2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

29
autosaLon Brussel 2011 persdossier

description

autosaLon Brussel 2011 persdossier Autosalon Brussel 2011, de comeback van de stabiliteit 3 2010 : de balans 3 2011 : de projecten 5 Suzuki Fleet 6 Suzuki Alto, champagne! 8 Splash, stabiliteit is zijn middle name 11 Swift, deel 2 van het succesverhaal 13 SX4, van de helse stad naar paradijselijke duinen 18 Jimny, een legende in wording 22 Grand Vitara, grandioos 24 Prijslijst 28 2

Transcript of 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

Page 1: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

autosaLon Brussel 2011 persdossier

Page 2: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

inhoudstafeL

Autosalon Brussel 2011, de comeback van de stabiliteit 3 2010 : de balans 3 2011 : de projecten 5Suzuki Fleet 6Suzuki Alto, champagne! 8Splash, stabiliteit is zijn middle name 11Swift, deel 2 van het succesverhaal 13SX4, van de helse stad naar paradijselijke duinen 18Jimny, een legende in wording 22Grand Vitara, grandioos 24Prijslijst 28

2

Page 3: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

3

autoSaLon BrusseLDe comeback van de stabiliteitWelkom op de Suzuki Stand voor deze editie 2011 van het Brusselse Autosalon. Naar goeie gewoonte verwelkomen we u graag om de balans op te maken van het goeie nieuws uit het voorbije jaar. De stabiliteit waar we in de titel naar verwijzen is op zich al heuglijk nieuws. Niet alleen voor ons merk, maar voor de hele markt. We hebben een erg onzekere periode achter de rug en kijken de toekomst opgelucht tegemoet nu de storm voorbij is.

Al heeft Suzuki die storm uiteindelijk erg goed doorstaan. Toen het publiek de voordelen van downsizing ontdekte, werd 2009 een uitstekend jaar voor ons merk. Kortom, iedereen is blij dat de stabiliteit is teruggekeerd, al is die stabiliteit ook in 2010 nooit verdwenen bij Suzuki.

2010: de balansZoals dat bij ons de traditie is, blikken we ook nu weer even terug op onze beloftes van een jaar geleden.

De eerste belofte: we zouden onze positie verstevigen in 2010. En dat deden we ook. In 2009 bereikten we in november al ons streefdoel voor het hele jaar, namelijk 8.600 verkochte auto’s. In 2010 overschre-den we die kaap midden november. Twee weken verschil, dat lijkt weinig, maar toch genoeg om van een recordjaar te kunnen spreken. Voor die consolidatie van onze posi-tie mikten we op onze twee bestsellers van 2009: de Alto en de Grand Vitara. Uiteindelijk zette vooral de kleine Alto zijn schouders onder de verkoop en verbrak zijn record van 2009 met meer dan 4.700 verkopen in 2010 (tot begin december).

De Grand Vitara was niet meteen de grote kracht achter ons succes in strikt commerciële zin, toch speelde hij een grote rol voor het imago en de perceptie van ons merk. De Censy-diam-studie van 2009 toont immers aan dat de Grand Vitara ervaren wordt als een emoti-oneel, luxueus model en een statussymbool. Wat een complimenten! In die studie werk-

Page 4: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

4

ten ook de Swift en de SX4 zich in de kijker. De Swift wordt omschreven als jong, spontaan en emotioneel, de SX4 als eenvoudig, discreet en meer op een vrouwelijke cli-entèle gericht. Daar kunnen we ons uitstekend in vinden.

We beloofden ook dat we in 2010 het accent op de WiseBox zouden leggen. U weet nog wel dat dit een box is die in het voertuig geïnstalleerd wordt om de rijge-woontes van jonge chauffeurs te «monitoren». Als de jonge chauffeur enkele voorwaarden aanvaardde en naleefde, mocht hij op zijn naam een omniumverzeke-ring bij Suzuki Insurance ondertekenen tegen een voor-keurtarief. Elk ongevalvrij jaar gaf de chauffeur daarna recht op fikse kortingen op de jaarlijkse premie. En wist hij 5 jaar lang elk ongeval te vermijden, dan werd de franchise geschrapt. De WiseBox kon het publiek dui-delijk overtuigen en was zelfs een doorslaggevend argument om een bestelbon te ondertekenen. Een geslaagde commerciële zet dus voor Suzuki. Maar vooral een heel goeie zet voor een leeftijdscategorie die al te vaak het slachtoffer wordt van te hoge verze-keringspremies.

Ook beloofden we om het net verder te helpen met de renovatiewerkzaamheden om van het imago van

«kleine garage» verlost te raken. Alweer een belofte die we waarmaakten, zoals u misschien zelf al kon vaststellen bij een Suzuki verdeler bij u in de buurt. Gemid-deld werd er 200.000 tot 250.00 € geïnvesteerd in elke showroomrenovatie of nieuw-bouw, en die investering is meer dan de moeite waard: de realiteit bewees dat die reno-vaties een grote factor van vertrouwen zijn tussen de verdeler en het merk, maar ook tussen de klant en zijn verdeler.Om het net nog meer te helpen en het vertrouwen te versterken, voerden we het Super Service Menu in, een onderhoudsprogramma met vaste en transparante tarieven. De eigenaar van een Swift, bijvoorbeeld, weet dat een klein onderhoud hem 155 € zal kosten, een groot onderhoud 500 €. Duidelijker kan niet.

En tot slot nog iets wat we niet beloofden, maar toch realiseerden: de nieuwe Swift. Op het vorige salon was het project nog top secret, dus was deze nieuwkomer een – hopelijk – aangename verrassing.

+ 5 jaar assistance

Page 5: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

5

2011: de projectenHet nieuwe jaar wordt behoorlijk druk voor Suzuki.

Zoals u al gehoord hebt, wordt de Kizashi niet in Europa ingevoerd, met uitzondering van Zwitserland, Duitsland en Nederland.

Wel op de afspraak is de Swift, en hoe! We zullen er alles aan doen om hem een even veelbelovende start te garanderen als zijn voorganger. De benzine- en dieselmodellen houden elkaar doorgaans in evenwicht op deze markt, toch verwachten we heel wat van de DDiS-versie die we deze lente zullen voorstellen.

Heel wat aandacht gaat ook uit naar ons wonderkind, de Alto, die alle kansen krijgt om zijn succes opnieuw te bevestigen in 2011.

Tot slot gaan we door met onze verovering van de fleetmarkt. De aanval verliep alvast bij-zonder vlot, zoals u kunt lezen in ons hoofdstuk over dit segment.

Als afscheid wil ik u graag nogmaals bedanken voor uw bezoek aan onze stand en wens ik u veel plezier op het Salon van Brussel.

Voor meer informatie, contacteer Bart Hendrickx, PR Manager, op 03 450 04 25Reserveer een perswagen: Caroline Donck op 03 450 04 42Persfoto’s: www.suzuki.be/press

Page 6: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

6

U weet ongetwijfeld ook dat de sector van de bedrijfswagens steeds belangrijker wordt voor alle constructeurs. En Suzuki is daarop geen uitzondering.Al een paar jaar houden we u op de hoogte van de evolutie van ons merk op dat vlak. Uiteraard krijgt u ook nu een overzicht.

Het fleetnetOnze inspanningen van de voorbije jaren beginnen hun vruchten af te werpen. Gese-lecteerde verdelers kregen een opleiding over de bijzonderheden van de fleetmarkt en hun professionalisme raakte ondertus-sen ook bekend bij deze veeleisende doel-groep, getuige daarvan de stijgende ver-koop op een steeds groter wordende fleetmarkt. Een verkoopsstijging die de verdelers te danken hebben aan een effi-ciënte en doelgerichte prospectie.Wat onze klanten vooral op prijs stellen, zijn het persoonlijke onthaal waarop ze kunnen rekenen en vooral de serviceta-rieven. Op en top Suzuki-prijzen, uiter-aard.

De fleetklantenOnze fleetclientèle begint stilaan te diversifiëren. Op dit moment rekenen vooral kmo’s op ons merk; kmo’s die hun Suzuki’s zwaar op de proef stellen: rijscholen, verhuurkantoren, bouwbe-drijven…Het verheugt ons dat steeds meer bedrijven het merk Suzuki in hun car policies opnemen. Dat is een teken van vertrou-wen op middellange en lange termijn, want op bedrijfsparkings vinden we immers alleen wagens met een hoge restwaarde.

Fleet

Page 7: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

7

De productenSuzuki’s toppers op de fleetmarkt zijn de Alto, de SX4 diesel en de Swift.De grote troef van de Alto is een fiscale aftrekbaarheid van 90%, wat vrij zeldzaam is voor een stadsauto op benzine.De SX4 is weliswaar minder bekend, maar wie hem probeert is meteen overtuigd. En dat is meteen ook zijn grote troef.De Swift is ons sterkst vertegen-woordigde model in het fleetseg-ment. De nieuwe Swift zal het ongetwijfeld even goed doen als zijn voorganger. Ook hebben we hoge verwachtingen voor de Swift diesel die eraan komt in de lente van 2011.

Afspraak dus op het Salon 2012 voor het vervolg van onze serie “Suzuki in de onverbidde-lijke fleetwereld”.

Page 8: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

8

champagne !Toen we de Alto introduceerden, wisten we al dat hij verdraaid goed gewapend was om het publiek te charmeren, vooral dan de jongere leeftijdsgroep van de Belgische chauffeurs. Maar nooit hadden we durven denken dat hij zo’n gigantisch succesnummer zou worden. We hoopten zo’n 1.500 exemplaren te verkopen in het startjaar (2009); uiteindelijk wist deze kleine meer dan 3.300 kopers te overtuigen. In 2010 tikten we begin december al af op iets meer dan 4.700 stuks…

Voor één keer laten we alle bescheidenheid varen. Zijn succes is onmiskenbaar voor een deel te danken aan de overheidskorting van 15% die de prijs op een echte bodemkoers heeft gebracht. Maar we durven te beweren dat die korting op zich niet de enige reden is waarom de Alto zo’n hoge toppen scoort. De Alto is knap, de Alto is jong, de Alto zit boor-devol pit.

Met een lengte van 3,5 meter is de Alto de koning van de stad. Met een opgegeven gemiddeld verbruik van 4,4 l/100 km is de Alto ook de koning van de zuinigheid. Overigens heeft hij een leeggewicht van minder dan 900 kg, zodat de Alto een van de zeldzame auto’s op de markt is die daadwerkelijk op het officiële verbruik aansluit. En met een CO2-uitstoot van 103 g/km is de Alto ten slotte de koning van de groene jongens.

Om al die redenen is de Alto niet alleen de leider in het A-segment, maar zou hij ook de meest verkochte benzinewagen van België kunnen worden, alle segmenten samen-genomen. Wat kunnen we dan nog meer zeggen dan «Champagne!».

Kortom, de Alto schoot letterlijk uit de startblokken en we weten dat hij voornamelijk overtuigt dankzij zijn rationaliteit. Nu hij een vaste plaats op de markt heeft veroverd, willen we de Alto nu meer aan emoties vasthaken. Hoe? Suzuki is altijd de specialist van de speciale series geweest.

alto Osaka

Deze eerste speciale reeks mikt vooral op een vrouwe-lijke clientèle. Op basis van de Grand Luxe-uitrusting, die al een radio-cd-mp3-

ALTO

Page 9: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

9

speler heeft, naast elektrisch bediende ruiten, centrale vergrendeling met afstandsbedie-ning, zijdelingse airbags enz., pakt de Osaka nog uit met een draagbare Navigon-gps, een handsfree Bluetooth®-kit Parrot MKi9200 en lichtmetalen velgen. De Osaka zet zijn Japanse afkomst dik in de verf: hij is beschikbaar in het rood met witte achteruitkijkspie-gels of in het wit met rode spiegels. Banzai!

alto Gt

Nee, het is geen grap, we lanceren wel degelijk een Alto GT. Uiteraard stoppen we geen V6 onder de kap, want dan zou de Alto geen Alto meer zijn. Wel nemen we zijn look onder handen. Gebaseerd op de GL Airco-uitrusting, die al voorzien is van een manuele airco, radio-cd-mp3-speler, elektrisch bediende ruiten, centrale vergrendeling met afstandsbedie-ning, zijdelingse airbags enz., wordt de GT bovendien nog geleverd met een dakspoiler, getinte ruiten, zwarte lichtmetalen velgen, wielkastverbreders, schorten en een «masker» voor de achterbumper. De GT is beschikbaar in witte metaalkleur.

Ons doel is duidelijk: de Alto nog aantrekkelijker maken bij een clientèle dat voor deze stijl valt en bij jonge chauffeurs die willen uitpakken met een eerste wagen die indruk maakt.

Wat stijl betreft, geven we nog mee dat de optielijst van de Alto werd aangevuld met een lederen interieur, met keuze uit 6 kleuren.

Voor de jongeren voegen we eraan toe dat ook de Alto met een WiseBox geleverd kan worden. De Alto is al niet zo duur qua verzekeringen en met de WiseBox wordt hij hele-maal een must voor een eerste (nieuwe) wagen.

Iéts zegt ons dat 2011 opnieuw een Alto-jaar wordt…

+ 5 jaar assistance

Page 10: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

10

aLtO tecHniscHe KenMerKen 1.0 benzine 2WD / 5-deurs

5 MT 4AT

AFMETINGEN

Totale lengte mm 3.500Totale breedte mm 1.600Totale hoogte mm 1.470Wielbasis mm 2.360Spoorbreedte voor mm 1.405Spoorbreedte achter mm 1.400Bodemspeling mm 150Draaicirkel (diameter) m 9

GEWICHT

Leeggewicht zonder/met alle opties kg 855/885 880/910Maximaal toelaatbaar totaal gewicht kg 1.250Maximaal aanhangwagengewicht ongeremd

kg 100

Maximaal aanhangwagengewicht geremd

kg 100

MOTOR

Type K10BCilinders 3Aantal kleppen 12Cilinderinhoud cc 996Boring x slag mm 73,0 x 79,4Fiscale PK 6Compressieverhouding 11 : 1Maximum vermogen kW (cv) / tpm 50 (68) / 6.000Maximum koppel Nm / tpm 90 / 3.400Brandstofsysteem Multipoint Injectie Topsnelheid km/h 155 150Acceleratie sec (0-100 km/h) 14,0 17,0

BRANDSTOFVERBRUIK (EEG NORM)

Stad l/100km 5,5 6,7Buiten de stad l/100km 3,8 4,5Gecombineerd l/100km 4,4 5,2Inhoud brandstoftank l 35

TRANSMISSIE

Type Gesynchroniseerde 5 versnellingen

4-traps automaat

Overbrengingsverhouding 1 3,454 2,875 2 1,904 1,568

3 1,280 1,0004 0,966 0,6985 0,815 -

Achteruit 3,272 2,300Differentieelverhouding 3,650 4,375

CAPACITEIT

Volume koffer liter 129Volume koffer met neergeklapte achter-zetels

liter 367

Max. volume liter 774Aantal zitplaatsen 4

CHASSIS

Stuurinrichting TandheugelWielophanging voor McPhersonWielophanging achter Starre as met schroefverenRemmen voor Geventileerde schijvenRemmen achter TrommelsBanden 155/65R14Reservewiel (tijdelijk) 115/70R14

EMISSIIES

CO2 gr/km 103 122Emissienorm Euro 5

Page 11: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

11

stabiliteit is zijn middle nameDe Splash mag dan een eerder bescheiden model van ons gamma zijn wat verkoopcijfers betreft, hij blijft wel trouw op post. Wij waren (net als u overigens) altijd al overtuigd van zijn kwaliteiten, maar hij valt ook steeds meer op door de regelmaat in zijn carrière. Een carrière die nooit hoge pieken scoorde, maar ook nooit teleurstelde. De Splash is goed voor zo’n 6% van de Suzuki-verkoop, wat niet niks is.

Voor wie nog niet de kans had om hem uit te proberen, vertellen we graag dat de Splash een bijzonder wendbare polyvalente stadswagen is. Hij heeft hetzelfde platform als de Swift, met wie hij nog enkele chassisonderdelen gemeen heeft. Waarom we dat erbij ver-melden? Omdat de Swift unaniem erkend wordt om zijn rijplezier en de Splash diezelfde familietrek heeft: hij is een van de leukste wagens om te besturen.

De Splash is een geboren stadsauto. Onze speciale serie van dit jaar staat dan ook in het teken van de stad.

De Splash 1.2 Grand Luxe Security City is een speciale serie op maat van de stadsjungle. Hij heeft achteruitrijsensoren zodat zijn bumpers in koetswerkkleur krasvrij blijven tijdens het parkeren. Ook krijgt hij een draagbare gps van Mio om zijn eigenaar feilloos door de grote metropolen te loodsen en hij kan, optioneel, met een automaat uitgerust worden zodat rijden ook tijdens de spits bijzonder comfortabel blijft.

Wedden dat hij ook dit jaar zijn stabiliteit bewijst?

Splash

+ 5 jaar assistance

Page 12: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

12

sPLasH tecHniscHe KenMerKen 1.0 benzine 1.2 benzine

5 MT 5 MT 4AT

AFMETINGEN

Totale lengte mm 3.715Totale breedte mm 1.680Totale hoogte mm 1.590Wielbasis mm 2.360Spoorbreedte voor mm 1.470 (GA) / 1.460 (GLS)Spoorbreedte achter mm 1.480 (GA) / 1.470 (GLS)Bodemspeling mm 145Draaicirkel (diameter) m 9,4

GEWICHT

Leeggewicht (min. / full option) kg 975 / 1.030 990 / 1.050 1.040 / 1.065Maximaal toelaatbaar totaal gewicht kg 1.485Maximaal aanhangwagengewicht ongeremd

kg 0 200

Maximaal aanhangwagengewicht geremd

kg 0 200

MOTOR

Type K10B K12BCilinders 3 4Aantal kleppen 12 16Cilinderinhoud cc 996 1.242Boring x slag mm 73,0 x 79,4 73,0 x 74,2Fiscale PK 6 7Compressieverhouding 11 : 1 11 : 1Maximum vermogen kW (cv) / tpm 48 (65) / 6,000 69 (94) / 4.400Maximum koppel Nm / tpm 90 / 4.800 118 / 4.800Brandstofsysteem Multipoint Injectie Multipoint InjectieTopsnelheid km/h 160 175 170Acceleratie sec (0-100 km/h) 14,7 12,0 14,0

BRANDSTOFVERBRUIK (EEG-NORM)

Stad l/100km 6,2 6,1 7,0Buiten de stad l/100km 4,5 4,5 5,0Gecombineerd l/100km 5,1 5,1 5,7Inhoud brandstoftank l 45

TRANSMISSIE

Type 5 MT 5 MT 4 ATOverbrengingsverhouding 1 3,454 3,454 2,875

2 1,904 1,904 1,5683 1,280 1,280 1,0004 1,030 1,030 0,6985 0,815 0,815 -

Achteruit 3,272 3,272 2,300Differentieelverhouding 4,388 4,105 4,375

CAPACITEIT

Volume koffer liter 202 (GA) / 178 (GLS)Volume koffer met neergeklapte achter-zetels

liter 462 (GA) / 573 (GLS)

Max. volume liter 1.050Aantal zitplaatsen 5

CHASSIS

Stuurinrichting Tandbeugel & RondselWielophanging voor Mac-Pherson veerpoot en schroefveerWielophanging achter Torsieas en schroefveerRemmen voor Geventileerde schijvenRemmen achter TrommelBanden 165/70R14 (GA) / 185/60R15 (GLS)Reservewiel T125/70R15

EMISSIES

CO2 gr/km 119 119 133Emissienorm Euro 5

Page 13: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

13

Deel 2 van het succesverhaalVoor sommigen onder u is dit misschien een eerste kennismaking met de Swift. Op het laatste Autosalon van Brussel was de lancering in september nog top secret, dus was de Swift niet op de stand aanwezig. Maar deze keer is hij er dus wel bij, zodat u en vooral het publiek hem kunnen ontdekken.

Hij kreeg een zware opgave: in de voetsporen treden van de vorige Swift, die een onge-kend succesverhaal was voor Suzuki. Een succesverhaal in cijfers:

geproduceerd in 7 fabrieken in de vier windstreken van de wereld »verkocht in meer dan 100 landen en regio’s »63 titels als «auto van het jaar» in 19 landen »1,8 miljoen exemplaren verkocht op 6 jaar tijd »1 miljoen exemplaren die sneller verkocht werden dan enige andere compacte wagen in »de geschiedenis van Suzuki.

Om maar te zeggen dat de nieuwe Swift een zware taak op de schouders krijgt. Maar gelukkig hebben onze ontwer-pers die schouders net iets meer benadrukt.

Design

Op het eerste gezicht zou je misschien denken dat het om een gewone facelift gaat. Maar dit is wel dege-lijk een compleet nieuwe Swift. Uiteraard is de esthetische link tussen het nieuwe en vorige model merkbaar. We kozen er dan ook bewust voor om een look met zoveel aantrekkingskracht niet helemaal overboord te gooien. We wilden het ontwerp veeleer laten evolueren dan echt aanpassen, vooral omdat de Swift zelf ook geëvolueerd is. Onze designers en ingenieurs werkten nauw samen en versterk-ten de erkende kwaliteiten van de Swift op het vlak van rijdynamiek, zuinigheid en scha-kelcontrole. De nieuwe look van de Swift moet die nieuwe eigenschappen dus in de kijker zetten.

Swift

Page 14: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

14

Met een lengte van 3,85 m is de Swift 9 cm gegroeid. In de breedte krijgt hij er maar 5 mm bij en in de hoogte slechts 1 cm. De wielbasis echter werd met 8 cm opgevoerd tot 2,43 m. Hij dankt zijn strakkere lijnen dus voornamelijk aan de grotere lengte, ruimere wielbasis en aan de bijgewerkte verhoudingen. De nieuwe Swift lijkt beter op de weg te ‘kleven’. En de verder uitgewerkte details, zoals de lichtblokken of de golvende flanken, laten de Swift doorstoten van een fun stadswagentje naar een tegelijk volwassen en funky compacte auto.

Ook het interieur doet meer volwassen aan, zonder daarom alle emoties overboord te gooien. Het nieuwe dashboard, het nieuwe stuur, de bekleding van de zetels en deurpa-nelen, de kwaliteit van de kunststof… Suzuki heeft er alles aan gedaan om de kwaliteits-perceptie naar een niveau te tillen dat ook een volwassener en dus veeleisender publiek kan verleiden.

Onderstel

Ook dit gedeelte werd volledig her-werkt om de dynamische kwalitei-ten van de Swift te benadrukken.Zo werden de sporen verbreed met 1 à 2 cm vooraan en 0,5 tot 1 cm achteraan, afhankelijk van de wiel-afmetingen. Het resultaat: een betere stabiliteit bij hogere snel-heden en voor het snelle bochten-werk.Over bochten gesproken: de nieuwe stuurinrichting zorgt voor meer precisie en meer reactivi-teit. Hierdoor reageert de Swift

veel beter op elke stuurbeweging van de bestuurder.Bij de ophanging werd de stabilisatiestang en de veren herbekeken, waardoor de Swift feilloos in zijn baan blijft. De nieuwe structuur van de torsiestang vermindert het gewicht en garandeert meer rolstijfheid. Een verbeterde hellingshoek van de torsiestangbussen zorgt voor 50% meer laterale stijfheid.Graag stippen we aan dat die aanpassingen bovenal de dynamische prestaties van de Swift opkrikken, maar ze gaan niet ten koste van het comfort. Integendeel: de ophangin-gen konden iets soepeler gemaakt worden door de opmerkelijk verbeterde stijfheid van het koetswerk en het verlaagde zwaartepunt. Dat alles dankzij een intensiever gebruik van uiterst hoogwaardig staal in de bouw van de kooi.

Page 15: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

15

aandrijving

Een licht aangepast motorisatie-aanbod.

De 1.3 benzine 92 pk ruimt plaats voor een 1.2-motor van 94 pk. Het vermogen verandert niet zoveel, maar de milieu-impact wordt hierdoor fors gereduceerd. De 1.2 heeft een gemengd verbruik van 5,0 l/100km (tegen 5,8 voor de 1.3) en vooral een CO2-uitstoot van 116 g/km, tegen 140 g/km voor de 1.3.

In de dieselafdeling maakt de 1.3 DDiS in de lente zijn comeback. Al is hij niet helemaal dezelfde gebleven. Want het vermogen en het koppel blijven weliswaar gelijk (75 pk en 190 Nm bij 1.750 t/min), maar zijn dorst en uitstoot werden flink teruggeschroefd: 4,2 l/100 km in plaats van 4,5 en 109 g CO2/km in plaats van 120.

Daarmee komt de Swift 1.3 DDiS in aanmerking voor de overheidskorting van 3%.

Beide motoren worden gecombineerd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak. Het schakelmechanisme werd verbeterd voor een grotere efficiëntie bij een dynamische rij-stijl. Een 4-trapsautomaat is optioneel verkrijgbaar voor de 1.2-benzinemotor.

Veiligheid

Ook de veiligheid van de nieuwe Swift gaat erop vooruit. Het hele gamma is standaard uitgerust met ESP (Electronic Stability Program) en 7 airbags: frontaal, zijdelings, gordijn en ter hoogte van de knieën van de chauffeur. Dankzij dat alles en de ingrijpende aan-passing van de structuur om de energie te verdelen bij een impact, kreeg de Swift 5 sterren van EuroNCAP.

Page 16: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

16

Geluiddemping

Wie hem al geprobeerd heeft, zal het u bevestigen: de nieuwe Swift is bijzonder stil. De aerodynamiek van de buitenspiegels werd grondig onderzocht, net als de carrosserie en de starre verbindingen. We maakten ook intensief gebruik van geluiddempende materia-len… Het eindresultaat is een opmerkelijke stilte in een stadswagen. Op de snelweg bij-voorbeeld, als de motor 3.000 t/min haalt, heerst er aan boord absolute stilte.

Gewicht

Waarom we dit hoofdstuk aansnijden? Hierboven kon u al lezen dat de afmetingen gegroeid zijn en dat de uitrusting en de geluiddemping opgevoerd werden. Dan zal het u misschien verrassen dat de nieuwe Swift 3-deurs bijvoorbeeld amper 1005 kg weegt. Dat is slechts 35 kg meer dan de vorige versie. En meteen ook een reden waarom de Swift erin slaagt zijn verbruik en uitstoot onder controle te houden.

swift exterior

Voor de introductie van de nieuwe Swift kreeg het gamma er een nieuwe versie bij: de Exterior. Zeg maar een GL-versie (radio-cd-mp3-speler met 6 speakers en stuurbediening, USB-aansluiting, centrale vergrendeling met afstandsbediening, boordcomputer, elek-trisch bediende ruiten vooraan, elektrisch bediende en verwarmde spiegels…) die werd aangevuld met een manuele airco, getinte ruiten achteraan, elektrisch bediende ruiten achteraan (5-deurs), mistlampen vooraan en lichtmetalen velgen van 16”.

Klein maar volwassen, betaalbaar maar met alles erop en eraan, en nog steeds even pittig… We kondigden hem aan als deel 2 van het succesverhaal… Afspraak volgend jaar voor de balans.

+ 5 jaar assistance

Page 17: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

17

sWiFt tecHniscHe KenMerKen 1.2 benzine

3 DEUREN 5 DEUREN5 MT 5 MT 5 M/T 4 A/T

AFMETINGEN

Totale lengte mm 3.850Totale breedte mm 1.695Totale hoogte mm 1.510Wielbasis mm 2.430Spoorbreedte voor mm 1.490 (15") / 1.480 (16")Spoorbreedte achter mm 1.495 (15") / 1.485 (16")Bodemspeling mm 140Draaicirkel (diameter) m 9,6 (15") / 10,4 (16")

GEWICHT

Leeggewicht (min. / full option) kg 945 / 1.005 975 / 1.025 960 / 1.020 990 / 1.040Maximaal toelaatbaar totaal gewicht kg 1.480 1.480Maximaal aanhangwagengewicht ongeremd

kg 400 200 400 200

Maximaal aanhangwagengewicht geremd

kg 1.000 200 1.000 200

MOTOR

Type K12BCilinders 4Aantal kleppen 16Cilinderinhoud cc 1.242Boring x slag mm 73,0 x 74,2Fiscale PK 7Compressieverhouding 11,0 : 1Maximum vermogen kW (cv) / tpm 69 (94) / 6.000Maximum koppel Nm / tpm 118 / 4.800Brandstofsysteem Multipoint InjectieType brandstof min. 95 octTopsnelheid km/h 165 160 165 160Acceleratie sec (0-100 km/h) 12,3 13,5 12,3 13,5

BRANDSTOFVERBRUIK (EEG-NORM)

Stad l/100km 6,1 6,6 6,1 6,8Buiten de stad l/100km 4,4 4,8 4,4 4,9Gecombineerd l/100km 5,0 5,5 5,0 5,6Inhoud brandstoftank l 42 42

TRANSMISSIE

Type 5 M/T 4 A/T 5 M/T 4 A/TOverbrengingsverhouding 1 3,454 2,875 3,454 2,875

2 1,857 1,568 1,857 1,5683 1,280 1,000 1,280 1,0004 0,966 0,697 0,966 0,6975 0,757 - 0,757 -

Achteruit 3,272 2,300 3,272 2,300Eindoverbrenging 4,388 4,375 4,388 4,375

CAPACITEIT

Volume koffer liter 211 211Volume koffer met neergeklapte achterzetels

liter 512 512

Maximum volume koffer (zonder / met open dak)

liter 892 / 860 902 / 874

Aantal zitplaatsen 4 5

CHASSIS

Stuurinrichting Tandheugel & RondselWielophanging voor Mac-Pherson veerpoot en schroefveerWielophanging achter Torsieas en schroefveerRemmen voor Geventileerde schijvenRemmen achter Trommel, oplopende en aflopende remschoen (GA, GL) / Schijven (GLX)Banden 175/65R15 (GA, GL), 185/55R16 (GL Exterior, GLX)Reservewiel T135/70R15

EMISSIES

CO2 gr/km 116 126 116 129Emissienorm Euro 5

Page 18: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

18

SX4Van de helse stad naar paradijselijke duinenToen we hem voor het eerst voorstelden – in 2007 – beschreven we de SX4 als een auto die zijn attributen uit de 4x4-wereld had geleend om de stadsjungle te trotseren. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Verder in deze tekst leest u hoe het DNA van de SX4 onmiskenbaar doordrongen is van de genen van een merk dat zijn knowhow in 4x4’s al lang niet meer hoeft te bewijzen.

Maar eerst keren we even terug naar een jaar geleden. In ons dossier over het Autosalon 2010 vertelden we al dat onze SX4 een paar wijzigingen had ondergaan. De eerste voer-tuigen met die wijzigingen waren in ons land echter pas in september beschikbaar. Het heeft dus weinig zin om die aanpassingen nog een keer in detail onder de loep te nemen. Trouwens, u kunt die wijzigingen “live” ervaren in de SX4 op onze stand.

interieur

In het interieur herbekeken we de ergonomie en het comfort. Het dashboard heeft voort-aan vier wijzers in plaats van drie, net als een klein infoscherm in het midden. We veran-derden ook de bedieningsmodule voor de automatische airco en vervingen de wieltjes door knoppen en een scherm. Verder hebben de audiobediening op het stuur en de hoog-teregeling van de koplampen een handige verlichting gekregen.

Klein detail dat kan tellen: we pasten de binnenbekleding van de deuren aan en voegden een comfortabel kussentje voor de elleboog toe.

Niet alleen ver-beteren deze aanpassingen het comfort, ze hadden ook hun impact op de kwa-liteitsperceptie, die zwaar door-weegt bij de Euro-pese clientèle.

Page 19: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

19

Koetswerk

Aan de buitenkant zijn de wijzigingen iets discreter: een nieuw radiatorrooster, expressie-vere bumpers voor de Outdoor-versies (de meerderheid van de SX4’s) en nieuwe 16” velgen voor de GLX-uitrusting.

aandrijving

Onder de motorkap vinden we de meeste veranderingen. Allereerst werden alle motorver-sies van de SX4 geoptimaliseerd, in sommige gevallen door het vermogen op te voeren, en in alle gevallen om het verbruik en de uitstoot terug te dringen.

De 1.5 benzine gaat van 99 naar 111 PK, van 6,7 naar 6,1l/100km en van 159 naar 139 g CO2/km.De 1.6 benzine gaat van 107 naar 119 PK, van 6,7 naar 6,2l/100km en van 165 naar 141 g CO2/km (manuele schakeling).De 1.9 DDiS stapt over naar een cilinderinhoud van 2.0l, van 120 naar 134 PK, van 6,3 naar 4,9l/100km en van 174 naar 129 g CO2/km.De 1.6 DDiS verdwijnt dan weer uit de catalogus.

Tot slot kregen alle SX4’s schijfremmen op de vier wielen, met uitzondering van de basis-versie 1.5 GA.

+ 5 ANS ASSISTANCE

Page 20: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

20

Gamma

Binnenkort maakt een nieuwe SX4-versie zijn debuut in het gamma. Geen speciale reeks, wel een nieuw uitrustingsniveau: de SX4 GL Exterior. Hij is alleen met een 1.5 benzinemo-tor verkrijgbaar en vervolledigt de GL-versie (manuele airco, elektrisch bediende ruiten vooraan, elektrisch bediende en verwarmde spiegels, centrale vergrendeling met afstandsbediening, radio-cd-mp3-speler met bediening op het stuur…) met deze leuke extra’s: lichtmetalen velgen, mistlampen vooraan en getinte ruiten achteraan.

speciale serie: sX4 Move-it

Met zijn 1.6 benzinemotor heeft de speciale serie Move-It nog een Clarion navigatiesys-teem, een voorspoiler, een achterspoiler, een dakspoiler en wielkastafwerkingen in metaalkleur bovenop de uitrusting van de GLX-uitvoeringen (elektronische airco, zijde-lingse airbags, gordijnairbags vooraan, vier elektrisch bediende ruiten, een “keyless” startsysteem, subwoofer en lederen Y-stuur). Opgelet, de Outdoor-koetswerkkit is niet beschikbaar voor deze speciale serie.

rallye aïcha des Gazelles

Ziehier waarom we in de titel verwezen naar ‘paradijselijke duinen’. Alhoewel geboren om de helse stad te trotseren, kan de SX4 zijn Suzuki-DNA toch niet verloochenen. De eigenaars kunnen zich niet vergissen aangezien we hem niet voor dergelijke doelen posi-tioneren. Toch schenken sommigen hun vertrouwen in onze know how. Een Belgisch team trotseert zelfs de duinen van de Sahara aan boord van een SX4. Natuurlijk moet hij daar-voor voorbereid worden. Die voorbereiding neemt Claude Saey voor zijn rekening, eminent instructeur in het 4x4-rijden, organisator van de Belgische selecties voor de Rallye Aïcha des Gazelles en vooral Suzuki’s hofleverancier wat de voorbereiding van 4x4-wagens betreft, aangezien hij eerder al de Grand Vitara van de Frans-Belgische ploeg (Dorothée Langlois en France Cleves) van Rallye Aïcha des Gazelles 2010 klaargemaakt had. Vertrek op 19 maart en (zonder twijfel) aankomst op 2 april.

Wat ook nog belangrijk is: hier over dit evenement spreken is geen bagatel voor ons, maar eerder een hommage aan iedereen die ons hun vertrouwen schenkt. Sterker nog: zodanig vertrouwen hebben in de producten van Suzuki dat het verder reikt dan de gemaakte beloftes van de producten. In één woord: bedankt.

Page 21: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

21

sX4 tecHniscHe KenMerKen 4x2 4x4

1.5 VVT 5 MT

1.6 VVT 5 MT

1.6 VVT 4 AT

2.0 DDiS 6MT

2.0 DDiS 6MT

AFMETINGEN

Totale lengte mm 4.120 / 4.150* 4.150Totale breedte mm 1.730 / 1.755* 1.755Totale hoogte — banden 195/65R15 — banden 205/60R16

mm 1.555

1.565 / 1.605*

1.620Wielbasis mm 2.500 2.500Spoorbreedte voor mm 1.500 1.495Spoorbreedte achter mm 1.495 1.495Bodemspeling — banden 195/65R15 — banden 205/60R16

mm 165 170

190Draaicirkel diameter m 10,6 10,6

GEWICHT

Leeggewicht (min. / met alle opties) kg 1.140 / 1.190 1.140 / 1.195 1.155 / 1.210 1.285 / 1.335 1.350 / 1.400Maximaal toelaatbaar totaal gewicht kg 1.610 1.650 1.650 1.790 1.810Maximaal aanhangwagengewicht ongeremd kg 400 400 400 400 400Maximaal aanhangwagengewicht geremd kg 1.200 1.200 1.200 1.200 1.200

MOTOR

Type M15A M16A M16A D20A D20ACilinders 4 4 4 4 4Aantal kleppen 16 16 16 16 16Cilinderinhoud cc 1.490 1.586 1.586 1.956 1.956Boring x slag mm 78,0 x 78,0 78,0 x 83,0 78,0 x 83,0 83,0 x 90,4 83,0 x 90,4Fiscale PK 8 9 9 11 11Compressieverhouding 10,0 : 1 11,0 : 1 11,0 : 1 16,5 : 1 16,5 : 1Maximum vermogen kW (cv) / tpm 82 (111) / 6.000 88 (119) / 6.000 88 (119) / 6.000 99 (134) / 3.500 99 (134) / 3.500Maximum koppel Nm / tpm 145 / 4.400 156 / 4.400 156 / 4.400 320 / 1.500 320 / 1.500Brandstofsysteem Multipoint Injectie Directe InjectieTopsnelheid km/h 180 185 175 190 180

BRANDSTOFVERBRUIK (EEG-NORM)

Stad l/100km 7,8 7,9 8,7 6,2 6,8Buiten de stad l/100km 5,1 5,1 5,6 4,2 4,5Gecombineerd l/100km 6,1 6,2 6,7 4,9 5,4Inhoud brandstoftank l 50 50

TRANSMISSIE

Type 5MT 5MT 4AT 6MT 6MTOverbrengingsverhoudingen 1 3,545 3,545 2,875 3,538 3,538

2 1,904 1,904 1,568 2,052 2,0523 1,310 1,310 1,000 1,193 1,1934 0,969 0,969 0,697 0,878 0,8785 0,769 0,769 - 0,702 0,7026 - - - 0,588 0,588

Achteruit 3,250 3,250 2,300 3,404 3,404Eindoverbrengingsverhouding 4,235 4,235 4,375 3,823 3,823

CAPACITEIT

Volume koffer liter 270Volume koffer met neergeklapte achterzetels liter 625Maximum koffervolume liter 1.045Aantal zitplaatsen 5

CHASSIS

Stuurinrichting Tandheugel & RondselWielophanging voor Mac-Pherson veerpootWielophanging achter TorsieasRemmen voor Geventileerde schijvenRemmen achter Trommels (GA), schijven (GL,GLX)Banden 195/65R15 (GA), 205/60R16 (GL,GLX)Reservewiel T135/90D16

EMISSIES

CO2 gr/km 139 141 155 129 139Emissienorm Euro 5

* AFMETINGEN de la version "Outdoor"

Page 22: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

22

een legende in wordingDe tijd vliegt voorbij: de Jimny viert dit jaar al zijn 13de verjaardag. We zijn trots op onze compacte 4x4 en op het feit dat we een wagen wisten te ontwerpen die in een haast ongewijzigd design ruim een decennium na zijn geboorte nog steeds in de smaak valt bij het publiek. U weet beter dan wij dat zo’n lang levensverhaal een zeldzaamheid is geworden in de huidige autowereld. Dat onze Jimny ook een vaste stek in het hart van de chauffeur wist te veroveren, maakt ons helemaal dolgelukkig.

In België alleen al blijft de Jimny elk jaar zo’n 1.000 chauffeurs overtuigen. Zonder reclame, zonder stuntaanbiedingen, louter dankzij zijn goeie looks en zijn reputatie.Een ander bewijs van zijn populariteit is de onvoorstelbare waardering die hij ook op de tweedehands markt geniet.

Bij Suzuki heeft de Jimny daarom een status als icoon verworven, een legende, zoals de Samouraï hem dat voordeed.

Dit jaar krijgt de Jimny er nog een troef bij: de 1.3 benzine-uitvoering kan voortaan uitgerust worden met een versnellingsautomaat. Dankzij zijn afmetin-gen voelde de Jimny zich al uitstekend thuis in de stad, en met zijn nieuwe automaat blijft hij ook op drukkere momenten supercomfortabel.

Bij een autobeurs hoort uiteraard een speciale serie. Dit jaar richten we de schijnwerpers op de Jimny X-Citment. Hij is nu al bij de concessiehou-der beschikbaar, in een 1.3 benzineversie. Deze speciale serie werd bedacht met een manuele airco, een radio-cd-speler, centrale vergrendeling met afstandsbediening, lichtmetalen velgen, mistlampen en metaallak.

Klanten die een originele en gedistingeerde wagen willen, kunnen voor het optionele lederen interieur kiezen.

Gefeliciteerd met je verjaardag, kleintje! Je gaat nog een lange toekomst tegemoet…

Jimny

+ 3 JAAR ASSISTANCE

OPtie sUV+:+ 2 jaar Garantie

Page 23: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

23

jiMnY 3D tecHniscHe KenMerKen

METAL TOP1.3 benzine

5 M/T 4 A/T

AFMETINGEN

Totale lengte mm 3.665Totale breedte mm 1.600Totale hoogte — zonder dakrails — met dakrails

mm mm

1.670 1.705

Wielbasis mm 2.250Spoorbreedte voor mm 1.355Spoorbreedte achter mm 1.365Bodemspeling mm 190Draaicirkel (diameter) m 9,8

TERREINCAPACITEITEN

Hellingshoek vooraan (max) kg 37°Hellingshoek achteraan (max.) kg 46°Overrijhoek (max) kg 31°

GEWICHT

Leeggewicht (min. / full option) kg 1.060 / 1.090 1.075 / 1.105Maximaal toelaatbaar totaal gewicht kg 1.420Maximaal aanhangwagengewicht ongeremd kg 350Maximaal aanhangwagengewicht geremd kg 1.300

MOTOR

Type M13ACilinders 4Aantal kleppen 16Cilinderinhoud cc 1.328Boring x slag mm 78,0 x 69,5Fiscale PK 7Compressieverhouding 9,5 : 1Maximum vermogen kW (cv) / tpm 62,5 (85) / 6.000Maximum koppel Nm / tpm 110 / 4.100Brandstofsysteem Multipoint InjectieTopsnelheid km/h 140 135Acceleratie sec (0-100 km/h) 14,1 17,2

BRANDSTOFVERBRUIK (EEG-NORM)

Stad l/100km 8,9 9,0Buiten de stad l/100km 6,0 6,3Gecombineerd l/100km 7,1 7,3Inhoud brandstoftank l 40

TRANSMISSIE

Type 5 M/T 4 A/TOverbrengingsverhouding 1 4,425 2,875

2 2,304 1,5683 1,674 1,0004 1,190 0,6965 1,000 -

Achteruit 5,151 2,300Differentieelverhouding 4,300 4,090

CAPACITEIT

Volume koffer liter 113Volume koffer met neergeklapte achterzetels liter 324Maximaal volume koffer liter 816Aantal zitplaatsen 4

CHASSIS

Stuurinrichting KogelkringloopWielophanging voor 3-punts starre as met schroefverenWielophanging achter 3-punts starre as met schroefverenRemmen voor SchijfremmenRemmen achter Trommelremmen, oplopende en aflopende

remschoenBanden 205/70R15

EMISSIES

CO2 gr/km 162 167Emissienorm Euro 5

Page 24: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

24

GrandioosU kent de uitspraak “never change a winning team”. Daarom hebben we onze Grand Vitara niet overdreven aangepast. Stap voor stap, met kleine aanpassingen, stemmen we hem af de huidige SUV-trends, al blijft hij een klassieker in zijn genre.

Vorig jaar al stelden we u een Grand Vitara update voor: de bescheiden esthetische aan-passingen gaven hem een sterkere présence en positioneren hem als een iets luxueuzer model, terwijl hij toch discreet blijft.

De nieuwe evolutie voor dit jaar is dat het reservewiel op de kofferdeur verdwijnt. Waarom die verandering? Omdat de markt ons duidelijk maakte dat de huidige SUV-clien-tèle belust is op een voertuig dat gebruiksgemak in de stad verzoent met het verlangen om in een wagen met expressieve allures rond te rijden. Door het reservewiel niet langer op de kofferdeur te monteren, besparen we 20 cm op zijn totale lengte. En u weet dat 20 cm een heel groot verschil maakt wanneer je in de stad op zoek bent naar een parkeer-plaats.

Een ander voordeel van die aanpassing is vooral interessant voor dames, die immers sterk vertegenwoordigd zijn in de Grand Vitara-wereld. Zonder reservewiel is de kofferdeur een paar kilo lichter. Wat voor de vrouwelijke chauffeurs bijzonder mooi is meegenomen.

Grand Vitara

Page 25: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

25

Tot slot was die aanpassing voor de designers ook een gelegenheid om de kofferdeur te hertekenen. Let bijvoorbeeld op de chroomtoetsen die de indruk van een luxewagen accentueren.

censydiam-studieGraag keren we nog even terug op wat u wellicht in de inleiding hebt gelezen. Synovate (wereldwijd instituut voor research en marktonderzoek) publiceerde onlangs zijn studie over de perceptie van automerken en bepaalde modellen bij de consument in 2010. We waren erg verheugd toen we vaststelden dat de Grand Vitara sterk gewaardeerd wordt op alle markten waarop hij aanwezig is. De Grand Vitara speelt daarmee nagenoeg in dezelfde liga als de meest bekende SUV’s. Al doet dat er weinig toe. Wat voor ons vooral telt, is dat de Grand Vitara ervaren wordt als een luxueuze, emotionele wagen die consu-menten kiezen omwille van zijn sociale status en zijn avontuurlijke, ongebonden karakter dat op de chauffeur afstraalt. Men zegge het voort.

Page 26: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

26

speciale seriesOver luxe gesproken, de speciale Grand Vitara-series slaan dit jaar een nieuwe richting in en staan in het teken van de edelmetalen: zilver, goud en platina. Oogverblinding is niet bepaald onze huisstijl, dat weet u. We kozen dit thema dan ook omdat we echt luxueuze versies van de Grand Vitara willen voorstellen. Het bewijs:

Grand Vitara silver

De speciale Silver-serie bedachten we voor de Grand Vitara 3-deurs 1.9 DDiS. De Silver is gebaseerd op de JX-EH uitrusting die bestaat uit een boordcomputer, automatische airco, elektrisch bediende ruiten, centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bediende en verwarmde spiegels, ESP en 6 airbags. Daar doet de Silver nog eens lichtme-talen velgen van 17”, privacy glass achteraan, metaallak, lederen interieur en verwarm-bare voorzetels bovenop. Niet slecht? Wacht tot u de rest hoort.

Grand Vitara Gold

De speciale Gold-serie is beschikbaar voor de Grand Vitara 5-deurs 1.9 DDiS. De Gold is gebaseerd op de JLX-EL uitrusting: boordcomputer, automatische airco, elektrisch bediende ruiten, centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bediende en verwarmde spiegels, ESP en 6 airbags. Met de Gold-serie krijgt u dan bovendien metaal-lak, een keyless start-systeem, privacy glass achteraan, een lederen interieur, verwarm-bare voorzetels, lichtmetalen velgen 17”, een elektrisch openend dak, cruisecontrol en xenonlampen. Indrukwekkend. En er is nog meer.

Grand Vitara Platinum

Deze speciale serie is eveneens voor de Grand Vitara 5-deurs 1.9 DDiS beschikbaar en is ook gebaseerd op de JLX-EL uitrusting. Een beschrijving van de standaarduitrusting vindt u bij de Silver-reeks. Om te weten wat de Platinum-reeks daar nog aan toevoegt, verwij-zen we eerst naar de Gold-serie. Al dat fraais wordt in de Platinum-reeks nog aangevuld met een combi gps-geluidsinstallatie Pioneer Avic F920-BT. Een toestel in dubbel DIN-for-maat met, uiteraard, een cd-speler, een USB-aansluiting, een SD-kaartlezer, een gps met kaarten van 44 landen en met spraakherkenning (u hoeft alleen het adres of het point of interest hardop te zeggen), een Bluetooth-module voor een gsm, iPhone- en iPod-compati-biliteit. Plus om dat alles te bedienen: een touchscreen in kleur met 3D-interface.

+ 3 JAAR ASSISTANCE

OPtie sUV+:+ 2 jaar Garantie

Page 27: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

27

GranD Vitara tecHniscHe KenMerKen Grand Vitara 3D Grand Vitara 5D

1.6 VVT Benzine 1.9 DDiS 1.9 DDiS5 M/T 5 M/T

AFMETINGENTotale lengte mm 3.865 4.300Totale breedte mm 1.810 1.810Totale hoogte mm 1.695 1.695Wielbasis mm 2.440 2.640Spoorbreedte voor mm 1.540 1.540Spoorbreedte achter mm 1.570 1.570Bodemspeling mm 200 190 190Minimum draaicirkel (diameter) m 10,2 11TERREINCAPACITEITENHellingshoek vooraan (max) kg 29° 29°Hellingshoek achteraan (max) kg 36° 27°Overrijhoek (max) kg 20° 19°GEWICHTLeeggewicht (min. / full option) kg 1.407 / 1.470 1.529 / 1.593 1.654 / 1.722Maximaal toelaatbaar totaal gewicht kg 1.830 1.940 2.170Maximaal aanhangwagengewicht ongeremd kg 550 550 750Maximaal aanhangwagengewicht geremd kg 1.600 1.600 2.000MOTORCilinders M16A F9Q F9QAantal kleppen 4 4 4Cilinderinhoud 16 8 8Boring x slag cc 1.586 1.870 1.870Compressieverhouding mm 78,0 x 83,0 80,0 x 93,0 80,0 x 93,0Fisc. PK 10,5 : 1 16,6 : 1 16,6 : 1Maximum vermogen 9 10 10Maximum koppel kW (cv) / tpm 78 (106) / 5.900 95 (129) / 4.000 95 (129) / 4.000Brandstofsysteem Nm / tpm 145 / 4.100 300 / 1.750 - 2.500 300 / 1.750 - 2.500Topsnelheid Multipoint Injectie Directe Injectie Directe Injectie0 - 100 km/h km/h 160 170 170Acceleratie sec (0-100 km/h) 14,4 12,8 13,2BRANDSTOFVERBRUIK (EEG-NORM)Stad l/100km 10,2 8,0 8,1Buiten de stad l/100km 7,1 6,0 6,0Gemiddeld l/100km 8,2 6,7 6,8Inhoud brandstoftank l 55 66TRANSMISSIEType 5 M/T 5 M/TOverbrengingsverhoudingen 1 4,545 3,854 3,854

2 2,354 2,135 2,1353 1,693 1,411 1,4114 1,241 1,000 1,0005 1,000 0,726 0,726

Achteruit 4,431 3,854 3,854Eindoverbrengingsverhouding 4,625 4,100 4,100Overbrenging tussenbak hoog - 1,000 1,000

laag - 1,970 1,970AANDRIJVINGPermanent 4x4 systeem 1 stand (4H) 4 standen* 4 standen*Middendifferentieel Limited slip Elektronisch gestuurd Elektronisch gestuurdCAPACITEITVolume koffer liter 184 398Volume koffer met neergeklapte achterbank liter 516 758Maximaal volume koffer liter 964 1.386Aantal zitplaatsen 4 5CHASSISStuurinrichting Tandheugel en rondselWielophanging voor MacPherson veerpootWielophanging achter Multi-linkRemmen voor Geventileerde schijvenRemmen achter Trommel Geventileerde schijven Geventileerde schijvenBanden 225/70R16 225/70R16 - 225/65R17 225/70R16 - 225/65R17EMISSIESCO2 gr/km 195 177 179Emissienorm Euro 5DPF — ja ja

* 4 standen: 4H + 4H Lock + 4L Lock + N

Page 28: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

28

priJsLiJstMODeLLen Prijs in €

ALTO 1,0 5D Grand Advantage 8.699

ALTO 1,0 5D Grand Luxe 9.399

ALTO 1,0 5D Grand Luxe OSAKA 11.399

ALTO 1,0 5D Grand Luxe AIRCO 10.299

ALTO 1,0 5D Grand Luxe AIRCO GT 11.999

ALTO 1,0 5D Grand Luxe Xtra 11.199

ALTO 1,0 5D Grand Luxe A/T AIRCO 11.299

ALTO 1,0 5D Grand Luxe Xtra A/T 12.199

SPLASH 1,0 5D Grand Advantage 9.899

SPLASH 1,0 5D Grand Luxe Security AIRCO 11.299

SPLASH 1,2 5D Grand Luxe Security 12.199

SPLASH 1,2 5D Grand Luxe Security AIRCO CITY 12.699

SPLASH 1,2 5D Grand Luxe Security A/T 13.399

SPLASH 1,2 5D Grand Luxe Security A/T AIRCO CITY 13.899

New SWIFT 1,2 3D Grand Advantage 10.999

New SWIFT 1,2 3D Grand Luxe 12.999

New SWIFT 1,2 3D Grand Luxe AIRCO 13.999

New SWIFT 1,2 3D Grand Luxe Exterior 14.499

New SWIFT 1,2 3D Grand Luxe Xtra 15.399

New SWIFT 1,2 3D Grand Luxe Xtra A/T 16.399

New SWIFT 1,2 3D Grand Luxe Xtra Sunroof 16.299

New SWIFT 1,2 3D Grand Luxe Xtra A/T Sunroof 17.299

New SWIFT 1,2 5D Grand Advantage 11.799

New SWIFT 1,2 5D Grand Luxe 13.799

New SWIFT 1,2 5D Grand Luxe AIRCO 14.799

New SWIFT 1,2 5D Grand Luxe A/T AIRCO 15.799

New SWIFT 1,2 5D Grand Luxe Exterior 15.299

New SWIFT 1,2 5D Grand Luxe Xtra 16.199

New SWIFT 1,2 5D Grand Luxe Xtra A/T 17.199

Page 29: 2011 Suzuki persdossier Autosalon Brussel

29

MODeLLen Prijs in €

SX4 1,5 Grand Advantage 12.699

SX4 1,5 Grand Luxe 14.699

SX4 1,5 Grand Luxe Exterior 15.499

SX4 1,6 Grand Luxe A/T 16.399

SX4 1,6 Grand Luxe Xtra OUTDOOR 16.799

SX4 1,6 Grand Luxe Xtra Move-it (**) 18.499

SX4 1,6 Grand Luxe Xtra OUTDOOR A/T 17.899

SX4 2,0 DDiS Grand Luxe Xtra OUTDOOR ESP / DPF 19.699

SX4 2,0 DDiS 4x4 Grand Luxe Xtra OUTDOOR ESP / DPF 21.299

JIMNY 1,3 JX 13.999

JIMNY 1,3 JLX X-CITEMENT (**) 15.999

JIMNY 1,3 JLX A/T X-CITEMENT (**) 17.199

GRAND VITARA 3D 1,6 JX 20.499

GRAND VITARA 3D 1,6 JX-E 22.499

GRAND VITARA 3D 1,9 DDiS JX-E 25.999

GRAND VITARA 3D 1,9 DDiS JX-EH SILVER (**) 27.999

GRAND VITARA 5D 1,9 DDiS JLX 25.999

GRAND VITARA 5D 1,9 DDiS JLX-E 27.999

GRAND VITARA 5D 1,9 DDiS JLX-EL GOLD (**) 31.499

GRAND VITARA 5D 1,9 DDiS JLX-EL PLATINUM (**) 32.999