18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in...

36
18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOV.BE

Transcript of 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in...

Page 1: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

18/04-02/05CC WESTRANDDILBEEKMOOOV.BE

Page 2: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

2

MOOOV DILBEEK MET DE STEUN VANINHOUDSTAFELVOORWOORD 3

WHITE SUN 4

CONCERT COLOR RUMBA 5

AFTER THE STORM 6

CONCERT ANNE NIEPOLD 7

FUTUR SIMPLE 8

ONTWIKKELINGSDOELEN 9

RAFTAN 10

CONCERT HIJAZ 11

JEUGDDAG 12

ZAATARI DJINN 13

LION 14

CONCERT BERT CORNELIS 15

MOUNTAIN 16

MOOOV DOORHEEN HET JAAR 17

WOLF AND SHEEP 18

CONCERT SAMBA DJANGO 19

CONCERT AZZOUZ EL HOURI 20

FÉLICITÉ 21

NERUDA 22

STELLENBOSCH 23

I AM NOT YOUR NEGRO 24

CONCERT CHRIS JORIS EXPERIENCE 25

KAKAMU, THE INVISIBLE CITY 26

MOOOV CAFÉ 27

FOTOTENTOONSTELLING 28

RIS ORGANISATIES 29

PUBLIEKSPRIJS 32

MOOOV ON LOCATION 33

PRAKTISCH 34

FILMPROGRAMMA 35

MOOOV VZW WORDT BETOELAAGD DOOR

MOOOV VZW WORDT GESPONSORD DOOR

MEDIAPARTNERS ZIJN

V.U.

MOO

OV v

zw, M

icha

el D

e Co

ck, W

aran

dest

raat

42,

BE

2300

Tur

nhou

t |

foto

: © J

une

Juno

Page 3: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

3LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

VOORWOORD

FILMS MET ZICHT OP DE WERELD

Het MOOOV-filmfestival slaat opnieuw zijn tenten op in Dilbeek. Het festival toont films rond verschillende maatschappijthema’s uit alle continenten en geeft het publiek een andere/ruimere blik op de wereld. Inhoudelijk mikt MOOOV op films tussen cultuur en ontwikkelingssamenwerking, tussen louter artistiek en puur sensibiliserende films. Het gaat om kwaliteitsvolle cinema, artistiek verantwoord met aandacht voor de mensen. Op zondag is er een jongerendag met verschillende workshops voor kinderen vanaf 10 jaar. Ook families zijn er dan van harte welkom.

Zoals de voorbije edities speelt het programma met wereldmuziek een belangrijke rol. Dilbeek is wat dit betreft anders dan de andere festivalplekken. Nieuw dit jaar is de locatie van het MOOOV-Café, Lou’s Plek wordt immers omgetoverd tot MOOOV-Café en na de film kan u hier genieten van een sterk muziekaanbod met enkele grote namen. In het MOOOV-café kan je tijdens deze periode ook genieten van een exotische schotel.

Het MOOOV-festival wordt georganiseerd door de Raad voor Internationale Samenwerking Dilbeek samen met Westrand. De aangesloten verenigingen stellen zich tijdens dit festival aan u voor. U kan er hun fotoreportages bewonderen en hun werking steunen naast de fototentoonstelling van de Colombiaanse fotografe June Juno.

Voor het gedetailleerde programma verwijzen we graag naar www.mooov.be

Allemaal hartelijk welkom op deze MOOOV-dagen namens,

REGINALD SCHAMANS VOORZITTER RIS

KAREL DE RIDDERSCHEPEN

Page 4: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

4

CC WESTRAND DI 18-04_20.00 U

EEN GELOOFWAARDIG VERHAAL DANKZIJ DE REALISTISCHE SETTING EN DE IJZERSTERKE VERTOLKINGEN.

REGIE DEEPAK RAUNIYAR NEPAL,USA, QATAR, NEDERLAND 2016 89’OV NEPALEESOT NEDERLANDSDB MOOOV

Tien jaar burgeroorlog werd in 2006 in Nepal afgesloten. Een nieuwe grondwet werd opgesteld, waarin gelijkheid van alle burgers vooropstaat. Maar argwaan en wrok slijten langzaam en oude tradities - plus het kastensysteem en de vrouwenonderdrukking die daarbij horen - laten zich niet zomaar vervangen. Dat merkt de voormalig maoïstische strijder Chandra als hij na de dood van zijn vader terugkeert naar zijn dorp, na 10 jaar afwezigheid. Onderweg met het lijk naar de crematieplaats raakt hij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant, de zogenaamde royalisten, behoorde. Chandra zoekt hulp bij de politie, voormalige strijdmakkers en andere dorpelingen, maar vangt telkens bot. Het collectieve oorlogstrauma openbaart zich in persoonlijke wrijving; nationale politiek sijpelt door tot in het dorpsleven.

Dit verhaal had makkelijk kunnen uitmonden in moralistisch melodrama, maar regisseur Deepak Rauniyar weet alles perfect in balans te houden. De film is ook een soort fabel, maar Deepak Rauniyar maakt er een geloofwaardig verhaal van, dankzij de realistische setting en de ijzersterke vertolkingen.

WHITE SUN

Page 5: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

5LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

COLOR RUMBA

De band van Congolese meestermuzikanten wordt aangevoerd door zanger Yan Koy. Ze spelen rumba en soukous uit de jaren 60 tot 80 en mixen deze stijlen tot een Afro-Latino cocktail. Hun wervelende en opzwepende liveshow van Cubaanse rumba met hypnotiserende gitaarmelodieën, stevige ritmes op drum en bongo en meerstemmige zang in het Congolees gaat vergezeld van ritmische dansen. De bandleden zijn veteranen die hun sporen hebben verdiend in de Afrikaanse muziekscene.

DI 18 APRIL22.00 - 23.00 UUR

Page 6: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

6

KORE-EDA SLAAGT ERIN OM MET VELE KOMISCHE TOETSEN EEN

MELANCHOLISCH, GEVOELIG EN KRACHTIG VERHAAL TE BRENGEN DAT

NIEMAND ONBEROERD ZAL LATEN

CC WESTRAND WO 19-04_20.00 U

Ryoto, eens een roemrijk en prijzenwinnend schrijver, is aan lagerwal geraakt. Hij verspilt zijn geld aan gokken en zijn knappe vrouw heeft hem verlaten. Onder het mom research te verrichten voor een nieuw boek, klust Ryoto wat bij als detective, maar hij kan amper de alimentatie voor zijn ex-vrouw Kyoko en zijn twaalfjarig zoontje Shingo betalen. Toch wil hij nog eenmaal proberen de breuk te lijmen en het weer goed te maken met Kyoko, die intussen van hem vervreemd is en het hof wordt gemaakt door een andere, welgestelde man. Als een stormachtige zomernacht hen verplicht samen te overnachten bij zijn ouderwordende moeder, grijpt hij deze kans om zijn leven opnieuw in handen te nemen.

Je kunt niet altijd het leven leiden dat je wenst, is het berustende thema van de film. Net als die andere reus van de Japanse cinema Yasujiro Ozu, is Hirokazu Kore-eda een grootmeester in het maken van familiefilms. Alweer slaagt hij erin om met vele komische toetsen een melancholisch, gevoelig en krachtig verhaal te brengen dat niemand onberoerd zal laten.

REGIE HIROKAZU KORE-EDA JAPAN 2016 117’OV JAPANSOT NEDERLANDSDB LUMIÈRE

AFTER THE STORM

Page 7: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

7LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

NIEPOLD TRIO

Anne Niepold benadert haar diatonisch instrument op een ongekend originele manier. Vertrekkende vanuit de traditionele muziek, verrijkt met vele invloeden.

Zij studeerde jazz compositie aan het conservatorium in Brussel, kreeg er de Toots-Thielemans-Jazz-Award en volgde masterclasses bij onder andere Richard Galliano. Zij speelde bij Graindelavoix, Zonzo compagnie, Transparant en Olla Vogala. Haar eigen projecten zijn ‘Seule en scène’, ‘Musette is not Dead’ en het gloednieuwe ‘niepoldTRIO’.

WO 19 APRIL22.00 - 23.00 UUR

Page 8: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

8

FUTUR SIMPLE - BEELDSMEDERIJ DE MAAN

EEN AANGRIJPENDE REEKS PORTRETTEN VAN CONGOLESE JONGEREN IN BEELDEND DOCUMENTAIR THEATER. ENERGIEK, DANSANT EN MUZIKAAL. DE TOEKOMST IS NIET SIMPEL, HET LAND NIET VER, DE MENS NIET RECHTVAARDIG.

In Congo ligt het percentage van de bevolking jonger dan 15 jaar op 47,2 procent (in België is dat 17 procent). De toekomst van één van de prachtigste landen ter wereld ligt dus in de handen van de kinderen en jongeren. Wie zijn zij? En wat willen zij? En slagen zij erin dat te worden wat ze willen?

Deze voorstelling laat het bijna epische gevecht zien dat jongeren leveren voor een beter leven, of het nu een taekwondoka is, een kindsoldaat of een breakdancer uit Kinshasa.

Een voorstelling over een niet zo simpele toekomst waarin verteld, gedanst en muziek gemaakt wordt, een performance over hoop en liefde, gebaseerd op ware verhalen. Dwars tegen het clichébeeld van Afrika in, zonder de harde realiteit te ontkennen. Een jonge, zwarte cast van talentvolle beeldenstormers gaat in dialoog met authentieke stemmen uit het nabije Congo. Speels, hard, energiek, pakkend. Net als elke jonge mens. Waar dan ook.

DO 20 APRIL20.30U - 90 MINUTEN - GEEN PAUZE

Page 9: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

9LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

DILBEEK EN DE ONTWIKKELINGSDOELEN

Dilbeek engageert zich om een bijdrage te leveren aan de realisatie van de ontwikkelingsdoelen. Met de projecten van de Raad voor Internationale Samenwerking zetten we in op:

MEER INFOWWW.RISDILBEEK.BE

Page 10: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

10

SOBER EN STRAK IN BEELD GEBRACHTE VLUCHT VAN EEN

OPGEJAAGD AFGHAANS KOPPEL IN TEHERAN

CC WESTRAND ZA 22-04_20.00 U

REGIE NAVID MAHMOUDI AFGHANISTAN, IRAN 2016 78’OV PERZISCH, DARI OT NEDERLANDSDB MOOOV

De geliefden Fereshteh en Nabi worden uit elkaar gerukt als Fereshteh samen met haar ouders uit Afghanistan moet vluchten naar Iran. Nabi blijft in Afghanistan achter, maar omdat zijn broer iemand vermoord heeft en hij door de familie van het slachtoffer achternagezeten wordt, besluit hij om illegaal de grens over te steken naar Iran; zo kan hij bij Fereshteh zijn. In Teheran aangekomen wil Nabi samen met haar via Turkije naar Europa vluchten voor een beter leven. Maar Nabi wordt door landgenoten herkend als de broer van een moordenaar en daarenboven vallen ze in handen van dubieuze mensensmokkelaars. Hun prille liefde wordt erg op de proef gesteld.

De vlucht van het opgejaagde, jonge koppel wordt sober en strak in beeld gebracht middenin een chaotisch Teheran vol bouwwerven en een dolmakend autoverkeer. De film raakt op een krachtige wijze twee thema’s tegelijk aan: vluchten naar een ander land en de blijvende en desastreuse gevolgen van familievetes in de Afghaanse cultuur.

De twee acteurs die het jonge koppel op energieke wijze vertolken, werden zelf gerekruteerd uit een migrantenkamp nabij Teheran.

RAFTAN

Page 11: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

11LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

HIJAZ

Moufadhel Adhoum werd geboren in 1965 in een van de meest populaire buurten van de Medina in Tunis. Op 12-jarige leeftijd werd hij ingewijd in de kunst van de oud (Arabische luit) voor hij in België kwam studeren. Sindsdien speelde hij met flamenco gitarist Marquito Velez en is hij de vaste begeleider van de Tunesische zangeres Ghalia Benali. Met zijn eigen groep Hijaz zoekt hij al 10 jaar naar de ideale symbiose tussen Mediterrane warmte, polyritmische structuren en muzikale virtuositeit. Zijn virtuoos spel maakt van de oud een volledig en divers instrument.

Houssem Ben El Khadi deed talloze concerten met Hijaz. Hij is een fenomenaal ney-speler (eeuwenoude Arabische fluit) uit Tunesië die zonder moeite de sfeer en mystiek van de Arabische wereld weet op te roepen. Voor de gelegenheid werkt de groep samen met percussionist Simon Leleux. Hij studeerde aan het conservatorium Namen en Rotterdam, hij is leerling bij Levent Yildirim, grootmeester op darbouka en volgde masterclasses bij de onbetwiste grootmeester van de framedrum: Zohar Fresco.

www.hijaz.be

ZA 22 APRIL22.00 - 23.00 UUR

Page 12: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

12

16U VIERUURTJE + DRANKJE (VOOR INGESCHREVEN DEELNEMERS) EN VAN 16.00-18.15 UUR WORKSHOPS. INSCHRIJVEN VERPLICHT TEGEN 15 APRIL NAAR [email protected]

DE REGISSEUR KOOS RESOLUUT VOOR EEN VERHAAL BOORDEVOL

KLEURRIJKE SCHAKERINGEN, LEVENDIGHEID, HOOP, ENERGIE EN

VEERKRACHT.

CC WESTRAND ZO 23-04_14.30 U

REGIE KOHKI HASEI ITALIË, DE FILIPIJNEN, JAPAN 2015 75’OV FILIPIJNS OT NEDERLANDSDB MOOOV

BLANKA

Blanka is een bijdehand meisje dat overleeft in de straten van Manila. Ze is een goedgeoefende, vingervlugge zakkenrolster en leidster van een kleine bende straatschoffies. Achter het stoere uiterlijk van Blanka gaat echter een dromerig meisje schuil dat hunkert naar een eigen familie. In haar kleine slaapplaats, die ze zo huiselijk mogelijk heeft ingericht, verstopt ze een blik waarin ze geld bewaart. Hiermee hoopt ze zichzelf ooit een moeder te kunnen kopen. Op een dag ontmoet Blanka de oude, blinde straatmuzikant Peter en tussen de twee groeit langzaamaan een warme vriendschap. Maar in de straten van Manila ligt het gevaar altijd op de loer…

In BLANKA kun je een hedendaagse versie van Oliver Twist ervaren. De regisseur koos echter resoluut voor een verhaal boordevol kleurrijke schakeringen, levendigheid, hoop, energie en veerkracht. Zonder het jonge publiek te forceren, registreert hij de zoektocht van Blanka naar een moeder, vrienden en een warme thuis, gezien door de ogen van het jonge meisje. Hierdoor wordt ze een levensechte, pittige, kleine heldin die nooit gewoon het slachtoffer is, maar zeker ook geen heilige.

Page 13: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

13LAATSTE INFO_WWW.MOOOV.BE

CC WESTRAND MA 24-04_20.00 U

13LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

ZAATARI DJINN IS EEN ZELDZAAM INTIEME FILM OVER DE

VEERKRACHT VAN KINDEREN DIE DE WERKELIJKHEID EEN

STUK ROOSKLEURIGER ZIEN DAN VOLWASSENEN.

REGIE CATHERINE VAN CAMPEN NEDERLAND 2016 90’OV ARABISCHOT NEDERLANDSDB MOOOV

Midden in de woestijn is een geheel nieuwe stad ontstaan, die voor 80 procent uit kinderen bestaat. Vanuit het perspectief van vier kinderen uit verschillende sociale milieus zien en voelen we hoe het is om op te groeien in het vluchtelingenkamp Zaatari, een plek met weinig zicht op verbetering, maar met ruimte voor dromen.

Er is de stille jongen Ferras (10), getekend door de oorlog, en dan heb je Fatma (12) die veel opener en assertiever is. Miryam (15) is bijna vrouw, ze is verliefd op Shakespeare. Ten slotte is er Hammoudi (8) die alles kan kopen wat hij wil. Ondanks hun situatie blijken de kinderen van niets iets te kunnen maken: een prop wordt een voetbal, twee insecten een dierentuin.

ZAATARI DJINN is een zeldzaam intieme film over de veerkracht van kinderen die de werkelijkheid een stuk rooskleuriger zien dan volwassenen. Zaatari is een plek zonder geschiedenis of toekomst, maar ook een thuis.

Catherine van Campen volgt in haar schrijnende maar poëtische film vier kinderen die in deze geïmproviseerde stad van 80.000 inwoners een leven moeten opbouwen, terwijl ze verlangen naar hun vroegere thuis of dromen van een toekomst elders.

ZAATARI DJINN

Page 14: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

14

CC WESTRAND DI 25-04_20.00 U

NA EEN ONTROERENDE ONTKNOPING HEEFT DE KIJKER HET

WEL ERG MOEILIJK OM DE ZAAL NOG TE KUNNEN VERLATEN ZONDER EEN

TRAANTJE WEG TE PINKEN.

LION vertelt het ongelooflijke maar waar gebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als vijfjarige komt hij door toeval terecht op een trein die hem meer dan duizend kilometer doorheen India voert, steeds verder weg van zijn thuis. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar (vertolkt door Nicole Kidman en David Wenham). Door een samenloop van omstandigheden gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij zovele jaren eerder zijn familie kwijtraakte. Met de hulp van Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij uren- en dagenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station waar hij instapte, meent te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Garth Davis, die de verfilming van de bestseller Mijn lange weg naar huis van Saroo Brierley op zich nam, vertelt op een uitmuntende visuele wijze de odyssee van de kleine Saroo. Een film die je niet onberoerd laat.

REGIE GARTH DAVIS AUSTRALIË, VERENIGDE STATEN, VERENIGD KONINKRIJK 2016 118’OV ENGELS, BENGAALS, HINDI OT NEDERLANDSDB EONE FILMS

LION

Page 15: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

15LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

BERT CORNELIS (SITAR) EN PANDIT UDHAV SHINDE (PAKHAWAJ)

Bert Cornelis studeerde meer dan 20 jaar Indiase klassieke muziek op de traditionele wijze bij grootmeester Pandit Ashok Pathak. Parallel hieraan voltooide hij ook met onderscheiding academische studies aan de Prayaag Samithi University in India. Bert heeft een stevige reputatie als performer, zijn spel gaat van diepgaand meditatief tot extatische hoogtepunten met veel spontaniteit en ritmische interactie. Hij heeft een speciaal project met de vermaarde pakhawaj speler Pandit Udhav Shinde, en samen hadden ze vele concerten in India en Europa.

DI 25 APRIL22.00 - 23.00 UUR

Page 16: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

16

CC WESTRAND WO 26-04_20.00 U

DE FILM RAAKT CONTROVERSIËLE THEMA’S AAN OP EEN SUBTIELE

EN ORIGINELE MANIER. DE ACTEERPRESTATIES VAN ALLE

PERSONAGES WAREN TREFFEND EN LATEN EEN ZINDERENDE INDRUK NA.

REGIE YAELLE KAYAM ISRAËL, DENEMARKEN 2015 83’OV HEBREEUWS OT NEDERLANDSDB MOOOV

Jeruzalem. Een devote jonge vrouw woont met haar man en kinderen bij het kerkhof op de Olijfberg. Haar man is een diep religieuze leraar. Hij zit altijd te schrijven of te lezen. Als de vrouw overdag alleen is, wandelt ze op het kerkhof, de begraafplaats van zowel joden, christenen als moslims. Ze maakt een praatje met de Arabische grafdelver en met toeristen.

Tot haar grote frustratie begeert haar man haar niet langer. Overmand door eenzaamheid sluipt ze het huis uit om op het kerkhof in het donker rond te dwalen. Als ze getuige is van een seksscène, is ze compleet in de war. ‘s Nachts is het kerkhof het territorium van dronken zwervers, prostituees en drugdealers. Een nieuwe wereld die haar tegelijk afschrikt en aantrekt, gaat voor haar open en ze begint aan een dubbelleven: als iedereen slaapt, gaat zij naar buiten; overdag probeert ze de normale huisvrouw te zijn, tot het niet langer kan…

Volgens de regisseuse is de kern van de film de weigering van de vrouw om de dood van de intimiteit met haar man te erkennen. MOUNTAIN is poëtisch en visueel heel mooi, de vertolkingen zijn erg sterk. Een knap debuut van een jonge vrouwelijke cineaste.

MOUNTAIN

Page 17: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

17LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

MOOOV DOORHEEN HET JAAR IN WESTRAND

DI 16/5, 20.30 UUR DOWN TO EARTH

DI 30/5, 20.30 UUR TO MY BELOVED

DI 27/6, 20.30 UUR THROUGH THE WALL

Page 18: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

18

EEN PRACHTIGE FILM UIT AFGHANISTAN VAN EEN JONGE

VROUWELIJKE CINEASTE. EEN FILM OM TE KOESTEREN.

CC WESTRAND DO 27-04_20.00 U

REGIE SHAHRBANOO SADAT DENEMARKEN, FRANKRIJK, ZWEDEN 2016 86’OV PERZISCHOT NEDERLANDSDB MOOOV

Sediqa gaat iedere dag op pad in de bergen met haar schapen en geiten. Ze droomt ervan om net als de jongens overweg te kunnen met een slinger om de dieren te beschermen tegen de wolven. Ze wordt gemeden door de andere meisjes omdat ze vervloekt zou zijn, want een boze geest vermomd als slang heeft haar oma behekst. Qodrat is een jongen wiens vader pas gestorven is; er wordt om hem gegniffeld omdat zijn moeder hertrouwt met een oude man die reeds twee vrouwen heeft. Hij is het liefst alleen, ver in de bergen. Ondanks de ongeschreven dorpsregel dat meisjes en jongens gescheiden moeten zijn, raken Sediqa en Qodrat bevriend.

WOLF AND SHEEP is het debuut van de jonge Afghaanse regisseuse Shahrbanoo Sadat. Ze portretteert een kleine rurale woongemeenschap in de Afghaanse bergen, ver van de moderne wereld. In het dorp vertellen ze elkaar nog legendes om de wereld te verklaren, zoals die van de Kasjmir wolf die op twee poten loopt.

Een prachtige film uit Afghanistan van een jonge vrouwelijke cineaste die met heel veel respect naar haar personages kijkt en op een ongedwongen manier hun verhaal subtiel tot leven brengt. Een film om te koesteren.

WOLF AND SHEEP

Page 19: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

19LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

SAMBA DJANGO

Samba Django (Kaedi, Mauritanië, 1973) is schrijver en componist en woont in Brussel. Zijn oom, de bekende Baaba Maal uit Senegal nam hem onder zijn vleugels en gaf hem al snel de mogelijkheid om zich op het podium te uiten. Samba is autodidact. Hij leert zichzelf gitaar spelen en componeert zijn eigen muziek, die hij met succes brengt. Hij is geïnspireerd door thema’s als racisme en huiselijk geweld. Samba zingt in het Peul, maar zijn muzikale invloeden omvangen ook Afrikaanse blues, Afrobeat, en West-Afrikaanse muziek in het algemeen. In 2002 komt hij aan in België. Al snel neemt hij deel aan verschillende concerten en festivals over heel België. Bovendien werkte hij mee aan de opnames van verschillende albums, waaronder de Globe Aroma-compilatie-cd ‘Art in Exile’ in 2006, ‘Le Monde est un village’, geproduceerd door Didier Melon en de RTBF in 2009 en aan ‘Radio Transit’ met de Brusselse groep Jaune Toujours. Verschillende van deze compilaties zijn verdeeld in Europa, Canada en Afrika.

DO 27 APRIL22.00 - 23.00 UUR

Page 20: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

20

AZZOUZ EL HOURI

Muzikant, componist en musicoloog, Azzouz El Houri (geboren in Marokko in 1966 te Rabat) studeerde oriëntaalse luit aan het nationaal conservatorium van Rabat waar hij de eerste prijs ontving in 1991. Voor de Marokkaanse radio en televisie componeerde hij verschillende liederen en de filmmuziek voor twee films. Zijn dorst naar nieuwe ervaringen, zijn open geest gecombineerd met een perfecte beheersing van het instrumentale spel, maken van hem een zeldzame en boeiende kunstenaar. Hij herziet het Arabisch-Andalousisch erfgoed in zijn composities die doordrongen zijn van religieuze muziek die nieuwe, meer moderne horizonten opzoekt.

Het volstaat om Azzouz El Houri te beluisteren om deze muziek te begrijpen. Marokko, kruispunt van de oosterse wereld en van de Arabische muziek, is ook een kruising tussen de grote populaire stromingen en de klassieke muziek. Het is geen toeval dat Azzouz El Houri ons uitnodigt de weg naar de oriëntaalse muziek te nemen via een solo-uitvoering van Oud. El Houri grijpt graag terug naar de interculturele uitwisseling omdat hij weet dat muziek geen grenzen verdraagt. VR 28 APRIL IN HET KADER VAN LOKALE HELDEN

Page 21: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

21LAATSTE INFO_WWW.MOOOV.BE

FÉLICITÉ WON IN BERLIJN TERECHT DE ZILVEREN BEER. PURE CINEMA!

CC WESTRAND ZA 29-04_20.00 U

REGIE ALAIN GOMIS FRANKRIJK, BELGIË, SENEGAL, DUITSLAND, LIBANON 2017 123’OV FRANSOT NEDERLANDSDB CINEMIEN

Félicité is een fiere, vrije vrouw die de kost verdient als zangeres in een nachtbar in Kinshasa. Haar leven wordt ondersteboven gegooid als haar zoon Samo een zwaar motoraccident heeft. Om zijn been te redden is een gecompliceerde operatie noodzakelijk, maar Félicité kan die niet betalen. Dit leidt tot een wanhopige zoektocht naar geld door de straten van de stad, waarbij ze niet alleen miserabele sloppenwijken, maar ook exclusieve, rijke buurten doorkruist. Daarbij klampt ze familieleden, vrienden, kennissen en soms ook wildvreemden aan. De eerst zo fiere vrouw wordt een schaduw van zichzelf. Alleen de goedaardige Tabu, een klusjesman die haar ooit tevergeefs probeerde te versieren in de bar, trekt zich haar lot aan.

De hoofdrol in deze sociaal-realistische film wordt vertolkt door zangeres Véro Tshanda Beya, die zowel met haar aantrekkelijke zang als met haar expressieve gezicht op een buitengewone wijze de verschillende gemoedstoestanden van haar personage weet te vertolken.

FÉLICITÉ gooide hoge ogen op het laatste festival van Berlijn en werd er terecht bekroond met de Zilveren Beer (Grote Prijs van de Jury). Pure cinema!

FÉLICITÉ

Page 22: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

22

CC WESTRAND ZO 30-04_16.00 U

REGIE PABLO LARRAÍN CHILI, ARGENTINIË, FRANKRIJK, SPANJE, VERENIGDE STATEN 2016 107’OV SPAANS, FRANSOT NEDERLANDSDB IMAGINE

NERUDA IS EEN VERNIEUWENDE EN VERVREEMDENDE FILM DIE JE NIET

SNEL VERGEET.

“In detectiveboeken jaagt de protagonist altijd op de moordenaar tot het bittere einde. Ik zal niet rusten tot je dood bent. En ik zal het hoofdpersonage zijn.” Zo klinkt de voice-over van het fictieve personage Oscar Peluchonneau (Gael García Bernal). In opdracht van president Videla opende hij in 1946 de jacht op dichter en latere Nobelprijswinnaar Pablo Neruda, die als communistische verrader werd bestempeld nadat hij kritiek uitte op het rechtse regime.

Pablo Larraín overstijgt het genre van de standaard-biopic door elementen uit de film noir en de western te verweven tot een surreële film. Pablo Neruda – overtuigend vertolkt door de Chileense Luis Gnecco – is niet alleen een charismatisch en politiek geëngageerd artistiek genie, hij is ook ijdel en arrogant. De film beslaat de dertien maanden (1948-1949) die Neruda in de clandestiniteit doorbracht, toch gebruikt de regisseur een ruime artistieke vrijheid om de levensstijl en ideeën van de schrijver over te brengen. De unieke combinatie van politieke achtergrond met aantrekkelijke plot maakt deze film tot een absolute aanrader en een mooie hommage aan een groot dichter.

NERUDA

Page 23: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

23LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

STEDENBAND DILBEEK-STELLENBOSCH

Dilbeek steunt Zuid-Afrikaanse ondernemers uit de townships. Dilbeek bracht ondernemers uit de townships en uit de lokale gemeenschap van Stellenbosch in kaart. Om deze info digitaal te ontsluiten werd een website gemaakt waarop de gegevens van deze ondernemers staan beschreven. Het gaat om accommodatie, eetstalletjes, gidsen enz. Viavia van Jokerreizen vindt het concept interessant en zal de info linken aan deze van de Viavia Café’s. Zo kunnen reisbegeleiders nu ook authentieke persoonlijke contacten uit Stellenbosch aandoen en worden de lokale ondernemers er beter van.

WWW.VIAVIASTELLENBOSCH.TRAVEL

Page 24: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

24

EEN TREFFEND BETOOG OP BASIS VAN ARCHIEFBEELDEN, FILMFRAGMENTEN

EN ACTUELE NIEUWSBEELDEN DIE AAN ELKAAR GEPRAAT WORDEN DOOR

SAMUEL L. JACKSON.

CC WESTRAND DI 02-05_20.00 U

REGIE RAOUL PECK FRANKRIJK, VERENIGDE STATEN 2016 95’OV ENGELSOT NEDERLANDSDB DALTON DISTRIBUTION

James Baldwin, een Afro-Amerikaanse schrijver geboren in 1924, werd vooral bekend door zijn in 1953 gepubliceerde roman Go tell it on the mountain. De meeste van zijn boeken gaan over raciale en seksuele problemen in de Verenigde Staten. Als hij in 1987 overlijdt, laat hij een onvoltooid manuscript achter over zijn vermoorde vrienden, de politieke activisten Medgar Evers (†1963), Malcolm X (†1965) en Martin Luther King (†1968). Ze werden allen vermoord binnen een tijdspanne van vijf jaar. De ruwe, onaffe versie van het boek kwam in handen van regisseur Raoul Peck. Die maakte er een indrukwekkende documentaire van: een tocht doorheen ‘black history’ die het verleden van voor de Civil Right Movement verbindt met het heden van #BlackLivesMatter.

De Haïtiaanse regisseur Raoul Peck zegt erg schatplichtig te zijn aan James Baldwin. Hij bracht een deel van zijn jeugd door in New York. “Ik groeide op binnenin de mythe van een eendelig en uniek Amerika, een Utopia van gelijkheid voor blank en zwart, een blockbuster Hollywood-leugen. James Baldwin doorzag dit systeem. Hij gaf me een stem, de woorden, alle intellectuele wapens die ik nodig had.”

I AM NOT YOUR NEGRO

Page 25: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

25LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

CHRIS JORIS EXPERIENCE

Percussionist en componist Chris Joris behoort tot de meest vooraanstaande Belgische musici, in eender welk genre. Voor er van wereldmuziek sprake was, experimenteerde hij al met een fusie van etnische muziek en jazz. In zijn nieuwe Experience vallen vooral Frank Vaganée en trompettist Nico Schepers op. Beiden behoren tot de sterkhouders van het Brussels Jazz Orchestra.

De laatste jaren was Joris op zijn concerten telkens vergezeld van buitenlandse gasten, zoals de saxofonisten Eric Person en Marcus Strickland, tubaïst Bob Stewart, tamaspeler Baba Sissoko en bassist Reggie Washington. Ditmaal komt hij met een Belgische groep – en wat voor één!

DI 2 MEI22.00 - 23.00 UUR

Page 26: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

26

SCHOLENVOORSTELLING OOK NIET-LEERLINGEN ZIJN WELKOM

DÉ MIGRATIEFILM VAN HET MOMENT NEEMT DE KIJKER MEE NAAR EEN KENIAANS VLUCHTELINGENKAMP.

CC WESTRAND ZO 27-04_13.30 U

REGIE LIEVEN CORTHOUTS BELGIË, KENIA 2016 75’OV ENGELS, SOMALISCH, SWAHILI, NUEROT NEDERLANDSDB DALTON

Is het mogelijk een thuis op te bouwen op een plaats die ‘nergens’ heet?

Het Kakuma vluchtelingenkamp in de Turkana woestijn in Kenia is de snelst groeiende stad in de Hoorn van Afrika. De bevolking groeit dagelijks ondermeer aan met  kinderen die er zonder hun ouders toekomen. Ze werden door hen weggestuurd uit conflictgebieden, richting de relatieve veiligheid van het vluchtelingenkamp. De kinderen grijpen er alle kansen om een nieuw leven en een toekomst uit te bouwen. Maar kan dit wel?

Filmmaker Lieven Corthouts besloot om meer dan 4 jaar in het kamp te verblijven. Hij bouwde er vriendschappen op en deelde lief en leed met de bewoners. Het leven van enkele van hen - allemaal kinderen en jongeren - legde hij vast op beeld. In zijn film toont hij tot wat deze kinderen in staat zijn en legt hij de ware dynamieken van een kamp bloot. Kan Kakuma een echte toekomst bieden of is het slechts een wachtkamer met als beste optie de gevaarlijke reis naar Europa?

Corthouts bouwde de film verder uit tot een crossmediaal project, met de app Find me en de online documentaire FIND ME IN KAKUMA, waar je de kinderen verder kan volgen in hun zoektocht naar hun familie.

KAKUMA, THE INVISIBLE CITY

Page 27: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

27LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

LOU’S PLEK WORDT MOOOV CAFÉ

Lou’s plek, een plek voor een snelle hap, een uitgebreide lunch, een vlotte babbel, een lekker biertje. De plek om te lezen, te piekeren, te ontdekken, te filosoferen of kortom om te genieten. Alleen, met uw gezin of onder vrienden, maar vooral een plek met zicht op de wereld.

Uitzonderlijk tijdens het filmfestival kan je proeven van een MOOOV-bier en van een exotische schotel gemaakt met duurzame streekproducten en producten van eerlijke handel. Ideaal in combinatie met een film en een concert. We raden je aan om vooraf te reserveren.

CHILI CON CARNE - 15 EUROKORMA VAN GROENTEN & PAPADUM - 15 EURO COUSCOUS ROYALE (MET VLEES) - 18 EURO VOORAF RESERVEREN KAN VIA WWW.RESENGO.COM

Page 28: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

28

JUNE JUNOTENTOONSTELLING“Ik heb mezelf aangezet tot een persoonlijke

zoektocht. Ik weet dat het een trage weg is, een weg vol vragen. Vragen die volledig mijn bestaan vervullen. Vragen die ik probeer te beantwoorden door beelden en die een geheime belofte inhouden waarin woorden als verte, mysterie en spanning weerklinken.

Meestal voel ik dat ik niet fotografeer wat ik zie, maar wat ik ben. Ik zou kunnen zeggen dat ik gemaakt ben van een beetje poëzie en een beetje eigenaardigheden. Gesteldheden die gemengd zijn met de vragen en kwellende gedachten die in mij leven.

Ik heb een speciale band met het landschap, het interesseert me om te ontdekken welke verbindingen ik ermee kan aangaan. Ik heb altijd gevoeld dat plaatsen zelfs sterker aanvoelen dan mensen, de vastgelegde plek is sterker dan de ervaring ervan. Er zijn bepaalde fragmenten van de stad die werken als drempels. Als toegangspoorten of uitgangen die aanleiding geven tot contemplatie. Die ons buiten onze gewone wereld brengen en ons meenemen naar een andere wereld, symbolisch voor oneindigheid. Dit gebouw (van de affiche) is één van deze fragmenten. De minuscule passanten er om heen lijken verbannen in zichzelf, ze lijken op te kijken, ze lijken opgeslorpt in hun verbeelding.”

June Juno, 2017

EXPO JUNE JUNO VAN 21 MAART TOT 6 APRILCC WESTRAND

Page 29: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

29LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

RISRAAD VOOR INTERNATIONALE SAMENWERKING

Het MOOOV filmfestival wordt in Dilbeek mogelijk gemaakt door de RIS. Deze adviesraad verenigt meer dan 20 lidorganisaties die vanuit Dilbeek een werking uitbouwen in ontwikkelingslanden. 9 lidorganisaties zetten hun schouders mee onder MOOOV. We wensen deze mensen van harte te danken. Zij zetten met MOOOV mensen en ideeën in beweging. Spreek hen gerust aan, ze vertellen je graag meer over de projecten die ze steunen. Het gaat om volgende organisaties:

AMNESTY INTERNATIONAL

Amnesty International streeft de naleving van alle mensenrechten na. Mensenrechten zijn de fundamentele rechten en vrijheden waarop iedere mens aanspraak kan maken. Wie je ook bent, waar je ook woont, je hebt deze rechten omdat je een mens bent. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is daarbij de leidraad.

BAGAYA-KAPELLE

Als kleine vrijwilligersgroep steunt Bagaya-Kapelle ontwikkelingsprojecten in Bagaya, een klein dorp in Zuid-Senegal. De werkgroep Bagaya-Kapelle werkt er samen met de lokale bevolking kleinschalige projecten uit die passen in een meerjarenplan. De projecten situeren zich op niveau van onderwijs, gezondheidszorg, landbouw en drinkwater voor iedereen.

CAFÉ COMBINNE

Café Combinne is een praatcafé waar Nederlandstaligen en anderstaligen elkaar in een ongedwongen en gezellige sfeer kunnen ontmoeten. Ben je anderstalig en oefen je graag op een leuke manier je Nederlands of ben je Nederlandstalig? Spring dan zeker eens binnen en geniet mee van dit boeiende gebeuren.

ELKE DO VAN 19.30 TOT 22.00 UUR IN DEN TAT, KALENBERGSTRAAT 9, DILBEEK.

Page 30: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

30

GRENZELOOS MILIEU

Grenzeloos milieu is een non-profit vereniging ten voordele van het grenzeloze milieu én de arme bevolking in Indonesië. Er wordt advies gegeven op vlak van afvalbeheer en er wordt gesensibiliseerd op vlak van geboortebeperking.

KURUKSHETRA

Kurukshetra is ontstaan uit Vlaamse yogaverenigingen en werkt samen met melaatsengemeenschappen in Noord-India op vlak van gezondheidszorg, opvoeding en respect voor het milieu. De organisatie ondersteunt deze mensen om opnieuw te integreren in de samenleving en om hun menswaardigheid terug te vinden.

PASTORAL DO MENOR DE ALAGOINHAS

PDMA Itterbeek steunt de ‘Ark van Noach’. Het is een project waar 250 kinderen en tieners, tussen de 6 en 14 jaar, deelnemen aan verschillende activiteiten. Ze komen allen uit kansarme periferieën van de stad Alagoinhas, gelegen in de deelstaat Bahia van Brazilië. Via verschillende activiteiten zoals plastische kunst, knutselen, muziek maken, schoolradio, gezelschapspelen, dans, alfabetisering en informatica worden kinderen gemotiveerd om naar school te gaan.

OXFAM WERELDWINKEL DILBEEK

Eerlijke handel is dé manier om het lot van miljoenen boeren te verbeteren. Velen van hen zijn nu de speelbal van onrechtvaardige handel die hen verhinderen het leven te leiden waar ze recht op hebben. De Oxfam Wereldwinkel wil mensen bewust maken van het belang van eerlijke

Page 31: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

31LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

handel. Als consument maak je wel degelijk een verschil voor de kleine producent in het Zuiden. Je vindt de Oxfam Wereldwinkel in het centrum van Dilbeek, op de hoek van de Oudstrijderslaan en de Berchemstraat.

SEM TERRA

Al meer dan 30 jaar steunt Sem Terra de landloze boeren in hun strijd tegen de onderdrukking en uitbuiting door grootgrondbezitters. Vandaag groepeert en ondersteunt Sem Terra 5 miljoen landloze boeren in hun streven naar een eerlijke grondverdeling en naar betere levensomstandigheden voor de kleine boerenfamilies

in Brazilië. Sem Terra Bodegem ondersteunt de lokale gemeenschap met kleine projecten zoals geiten- en kippenteelt, handwerkcursussen, familiale biogas-installaties en ecologische houtkachels.

SIDDARTHA

Siddartha kiest in Ethiopië voor de zwaksten uit de samenleving. Alle inzet gaat naar daklozen, straatjongeren, alleenstaande moeders en meisjes en aidswezen. Een korte, krachtige opleiding geeft hen

‘eindelijk’ een menswaardige toekomst!

MEMISA

Memisa is een Belgische NGO, gevestigd in Itterbeek en actief in medische ontwikkelingssamenwerking. We strijden voor de toegang tot gezondheidszorg, vooral voor de meest kansarmen. Het verminderen van moeder- en kindersterfte is één van onze prioriteiten. In de Democratische Republiek Congo geven we structurele steun aan 31 gezondheidszones, voor meer dan 4,5 miljoen inwoners.

MEER INFOWWW.MEMISA.BE

Page 32: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

32

STEM EN WIN!Alle films die vertoond worden tijdens MOOOV Filmfestival komen in aanmerking voor de DS Publieksprijs. Daarmee wordt de winnaar dé ideale graadmeter van het Vlaamse publiek voor een film met zicht op de wereld. Bepaal mee de winnende film. Vul het publieksprijskaartje dat je bij elke vertoning overhandigd zal krijgen, volledig in (noodzakelijk om mee te doen) en maak kans op een halfjaarabonnement op De Standaard of één van de 8 reischeques ter waarde van 300€, geschonken door Travel Experts.

8 x 300€

Page 33: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

33LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

FILMFESTIVALS

Brugge LumièreTurnhout UtopolisGenk EuroscoopSint-Niklaas SiniscoopRoeselare De Spil

ARhusLier CC Vredeberg LOC Den Bril

Cinema VariétésBeringen TheRoxyTheatre Dilbeek CC Westrand

FILMVERTONINGEN DOORHEEN HET JAARWekelijkse filmvertoningen in Turnhout en Genk en regelmatig in andere steden

FILMEDUCATIESchoolvoorstellingen met achtergronddossiers bij meer dan 300 films, visiedagen voor leerkrachten en andere educatieve projecten

FILMDISTRIBUTIEFilmdistributie van bijzondere wereldfilms in de hele Benelux

CINEBIBEen aanbod voor bibliotheken in verschillende provincies

MOOOV MakersCultureel ondernemerschap in de praktijk

MOOOV.BE

NEDERLAND

DUITSLAND

FRANKRIJK

LUXEMBURG

Page 34: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

34

PRAKTISCH

VOORVERKOOP WESTRAND T 02 466 20 30

FILMS

€7 / €6,50 (-21 / dagstudent / +65)

MOOOV JEUGDDAG ZO 23 APRIL

gratis

MEER INFO

WestrandKamerijklaan z/n 1700 Dilbeek T 02 466 20 30 www.westrand.be

Page 35: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,

35LAATSTE INFO OP MOOOV.BE

DATUM UUR FILM ACTIVITEIT

21/3 - 6/4 EXPO JUNE JUNO

DI 18/4 20.00 WHITE SUN

22.00 COLOR RUMBA - CONCERT

WO 19/4 20.00 AFTER THE STORM

22.00 ANNE NIEPOLD

DO 20/4 20.30 FUTUR SIMPLE – DE MAAN, CONGO

ZA 22/4 20.00 RAFTAN

22.00 HIJAZ

ZO 23/4 14.30 BLANKA GRATIS, VANAF 10JAAR, INSCHRIJVEN OP 02 466 20 30

ZO 24/4 20.00 ZAATARI DJINN

DI 25/4 20.00 LION

22.00 BERT CORNELIS

WO 26/4 20.00 MOUNTAIN

DO 27/4 13.30 KAKUMA, THE INVISIBLE CITY

20.00 WOLF AND SHEEP

22.00 SAMBA DJANGO

VR 28/4 AZZOUZ EL HOURI LOKALE HELDEN

ZA 29/4 20.00 FÉLICITÉ

ZO 30/4 16.00 NERUDA

DI 2/05 20.00 I AM NOT YOUR NEGRO

22.00 CHRIS JORIS EXPERIENCE

18/04-02/05DILBEEKMOOOV.BE

Page 36: 18/04-02/05 CC WESTRAND DILBEEK MOOOVrisdilbeek.be/uploads/mijnris/2017 MOOOV DILBEEK (1).pdfhij in zwaar conflict met zijn broer Suraj, die tijdens de burgeroorlog tot de andere kant,