2009 Saab 9-3 BR NL

29
2010

description

2010 Het is een nieuwe rijervaring. Omdat wij in Zweden gevestigd zijn en een uniek luchtvaartverleden hebben, kijken wij iets anders aan tegen het bouwen van wagens. Wij ontwikkelen voortdurend innovatieve oplossingen om voor krachtige prestaties te zorgen, maar met respect voor de natuur. Neem bijvoorbeeld de sportieve en veelzijdige Saab 9-3. Hij geeft u dat typische Saab gevoel. Dus bereid u voor op een geheel nieuwe ervaring – één die veel weg heeft van vliegen.

Transcript of 2009 Saab 9-3 BR NL

Page 1: 2009 Saab 9-3 BR NL

2010

Page 2: 2009 Saab 9-3 BR NL

Het is een nieuwe rijervaring.Omdat wij in Zweden gevestigd zijn en een uniek luchtvaartverleden hebben, kijken wij iets anders aan tegen het bouwen van wagens. Wij ontwikkelen voortdurend innovatieve oplossingen om voor krachtige prestaties te zorgen, maar met respect voor de natuur. Neem bijvoorbeeld de sportieve en veelzijdige Saab 9-3. Hij geeft u dat typische Saab gevoel. Dus bereid u voor op een geheel nieuwe ervaring – één die veel weg heeft van vliegen.

Dit is geen luchtdoop.

Page 3: 2009 Saab 9-3 BR NL

Twee manieren om te presteren.

Wordt het de Sport Sedan of de Sport-Hatch? De keuze is aan u. Beide modellen kenmerken zich door een sportief rijgedrag. Maak eens een proefrit en ontdek zelf waarom zoveel mensen graag Saab rijden.

De Saab 9-3 Sport Sedan en Sport-Hatch in de nieuwe TX Edition uitvoering, het summum van sportief rijden.

Page 4: 2009 Saab 9-3 BR NL

Functionele vormgeving.Kan schoonheid op zich gewaardeerd worden? Zonder twijfel, maar wij geloven ook dat de beste ontwerpen een doel hebben. Bij Scandinavisch design gaan vorm en functie altijd hand in hand. Dit resulteert in mooie, vloeiende lijnen. Kijk maar eens naar het sportieve design van de Saab 9-3: dat verraadt al wat u te wachten staat...

Page 5: 2009 Saab 9-3 BR NL

In de flight-modus.Er is maar één manier om erachter te komen hoe goed een wagen rijdt, en dat is door zelf te gaan rijden. Neem dus plaats achter het stuur van de Saab 9-3, start de krachtige motor en geniet van de interactie en de sportieve handling. Innovatieve ondersteuningssystemen zoals ComSense (dat onnodige afleiding voorkomt) dragen bij tot een gevoel van totale controle.

ComSense. Voorkomt onnodige afleiding door waarschu-wingsmeldingen tijdelijk te onderdrukken bij het afslaan, inhalen en remmen – momenten wanneer maximale concentratie vereist is.

Profiler. Hiermee kan u eenvoudig uw voorkeursinstellingen opslaan voor onder meer de klimaatregeling, de regensensor, de Saab Parking Assistance en het anti-diefstalalarm. Hiervoor kan u de stuurwiel-bediening gebruiken.

Stuurwielbediening. Voor de bediening van de Saab Infotainment systemen, de Profiler en de Saab boordcomputer. Speciale schakeltoetsen voor de optionele Sentronic-transmissie zijn als optie verkrijgbaar.

Page 6: 2009 Saab 9-3 BR NL

Het eerste dat u opvalt wanneer u instapt in de Saab 9-3, is dat hij rondom de bestuurder ontworpen is. De instrumenten en knoppen zijn in logische groepen ingedeeld en de meest gebruikte knoppen en schakelaars kan u bedienen zonder uw handen van het stuur te halen. Innovatieve oplossingen zoals de unieke Saab Night Panel functie helpen u om tijdens het rijden uw concentratie te bewaren. En al die eigenschappen die het rijden zo leuk maken, vergroten tegelijkertijd de veiligheid.

Automatische klimaatregeling.Met de mogelijkheid om voor de bestuurder en de passagier verschillende temperaturen in te stellen. Een elektrostatische luchtfilter houdt zelfs de kleinste deeltjes buiten.

Saab boordcomputer.Geïntegreerd in de snelheidsmeter. Toont de buiten-temperatuur, het verbruik en de geschatte afstand met resterende brandstof, de resterende afstand tot uw bestemming, de geschatte aankomsttijd en snelheids-waarschuwingen.

Night Panel.Vermindert afleiding in het donker. Met één druk op de knop wordt alle dashboardverlichting, behalve die van de snelheidsmeter en de airbagindicator, gedimd. Zodra er iets gebeurt dat u moet weten, licht het betreffende instrument weer op.

Lichten uitvoor een beter zicht in het donker.

Page 7: 2009 Saab 9-3 BR NL

Tijdens het rijden geniet u van het voorspelbare rijgedrag en de subtiele feedback van de Saab 9-3. De wagen snijdt door de bocht als een carve-ski. U krijgt actieve ondersteuning van een indrukwekkende reeks elektronische systemen die het rijden vergemakkelijken en de veiligheid vergroten. Tijd om het zelf eens uit te proberen.

EBA – Emergency Brake Assist. Vergroot de remkracht wanneer u het rempedaal hard intrapt.

ESP® – Electronic Stability Program. Met soepele, progressieve werking. Vermindert de kans op slippen op een glad wegdek. Remt één of meer wielen af en neemt gas terug indien dat nodig is voor uw veiligheid.

CBC – Cornering Brake Control.Vermindert de kans dat de wagen naar één kant trekt wanneer u de bocht neemt en tegelijkertijd remt. Geïntegreerd in het ESP®-systeem.

TPMS – Tyre Pressure Monitoring System.Waarschuwt via de boordcomputer wanneer de spanning van één van de banden te laag is. (Optie)

Alle systemen

actief.

Page 8: 2009 Saab 9-3 BR NL

Efficiëntie.Wanneer de wagen op kruissnelheid rijdt, wordt slechts een klein deel van het koppel overgebracht op de achterwielen. Dit komt de zijwaartse stabiliteit ten goede en verlaagt het brandstofverbruik.

Respons. Het XWD-systeem reageert binnen slechts 80 milliseconden en varieert continu de koppelverdeling over de voor- en achterwielen.

Acceleratie.Als u wegrijdt op een droog wegdek, wordt het meeste koppel op de achter-wielen overgebracht om wielslip te voorkomen en zo snel mogelijk te kunnen accelereren.

eLSD. Elektronisch gestuurd sperdifferentieel achteraan (eLSD). Verdeelt het koppel over beide achterwielen en zorgt voor ongekende controle, in alle condities, waardoor de wagen nog sneller en soepeler door de bocht kan gaan. (Optie)

Unieke integratie. Het Saab XWD-systeem is ontwikkeld in samen-werking met Haldex, de Zweedse specialist in vierwielaandrijving. De unieke wijze waarop Saab het XWD-systeem in de wagen geïntegreerd heeft, zorgt voor een soepele interactie met het ESP® en de andere elektronische systemen.

Bochtenwerk. Op een bochtig traject verbetert het Saab XWD-systeem de handling van de wagen door meer koppel op de achterwielen over te brengen. Hierdoor kan u de wagen sportiever door de bocht sturen, zonder dat de stabiliteit in gevaar komt.

Niveauregeling. Houdt de wagen automatisch horizontaal wanneer hij zwaar beladen is of een aanhanger trekt.

Wanneer u een sportschoenenwinkel binnengaat, zal u verbaasd zijn over de vele mogelijkheden. Zou het niet handig zijn als u één paar schoenen kon kiezen die zich automatisch aan uw activiteiten zouden aanpassen? Dat principe is de gedachte achter het innovatieve Saab vierwielaandrijvingssysteem XWD, dat samen met Haldex is ontwikkeld en één van de beste systemen op de markt is. Door continu uw rijstijl en de condities op de weg te registreren, kan het systeem op actieve wijze het weggedrag van de wagen verbeteren. Dit merkt u in de vorm van een betere grip, snellere acceleratie, perfect bochtengedrag en extra stabiliteit. Onder alle weersomstandigheden.

Betere grip en stabiliteit.Mochten de voorwielen tijdens het accelereren over een glad stuk weg rijden, dan wordt het meeste koppel op de achterwielen overgebracht ter vergroting van de grip en de stabiliteit.

Activering.Het Saab XWD-systeem is altijd actief en werkt volledig automatisch om de handling en stabiliteit in alle rijcondities te verbeteren. Meer dan 20 sensoren registreren de intenties van de bestuurder en de veranderingen in het rijgedrag van de wagen, en dat maar liefst 100 keer per seconde.

voor een perfecte grip.Saab XWD

Page 9: 2009 Saab 9-3 BR NL

Verhoog uw zichtbaarheid.Vanwege de sneeuw, de regen en de korte dagen is rijden met de wagen in Scandinavië niet altijd even gemakkelijk. Een goed zicht op de weg vóór de wagen is niet alleen van belang uit veiligheidsoogpunt, maar ook om vermoeidheid te verminderen. Daarom is de Saab 9-3 uitgerust met zeer efficiënte koplampen en een reeks innovatieve kenmerken voor een optimaal zicht. Zo kan u ook kiezen voor Bi-Xenon koplampen die tijdens het sturen meedraaien.

Hogedruksproeiers. Drie sproeierkoppen met elk twee hoge-drukstralen helpen om de voorruit schoon te houden.

Bi-Xenon koplampen. Bi-Xenon koplampen hebben vergeleken met halogeenlicht een veel grotere lichtopbrengst. Bovendien heeft het licht meer weg van daglicht. (Optie)

Regensensor. Activeert automatisch de ruitenwissers en past de wissnelheid aan de omstandigheden aan. (Optie)

Meedraaiende Bi-Xenon koplampen. Met een elektronisch geregeld systeem dat de koplampen laat meedraaien wanneer u stuurt. Dit verbetert uw zicht op wegen met veel bochten. Bij hogere snelheden wordt de hoogte-instelling van de koplampen aangepast om voor een langere lichtstraal te zorgen. (Optie)

Spiegels met automatische dimfunctie.Verminderen automatisch de reflectie van de koplampen van het achteropkomende verkeer. (Optie)

Koplampsproeiers.Saab was destijds de eerste fabrikant die een koplampreinigingssysteem introduceerde. Nu zijn er krachtige, hoge-drukstralen die helpen om de lampbehuizing schoon te houden. (Optie)

Page 10: 2009 Saab 9-3 BR NL

Een krachtige ervaring.De Saab EcoPower Technology™ is ontwikkeld om de motor krachtige prestaties

te laten leveren, met lagere emissies. In dit concept spelen de aerodynamica, de turbo en gewichts- en frictieverlaging een belangrijke rol. Het resultaat mag er zijn: een indrukwekkend vermogen, een laag verbruik en lage emissies. U kan de Saab EcoPower Technology™ uitproberen in de Saab 9-3 met een benzine-, diesel- of bio-ethanolmotor.

Saab EcoPower Technology™ Saab Turbo.

Zorgt vooral bij middelhoge toeren voor een flinke vergroting van het motorkoppel, zodat u in

een hogere versnelling kan rijden. Dit komt het brandstofverbruik ten

goede zonder dat de motor aan trekkracht inboet. U kan dus nog

steeds snel – en dus veilig – inhalen.

Rightsizing.Al meer dan 30 jaar ontwikkelt Saab

kleinere motoren die een relatief groot vermogen kunnen leveren. Momenteel

bestaat de reeks motoren voor de Saab 9-3 uitsluitend uit krachtige turbo-

motoren die voor een inspirerende rijervaring zorgen.

Gewichtsverlaging.Circa 60% van het carrosseriegewicht bestaat uit staal met een hoge of ultra-hoge sterkte in plaats van gewoon staal ter verlaging van het totaalgewicht. Diverse onderdelen zoals de motorkap, de achterklep en de verstevigingsbalk in de achterbumper zijn van een aluminiumlegering gemaakt.

Bio-ethanol (E85).Wij hebben het Saab BioPower-concept ontwikkeld. Dit is een zogenaamde flex-fuel technologie die het hogere octaangetal van bio-ethanol benut. Wanneer de motor op bio-ethanol (E85) loopt, is 85% van de brandstof gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Dit zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot in de atmosfeer vergeleken met rijden op benzine.

Aerodynamica.De zorgvuldig uitgekiende aerodynamische eigenschappen verbeteren de efficiëntie en de stabiliteit bij hoge snelheden.

Automatische aanpassing stationair toerental.Nieuwe functie die de emissies in druk stadsverkeer helpt verlagen. Zodra de versnelling in neutraal wordt gezet en de koppeling wordt losgelaten, wordt het stationaire motortoerental verlaagd. Het stationaire toerental wordt automatisch tot het normale niveau verhoogd zodra de koppeling wordt ingetrapt. Beschikbaar op de benzine- en BioPower-motoren met manuele versnellingsbak.

Page 11: 2009 Saab 9-3 BR NL

pk180

gr/km139

Waar geeft u de voorkeur aan? Sportieve prestaties of lage emissies? Bij een Saab 9-3 TTiD hoeft u niet te kiezen dankzij onze innovatieve Two-stage turbo-technologie, die garant staat voor een geweldige respons en een sportieve rijbeleving. Dit is de ideale wagen voor wie lange afstanden aflegt, in alle veiligheid.

Zelfs met het beschikbare vermogen bedraagt de CO2-uitstoot slechts 139 gr/km en is het brandstofverbruik bij gemengd rijden niet meer dan 5,3 liter per 100 km.

De cijfers gelden voor de Saab 9-3 Sport Sedan met 1.9 TTiD-motor en manuele 6-versnellingsbak.

De 1.9 TTiD produceert 180 pk en heeft een koppel van 400 Nm, zodat u snel – en dus veilig – kan inhalen.

1.9TTiD

Page 12: 2009 Saab 9-3 BR NL

Wij hebben de BioPower-technologie ontwikkeld om onze motoren schoner te maken zonder dat dit ten koste van het rijplezier gaat. Deze zogenaamde flex-fuel oplossing zorgt dat de motor op zowel bio-ethanol (E85) als benzine kan lopen. Dus mocht er geen bio-ethanolpomp zijn, dan kan u gewoon benzine tanken. Onze geavanceerde turbotechnologie benut het hogere octaangetal van bio-ethanol (E85) om twee van de BioPower-motoren 25 pk extra te laten leveren. U kan dus rekenen op een inspirerende rijervaring dankzij de kracht van de natuur.

Bio-ethanol (E85).Bij de bio-ethanolbrandstof (E85) is 85% van de brandstof gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Het gebruik van bio-ethanol zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot vergeleken met rijden op benzine en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Page 13: 2009 Saab 9-3 BR NL

Brandstofverbruik en emissiecijfers gemeten volgens de Richtlijn 1999/100 EG. Ga naar www.saab.be voor de laatste informatie. * 5e versnelling, manueel. ** Prestatiecijfers bij gebruik van bio-ethanol (E85). Er zijn nog geen EG-richtlijnen met betrekking tot de meting van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot wanneer de motor loopt op bio-ethanol (E85). Bio-ethanol (E85) kan de CO2-uitstoot van de wagen tot 70% verminderen op basis van ‘bron tot wiel’. ‘Bron tot wiel’ betekent alle CO2 uitgestoten van het groeien van de oogst, de productie van de brandstof, het vervoer naar de consument en het aandrijven van de wagen. Bron: Eucar – JRC – CONCAWE Joint Study, januari 2005. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verwijzen dus naar rijden op benzine. *** EcoPower-uitvoering.

Saab 9-3 motoren.

1.8t 2.0T 1.9 TiD 1.9 TiD150 pk/240 Nm 210 pk/300 Nm | XWD 120 pk/280 Nm 150 pk/320 Nm

Sport Sedan M6 / A5 M6 / A5 M6 / A6 M6 M6*** / M6/ A6

Topsnelheid, km/u 210 / 210 235 / 230 235 / 225 200 210 / 210 / 210

0–100 km/u, sec. 9,5 / 10,7 7,7 / 8,8 8,3 / 9,4 11,5 9,5 / 9,5 / 11,0

80–120 km/u, sec.* 14,4 / – 10,9 / – 11,9 / – 12,5 10,0 / 9,5 / –

L/100 km, stad 10,7 / 11,9 11,1 / 13,7 11,2 / 14,9 7,0 6,9 / 7,6 / 9,4

L/100 km, snelweg 5,5 / 6,5 5,9 / 6,5 6,0 / 7,1 4,3 4,4 / 4,6 / 5,0

L/100 km, gemengd 7,4 / 8,5 7,8 / 9,1 7,9 / 9,9 5,3 5,3 / 5,7 / 6,6

CO2-uitstoot gr/km, gemengd 177 / 205 185 / 218 189 / 238 139 139 / 151 / 177

Sport-Hatch M6 / A5 M6 / A5 M6 / A6 M6 M6*** / M6 / A6

Topsnelheid, km/u 205 / 200 230 / 225 230 / 220 195 200 / 200 / 195

0–100 km/u, sec. 10,2 / 11,3 7,9 / 9,0 8,5 / 9,6 12,0 10,2 / 10,2 / 11,2

80–120 km/u, sec.* 14,9 / – 11,4 / – 12,7 / – 13,3 10,5 / 10,0 / –

L/100 km, stad 10,9 / 13,0 11,1 / 13,7 11,4 / 15,1 7,1 7,0 / 7,8 / 9,5

L/100 km, snelweg 5,7 / 6,6 6,0 / 7,0 6,2 / 7,2 4,5 4,6 / 4,8 / 5,1

L /100 km, gemengd 7,6 / 8,9 7,9 / 9,5 8,1 / 10,1 5,5 5,5 / 5,9 / 6,7

CO2-uitstoot gr/km, gemengd 181 / 214 188 / 226 194 / 242 144 144 / 157 / 179

1.9 TTiD 1.8t BioPower* * 2.0t BioPower* * 2.0T BioPower* *

180 pk/400 Nm 175 pk/265 Nm 200 pk/300 Nm 210 pk/300 Nm | XWD

Sport Sedan M6*** / M6 / A6 M6 / A5 M6 / A5 M6

Topsnelheid, km/u 225 / 225 / 220 210 / 210 230 / 225 235

0–100 km/u, sec. 8,5 / 8,5 / 8,9 8,4 / 9,4 7,9 / 8,9 8,3

80–120 km/u, sec.* 8,9 / 8,4 / – 12,9 / – 10,9 / – 11,9

L/100 km, stad 6,9 / 7,5 / 8,8 10,7 / 11,9 10,8 / 12,9 11,2

L/100 km, snelweg 4,4 / 4,5 / 5,0 5,5 / 6,5 5,4 / 6,7 6,0

L/100 km, gemengd 5,3 / 5,6 / 6,4 7,4 / 8,5 7,4 / 9,0 7,9

CO2-uitstoot gr/km, gemengd 139 / 149 / 168 177 / 205 177 / 216 189

Sport-Hatch M6*** / M6 / A6 M6 / A5 M6 / A5 M6

Topsnelheid, km/u 220 / 220 / 215 210 / 210 225 / 220 230

0–100 km/u, sec. 8,7 / 8,7 / 9,2 8,7 / 9,7 8,1 / 9,2 8,5

80–120 km/u, sec.* 9,5 / 9,0 / – 13,4 / – 11,4 / – 12,7

L/100 km, stad 7,0 / 7,7 / 9,0 10,9 / 13,0 10,9 / 13,3 11,4

L/100 km, snelweg 4,6 / 4,7 / 5,2 5,7 / 6,6 5,7 / 6,9 6,2

L/100 km, gemengd 5,5 / 5,8 / 6,6 7,6 / 8,9 7,6 / 9,3 8,1

CO2-uitstoot gr/km, gemengd 144 / 154 / 173 181 / 214 181 / 222 194

Dubbele sportuitlaat.Zorgt voor een sportief accent en een krachtig geluid. Uit de reeks originele Saab accessoires.

Page 14: 2009 Saab 9-3 BR NL

in ons veiligheidslab.Welkom De modellen van Saab worden ontwikkeld op een plaats waar andere fabrikanten

hun wagens komen testen. In Scandinavië vormen de met sneeuw en ijs bedekte wegen een uitstekende omgeving voor veeleisende tests. Voor ons zijn dit niet meer dan normale condities – onze veiligheidsingenieurs hebben er soms dagelijks mee te maken, op weg naar hun werk. Een Saab is om te beginnen zo ontworpen dat hij een ongeluk helpt voorkomen. Naast alle wettelijk verplichte crashtests, voeren wij ook een groot aantal eigen tests uit. De meeste daarvan zijn gebaseerd op ongevalscenario’s die in de praktijk vaak voorkomen – inclusief aanrijdingen met een eland.

Vijf sterren. Saab 9-3 Sport Sedan. Maximale score in de botsproeven van het Euro NCAP (European New Car Assessment Program).

Maximale score: Goed. Saab 9-3 Sport Sedan en Sport-Hatch, voor de Saab Active Head Restraints (SAHR) in de botsproeven van het Britse Thatcham Insurance Research Centre.

Top Safety Pick Award. Saab 9-3 Sport Sedan. Maximale score in de frontale, zijdelingse en kop-staart botsproeven van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), waarbij ook rekening werd gehouden met de zetel-/hoofdsteunbescherming en de elektronische stabiliteitsregeling van het voertuig (2009).

Page 15: 2009 Saab 9-3 BR NL

SAHR. Deze met een prijs bekroonde, actieve hoofdsteunen zitten standaard op de voorzetels van onze wagens. Deze innovatie van Saab vermindert de kans op ernstige nekletsels bij een aanrijding langs achteren.

Veiligheidskooi. Rondom het interieur bevindt zich een constructie bestaande uit balken en verstevigingen van extra sterk staal. De grote kreukelzones voor- en achteraan absor-beren en verspreiden de vrijkomende energie om de klap voor de inzittenden zoveel mogelijk op te vangen.

Gordijnairbags. Beschermen het hoofd van de inzittenden voorin en op de buitenplaatsen van de achterbank bij middelzware/zware botsingen. De activering vanuit de deurstijl waarborgt een optimale bescherming. Verder zorgen de zij-airbags in de voorzetels voor extra bescherming van de borst.

Airbags voorin in twee fasen. Deze registreren de kracht waarmee de aanrijding plaatsvindt en of de gordel al dan niet wordt gedragen. De airbag wordt vervolgens maximaal of met lagere druk opgeblazen. Met een aparte schakelaar kan de passagiersairbag voorin worden uitgeschakeld wanneer op die zetel een kinderzitje wordt geplaatst.

Speciale structuur. Aan de voorzijde van de Saab 9-3. Deze absorbeert en verdeelt de vrijkomende krachten bij een frontale aanrijding op een vooraf bepaalde wijze.

Brede voorzijde. Absorbeert de vrijkomende energie bij een frontale botsing op een vooraf bepaalde wijze.

Real Life Safety.

Page 16: 2009 Saab 9-3 BR NL

Er is plaats voor alles...

De Saab 9-3 is rondom u ontworpen – een actieve bestuurder met een actieve levens-stijl. Met behulp van onze accessoires kan u de functionaliteit en het comfort van uw wagen nog verder vergroten – voor werk of privé. Dit geldt vooral voor de zeer veelzijdige Sport-Hatch. De originele Saab accessoires zijn speciaal voor uw wagen ontworpen en getest om de veiligheid en kwaliteit te kunnen garanderen. Dus maak rustig uw keuze en haal alles uit uw Saab 9-3 wat erin zit, zodat u voortaan niets meer thuis hoeft te laten.

...en iedereen.

Veiligheidsrek. Stalen rek dat het interieur van de bagageruimte scheidt. (Accessoire)

Bagage verdeelrek. Verdeelt de bagageruimte in verschillende compartimenten. Enkel in combinatie met het veilig-heidsrek te gebruiken. Handig wanneer uw huisdier meereist. (Accessoire)

Rubberen bagagemat. Beschermt het tapijt tegen vuil, water en slijtage. (Accessoire)

Kinderzitjes. In onze reeks Saab accessoires vindt u diverse zitjes voor kinderen van 0–10 jaar. De achterbank is voorzien van Isofix-bevestigingen voor een kinderzitje. (Accessoire)

Smart Slot. Innovatief opbergsysteem met verwisselbare accessoires, zoals een bekerhouder. (Accessoire)

Krasbescherming/zitmat. Uitrolbare mat die in de dorpel van de bagageruimte is geïntegreerd. Beschermt de bumper en kwetsbare bagage. Ook te gebruiken als water-dichte zitmat. (Accessoire)

Page 17: 2009 Saab 9-3 BR NL

Overal op voorbereid.De grote bagageruimte van de Saab 9-3 Sport-Hatch kan eenvoudig tot 1331 liter worden vergroot door de achterbank neer te klappen. Wat niet meer in de wagen past, kan u op of achter de wagen vervoeren met behulp van onze ingenieuze transportaccessoires, van dakkoffers tot fietsen- en skihouders.

Geïntegreerde dakrails. Beschikbaar voor de Sport-Hatch. Met laag profiel en afwerking in mat chroom. (Optie)

Daklastdrager. Voor op de dakrails. Leverbaar in zwart of als C-track-profiel van geanodiseerd aluminium. (Accessoire)

Uitschuifbare ski-/snowboardhouder. Kan uitgeschoven worden om het op- en afladen te vergemakkelijken. Voor zes paar ski’s of vier snowboards. (Accessoire)

Surfplankhouder. Gemaakt van sterke rubberen stroken. Met masthouder. (Accessoire)

Fietsenhouder met lift. De fiets wordt op deurhoogte geplaatst en met behulp van gasveren opgetild. Vergrendelbaar. (Accessoire)

Boodschappentashouder.Voor het TwinFloor-systeem. Voorkomt dat boodschappentassen en andere kleine voorwerpen in de bagageruimte gaan schuiven. (Accessoire)

Neerklapbare voorzetel.Stelt u in staat om in de Sport-Hatch lange voorwerpen (max. 2,5 meter) mee te nemen. Niet in combinatie met sportzetels. (Optie)

Bagagenet.Stoffen net dat de passagiersruimte van de bagageruimte scheidt. (Accessoire)

Trekhaken.Twee uitvoeringen: een vaste en een afneembare/vergrendelbare. (Accessoire)

Page 18: 2009 Saab 9-3 BR NL
Page 19: 2009 Saab 9-3 BR NL

Het bezitten van een Saab is net zo leuk en gemakkelijk als het rijden in een Saab dankzij de uitgebreide ondersteuning en garantie die wij u bieden. Vraag uw Saab verdeler om meer informatie of kijk op www.saab.be.

Saab Dedicated Services. Een Saab bezitten is niet zo duur als men wel eens veronderstelt. Wel integendeel: de betrouwbaarheid van onze wagens laat ons immers toe u onderhoudsformules voor te stellen die voor een forfaitaire prijs alle normale prestaties inhouden.

Saab Lease. Of het om een bedrijf gaat of gewoonweg een zelfstandige, Saab Lease is er om u met raad en daad bij te staan. Voor meer inlichtingen, neem contact op met uw Saab verdeler.

Saab Insurance. Saab kan u verzekeringsformules aanbieden aan uitzonderlijke tarieven. Voor meer inlichtingen, bel het nummer 0800/24.244 of raadpleeg onze site www.saabinsurance.be.

Saab Assistance. Gedurende 1 jaar, biedt Saab u een unieke bijstand in België en in de meeste landen van Europa. Hebt u een probleem, dan komen wij u ter plaatse helpen. Kan het probleem niet in één dag worden opgelost dan krijgt u een vervangwagen, zorgen wij voor uw repatriëring of schenken wij u een hotelnacht.

Dakkoffer. Er zijn aerodynamische dakkoffers van Thule leverbaar in verschillende groottes. Hiermee ontstaat extra opbergruimte voor mensen die veel uitrusting willen meenemen. (Accessoire)

Garanties. Elke Saab wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 2 jaar en een garantie van 10 jaar tegen roestperforatie.

Saab International & Diplomat Sales (IDS). Buitenlanders die tijdelijk in ons land verblijven, diplomaten en militairen genieten van speciale, op maat gemaakte condities. Meer inlichtingen kan u verkrijgen bij onze Saab verdelers of op het nummer 03/890.91.11.

Saab-i. Ontvang steeds het laatste nieuws over de Saab producten en diensten rechtstreeks per e-mail. U kan zich hiervoor aanmelden op www.saab.be.

Recyclage. Bij het ontwerpen van onze wagens is rekening gehouden met de recyclage ervan. Kijk voor meer informatie over recyclage op www.saab.be.

Saab 9-3 prijslijst.Een aparte prijslijst met gedetailleerde informatie over de modellen en de opties is verkrijgbaar bij uw verdeler of op www.saab.be.

Leun achterover en

geniet.

Page 20: 2009 Saab 9-3 BR NL

Stel zelf uw eigen wagen samen.

Door in een Saab 9-3 te rijden, maakt u al een ‘statement’. Misschien wilt u uw wagen nog verder individualiseren. Daarvoor zijn heel veel mogelijkheden. Op de volgende pagina’s vindt u alvast een voorproefje. Laat u inspireren en ga daarna naar www.saab.be om zelf uw wagen samen te stellen.

Op www.saab.be.

Page 21: 2009 Saab 9-3 BR NL

LinearDe essentie van de Saab-filosofie – tijdloze Scandinavische eenvoud met strakke lijnen en een subtiele afwerking.

Linear interieur met kunstleder/stoffen bekleding, zwart. Het interieur van de Linear en de standaarduitrusting kunnen per markt verschillen. Kijk voor de exacte specificaties en opties op www.saab.be.

VectorDe Vector straalt van binnen en van buiten één en al kracht en dynamiek uit voor nog meer rijplezier.

Vector interieur met leder/stoffen sport-bekleding, perkament. Het interieur van de Vector en de standaarduitrusting kunnen per markt verschillen. Kijk voor de exacte specificaties en opties op www.saab.be.

Page 22: 2009 Saab 9-3 BR NL

AeroOns high-performance model biedt met zijn unieke sportinterieur en zijn bijpassende uitrustingsniveau de meest intense Saab rijervaring.

Aero interieur met leder/stoffen sportbekleding, zwart. Het interieur van de Aero en de standaard-uitrusting kunnen per markt verschillen. Kijk voor de exacte specificaties en opties op www.saab.be.

Saab XWD. Ons baanbrekende vierwielaandrijvings-systeem, dat voor nog betere grip en superieur bochtenwerk zorgt. Leverbaar voor de 2.0T en 2.0T BioPower.

Performance Pack.Voor alle wagens met XWD (behalve 9-3X). Inclusief elektronisch gestuurd sperdifferentieel achteraan (eLSD), extra grote high-performance remmen, 18" of 19" licht-metalen velgen 3-spoke Twin en bandendrukcontrole. (Optie)

Sportchassis.Speciaal getuned en 10 mm verlaagd* ter vergroting van de stabiliteit van de Aero-modellen. De stijvere veren en schokdempers zorgen voor meer controle en nog beter bochten- en remwerk.

* Niet op wagens met XWD.

Uiterlijk en geluid.De Saab 9-3 Aero heeft voor- en achteraan een unieke styling, 17" lichtmetalen velgen, high-performance banden, geïntegreerde mist-lichten vooraan en een dubbele sportuitlaat.

Page 23: 2009 Saab 9-3 BR NL

Vector/Aero TX Edition: interieur.Het sportieve interieur is voorzien een interieurafwerking in carbon ‘look’, lederen sportzetels en stoffen vloermatten met contrasterende grijze omboordsels. De extra dikke rand van het lederen TX-sportstuur zorgt voor een goede grip en een directer gevoel.

Vector/Aero TX Edition: exterieur.Aan de buitenzijde vallen details zoals de grille en kofferstrip in titanium ‘look’ meteen op, naast de bumpers met antracietgrijze inzetstukken en de mistlichten met titanium ‘look’ vooraan. Voor de Aero zijn er ook lichtmetalen 18" velgen leverbaar.

TXDe TX Edition is een speciale uitvoering van de Vector of Aero met een zeer sportieve styling, die het rijplezier van uw Saab 9-3 nog verder zal vergroten.

Edition

Page 24: 2009 Saab 9-3 BR NL

De Sport Sedan en de Sport-Hatch die in deze brochure worden voorgesteld, hebben nog twee andere verwanten. De Saab 9-3X is een sportieve allrounder met extra bodemvrijheid, die heel veel ruimte voor avontuur biedt. Dankzij zijn robuuste koetswerk komt u hiermee heel ver – op alle soorten wegen. De Saab 9-3 Cabriolet is een echte cabriolet 4 plaatsen 4 seizoenen. Hij werd ontworpen in Zweden voor een onvergetelijke rijervaring, ongeacht het weertype. Kijk voor meer informatie over de complete modellenreeks op www.saab.be.

Het 9-3 gamma.

Saab 9-3 Cabriolet

Saab 9-3 Sport-Hatch

Saab 9-3X

Saab 9-3 Sport Sedan

Page 25: 2009 Saab 9-3 BR NL

Veiligheidsverlichting.Deze kan u met de afstands-bediening activeren wanneer u naar uw wagen toeloopt of nog even laten branden na het uitstappen.

Middenarmsteun vooraan.Met daaronder een grote opbergruimte. Als onderdeel van het Comfort Pack is er ook een verstelbare armsteun leverbaar.

Elektrisch verstelbare voorzetels.Met geheugen voor drie verschillende instellingen van de bestuurderszetel en buiten-spiegels. (Optie)

Elektrisch inklapbare buitenspiegels.Helpen beschadiging van de buitenspiegels te voorkomen wanneer de wagen geparkeerd staat. (Optie)

Gekoeld handschoenkastje.Standaard in iedere Saab 9-3. Om bijvoorbeeld blikjes koel te bewaren.

Saab anti-diefstalalarm.Gaat af wanneer iemand zich toegang probeert te verschaf-fen tot de wagen of een raam inslaat. (Optie)

Hitte-absorberend glas.Voor alle ramen. Reduceert de zonnewarmte.

Donker getint glas.Voor de ramen achter de B-stijl. (Optie op Sport-Hatch)

Glazen schuif-/kanteldak.Met zonnescherm. Elektrisch bediend. (Optie)

Bekerhouders.Voor de achterbank, de opbergruimte in de middenconsole en het dashboard. Leverbaar als onderdeel van het Comfort Pack.

Opbergnet.Elastisch net dat aan de passagiers- zijde van de middenconsole wordt bevestigd. (Accessoire)

Page 26: 2009 Saab 9-3 BR NL

Audio en navigatie.Muziek, navigatie of contact houden terwijl u onderweg bent? Met het Infotainment systeem in de Saab 9-3 kan het allemaal en het is ook nog eens heel gemakkelijk. Plug gewoon uw MP3-speler in en geniet van de prachtige geluidsweergave van het Bose® Surround Sound System. Uw mobiele telefoon met Bluetooth™ sluit automatisch aan op de handsfree functie. Voor extra gemak kan u de telefoon, de radio en het navigatiesysteem met gesproken instructies bedienen.

Telefoonhouder. Voor in de middenconsole. Sluit uw telefoon aan op de externe antenne en laadt deze onderweg op. (Accessoire)

Bluetooth™ telefoonintegratiesysteem.Sluit uw mobiele telefoon, indien deze voorzien is van Bluetooth™, automatisch aan op het Infotainment systeem. U kan uw telefoon dan met de stuurwielbediening of met gesproken instructies bedienen. (Optie)

Bluetooth™ is een handelsmerk van Bluetooth SIG Inc., VS, waarvoor Saab Automobile AB een licentie heeft.

Bose® is een geregistreerd handelsmerk van Bose Corporation, VS.

Bose® Surround Sound System. Top-of-the-line audiosysteem met 11 luid-sprekers (10 in de Sport-Hatch). Inclusief de Bose Centerpoint™ technologie. (Optie)

Premium 70 Sound System. Met vier luidsprekers en een totaal versterkervermogen van 70 W.

Premium 150 Sound System. Met zeven luidsprekers en een totaal versterkervermogen van 150 W. (Optie)

Saab Infotainment. AM-/FM-stereotuner met RDS, MP3-/WMA-compatibele CD-speler en AUX-aansluiting voor uw MP3-speler en andere draagbare audio-apparatuur.

Saab Infotainment met CD-wisselaar.AM-/FM-stereotuner met RDS, MP3-/WMA-compatibele single-slot CD-wisselaar voor 6 CD’s die in het dashboard wordt gemonteerd en AUX-aansluiting voor uw MP3-speler en andere draagbare audio-apparatuur. (Optie)

Saab Infotainment Plus. AM-/FM-stereotuner met RDS, MP3-/WMA-compatibele CD-speler, 6,5" kleuren touchscreen en navigatiesysteem (Nederlands niet beschikbaar). Met spraakherkenning. AUX-aansluiting voor uw MP3-speler of andere draagbare audio-apparatuur. (Optie)

Spraakherkenning. Druk op een toets op het stuur en geef een gesproken instructie. De spraakherkenning is van toepassing bij Saab Infotainment Plus en het Bluetooth™ telefoon-integratiesysteem.

Page 27: 2009 Saab 9-3 BR NL

Middenconsole, deurpanelen en handschoen-kastje in hout ‘look’ (Optie Linear/Vector)

Middenconsole en deurpanelen in rood walnotenhout (Optie)

Middenconsole, deurpanelen en handschoen-kastje in metaal ‘look’ (Vector/Aero)

Kunstleder/stof, zwart (Linear)

Kunstleder/stof, perkament (Linear)

Premium Natural Leder sport, zwart (Optie Vector/Aero)

Premium Natural Leder sport, zwart/grijs (Optie Vector/Aero)

Premium Natural Leder sport, perkament (Optie Vector/Aero)

Leder sport TX, zwart (Aero TX Edition)

Leder sport, perkament (Vector/Aero)

Leder/stof sport, zwart (Optie Vector/Aero)

Leder sport, zwart (Vector/Aero)

Leder/stof sport, perkament (Optie Vector/Aero)

Sportzetels.De sportzetels die leverbaar zijn voor de

Saab 9-3 bieden goede lichaamsondersteuning voor optimaal zitcomfort. In de bochten blijft

u dus goed op uw plaats zitten.

Lederen bekleding houdt in dat de zitoppervlakken van leder zijn. Premium Natural lederen bekleding betreft volledig leder van

hoogwaardige kwaliteit, inclusief afwerking van de deurpanelen.

Leder, zwart (Optie Linear)

Leder, perkament (Optie Linear)

Middenconsole, deurpanelen en handschoen-kastje in carbon ‘look’ (Optie)

Page 28: 2009 Saab 9-3 BR NL

Arctic White Laser Red Black*

Glacier Silver (Metaalkleur) Titan Grey (Metaalkleur)* Nocturne Blue (Metaalkleur)

Carbon Grey (Metaalkleur) Fusion Blue (Metaalkleur)*Snow Silver (Metaalkleur)

Jet Black (Metaalkleur)

Velg 5-spoke Claw 187½" Velg 10-spoke 187½" (ALU 65)

Velg 3-spoke Dark Twin 187½" (ALU 77)

Velg 5-spoke 177½" (ALU 59) Velg 5-spoke 177½" (ALU 81)

Velg 14-spoke 166½" (ALU 72)Velg 5-spoke Twin 177" (ALU 50) Velg V-spoke 177" (ALU 79) Velg 5-spoke Double Bridge 166½" (ALU 87)

Velg 5-spoke Star 187½"

Velg V-spoke 187½" (ALU 73)Velg 3-spoke Twin 198" (ALU 85)Velg 3-spoke Twin 187½" (ALU 84)

Als gevolg van beperkingen in het drukproces kunnen de afgebeelde kleuren enigszins afwijken van de echte kleuren.* Niet beschikbaar op de Vector/Aero TX Edition.

Page 29: 2009 Saab 9-3 BR NL

www.saab.beBeherman European N.V., Industrieweg 3, B-2880 Bornem, Tel. 03/890.91.11.

BE-NL Art. No. 32015224 Printed in Sweden. Copyright Saab Automobile AB, Trollhättan, Sweden, 2009. Deze brochure is gedrukt op chloorvrij, recycleerbaar papier. De bijzonderheden en illustraties in deze brochure zijn gebaseerd op de informatie die gold ten tijde van het ter perse gaan van het drukwerk (augustus 2009). Enkel het tarief uitgegeven door Beherman European toont de rechtsgeldigheid aan van de uitrustingen. De modellenreeks, technische specificaties en uitrusting kunnen per markt verschillen en kunnen zonder

voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Op sommige foto’s staan wagens met optionele uitrusting afgebeeld. Voor meer informatie kan u bij uw Saab verdeler terecht.

Saab AB en Saab Automobile AB zijn vandaag de dag twee ondernemingen met een gemeenschappelijk verleden die niet met elkaar verbonden zijn. Saab Automobile AB is producent van wagens. Saab AB levert met name producten en diensten op het gebied van defensie, lucht- en ruimtevaart en burgerveiligheid. Meer informatie over Saab AB vindt u op www.saabgroup.com.