2008 Saab 9-3 Cabriolet BR NL

of 31/31
2009
 • date post

  09-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  2

Embed Size (px)

description

2009 Door Scandinavië geïnspireerd. In Scandinavië spelen de natuur en het klimaat een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Hierbij verliezen we onze sterke traditie van design en innovatie niet uit het oog. Bij Saab is dit de perfecte bron van inspiratie om een speelse en sportieve vierpersoonscabriolet te ontwerpen. Ga maar eens proefrijden en ontdek de vele gezichten van de Saab 9-3 Cabriolet.

Transcript of 2008 Saab 9-3 Cabriolet BR NL

 • 2009

 • In Scandinavi spelen de natuur en het klimaat een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Hierbij verliezen we onze sterke traditie van design en innovatie niet uit het oog. Bij Saab is dit de perfecte bron van inspiratie om een speelse en sportieve vierpersoonscabriolet te ontwerpen. Ga maar eens proefrijden en ontdek de vele gezichten van de Saab 9-3 Cabriolet.

  Door Scandinavi genspireerd.

 • Wanneer u kiest voor een Saab 9-3 Cabriolet, laat u zien dat u van exclusiviteit houdt ook als het om uw wagen gaat. Onze cabriolet koppelt een uniek design aan een sportief rijgedrag en een grote functionaliteit. Maar ook zijn hoge veiligheidsniveau mag niet onvermeld blijven. Wij stellen u graag ons meest emotionele model voor.

  Weer of geen weer.

 • Schoonheid komt ook van binnen. Daarom is de Saab 9-3 Cabriolet niet alleen een elegante blikvanger waarin u graag gezien wilt worden. Het is ook voor 100% een Saab, boordevol intelligente eigenschappen. Zeer praktisch, alleen valt het aan de buitenkant niet op.

  Gemak dient de mens.

 • Mijn omgeving.De Saab 9-3 Cabriolet doet een

  beroep op al uw zintuigen. Het soepele leder van de ergonomische zetel

  voelt comfortabel aan en uw favoriete muziek klinkt geweldig in het interieur.

  Alles in deze wagen is in harmonie met het trefzekere rijgedrag en het

  motorvermogen, dat via uw rechter-voet tot uw beschikking staat.

 • Welkom in de cockpit.Bij Saab staan functionaliteit en ergonomie centraal. Alles zit om een bepaalde reden op een bepaalde plaats. De Saab 9-3 Cabriolet is daarop geen uitzondering. In het op een cockpit genspireerde interieur voelt u zich meteen thuis en reizen u en uw mede-passagiers in alle comfort naar de bestemming met de soft top omhoog of omlaag.

 • Het mag best gaan regenen of sneeuwen. De soft top van de Saab 9-3 Cabriolet is op elk weertype berekend jaar in, jaar uit. De drie lagen in duurzaam hoogtechnologisch materiaal bieden goede isolatie tegen hitte, koude en geluid. Met de soft top omhoog merkt u amper dat u in een open wagen rijdt maar van buiten is er natuurlijk geen enkele twijfel mogelijk. Want is een soft top niet het handelsmerk van een echte cabriolet?

  Veranderlijk weer.

 • Nog even doorrijden graag.De Saab 9-3 Cabriolet zou geen echte Saab zijn zonder het voorspelbare

  rijgedrag waar onze wagens al zo lang om bekend staan. Het perfect afgestelde chassis, de extreme torsiestijfheid en de krachtige turbomotor zorgen voor een

  bijzondere rijervaring. Voortaan zal u altijd de langste route nemen. Probeert u het zelf maar eens.

 • Turbovermogen.In de bestuurderszetel spreekt het turbovermogen voor zich. Een enorme kracht die gemakkelijk onder controle kan worden gehouden. Een ingenieur zou zeggen dat het een intelligente manier is om de brandstof nuttiger te gebruiken. Wij gebruiken dan ook de overtollige energie uit de uitlaat-gassen om meer lucht in de verbrandingsruimte te persen. Hierdoor kunnen het vermogen en koppel van een grote motor worden geproduceerd, maar dan met een kleinere, lichtere motor. En in de toekomst zal het dankzij de turbo beter mogelijk zijn om op verantwoorde wijze alternatieve brandstoffen te gebruiken.

 • Saab BioPower is de eerste zogenaamde flex-fuel oplossing die voor een aanzienlijk hoger vermogen zorgt wanneer er bio-ethanol (E85) in de tank zit. Wanneer u bio-ethanol (E85)* tankt, profiteert u van 25 pk extra en een inspirerende koppelstijging. Reken dus op een snellere respons, zodat u sneller en dus veiliger kunt inhalen.

  Saab BioPowerBenut de kracht van de natuur.

  * Bij de bio-ethanolbrandstof (E85) is 85% van de brandstof vervaardigd uit hernieuwbare bronnen. Dit betekent een verminderde CO2-uitstoot vergeleken met benzine en minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

 • Van alles nog wat extra.De Saab Aero is de uitvoering die alles heeft wat u maar kunt wensen. Met zijn onderscheidende lichaamstaal, krachtige motor en zorgvuldig afgestelde chassis zorgt hij voor een zeer sportieve rijbeleving. De kenmerkende Aero-accenten aan de buitenkant gaan hand in hand met een sportief, maar stijlvol interieur. Nu rest u nog n lastige keuze, want de Aero is leverbaar met een benzine-, diesel- en bio- ethanolmotor. Stuk voor stuk krachtige, efficinte krachtbronnen, voorzien van een turbo. Weet u al welke het wordt?

  Volgetankt met bio-ethanol (E85) zorgt de 2.0t BioPower voor een verbazingwekkende respons. Topsnelheid: 225 km/u. Prestaties 0100 km/u: 8,2 sec., 80120 km/u (5e versn.): 11,2 sec. (manuele 6-versnellingsbak)*.

  De 1.9 TTiD is uitgerust met de geavanceerde Two-stage turbotechnologie. Topsnelheid: 220 km/u. Prestaties 0100 km/u: 9,1 sec., 80120 km/u (5e versn.): 9,6 sec. (manuele 6-versnellingsbak)*.

  De 2.8T V6 levert een vermogen van 280 pk en een koppel van 370 Nm. Topsnelheid: 250 km/u. Prestaties 0100 km/u: 7,2 sec., 80120 km/u (5e versn.): 8,6 sec. (manuele 6-versnellingsbak)*.

  * Voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verwijzen wij u naar

  de paginas met de motoren.

 • Gemakkelijker kan het niet: met n druk op de knop van de sleutel gaan de soft top en alle ramen omlaag, worden de deuren ontgrendeld en wordt het alarm uitgeschakeld. Dit alles in slechts 20 seconden. Mocht het weer plotseling omslaan, dan kunt u de soft top bij snelheden tot 30 km/uur openen of sluiten.

  Comfortopening.

 • Verleider.U mag best vallen op zijn uiterlijk. De Saab 9-3 Cabriolet

  is inmiddels uitgegroeid tot een designicoon, een soort levende legende. Toch is zijn uiterlijk discreet. Misschien is

  zijn grote kracht wel dat alle lijnen een bepaald doel hebben. Kijk bijvoorbeeld maar eens hoe de actieve rolbeugels zijn

  weggewerkt in de achterkant van de wagen.

 • We willen vooral geen wagen bouwen die je maar een deel van het jaar kunt gebruiken ook al is het dan een cabriolet.

  Van een Saab mag u verwachten dat hij in alle condities dienst doet. Of u nu een weekendje gaat wandelen of klimmen

  in de bergen of in galakleding naar een premire rijdt.

  Allrounder.

 • Waarom zou je een audiosysteem van 300 W in een wagen bouwen? De vraag is, waarom eigenlijk niet? Met het optionele Prestige 300 Sound System wordt uw lievelingsmuziek prachtig weergegeven door 10 luidsprekers, inclusief een luidspreker centraal vooraan en een krachtige subwoofer. Luister naar de radio of kies n van de 6 CDs uit de CD-wisselaar. Of sluit gewoon uw MP3-speler aan op de AUX-ingang. Want waarom zou u toegevingen doen als het om kwaliteit gaat?

  Muzikale begeleiding.

 • Saab Infotainment Plus.Met een DVD-/GPS-navigatiesysteem met spraakherkenning. (Optie)

  Bluetooth telefoonintegratiesysteem. Sluit uw mobiele telefoon met Bluetooth automatisch aan op het Infotainment systeem (afhankelijk van type GSM), zodat u deze met de toetsen op het stuur of met gesproken instructies kunt bedienen. (Optie)

  Spraakherkenning. Druk op een toets op het stuur en geef een gesproken instructie. U krijgt gesproken ondersteuning en een bevestiging van uw verzoek. Onderdeel van het Saab Infotainment Plus systeem en het Bluetooth telefoonintegratiesysteem. (Optie)

  Trek er op uit.Wie eenmaal gewend is aan alle extras, kan zich niet meer voorstellen hoe het ooit zonder was. Een betrouwbaar navigatiesysteem en het Bluetooth telefoonintegratiesysteem maken van elke rit een waar genoegen. Bedien uw telefoon met de toetsen op het stuur of met gesproken instructies. Heel handig en ook een stuk veiliger.

 • Een weekje skin in de bergen, een rit langs de kust of het verkennen van een stukje natuur in eigen land. Een open wagen geeft aan elke rit een extra dimensie. U voelt de warmte van de zon en de wind in uw haar. En omdat de Saab 9-3 Cabriolet plaats biedt aan vier personen, kunt u ook anderen laten meegenieten.

  Ruimte voor avontuur.

  Achterspoiler. Standaard op Aero. Ook leverbaar als accessoire, in koetswerkkleur of in tweekleurige uitvoering.

  Windscherm. Vermindert de rijwind wanneer u met de soft top open rijdt. Wanneer het niet wordt gebruikt, kan het gemakkelijk opgeklapt en weggeborgen worden. (Accessoire)

 • Onze veiligheidsnormen zijn al vanaf het begin strenger dan de wettelijke eisen. Wij streven naar Real-Life Safety, dat wil zeggen dat de wagen optimale bescherming biedt aan mensen van vlees en bloed bij een ongeluk, in plaats van aan dummies in een gesimuleerde botsing. De Saab 9-3 Cabriolet heeft de hoogste scores gehaald in diverse veiligheidstests. Maar veel belangrijker dan dat, is het hoge veiligheidsniveau buiten, op de weg.

  Veiligheid. Vijf sterren op de Euro NCAP veiligheidstests en de Top Safety Pick Award van het Amerikaanse IIHS (2008).

  Sterrenkwaliteit.

 • Liefde op het eerste gezicht.Een wagen kiezen is vaak een emotionele beslissing. Dus als de wagen van uw voorkeur ook rationeel verantwoord is, dan is dat mooi meegenomen. De Saab 9-3 Cabriolet spreekt zowel de emoties als het verstand aan. En laten we eerlijk zijn: is dat niet het geheim van een mooie, lange relatie?

 • Met een Saab 9-3 Cabriolet blijft u niet anoniem.Tot uw dienst.

 • Aero

  Last but not least.Het enige dat u nog moet doen, is bepalen hoe uw Saab 9-3 Cabriolet er uiteindelijk uit komt te zien. Kies eerst uit de drie uitvoeringen: Linear, Vector en de high-performance Aero. Daarna kunt u uw wagen precies op uw wensen afstemmen met behulp van ons uitgebreide aanbod aan opties en accessoires. Verken alle mogelijkheden op www.saab.be.

  Linear

  Vector

 • De Saab 9-3 Cabriolet is rondom u ontworpen. Het cockpitachtige interieur maakt een goede interactie tussen u en de wagen mogelijk. Alle instrumenten en bedieningsorganen zijn in logische groepen ingedeeld. Voor de belangrijkste functies hoeft u uw handen niet eens van het stuur te halen. U kunt dus optimaal genieten van het grote vermogen, de snelle respons, de sportieve rijervaring en alle innovatieve systemen die u tijdens het rijden ondersteunen.

  De cockpit.Saab ontwerpt al heel lang innovatieve en ergonomische zetels, die ervoor zorgen dat u beter rijdt. De comfortabele zetel in de Saab 9-3 Cabriolet geeft u goede feedback over het weggedrag van de wagen. Hierdoor kunt u intutief rijden en hebt u de wagen altijd volledig onder controle, terwijl u op lange afstanden minder snel moe wordt.

  Uw zetel.

  Kunstleder/stoffen Hydroblox bekleding, zwart/zwart (Linear)

  Leder sport met accenten, zwart (Optie op Vector en Aero)

  Leder sport, perkament (Vector en Aero)

  Linear (links)Vector (links onderaan)Aero (onderaan)

  Lederen bekleding houdt in dat de zitoppervlakken van leder zijn. Premium Natural lederen bekleding betreft volledig leder van hoogwaardige kwaliteit, inclusief de afwerking van de deurpanelen.

 • Velgen.

  Velg 5-spoke Double Bridge 177 "

  Velg 5-spoke Star 187 "

  Velg 5-spoke Low Split 177 "

  Velg 5-spoke 177 " (ALU 81)

  Velg 5-spoke Twin 177" (ALU 50) Velg 14-spoke 166 " (ALU 72)

  Velg 10-spoke Nail 177 " Velg 5-spoke 177 " (ALU 59)

  Velg 3-spoke Inca 187 Velg 10-spoke 187 " (ALU 65) Velg 5-spoke Claw 187 " Velg 5-spoke 187 (ALU 73)

  Kies tussen kunstleder/stoffen Hydroblox bekleding en lederen bekleding in ver-schillende kleuren. Voor het summum van luxe kiest u de Premium Natural lederen sportzetels. Hiervoor worden exclusieve ledersoorten met verschillende nerven en dikke stiksels gebruikt, ter accentuering van het unieke design.

  Uw uitrusting.

  Voorbeelden van standaarduitrusting Linear16" lichtmetalen velgen, 14-spoke (ALU 72) Zetels in kunstleder/stof Hydroblox Lederen stuurwiel Saab Infotainment met Premium 70 Sound System Stuurwielbediening Automatische klimaatregeling

  Voorbeelden van standaarduitrusting Vector17" lichtmetalen velgen, 5-spaaks (ALU 59) Gentegreerde mistlichten vooraan Middenconsole en handschoenkastje in metaal look Lederen sportzetels Verwarmde voorzetels Lederen sportstuur Saab Infotainment met Premium 70 Sound System Snelheidsregelaar Multifunctionele boordcomputer Automatische klimaatregeling

  Voorbeelden van standaarduitrusting Aero17" lichtmetalen velgen, 5-spoke (ALU 81) Sportchassis High-performance remmen Sportuitlaat met dubbele eindpijp Gentegreerde mistlichten vooraan Aero voor- en achterspoiler Middenconsole en handschoenkastje in metaal look Lederen sportzetels Verwarmde voorzetels Aero lederen sportstuur Saab Infotainment met Premium 70 Sound System Snelheidsregelaar Multifunctionele boordcomputer Automatische klimaatregeling

  Premium Natural Leder sport, zwart

  (Optie op Vector en Aero)

  Premium Natural Leder sport, perkament

  (Optie op Vector en Aero)

  Premium Natural Leder sport, zwart/grijs

  (Optie op Vector en Aero)

  Leder sport, zwart (Vector en Aero)

  Leder sport, perkament (Vector en Aero)

  Leder sport met accenten, zwart

  (Optie op Vector en Aero)

  Leder sport met accenten, perkament

  (Optie op Vector en Aero)

  Middenconsole en handschoenkastje in carbon look (Optie)

  Kunstleder/stoffen Hydroblox bekleding, zwart/zwart (Linear)

  Kunstleder/stoffen Hydroblox bekleding,

  perkament/zwart (Linear)

  Middenconsole en handschoenkastje in hout look (Optie)

 • Standaarduitrusting Turbo en intercooler Coil-on-Plug ontsteking (Niet op diesel) Sequentile multi-point brandstofinspuiting

  (Niet op diesel) Bio-ethanol (E85) of benzine (BioPower) Common-rail directe inspuiting (Diesel) Roetpartikelfilter (Diesel) Manuele 6-versnellingsbak McPherson veerpoten vooraan Multilink achteras Dubbele gasschokdempers Stabilisatorstangen voor- en achteraan Schijfremmen rondom Anti-lock Braking System (ABS) Traction Control System (TCS) Electronic Stability Program (ESP) Ruitenwissers met variabele snelheid

  Opties Sentronic automatische 5-versnellingsbak

  met SportDrive (1.8t, 1.8t BioPower, 2.0t BioPower en 2.0T)

  Sentronic automatische 6-versnellingsbak met SportDrive (2.8T V6, TiD en TTiD)

  Speciale toetsen op het stuur om de Sentronic te bedienen

  Sportchassis (Standaard op Aero) Bi-Xenon koplampen Meedraaiende Bi-Xenon koplampen Gentegreerde mistlichten vooraan

  (Standaard op Vector en Aero) Koplampsproeiers Spiegels met automatische dimfunctie Regensensor Saab Parking Assistance (SPA) Bandendrukcontrole (TPMS)

  Motoren en controle.

  Spiegels met automatische dimfunctie. Vermin deren automatisch de reflectie van de koplampen van het achteropkomende verkeer. Leverbaar voor de binnen- en buitenspiegels. (Optie)

  Saab Parking Assistance (SPA).Vergemakkelijkt het schatten van de afstand achter de wagen tijdens het parkeren. Wanneer u iets achter de wagen nadert, hoort u een geluidssignaal. (Optie)

  Meedraaiende Bi-Xenon koplampen. Met elektronisch geregeld systeem dat de koplampen laat meedraaien wanneer u stuurt. Dit verbetert uw zicht op wegen met veel bochten. Bi-Xenon koplampen hebben vergeleken met halogeenlicht een veel grotere lichtopbrengst. (Optie)

  Sentronic 6-versnellingsbak. Automatische versnellingsbak waarmee u ook handmatig kunt schakelen, desgewenst met speciale toetsen op het stuur. Inclusief SportDrive functie. (Optie)

  SportDrive. Wordt bij wagens met Sentronic-transmissie op het dashboard geactiveerd. Zorgt voor snellere respons en betere controle bij een actieve rijstijl.

  Multilink achteras. Met vier draagarmen per wiel. Een speciale draagarm-verbinding houdt de wagen goed op koers wanneer u bij hoge snelheid moet remmen.

  ESP Electronic Stability Program. Met soepele en progressieve werking. Vermindert de kans op slippen op een glad wegdek. Remt n of meer wielen af en neemt gas terug indien dat nodig is voor uw veiligheid.

  CBC Cornering Brake Control. Vermindert de kans dat de wagen naar n kant trekt wanneer u een bocht neemt en tegelijkertijd remt. Gentegreerd in het ESP-systeem.

  TCS Traction Control System. Voorkomt dat de aangedreven wielen op een glad oppervlak doorslippen.

  EBD Electronic Brake-force Distribution. Verdeelt de remkracht over de voor- en achter- wielen, afhankelijk van de belading van de wagen.

  EBA Emergency Brake Assist. Vergroot de remkracht wanneer u het rempedaal hard intrapt.

  Krachtige remmen. Met grote, robuuste schijfremmen, die vooraan geventileerd zijn. De modellen met de zwaarste motoren hebben voor- en achteraan extra grote, geventileerde schijfremmen.

  Vraag voor meer gedetailleerde informatie de Saab 9-3 Cabriolet prijslijst bij uw Saab verdeler.

  2.8T V6. Combineert een uitzonderlijk hoog koppel met raffinement over het hele toerengebied. Met onder meer variabele inlaat klep-timing, 24 kleppen, rol-stoters, gesinterde drijfstangen en dubbelwandige uitlaatspruitstukken.

  1.9 TTiD. Geavanceerde 180 pk sterke turbodiesel met Two-stage turbo. Combineert uitstekende prestaties met een laag brandstofverbruik en lage CO2-emissies.

  Saab Trionic. Voor de 4-cilinder turbobenzinemotoren. Geavanceerd motormanagement- systeem, door Saab zelf ontwikkeld. Controleert het verbrandingsproces door middel van ionenmeting.

  BioPower-motoren. Leveren meer vermogen wanneer u op bio-ethanol (E85) in plaats van benzine rijdt. Bij de 2.0t BioPower neemt het vermogen toe van 175 pk tot 200 pk en stijgt het koppel van 265 tot 300 Nm.

  Bio-ethanol (E85). Hernieuwbare brandstof die uit een groot aantal biomassabronnen zoals suikerriet en suikerbieten wordt gemaakt. Voor gebruik in voertuigen wordt bio-ethanol gemengd met 15% benzine om de koude-starteigen-schappen te verbeteren.

  Brandstofverbruik en emissiecijfers gemeten volgens de Richtlijn 1999/100 EG. Ga naar www.saab.be voor de laatste informatie.* 5e versnelling, manueel. ** Prestatiecijfers gemeten met bio-ethanol (E85) brandstof. Er zijn nog geen EG-richtlijnen met betrekking tot de meting van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot wanneer de motor loopt op bio-ethanol (E85). Bio-ethanol (E85) kan de CO2-uitstoot van de wagen tot 70% verminderen op basis van bron tot wiel. Bron tot wiel betekent alle CO2 uitgestoten van het groeien van de oogst, de productie van de brandstof, het vervoer naar de consument en het aandrijven van de wagen. Bron: Eucar JRC CONCAWE Joint Study, januari 2005. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verwijzen dus naar rijden op benzine.

  Motoren. 1.8t 2.0T 2.8T V6150 pk / 240 Nm 210 pk / 300 Nm 280 pk / 370 Nm

  Cabriolet M6/A5 M6 / A5 M6 / A6

  Topsnelheid, km/u 205 / 200 225 / 225 250 / 245

  0100 km/u, sec. 10,5 / 11,5 8,0 / 9,5 7,2 / 8,1

  80120 km/u, sec.* 17,5 / 10,9 / 8,6 /

  L /100 km, stad 11,3 / 13,4 12,0 / 14,0 15,1 / 17,2

  L /100 km, snelweg 6,0 / 7,6 7,1 / 7,6 7,2 / 7,4

  L /100 km, gemengd 8,1 / 9,7 8,9 / 10,0 10,1 / 11,0

  CO2 gr/km, gemengd 192 / 233 213 / 235 242 / 263

  1.9 TiD 1.9 TTiD 1.8 BioPower* * 2.0t BioPower* *

  150 pk / 320 Nm 180 pk / 400 Nm (M6) 175 pk / 265 Nm 200 pk / 300 Nm

  Cabriolet M6 / A6 M6 / A6 M6 / A5 M6 / A5

  Topsnelheid, km/u 200 / 195 220 / 215 210 / 210 225 / 220

  0100 km/u, sec. 10,4 / 11,8 9,1 / 9,5 8,9 / 10,1 8,2 / 9,3

  80120 km/u, sec.* 11,0 / 9,6 / 15,9 / 11,2 /

  L /100 km, stad 7,8 / 9,8 7,7 / 9,7 11,3 / 13,4 11,8 / 13,1

  L /100 km, snelweg 4,8 / 5,4 4,7 / 5,3 6,0 / 7,6 6,6 / 7,7

  L /100 km, gemengd 5,9 / 7,0 5,8 / 6,9 8,1 / 9,7 8,5 / 9,7

  CO2 gr/km, gemengd 157 / 189 154 / 184 192 / 233 203 / 232

 • Cockpit standaarduitrusting: ComSense Night Panel Saab Car Computer Automatische klimaatregeling Elektrisch bediende soft top Elektrisch verstelbare buitenspiegels Elektrisch bediende ramen Stuur in hoogte en hoek verstelbaar

  Cockpit opties: Elektrisch regelbare voorzetels met

  geheugen op bestuurderszetel (3 standen) Verwarmde voorzetels Saab Car Computer 2 Snelheidsregelaar Elektrisch inklapbare buitenspiegels Saab anti-diefstalalarm Comfortopening

  Infotainment standaarduitrusting: Saab Infotainment met Premium 70

  Sound System MP3-/AUX-aansluiting Stuurwielbediening

  Infotainment opties en accessoires: Saab Infotainment met CD-wisselaar Saab Infotainment Plus met navigatie-

  systeem en spraakherkenning Premium 150 Sound System Prestige 300 Sound System Bluetooth telefoonintegratiesysteem

  met spraakherkenning Telefoonhouder

  Cockpit en Infotainment.

  Automatische klimaatregeling. Klimaatregeling met de mogelijkheid om voor de bestuurder en de passagier verschillende temperaturen in te stellen. Een elektrostatische luchtfilter houdt zelfs de kleinste deeltjes buiten.

  Elektrische zetelverwarming. Een vroege innovatie van Saab die ervoor zorgt dat u langer met open soft top kunt doorrijden. (Optie)

  Volledig automatische soft top. In slechts 20 seconden gaat deze omhoog of omlaag. Kan tijdens het rijden met een snelheid tot 30 km/uur bediend worden. Uitstekend gesoleerd tegen geluid, hitte en koude. De verwarmde achterruit zorgt in alle weersomstandigheden voor een uitstekend zicht naar achteren.

  Stuurwielbediening. Voor de Saab Infotainment systemen, de Profiler en de boordcomputer. Speciale schakeltoetsen voor de optionele Sentronic-transmissie zijn als optie verkrijgbaar.

  Profiler. Hiermee kunt u eenvoudig uw voorkeursinstellingen opslaan voor onder meer de klimaatregeling, de regen-sensor, de Saab Parking Assistance en het anti-diefstal alarm. Hiervoor kunt u de stuurwielbediening gebruiken.

  Saab Car Computer (SCC). Gentegreerd in de snelheidsmeter. Toont buitentem-peratuur, verbruik, geschatte afstand met resterende brandstof. De Saab multifunctionele boordcomputer (SCC 2) toont bovendien de resterende afstand tot uw bestemming, geschatte aankomsttijd en snelheidswaar-schuwingen.

  ComSense. Systeem dat onnodige afleiding voorkomt door waar-schuwingsmeldingen tijdelijk te onderdrukken bij het afslaan, inhalen en remmen momenten wanneer maximale concentratie vereist is.

  Night Panel. Vermindert afleiding in het donker. Met n druk op de knop wordt alle dashboardverlichting, behalve die van de snelheidsmeter, gedimd. Zodra er iets gebeurt dat u moet weten, licht het betreffende instrument weer op.

  Saab Infotainment. AM-/FM-stereotuner met RDS, MP3-compatibele CD-speler en MP3-/AUX-aansluiting voor draagbare audio-apparatuur. Kan worden gecombineerd met het Bluetooth telefoonintegratiesysteem.

  Saab Infotainment met CD-wisselaar. AM-/FM-stereotuner met RDS, MP3-compatibele single-slot CD-wisselaar voor 6 CDs die in het dashboard wordt gemonteerd en MP3-/AUX-aansluiting voor draagbare audio-apparatuur. Kan worden gecombineerd met het Bluetooth telefoonintegratiesysteem. (Optie)

  Saab Infotainment Plus. AM-/FM-stereotuner met RDS, MP3-compatibele CD-speler, 6,5" kleuren touchscreen en navigatiesysteem. Kan worden bediend met spraakherkenning. Met MP3-/AUX-aansluiting voor draagbare audio-apparatuur. Kan worden gecombineerd met het Bluetooth telefoonintegratiesysteem. Nederlands niet beschikbaar. (Optie)

  DVD-/GPS-navigatiesysteem. Onderdeel van het Saab Infotainment Plus. Met gesproken instructies en gemakkelijk af te lezen symbolen op het grote kleurenscherm. Gemakkelijk te bedienen dankzij de spraakherkenning. Nederlands niet beschikbaar. (Optie)

  TMC Traffic Message Channel. Bepaalt automatisch een nieuwe route bij verkeersproblemen onderweg.

  Telefoonhouder. Sluit uw telefoon aan op de externe antenne en laadt deze onderweg op. Te combineren met het Bluetooth telefoonintegratiesysteem (niet afgebeeld). (Accessoire)

  Premium 150 Sound System. 7 luidsprekers, waaronder n luidspreker centraal vooraan voor een nog mooiere geluidsweergave. Totaal versterkervermogen: 150 W. (Optie)

  Prestige 300 Sound System. 10 luidsprekers, waaronder n luidspreker centraal vooraan en een subwoofer die de bassen versterkt. Totaal versterkervermogen: 300 W. (Optie)

  MP3-/AUX-aansluiting. Op het voorpaneel van de Infotainment systemen om uw MP3-speler of andere draagbare apparatuur aan te sluiten op het audiosysteem van uw wagen.

  Kijk voor meer informatie over hoe u uw Saab 9-3 Cabriolet kunt individualiseren in de brochure Accessoires.

  Vraag voor meer gedetailleerde informatie de Saab 9-3 Cabriolet prijslijst bij uw Saab verdeler.

  Bluetooth is een handelsmerk van Bluetooth SIG Inc., VS, waarvoor Saab Automobile AB een licentie heeft.

 • Veiligheid en flexibiliteit.

  Krasbescherming/zitmat. Uitrolbare mat die de bumper beschermt. Kan gemakkelijk verwijderd worden om bij een picknick als waterdichte zitmat te gebruiken. (Accessoire)

  Fietsenhouder voor op de trekhaak. Voor twee fietsen (of drie met de adapter). Dankzij de neerklapmogelijkheid krijgt u gemakkelijk toegang tot de bagageruime. Met nummerplaathouder en verlichting (niet afgebeeld). (Accessoire)

  Smart Slot. Ingenieus opbergsysteem met verwisselbare accessoires. Keurig in de middenconsole gentegreerd.

  DynaCage. De extra verstevigde voorruitframe, de actieve rolbeugels achter de hoofdsteunen en de gordelspanners bieden bescherming wanneer de wagen over de kop zou slaan.

  Interieur. Sterke veiligheidskooi bestaande uit langs- en dwarsbalken die de inzittenden bij een aanrijding beschermen.

  Ruime achterbank. Biedt voldoende ruimte voor twee volwassenen. Met intrekbare hoofdsteunen en gordels met gordelspanners en spanningsbegrenzers.

  Bagageruimte. De CargoSET-functie vergroot automatisch de bagageruimte wanneer de soft top omhoog gaat. De ruimte die anders door de ingevouwen soft top in beslag wordt genomen, komt dan vrij voor bagage waarna u over 352 liter beschikt. Maar ook met de soft top omlaag kunt u heel veel kwijt in de bagageruimte.

  Speciale structuur. Aan de voorzijde. Beschermt de inzittenden bij een frontale aanrijding met verschillende objecten en vanuit verschillende hoeken.

  Zij-airbags. Aangebracht op de voorzetels. Deze tweedelige zij-airbags beschermen zowel het hoofd als de borst van de inzittenden voorin.

  Saab Active Head Restraints (SAHR). Hoofdsteunen op de voorzetels die de kans op een ernstig nekletsel bij een aanrijding van achteren met 75%* verminderen.

  Airbags vooraan in twee fasen. Registreren de kracht waarmee de aanrijding plaatsvindt en of de gordel al dan niet wordt gedragen. De airbag wordt vervolgens maximaal of met lagere druk opgeblazen.

  Gentegreerde veiligheidsgordels voorin. De gordels zijn aan het frame van de zetel bevestigd om optimale bescherming te bieden, ongeacht de stand van de zetel.

  Driedubbel gesoleerde soft top. Zorgt voor goede isolatie van geluid, hitte en koude. Dankzij de verwarmde glazen achterruit is het zicht naar achteren in alle weersomstandigheden goed.

  Comfortopening. Met het indrukken van de knop van de sleutel gaan de soft top en alle ramen omlaag, worden de deuren ontgrendeld en wordt het alarm uitgeschakeld. Dit alles in slechts 20 seconden. (Optie)

  Windscherm. Vermindert de rijwind wanneer u met de soft top open rijdt. Wanneer het niet wordt gebruikt, kan het gemakkelijk opgeklapt en weggeborgen worden. (Accessoire)

  Vraag voor meer gedetailleerde informatie de Saab 9-3 Cabriolet prijslijst bij uw Saab verdeler.

  * Gepubliceerd in The Journal of TRAUMA, deel 51, nr. 5, november 2001.

  Veiligheid standaarduitrusting: DynaCage actieve rolbeugelbescherming 3-puntsveiligheidsgordels in de voorzetels

  gentegreerd 3-puntsveiligheidsgordels, achteraan Gordelspanners/spanningsbegrenzers Airbags vooraan in twee fasen Zij-airbags die hoofd en borst beschermen Bescherming bij zijdelingse aanrijdingen Voorziening in voorzetels/achterbank die het

  doorglijden onder de gordels voorkomt Saab Active Head Restraints (SAHR 2) vooraan Verstelbare hoofdsteunen, achteraan Gordelherinnering, vooraan Pedalen die bij een aanrijding afbreken Bevestigingen voor kinderzitje op achterbank Isofix bevestigingen voor kinderzitje op

  achterbank Ladingsbeveiliging

  Veiligheid opties: Kinderzitjes Zetelverkleiner voor kinderzitje

  Flexibiliteit standaarduitrusting: CargoSET (Self Expanding Trunk) Opbergruimte in armsteun vooraan 12 V-ingang, middenconsole

  Flexibiliteit opties en accessoires: Windscherm Comfortopening Trekhaken Fietsenhouder voor montage op de trekhaak Interieur- en bagagematten Krasbescherming/zitmat Comfort Pack: verstelbare middenarmsteun

  vooraan, stoffen vloermatten, bekerhouders

 • Beige soft top

  Arctic White Laser Red Black Lynx Yellow

  Jet Black (Metaalkleur) Snow Silver (Metaalkleur) Steel Grey (Metaalkleur) Nocturne Blue (Metaalkleur)

  Glass Grey (Metaalkleur) Ice Blue (Metaalkleur) Carbon Grey (Metaalkleur) Electric Blue (Metaalkleur)

  Zwarte soft top

  Blauwe soft top

  Grijze soft top

  Als gevolg van beperkingen in het drukproces kunnen de afgebeelde kleuren enigszins afwijken van de echte metaalkleuren.Kleuren voor de soft top. Een kwestie van persoonlijke smaak. Voor uw Saab 9-3 Cabriolet hebt u de keuze uit vier kleuren: zwart, blauw, beige en grijs.

 • www.saab.beBeherman European N.V., Industrieweg 3, B-2880 Bornem, Tel. 03/890.91.11.

  BE-NL Art. No. 32015081 Printed in Germany. Copyright Saab Automobile AB, Trollhttan Sweden, 2008. Deze brochure is gedrukt op chloorvrij, recycleerbaar papier. De bijzonderheden en illustraties in deze brochure zijn gebaseerd op de informatie die gold ten tijde van het ter perse gaan van het drukwerk (juli 2008). Enkel het tarief uitgegeven

  door Beherman European toont de rechtsgeldigheid aan van de uitrustingen. De modellenreeks, technische specificaties en uitrusting kunnen per markt verschillen en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Op sommige fotos staan wagens met optionele uitrusting afgebeeld. Voor meer informatie kunt u bij uw Saab verdeler terecht.

  Saab AB en Saab Automobile AB zijn vandaag de dag twee ondernemingen met een gemeenschappelijk verleden die niet met elkaar verbonden zijn. Saab Automobile AB is producent van wagens en is een dochtermaatschappij van General Motors Corporation. Saab AB levert met name producten en diensten op het gebied van defensie, lucht- en ruimtevaart en burgerveiligheid. Meer informatie over Saab AB vindt u op www.saabgroup.com.