10G Timmermans: Hoofdstuk 3.1: Ontdekkingen

Click here to load reader

 • date post

  08-Jul-2015
 • Category

  Documents

 • view

  898
 • download

  1

Embed Size (px)

Transcript of 10G Timmermans: Hoofdstuk 3.1: Ontdekkingen

 • Wat vooraf ging

  - Luna loog tegen Kevin om Sam uit de problemen te helpen. - Emma spoorde Katherine aan om de job als verpleegster aan te nemen. - Rosalie en Julia maakten ruzie en Lisa kwam er tussen. - Felix wilde Remco buiten zetten, maar Vanessa merkte het financieel probleem op. - Remco had een avontuurtje met een patinte. - Katherine maakte ruzie met Goofy en ze maakte het uit. - Sam vertrok naar de universiteit. - Cisko vroeg Emma ten huwelijk.

 • Sam keek trots naar zijn huis waar hij gedurende 4 jaar zal wonen. Dit is het helemaal, dacht hij. Het huis was helemaal aangepast aan Sams smaak. Het was niet dat hij het appartementenidee van zijn tante Emma niet leuk vond, maar hij wou liever een plek die Sims later met elkaar konden delen. Het huis was namelijk bezit van de familie dus zijn zus, nichten en neven zouden daar ook komen wonen als ze oud genoeg waren. En Sam vond als ze samen meer met elkaar optrokken, dat de band misschien verbeterde, want hij had een hekel aan al die problemen van zijn nichten. Dus daarom was een gezamenlijke ruimte vele beter dan aparte woningen, volgens hem. En dat bespaarde hem ook hl wat geld.

 • De reden dat Sam voornamelijk wou gaan studeren was dat hij meer kon genieten van het leven. Zonder dat hij op de vingers getikt wordt door zijn ouders of iemand anders. Maar hij wou ook serieus genomen worden door zijn familie, dus zou hij zich moeten bewijzen dat hij het studeren waard was. Zo koos Sam de specialisatie toneel. Het was ten eerste geen wiskundige richting waar hij een hekel aan had en vrouwen vallen voor knappe acteurs, dat dacht Sam toch.

 • Zo kwamen zijn eerste acteerlessen snel in aantocht. Sam was er van overtuigd dat het een toffe tijd zou worden. Nieuwe vrienden maken, knappe meisjes leren kennen Kortom Sam zou zich nauwelijks kunnen vervelen. Ook met een plezante specialisatie!

  Universiteit

 • Maar natuurlijk was het niet alleen studeren dat de klok sloeg. Ontspanning was uiteraard ook belangrijk. Zoals een duikje in het zwembad

 • of een date regelen via de koppelende zigeunerin. Dus je wilt een date, h? vroeg de oude vrouw, nou, dan moet je me wel eerst betalen. Sam gaf haar enkele briefjes. Goed dat je me er aan doet herinneren dat studenten weinig geld hebben, gromde ze onbeleefd.

 • Maar de vrouw zorgde dan toch voor een date en ze verdween zo snel als ze verschenen was. Zijn date was dan wel wat ouder dan hem, ongeveer de leeftijd van Emma, maar ze had misschien wel meer ervaring. Sam kon de vrouw redelijk snel charmeren, dus in no-time bevonden ze zich onder de lakens.

 • Maar soms moest er ook serieus gewerkt worden, zoals een paper schrijven. Sam was niet echt taalvaardig, hij vond schrijven immers verspilling van tijd, maar de spellingscorrecter op de computer verrichtte al vele wonderen.

 • En als hij niet voor school bezig was, dan was hij bezig met zijn favoriet hobby: meisjes versieren en ze proberen in zijn bed of bubbelbad te krijgen.

 • Het eerste semester vloog voorbij en het examen stond aan de deur. Ondanks dat Sam veel genoot, slaagde hij met grote onderscheiding voor zijn examen. Hij en zijn ouders mochten trots zijn.

 • Legacy-Place 6

  Maxim staarde voor zich uit van op zijn bed met waterachtige ogen. Hij dacht dat Julia en Anastasia vrienden waren. Hij had zich dus blijkbaar vergist. Hoe konden ze hem dat aan doen? Hij werd uitlachen voor heel de klas, omdat zijn ouders erg jongen waren en dan gingen ze nog eens met alle eer lopen voor die techniekwedstrijd.

 • Er werd op de deur geklopt. Stilletjes ging Remco binnen. H, wat is er, jongeman? vroeg hij. Niets, antwoordde Maxim. Kom op, vertel. Ik werd uitgelachen door Julia en Anastasia en ik dacht dat ze mn vrienden waren, legde hij uit. Vergeet die meiden toch gewoon, zei Remco, je hebt niets anders dan last met hen. Trap toch een balletje met wat jongens. Maxim zuchtte: Je begrijpt het niet! Ik vind Anastasia leuk en ik wil bij haar zijn. Remco rolde met zn ogen.

 • Hoe kun je nou verliefd zijn op een meisje dat je pest? vroeg hij onbegrijpelijk. Je begrijpt het niet! zuchtte Maxim nogmaals, en ga gewoon weg. Je bent mn vader niet die zich met alle zaken moet bemoeien. Remco begreep het echt niet. Eerst wilde Maxim constant bij hem zijn en trok hij zich niets aan van zijn ouders en nu zit hij hem te verwijten dat hij geen vader moest spelen. Remco ging zijn kamer uit.

 • Toen er op de deur werd geklopt veegde Katherine haar tranen vlug weg en probeerde zich sterk te houden. Het was Emma met wat eten. Kath, je moet iets eten, begon Emma, je hebt al de hele dag niets gegeten en als verpleegster weet jij hl goed dat dat niet gezond is. Met een zucht nam Katherine het bord aan en zette het op haar nachtkastje. Hij is het niet waard om zo te zitten treuren, zei Emma. Ik weet het, antwoordde Katherine, maar ik dacht dat ik weer zo iemand gevonden had zoals Raul. Het bleek dan een overge-ojaa-demaniak te zijn.

  Legacy-Place 4

 • Emma ging zitten op haar bed en zei: Niemand kan Raul vervangen, niemand is krek hetzelfde zoals hem. Katherine knikte. En er zwemmen nog genoeg vissen in de vijver en ik wedt dat je daaruit iemand zal vinden. Door die opmerking werd Katherine al wat vrolijker. Dan werd er beneden de deur toegegooid en was er enthousiast gebabbel te horen. Mama, we hebben een brief van school! riepen Annabel en Ariana. Ik denk dat ze me daar beneden nodig hebben, zei Emma, en vergeet hem gewoon en eet je bord leeg. Daarna ging Emma uit de kamer en ging ze naar beneden.

 • Emma was nauwelijks beneden en de tweeling stormde op haar af. Mama, de school geeft een feest voor haar 50-jarig bestaan! riep Ariana enthousiast. En dat feest valt juist na onze verjaardag dus zijn we oud genoeg om naar die fuif te gaan! vulde Annabel aan. Emma lachte. En denken jullie echt dat we daar naar toe gaan? vroeg Emma. Ja toch? Ariana en Annabel zetten hun puppyoogjes en pruillip op.

 • Natuurlijk, lachte Emma, grapje! Oh, oud-leerlingen mogen ook komen en dat ben jij toch? ratelde Annabel, En die mogen iemand extra meenemen! Dus je kan papa meenemen! Emma lachte weer. Jaja, maar nu jullie huiswerk maken anders komt er van dat feesten niets van in huis. De meisjes gingen naar hun kamer en Emma keek hen met een glimlach na.

 • Proficiat! riepen Remco en Vanessa in koor, wanner Nick de deur opendeed. Aww, bedankt! Nick liet zijn halfbroer en zus binnen. Je bent vast wel blij dat je vader bent geworden? vroeg Vanessa. Uiteraard, zei Nick, ik ben al helemaal dol op Nils en Sophie ook, natuurlijk. Vanessa glimlachte. Willen jullie hem zien? vroeg Nick terwijl de vraag eigenlijk overbodig was. Waarvoor zijn we hier dan anders? vroeg Remco, die de vraag retorisch bedoelde. Kom naar boven, zei Nick.

  Legacy-Place 2

 • Nick klopte op deur. Sophie, mogen we binnenkomen? vroeg hij. Ja, kom maar! klonk het aan de andere kant van de deur. Sophie is Nils borstvoeding aan het geven, legde Nick uit, en ze wilt niet graag dat andere Sims haar blote boezem zien, vooral de mannelijke. Nicks gezicht was op Remco gericht. Ik heb daar geen problemen mee, zei Remco. Ik had ook niets anders verwacht, Remco, zei Nick, maar Sophie niet echt denk ik. Damn, dat is nu spijtig, zei Remco quasi teleurgesteld.

 • Toen dat ze binnenkwamen, stond Sophie daar met Nils in haar armen. Wat is hij schattig schetterde Vanessa toen ze binnenkwam. Sophie lachte. Misschien moet jezelf dan nog eens voor een kindje gaan, stelde ze voor. Nee, ik en Felix zijn druk bezig met onze job en het is niet noodzakelijk voor ons. Ik ben gewoon blij dat ik eindelijk tante ben geworden, want Felix is al 7 keer nonkel geworden. Daarna praatten over Nils en bewonderden ze hem ook.

 • Beneden waren Casper en Angelina naar hun favoriete soap aan het kijken. Plots stond Angelina op. Haar adem stokte en ze werd lijkbleek. Casper keek verward naar haar en wat hij ook vroeg, Angelina antwoordde niet. Toen plots Magere Hein verscheen.

 • Angelina Verbon? vroeg hij met een zware stem, jou tijd is gekomen. Angelina knikte alleen. Ze nam het drankje van hem in ontvangst en ze keek voor de laatste keer naar Casper en lachte naar hem. Daarna ging samen met Magere Hein naar het land der doden. Het enige wat restte, was een urne.

 • Toen Nick, Sophie, Vanessa en Remco beneden kwamen en zagen hoe Casper rond de urne zat, wisten ze meteen wat er gebeurd was. Traantjes begonnen te vloeien en ze probeerde elkaar te troosten of troost te zoeken.

 • Toen dat het bij huize Timmermans klokslag achttien uur was, stond er een grootste gebeurtenis te wachten. Nou ja, groots De verjaardag van Julia. Zijn jullie er nu eindelijk? vroeg Julia gerriteerd. Als iedereen klaar was, werden de kaarsjes aangestoken en moest Julia ze uitblazen. Over haar wens moest ze niet meer nadenken, want die had ze al heel lang in gedachte. Haar ouders zouden niet teleurgesteld zijn.

  Legacy-Place 1

 • Toen de kaarsjes uit waren geblazen, kreeg Julia een groeischeut en stond er tiener in plaats van een klein meisje. Ik kies voor rijkdom, zei Julia direct en trots, en mijn levenswens is: magnaat worden. Zowel Lisa als Rick was verbaasd. Mooie wens, meisje, zei Lisa.

 • Ik ga eerst andere kleren aan doen, zei Julia, want als ze dit zien, wordt ik nog eens opgepakt door de modepolitie. Een kwartier later stond Julia terug beneden met nieuwe kleren.

 • Wij gaan slapen, zei Kevin tegen Luna die aan de computer aan werkte, maak het niet te laat. Luna knikte. Waarom is het zo moeilijk om die 5 krachten te ontdekken? vroeg Luna zich af. Ze had het verhaal dat Labora haar vertelt had al tientallen keren opgeschrev