1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en...

30
1234 • Vrijstaande woning Straatnaam 123 Plaatsnaam Bouwtechnische Keuring VOORBEELD

Transcript of 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en...

Page 1: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woning

Straatnaam 123

Plaatsnaam

Bouwtechnische Keuring

VOORB

EELD

Page 2: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

INLEIDING

Als u overweegt een object te kopen is het uiteraard belangrijk om te weten wat de bouwkundige staat is met de daarbij behorende kostenraming voor de komende jaren.Op deze manier weet u wat u koopt en als er aantoonbare gebreken blijken te zijn dan is dit misschien een goed punt voor onderhandeling.

In onze rapportages worden de volgende punten uitgebreid uitgelicht:§ De gevonden gebreken, voorzien van foto’s§ De herstelkosten op basis van de NEN 2767§ De staat (conditie) van overige onderdelen van het object

Het doel van de inspectie is het verkrijgen van inzicht in de bouwkundige- en installatie- technische kwaliteit van het object. Het betreft een visuele inspectie. Het object is onafhankelijk beoordeeld aan de hand van de huidig geldende technische normen en eisen in relatie tot het bouwjaar en de bouwwijze van het object. Indeling, netheid van afwerkingen en inrichting alsmede uiterlijke schoonheid van de onderdelen worden in de beoordeling niet meegewogen.

Iedere organisatie die gebouwen beheert weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren is. Ieder gebouw heeft na verloop van tijd onderhoud nodig. Meestal wordt dat onderhoud uitgevoerd als er zichtbaar verval aan de elementen is. De kans op vervolgschade aan de overige gerelateerde elementen is dan groot.

Bij planmatig onderhoud gaat men uit van een theoretische cyclus in combinatie met een frequente inspectie. Op deze wijze wordt globaal het startjaar van onderhoud bepaald, terwijl de inspectie het exacte moment van uitvoering aangeeft.

Technische staat

De beoordeling van de bouwkundige of installatietechnische staat van het object heeft betrekking op twee zaken:

1. De kwaliteit van het object en de samengestelde bouwdelen: hierbij wordt bekeken of er in de bouwdelen gebreken of constructiefouten zijn te constateren.

2. De mate waarin de kwaliteit van de bouwdelen is verminderd door het verouderingsproces.

Het oordeel is gebaseerd op visuele inspecties.

Onderdelen van het object die niet of gedeeltelijk controleerbaar zijn, worden geschat op basis van hun ouderdom en de voor betreffende bouwdelen normaal geldende levensduur. Het betreft hier in hoofdzaak installaties (bijvoorbeeld riolering, liften e.d.).

Rapport

De opbouw van het rapport is als volgt:§ Voorblad§ Inleiding§ Algemene gegevens§ Overzicht elementen§ Bevindingen§ Administratieve gegevens inzake NHG (indien van toepassing)§ Keuringsresultaten§ Programma van Eisen en Aanbeveling

Algemene voorwaarden

Deze bouwkundige opname is een visuele inspectie, een zo nauwkeurig mogelijk opgezette uittrekking van gebruikte materialen/onderdelen en een momentopname waarbij waargenomen bouwkundige staat en eventuele gebreken in het kort worden beschreven onder vermelding van locatie, aard en eventuele omvang, en zo mogelijk ondersteund door beeldmateriaal.De non-destructieve wijze van deze opname heeft zijn beperkingen. Deze visuele opname heeft tot doel de bouwkundige staat van het object te bepalen.

Uitgangspunten opname

Uitgangspunt is dat het exterieur alsmede het interieur in de opname worden betrokken. Niet geïnspecteerde onderdelen / ruimten worden niet vermeld.

22-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 3: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

Beperkingen opname

De opname is geschiedt zonder gebruikmaking van hulpmiddelen zoals; instrumenten, ladders, steigers, graafequipement en dergelijke.Vlieringen, kruipruimten, en/of andere ruimten die niet doormiddel van vaste trappen en dergelijke bereikbaar zijn, zijn niet opgenomen.Ruimten die, om welke reden ook, een risico vormen voor de experts/inspecteurs zijn uitgesloten van inspectie.De opname beperkt zich tot de zichtbare (onder)delen van de op te nemen objecten.De binnen en buiten objecten aanwezige en roerende goederen die de inspectie beperken, waaronder: meubilair, schilderijen, vloerbedekking, stellingen, planten, begroeiing en dergelijk zijn tijdens de opname niet verplaatst.Voor gebreken die niet waarneembaar waren op het moment van het onderzoek is Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen niet aansprakelijk. Ingewonnen informatie valt buiten de verantwoordelijkheid van Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen.Inspectie van elektra- en gasinstallatie, aanwezige leidingen, overige installaties, funderingen, rioleringen, asbest, zwam, houtworm of overige ongedierte zijn geen onderdeel van deze bouwkundige opname. Wanneer in dit rapport toch opmerkingen of bevindingen over deze onderdelen zijn opgenomen betekend dit geenszins dat er een volledige inspectie heeft plaatsgevonden, maar is dit gebaseerd op visuele waarneming tijdens de bouwkundige opname. Voor deze onderdelen dient altijd een speciaal daarvoor bedoelde inspectie te worden uitgevoerd.Niet zichtbare en/of door eigenaar/verkoper niet benoemde onderdelen en risicofactoren vallen buiten de verantwoordelijkheid van Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen.

Asbest

Tenzij anders vermeld is er voor zover bekend geen asbestverdacht materiaal aangetroffen en/of dit is onbekend.De aanwezigheid van asbest wordt echter niet uitgesloten.Indien u zekerheid wenst, adviseren wij een asbestinventarisatie te laten uitvoeren.In geen enkel object kan de aanwezigheid van asbest middels deze visuele bouwkundige opname worden uitgesloten omdat het geen formeel onderdeel van de opname uitmaakt.Asbest kan aanwezig zijn in dakbeschot, vloerzeil, wanden, isolatie, koord, golfplaten, panelen, borstweringen, lijmen, doek, spuitcement, tegels etc.

Vastlegging/Rapportage

Het opnamerapport bevat een opsomming van bestaande bouwkundige en/of andere relevante gebreken/onvolkomenheden, die in het object met het blote oog waarneembaar zijn.De gebreken worden duidelijk omschreven en zoveel mogelijk door middel van beeldmateriaal vastgelegd (fototechniek).Indien in een te inspecteren onderdeel/ruimte geen bouwkundige of andere relevante gebreken worden waargenomen, wordt dit niet gemeld.

Bouwtechnische aspecten

Naden/scheuren ter plaatse van aansluitingen tussen: houtwerk onderling, hout- en steenachtige constructies, wanden en plafonds en dergelijke, worden als normaal voorkomende gebreken beschouwd en zijn derhalve niet specifiek vermeld.Fijne scheurvorming in gestukadoorde en/of geschilderde plafonds worden niet altijd in detail op beeldmateriaal vastgelegd.Gebreken dan wel constructiefouten welke zich onder/achter vloer-, wand- en/of plafond afwerkingen bevinden vormen geen onderdeel van de opname.Er dient rekening mee te worden gehouden dat sommige gebreken, bijvoorbeeld scheuren of scheurtjes in licht pleisterwerk van wanden of plafonds, niet altijd zichtbaar zijn of opvallen: een en ander is sterk afhankelijk van de lichtsterkte en lichtval. Hetzelfde doet zich voor bij sommige gebreken die zich in metselwerk kunnen voordoen, bijvoorbeeld in geval er sprake is van terug liggende voegen e.d.

Onafhankelijkheid en objectiviteit

Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde onderzoeken.Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen verklaart geen enkele commerciële binding te hebben met aannemers, makelaars of welke tussenpersoon dan ook, die de resultaten van het onderzoek zouden kunnen beïnvloeden.

Verklaring en aansprakelijkheid

De gegevens en beoordelingen welke in deze rapportage zijn opgenomen, zijn door Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen naar beste kennis en weten onderzocht en zo getrouw mogelijk weergegeven. Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen is evenwel nimmer aansprakelijk voor een onjuiste en/of onvolledige rapportage, noch voor de gevolgen van, door haar, in het kader van een opdracht, gemaakte fouten. Behoudens opzet of daarmee gelijk te stellen grove schuld.Bij schade door opzet of grove schuld dient schriftelijk en wel binnen maximaal 6 maanden na rapportagedatum te worden aangetoond. Deze rapportage heeft een geldigheid van 6 maanden na inspectiedatum.Elke en alle overige aansprakelijkheidsstellingen en/of schadeclaims worden door Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen nadrukkelijk van de hand gewezen.

32-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 4: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING

Opmerkingen en bevindingen

De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte momenten heeft elk rioleringsstelsel en/of afvoer systeem te maken met problemen of verstoppingen. Met name stalen buizen kunnen van binnenuit gaan roesten, door verzakkingen of veranderingen in de bodemstructuur kunnen PVC rioleringen breken. Voor herstel van dit soort niet te voorziene en in te plannen gebreken zijn geen kosten opgenomen, deze dienen te worden verbruikt van de post onvoorzien.

Alle installaties zijn visueel en niet op functioneren gecontroleerd, voor regulier en verplicht onderhoud zijn kosten opgenomen.

Opmerkingen m.b.t. genoemde bedragen in dit rapport

Alle begrote bedragen zijn stelposten, per situatie en per regio kunnen de bedragen sterk verschillen.In het rapport is geen rekening gehouden met onvoorziene zaken. Per genoemde handeling dienen gespecificeerde offertes aangevraagd te worden en kunnen geen rechten worden ontleend. Op alle genoemde bedragen dient nog rekening gehouden te worden met een variabel toeslagpercentage welke kunnen bestaan uit verleturen, bouwplaatskosten, milieutoeslag, algemene kosten en eventuele CAR verzekeringen, deze kosten zijn onderhandelbaar.Bijzondere niet bouwkundige apparaten zijn in deze rapportage niet opgenomen.

De binnen deze bouwtechnische keuring opgenomen kosten per handeling zijn gebaseerd op een normkostenbestand dat continue door Plandatis (O-prognose) wordt vastgesteld op basis van landelijke branche-technische erkende en herkenbare normbedragen voor alle genoemde handelingen. Er is geen inflatiecorrectie toegepast voor in de toekomst geplande onderhoudshandelingen en/of vervangingen.

Vaststellen werkplan

Uw inkomen / baten moeten uiteraard voldoende zijn om de geplande onderhoudsactiviteiten uit te voeren. Eerst moet dan ook gekeken worden of alle geplande activiteiten daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.Eventueel worden aan de hand van de urgenties bepaalde activiteiten verschoven naar latere tijdstippen totdat de geplande uitgaven passen binnen uw budget.

Uitvoeren van geplande activiteiten

Nadat het definitieve plan is vastgesteld, dienen de geplande activiteiten uitgevoerd te worden. Als eerste moeten er naast eventuele (werk-)tekeningen, bestekken of werkomschrijvingen gemaakt worden. Daarna zullen bij meerdere partijen offertes aangevraagd worden en uiteindelijk zullen de werkzaamheden aanbesteed worden. Een deskundige ondersteuning is gezien de toenemende complexiteit gewenst. Ook hiermee kan Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen u uiteraard van dienst zijn.

42-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 5: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

Algemene Objectgegevens

Code

Code 1234

Object

Naam Vrijstaande woning

Aantal eenheden 1

Adres Straatnaam 123

Postcode 1234 AB

Plaats Plaatsnaam

Telefoon 06 1234 5678

Inspecteur ing. G.W. van Wijngaarden & ing. M.A. de Vries

Inspectiedatum 1-1-2019

Opdrachtgever

Klantcode 123

Naam Dhr. A. Jansen

Contactpersoon Dhr. A. Jansen

Adres Straatnaam 123

Postcode 1234 AB

Plaats Plaatsnaam

Postadres Straatnaam 1231234 AB PLAATSNAAM

Telefoon 06 1234 5678

E-mailadres [email protected]

Technisch

Voorgevel locatie Oost

Monumentaal Nee

Ligging van het object Vrij

Oppervlak 297 m2

Inhoud 650 m3

Bouwjaar 1920

Energielabel G

Financieel

Prijspeil 21-6-2019

52-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 6: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

Algemene Objectgegevens

BTW De bedragen in de begrotingen zijn inclusief BTW

BTW tarief Hoog/Laag tarief is toegepast: Hoog = 21,0%; Laag = 9,0%

Overige

Niet te inspecteren onderdelen Kruipruimte linker deel van de woning.

Het plafond in de erker van de woonkamer is van een onbekend materiaal dat eventueelAsbestverdacht is. Dit kan ook hardboard o.i.d. zijn.

De balklaag en eventuele na-isolatie van het platte dak in de hoogbouw.

Opmerkingen Het vermelde Energielabel is het Voorlopige Energielabel.

In de hoek van de kinderkamer (begane grond linksvoor) lijkt de vloer iets af te lopen.Omdat er geen beweging in de vloer zit, verwachten wij niet dat dit een manco van devloerbalklaag is.

Er is lichte scheurvorming zichtbaar tussen diverse wanden en plafonds. Wij adviseren omhier (voor de volgende schilderbeurt) een acrylaatkit in te zetten, zodat scheurvormingzoveel mogelijk wordt voorkomen.

We adviseren om de vergaarbakken en dakgoten periodiek te reinigen.

Eventuele energiebesparende maatregelen zouden zijn:- de onderzijde van de houten begane grondvloer in de woonkamer isoleren (dit is numinimaal gedaan).- Bij het vervangen of overlagen van de bitumineuze dakbedekking zou gekeken kunnenworden naar het extra isoleren van het dak.- Het na-isoleren van het lage hellende dak (aan de linker zijde) is ook een optie, maarverdient wel extra aandacht i.v.m. eventuele condens-/vochtproblemen.

Weersgesteldheid Licht bewolkt

62-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 7: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

Elementenoverzicht

1234 • Vrijstaande woning

Straatnaam 1231234 AB Plaatsnaam

Element: Een omschrijving van de bouwkundige of installatietechnische elementen die onderhoudsgevoelig zijn.

Locatie: De plaats waar het element zich bevindt.

Hoeveelheid/eenheid: Het aantal met de betreffende meeteenheid dat onderhouden moet worden.

Conditie: Deze geeft de conditie van de bouwkundige staat weer en is als volgt opgebouwd:

Toelichting:

9 = Niet te inspecteren

8 = Nader onderzoek nodig

6 = Zeer slecht

5 = Slecht

4 = Matig

3 = Redelijk

2 = Goed

1 = Uitstekende conditie

72-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 8: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

LocatieElement EhdHvhCode Conditie

21 Buitenwanden

2110 1,00 m1 2Loodslabben opgaand werk

22 Binnenwanden

2213 1,00 m2 2Voorzetwand gipsplaat

23 Vloeren

2320 1,00 m2 4Vloerconstructie

27 Daken

2720 1,00 pst 4Dakconstructie totaal

31 Buitenwandopeningen

3120 1,00 m1 3Raamdorpel gres/ijzerklinker

3120 1,00 st 4Hang en sluitwerk buitenramen (PKM)

3120 1,00 st 4Kozijn ventilatierooster metaal

3120 1,00 m2 4Blankglas enkel 6 mm

3120 1,00 m2 1Blankglas dubbel HR++ (5+ 4mm)

3130 1,00 st 4Hang en sluitwerk buitendeuren (PKM)

3140 1,00 m1 4Loodaansluiting kozijn

3140 1,00 m1 3Tochtprofielen/rubbers

32 Binnenwandopeningen

3240 1,00 m1 3Stofdorpel

33 Vloeropeningen

3320 1,00 st 4Vloerluik hout

42 Binnenwandafwerkingen

4211 1,00 m2 2Wandafwerking stucwerk

46 Schilderwerk

4621 1,00 st 2Buitenschilderwerk deur hout dekkend

4631 1,00 m2 2Buitenschilderwerk kozijn&raam hout dekkend m2

4632 1,00 m2 3Binnenschilderwerk kozijn&raam hout dekkend

47 Dakafwerkingen

4711 1,00 m1 2Dakrandafwerking zink

4712 1,00 m1 3Loodslab/loket hellend dak

82-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 9: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

LocatieElement EhdHvhCode Conditie

51 Warmteopwekking

5121 1,00 st 4C.V.-ketel combi Hr

5124 1,00 st 5Rookgasdakdoorvoer metaal

52 Afvoeren

5211 1,00 m1 1Hemelwaterafvoer koper

54 Gassen

5410 1,00 pst 2Gasleidingnet compleet

57 Luchtbehandeling

5731 1,00 st 4Mechanische ventilatie-unit

67 Gebouwbeheersvoorzieningen

6710 1,00 st 3Doorvalbeveiliging algemeen

74 Vaste sanitairvoorzieningen

7410 1,00 m1 4Sanitaire kitvoeg

7413 1,00 st 2Tapkraan

92-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 10: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

Bevindingen

Alle prijzen zijn inclusief BTW - (hoog/laag BTW tarief is toegepast)

Printdatum: 2-7-2019

1234 • Vrijstaande woning

Straatnaam 1231234 AB Plaatsnaam

Element: Een omschrijving van de bouwkundige of installatietechnische elementen die onderhoudsgevoelig zijn.

Bevinding: Een verkorte omschrijving van het geconstateerde gebrek/bevinding.

Locatie: De plaats waar het element of gebrek zich bevindt.

Handeling/Activiteit: Een verkorte omschrijving van de activiteiten die in het genoemde jaar moeten worden uitgevoerd.

Hoeveelheid/eenheid: Het aantal met de betreffende meeteenheid dat onderhouden moet worden.

Prijs per eenheid: De gehanteerde prijs per eenheid.

Totaal: Deze prijs wordt uitgerekend door de hoeveelheid te vermenigvuldigen met de prijs per eenheid.

Toelichting:

102-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 11: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

RUWBOUW

21 Buitenwanden

€ 941,00 m1Aanbrengen loodslabben opgaand werk

Activiteit: Hvh Totaal

Loodslabbe aanbrengen t.b.v. waterdichte afdichting overgang gevel op platte dak.

2019

Afdichting, manco

Loodslabben opgaand werk2110

Voorgevel laagbouw aansluitend op hoogbouw

1 Op korte termijn

22 Binnenwanden

€ 1692,50 m2Aanbrengen scheidingswand gips met regelwerk

Activiteit: Hvh Totaal

De voorzetwand laat los van de ondergrond. Ondanks dat er geen hoge vochtigheid isgemeten (er zal een dampdichte folie achter zitten) kan dit zijn veroorzaakt door doorslaandvocht. Omdat het nergens anders zichtbaar is zou het afkomstig kunnen zijn vanuit de erkeren met name de hemelwaterafvoer op het dak. Wij adviseren daarom om het zink en loodop de erker te laten controleren op eventuele gebreken. De voorzetwand vastzetten ofindien nodig vervangen.

2019

Stijfheid stabiliteit onvoldoende

Voorzetwand gipsplaat2213

Woonkamer hoek voorgevel-rechter zijgevel

2 Op middellange termijn

112-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 12: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

23 Vloeren

€ 6051,00 pstBehandelen

Activiteit: Hvh Totaal

De stalen balken van de balken-broodjesvloer zijn gecorrodeerd. Ook is er een hogevochtigheid gemeten. Dit laatste is waarschijnlijk het gevolg van minimale ventilatie, watverderop in het rapport wordt omschreven. Wij adviseren om de stalen balken te ontroestenen daarna te behandelen met een Zinkcompound (roestwerende primer).

2019

Corrosie aan dragende onderdelen

Vloerconstructie2320

Plafond kelder / onderkant begane grondvloer

1 Op korte termijn

27 Daken

€ 6051,00 pstBehandelen houtconstructie

Activiteit: Hvh Totaal

In de houten dakconstructie zijn een aantal delen van de spanten aangetast. Aan het versezaagsel kunnen we constateren dat het aktief is. Wij adviseren om dit te behandelen.

2019

Ongedierte in houten dakconstructie

Dakconstructie totaal2720

Dakconstructie lage dak (links)

1 Op korte termijn

122-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 13: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

27 Daken

€ 1211,00 pstTochtdicht afwerken

Activiteit: Hvh Totaal

Het dakbeschot ter plaatse van de hoekkepers (uitwendige hoeken van de dakvlakken)sluiten niet overal goed op elkaar aan, waardoor openingen ontstaan. Wij adviseren om dittochtdicht af te werken met een PUR o.i.d.

2019

Afdichting, manco

Dakconstructie totaal2720

Hoekkepers lage dak (links)

2 Op middellange termijn

AFBOUW

31 Buitenwandopeningen

€ 4097,50 m1Vervangen voegwerk raamdorpel

Activiteit: Hvh Totaal

Het voegwerk tussen de raamdorpels is plaatselijk van slechte kwaliteit of zelfs niet meeraanwezig. Hierdoor kan hemelwater in de constructie lopen of (in combinatie metaangetaste voegen) vieze strepen veroorzaken op de (witte) gevels.

2019

Afdichting, manco

Raamdorpel gres/ijzerklinker3120

Raamdorpelstenen eethoek/tuinkamer

1 Op korte termijn

132-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 14: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

31 Buitenwandopeningen

€ 1.1255,00 stVervangen hang en sluitwerk buitenramen

Activiteit: Hvh Totaal

Het hang- & sluitwerk van de naar buiten draaiende ramen (m.u.v. in de achtergevel) zijnverouderd en voldoen niet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Naast de raamboompjesadviseren wij om de scharnieren te wijzigen in zwaardere scharnieren voorzien vandievenklauwen.

2019

Hang & sluitwerk, afsluitbaarheid en inbraakwerendheid onvoldoende

Hang en sluitwerk buitenramen (PKM)3120

Naar buiten draaiende ramen

2 Op middellange termijn

1,00 pstReinigen en werkend maken

Activiteit: Hvh

De ventilatieroosters zijn verontreinigd en moeilijk te bedienen.

2019

Vuil, aanslag, verkleuring

Kozijn ventilatierooster metaal3120

Ventilatieroosters in buitenkozijnen

1 Op korte termijn

142-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 15: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

31 Buitenwandopeningen

€ 2.1787,20 m2Aanbrengen monumentenglas tot 0,50 m²

Activiteit: Hvh Totaal

De bovenlichten zijn voorzien van enkele beglazing en stopverf. Omdat hier geendubbelglas in past (dit is een stuk dikker) adviseren wij om Monumentenglas toe te passen.Hierbij is het belangrijk dat de U-waarde zo laag mogelijk is, maar het glas wel in de roedenpast.

2019

Afdichting, manco

Blankglas enkel 6 mm3120

Kleine raampjes met roeden

1 Op korte termijn

€ 6235,00 m2Vervangen blankglas dubbel Hr ++ 0,75 - 1,30m²

Activiteit: Hvh Totaal

Het enkel glas van de grotere vlakken kan wel worden voorzien van dubbele (HR++)beglazing, zoals op sommige plaatsen ook al is gebeurd. Wij adviseren om rondomglaslatten, met aan de onderzijde een ventilerende glaslat, aan te brengen.

2019

Afdichting, manco

Blankglas enkel 6 mm3120

Overig enkel glas

1 Op korte termijn

€ 1641,20 m2Vervangen blankglas dubbel Hr ++ 0,75 - 1,30m²

Activiteit: Hvh Totaal

De dubbele beglazing is lek.

2019

Condens in glasspouw

Blankglas dubbel HR++ (5+ 4mm)3120

Voorgevelzijde linker kozijn, rechter kant

1 Op korte termijn

152-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 16: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

31 Buitenwandopeningen

€ 6683,00 stVervangen hang en sluitwerk buitendeuren

Activiteit: Hvh Totaal

Het hang- & sluitwerk van de buitendeuren voldoen niet aan het Politie Keurmerk VeiligWonen. De deuren zijn wel van binnenuit extra af te sluiten, maar dat kan dus nooitgebruikt worden wanneer men de woning verlaat.

2019

Hang & sluitwerk, afsluitbaarheid en inbraakwerendheid onvoldoende

Hang en sluitwerk buitendeuren (PKM)3130

Buitendeuren

2 Op middellange termijn

€ 8648,00 m1Vervangen loodaansluiting kozijnen

Activiteit: Hvh Totaal

Het lood is gescheurd door veroudering en het gebruik van te lange lengtes. Omdat loodeen groot uitzettingscoëfficient heeft wordt geadviseerd om nooit lengtes langer dan 1m1en voldoende overlappend over elkaar aan te brengen.

2019

Afdichting, manco

Loodaansluiting kozijn3140

Onder buitenkozijnen in dakkapellen

1 Op korte termijn

162-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 17: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

31 Buitenwandopeningen

€ 14520,00 m1Vervangen tochtprofielen/rubbers

Activiteit: Hvh Totaal

Op meerdere plaatsen zijn de tochtstrippen verouderd, waardoor deze de kieren niet meervoldoende afsluiten.

2019

Afdichting, manco

Tochtprofielen/rubbers3140

Naar buiten draaiende ramen

1 Op korte termijn

32 Binnenwandopeningen

€ 1211,00 pstVastzetten

Activiteit: Hvh Totaal2019

Losliggend

Stofdorpel3240

Begane grond linksachter

2 Op middellange termijn

33 Vloeropeningen

€ 671,00 stVervangen vloerluik hout

Activiteit: Hvh Totaal

Het vloerluik delamineert en sluit niet goed af.

2019

Afdichting, manco

Vloerluik hout3320

Watermeterput achter voordeur

1 Op korte termijn

172-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 18: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

AFWERKINGEN

42 Binnenwandafwerkingen

€ 2205,00 m2Vervangen stucwerk

Activiteit: Hvh Totaal

Op enkele plaatsen is het stucwerk licht gescheurd door het werken (bewegen) van hetpand en de verschillende materialen.

2019

Scheuren niet constructief

Wandafwerking stucwerk4211

Binnenwanden

2 Op middellange termijn

46 Schilderwerk

€ 831,00 stGroot schilderwerk deur hout dekkend

Activiteit: Hvh Totaal

De buitendeuren zijn boven en onder niet of niet goed geschilderd. Omdat dit juist de meestkwetsbare onderdelen zijn adviseren wij om dit alsnog te doen en goed te controleren of ditbij de volgende schilderbeurt is gedaan.

2019

Kale delen

Buitenschilderwerk deur hout dekkend4621

Buitendeuren

1 Op korte termijn

182-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 19: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

46 Schilderwerk

€ 41710,00 m2Groot schilderwerk kozijn & raam hout dekkend

Activiteit: Hvh Totaal

Op sommige plaatsen is het buitenschilderwerk van de buitenkozijnen in minder goedestaat. Wij adviseren om dit bij te werken, zodat het hout weer beschermd wordt tot devolgende schilderbeurt. Het gaat met name om de liggende delen (onderdorpels) en denaar buiten draaiende ramen (de verbindingen).

2019

Heilige dagen

Buitenschilderwerk kozijn&raam hout dekkend m24631

Diverse buitenkozijnen

1 Op korte termijn

€ 1625,00 m2Groot schilderwerk kozijn&raam hout dekkend

Activiteit: Hvh Totaal

Het binnenschilderwerk van de buitenkozijnen op de verdieping heeft aandacht nodig.Vocht kan ook van binnenuit het kozijn intrekken en voor houtrot zorgen. Dit is met namehet geval in de badkamer, waar vaak een hoge luchtvochtigheid is.

2019

Afbladderen

Binnenschilderwerk kozijn&raam hout dekkend4632

Diverse buitenkozijnen op de verdieping

1 Op korte termijn

47 Dakafwerkingen

€ 1211,00 pstAanbrengen afdekkap/expansiestuk

Activiteit: Hvh Totaal2019

Afdichting, manco

Dakrandafwerking zink4711

Achtergevelzijde naast schoorsteen

1 Op korte termijn

192-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 20: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

47 Dakafwerkingen

€ 3.05315,00 m1Vervangen loodslabben/loket hellend dak

Activiteit: Hvh Totaal

Het lood is gescheurd door veroudering en het gebruik van te lange lengtes. Omdat loodeen groot uitzettingscoëfficient heeft wordt geadviseerd om nooit lengtes langer dan 1m1en voldoende overlappend over elkaar aan te brengen. Ook adviseren wij om het loodplaatselijk te fatsoeneren en aan te kloppen.

2019

Scheuren niet constructief

Loodslab/loket hellend dak4712

Loodslabben onder leien en platte dak

1 Op korte termijn

INSTALLATIES WERKTUIGKUNDIG

51 Warmteopwekking

€ 1111,00 stJaarlijks onderhoud cv-installatie

Activiteit: Hvh Totaal

De CV-ketel is volgens de stickers in 2014 het laatst gecontroleerd. Voor een goedewerking en de veiligheid dient dit jaarlijks te gebeuren. Het bouwjaar van de CV-ketel isonbekend, maar zal - mede door zijn grote capaciteit - nog een tijd mee moeten kunnengaan. Wij adviseren om de ketel zo lang mogelijk (mits zonder teveel onderhoudskosten) telaten hangen, zodat wanneer deze vervangen moet worden hopelijk ook wat meer bekendis op het gebied van gasloos en er wat meer opties zijn qua energiezuinige warmte (eneventueel koude) opwekking.

2019

Geen periodieke PI/EBI uitgevoerd

C.V.-ketel combi Hr5121

CV-ruimte

1 Op korte termijn

202-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 21: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

51 Warmteopwekking

€ 1611,00 stVervangen rookgasafvoer metaal plat

Activiteit: Hvh Totaal

De bestaande rookgasafvoer is van Asbestverdacht materiaal.

2019

Materiaaltoepassing foutief

Rookgasdakdoorvoer metaal5124

Op het dak t.p.v. de CV-ruimte

1 Op korte termijn

52 Afvoeren

€ 1211,00 pstAanbrengen beugel en wrong

Activiteit: Hvh Totaal

De koperen hemelwaterafvoer is niet bevestigd aan de gevel.

2019

Ondeugdelijk bevestigde leiding

Hemelwaterafvoer koper5211

Achtergevelzijde

1 Op korte termijn

54 Gassen

€ 3031,00 pstOntroesten

Activiteit: Hvh Totaal

De gasleiding is ter plaatse van de doorvoering door de kelderwand gecorrodeerd, wat ookvoor uitslag in de kelderwand zorgt. Omdat het het deel vóór de gasmeter betreft zounagegaan kunnen worden of dit voor rekening van de netbeheerder is, omdat zij zorgenvoor de aansluiting tot de meter.

2019

Corrosie

Gasleidingnet compleet5410

Kelder

1 Op korte termijn

212-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 22: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

57 Luchtbehandeling

€ 4241,00 stAanbrengen dakventilator

Activiteit: Hvh Totaal

De ventilatieafvoer in de badkamer is natuurlijk. Omdat de badkamer op dit moment niet(vaak) gebruikt wordt is er geen condensvorming zichtbaar, maar bij veelvuldig gebruik isdat niet uit te sluiten. Wij adviseren daarom om een pijpdakventilator op het dak aan tebrengen omdat er geen ruimte is voor een mechanische ventilatieunit in de woning. Inverband met de benodigde aanvoer van lucht adviseren wij om een stukje van deonderzijde van de binnendeur af te halen.

2019

Onvoldoende ventilatie

Mechanische ventilatie-unit5731

Badkamer

1 Op korte termijn

€ 7471,00 stAanbrengen mechanische ventilatie-unit

Activiteit: Hvh Totaal

In de kelder is een hoge luchtvochtigheid gemeten. Wij adviseren daarom om te zorgenvoor een mechanische ventilatie afvoer. Hierop kan eventueel een later te plaatsenbadkamer en de al bestaande toiletruimte op aangesloten worden.

2019

Onvoldoende ventilatie

Mechanische ventilatie-unit5731

Kelder

1 Op korte termijn

222-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 23: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

57 Luchtbehandeling

€ 1823,00 pstReinigen kanalen

Activiteit: Hvh Totaal2019

Vervuiling

Mechanische ventilatie-unit5731

Toiletruimten

1 Op korte termijn

INSTALLATIES ELECTRA

67 Gebouwbeheersvoorzieningen

€ 3031,00 stAanbrengen doorvalbeveiliging

Activiteit: Hvh Totaal2019

Ontbrekend onderdeel

Doorvalbeveiliging algemeen6710

Trappenhuis

2 Op middellange termijn

232-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 24: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

VASTE VOORZIENINGEN

74 Vaste sanitairvoorzieningen

€ 52945,00 m1Vervangen kitvoeg binnenwand

Activiteit: Hvh Totaal

Alle hoeken in het tegelwerk en de aansluitingen van sanitaire toestellen op tegelwerkdienen te worden voorzien van een sanitaire kitvoeg.

2019

Afdichting, manco

Sanitaire kitvoeg7410

Badkamer en toiletruimten

1 Op korte termijn

1,00 pstKalkaantasting verwijderen

Activiteit: Hvh

De straal van het kraantje gaat alle kanten op. Waarschijnlijk door kalkaantasting.

2019

Vervuiling exclusief vervuiling door gebruik

Tapkraan7413

Toiletruimte

2 Op middellange termijn

€ 14.893Totaal object

242-7-2019 Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen

VOORB

EELD

Page 25: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

Bouwkundige rapport inzake Nationale Hypotheek Garantie

Aanvrager:

Naam: Dhr. A. Jansen

Straatnaam 1231234 AB PLAATSNAAM

Adres:

06 1234 5678Telefoon:

Keuringsinstantie:

Albert Verweystraat 184207 RE GORINCHEM

Adres:

Bedrijf: Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundig

Nummer KvK: 56856776

ing. G.W. van Wijngaarden & ing. M.A. de Inspecteur:

Bouwkundig Adviesbureau

Administratieve gegevens:

Woning:

Adres: Straatnaam 1231234 AB Plaatsnaam

Vrijstaande woningWoningtype:

1920Bouwjaar:

Verantwoording:

Aldus naar waarheid ingevuld en ondertekend:

Datum inspectie: 1-1-2019

Handtekening inspecteur:

Kostenraming totale inspectie:

Omschrijving: Direct noodzakelijkekosten:

Op termijnnoodzakelijke kosten:

Totale kosten:

1e verdieping € 1.149,50 € 121,00 € 1.270,50

Algemeen € 1.252,95 € 1.647,39 € 2.900,33

Begane grond € 3.816,50 € 958,32 € 4.774,82

Dak € 281,72 € 0,00 € 281,72

Dakbedekking € 4.011,33 € 0,00 € 4.011,33

Kelder € 1.654,65 € 0,00 € 1.654,65

€ 12.166,65Totaal woning: € 14.893,36€ 2.726,71

Verbeteringskosten op basis van bijgevoegd verbeterplan/offerte: € 0,00

252-7-2019 Bouwkundig Rapport, Nationale Hypotheek Garantie

VOORB

EELD

Page 26: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

Keuringsresultaten:

Keuringsresultaten: algemene delen

Code Element Locatie enomschrijving gebrek

actie k.v.(%)

Directnoodzakelijke

kosten

Op termijnnoodzakelijke

kosten

€ 0,00 € 302,50B.6 Diversen 100,0 %Ontbrekend onderdeelTrappenhuis

A

€ 144,96 € 0,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Afdichting, mancoNaar buiten draaienderamen

V

€ 0,00 € 0,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Vuil, aanslag,verkleuringVentilatieroosters inbuitenkozijnen

R

€ 528,71 € 0,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Afdichting, mancoBadkamer entoiletruimten

A

€ 0,00 € 1.125,36B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Hang & sluitwerk,afsluitbaarheid eninbraakwerendheidonvoldoendeNaar buiten draaienderamen

V

€ 417,03 € 0,00B.2.2 Schilderwerk buiten 100,0 %Heilige dagenDiverse buitenkozijnen

H

€ 162,25 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %AfbladderenDiverse buitenkozijnenop de verdieping

V

€ 0,00 € 219,53B.6 Diversen 100,0 %Scheuren nietconstructiefBinnenwanden

H

€ 1.252,95 € 1.647,39Algemeen

Keuringsresultaten: per bouwlaag

Code Element Locatie enomschrijving gebrek

actie k.v.(%)

Directnoodzakelijke

kosten

Op termijnnoodzakelijke

kosten

€ 121,00 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %Ondeugdelijk bevestigdeleidingAchtergevelzijde

A

€ 423,50 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %Onvoldoende ventilatieBadkamer

A

€ 0,00 € 121,00A.3 Dak 100,0 %Afdichting, mancoHoekkepers lage dak(links)

A

€ 605,00 € 0,00A.5 Ongedierte/zwam 100,0 %Ongedierte in houtendakconstructieDakconstructie lage dak(links)

H

€ 1.149,50 € 121,001e verdieping

262-7-2019 Bouwkundig Rapport, Nationale Hypotheek Garantie

VOORB

EELD

Page 27: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

Keuringsresultaten: per bouwlaag

Code Element Locatie enomschrijving gebrek

actie k.v.(%)

Directnoodzakelijke

kosten

Op termijnnoodzakelijke

kosten

€ 181,50 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %VervuilingToiletruimten

R

€ 110,75 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %Geen periodieke PI/EBIuitgevoerdCV-ruimte

R

€ 0,00 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %Vervuiling exclusiefvervuiling door gebruikToiletruimte

R

€ 623,21 € 0,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Afdichting, mancoOverig enkel glas

V

€ 2.178,00 € 0,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Afdichting, mancoKleine raampjes metroeden

V

€ 0,00 € 668,25B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Hang & sluitwerk,afsluitbaarheid eninbraakwerendheidonvoldoendeBuitendeuren

A

€ 408,83 € 0,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Afdichting, mancoRaamdorpelsteneneethoek/tuinkamer

V

€ 163,92 € 0,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Condens in glasspouwVoorgevelzijde linkerkozijn, rechter kant

V

€ 0,00 € 121,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %LosliggendBegane grondlinksachter

H

€ 83,41 € 0,00B.2.2 Schilderwerk buiten 100,0 %Kale delenBuitendeuren

A

€ 66,88 € 0,00B.3 Vloeren, houtenconstructiedelen

100,0 %Afdichting, mancoWatermeterput achtervoordeur

V

€ 0,00 € 169,07B.6 Diversen 100,0 %Stijfheid stabiliteitonvoldoendeWoonkamer hoekvoorgevel-rechterzijgevel

V

€ 3.816,50 € 958,32Begane grond

Code Element Locatie enomschrijving gebrek

actie k.v.(%)

Directnoodzakelijke

kosten

Op termijnnoodzakelijke

kosten

€ 160,72 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %MateriaaltoepassingfoutiefOp het dak t.p.v. de CV-ruimte

V

€ 121,00 € 0,00A.3.1 Dakbedekking 100,0 %Afdichting, mancoAchtergevelzijde naastschoorsteen

A

€ 281,72 € 0,00Dak

272-7-2019 Bouwkundig Rapport, Nationale Hypotheek Garantie

VOORB

EELD

Page 28: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

Keuringsresultaten: per bouwlaag

Code Element Locatie enomschrijving gebrek

actie k.v.(%)

Directnoodzakelijke

kosten

Op termijnnoodzakelijke

kosten

€ 3.053,37 € 0,00A.3.2 Schoorstenen 100,0 %Scheuren nietconstructiefLoodslabben onder leienen platte dak

V

€ 864,33 € 0,00B.2.1 Kozijnen/ramen/deurenbuiten

100,0 %Afdichting, mancoOnder buitenkozijnen indakkapellen

V

€ 93,63 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %Afdichting, mancoVoorgevel laagbouwaansluitend ophoogbouw

A

€ 4.011,33 € 0,00Dakbedekking

Code Element Locatie enomschrijving gebrek

actie k.v.(%)

Directnoodzakelijke

kosten

Op termijnnoodzakelijke

kosten

€ 747,15 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %Onvoldoende ventilatieKelder

A

€ 302,50 € 0,00B.6 Diversen 100,0 %CorrosieKelder

H

€ 605,00 € 0,00B.3 Vloeren, houtenconstructiedelen

100,0 %Corrosie aan dragendeonderdelenPlafond kelder /onderkant beganegrondvloer

H

€ 1.654,65 € 0,00Kelder

Code: Verwijst naar bijgevoegd programma van eisen en aanbevelingen.Locatie en omschrijving gebrek:

De plaats waar de voorziening moet worden getroffen en een omschrijving van het gebrek.Actie: S=Slopen; H=Herstellen; V=Vervangen; A=nieuw Aanbrengen; O=overig (toelichten)k.v.(%) Kostenverdeling bij gestapelde gebouwen;

k.v. geeft aan welk percentage van de totale kosten aan de woning wordttoegerekend op basis van de splitsingsakte, of een inschatting van de inspecteur.Een voorbeeld: totale kosten €10.000,- bij 4 appartementen=>k.v = 25%. Noodzakelijke kosten €2.500,-

Direct noodzakelijke kosten:Kosten die direct moeten worden gemaakt ter voorkoming van verdere schade of vervolgschade.Op termijn noodzakelijke kosten:Kosten van toekomstig onderhoud (naar keuze binnen 5, 10, of 15 jaar) op basis van een bij het rapport te voegen onderhoudsplan.

Toelichting:

282-7-2019 Bouwkundig Rapport, Nationale Hypotheek Garantie

VOORB

EELD

Page 29: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

Programma van eisen en aanbevelingen:

Code Eisen/aanbevelingen Bouwbesluit

A.0 FUNDERING Bij scheefstand en/of scheurvorming in muren moet door eendeskundige de oorzaken worden onderzocht. Voorzieningen moeten overeenkomstig hetrapport van de deskundige worden uitgevoerd.

§ 2.1.2 + § 2.2.2

A.1 KRUIPRUIMTE Bij een gevelbreedte van ten hoogste 5 meter moeten tenminste tweemuisdichte ventilatieopeningen ten behoeve van kruipruimteventilatie aanwezig zijn. Bijgrotere gevelbreedte minimaal 3. In de kruipruimte moet voldoende luchtcirculatie mogelijkzijn (let op puinstort).

§ 3.17.2

A.2 PORTIEK/GALERIJ Aangetaste betonplaten en lateien herstellen of vervangen.Scheuren in metsel- en pleisterwerk uithakken en herstellen overeenkomstig bestaand werk.Beschadigingen en gescheurde constructiedelen inspecteren op roest. Zonodig behandelenof vervangen. Ernstig aangetaste consoles, balken en kolommen herstellen of vervangen.Uitgesleten of beschadigde vloerdelen en traptreden aanhelen of vervangen. Losse leuningenvastzetten. Ontbrekende leuningen opnieuw aanbrengen. Beschadigd of aangetast hekwerken borstweringen herstellen of vervangen.

A.3 DAK Bij een kap gebreken aan de constructie zoals spanten, muurplaten, gordingen,dakbeschot, tengels en panlatten opheffen door herstel of vervanging van onderdelen.

§ 3.6.2

Bij een plat dak gebreken aan de constructie zoals dakbeschot, balklaag en onderslagenopheffen door herstel of vervanging van onderdelen.

§ 3.6.2

A.3.1 DAKBEDEKKING Kapotte en poreuze pannen of leien en vorsten vervangen.Scheefliggende dakpannen of leien en vorsten herleggen. Opgewaaide en losliggendeshingles opnieuw bevestigen of de bedekking geheel vervangen. Gebreken aan zinken-,bitumineuze-, mastiek- of kunststofdakbedekking opheffen (bedekking zonodig geheelvervangen). Indien nodig ballast (grind, tegels) aanvullen of vervangen. Gebreken aangoten en randafwerking opheffen.

§ 3.6.2

A.3.2 SCHOORSTENEN EN VENTILATIEKANALEN BUITENDAKS Gebreken aan hetmetsel-, voeg-, en stucwerk herstellen. Gebreken aan schoorsteenkoppen herstellen ofgeheel vervangen en impregneren. Gebreken aan het loodwerk herstellen of het loodwerkgeheel vervangen.

§ 3.10.2 + §3.11.2 / § 3.6.2

A.4 Tempex verwijderen.

A.5 ONGEDIERTE/ZWAM Bestijding van ongedierte/zwam dient te gebeurenovereenkomstig door een deskundige opgemaakt rapport.

B.1.1 BETONWERK GEVELS Aangetaste betonelementen herstellen of vervangen. § 2.1.2 + § 2.2.2

B.1.2 METSELWERK/GEVELS § 3.6.2

B.1.2.1 Optrekkend vocht bestrijden. Gevolgschade herstellen.

B.1.2.2 Scheuren in metsel- en pleisterwerk, alsmede loszittend pleisterwerk, uithakken enherstellen overeenkomstig bestaand werk. Beschadigde en gescheurde stenen vervangen.

B.1.2.3 Gemetselde borstweringen met scheurvorming en losse stenen herstellen dan welvervangen overeenkomstig bestaande toestand (eventueel in samenhang met herzieningdraagconstructie).

§ 3.6.2

B.1.3 METALEN CONSTRUCTIEDELEN In het metselwerk (of beton) opgenomen stalenconstructiedelen inspecteren op roest (indicator is scheurvorming en/of het uitduwen vanstenen). Zonodig behandelen of vervangen. Ernstig aangetaste consoles, balken, kolommenen hekwerken herstellen of vervangen.

§ 2.1.2 + § 2.2.2

B.2.1 KOZIJNEN/RAMEN/DEUREN BUITEN Aangetaste delen herstellen of vervangen.Gang- en sluitbaar maken van slecht sluitende of klemmende ramen of deuren.Dakramen/dakkapellen wind- en waterdicht maken. Verrotte onderdelen (eventueel hetgehele element) vervangen. Gang- en sluitbaar maken van te openen delen. Lood enzinkwerk zo nodig herstellen of vernieuwen. Waterslagen en onderdorpels zonodigvervangen.

§ 3.6.2

292-7-2019 Bouwkundig Rapport, Nationale Hypotheek Garantie

VOORB

EELD

Page 30: 1234 • Vrijstaande woning VOORBEELD · BOUWKUNDIG RAPPORT / ONDERHOUDSPLANNING Opmerkingen en bevindingen De rioleringen zijn voor zover zichtbaar visueel geïnspecteerd. Op onverwachte

1234 • Vrijstaande woningStraatnaam 123 • Plaatsnaam

Code Eisen/aanbevelingen Bouwbesluit

B.2.2 SCHILDERWERK BUITEN Bij bestaand houtwerk loszittende of ondeugdelijkeverflagen verwijderen. Houtwerk schuren, stoppen, tweemaal gronden en aflakken. Bijbestaand staal het staal na ontroesten en reinigen tweemaal gronden, eenmaal metcorrosiewerende verf- en aflakken. Bij nieuw houtwerk alle in het zicht blijvende houtvlakkendriemaal behandelen met dekkende beits of overeenkomstig de bestaande situatie. Vanonverzinkt staal walshuid/roesthuid verwijderen en conserverend behandelen. Bij verzinktstaal eventuele beschadigingen bijwerken met zinkcompound. Van een te schilderen elementmoet ook het binnenschilderwerk in goede staat verkeren (anders voor het element ookbinnenschilderwerk opnemen). Kapot glas vervangen.

§ 3.6.2

B.3 VLOEREN, HOUTEN CONSTRUCTIEDELEN Door houtrot en/of zwam aangetast hout(balken, onderslagen, kolommen en hekwerken) vervangen. Indien nodig balken ofonderslagen verzwaren. Bij constatering van zwam moeten maatregelen gebaseerd zijn opdeskundig advies (zie ook bij A.5).

§ 2.1.2 + § 2.2.2

B.4 SANITAIR Alleen indien een bruikbare voorziening geheel ontbreekt, moet een postopgenomen worden voor het alsnog aanbrengen ervan.

B.5 VENTILATIE/VOCHT Bij inpandige keukens, badkamers en toiletten dient voldoendeventilatie mogelijk te zijn.

§ 3.10.2 + § 3.11.2

B.6 DIVERSEN

302-7-2019 Bouwkundig Rapport, Nationale Hypotheek Garantie

VOORB

EELD