Projectenkaart Rotterdam Hoboken

Post on 22-Mar-2016

224 views 1 download

description

Projectenkaart van het Rotterdam Hoboken gebied

Transcript of Projectenkaart Rotterdam Hoboken

Coolhaven

De Maas

De Maas

Het Park

Museumpark

Scheepvaartkwartier

Erasmus MC

Oude Westen

Middelland

Coolhaven

Park

haven

Veerh

aven

1

2

3

4

4

4

4

5

6

7

8

910

11

12

13

14

15

15

16

Rotterdam Hoboken; Projecten in uitvoering (2010)

Hoboken; (Circle of Excellence) • 1 Gebied; gebied met excellente, intellectuele kwaliteiten in het hart van Rot-terdam • 2 Gebiedsvisie; organisaties en bewoners in Hoboken hebben zich verenigd in een unieke, gezamenlijke gebiedsvisie en leidraad voor de verdere ontwikkeling van het gebied tot 2030. In meer dan 40 projecten werken de Ho-boken partners inmiddels samen aan het uitbreiden van de unieke, excellente kwaliteiten van het gebied: meer onderlinge verbindingen, meer parken en duur-zame ruimte, meer huisvestingsmogelijkheden, meer samenwerking en econo-mische groei • 3 Familienaam; de Heer van Hoboken was één van Rotterdams grote, rijke reders die zijn buitenverblijf Villa Dijkzigt in 1852 bouwde op 56 hec-tare grond in de toenmalige ‘groene buitenwijken’ van de stad.

Circle of ExcellenceHoboken;

1) Gebiedsvisie Saftlevenkwartier;

Voor het gebied tussen ‘s Gravendijkwal - Mathenesser-laan - Rochussenstraat wordt in 2010 een toekomstbeeld gemaakt. Onderwerpen zijn o.a. wonen, buitenruimte, sociale en verkeersveiligheid, binding tussen leerlingen en school en de economische functie van de Nieuwe Binnenweg.

2) Bewegwijzering Erasmus MC;

In 2010 wordt een plan gemaakt ter verbetering van de bewegwijzering vanaf het hoofdwegennet (Ring Rotterdam) en de wegen binnen Rotterdam naar het Erasmus MC.

3) Hogeschool Rotterdam;

Hogeschool Rotterdam breidt uit met een paviljoen op de hoek van de Zimmermanweg; gereed 2011.

4) Nieuwbouw Erasmus MC;

In de periode 2006-2017 zijn de volgende projecten in uitvoering: • Nieuwbouw tranche 1; gereed 2017 • Backbonepaviljoen; aansluiting op de nieuwe parkeer-garage en het Museumpark: gereed 2010, gelijktijdig met oplevering parkeergarage • Onderwijscentrum laagbouw faculteit; gereed 2012 • Dakopbouw Sophia en groendak; gereed 2010.

5) Coolhaven;

In 2010 wordt een stedenbouwkundig plan gemaakt om Coolhaven om te vormen tot een divers gebied voor wonen, onderwijs en bedrijvigheid, met aantrekkelijke openbare ruimtes en aangepaste infrastructuur. Verwachte start bouw medio 2012.

6) Verkeersmaatregelen Droogleever Fortuynplein;

Maatregelen ter bevordering van de verkeersdoorstro-ming door betere bewegwijzering, nieuwe ver-keerslichten en een nieuw baanvak voor de RET; gereed zomer 2010.

7) Het Park;

Het Park wordt heringericht op een wijze die beter on-derhoud mogelijk maakt; originele elementen en struc-turen komen terug, maar zijn geschikt gemaakt voor hedendaags gebruik. In 2010 worden singelpartijen en velden opgeknapt. Voor de wijziging van de padenstruc-tuur wordt in 2010 een inrichtingsplan gemaakt.

8) Parkgarage onder Museumpark;

De ondergrondse parkeergarage gaat in 2010 open. Aan-sluitend wordt in 2010/2011 de parkeerdruk in het gebied gemonitord, evenals de bereikbaarheid van het Erasmus MC. De parkeergarage is gecombineerd met een ondergrondse waterberging die de waterhuishouding in Hoboken bij extreme regenval waarborgt.

9) Museumpark;

Het Museumpark wordt levendiger en sociaal veiliger en geschikt voor buurtgebruik. In 2010 wordt het inrich-tingsplan uitgevoerd. De Rozentuin en de Bijbelse tuin krijgen in 2010 een facelift.

10) Culturele programmering Museumpark;

In 2010 wordt voor het gebied tussen NAi, Boijmans van Beuningen en Westzeedijk een cultureel programma vorm-gegeven voor 2011, aansluitend bij de ambities van het internationale cultuurpodium.

11) Het Parkmanagement;

In 2010 worden afspraken gemaakt over beheer, onder-houd en programmering van activiteiten in Het Park en het Museumpark, nadat deze zijn heringericht.

12) Masterplan Westzeedijk;

Herinrichting van de Westzeedijk leidt tot een aantrek-kelijker verblijfsgebied met meer groen, nieuwe bebouwing en een verbinding tussen Museumpark en Het Park. In 2010 wordt een masterplan gemaakt. Dit vormt het ka-der voor nieuwe bouwinitiatieven en inrichtingsplannen.

13) Inrichtingsplan kades /Westerkade;

De Westerkade wordt omgevormd tot een aangenaam groen verblijfsgebied. Afronding uitvoering in april 2010.

14) Inrichtingsplan kades /Parkkade;

De Parkkade wordt omgevormd tot een aangenaam verblijfsgebied. In 2010 wordt een voorlopig ontwerp ge-maakt; in september 2010 starten uitvoeringswerkzaam-heden die duren tot mei 2011.

15) Inrichtingsplan Wytema-weg/Zimmermanweg;

Voor de Wytemaweg/Zimmermanweg wordt in 2010 een inrichtingsplan gemaakt.

16) Kruispunt Rochussen-straat/Museumpark;

Reconstructie van het kruispunt Rochussenstraat Museum-park ten behoeve van de entree van de parkeergarage.

Meer informatie over de inspirerende projecten die worden uitgevoerd in Hoboken-Rotterdam op:

<www.rotterdam-hoboken.nl>