2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali...

34
Foto PSV Jaarboek 2013-2014

Transcript of 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali...

Page 1: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Foto

PSV Jaarboek

2013-2014

Page 2: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Mooie foto

Page 3: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Inhoud

Page 4: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.
Page 5: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Prezemyslaw Tyton

Positie: Doel Rugnummer: 1

Geboortedatum: Nationaliteit: Polen

Lengte Gewicht Debuutwedstrijd

Mathias Zanka Jørgensen Positie: Verdediging Rugnummer: 2

Geboortedatum: nationaliteit Lengte

Gewicht Debuutwedstrijd

Karim Rekik Positie: Verdediging Rugnummer: 3

Geboortedatum: 2-12-1994 Nationaliteit: Nederland Lengte: 1,85m

Gewicht: 85 kg Debuutwedstrijd: PSV – Zulte Waregem (2-0)

Jeffrey Bruma

Positie: verdediging Rugnummer: 5 Geboortedatum: 13-11-1991

Nationaliteit: Nederland Lengte: Gewicht: 87 kg

Debuutwedstrijd: PSV – Zulte Waregem (2-0)

Page 6: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Adam Maher

Positie: Middenveld Rugnummer: 6

Geboortedatum: 20-7-1993 Nationaliteit: Nederland

Lengte: 1,75 m Gewicht: 65 kg Debuutwedstrijd: PSV – Zulte Waregem (2-0)

Ola Toivonen

Positie: middenveld Rugnummer: 7 Geboortedatum: 3-07-1986

Nationaliteit: Zweden Lengte: 1,91m

Gewicht: 74kg Debuutwedstrijd: 24 januari 2009 PSV-NAC Breda (2-2)

Stijn Schaars

Positie: Middenveld Rugnummer: 8

Geboortedatum:11-1-1984 Nationaliteit: Nederland

Lengte: Gewicht: 76 kg Debuutwedstrijd: PSV – Zulte Waregem (2-0)

Tim Matavz

Positie: aanval

Rugnummer: 9 Geboortedatum:

Nationaliteit: Slovenië Lengte Gewicht

Debuutwedstrijd:

Georginio Wijnaldum

Page 7: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Positie: Middenveld Rugnummer: 10

Geboortedatum: Nationaliteit: Nederland Lengte

Gewicht Debuutwedstrijd:

Jürgen Locadia

Positie: Aanval

Rugnummer: 11 Geboortedatum: Nationaliteit: Nederland

Lengte Gewicht Debuutwedstrijd: vvv Venlo – PSV (0-5)

Santiago Arias

Positie: Verdediging Rugnummer: 13

Geboortedatum: 13-1-1992 Nationaliteit: Colombia Lengte:

Gewicht: Debuutwedstrijd: Ado Den Haag – PSV (2-3)

Florian Jozefzoon

Positie: Aanval

Rugnummer: 14 Geboortedatum: 9-2-1991 Nationaliteit: Nederland

Lengte: 1,75 m Gewicht: 72 kg

Debuutwedstrijd: PSV – Zulte Waregem (2-0)

Page 8: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Jetro Willems

Positie: Verdediging

Rugnummer: 15 Geboortedatum:

Nationaliteit: Nederland Lengte Gewicht

Debuutwedstrijd

Luciano Narsingh

Positie: Aanval

Rugnummer: 17 Geboortedatum: Nationaliteit: Nederland

Lengte Gewicht Debuutwedstrijd

Zakaria Bakkali

Positie: Aanval

Rugnummer: 19 Geboortedatum:

Nationaliteit: België Lengte Gewicht

Debuutwedstrijd: PSV – Zulte Waregem (2-0)

Page 9: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Peter van Ooijen

Positie: Middenveld

Rugnummer: 20 Geboortedatum:

Nationaliteit: Nederland Lengte Gewicht

Debuutwedstrijd

Jeroen Zoet Positie: Doel

Rugnummer: 21 Geboortedatum: Nationaliteit: Nederland

Lengte Gewicht

Debuutwedstrijd: PSV – Zulte Waregem (2-0)

Memphis Depay

Positie: Aanval Rugnummer: 22 Geboortedatum:

Nationaliteit: Nederland Lengte

Gewicht Debuutwedstrijd

Stanislav Manolev

Positie: Verdediging

Rugnummer: 23 Geboortedatum:

Nationaliteit: Bulgarije Lengte Gewicht

Debuutwedstrijd

Joshua Brenet

Positie: Verdediging

Page 10: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Rugnummer: 26

Geboortedatum: nationaliteit

Lengte Gewicht Debuutwedstrijd: PSV – Zulte Waregem (2-0)

Oscar Hiljemark

Positie: Middenveld Rugnummer: 27

Geboortedatum: Nationaliteit: Zweden

Lengte Gewicht Debuutwedstrijd

Abel Tamata

Positie: Verdediging Rugnummer: 28 Geboortedatum:

nationaliteitLengte Gewicht

Debuutwedstrijd

Jorrit Hendrix Positie: Middenveld Rugnummer: 29

Geboortedatum: Nationaliteit: Nederland

Lengte Gewicht Debuutwedstrijd

Park Ji-Sung

Positie: Middenveld

Rugnummer: 33 Geboortedatum: Nationaliteit: Noord Korea

Lengte Gewicht

Page 11: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Debuutwedstrijd: PSV – AC Milaan (1-1)

Nigel Bertrams Positie: Doel Rugnummer: 41

Geboortedatum: Nationaliteit: Nederland

Lengte Gewicht Debuutwedstrijd

Page 12: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Competitie

Page 13: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV pakt drie punten in Den Haag

PSV heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-3 gewonnen van ADO. In Den Haag zorgden Wijnaldum, Holla (e.d.) en Willems voor de goals. PSV zag voor rust een flink veldoverwicht resulteren in een terechte 1-3 voorsprong. In de tweede helft maakte Van Duinen die in blessuretijd nog wel de aansluitingstreffer, maar PSV trok de drie punten uiteindelijk over de streep.

PSV in half uur naar 0-3 De basiself van PSV kende twee wijzigingen ten opzichte van het met 2-0 gewonnen UEFA Champions League-duel met Zulte Waregem afgelopen dinsdag. Jürgen Locadia nam de spitspositie over van Tim Matavz, terwijl Santiago Arias ten koste van Joshua Brenet zijn debuut op de rechtsbackpositie mocht maken. De Colombiaan zag hoe ploeggenoot Georginio Wijnaldum na een klein kwartier spelen op aangeven van Stijn Schaars voor PSV’s eerste competitietreffer van dit seizoen tekende. Aan de andere kant probeerde ADO het wel, maar verder dan een afstandsschot van Jerson Cabral kwam de thuisploeg niet. ADO-aanvoerder Danny Holla hielp PSV na vijfentwintig minuten spelen verder in het zadel, door een lange bal van Jeffrey Bruma over zijn eigen doelman heen te koppen: 0-2. Ondanks de ruime voorsprong nam PSV geen gas terug. Jetro Willems passeerde drie man, om vervolgens Gino Coutinho in de verre hoek te verschalken. Vlak voor rust maakte Holla namens ADO zijn fout goed, door Jeroen Zoet in de korte hoek te passeren. Aansluitingstreffer ADO In tegenstelling tot de eerste helft lag het initiatief na rust bij de thuisploeg. Ondanks veelvuldig balbezit voor de Hagenaren kwam het elftal van Phillip Cocu echter sporadisch in de problemen. Op een aantal spelhervattingen na lukte het ADO Den Haag nauwelijks om PSV-doelman Zoet aan het werk te zetten. Mike van Duinen was met een kopbal nog het meest dicht bij de aansluitingstreffer, maar de inzet van de ADO-spits ging over de goal van Zoet. Een ingelaste drinkpauze gaf PSV na ruim een uur spelen de mogelijkheid het defensief nog eens goed neer te zetten. Het bekende Haagse kwartiertje resulteerde diep in blessuretijd nog in de aansluitingstreffer van Van Duinen, maar PSV bleef in de slotminuut overeind, waardoor de eerste driepunter van het seizoen een feit is. Doelpunten: 12.0-1 Wijnaldum 27. 0-2 Holla (E.D) 33. 0-3 Willems 44. 1-3 Holla 90. 2-3 Van Duinen

Stijn Schaars omspeelt Kevin Jansen eenvoudig

Page 14: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Vermakelijk PSV ruim voorbij N.E.C

PSV heeft zaterdagavond ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. In het Philips Stadion werd N.E.C. in een vermakelijk duel met 5-0 verslagen. Smaakmaker Zakaria Bakkali maakte de eerste twee doelpunten van PSV, waarna aanvoerder Georginio Wijnaldum ook twee doelpunten achter elkaar maakte. Bakkali scoorde de vijfde.

Jongste PSV ooit Phillip Cocu stelde het jongste PSV ooit op (gemiddeld 20 jaar en 2 maanden), dat na twee keer Zulte Waregem en ADO Den Haag ook zijn vierde officiële wedstrijd van het seizoen won. N.E.C. was figurant in een wedstrijd waarin PSV continu het initiatief in handen had en veel drang naar voren toonde. Mooi was ook een moment van applaus vooraf aan de wedstrijd, ter ere van de overleden stadionspeaker Jan Hunting. Hij was maar liefst 47 jaar de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon.

Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel. Met Arias, Hiljemark en Locadia (voor Brenet, Schaars en Matavz) schoot het jonge PSV uit de startblokken. Na precies zes minuten maakte Bakkali op aangeven van Locadia zijn eerste doelpunt ooit in de Eredivisie, 1-0. Vier dagen geleden had hij ook al gescoord tegen Zulte Waregem. Tien minuten later was het Locadia die het net vond, maar hij scoorde vanaf randje buitenspel. Intussen genoot het publiek van de acties van Bakkali, schoot Hiljemark op goal en was ook Bakkali nog een keer dichtbij.

Bakkali, Wijnaldum Amper twee minuten na rust kwam Bakkali het strafschopgebied binnen en plaatste hij de bal met links in de verre hoek, 2-0. PSV had niet veel te duchten van N.E.C. en kon alleen maar blijven zoeken naar meer doelpunten. Na ruim een uur was het aanvoerder Georginio Wijnaldum die op aangeven van Maher het net vond, 3-0. Cocu bracht Jozefzoon (voor Depay) en Toivonen (voor Maher) in het veld, waarna PSV in de slotfase de drie punten kon binnenhalen. Een kwartier voor tijd haalde Wijnaldum opnieuw de trekker over, 4-0. Met een juweel van een goal maakte Bakkali zijn derde van de avond (5-0), een bal die hij in de kruising joeg nadat hij zijn man had gedold. Wát een avond voor de jonge Belg. De interlandperiode begint meteen na het weekeinde, waarna alweer de volgende wedstrijd op het programma staat; komende zaterdag thuis tegen Go Ahead Eagles.

Doelpunten: 6. 1-0 Bakkali 47. 2-0 Bakkali 61. 3-0 Wijnaldum 75. 4-0 Wijnaldum 82. 5-0 Bakkali

De 17-jarige Zakaria Bakkali houdt hier vier N.E.C.’ers bezig

Page 15: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV na rust langs Go Ahead Eagles PSV heeft zaterdagavond in eigen huis met 3-0 gewonnen van promovendus Go Ahead Eagles. In tegenstelling tot een lastige eerste helft, waarin Go Ahead bij vlagen gevaarlijk kon worden, had PSV het duel in de tweede helft volledig onder controle. Na rust maakten Florian Jozefzoon, Oscar Hiljemark en Memhpis Depay namens PSV de doelpunten.

Lastige eerste helft De in de basiself van PSV debuterende Florian Jozefzoon zag zijn ploeg vanaf de start van de eerste helft het initiatief nemen, maar het was moeilijk een opening te vinden in de hechte defensie van Go Ahead Eagles. De bezoekers uit Deventer probeerden het met name via de omschakeling, en kwamen via enkele dode spelmomenten zelfs dicht bij de goal van Jeroen Zoet. De goalie van PSV redde echter attent toen Jop van der Linden namens Go Ahead Eagles een vernuftig breed gespeelde vrije trap probeerde binnen te werken. Voor PSV was deze waarschuwing het sein om het tempo op te voeren, wat direct een aantal kansen opleverde. Eagles-doelman Elroy Room wist twee diagonale schoten van Tim Matavz en Memphis Depay ternauwernood te redden. Vlak voor rust was zelfs de paal nodig om een inzet van Depay te keren. Bij PSV heeft Joshua Brenet halverwege de eerste helft rechtsback Santiago Arias vervangen, die het met een gele kaart op zak moeilijk had tegen zijn directe tegenstander. Jozefzoon scoort bij debuut Na de hervatting zette PSV de voor rust ingezette lijn door. Met meer felheid en een hoger tempo lukte het de thuisploeg om de tegenstander de wil op te leggen. Het Philips Stadion zag het hogere tempo direct beloond worden met een terechte openingstreffer. Na goed terugleggen van Matavz verfraaide Jozefzoon zijn debuut door zijn ploeg met een knap schot op voorsprong te zetten. Een kleine tien minuten later was het opnieuw raak voor PSV, met wederom Matavz als aangever. De Sloveen gaf de bal op een presenteerblaadje voor ploeggenoot Oscar Hiljemark, zie zonder na te denken verwoestend in de korte hoek binnenschoot: 2-0. Aan de andere kant wist Go Ahead nauwelijks gevaar te stichten. Adam Maher had na een uur spelen de 3-0 op zijn schoen, maar zijn schot was een prooi voor Room. In de 83e minuut was het alsnog raak. Vanaf een meter of 25 schoot Memphis Depay een vrije trap buiten het bereik van Room in de verre hoek verwoestend binnen. Met deze uitstekende overwinning kan de ploeg van Phlilip Cocu zich opmaken voor het treffen tegen AC Milan, aanstaande dinsdag in een uitverkocht Philips Stadion Doelpunten: 48. 1-0 Jozefzoon 56. 2-0 Hiljemark 83. 3-0 Depay

Hiljemark en Maher ontdoen zich van Vriends

Page 16: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV speelt gelijk tegen Heracles Almelo PSV heeft in het Polman Stadion het eerste puntverlies in de Eredivisie geleden. Tegen Heracles Almelo werd het 1-1. De thuisploeg kwam via Lerin Duarte al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Invaller Ji-Sung Park maakte vijf minuten voor tijd het enige doelpunt voor PSV, waardoor het duel in Almelo in een gelijkspel eindigde. Rust: Heracles Almelo - PSV 1-0 PSV begon moeizaam aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De thuisclub zette PSV op eigen helft vast en creëerde de beste mogelijkheden. Bij een van de eerste mogelijkheden was het direct 1-0 voor Heracles Almelo. Lerin Duarte mocht vanaf de rand van het zestienmetergebied uithalen en passeerde met zijn schot doelman Jeroen Zoet. De ploeg van Phillip Cocu stelde daar weinig tegenover. Een vrije trap van Depay werd door Pasveer tot corner verwerkt en Locadia miste van dichtbij. Gelijkmaker Ji-Sung Park Ook na de rust lukte het PSV lange tijd niet om gevaarlijk te worden. Heracles Almelo was via Brian Linssen het dichtst bij een doelpunt. De linksbuiten schoot een bal op de lat en zag een corner van zijn voet in de kluts op de paal terecht komen. Via Ji-Sung Park maakte PSV in de slotfase alsnog de gelijkmaker. De Koreaan verving ruim 25 minuten voor tijd de geblesseerde Georginio Wijnaldum. Op aangeven van Schaars kon Park al vallend de bal achter Pasveer werken (1-1), waardoor PSV een nederlaag in Almelo bespaard bleef. Nabeschouwing Hoofdtrainer Phillip Cocu sprak na afloop van het gelijkspel (1-1) tegen Heracles Almelo van een lastige avond. Cocu vertelde de aanwezige journalisten in het Almelo vooral te balen van het vertoonde spel in de eerste helft. “Ook als je achterstaat of een tegendoelpunt krijgt, moet je je eigen spel blijven spelen. In de eerste helft vergaten we te voetballen.”

Doelpunten: 6. 1-0 Duarte 86. 1-1 Park

Ji-Sung Park schoot PSV in de 86e minuut langs Heracles Almelo.

Page 17: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Jubileumduel tegen Cambuur eindigt in 0-0 PSV is er niet in geslaagd het jubileumduel tegen SC Cambuur winnend af te sluiten. In een vol Philips Stadion werd het 0-0 tegen de Friezen. Na een openingsfase waarin beide ploegen kansen kregen nam PSV de wedstrijd in handen. Het team van Cocu kwam echter niet door de hechte verdediging van Cambuur heen met een doelpuntloos gelijkspel tot gevolg. Eerste helft: Bruma en Wijnaldum dicht bij openingstreffer Met Jorrit Hendrix als debutant in de basis in plaats van de geblesseerde Karim Rekik begon PSV geconcentreerd aan het jubileumduel. In een stijf uitverkocht Philips Stadion eiste de ploeg vanaf de aftrap de bal op, wat in de eerste tien minuten resulteerde in door Cambuur verijdelde schoten van Depay en Maher. De Friezen stelden daar in die openingsfase een schot van linksback Bijker (ruim voorlangs) en Lukoki (zijnet) tegenover. De grootste kans van de openingsfase was echter voor PSV. In de 15e minuut bereikte een hoekschop van Maher de vrijstaande Bruma, maar de mee opgekomen verdediger mikte de bal met zijn hoofd nipt naast. Vijf minuten later was ook Wijnaldum heel dichtbij. De aanvoerder nam de bal vanuit de lucht in één keer op de schoen, maar zag zijn poging uiteindelijk een metertje naast het doel van Cambuur-goalie Nienhuis belanden. Door de fel spelende bezoekers lukte het PSV in het restant van de eerste helft vervolgens niet om een opening te forceren. PSV probeert veel maar komt niet door de defensie heen Direct na rust schakelde PSV een tandje bij. Het tempo werd iets opgeschroefd en al in de vijfde minuut van de tweede helft leverde dat bijna de gewenste openingstreffer op. Een kort genomen vrije trap van Schaars belandde bij Hendrix die de bal subtiel over de kansloze Nienhuis op de lat wipte. Niet veel later volleerde Depay de bal een meter naast. In het vervolg vertraagde Cambuur de wedstrijd echter weer, waardoor de opleving aanvankelijk geen vervolg kreeg. De bezoekers, gecoacht door oud-PSV trainer Dwight Lodeweges, trokken zich heel gegroepeerd terug en loerden op een tegenstoot waardoor PSV maar niet door de defensie heen wist te stoten. Met nog een kwartier op de klok probeerde het publiek op de oosttribune met vocale steun de ploeg van Cocu op te peppen. PSV zette aan voor een slotoffensief en zag die bijna beloond worden via een vrije trap van Schaars. De routinier vond in de korte hoek echter Nienhuis op zijn pad. Vijf minuten voor zorgde de ingevallen Toivonen nog bijna voor de overwinning, maar de Zweed mikte de bal van dichtbij huizenhoog over de goal van de gasten. Het bleek het laatste gevaar van de wedstrijd, waardoor het ongeslagen PSV na 5 wedstrijden nu 11 punten heeft. De opkomst van beide teams voor de aftrap van het duel

Page 18: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV pakt punt na hectische tweede helft PSV heeft zijn ongeslagen status in de Eredivisie behouden na een 2-2 gelijkspel bij FC Twente. Memphis Depay had in beide goals een aandeel. Op aangeven van de linksbuiten maakte Georginio Wijnaldum in de tweede helft de 1-1, terwijl Depay zelf het tweede doelpunt voor zijn rekening nam. Voor Twente scoorden Eghan en Promes. PSV rust met 1-0 achterstand In exact dezelfde opstelling als twee weken geleden tegen SC Cambuur opende PSV verwachtingsvol tegen de thuisclub. De elf van Cocu probeerden het spel te maken op de helft van FC Twente, wat onder meer resulteerde in een bal op de Twentsche lat via Bjelland en een knikje van Matavz ruim naast de goal van doelman Marsman. Na een dik kwartier spelen waren het echter toch de Tukkers die enigszins uit het niets via middenvelder Eghan op een 1-0 voorsprong kwamen. Daarna hield Zoet met attent keeperswerk PSV een aantal keer goed in de wedstrijd. Na een periode waarin beide ploegen niet echt gevaarlijk werden, zette PSV de thuisclub wat meer onder druk en zag het zich daar via aanvoerder Wijnaldum bijna voor beloond. Zijn te zacht geplaatste bal kon echter uit de hoek geplukt worden door Marsman. Gelijkmaker Wijnaldum snel ongedaan gemaakt Zonder wijzigingen en in een vrij laag tempo had PSV het in de beginfase van de tweede helft opnieuw lastig om echt een vuist te maken. Hoewel ook FC Twente weinig kon uitrichten en geen haast maakte richting het doel van Zoet, wist PSV nauwelijks gevaarlijk te worden. Een schot in de handen van Marsman van de naar binnengekomen Depay in de 62e minuut was het grootste wapenfeit. Het bleek echter wel de opmars naar de gelijkmaker vier minuten later. Schaars stuurde met een puntgave steekbal Depay weg, die in het vervolg het overzicht behield en Wijnaldum in staat stelde om met een kopbal te scoren: 1-1. In de aanval daarna kon diezelfde Wijnaldum op tien meter vrij aanleggen, maar joeg hij de bal te wild over. Aan de andere kant was het wel direct raak. Een afgeslagen bal belandde in het strafschopgebied voor de voeten van Promes, die de bal simpel in het doel kon schuiven 2-1. Depay loodst PSV naar gelijkspel PSV antwoordde op zijn beurt bijna direct via de ingevallen Bakkali. Zijn door Bjelland getoucheerde schot, leverde slechts een hoekschop op. Zeven minuten voor tijd kwam het antwoord er alsnog. Na een lange pass van achteruit sneed linksbuiten Depay op dezelfde wijze als Mertens de afgelopen seizoenen deed, naar binnen en prikte de bal in de korte hoek achter Marsman: 2-2. Beide ploegen stelden zich daarna tevreden met een gelijkspel, waardoor PSV zowel zijn ongeslagen status als de tweede plek in de Eredivisie behoudt met 12 punten uit 6 wedstrijden. Eén punt daarboven staat PEC Zwolle dat eerder op de zaterdagavond bij Ajax verloor. Doelpunten: 17. 1-0 Eghan 66. 1-1 Wijnaldum 70. 2-1 Promes 83. 2-2 Depay

Wijnaldum kopt de 1-1 binnen in de 66e minuut

van de wedstrijd

Page 19: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV overloopt Ajax en pakt koppositie

PSV heeft zondagmiddag de koppositie in de Eredivisie op overtuigende wijze heroverd. In het Philips Stadion overliep de ploeg Ajax met 4-0. Na een gelijk opgaande eerste helft, zette PSV na rust aan en scoorde het binnen een kwartier via Tim Matavz, Jetro Willems, Oscar Hiljemark en Ji-Sung Park. De bezoekers uit de hoofdstad konden daar niets tegenover stellen.

Eerste helft mogelijkheden via Toivonen en Depay In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Ludogrets, had Cocu zijn elftal op drie posities gewijzigd. Brenet en Schaars verschenen aan de aftrap ten koste van Arias en Maher, terwijl Park de voorkeur kreeg boven Bakkali. Met die wijzigingen begon PSV uitstekend aan de topper. Al in de vierde minuut verscheen Toivonen na een prima counter alleen voor doelman Vermeer. De Ajax-keeper verkleinde zijn doel echter prima en kon de bal daardoor ternauwernood keren. Desondanks hield PSV in een sfeervol Philips Stadion in de openingsfase druk op de Amsterdammers en bleef de ploeg zo gevaar stichten. Zo kon onder meer Depay vrij inkoppen na een prima voorzet van Brenet, maar raakte hij de bal met zijn schouder. Na een betrekkelijk rustige periode raakte de ploeg van Cocu de grip op de wedstrijd een beetje kwijt en moest ook Zoet voor het eerst in actie komen. Met een stijlvolle duik tikte hij een schot van Van Rhijn echter stijlvol uit de hoek. Openingsgoal Matavz leidt PSV richting zege Net als in de eerste helft startte PSV na rust sterk. Zo bracht Depay via een prachtige slalom Schaars na 52 minuten in scoringspositie, maar werd de aanvoerder op het laatste moment naar beneden gewerkt door Denswil. Nijhuis zag er echter geen overtreding in, waardoor Vermeer de bal evenals in het begin van de eerste helft op het laatste moment kon keren. Direct een minuut later was het vervolgens wel raak. Depay ontfutselde Van Rhijn de bal bij de hoekvlag, gaf de bal voor en zag Matavz de bal achter de grabbelende Ajax-goalie werken: 1-0. Met die goal groeide het vertrouwen bij de ploeg van Cocu. Het publiek zette aan en in de 60e minuut kwam de verdiende beloning. Willems dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen, kapte zijn direct tegenstander uit met een sleepbeweging en schoot via een Ajax-been zijn tweede seizoenstreffer en daarmee de 2-0 binnen. Een mokerslag voor de Amsterdammers, die drie minuten later de genadeklap te verwerken kregen. Park bracht de bal namelijk bij Hiljemark die met een heerlijke boogbal vanaf randje zestien de derde treffer op zijn naam bracht. Teruggekeerde Park maakt vette overwinning compleet Vier minuten later was het alweer prijs. Matavz stuurde Park met het hoofd de diepte in, waarna de Zuid-Koreaan één-op-één met Vermeer ijzig koel bleef en de 4-0 binnenschoof. Omdat Zoet aan de andere kant tot tweemaal toe uitstekend uit zijn doel kwam, bleef een tegendoelpunt bovendien uit voor PSV dat door de overtuigende zege en de nederlaag van PEC Zwolle, eerder tegen Vitesse, naar de eerste plaats van de ranglijst stijgt. De ploeg van Phillip Cocu heeft nu na zeven wedstrijden 15 punten. De Zwollenaren volgen met 13. Doelpunten: 53. 1-0 Matavz 61. 2-0 Willems 64. 3-0 Hiljemark 68. 4-0 Park Vreugdedans na de 4-0 van Park

Page 20: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV lijdt in Alkmaar de eerste nederlaag dit seizoen PSV heeft in Alkmaar de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen AZ verloor de ploeg van Cocu zaterdagavond met 2-1. Hoewel PSV een eerdere achterstand via een goal van Depay nog kon wegwerken, had de koploper van de Eredivisie geen antwoord op de 2-1 van Jóhansson na rust. Bij PSV viel doelman Zoet na een uur uit met een liesblessure. Lastig begin in Alkmaar Na het midweekse bekertreffen tegen Telstar trad PSV tegen AZ met dezelfde elf spelers aan als tegen Ajax afgelopen zondag. Vanaf minuut één had de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu het lastig in Alkmaar. De thuisploeg domineerde, waar PSV juist zoekende was. Met name de voorzetten vanaf de vleugels brachten de PSV-defensie in gevaar. Op schoten van Roy Beerens en Aron Jóhannsson had Jeroen Zoet nog een antwoord, maar even later moest de PSV-doelman alsnog vissen. De volledig vrijstaande Nick Viergever kon geheel vrijstaand een voorzet vanaf links met het hoofd tot doelpunt promoveren. Na de verdiende voorsprong zakte de thuisploeg enigszins in, waardoor PSV meer ruimte kreeg om te voetballen. Tien minuten voor rust kwam voor PSV de beloning. Nadat hij zelf naar de grond werd gewerkt, schoot Memphis Depay een vrije trap van zo’n 20 meter snoeihard in de kruising. Blessure Zoet Direct na rust kregen beide ploegen een tik te verwerken. Bij de thuisploeg kon Donny Gorter niet doorspelen door een blessure aan zijn sleutelbeen, aan de kant van PSV was het keeper Zoet die vanwege een liesblessure vervangen diende te worden. Reservedoelman Przemyslaw Tyton werd vlak na zijn rentree in de goal van PSV van afstand verschalkt. Na onzorgvuldig uitverdedigen door de defensie van PSV was het AZ-spits Jóhannsson die met een - helaas voor PSV - knappe lob wist te scoren. Met het inbrengen van Zakaria Bakkali en Adam Maher probeerde het elftal van Cocu het nog wel, maar de defensie van AZ hield stand. Twintig minuten voor tijd kreeg PSV nog een domper te verwerken, toen ook Ji-Sung Park (die vandaag zijn 100e officiële wedstrijd in het shirt van PSV speelde) met een blessure van het veld moest. De nederlaag is PSV’s eerste in het huidige seizoen. Doelpunten: 21. 1-0 Viergever 35. 1-1 Depay 57. 2-1 Jóhansson Jeroen Zoet is kansloos op de kopbal van Viergever.

Page 21: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Locadia redt PSV tegen RKC Waalwijk

PSV heeft in de Eredivisie geen fout gemaakt tegen RKC. Diep in de slotfase maakte Jürgen Locadia het bevrijdende, winnende doelpunt. Halverwege de eerste helft bracht Ola Toivonen PSV op voorsprong. Robert Braber maakte op slag van rust uit het niets de 1-1. RKC-keeper Jan Seda hield zijn ploeg lang op de been, maar bezweek in de slotfase alsnog.

Eerste seizoenstreffer Toivonen, gelijkmaker via Braber Met Matavz en Hendrix weer terug in de basis probeerde PSV, waar ook Arias opnieuw mocht starten, de bezoekers uit Midden-Brabant direct op eigen helft vast te zetten. RKC trok zich op zijn beurt in het eerste kwartier voornamelijk terug en liet het balbezit aan de ploeg van Phillip Cocu. De eerste kansen waren zodoende ook voor PSV. Na twee minuten werd Bakkali’s voorzet voor de doellijn weggewerkt door de RKC-defensie en een kleine tien minuten later stonden de vingertoppen van Seda een treffer van Depay in de weg. Nadat Seda ook Depays tweede poging van afstand had gekeerd, was het in de 23e minuut wel raak. Toivonen werd diep gestuurd en faalde oog in oog met de RKC-goalie niet: 1-0. Vijf minuten later voorkwam de lat de tweede treffer, omdat Willems net iets te hoog mikte. Via Depay, Bakkali en Matavz werden er daarna opnieuw kansen gemist, waarna Robert Braber

op slag van rust de 1-1 achter Tyton schoof. Locadia zorgt voor opluchting Hoewel PSV ook in de tweede helft vanaf het begin initiatief naar voren toonde, was de eerste grote kans voor de bezoekers. Het was opnieuw Braber die te gemakkelijk door de defensie heen wist te glippen, waarna Tyton reddend moest optreden. Vrij vlot daarna was Depay alweer gevaarlijk namens PSV, maar zoals ook al eerder in de middag stond Seda een treffer van de buitenspeler in de weg. De kansen volgden zich vervolgens in rap tempo op. Invaller Zanka zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald, terwijl Maher en Bakkali van afstand opnieuw Seda op hun pad vonden. Nadat ook Schaars en Bruma de Tsjechische doelman redding zagen brengen en het eindsignaal dichterbij kwam, ebde het geloof op een goede afloop verder weg. Nadat RKC-aanvoerder Duits met tweemaal geel van het veld was gestuurd, kwam de verlossende 2-1 er echter alsnog. Een lange bal werd door de tot dan toe foutloze Seda verkeerd ingeschat, waarna Locadia in de 89e minuut, tot opluchting van iedereen met een PSV-hart, de winnende 2-1 op het bord tevoorschijn toverde. Doelpunten: 23. 1-0 Toivonen 45 1-1 Braber 89. 2-1 Locadia 86. Rode kaart Sander Duits(2x geel)

Goal van Locadia in de laatste minuut van de reguliere speeltijd

Page 22: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Nederlaag tegen FC Groningen

PSV heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van FC Groningen.

In Stadion Euroborg was Kostic de maker van de enige treffer.

Na een slechte eerste helft leek PSV na rust het heft in handen te

nemen, maar juist op dat moment kwam de thuisploeg via een

counter op voorsprong. Door de nederlaag blijft PSV voorlopig de nummer twee achter

koploper FC Twente.

Slordige eerste helft

Na de interlandonderbreking van het afgelopen weekeinde trad PSV in Groningen aan met

Przemyslaw Tyton als vervanger van de geblesseerde Jeroen Zoet. Verder was er voor het

eerst sinds lange tijd weer een basisplaats voor de van een blessure teruggekeerde Zakaria

Bakkali. De jonge Belg zag dat zijn elftal het vanaf de beginfase lastig had in Euroborg. Het

lukte PSV weinig de bal in de ploeg te houden. Na een felle start verviel de thuisploeg na een

kwartier spelen ook in het om zeep helpen van balbezit, waardoor de wedstrijd een waar

foutenfestival werd. Ondanks het slordige spel waren de grootste kansen voor PSV. Met name

Memphis Depay had de openingstreffer meerdere malen op zijn schoen, maar óf zijn poging

ging naast óf Marco Bizot lang in de weg. De grootste kans was vlak voor rust voor Ola

Toivonen, maar ook zijn inzet van dichtbij was Bizot de baas.

Doelpunt Kostic

Na de onderbreking leek PSV sterker uit de startblokken te komen. Uit een aanval over de

rechterflank bereikte Bakkali de vrijstaande Depay, die met een geplaatst schot doelman Bizot

tot een knappe redding dwong. Via een snelle omschakeling profiteerde de thuisploeg

vervolgens direct van een overtalsituatie. Tjaronn Chery vond aan de rechterkant Flip Kostic,

die Tyton met een schuiver door de benen kansloos liet. Met onder meer drie aanvallende

wissels trachtte de technische staf van het tij te keren, maar de gevaarlijkste momenten

speelden zich ook na de 1-0 af voor de goal van Tyton. Wanneer PSV er wel uit kwam was de

eindpass niet goed, of het schot te zacht. Het lukte de ploeg van Phillip Cocu daarom niet

meer tot scoren te komen. Met een overwinning had PSV de koppositie van FC Twente over

kunnen nemen, maar voorlopig blijft PSV dus tweede in de Eredivisie. Doelpunt: 50. 1-0 Kostic

Przemyslaw Tyton net op tijd zijn doel uit

Page 23: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Europa

Page 24: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Sterk PSV zet goede stap tegen Zulte Waregem In een sfeervol Philips Stadion heeft PSV de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League met 2-0 gewonnen van Zulte. De sterk vernieuwde ploeg van coach Phillip Cocu speelde met gif en straalde geen moment uit dat er iets te halen viel voor de bezoekers. Memphis Depay en Jürgen Locadia zorgden in de tweede helft voor de treffers. Sterke eerste helft niet beloond met treffer Ondanks het feit dat hoofdcoach Phillip Cocu het jongste PSV-elftal ooit het veld in stuurde, leek de ploeg geen enkel moment last van zenuwen te hebben. Al in de tweede minuut dribbelde de 17-jarige Bakkali driftig naar binnen om de bal in het vervolg ver buiten het bereik van Zulte-doelman Bossut op de paal te schieten. Het bleek de opmaat voor een beginfase waarin PSV de wedstrijd controleerde door de Belgen al vroeg op eigen helft onder druk te zetten. Dat spel zorgde in de eerste dertig minuten onder meer voor kansen voor Matavz en Wijnaldum. Nadat de ploeg wat gas had teruggenomen, was het in de tweede deel van de eerste helft opnieuw PSV dat de wedstrijd bepaalde en kansen kreeg. Via Depay (schot over) en Bakkali (schuiver voorlangs) was het tweemaal dichtbij de verdiende voorsprong. In de 37e minuut leek die voorsprong er via Depay ook te komen, maar zijn kopbal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Prachtgoal Depay bezorgt PSV verdiende voorsprong In de tweede helft ging PSV aanvankelijk door met het goede spel uit het eerste bedrijf. Wederom was het Bakkali die dit keer binnen de minuut van de aftrap het doel van Bossut onder vuur probeerde te nemen, maar de volley van de jonge Belg verdween enkele meters naast de verkeerde kant van de paal. Nauwelijks vijf minuten later combineerde Wijnaldum prima met Matavz, maar de aanvoerder van PSV punterde de bal tegen de verre paal. Na de eerste gerichte doelpoging van Zulte Waregem van De Fauw, gevolgd door een prima reactie van doelman Zoet brak Depay in de 61e minuut de ban voor PSV. Uit het niets ontving de linksbuiten de bal op ruim 25 meter van het doel van de bezoekers en kegelde hem met veel effect in de lange hoek: 1-0. Een beauty van de aanvaller die sinds zijn twaalfde voor de club speelt. Gesterkt door de voorsprong ging PSV op zoek naar meer. Zo vond Bakkali een minuut later in de korte hoek doelman Bossut op zijn weg en wipperde Wijnaldum de bal in de 65e minuut op de lat. Locadia verdubbelt score bij eerste balcontact Acht minuten later waren het de bezoekers die dichtbij waren. Een afgeslagen vrije trap werd opnieuw ingebracht en net naast gekopt door Leye. Ironisch genoeg was het na deze kans aan de andere kant evenals bij de openingstreffer direct weer raak voor PSV. Brenet (19), debutant in de basis, bezorgde de bal met een uitstekende rush vanaf de rechterflank in de 75e minuut bij invaller Locadia die bij zijn eerste balcontact beheerst de 2-0 binnenschoot. In het restant van het duel was PSV nog enkele malen dicht bij de derde treffer. Invaller Jozefzoon, Maher en Depay waren echter niet scherp genoeg in de afronding. PSV speelde een fase van de wedstrijd met maar liefst zes tieners op het veld. Doelpunten: 61. 1-0 Depay 75. 2-0 Locadia De bal scheert met hoge snelheid langs de verdedigers van SV Zulte Waregem.

Page 25: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV naar volgende ronde na 0-3 zege

PSV is gekwalificeerd voor de play-offs van de UEFA Champions League. In Brussel werd SV Zulte Waregem met 0-3 verslagen. Na rust maakte Tim Matavz het belangrijke doelpunt uit een strafschop, nadat Colpaert eraf moest na een bewuste handsbal. Ook scoorden Bakkali en Maher hun eerste doelpunt. Aanstaande vrijdag is de loting voor de volgende ronde.

Kansen Depay en Matavz PSV startte in het Constant Vanden Stock Stadion met dezelfde elf spelers als een week geleden in Eindhoven, toen het team van Phillip Cocu met 2-0 won door goals van Depay en Locadia. In de wetenschap dat één doelpunt zo goed als zeker plaatsing betekende - Zulte Waregem moet er dan minimaal vier maken - begon PSV gecontroleerd aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de Belgen, toen Leye het al na ruim vijf minuten mocht proberen. De vele meegereisde PSV-fans zagen hoe het gevaar werd weggewerkt en hoe Depay aan de overkant een kans kreeg. Kort voor rust kreeg ook Matavz een goede mogelijkheid, maar hij zag hoe doelman Bossut ingreep. PSV slaat toe Na rust deelde PSV de mokerslag uit die de tweekamp ging beslissen. Nadat een aantal PSV’ers al kansen had gekregen, onder wie Depay en Wijnaldum, was het Depay die op weg was naar een doelpunt. Omdat te voorkomen maakte verdediger Colpaert bewust hands, waardoor de bal op de stip ging. Matavz faalde niet: 0-1 voor PSV en bij die stand moest Zulte Waregem, met tien man, nog vier keer scoren. In het restant van de wedstrijd kwam de comfortabele voorsprong niet meer in gevaar en konden de vele meegereisde supporters blijven feestvieren. Een kwartier voor tijd scoorde Zakaria Bakkali zijn eerste doelpunt voor PSV. De 17-jarige aanvaller volleerde de bal ineens binnen op aangeven van Memphis Depay, een prachtige goal. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte er Adam Maher er ook nog 0-3 van. De eerste horde is genomen, het ticket is binnen, PSV is een stap dichter bij de Champions League! Mogelijke tegenstanders PSV loot vrijdag één van de vijf mogelijke tegenstanders in de play-offs Champions League: AC Milan, Arsenal, Olympique Lyon, Schalke 04 of Zenit. Dat zijn de vijf ploegen die de beste Europese ranking hebben van de tien clubs die deelnemen aan de play-offs. PSV is sowieso al geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Europa League, krijgt ook het startgeld dat is gekoppeld aan de play-offs en heeft dus een kraker van jewelste voor de boeg in het Philips Stadion en elders in Europa.

Doelpunten

57. 0-1 Matavz (pen.)

73. 0-2 Bakkali

90. 0-3 Maher

*Bijzonderheden:

56. Rood Colpaert (hands)

Memphis Depay draait knap weg bij Karel D'Haene

Page 26: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV naar gelijkspel tegen AC Milan PSV heeft het eerste duel tegen AC Milan voor de play-offs om de Champions League gelijkgespeeld (1-1). PSV liep in de eerste helft tegen een onverdiende achterstand aan, doelpunt Stephan El Shaarawy, maar kwam na een uur spelen door een goal van Matavz terecht op gelijke hoogte.

Goed begin PSV PSV begon sterk aan de wedstrijd tegen AC Milan. Via Maher stond de thuisploeg na amper een minuut spelen al bijna op voorsprong. De middenvelder was het eindstation na een schitterende combinatie tussen Depay, Wijnaldum en Matavz. Maher toucheerde de bal nog wel met zijn tenen, maar zijn poging ging net langs het doel van Christian Abbiati. De eerste minuut was de opmaat voor een sterke eerste helft van PSV. Wijnaldum, Willems en Depay namen het AC Milan-doel onder vuur, maar zonder succes. 0-1 Stephan El Shaarawy Een van de eerste keren dat AC Milan gevaarlijk werd, was het direct raak. De mee opgekomen rechtsachter Ignazio Abate bereikte na een kwartier spelen Stephan El Shaarawy, die Zoet met een rake kopbal kansloos liet (0-1). Ondanks de achterstand bleef PSV de gehele eerste helft het betere van het spel houden. Met name Maher was dichtbij de gelijkmaker voor de ploeg van Phillip Cocu. Een eerste poging werd tot corner gekeerd door het been van een Italiaanse verdediger, zijn tweede schot belandde op de vuisten van Abbiati en vlak voor rust stond de lat een treffer van de middenvelder in de weg. Doelpunt Tim Matavz Net als in de eerste 45 minuten was El Shaarawy de gevaarlijkste speler aan Italiaanse zijde aan het begin van de tweede helft. De aanvaller dook vijf minuten na de rust tot tweemaal toe gevaarlijk op voor het doel van Zoet. Zijn eerste poging ging net voorlangs, de tweede mogelijkheid werd onschadelijk gemaakt door de goed oplettende Brenet. Het antwoord van PSV volgde snel. Een snoeihard schot van Bruma werd nog gekeerd door Abbiati, maar op de kopbal van dichtbij van Matavz had de ervaren doelman geen antwoord (1-1). Kansen op winst Aangemoedigd door de 35.000 PSV-supporters in het Philips Stadion ging PSV vervolgens op zoek naar de winst. Een poging van Jozefzoon, in de ploeg gekomen voor Ji-Sung Park, werd tot corner verwerkt door AC Milan-verdediger Zapata. Uit de daaruit volgende hoekschop kopte verdediger Rekik maar net langs het doel van Abbiati. Aan de andere kant zorgde Zoet er met een schitterende redding voor dat PSV een onverdiende nederlaag bespaard bleef. Volgende week woensdag is in Milaan de return.

Doelpunten

15. 0-1 El Shaarawy

60. 1-1 Matavz

Een vlammend schot van Adam Maher,

maar de lat redt Milan.

Page 27: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Moedig PSV onderuit in Milaan PSV heeft de return van de UEFA Champions League play-offwedstrijd tegen AC Milan verloren. In San Siro werd het 3-0. Kevin-Prince Boateng (2x) en Mario Balotelli verzorgden de doelpunten. Door de nederlaag in Milaan is PSV uitgeschakeld in de Champions League. In plaats daarvan komt de ploeg van Phillip Cocu uit in het Europa League-toernooi.

Grote kans Tim Matavz PSV begon sterk aan de wedstrijd in San Siro. Net als in het Philips Stadion speelde de ploeg van Phillip Cocu een groot deel van de eerste 45 minuten op de helft van AC Milan. Tim Matavz, die tijdens de heenwedstrijd in Eindhoven de gelijkmaker maakte, bracht PSV na acht minuten bijna op voorsprong. Joshua Brenet bracht de Sloveense spits met een goede voorzet in stelling, maar de kopbal van Matavz werd door AC Milan-doelman Christian Abbiati gekeerd. 1-0 Kevin-Prince Boateng De eerste de beste mogelijkheid voor de Italianen was direct raak. Kevin-Prince Boateng mocht van afstand uithalen. De Ghanees deed dat hard en zuiver, waardoor Jeroen Zoet kansloos was. Na de 1-0 van Boateng kregen beide ploegen mogelijkheden. Montolivo, rakelings naast, en El Shaarway, onderkant lat, waren in de tegenstoot gevaarlijk voor de thuisclub. Voor PSV waren Maher en Willems dichtbij de gelijkmaker. Een schitterend afstandsschot van Maher werd door Abbiati tot corner verwerkt, terwijl een voorzet van Willems op de lat belandde. AC Milan slaat opnieuw toe De tweede helft in San Siro begon veelbelovend voor PSV. Memphis Depay passeerde Ignazio Abate en vond de vrijstaande Georginio Wijnaldum. De aanvoerder schoot echter hard op het lichaam van Abbiati. Wat zich voor rust voltrok, herhaalde zich na de pauze. PSV kreeg vrijwel direct na de grote mogelijkheid van Wijnaldum een tegendoelpunt te verwerken. Philippe Mexes verlengde een corner tot bij Mario Balotelli, wiens schot Jeroen Zoet kansloos liet (2-0). Europa League voor PSV Met het inbrengen van Florian Jozefzoon voor Ji-Sung Park, Ola Toivonen voor Adam Maher en Jürgen Locadia voor Memphis Depay probeerde PSV in het restant van de tweede helft de achterstand van twee doelpunten te overbruggen. PSV drukte AC Milan wel terug op de eigen helft, maar een doelpunt leverde dat niet op. Stijn Schaars nam tweemaal van afstand het doel van Abbiati onder vuur, maar even zo vaak bleek de ervaren Abbiati een sta in de weg. AC Milan was een stuk effectiever. Kevin-Prince Boateng bracht, zij het geflatteerd, tien minuten voor tijd de 3-0 eindstand op het scorebord. Door de nederlaag gaat PSV de Europa League in.

Doelpunten:

9. 1-0 Boateng

55. 2-0 Balotelli

77. 3-0 Boateng

Balotelli kopt de 2-0 binnen in de 55e minuut

Page 28: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV begint Europa League met 0-2 nederlaag PSV heeft het eerste duel in de groepsfase van de Europa League met 0-2 verloren van PFC Ludogorets. Voor het oog van 11.000 toeschouwers had PSV een lastige avond in het Philips Stadion. Na een gelijk opgaande eerste helft en 0-0 ruststand raakte de Bulgaarse kampioen in de tweede helft op stoom, waardoor PSV uiteindelijk met lege handen staat. Eerste helft: nauwelijks kansen In de beginfase van de eerste helft lieten de bezoekers zien zich niet te gaan ingraven vanavond. De eerste twee schoten kwamen dan ook op naam van aanvaller Marcelinho, maar echt gevaar bleef uit. PSV pakte daarna het initiatief en voerde het tempo lichtjes op. Dit zagen de ruim 11.000 toeschouwers echter niet omgezet worden in kansen. Jetro Willems kon na een goede combinatie met Tim Matavz opstomen naar de goal van de bezoekers, maar hij vergat de trekker op tijd over te halen. Vijf minuten voor rust was Jeffrey Bruma - vanwege het ontbreken van Stijn Schaars vandaag aanvoerder van PSV - er met een kopbal nog het meest dichtbij. Vlak voor rust kreeg PSV nog een tegenvaller te verwerken. Vanwege een blessure kon Willems niet verder, waardoor Zanka voor het eerst sinds lange tijd weer minuten mocht maken in de hoofdmacht van PSV. Tweede helft: twee Bulgaarse goals Ondanks goede intenties van de thuisploeg was het niet PSV, maar Ludogorets dat na rust sterker werd. Via snelle uitbraken dook de Bulgaarse landskampioen enkele keren op voor Zoet. De reactie van PSV kwam na een goede ingreep van Jorrit Hendrix, die daarna met een breedtepass Maher in staat stelde om uit te halen. Het harde schot van de middenvelder belandde helaas voor PSV op de vuisten van keeper Stoyanov. Ongelukkig balverlies op de helft van Ludogorets luidde na een uur spelen de 0-1 in. Vanuit de omschakeling wist Zoet door goed uit te komen de bal in eerste instantie nog werk te werken, maar vanuit de rebound was het voor Bezjak een koud kunstje om de bal over de doelman van PSV in het lege doel te wippen. Het offensief wat PSV vervolgens opende werd direct afgestraft met een tweede tegengoal. Hoewel de paal Misidjan in de weg stond, was het vanuit de rebound wel raak. PSV probeerde het daarna nog wel, maar dat mocht niet baten. Gezien het spelbeeld in de tweede helft is de 0-2 nederlaag niet eens onterecht te noemen. Doelpunten: 60. 0-1 Bezjak 74. 0-2 Misidjan Op deze inzet kon Jeroen Zoet nog redding brengen.

Page 29: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV doet goede zaken in Odessa PSV heeft donderdagavond in de UEFA Europa League goede zaken gedaan door in Odessa met 2-0 te winnen van FK Tsjornomerts. Memphis Depay was belangrijk door al vroeg in de wedstrijd een schitterende goal te maken. Florian Jozefzoon maakte vlak voor tijd de 0-2. Met de overwinning heeft PSV de valse start in de groep tegen Ludogorets weer rechtgetrokken. Een verslag vanuit de Oekraïne. Schitterend doelpunt Memphis Phillip Cocu had zijn ploeg op een aantal posities gewijzigd en daar kwam in de warming-up nog een onverwachte verandering bij. Hendrix kreeg een bal tegen het hoofd en kon niet spelen, waardoor Zanka in hen centrum naast Bruma werd geposteerd. PSV ging goed van start en bepaalde het tempo, wat na minder dan een kwartier leidde tot de openingsgoal. Locadia deed het voorbereidende werk, waarna Depay goed open draaide en de trekker overhaalde: 0-1. Met een werkelijk prachtig schot in de kruising bracht hij PSV aan de leiding, waarna het team op zoek ging naar meer. Gedurende de hele eerste helft hield PSV geduldig de controle en was nog wel wat gevaar, maar grote kansen kwamen niet meer. FK Tsjornomerts stelde er niet veel tegenover, op een aantal afzwaaiende schoten na. Verloop tweede helft Na rust was het spelbeeld min of meer hetzelfde, al groeide FK Tsjornomerts wat beter in de wedstrijd en kreeg PSV nog steeds maar weinig kansen. Przemyslaw Tyton greep twee keer prima in op pogingen van de thuisploeg, die de hele wedstrijd werd gesteund door een ongekend fanatiek en luidruchtig publiek. Phillip Cocu bracht Jozefzoon met nog een kwartier te gaan voor Bakkali en zag hoe PSV wat meer achteruit moest. Diezelfde Jozefzoon bepaalde in de 88e minuut de eindstand 0-2. Na een pass op maat omspeelde hij de doelman en schoof de bal in het lege doel binnen. Ludogorets koploper Door de overwinning heeft PSV nu drie punten uit twee wedstrijden. Ludogorets, dat in Eindhoven wist te winnen, was ook de baas over Dinamo Zagreb en gaat nu aan de leiding in de poule. PSV gaat in de volgende speelronde op bezoek bij de Kroaten. Vrijdag vliegt PSV terug naar Nederland en werkt het team toe naar de volgende wedstrijd, zondag thuis tegen RKC Waalwijk in de competitie. Doelpunten 13. 0-1 Depay 88 0-2 Jozefzoon Stijn Schaars neemt de vrije trap

Page 30: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV neemt punt mee uit Zagreb PSV heeft donderdagavond een punt overgehouden aan de ontmoeting met Dinamo Zagreb. In een vlakke wedstrijd bleef het uiteindelijk 0-0. Door dat resultaat staat PSV nu op vier punten uit drie wedstrijden. PSV had in Kroatië zicht op meer, maar door het lage aantal kansen was de eindstand een goede afspiegeling van de wedstrijd. Verloop eerste helft Cocu trad in het nagenoeg lege Maksimir Stadion aan met drie wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd afgelopen zondag. Arias, Jozefzoon en Locadia verschenen allemaal aan de aftrap, waarna het duel voorzichtig op gang kwam. Lang was er een evenwicht, met pas na een half uur een grote kans voor Dinamo via Soudani. Tyton bracht echter uitstekend -redding. Aan de overzijde bracht het team aanvallend nog maar weinig. Vijf minuten voor rust kopte Toivonen uit een corner in, maar veel meer wapenfeiten vielen nog niet te noteren. Een groot schouwspel was de wedstrijd voor rust nog niet te noemen en met 0-0 gingen beide teams de catacomben in. Tweede helft In de tweede helft had PSV onder meer een vrije trap van aanvoerder Schaars, maar die was een makkelijke prooi voor doelman Zelenika. Na een klein uur werd Willems gewisseld voor Tamata en een kwartier voor tijd kwam ook Matavz in de plaats van Locadia. In die fase van de wedstrijd leek bij Dinamo de vermoeidheid toe te gaan slaan en was het aan PSV om het tempo op te schroeven. Dat gebeurde echter niet, waardoor het een sobere wedstrijd bleef. PSV reist vrijdagochtend terug naar Nederland, waarna de voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen Roda JC (zondag, 12.30 uur wintertijd) begint. Ola Toivonen is dichtbij het doel van Dinamo Zagreb.

Page 31: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.
Page 32: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

Knvb Beker

Page 33: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.

PSV bekert door na 4-1 zege op Telstar PSV heeft zich via een overwinning op Telstar geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker. In het Phillips stadion werd het 4-1. Jürgen Locadia was de man van de avond. De spits van PSV tekende voor een hattrick. Florian Jozefzoon maakte met de andere PSV-treffer een 0-1 achterstand ongedaan. Benutte strafschop laat PSV met voorsprong rusten Phillip Cocu had zijn elftal op zes plaatsen gewijzigd ten opzichte van de topper tegen Ajax. Met Tyton, Arias, Tamata, Bakkali, Locadia en Jozefzoon in de ploeg startte PSV aan de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. De huidige nummer drie van de Jupiler League kwam al na negen minuten op voorsprong toen Matusiwa profiteerde van zwak verdedigen bij PSV: 0-1. Het was geen beste eerste helft van PSV, dat moeite had om met verzorgd spel tot uitgespeelde kansen te komen. Vijf minuten voor rust bracht Jozefzoon PSV desondanks weer langszij. De buitenspeler werd middels een steekballetje aangespeeld door Toivonen en zorgde met een schuiver voor 1-1. In de blessuretijd van de eerste helft werd Arias gevloerd door Varkevisser en wees de arbiter naar de stip. Locadia benutte het buitenkansje beheerst en bracht PSV aan de leiding, 2-1. Hattrick Locadia hoogtepunt van de avond De opleving aan het eind van de eerste helft kreeg na de pauze bijna direct een vervolg. In de 50e minuut dook Toivonen, na een vlot één-tweetje met Locadia, namelijk vrij op voor het doel van Telstar. Het schot van de Zweed mistte echter precisie, waardoor Varkevisser de bal wist te pareren. Zonder verder tot kansen te komen behield PSV daarna de controle over de wedstrijd. De bezoekers probeerden het op hun beurt zo af en toe met een schot van afstand, maar echt gevaarlijk werden ze daar niet mee. Een kwartier voor tijd viel vervolgens de beslissing en opnieuw kwam de treffer van elf meter. Telstar-speler Kok trok Toivonen bij een hoekschop opzichtig aan de arm, waarna scheidsrechter Wiedemeijer voor de tweede keer voor een strafschop floot. Locadia bleef wederom koel en zette PSV daarmee op een 3-1 voorsprong. In de 89e minuut was het slotakkoord eveneens voor Locadia. De spits tekende met zijn derde treffer van de avond voor de 4-1 eindstand. Na een enigszins stroef begin, bekert de ploeg van Cocu daardoor uiteindelijk toch vrij eenvoudig door. PSV treft in de volgende ronde van de KNVB Beker Roda jc. Doelpunten 9. 0-1 Matusiwa 40. 1-1 Jozefzoon 45+3. 2-1 Locadia 74. 3-1 Locadia 90. 4-1 Locadia

Florian Jozefzoon ontwijkt een tackle van Paul Kok.

Page 34: 2013-2014 Foto...de vaste omroeper van het Philips Stadion en kreeg een warm eerbetoon. Goal Bakkali Cocu had het team op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Brussel.