Mijn geheimen voor een gezond & sexy - Sanne van Paassen€¦ · Daarnaast heb ik een ontzettende...

Post on 26-Aug-2020

3 views 0 download

Transcript of Mijn geheimen voor een gezond & sexy - Sanne van Paassen€¦ · Daarnaast heb ik een ontzettende...

Sanne van Paassenwww.sannevanpaassen.nl

Sport

Voeding

Ontspannen en genieten

Mijn geheimenvoor een

”lichaam

gezond& sexy

2

InhoudsopgaveMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

3

4

5

6

7

9

10

12

13

14

Inleiding

Over mij

Eat en Feel Bioteaful

jouw tempel

Basis voor een gezond lichaam

Mijn geheim: Detox

Nog meer geheimen

Laatste detoxtips

Op de goede weg

Delen = vermenigvuldigen

3

Inleiding Mijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Als eerste super leuk dat jij mijn ebook gaat lezen! Tof, zeg. Dit is jouw stap richting een gezondere lifestyle. Goed bezig!

Even vooraf, wat kan jij in dit ebook verwachten? Ik ga jou mijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam delen. Dat wil jij toch ook? Oke, een sexy lichaam is misschien iets te overdreven. Maar jij wilt toch ook gewoon stralen? Dat is eigenlijk gewoon wat ik bedoel ;-) 

Ben jij het beu om steeds een dieet te volgen en wil jij een gezonde en natuurlijke lifestyle, zonder dieten? Dat is wat ik doe. Oeps, eerste geheim al verklapt! 

Maar eerst zal ik jou mijn verhaal vertellen. Over mijn heftige bovenbeenblessure en hoe ik hiervan ben hersteld. Ook zal ik jullie mijn motto delen en waarom deze zo belangrijk voor mij is. 

Afgelopen periode heb ik mijn comeback gemaakt. Tijdens mijn comeback heb ik ervaren hoe belangrijk gezonde voeding is, maar ook wat jij nog meer nodig hebt om topprestaties te leveren. Je zult misschien wel denken, dat is toch helemaal niet op mij van toepassing? Ik ben toch geen topsporter? Maar natuulijk wel! Jij wil toch ook topprestaties leveren?

Jouw lichaam is jouw tempel. Hetgene waar jij heel zuinig op moet zijn. Ook jouw lichaam verdiend af en toe vakantie, dat doe ik door regelmatig te detoxen. 

Jij wil jezelf toch ook Bioteaful voelen? Lees dan snel verder en ga aan de slag met mijn geheimen!

4

Over mijMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Sportief, gezellig, doorzetter en een levensgenieter, dat ben ik!  Een levensgenieter, maar mezelf wel bewust van mijn gezondheid. Tja, en misschien een iets te grote doorzetter. Als ik iets wil, dan ga ik er de volle 100% voor! Jij ook?  

Daarnaast heb ik een ontzettende grote passie: sport! Super gaaf  dat ik de laatste jaren van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken als topsporter: veldrijdster. Met als hoogtepunt het winnen van het wereldbekerklassement veldrijden in het seizoen van 2010-2011.  Dat smaakte naar meer...  

Als topsporter ben je resultaatgericht en ben je enorm gedreven. Je hebt een doel.  Mentaal wil je iets, waardoor je lichamelijk tot het uiterste gaat. Daardoor bereik je topprestaties, maar in mijn geval was dit ook schadelijk voor mijn gezondheid. 

Mijn lichaam heeft mij in de steek gelaten.  Te veel willen en lichamelijk  niet kunnen. Regelmatig had ik last van mijn luchtwegen (hiervoor zelfs twee keer een prednisonkuur gehad!), was ik regelmatig ziek en mentaal een wrak. Met als gevolg dat ik het afgelopen jaar mijn dieptepunt heb bereikt:  chronische pijn in mijn bovenbenen. Hierdoor heb ik een seizoen niet gekoerst. Erger kan niet voor een topsporter!

Snappen jullie nu waarom ik op het begin zei: “ Ik ben misschien wel een iets te grote doorzetter?”  ;-)

Uiteindelijk fiets ik weer pijnvrij. Nog niet zoals ik wil, maar ik ben op de goede weg terug. Ik geniet weer van het fietsen! Heel bijzonder als je eerst niet eens kon fietsen van de pijn.... Mijn comeback is succesvol geweest, De wedstrijden gaan goed, beter als verwacht zelfs! Wauw, dat voelt zo goed. 

Tja, maar waarom dit verhaal? Afgelopen periode heb ik ervaren hoe ik als fysiek en mentaal wrak weer op ben gaan leven! Hoe ik weer in staat was om te fietsen en dat ik me nu gezonder als ooit voel! Dit wil ik natuurlijk met jullie delen, ik wil jullie helpen met de ervaring die ik heb opgedaan. 

5

Eat en Feel BioteafulMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Door mijn blessure ben ik gaan ervaren hoe belangrijk gezonde voeding is. Dit is de reden dat ik ben gaan bloggen op mijn website www.sannevanpaassen.nl Dit heeft mij geholpen naar mijn gezondere levensstijl. Het is namelijk niet alleen het aanpassen van je voedingspatroon, maar meer.... 

Om topprestaties te leveren, moet je fysiek en mentaal in balans zijn. Ja, balans is het toverwoord!  Maar wat is balans?

Maar wat hebben voeding en lekker in je vel zitten met elkaar te maken? Als je niet lekker in je vel zit, bijvoorbeeld door stress, dan ben je eerder geneigd ongezonde voeding tot je te nemen. Als je dan iets ongezonds hebt gegeten, voel je je weer schuldig, wat weer invloed heeft op jouw gemoedstoestand. De vicieuze cirkel. Daarnaast is suiker verslavend. Dus als je iets zoets eet, krijg je een enorme suikerpiek gevolgd door een suikerdip. Tja, dan krijg je weer trek in iets zoets.

Misschien denk jij nu:  “Ik hoef toch geen topprestaties te leveren?” Maar  jij levert toch echt wel  topprestaties! Althans, dat vind ik. Het is toch een hele kunst om je gezin, je sportieve ambities, sociale contacten en je werk te combineren?!!  

Balans, dat is mijn toverwoord.  Maar wat is het lastig om die balans te vinden! Echt een uitdaging. Maar het is mij gelukt. Daar ben ik eigenlijk best wel trots op!  Een hele klus. De pijlers die voor mij belangrijk zijn geweest zijn: voeding, bewegen, ontspannen en vooral genieten! ALs ik lekker in mijn vel zit dan presteer ik het beste. Wie niet, toch?

6

Jouw tempelMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Ach, waarom zou ik eigenlijk op mijn gezondheid letten en ervoor zorgen dat ik mezelf topfit voel? Toch nergens voor nodig? 

Heb jij ook zo’n gave telefoon of net als ik een super gave mac book pro, die zo fijn werkt? Ben jij blij als je in de zomer op vakantie gaat? Naar Salou of Amerika? Investeer je daar veel geld in en wordt jij daar blij van? Ga je daar dan helemaal los, lekker eten veel drinken en merk je eigenlijk wel dat het niet goed is voor je lichaam? Maar doe je dat toch?

Eigenlijk hebben we maar een bezit dat het meest kostbaar is en dat is ons lichaam, jouw tempel! Te bizar dat we in zoveel materialistische dingen investeren, maar dat we ons lichaam soms verwaarlozen. We nemen bepaalde klachten voor lief en laten ons meeslepen door de drukte van onze maatschappij. Ikzelf heb ervaren wat er gebeurd als je het te ver laat komen. Het kost wel even tijd om dat dan weer op de rit te krijgen. Wees zuinig op je lichaam! 

Egotistisch zijn Als jij jouw tempel goed poest en ervoor zorgt dat deze blinkt, dan ben jij zeer aantrekkelijk en lever jij topprestaties! Klinkt misschien raar, maar zo heb ik het wel ervaren! Zorg goed voor jezelf, zorg ervoor dat je lekker in je vel zit. Doe dingen die jij leuk vindt, hierdoor zit je lekker in je vel en dat straal je uit! Je bent energiek. Zorg voor goede voeding en zorg ervoor dat je mentaal uitgerust bent. Misschien vind je het egoïstisch om echt voor jezelf te kiezen en aan de slag te gaan met een gezondere lifestyle. Maar wanneer jij lekker in je vel zit, lever jij topprestaties! Dan ben je gewoon een leuker mens ;-) Althans, ik wel!

Voorafgaand aan mijn blessure heb ik wel eens genoegen genomen met een lichaam dat niet helemaal topfit was. Ik ging wel eens trainen als ik moe was en zette gewoon door omdat ik mezelf niet wilde laten kennen. Achteraf weet ik wel beter! Het is juist knap, als je tijdig de keuze kan maken om voor jezelf te kiezen, even gas terug te nemen. Dat is niet makkelijk, ik weet er alles van. Maar uiteindleijk heb je daar zoveel plezier in!

Herken jij dit?• Je voelt jezelf af en toe niet energiek, maar neemt dit voor lief. • Ieder seizoen ben je wel eens ziek • Je huid zit vol pukkels en is onzuiver. • Je hebt niet alleen schommelingen in je energiepijl, maar ook in je gemoedtoestand. Dan zijn dit goede redenen om jouw tempel goed te verzorgen ;-)

Weet jij van je zelf hoe je ervoor zorgt dat jouw lichaam in balans is? Gun jouw lichaam ook eens vakantie!  Nieuwsgierig hoe ik jou daarbij kan helpen?

Jij wil jezelf toch ook Bioteaful voelen? 

Plan dan snel een 15 minuten gesprek in Ik ben klikbaar!

7

Basis voor een gezond lichaam

Mijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Ik ben tijdens mijn revalidatie op zoek geweest naar mijn balans. Dat is gelukt, ik kan weer fietsen, voel me fit, energiek en sexy! Wat heeft mij daarbij geholpen? De basis voor een gezond en sexy lichaam bestaat voor mij uit vier pijlers: voeding, bewegen, ontspannen en genieten. Maar waarom zijn deze pijlers zo belangrijk? 

1. Voeding: Gezonde natuurlijke voeding... • Verbetert je weerstand • Zorgt ervoor dat je sneller herstelt  • Zorgt voor langdurige energie  • Heeft positieve invloed op je gemoedstoestand  • Zorgt ervoor dat je beter slaapt   • Zorgt ervoor dat je jezelf beter kan concentreren  Maakt dat je gaat stralen en jezelf nog sexier voelt!   Maar wat is gezonde voeding? Eet zo puur mogelijk, kook zonder pakjes en zakjes, gebruik veel verse groentes. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt en vermijd geraffineerde suikers. Wil je tussendoor wel eens snacken? Lees dit artikel dan eens. Wist je dat je zelfs gezonde tussendoortjes kan maken? Zoals zelfgemaakte chocolade of bounties?

2. Bewegen: Sporten is voor mij de uitlaadklep! Sporten ...• Verbetert je conditie • Is goed voor je sociale contacten • Je krijgt meer energie • Stimuleert je verbranding  • Heeft positieve invloed op je gemoedstoestand

Zit sporten al in jouw systeem? Goed bezig zeg! Wist je dat sporten verslavend is? Alle begin is moeilijk, bij iedereen. Ga een sport doen die je leuk vind. Zet voor jezelf een doel. Doe mee aan een evenement en ga daarvoor trainen. Dat werkt zo motiverend! Je hoeft niet eens intensief te sporten. Yoga is ook heel goed voor je! Tijdens mijn blessure heb ik ervaren hoe belangrijk yoga kan zijn. Jouw spieren worden er soepeler van, is ontspannend, maar ook jouw core wordt getraind!

Gezond snacken Zelfgemaakte chocolade Gezonde bounty

Ik ben klikbaar!

8

Basis voor een gezond lichaam

Mijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

3. Ontspannen: door te rusten .....• ... krijg je meer energie! • ... herstelt je lichaam • ... versterkt je immuunsysteem.  • ... krijg je nieuwe ideeën. • ... zorgt voor creativiteit.  • ... vergroot je jouw focus als je actief bent. • ... creëer je de basis om te genieten.  

Plan jij me-time in jouw agenda? Gewoon een avond voor jezelf, niets doen? Ik deed dit nooit. Ik plande alles vol. Maar tegenwoordig doe ik gewoon avondjes niets. Een boek lezen, of lekker knutselen. Heerlijk! Ik merk dat ik hiervan meer energie krijg. Dus pak jouw agenda en plan eens een afspraak met jezelf ;-) •

4. Genieten• Do I say more?! • Wees tevreden met wie je bent, wat je doet! Trouwens : “Niet perfect, is ook goed!” Jaah, echt ;-) 

Jij bent super goed bezig! Je bent dit boek aan het lezen, de stap richting een gezondere lifestyle. Wees tevreden met jezelf. Geniet van de dingen die je hebt en die jij wel kunt. Ik ben in ieder geval trots op jou! Trots op jou, omdat jij bent wie jij bent!

Jeetje, dit heeft mij wel even wat tijd gekost voordat ik door had hoe dit moest. Maar ik heb er zo veel baat van!

9

Mijn geheim: DetoxMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Maar hoe ben ik tot de ontdekking gekomen wat mij hielp weer fit te worden? Het grootste geheim is dat ik mijn lichaam 30 dagen vakantie heb gegund, door middel van een detox. Tijdens deze periode ben ik erachter gekomen hoeveel fitter ik werd en dat ik weer pijnvrij kon gaan sporten! Wauw, wat was dat gaaf!  Ik herstelde zodat ik weer kon gaan fietsen (dat was op het begin van mijn blessure echt onmogelijk!), sliep weer hele nachten goed door (zonder te woelen)  en voelde dat ik gewoon meer energie kreeg!

Veel mensen gaan aan de slag met diëten en besteden een bepaalde periode aan een strikt voedingspatroon. Na een bepaalde periode vervallen ze weer in hun oude gewoontes. Daarom ben ik van mening dat je op heel jouw lifestyle moet focussen. Zodat je uiteindelijk deze manier van leven vast houdt, waardoor jij topprestaties gaat leveren. Tijdens mijn blessure heb ik dat gedaan. Ik heb gemerkt wat voor effect dit heeft. Dat was voor mij de reden om de opleiding tot natuurvoedingsadviseur en detoxcoach te volgen. De reden: Ik wil jou helpen om topprestaties te leveren!

Weet je, van de detox knapte ik echt!

Wat is een detox?Tijdens een detox periode laat je bepaalde voedingsmiddelen staan die belastend zijn voor jouw lichaam en eet je voedingsmiddelen die de ontgifting van jouw lichaam stimuleren. Tevens besteeds je extra veel aandacht aan ontspanning en bewegen. Jij gaat ontdekken welke manier van ontspannen bij jou past en hoe jij beweging integreert in jouw levensstijl!

Gun jouw lichaam een maand vakantie en start met de Bioteaful detox. Ik help je hier graag bij!

Door de 30 dagen Bioteaful detox...... ga jij jouw lichaam ontgiften.... verandert jouw smaak, zodat jij na de detox deze gezondere lifestyle gaat vasthouden... verwen jij jouw lichaam... leer je naar jouw lichaam luisteren... ervaar jij welke manier van bewegen het beste bij jou past... ervaar jij welke manier van ontspannen bij jou past.... geniet jij van jouw bewuste levensstijl!... leer jij hoe jij in het dagelijks leven topprestaties levert.

Maar vooral je gaat jezelf nog vitaler en meer sexy voelen!

Gesprek plannen

10

Nog meer geheimenMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

1. Niet te hoge doelen stellen.Als topsporter weet ik als geen ander hoe het is om doelen te stellen.Dit kan soms heel fijn zijn, maar soms is dit ook echt een beperking. Herken jij dit? Je doet er echt alles aan om jouw doel te bereiken. Stel daarom realistische doelen en vergeet ook niet om kleine subdoelen te omschrijven. Hierdoor zie je of je op de goede weg bent. Wat heel belangrijk is, vergeet jezelf ook niet te belonen als het goed gaat! Wees trots op jezelf, ook zijn het misschien maar kleine stapjes die je maakt! Daarnaast formuleer ik altijd twee soorten doelen. Resultaatdoelen en procesdoelen. Welk resultaat wil ik bereiken, bv: mijn doel is het wereldbekerklassement winnen. Procesdoelen, zijn doelen die je proces omschrijven. Hoe ga jij het doel bereiken. Mijn procesdoel is: Ik ga wekelijks een specifieke crosstraining doen, zodat ik mijn techniek ontwikkel. Door zo je doelen te formuleren, heb je voor jezelf ook duidelijk hoe jij het doel kan bereiken.

2. Luister naar je lichaam. Je lichaam is iedere dag anders. Voel en luister naar jouw lichaam. Jouw lichaam geeft aan of je honger hebt en of je werkelijk een intensieve training kan doen. In mijn geval, ben ik wel of niet belastbaar? Kan ik deze training doen of moet ik deze juist aanpassen. Maar ook, hoeveel honger heb ik? Eet niet altijd hetzelfde, soms heb je meer of andere voeding nodig. Door naar jouw lichaam te luisteren zorg je ervoor dat je niet over jouw grens gaat en neem je ook tijdig gas terug. Het voelt af en toe heel onlogisch, maar rusten kan ook een heel goede training zijn. Bizar, maar waar!

3. Eet puur: Voeding werkt naast stress en sport ook verzurend. Je kan juist voeding eten die het ontgiften stimuleren, waardoor jezelf nog fitter gaat voelen! Door pure voeding te eten, krijg je geen middagdutjes meer na het eten ;)  Maar wat kan je dan eten om zo puur mogelijk te eten? Ik heb voor jouw een overzicht gemaakt.

Tips voor Eet Puur:• Kook met verse producten en laat kant en klaar maaltijden/sauzen staan. Zoetstoffen vermijden! Light

producten vervangen door volle producten. Producten met meer dan vijf ingrediënten laten staan. • Lees etiketten. Kan je de ingrediënten niet uitspreken, neem dan niet het product. • Pakjes en zakjes vervangen door verse en gedroogde kruiden.• Vermijd producten met geraffineerde suikers.• Ga experimenteren met koken! Koken is echt leuk en kan heel ontspannend zijn. • Plan vooruit, neem restjes avondeten als lunch. Kook in het weekend grotere hoeveelheden, zodat je

koelkast gevuld is. Dit zorgt ervoor dat je in no-time een gezonde maaltijd klaar hebt staan!

Doelenposter

Vervangoverzicht

Download de doelenposter en ga er zelf mee aan de slag!

Download het vervangoverzicht en ga er zelf mee aan de slag!

11

Nog meer geheimenMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

4. Beweeg: ga naar buiten en ga bewegen of sporten. Ga bij een sportclub of ga structureel met je vriendinnen samen op pad. Je zult zien dat je hier energie van krijgt! Tevens werkt bewegen echt ontspannend! Beweeg je op dit moment nog niet zo veel, dan is het slim om op zoek te gaan naar waar jij energie van krijgt. Misschien is het voor jouw wandelen, yoga of houd je wielrennen, hardlopen of wil je juist een teamsport doen.

Sport je op dit moment al veel? Goed bezig! Wil je ervoor zorgen dat je echt een sexy lichaam krijgt? Zorg voor de balans tussen duursport en krachtsport. Doe je wel een corestability oefeningen voor je buik en billen? Zelf begin ik iedere ochtend met een serie yoga oefeningen. Door yoga te doen, ontwikkel je zelfs jouw buikspieren!

5. Ontspan: Werkt verhelderd, geeft creativiteit en hierdoor krijg je energie.  Voor mijzelf is dit echt zo belangrijk! Dit is mijn grote valkuil. Gewoon even niets doen. Niets, echt niets! Afgelopen dagen ging ik lezen. Lezen voor de ontspanning. Ik betrapte mezelf dat ik wel tot bladzijde 50 moest lezen! Tja, lezen voor je ontspanning! Even mijn tips die voor een optimale ontspanning zorgen: - zet de socialmedia meldingen op jouw telefoon uit. - werk niet meer na 21:00uur, dim de lichten en relax net voordat je gaat slapen. - doe ‘s ochtends yoga oefeningen - neem gedurende dag eens een minuut de tijd om niets te doen, staar gewoon even voor je uit! - 6. Verwen jezelf! Plan lekker veel me-time in. Doe dingen die je leuk vind en verwen je lichaam. Scrub je lichaam en smeer deze in met olie. Heerlijk is dat, echt even tijd voor jezelf. Kortom zorg ervoor dat je lekker in je vel zit. Als je goed voor jezelf zorgt, dan zit je lekker in je vel en ben jij ook een leuk mens voor anderen!

7. Geniet bewust. Geniet van wat je doet. Wees trots en lief op jezelf! Je bent mooi zoals je bent, zoals je doet. Wees lief voor jezelf en geniet! Geniet van de kleine dingetjes! Wat ikzelf altijd in gedachte houd met voeding, is de 80/20% regel. 80% van mijn voeding is gezond en 20% van mijn voeding geniet ik bewust! Voor mij is een stuk chocolade af en toe echt een quilty pleassure.  

12

Laatste detoxtipsMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Ik kan me voorstellen dat jij, net zoals ik, enthousiast bent over een gezonde en natuurlijke lifestyle! Daarom wil ik nog een paar laatste tips geven die jouw lichaam zullen helpen om te ontgiften: • Start ‘s ochtends met een glas citroensap een half uur voor het ontbijt. Citroensap heeft een ongiftende

werking en daarnaast bevat dit veel vitamines en mineralen, waardoor dit bevorderd is voor jouw lichaam!

• Eet veel groene groentes, deze stimuleren de ontgifting van jouw lichaam. • Neem ‘s ochtends eens groentesap of een groene smoothie. • Borstel jouw lichaam met een lichaamsborstel.• Ga naar de sauna• ..... en verwen jouw zelf!

Hier vindt je meer recepten voor groente sapjes en groene smoothies.

Smoothies en groentesap

13

Op de goede wegMijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Ik hoop van harte dat je met het doornemen van dit ebook een idee hebt wat belangrijk is om jezelf Bioteaful te voelen! Waarschijnlijk ben je al op de goede weg en kan je met mijn tips en lekkere recepten op mijn website daarbij helpen. 

Ben jij nieuwsgierig naar de 30 dagen Bioteaful detox? Dan wordt je jezelf bewust hoe jezelf nog meer Bioteaful kunt voelen ;) 

Tijdens de Bioteaful Detox ontdek je... met welke voeding je lichaam helpt ontgiften... welke manier van bewegen bij jou past... welke manier van ontspannen voor jou optimaal is... hoe je kan genieten van een bewust voeding- en leefpatroon! 

Je gunt jouw lichaam vakantie, zodat jij weer topprestaties kan leveren!

Accepteer niet langer dat je niet optimaal fit voelt en kom in actie ;) Ik weet het, op internet vind je zoveel informatie over detox en kan je zelf aan de slag gaan. Naar mijn mening is goede coaching het verschil om jezelf Bioteaful te voelen! Tijdens de 30 dagen Bioteaful Detox kom je er ook achter welke manier van ontspannen het beste bij jou past en hoe jij bewegen in jouw leefpatroon integreert. Het is een totaalpakket!

Samen gaan wij ervoor zorgen dat jij jezelf Bioteaful gaat voelen!

Liefs Sanne

Laten we bellen om de mogelijkheden te bespreken hoe ik jou kan helpen! 

Contact met Sanne

14

Delen=

vermenigvuldigen

Mijn geheimen voor een gezond en sexy lichaam

Zou je iets voor mij terug willen doen? Als je dit ebook wilt delen met jou netwerk, dan maak je mij super blij! 

Like mijn facebookpagina en je blijft van mijn updates op de hoogte!

Eenvoudig en snel en je maakt mij super blij! Wat wil je nog meer ;-) 

Bedankt alvast!

Eat en Feel Bioteaful! 

Liefs Sanne

Facebook Twitter