web_paneel_3_architectuur.pdf

Post on 06-Nov-2015

212 views 0 download

description

web_paneel_3

Transcript of web_paneel_3_architectuur.pdf

  • p la t teg rond

    ARCH I T ECTUURarchitectuurpaneel3/323.10.2006naam:stud.nr.:vakcode:periode:docenten:

    hansroest1313762bk8010

    HTOSchakelsemesterdhr.E.vanGriethuysen

    dhr.G.Knevel

    doo r sneden

    gevels

    scha

    al1@

    400

    schaal1@200en1@400

    schaal1@200en1@fruitschaal

    doorsnedeB

    doorsnedeA

    doorsnedeC

    NOORD

    GEVEL

    OOSTGEVEL

    ZUIDGEVEL

    WESTGEVEL

    beganegrond

    verdieping

    Hierbovenstaaneenaantalmodellenweergegevendiehebbengeleidtothethuidigemodel.Hethuidigemodelisin3Dweergaveaanderechterkantweergegeven.

    Deplattegrondenzijningedeeldentotstandgekomenaandehand van de analyses en uit-gangspuntendieopdeeerstetwee panelen aan bod zijngekomen. (en nog veel meerwathiernietgepresenteerd is)Deplattegrondenhebbeneenaantal kleuren meegekregendieverschillende functiesaan-duiden.Deblauwe kleuren (inde plattegronden en door-sneden)gevendeverschillendegebruiksfuncties aan. Het lich-tsteblauwisdeverkeersruimtedie de hoofdfuncties van hetgebouw met elkaar verbind.n tint donkerder zijn de ge-bruiksfuncties uit het program-ma,de zogenaamde functie-ruimtes / functiesennogeentint donkerder zijn ondersteun-dende functies. Bij deze laat-stemoetgedachtwordenaanbergruimte, toiletten, etc. Delaatste en donkerste blauwetint is de bergruimte die nogontworpen moet worden.Hierbij moet gedacht wordenaan verrijdbare kasten, schei-dingen, bergruimte, gordijnen,etc.

    inrichtingvandelocatieschaalloos

    schoonbetonhardhoutenvlonderssteenachtigegevelbekledingvliesgevelsgrasenbegroengstaalgevelstucwerk

    ditnietlezena.u.b.:-)piepkleine foutjesdieontdekt zijn tijdenshetmakenvan deze panelen en het maken van de maquettewaarvoor in de vervolgfase nog een oplossing voorgevondendientteworden:-keukenmoetindebergingvanhetKDVo.i.d.-kantorenopdeverdiepingzijnnietallemaalkantoren-deopeningnaarhetpleinisonduidelijk-vluchtenvanafdeverdieping-devormgevingvandevide(aansluitingBSO)- plaatsing van de programmaonderdelen aan debinnengevelvanhetKDV-doorschijning/materiaalvloerKDVenBSO-de impressies vande stedenbouwkundige route zijnconcepten