GOAL 31-3-2009

Pagina 1

Voetbalvereniging B.E.W Opgericht 10 Augustus 1951

Bestuur

Voorzitter Jacobus Dolsma 0521-382191 Vicevoorzitter Marcel Bouwhuis 0521-383240 Secretaris Chris van de Woude 0521-382394 Penningmeester Rene Zijlstra 0521-381387 2de penn. meester/ledenadm. Rina Prent 0521-381714 Wedstrijd secretaris Aaldert Wanders 0521-381482 Alg. bestuurslid Jan Hoogenkamp 0521-382445 Kantinecommissie Marcel Bouwhuis 0521-383240 Technische Zaken Steef van Erkelens 0521-382973

Kantine Middenweg 11 0521-382140 Consul Jan Hoogenkamp 0521-382445 Afgelastingen: Teletekstpagina 603 Elftalleiders:

1ste Elftal Lieffert Ekkels 06-50854407 2de Elftal Klaas Schaap 06-53727475 3de Elftal Jochem Blum 0521-382178 4de Elftal Tinus Kuiper

Eric Versleyen 0521-382737 0521-383210

Dames Jeugdcoördinator Lammie Groen 0521-380542 Verzorging Steef van Erkelens 0521-382973

Kantinediensten

dinsdag 15 september 2009 Pascal donderdag 17 september 2009 Appie vrijdag 18 september 2009 Martijn S zaterdag 19 september 2009 Grietje Eleveld zaterdag 19 september 2009 Fam. Bronkhorst zondag 20 september 2009 Marcel Eelco + Esther zondag 20 september 2009 Roelie + Roelenka

dinsdag 22 september 2009 Marcel

donderdag 24 september 2009 Appie vrijdag 25 september 2009 Jeroen en Sjaak

zaterdag 26 september 2009 Rianne van Koppen

zaterdag 26 september 2009 Fam. Sieders zondag 27 september 2009 Chris koffie zondag 27 september 2009 Gezinus + Corintha + Jochem

dinsdag 29 september 2009 Patrick

De sleutel kan opgehaald worden bij Marcel Bouwhuis, Kreuzeveen 35 tel. 383240.

Wil je een unieke ervaring in je leven meemaken

wordt dan medeleider bij het dynamische 2e elftal.

Wil je meer informatie bel dan met

Klaas Schaap telefoon 0521-382400

Mobiel 06 - 53727475

Page 8: GOAL 14 September
Page 9: GOAL 14 September

Pagina 4

BEW E2 – FC Meppel E6 12 september 2009 Rodyen kan vandaag niet meevoetballen, Daan Pit speelde vandaag voor hem. Al snel in de eerste helft maakt Daan het eerste doelpunt 1 - 0. Dit blijft zo tot de 2e helft. 10 minuten na de pauze komt het eerste tegendoelpunt: 1 – 1. Na 12 minuten maakte de tegenpartij (Meppel) weer een doelpunt en dus werd het 1 – 2. Na een poosje werd het 2 – 2 doordat Meppel in eigen doel schoot. Weer even later stonden we voor, omdat Joris het 3 – 2 maakte. En als laatste maakte Daan nog een doelpunt en bracht daarmee de eind-stand op 4 – 2. Wybren

B.E.W D1- Giethoorn D1 We speelden heel erg goed. Het was ook erg lekker weer. En het was gelijk in de 2de minuut 0-1. Want Wessel schoot hem keihard in de kruising vanaf de penalty stip. En we waren allemaal hartstikke blij. Daarna scoorde Leen de 0-2. En Leen en Stef hadden ook erg veel kansen. --------------------Rust-------------------------- We hadden niet veel veranderd aan de opstelling. Maar toen gebeurde het de bal kwam voor het…….. ! ERRAL SCOORDE! Iedereen was hartstikke blij. Erral heeft nu al 2 GOALS in zijn hele carrière. Dus het stond 0-3. Maar we gingen nog door: dus het werd nog 0-4 van Leen. Het was een hele mooie wedstrijd. En de volgende keer proberen we het weer. Dan gaan we weer voor 170%. Groetjes Thijs Duiker.

Page 10: GOAL 14 September
Page 11: GOAL 14 September

Pagina 5

Training voor D2: De training van dinsdagavond begint om 18.15 en eindigt rond 19.30. Als er iemand niet kan trainen, graag even afbellen naar mijn nummer: 06-50945821 Als er iemand niet aanwezig kan zijn bij de wedstrijd van zaterdag, graag con-tact opnemen met Hans Eenhoorn. René Verlaat

BEW D1 / OFW 22-08-2009 In de eerste helft ging het niet zo goed. We stonden 3-0 achter. In de tweede helft ging het wat beter. leen had nog gescoord. We waren veel veller. Het jamere was dat Tim niet mee kon doen omdat hij een zere rug had. Maar toch hadden we ons best gedaan maar we hadden met 6-1 veloren. Groetjes, Ben Boonstra

Bew D1 – Old Forward D1. WE begonnen goed aan de wedstrijd en stef kreeg een mooie kans. Helaas ging deze er niet in. Daarna kwam een counter en en werd het 0-1 Als volgde de 0-2 en de 0-3 ook. Toen duurde het even maar toen vielen de 0-4 en de 0-5 ook. Toen was het pauze. In de 2e helft heeft old forward nog 4 keer gescoord. Daarna kregen we nog een penalty maar die miste jamy helaas. Het werd uiteindelijk 0-9. MVG, Betto

Page 12: GOAL 14 September
Page 13: GOAL 14 September

Pagina 6

Programma komende 2 weken

woensdag 16 september 2009 18:15 54067 BEW DA1 - Old Forward DA1 zaterdag 19 september 2009 10:00 44809 BEW D1 - Willemsoord D1 10:00 76361 BEW E1 - Olde Veste'54 E4 13:00 19990 Oldemarkt FC DA1 - BEW DA1 10:00 20009 VWC A1 - BEW A1 Bekhof (s), W.

11:00 20010 Sport Vereent D2 - BEW D2 10:15 76082 Wolvega FC E10 - BEW E2 9:00 70734 Diever/Wapse F2 - BEW F1 10:00 70733 Havelte F4 - BEW F2 zondag 20 september 2009 14:00 12308 BEW 1 - Ruinen 1 Vries (Joure), J. de

10:00 8488 BEW 2 - Alcides 4 10:00 82749 BEW 3 - IJhorst 3 10:00 8457 Nieuweschoot 5 - BEW 4 zaterdag 26 september 2009 10:00 48025 BEW A1 - Steenwijkerw. A1 11:00 77101 BEW E2 - Vitesse'63 E3 9:00 71439 BEW F1 - OFW F1 10:00 71438 BEW F2 - Oldemarkt FC F2 10:00 19988 Blokzijl D1 - BEW D1 9:00 76694 Sportclub Makkinga E1G - BEW E1 zondag 27 september 2009 14:00 8428 Old Forward 1 - BEW 1 Ibrahimpasic, S.

10:30 8438 Heerenveen 4 - BEW 2 14:00 82752 FFS 3 - BEW 3

Page 14: GOAL 14 September
Page 15: GOAL 14 September

Pagina 8

Voetballen Wij moesten 5 september voetballen tegen de Blesse. Het ging heel goed. Wij waren een goed team. We hadden gelijk al hele goede kansen. Daan scoorde de eerste drie doelpunten. Maar onze verdediging was ook goed. Ik heb ook een goal gemaakt. In de eerste helft scoorde de Blesse ook een keer. In de tweede helft scoorde Arno, Daan en ik. Uiteindelijk werd het 15 – 2. En we hadden ook een super keep. Berend F1

BEW 1 – Zandhuizen 1 Afgelopen zondag (06-09) stond de eerste competitieronde weer op het pro-gramma. BEW opende haar eerste wedstrijd tegen Zandhuizen. De goed ver-lopen voorbereiding werd doorgezet en de drie punten werden redelijk een-voudig thuis gehouden. Op een paar blessure gevallen na kon er met een fitte selectie aangetreden worden. Met een rijkelijk gevulde bank, waar Erwin, Remko en Kevin de pu-pil van de week mochten vergezellen kon er worden afgetrapt. Net zoals vo-rig seizoen geldt ook dit jaar weer dat de wissels je kampioen maken. Helaas waren er vorig seizoen vier teams die waarschijnlijk een iets betere bank hadden. Deze wedstrijd was het in ieder geval anders. Het lijkt er zelfs op dat BEW zijn eigen Maradona op de bank heeft zitten. Qua fysiek lijkt onze pluisje sprekend op de trainer Maradona van nu. Qua acties daarentegen zijn er daadwerkelijk overeenkomsten met de voetballer Maradona van weleer. Tijdens de wedstrijd resulteerde dit in een prachtige solo vanaf eigen helft. ‘Pluisje’ kon alleen onreglementair gestopt worden in de zestien van de te-genstander. PENALTY. Helaas werd deze onfortuinlijk gemist. Zonde van een schitterende actie, welke in navolging was van de eveneens prachtige solo van Zandhuizen. Eveneens vanaf eigen helft werden drie BEW spelers te kijk gezet. De tweede helft op de bank vertoevende Paul van B. wist wel raad met

Page 16: GOAL 14 September
Page 17: GOAL 14 September

Pagina 9

dit buitenkansje en maakte de prachtige vooractie van de Zandhuizenspeler af. Op dat moment was dat de 0-1. Niet veel later was het de vorige week vroegtijdige gewisselde Rene Zijlstra, wie overigens niet op de bank wilde plaatsnemen, die de gelijk maker wist binnen te schieten. Ongeveer van voor de dug-out, waar trainer Loof inmid-dels weer op een lijn zat met Zijlstra, schoot deze de bal in de kruising. Een van origine bedoelde voorzet belandde pardoes in de kruising. Een gelukkige en toch ook fraaie gelijkmaker, vlot gevolgd op de 0-1 van Zandhuizen. De gelijkmaker was een feit en vlak voor de pauze werd het zelfs 2-1 voor de thuisploeg. Na een goede voorzet van Mark kon de bal worden binnen gelo-pen door Patrick. Een goede uitgangspositie voor BEW, welke overigens ook wel verdiend was. Daar waar BEW het iets betere van het spel had. De tweede helft mocht Remko aan de aftrap verschijnen. Hij verliet de bank voor Paul zodat diezelfde bank nog rijkelijker gevuld kon worden. Inmiddels had Hessel (pupil van de week) eieren voor zijn geld gekozen en besloten om de steeds krapper wordende bank maar te verlaten. Overigens was Remko na goed doorgaan op de Zandhuizer verdediging ver-antwoordelijk voor de assist van de 3-1. Een hoge friemelbal kwam precies voor de voeten van Richard. Richard wist hier wel raad mee en schoot de bal van grote afstand vanuit volley de kruising in. De 3-1 was een feit. Hiermee viel de wedstrijd eigenlijk ook wel in het slot. Zandhuizen nam meer risico’s en gaf achterin veel ruimte weg. BEW mag zich zelf verwijten dat de uiteinde-lijke score niet veel hoger is opgelopen. Ondanks de inbreng van het scoren-de vermogen van Erwin werd het doelpuntentotaal van BEW op vier ge-bracht. Richard verzilverde een gemakkelijk gegeven penalty na een hands-bal. Het slotakkoord was echter voor Zandhuizen. Waar Tjeerd Winter vorig jaar de bal in de voor de keeper rechter kruising joeg, deed hij dat dit jaar zowat nog mooier in de linker. Het mocht echter voor Zandhuizen niet meer baten. Met een 4-2 overwinning is BEW de competitie weer goed gestart al had het aantal doelpunten gerust wat opgevijzeld mogen worden.

Pagina 10

BEW E2 - Dwingeloo E2 22-8-2009 Het stond 0-2 toen Joris een mooie voorzet maakte en Rodyen een doelpunt kon maken. Dwingeloo was steeds voor mijn doel. Na de rust gaat het niet goed en bin-nen 5 minuten staat het 1-4. Daarna scoort Dwingeloo een paar keer met niet te houden afstandschoten, eindstand 1-10. Rodyen kwam, opnieuw door Joris, nog een keer alleen voor de keeper, maar de keeper was goed en kon hem tegen houden. Mink Sieders

Page 22: GOAL 14 September
Page 23: GOAL 14 September

Pagina 11

Bew II

Na een solide voorbereiding waar de spieren weer lekker op de proef zijn gesteld stond de eerste competitieronde voor de deur tegen Udiros. Het dy-namische elftal van het 2e stond aan de vooravond van de competitie met nogal wat persoonlijk leed. Zoals de voorgaande zin al zegt, het dynamische elftal van het 2e heeft voor zondag 6 september hulp gezocht en gevonden in het 3e elftal (Guus v/d H., Marcel B., Henk O., Jeroen B., bedankt heren!) Eerste helft ging in het begin aardig gelijk op met kansjes over en weer. Maar halverwege het eerste bedrijf knakte er misschien iets bij ons, of in ieder geval knakte er iets in het spel. Dit resulteerde in betere kansen voor Udiros, maar deze konden ze niet verzilveren. De rust werd bereikt met de brilstand en na een verfrissend kopje thee was iedereen er weer klaar voor. Tweede helft was waarschijnlijk nog minder dan de eerste, want vanaf mi-nuut 46 was het eigenlijk eenrichtingsverkeer naar het Vledderse doel. Heel lang ging het goed, tot halverwege de 2e helft. Een voorzet werd teruggekopt naar de penaltystip waar een scherpschutter klaar stond die wel raad wist met dit buitenkansje. Vanaf onze kant viel er helaas weinig goeds te vertellen deze dag. Kleine kansjes op het eind werden niet benut, Udiros probeerde nog wel, maar kon de score niet verdubbelen, en zo was de eerste nederlaag in het seizoen een feit: 0-1. Volgende week een zware pot in Zuidwolde. 7 nachtjes verder brak de zojuist genoemde dag aan. Met opnieuw een knut-selelftal (Ron L., Harald J., Ramon W. bedankt voor de hulp!) streden de top-pers van het 2e tegen de boys uit Zuidwolde. Een mooi strak grasmatje waar een regenbuitje overheen was getrokken lag voor ons uitgespreid. De wed-strijd was iig enerverender dan de vorige, want het regende kansen. Het me-rendeel van de kansen was niet in ons voordeel, maar als de bal er aan de ene kant niet in gaat…….0-1 werd op het scorebord gezet door Bas E., na prima voorbereidend werk op het middenveld. Ik maak een sprongetje naar de laatste 5 minuten van de 1e helft. Zuidwolde kreeg opnieuw een niet te missen kans die nu wel was besteed aan de thuisclub, 1-1 was een feit. “Niet bij de pakken neer gaan zitten, en doorvechten”, werd zowaar beloond! Nog voor het rustsignaal lag de bal opnieuw achter de Zuidwoldense keeper die het nakijken had op een secuur schot van Rene V. in de korte hoek.

Page 24: GOAL 14 September
Page 25: GOAL 14 September

Pagina 12

In de rust kwam topper Jappie Wickie – hij leeft nog! — ons versterken. He-laas kon Jasper ons niet aan de broodnodige 3 punten helpen. De 2e helft werden we overlopen en was het wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk na nog zoveel gemiste kansen —ook een penalty was te moeilijk voor de Zuidwolder spits — door een kopbal bij de 2e paal. Ik zeg het niet graag, maar dat we uiteindelijk nog met 3-2 verloren was eigenlijk niet te vermijden. Een koude douche was terecht geweest voor dit spel. De competitie is nog lang, blijven vechten met z’n allen en dan kunnen we er nog wat moois van maken! Joep