Om programma's te installeren van op een USB-stick of van ... · PDF fileOm programma's te...

Post on 06-Mar-2018

219 views 2 download

Transcript of Om programma's te installeren van op een USB-stick of van ... · PDF fileOm programma's te...

Om programma's te installeren van op een USB-stick of van op een USB-harddisk, moet u het volgende doen:

• Download het ZIP-bestand naar uw computer. Afhankelijk van de grootte van het bestand kan dit enkele seconden tot minuten duren.

• Pak de inhoud direct uit op een USB-stick of op een USB-harddisk. In Windows kunt u het bestand gewoon openen of aanklikken in Explorer met de rechtertrackballknop.

• Dan klikt u op "Alles uitpakken" en kiest u als bestemming de hoofdmap van een USB-stick of een USB-harddisk (bijvoorbeeld E:\ of F:\) die op uw PC aangesloten is. Submappen (zoals voorgesteld door Windows) worden bij de installatie niet gevonden. (Als er onduidelijkheden zijn bij het downloaden of uitpakken van ZIP-bestanden, richt u zich best tot uw speciaalzaak.)

• U moet het USB-apparaat dan bij uw PC afmelden, de stick uittrekken en in een vrije USB-poort van uw Casblanca of DVC-systeem steken. Daarna moet u enkele seconden wachten tot het USB-apparaat herkend wordt.

• U kunt de software nu activeren via Instellingen / (Systeem) / "Product installeren", net zoals u dat doet van op een CD of DVD. Deze procedure is beschreven in de handleiding voor het systeem.

• Over het algemeen kunnen er heel wat producten opgeslagen worden op een USB-apparaat. In het geval dat Windows meldt dat verschillende bestanden reeds aanwezig zijn, mag u dit bericht "negeren" of kunt u doorgaan met "overschrijven".

Tip 1: Naast onze site voor het downloaden van producten is er ook een overzicht van talrijke

programma's in een experimentele SkyDrive-map. De link hiervoor kunt u vinden op www.macrosystem.de/forum onder Videoschnitt-Neuheiten en Software Download-Übersicht op te roepen. U kunt hier talrijke softwareproducten met een hekje markeren en dan aan de rechterkant klikken op "herunterladen" (downloaden). De downloadserver produceert dan een groot ZIP-bestand waarin de afzonderlijke ZIP-bestanden met de programma's opgeslagen zijn. Dit grote ZIP-bestand moet dan eerst "uitgepakt" worden. Daarna kunt u de afzonderlijke programma's uitpakken.

Tip 2: Met het programma WinRAR kunnen verschillende ZIP-bestanden in Windows Explorer tegelijk

geselecteerd en uitgepakt worden. Wanneer u dit in dezelfde map uitvoert en "overschrijven" aanklikt voor alle bestanden, zullen alle programma's klaar gemaakt worden voor de installatie.

Opmerking: voor het downloaden van verschillende programma's is vanaf een bepaalde omvang een gratis aanmelding vereist bij de SkyDrive Service van Microsoft. Dit is echter niet nodig als u de programma's downloadt in kleinere stukken.

Momenteel kunnen alle programma's tot 100 MB gedownload worden voor USB-installatie. Grotere programmapakketten vindt u op de website van MacroSystem België onder Ondersteuning.

Wijzigingen en vergissingen voorbehouden. Versie van 5 juli 2012