik Mazda3: van 3,8 tot 5,8 liter per 100 km / van 26,3 tot 17,2 km per liter / CO

    2-uitstoot van 99 tot 135 g/km. Prijzen inclusief

    BPM en BTW en exclusief kosten rijklaar maken en metallic/mica lak. De Mazda2/Mazda3 GT-M Line is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar, uitvoering is leverbaar zolang de voorraad strekt. Overige consumenten acties niet mogelijk i.c.m. het GT-M Line aanbod. Zie voor kosten en voorwaarden: www.mazda.nl. Prijswijzigingen voorbehouden. Afgebeeld model kan afwijken van de daadwerkelijke specifi caties.

    met o.a:+ 7-inch Multimediasysteem+ 16-inch lichtmetalen velgen+ Parkeersensoren achter

    Mazda2 GT-M Line ¤ 16.490,-

    Met ¤ 2.795,- GT-M Line voordeel

    met o.a:+ Bi-Xenon koplampen+ Achteruitrijcamera+ 18-inch lichtmetalen velgen ‘Dark Gunmetal’

    Mazda3 GT-M Line ¤ 24.990,-

    Met ¤ 3.250,- GT-M Line voordeel

    Dat unieke moment, die fantastische dag of die mooie herinnering: het liefst wil je deze keer op keer herbeleven.

    Met onze schitterende

    CANVASDOEKEN blaas je iedere gebeurtenis een nieuw leven in.

    Snelheid Kwaliteit Gemak Snelheid Kwaliteit Gemak� Snelheid Kwaliteit Gemak� Snelheid Kwaliteit Gemak�

    fl yer

    s •

    bro

    chu

    res

    • le

    afl e

    ts •

    bri

    efp

    apie

    r •

    vlag

    gen

    • b

    ann

    ers

    • et

    c.

    Go

    ois

    dru

    kwer

    k.n

    l is

    de

    dru

    kker

    ij va

    n E

    nte

    r M

    edia

    , uitg

    ever

    van

    dez

    e kr

    ant

    Ook voor het printen van uitnodigingen, telefoonhoesjes, fl yers, tuindoeken, wenskaarten en nog veel meer!

    Kijk snel opKijk snel op

    Stralende, levensechte

    kleuren geprint op een

    hoogwaardig canvasdoek

    maken van jouw foto een

    echt kunstwerk!

  • 23

    ... wenst iedereen een heel gezellig Sluis-en-Bruggenfeest!

    De 38e editie van het Sluis-en-

    bruggenfeest wordt knallend af-

    gesloten met een groots vuurwerk

    boven de Vecht. Om 22.00 uur

    wordt het vuurwerk afgestoken,

    maar de Weesper horeca blijft na-

    tuurlijk nog tot 1.00 uur geopend

    voor de laatste drankjes. Het vuur-

    werk is het mooist te zien vanaf de

    Hoogstraat.

    Afscheid met een knal

    Demonstraties Triton

    Persoonlijk, bevlogen en altijd

    werkend vanuit passie voor zijn

    vak. Dat zijn kenmerken waar-

    mee Wolter Kroes zichzelf niet

    alleen al jarenlang onderscheidt,

    maar die er ook voor zorgen dat

    hij zich als artiest en mens blijft

    doorontwikkelen. “Ik zit niet in

    dit vak om bekend te zijn, ik zit

    in dit vak omdat ik mensen wil

    raken.”

    Vraag aan Wolter Kroes om zichzelf

    te omschrijven en hij zegt zonder

    nadenken ‘een mensen-mens’, di-

    rect gevolgd door ‘muzikant’. “Ik wil

    mensen raken, muziek is daar een

    fantastisch middel voor, maar ik

    beperk me daar niet toe en zet mijn

    talent zo breed mogelijk in.” De per-

    soonlijke ontwikkeling van Wolter

    Kroes loopt parallel aan zijn artis-

    tieke. Of andersom, het is maar net

    hoe je het bekijkt. De muziek is al-

    tijd al een onlosmakelijk onderdeel

    van zijn leven geweest. Als kleine

    jongen ging hij al los op het drum-

    stel, daarna leerde hij ook zijn stem

    gebruiken en in 1989 debuteerde

    Kroes met de single Ik Mis Je Elke

    Dag Een Beetje Meer. De hit Laat

    Me Los maakt dat hij in 1995 een

    gevestigde naam wordt en uitgroeit

    tot een van ‘s lands meest populaire

    zangers. Vanaf 18.00 uur bij Toe-

    ters & Bellen

    Wolter Kroes

    Vanaf 17.00 uur geeft Triton de-

    monstraties in de Kom.

    De afdeling ‘Zwemmen voor di-

    ploma’s’ zal beginnen om met een

    groepje van ongeveer 10 personen.

    Zij gaat een aantal wedstrijdslagen

    laten zien in twee banen naast el-

    kaar.

    Als tweede zal de afdeling wed-

    strijdzwemmen zich presenteren.

    Zij gaan met ongeveer 15/20 perso-

    nen van 13 jaar of ouder een aantal

    wedstrijdslagen laten zien en dit zo-

    als het ook op wedstrijden gaat. In

    twee banen naast elkaar.

    Als afsluiter gaat de afdeling Wa-

    terpolo een wedstrijd spelen met de

    teams Heren 1 en Heren 2. Wellicht

    geeft ook het Jeugdwaterpoloteam

    nog een korte demonstratie.

    Het bekende rondje

    Het Sluis-en-bruggenfeestgevoel

    ten top: met een biertje of ande-

    re versnapering over straat slen-

    teren van band naar band. Van

    lekker nummer naar lekker num-

    mer. Van bekenden naar andere

    bekenden.

    Dat is het Sluis-en-bruggenfeest:

    ongedwongen genieten van de vele

    bands die op alle buitenpodia ge-

    weldige muziek maken. Van eigen

    creaties tot strak ingespeelde co-

    vers. De avond is nog jong. De vaste

    bezoeker heeft het rondje allang

    gevonden. Herengracht, Nieuwstad,

    Groote Plein, Hoogstraat en weer

    terug de Herengracht op. Mogelijk

    een uitstapje de Slijkstraat in. Ge-

    woon om even wat shoarma te ha-

    len. En daarna snel weer het feest-

    gedruis in.

    S&B feest

    Maak foto,s voor

    het WeesperNieuws

    Hoe zie jij het Sluis-en-bruggenfeest? Het We

    esperNieuws wil het graag

    weten. Vandaar de oproep om je mooiste foto

    van het feest naar de krant

    te sturen. De mooiste worden in de krant gepla

    atst. Insturen kan naar re-

    [email protected] Sluis-en-brugg

    enfeest wordt zoals elk jaar

    door de redactie natuurlijk ook weer uitgeb

    reid in beeld gebracht. Kijk

    daarom het hele weekend op de website We

    esperNieuws.nl en de kabel-

    krant WeesperNieuwsTV.

    Bent u er al klaar voor? Weesp

    maakt zich op voor het Sluis-en-

    bruggenfeest, zoals altijd het

    laatste weekend van augustus.

    Nog anderhalve week en de 38e

    editie van het leukste feest van

    Weesp en omstreken gaat weer

    van start!

    In deze speciale bijlage van het

    WeesperNieuws leest u alles over

    het Weesper feest der feesten op

    donderdag 27, vrijdag 28 en zater-

    dag 29 augustus. Ook blikken we al-

    vast vooruit naar de WeesperNieuws

    Triatlon, een week later. Maar eerst:

    het Sluis-en-bruggenfeest. Welke

    artiesten komen er optreden? Wan-

    neer wordt de braderie gehouden?

    Wat is er voor de kinderen te doen?

    Het antwoord op deze en vele ande-

    re vragen kunt u terugvinden in deze

    speciale feestbijlage. Wij wensen u

    mooie dagen toe met veel gezellig-

    heid, plezier en hopelijk mooi weer!

    Historie Een stukje historie: h

    et eerste Sluis-

    en-bruggenfeest werd in 1978 ge-

    vierd om de voltooiing van de ver-

    nieuwde sluis en de bruggen aan

    de Hoogstraat te vieren. Nu, 37 jaar

    later, wordt het feest voor de gezel-

    ligheid nog steeds jaarlijks gevierd.

    Dit jaar zijn er weer uiteenlopende

    activiteiten voor jong en oud, waar

    de grote braderie en live-optredens

    als een rode draad doorheen lopen.

    Het karakter van het feest blijft ook

    dit jaar hetzelfde: drie dagen gezel-

    ligheid met (vooral) Weespers onder

    elkaar.

    Muziek, braderie en activiteite

    n

    About Payrolling & Services, Smit en Zo

    on, Van Beusekom, Van Wijnen, Schoon

    maakbedrijf Van Lambalgen, Fox Product

    ions, DSS Weesp, Nelis IJssalon, Albert H

    eijn, Blauwhoed, Bijvoet, De

    Bloemenmand, Voskuil, Café ‘t Helletje, U

    rban Bootcamp Weesp, OneFitness Wee

    sp, Bakkerij Cor Mühl, Wispe, Enter Medi

    a/WeesperNieuws, Firma H. Griffioen, WS

    V De Vecht, Rabobank, Hotel

    Hart van Weesp, De Bruyn Watersport, H

    utten (catering), AWHB (Algemene Wees

    per Hengelaars Bond), Gemeente Weesp

    , Rode Kruis, Ben van Roden Decoraties

    WEESP - Het is spannend of h

    et

    touwtrekken doorgaat tijdens h

    et

    Sluis-en-bruggenfeest. Er zijn n

    og

    te weinig aanmeldingen.

    De organisatie is dan ook hard op

    zoek naar teams die mee willen

    doen met touwtrekken, op de vrij

    -

    dagavond van het feest om 19.00

    uur. Wie verliest wordt het water in-

    getrokken en haalt dus een nat pak

    .

    Het liefste zou de organisatie een

    dames- en een herenpoule organi-

    seren. Maar ook gemengde teams

    mogen meedoen. Opgeven en meer

    informatie via www.sbfeest.nl.

    Touwtrekkers gezocht

    Muziek, braderie en leuke eve-

    nementen. Dat is in het kort toch

    wel het Sluis-en-bruggenfeest.

    Ook dit jaar puilt het programma

    weer uit.

    Nieuwe podianamen zijn dit jaar

    café Lavi en pizzeria La Base. Voor

    de kinderen wordt er in de Kom een

    nieuwe activiteit gehouden en ver-

    trouwde onderdelen van het feest

    zijn er ook gewoon weer.

    De grote braderie gaat op vrijdag

    open en is er ook de zaterdag nog

    te vinden. Het hele programma van

    het Sluis-en-bruggenfeest 2015 is

    op pagina 13 te vinden.

    S&B feest

    ColofonDit is een bijlage

    van het Weesper-

    Nieuws in samenwerking met d

    e

    Stichting Volksfeesten Weesp. Oplag

    e

    15.250. Niets uit deze uitgave mag wor

    -

    den overgenomen zonder toestemmin

    g

    van de uitgever, Enter Media BV.

    Weesp viert

    drie dagen feest!

    door André Verheul

    WEESP - Wat is dat toch m

    et die

    triatlon in Weesp? Waaro

    m is

    die zo populair? Weten d

    ie tri-

    atleten wel dat aan dat en

    e glo-

    rieuze finishmoment voo

    r het

    stadhuis maanden van t

    raining

    en andere ellende vooraf

    gaat?

    De WeesperNieuws Triat

    lon, de

    26e editie alweer, is op z

    ondag 6

    september, een week na he

    t Sluis-

    en-bruggenfeest dus. Met

    dit jaar

    weer zo’n vierhonderd dee

    lnemers

    aan de start, van wie de

    helft uit

    Weesp. Het triatlonvirus bli

    jft nieu-

    we slachtoffers maken. Ook

    dit jaar

    duikt er weer een aantal d

    ebutan-

    ten het water van Smal W

    eesp in.

    Gespannen of zelfverzeke

    rd, goed

    getraind of... nou ja, ze zu

    llen er

    snel genoeg achterkomen.

    Het is

    hoe dan ook een dingetje, d

    ie triat-

    lon in Weesp. Overal waar

    je komt,

    hoor je er mensen over. En

    als je

    niet oppast, word je er o

    ok mee

    besmet.

    Kan ik toch ook?

    Dat zit zo. Aan de triatlon do

    en veel

    Weespers mee, dus komt

    er veel

    publiek. En die toeschouw

    ers zien

    die bekenden met een roo

    d hoofd

    door de stad zwoegen en

    denken

    bij zichzelf: dat kan ik toch o

    ok?

    En zo gaat de aanwas ma

    ar door.

    Af en toe valt er ook weer

    iemand

    af, want ook zo’n kwarttria

    tlonne-

    tje zoals in Weesp gaat je

    niet in

    de koude kleren zitten. Je b

    ent toch

    al snel een maandje of dri

    e, vier,

    vijf, twaalf aan het voorb

    ereiden.

    Zullen we eens een dw

    arsdoor-

    snede maken van een gem

    iddelde

    recreatieve triatleet? Globa

    al trai-

    ningsschema: een keer in d

    e week

    zwemmen, een of twee ke

    er per

    week fietsen, zeker twee

    keer per

    week lopen, vooral ook die f

    iets- en

    looptraining combineren en

    vanaf

    medio juli het liefst nog e

    en paar

    keer de wetsuit uitprobere

    n in de

    Vecht. Daar moet je wel tij

    d voor

    hebben. En als je die tijd ge

    vonden

    hebt, moet je je bij elke tr

    aining -

    weer of geen weer - telken

    s hele-

    maal in het zweet hijsen.

    Sporthorloge

    Dat zijn er nog de spullen.

    Hoewel

    een stukje lopen of fietse

    n niets

    kost, slinkt bij een beg

    innende

    triatleet de portemonnee

    snel-

    ler dan het buikvet. In v

    olgorde

    van de wedstrijd: trisuit,

    wetsuit,

    zwembril, triatlonfiets me

    t alles

    erop en eraan, helm, fiet

    sschoe-

    nen, fietsbril, hardloopsc

    hoenen

    en een voorraadje ener

    gybars.

    Dan hebben we het nog nie

    t over

    trainingskleding, lidmaatsc

    happen

    van loopclubjes en fitnes

    scentra,

    het nieuwste gps-gestuurd

    e spor-

    thorloge en een zwemba

    dabon-

    nement. Vijftienhonderd e

    uro, vijf-

    tienduizend euro? Ligt aan

    je fiets.

    Calculeer ook de fysiothera

    peut in,

    want die vervelende blessu

    re loop

    je gegarandeerd een keer

    op. La-

    ten we hopen dat het niet

    meteen

    een gebroken sleutelbeen i

    s na een

    momentje van onachtzaamh

    eid op

    de racefiets - want daar ga

    at je ei-

    gen risico.

    Geen dancefeesten meer

    Aan de andere kant zijn er

    ook fi-

    nanciële meevallers. Je ga

    at niet

    meer naar dancefeesten

    en de

    kroeg (je hebt er niet eens t

    ijd voor)

    en zelfgemaakte pasta

    salades

    (koolhydraten, belangrijk) z

    ijn ver-

    rassend goedkoop. Toch b

    lijft het

    een kwestie van - laten w

    e maar

    zeggen - opoffering. Ondan

    ks al die

    ellende groeit de populari

    teit van

    de triatlonsport in het al

    gemeen

    en die in Weesp in het bi

    jzonder

    als kool. Voedingstip tuss

    endoor:

    nooit kool eten voor de we

    dstrijd.

    Triatlon is een gevarieerde

    sport,

    je gebruikt meerdere spiergr

    oepen,

    je bent gezond bezig, het g

    eeft je

    energie, je komt wat strakk

    er in je

    vel te zitten en triatleten on

    der me-

    kaar zijn erg lief en aardig

    . Wat de

    wedstrijd in Weesp zo mooi

    maakt,

    is dat het publiek er boveno

    p zit en

    enthousiast is. Weesp is daa

    rin niet

    uniek, maar het helpt wel e

    norm.

    Menno Koolhaas

    Neem nu Menno Koolhaas

    , natio-

    naal triatlontalent en twe

    evoudig

    winnaar in Weesp. Koolhaa

    s is met

    zijn internationale wed

    strijden

    wel wat gewend, maar de

    sfeer in

    Weesp raakt hem. “Het is

    hier zo

    gezellig, ik blijf hier graag

    aan de

    start verschijnen.” En hij is

    niet de

    enige triatleet van naam d

    ie graag

    in Weesp meedoet.

    Kortom: de WeesperNieuw

    s Triat-

    lon is here to stay. Want m

    isschien

    wel doordat je je al die zelfve

    rkozen

    ‘ellende’ moet laten welgev

    allen, is

    de voldoening des te groter

    . Vraag

    een willekeurige atleet ac

    hter de

    finishlijn wat hij of zij erv

    an vond

    en tien tegen één dat het g

    aat over

    de fantastische sfeer. Wie v

    oor de

    eerste keer onder groot app

    laus de

    finish op het Grote Plein p

    asseert

    zegt óf “dit nooit meer” óf “

    dit was

    echt geweldig”. Wat vaak in

    beide

    gevallen op hetzelfde ne

    erkomt:

    volgend jaar weer meedoe

    n. Ver-

    slaving ligt nu eenmaal op

    de loer.

    Een glorieuze intocht op he

    t Grote

    Plein, daar doe (en laat) je

    nu een-

    maal alles voor.

    Zondag 6 september

    WeesperNieuws Triatlon

    Bij beginnende triatleet

    slinkt de portemonnee

    sneller dan het buikvet

    Die glorieuze finish op

    het Grote Plein, daar

    doe je alles voor

    WEESP - De WeesperNieuw

    s Tri-

    atlon is meer dan die vi

    erhon-

    derd verhitte mannen en

    vrou-

    wen in strakke lycra pakje

    s. Een

    grote groep vrijwilligers

    maakt

    het geweldige eveneme

    nt mo-

    gelijk.

    Zij verdienen net zoveel app

    laus als

    de deelnemers - en gelukkig

    krijgen

    ze dat ook vaak. Menig atl

    eet be-

    dankt in zijn laatste ronde

    tussen

    het hijgen door de ‘hesjes’ la

    ngs de

    kant. En terecht. Dat is tr

    ouwens

    nog wel een tip: kun of wil j

    e je niet

    wagen aan de sportieve e

    n finan-

    ciële inspanningen zoals h

    ier be-

    schreven, maar wil je wel m

    eedoen

    aan de triatlon, dan ben je ze

    er wel-

    kom in het vrijwilligersteam

    . Je helpt

    dan mee met bijvoorbeeld he

    t bege-

    leiden van atleten, het afslui

    ten van

    de weg en het uitdelen van

    water.

    Stuur een mailtje naar vrijw

    illiger@

    weespertriatlon.nl en je w

    ordt met

    open armen ontvangen.

    Meedoen kan niet meer,

    maar meehelpen wel ! De WeesperNieuws Triatlon

    is op

    zondag 6 september. Er wor

    dt ge-

    start in twee groepen. De

    eerste

    start is om 12.00 uur, de tw

    eede

    om 13.30 uur.

    Radio Weesp doet versla

    g op

    106.5 FM. WeesperNieuws.

    nl is er

    meteen met foto’s en versl

    ag. De

    deelnemers staan op de vol

    gende

    pagina’s. Verderop meer ov

    er het

    zwem-, fiets en nieuwe lo

    oppar-

    cours.

    6

    triatlon

    De vrijdag is de eerste volle

    dag

    van het Sluis-en-bruggenf

    eest.

    Het is ook de dag waarop

    de

    grote braderie van start gaat

    . De

    braderie is met zo ongeveer

    200

    kramen een van de grootste

    bra-

    derieën van deze regio. Ook

    dit

    jaar valt er weer veel te kijke

    n en

    te kopen. Er is voor ieder wat w

    ils.

    Boeken, tassen, sieraden, kled

    ing,

    planten, cadeauartikelen en g

    a zo

    maar door.

    De veelzijdige braderie is

    ook

    zeer populair onder het We

    esper

    publiek. Dat blijkt wel uit de

    dui-

    zenden bezoekers die op de

    vrij-

    dag en de zaterdag van het f

    eest

    op de kraampjes afkomen. W

    elke

    Weesper doet er niet even

    een

    rondje? Of misschien wel twee

    ? Op

    de kramen is altijd wel iets leu

    ks te

    vinden. Daarnaast is er een g

    rote

    kans dat je (oude) bekenden te

    gen-

    Tijd voor de braderie

    Orphan-P

    Net klaar met werken en al

    zin

    in een biertje in de kroeg sa

    men

    met een team vrienden, colleg

    a’s,

    kennissen of andere bekende

    n?

    Hoe sportiever en uitdagend

    er is

    het om het eerst even op te n

    emen

    tegen andere teams gedure

    nde

    de touwtrekwedstrijden in We

    esp.

    Touwtrekken is op zich geen m

    oei-

    lijk spel, maar in Weesp doen w

    e dit

    tijdens het Sluis-en-bruggen

    feest

    op pontons op het water in de

    Kom

    van Weesp. Doordat de pon

    tons

    drijven en dus bewegen zit er

    een

    extra moeilijkheidsgraad in. D

    aar-

    naast worden de pontons naar

    mate

    de wedstrijden vorderen ook s

    teeds

    natter en wordt het nog lastig

    er om

    je als team staande te houden.

    Kom dit spektakel bekijken op

    de

    vrijdagavond tussen 19:00

    en

    21:00 uur.

    Touwtrekken

    De leden van de groep heb

    ben

    als muzikanten binnen vers

    chil-

    lende muzikale genres m

    ee-

    gewerkt aan diverse (stu

    dio)

    projecten, musical- en koorbe

    ge-

    leidende combo’s en bands v

    oor-

    dat zij gezamenlijk als ‘Orph

    an-

    P’ verder gingen.

    Orphan-P is een naam die

    wel

    enige uitleg lijkt te vergen.

    Toch

    is deze naam simpel te verk

    laren.

    Menig lid van de groep woo

    nt in

    Weesp, heeft in Weesp gew

    oond

    of heeft er een andere band m

    ee.

    Je zou kunnen zeggen dat Orp

    han-

    P zo’n beetje gelijk staat

    aan

    Weesp. En dat is dan ook aa

    n de

    naam af te lezen. Orphan is En

    gels

    voor ‘wees’. Plak daar de ‘-P

    ’ aan

    vast en voilà!

    Vanaf 22.00 uur op het podium

    bij

    de Natte Krant.

    Weesp viert feest op het Fee

    st van Weesp

    Groot feest op het Groote Pl

    ein.

    Daar wordt het Feest van We

    esp

    gehouden. Dat is, volgens de

    or-

    ganisatoren, echt party, pa

    rty,

    party!

    Met Feest DJ Frank, DJ Genux, D

    J Za-

    doc en Zelo, DJ Ludciano, Fee

    st DJ

    Rubbere Robbie en Gekke He

    nkie.

    Als dat geen klinkende namen

    zijn.

    Op het Groote Plein van 20.0

    0 tot

    01.00 uur.

    komt. Een drankje op een va

    n de

    terrassen plus een snack vo

    or de

    lekkere trek en de gezellige m

    iddag

    is compleet. En ‘s avonds natu

    urlijk

    nog een rondje, want dan z

    ijn er

    weer andere vrienden die je

    wilt

    treffen.

    De braderie is er vrijdag van 1

    4.00

    tot 20.00 uur en zaterdag van 1

    2.00

    tot 20.00 uur.

    S&B feest

    Ingewijden noemen het stiekem de leukste avond van het Sluis-en-bruggenfeest. De donderdag-avond. De avond dat Weesp, Weesp ontmoet op de Rabobank Verenigingenmarkt. Elke ver-eniging of club van Weesp is te vinden op de Nieuwstraat. Geen

    mooiere manier om de stad te le-ren kennen.

    Elke zichzelf respecterende vereni-ging staat op de Verenigingenmarkt met demonstraties of ten minste met een kraam en informatie. Zo kunt u het nuttige met het aange-

    name combineren. Want bent u op zoek naar een club voor uzelf of voor de kinderen? Een rondje over de Verenigingenmarkt en u bent een stuk wijzer. De sportclubs val-len vanwege hun vaak opvallende demonstraties het meest in het oog. Maar heb ook oog voor al die an-dere clubjes en verenigingetjes die Weesp rijk is. Het zijn er meer dan u denkt. De markt is vanaf 19.00 uur te bezoeken op de Nieuwstraat. Iedereen die iets met de stad heeft reist op de openingsavond van het Sluis-en-bruggenfeest naar Weesp om oude bekenden te ontmoeten. Burgemeester Van Bochove trapt vanaf het bordes van het stadhuis het volksfeest om 19.00 uur af. Hij doet dat samen met Pieter Kors van de Stichting Volksfeesten Weesp.

    De Weesper avond

    Wens de paalzitters succes

    Het is traditie om met een ballonnenoptocht voor de jongste kinderen het Sluis-en-bruggen-feest te openen.

    Ten onrechte wordt vaak beweerd dat ballonnen en touwtjes schadelijk zijn voor het milieu. Maar wees gerust; de ballonnenoptocht wordt dit jaar gespon-sord door Ben van Roden Decoraties en dat betekent dat we milieuvriendelijke producten gebruiken. De ballonnen zijn gemaakt van 100% biologisch af-breekbaar latex en de touwtjes zijn van gemaakt van een materiaal dat al na 20 seconden volledig oplost in water. De kaartjes aan de ballonnen zijn gemaakt van gerecycled papier. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.degroeneballon.org Ouders kunnen hun kinderen dus met een gerust hart laten meedoen met de ballonnenoptocht! Het uitdelen van de ballonnen begint om 18.30 op het Grote Plein.

    Wie kan het beste zingen van Weesp? Wie is de ‘Voice van Weesp’? Dat wordt op het Sluis-en-bruggenfeest bij ‘t Heertje bepaald.

    Eetcafe ‘t Heertje organiseert de wedstrijd en roept iedereen die denkt dat hij of zij de uitdaging aan durft op om zich aan te melden voor 25 augustus aanstaande. Hoe dat werkt? Maak een kort filmpje waar-in een stukje van jezelf is te zien en je bent te horen en mail dat naar [email protected]. De talentenjacht wordt iedere

    avond van het feest gehouden met op zaterdag de finale. Voor de win-naars is er een leuke prijs.

    Milieuvriendelijke ballonnenoptocht

    Wie wordt de Voice van Weesp?

    Het is het eerste onderdeel dat op het programma van het Sluis-en-bruggenfeest staat, de paal-zitters die donderdagavond op de palen in de Kom gaan zitten. Aan de Herengracht, bij de sloepen-steiger, klimmen de vijf deelnemers om 18.00 uur op de palen en blij-ven daar zo lang mogelijk zitten. De

    winnaar gaat met 1000 euro naar huis. Vorig jaar was dat overigens niet één winnaar: meer mensen zaten op de zaterdagavond nog op de paal. En toen moest de prijs ver-deeld worden, want langer dan de zaterdagavond duurt het Sluis-en-bruggenfeest niet. De paalzitters aanmoedigen is altijd leuk! Vanaf 18.00 uur.

    S&B feest

    Als je het programm

    a van het

    Sluis-en-bruggenfees

    t bekijkt,

    dan weet je het eig

    enlijk met-

    een al. Het hoogtepu

    nt van het

    feest is de zaterdag.

    Vanaf 7.00

    uur ‘s ochtends tot en

    01.00 uur

    ‘s nachts zijn er contin

    u activitei-

    ten. Voor iedereen: v

    an de aller-

    kleinsten tot de oude

    ren.

    Het programma op de zate

    rdag is

    daarom niet voor niets du

    bbel zo

    dik. De kinderen mogen

    aftrap-

    pen met de Kindervrijmark

    t die om

    7.00 uur ‘s ochtends al be

    gint op

    de Hoogstraat. Om tien uu

    r begint

    in de Kom de Kindervisw

    edstrijd

    en wordt langzaam de

    braderie

    opgestart.

    De eerste muzikale klank

    en klin-

    ken vanaf het 13.00 door

    het cen-

    trum. De paalzitters, tenmi

    nste die

    er dan nog over zijn, mog

    en om

    20.00 uur van hun palen

    afstap-

    pen aan de sloepensteiger

    .

    Om 22.00 uur is er boven d

    e Vecht

    vuurwerk, eigenlijk als a

    fsluiter

    van het feest. Maar dan

    gaat de

    muziek nog een paar uurtj

    es door.

    Zaterdag is het

    programma dubbel zo dik

    Kinderviswedstrijd

    Liefhebbers van kunst k

    unnen

    hun hart ophalen op de

    Kunst-

    markt. Die wordt zaterdagm

    iddag

    gehouden aan de Oudegra

    cht.

    Kunstenaars en kunstver

    kopers

    presenteren daar vele

    werken

    aan de Weespers. Ideaal

    voor ie-

    dereen die nog wat mo

    ois aan

    de muur zoekt. Veel kuns

    t is van

    Weesper makelij.

    De Kunstmarkt aan de Oud

    egracht

    is zaterdagmiddag van 1

    2.00 tot

    18.00 uur.

    Op de donderdagavond

    wordt

    al een mooie baan uitge

    zet in

    de Kom en op zaterdag d

    oet het

    Activiteitenteam dit nogm

    aals,

    maar dan voor de jeugd v

    an 10-

    15 jaar.

    Het wordt geen racebaan, m

    aar kin-

    deren van 10 t/m 15 jaar

    oud mo-

    gen wel proberen de baan

    zonder

    nat te worden over te ste

    ken. Het

    waterteam heeft ons beloof

    d er een

    spectaculaire baan van te

    maken

    waarbij het dus bijna on

    mogelijk