Algemeen Informatie kerstbuffet klik hier of zie bijlage ... · 12/13/2017  · staat...

Post on 11-Jul-2020

1 views 0 download

Transcript of Algemeen Informatie kerstbuffet klik hier of zie bijlage ... · 12/13/2017  · staat...

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

Nieuwsbrief 7 13 december (2017-2018)

Algemeen Informatie kerstbuffet klik hier of zie bijlage. Agenda

Datum Activiteit

14 december Gr. 3,4 Verkeerseducatie; Voorstelling in de Dorpshoeve 11.00u.

21 december Kerstbakjes maken ’s morgens; alle groepen.

21 december Kerstbuffet en gezamenlijke afsluiting; Buffet vanaf 17.15u gerechten brengen. Afsluiting vanaf 18.30u Dorpshoeve

22 december Kinderen om 12.00 uur vrij

25 december t/m 5 januari

Kerstvakantie

Oud papier

15-01-18

Auto 1 Geerts Kraeima (Tim) Mast

Auto 2 Knipmeijer Oving Roorda

De ritten beginnen om 18.30 uur vanaf t’Hieker Nust Contactpersonen oud papier: Luc Schuring ( 0539-522817) en Natasja Slagter (06-25023270) * Mocht u verhinderd zijn, dan dient u zelf tijdig voor vervanging te zorgen!

Kerst

Donderdag 21 december gaan we weer kerstbakjes maken. Alle kinderen moeten zelf de spullen meenemen die ze denken nodig te

hebben. ( een bakje, oase, groen, versieringen en een kaars). Alles in een tas of doos. Alle groepen doen hier aan mee!

Schooldamtoernooi

Woensdag 29 november hebben Wesley Schuring, Samanta, Chanel, Roderick en Simon meegedaan met het schooldamtoernooi. En...van de 6 schoolteams zijn ze eerste geworden! De prijs is een beker en voor ieder een medaille, en daarnaast mogen ze ook begin volgend jaar meedoen met het schooldamtoernooi van heel Drenthe! Ze waren die middag heel blij en trots…….en wij zijn trots op hen!

Schoentje zetten??? Nee, hoor Sinterklaas zit al weer heerlijk in Spanje. Afgelopen maandag hebben de kinderen keurig hun sneeuwlaarzen in de hal gezet…..het was een mooi bont geheel!

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

Onderstaande voorstelling gaan de kinderen van groep 3 en 4 donderdag 14 december zien in de zaal

van de Dorpshoeve: 11.00uur

Verkeerseducatie = geen

Poppenkast!

“Verkeerde planeet of

Verkeersplaneet?

Onder het motto verkeerseducatie = geen

poppenkast is door het ZAT Projectenbureau uit

Meppel een nieuw voorlichtingsproduct ontwikkeld

voor doelgroepen van het basisonderwijs in de

leeftijd van circa 6 tot 8 jaar (groep 3 en/of 4). Hierbij

staat beleveniscommunicatie centraal. De overdracht

van informatie gebeurd door een combinatie van

poppenspel en doe activiteiten.

Doelstelling:

Kinderen in de leeftijd van 6,7 en 8 jaar bewust

maken van de primaire gevaren op de openbare

weg. Kinderen in deze kwetsbare leeftijdscategorie

fietsen of lopen met begeleiding of groepsgewijs al

naar school, de sportclub, de winkel, de speelplaats

of naar vriendjes, vriendinnetjes en familieleden.

Hierbij kunnen zij onverwachtse handelingen

verrichten en worden zij blootgesteld aan allerlei

gevaren op de weg.

Methodieken

Via een popkarakter (Spacy van de verkeerde

planeet) worden de kinderen wegwijs gemaakt in de

wereld van verkeersveiligheid. Hierbij komen 4

aspecten naar voren:

1) Voorrang geven of verlenen

2) Oversteken op zebrapaden met of zonder

stoplicht

3) Gordelgebruik achterbank auto van de

ouders en uitstappen bij scholen

4) In de woonwijk op straat spelen

De pop Spacy en een poppenspeelster komen van

de verkeerde planeet en willen kijken hoe de

kinderen aan het verkeer deelnemen. Op de

verkeerde planeten gebeuren heel veel ongelukken,

waardoor kinderen niet meer veilig naar school

kunnen fietsen of bij papa en mama in de auto

kunnen zitten. De inwoners van de verkeerde

planeet maken steeds dezelfde fouten en weten niet

meer hoe het moet. Daarom zijn er drie

vertegenwoordigers (pop + poppenspeelster +

gemeente vertegenwoordiger) naar de aarde

gekomen om te kijken hoe het er hier aan toegaat,

zodat zij de verkeerde planeet kunnen veranderen in

een echte verkeersplaneet, waarop iedereen zich

veilig kan voortbewegen.

Als slotstuk zal de pop Spacy de kinderen uitnodigen

voor het spel “ren je bord”. Kinderen moeten aan de

hand van een vraag naar het juiste bord rennen. De

borden zijn gerelateerd aan de onderwerpen die in

het poppenspel verwerkt zijn. Er zijn 4

verkeersborden = dus 4 opdrachten. Aan deze

competitie is géén specifieke prijs verbonden.

Duur van de voorstelling circa: 30/40 minuten

Uitvoerende theatergroep: Esther ter Horst en

Esther ter Horst

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

Nieuws uit de groepen Groep 1-2

We hebben een gezellige Pietengym gehad. Fijn dat er veel mensen kwamen kijken en helpen. We zijn ook bezig geweest met sorteren. Wat is sorteren, hoe kun je dat doen Een paar kinderen hebben het in de praktijk gebracht in de leeskamer van Sinterklaas. Op 5 december kwam Sint met zijn Pieten op school. In de Dorpshoeve hebben we een gezellige morgen gehad. Later in de klas kregen we allemaal een mooi cadeau en voor de klas hebben we ook heel veel mooie spelletjes gekregen.

Donderdag 7 december zijn we begonnen met het thema: Kerst. De kinderen hebben allemaal een mooie kerstbal gemaakt. Groep 1 mocht de bal gewoon versieren. Groep 2 heeft er schrijfpatronen op getekend. Deze week zijn ze bezig met het knutselen van een kerstboom en het versieren van een glazen potje met een waxinelichtje.

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

De ontdekhoek heeft ook nieuw materiaal. De kinderen mogen met figuro (pizzavormen, zoals de kinderen het noemen) een kerstboom versieren met ballen. Het is de bedoeling dat ze goed kijken welk cijfer er in een bal staat en van de figuro moeten ze zoveel vormen gebruiken om de bal te maken. Het spiegelen is aangepast aan kerst. De kinderen beginnen het principe al goed door te hebben. Deze week hebben we de regel: eerst even vragen als je wat gaat lenen, dan kan je het pas meenemen. De letter: b van boot, boterkoek, boom, bal……. zijn we nog aan het oefenen. Een aantal kinderen hebben weer heel mooie spullen met de letter b meegenomen van huis. Andere kinderen hebben toen in de klas ook nog spullen bij elkaar gezocht.

Volgende week komt de Letter: K kerst, kerstboom, klokjes……aan bod. Wanneer uw kind spullen mee wil nemen naar school die beginnen met de letter k, dan zien we dat graag. Op deze manier zijn ze spelenderwijs bezig met letters en lezen en de training van het gehoor en geheugen (auditieve oefeningen). Deze zijn zeer belangrijk om te leren lezen. De regel: als niemand jou helpen kan, vraag het aan de juffrouw dan, komt dan ook aan bod. Groep 3-4

Boekenruilen Het valt op dat de kinderen van groep 3 en 4 weinig boeken ruilen op vrijdag. Er wordt dus eigenlijk te weinig gebruik gemaakt van onze bibliotheek op school. Een aantal ouders en grootouders staat elke vrijdagochtend klaar om de kinderen te begeleiden. Hopelijk kunt u uw kind stimuleren om boeken te halen en te gaan lezen. Lezen is zo leuk en ook enorm belangrijk.

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

Gezamenlijk spelen

Op donderdag 7 december hebben de groepen 1 t/m 4 samen gespeeld. Het weer was al een paar dagen zo slecht dat de kinderen niet buiten konden spelen. Toen gezamenlijk spelen werd voorgesteld, kozen veel kinderen van groep 3 en 4 het kleuterlokaal als speelplaats. Wat is het mooi om even weer met het oude, vertrouwde kleuterspeelgoed te spelen. De kinderen en de juffen genoten ervan. Ot wilde liever een heel mooie tekening maken, en dat is ook gelukt!

Verhaaltjes van groep 4 De kinderen van groep 4 hebben de dag na het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten, een verhaal geschreven. Hieronder staan ze getypt en enigszins bewerkt.

Van Semke: 5 december is pakjes avond.

Ik vond pakjesavond zo leuk. Maar ik heb geluk, want ik heb op school ook gevierd op 5 december. En ik ga het 16 december vieren. Wat ik gekregen heb? Ik heb Sleich gekregen en ik heb een chocoladeletter gekregen en een ding die van de trap kan en op school heb ik een knuffel gekregen.

Van Eva: Sinterklaasavond. Het was Sinterklaasavond. Ik ging boven kijken of de zak er al stond. Ik keek eerst in mijn eigen kamer en toen in die van mijn broer Vincent. En toen nog in de badkamer. En ja ….. daar stond de zak. En toen konden we beginnen. Ik had zelf een spel gemaakt. En daar gingen we Sinterklaasavond mee vieren. Het was de mooiste Sinterklaasavond van mijn leven.

Van Mathijs: Sinterklaas was jarig. In de ochtend trok ik mijn pietenpak aan en ging ik ontbijten. En even later ging ik naar school en toen moesten we wachten maar dat was het waard want Sinterklaas kwam op een fiets. En toen ging die naar binnen en toen moesten we weer wachten tot we naar de Dorpshoeve mochten komen. En toen kwam Sinterklaas en toen groep 1,2 op het toneel. Daarna mochten wij en in de avond vierden wij pakjesavond. Toen we thuiskwamen lag er een tablet op de tafel en later doet de tablet het. Van Jasmijn: Pakjesavond Lekker gezellig tegen elkaar aan zitten en gezellig cadeautjes uitpakken. We kregen leuke dingen en we hebben ook lekker gegeten. Dit jaar vond ik leuk en ik had ook een chocoladeletter en Sint en Piet kwamen ook op school. En toen kreeg ik een cadeautje en dat was een heel schattig uiltje. Van Aylan: 5 december.

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

We kregen veel cadeautjes. Ik kreeg een knikkerbaan en dat is heel leuk hoor. En ik heb hem boven echt hoor. En nu vind ik hem heel leuk, echt hoor. Rommelpiet op 1 december

Alle klassen zijn ook nog eens extra verwend door Sinterklaas. Iedere groep mocht een lijst met cadeautjes voor de groep doorgeven en Sinterklaas heeft de cadeautjes 5 december gebracht. Er is al heel leuk mee gespeeld. Dank u wel Sinterklaas. Geweldig! Rekenen groep 4 Groep 4 is met de tafels bezig. De tafel van 2 moet nu gekend worden. Wilt u thuis ook nog eens oefenen? Tafels kennen is steeds maar weer herhalen en herhalen. En het kan op allerlei momenten. Sommige kinderen vertellen dat ze een tafeloverzicht op de wc hebben hangen………een heel goed idee! We zijn al begonnen met de tafel van 3; tellen met stapjes van drie. Kerst Sinterklaas is nog maar net de hoek om of de kerstboom staat al weer klaar. We hebben een mooie, kleine boom in ons lokaal staan.

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

De school is al in Kerstsfeer gebracht door de versiergroep…….prachtig! De komende twee weken werken wij over Kerst. Het hoe, wat en waarom van Kerst wordt besproken. Het Kerstverhaal wordt altijd ademloos gevolgd door de kinderen. We hebben met elkaar een woordveld m.b.t. Kerst gemaakt. Woordenschat is een belangrijk onderdeel van taal. We willen graag dat alle kinderen een klein glazen potje meenemen. Dat gaan we versieren. Donderdag 21 december gaan we weer kerstbakjes maken. Alle kinderen moeten zelf de spullen meenemen die ze denken nodig te hebben. ( een bakje, oase, groen, versieringen en een kaars). Alles in een tas of doos. We beginnen rond 8.45u en alle groepen komen na elkaar in de zaal van de Dorpshoeve om hun creativiteit ten toon te stellen. Het is altijd een heel gezellig gebeuren. De ouders die zich voor hulp opgegeven hebben, worden hierover benaderd. Kerstbuffet Donderdagavond 21 december gaan we met elkaar eten op school. Het is weer heel fijn als elk kind een onderdeel van het buffet mag verzorgen. Deze week gaan we met de kinderen in gesprek over de samenstelling van het buffet. Uw kind krijgt dan een briefje mee met dat wat hij/zij mee zou kunnen nemen. Mocht het toch nog niet helemaal lukken, laat het dan even weten. Dan bedenken we vast iets wat beter past. De details over de tijd e.d. volgen nog.

Groep 5-6 Er gebeurt altijd veel in een groep. Vooral in de maand december. Gelukkig zijn het allemaal zeer leuke en positieve dingen. Om u een beetje op de hoogte te houden; deze week in de nieuwsbrief een Wist u dat rubriek van groep 5-6, met een aantal wist u datjes van de meester en de kinderen: Wist u dat:

De leerzame Kahoot quizzen erg populair zijn in de groep.

Het spellingdoel ( niet meer dan 2 fouten in het dictee ) gehaald is!

Het sinterklaasfeest wederom een groot succes was en de surprises van een zeer hoog niveau waren.

Groep 6 nu rekent over oppervlakte en tabellen.

Groep 5 en 6 prima weet wat een bijvoeglijk naamwoord is.

Juf Jamie stiekem ook een surprise voor meester Arnold heeft gemaakt.

De rommelpiet langs is geweest..

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

Het Guinness book of records erg populair is in de groep.

Wij een kerstboom hebben die de windrichting aangeeft.

Wij hele mooie rendieren hebben gemaakt voor in de klas.

Groep 5-6 een klas is die erg behulpzaam is.

We elke donderdag Engels krijgen van juf Susan.

We erg blij zijn met de nieuwe lego in de klas.

We een kerstwensenboom in de klas hebben

( kom maar eens lezen )

We elke dag wel even een gek minuutje hebben.

De Pokémon kaarten nog steeds een rage zijn.

…………………….

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

Groep 7-8 Vrijdag 8 december zijn we naar Houthandel Hijken geweest. Met biologie wordt het thema Hout behandeld en daarom leek het ons een leuk idee om eens een kijkje te nemen bij een houtverwerkingsbedrijf. Alfons de Jong en Albert Koerts zijn de eigenaren van Houthandel Hijken en zij hebben ons een rondleiding gegeven. Het was erg koud en ook erg leerzaam! We hadden een leuke afsluiting van de week.

Open dagen Voortgezet Onderwijs: vo-kalender-december-januari.pdf

Berichtje van juf Anja De eerste 16 weken van onze reis zitten er op. We zijn achtereenvolgens in Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Albanië en Griekenland geweest. We hebben ontzettende lieve, leuke mensen ontmoet, hele mooie bergwandelingen gemaakt, spannende bergwegen gereden en gerelaxt aan zonnige baaien. Het was heel fijn om met onze bus camper te reizen. Soms stonden we op een camping en soms stonden we bij een haventje of aan een baai of in de bergen.

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

De komende 12 weken zijn we in India en Nepal. Daar vliegen we heen en als we terugkomen, rijden we in onze bus camper weer verder. Hieronder wat fotootjes. Ik hoop dat jullie allemaal een leuk sinterklaasfeest hebben gehad en ik wens jullie alvast een fijne kerstvakantie en een superleuk 2018 toe.

Lieve groetjes van juf Anja (GVO) Digitale bijlagen: vo-kalender-december-januari discozwemmen-12-januari-2018f kerstvakantie_activiteiten_2017-2.pdf

Kinderopvang

Sinterklaas is weer uit het

land, de kinderen zijn ook

dit jaar weer goed

verwend. Wat was het

weer een leuk feestje!

We verwelkomen 2 nieuwe

kinderen. Baby Amalia heeft

ondertussen al 2 keer bij ons

gespeeld. Grote zus Nicole

vindt het ook gezellig dat haar

zusje komt spelen.

Ook baby Jesse komt vanaf

januari bij ons spelen, gisteren

zijn eerste dag om even te

wennen en dat ging prima. Dus

dat gaat wel goed komen

Uk en puk:

Ondertussen heeft puk al bij

aardig wat kinderen gelogeerd.

Puk wordt er wel een beetje moe van, maar het

is zo gezellig dat hij ook nog bij de andere

kinderen wil logeren dit succes wordt zeker

nog een keer herhaald.

Maandag willen we graag met de kinderen een

modeshow houden, zo kunnen ze laten zien

welke modeontwerpers er in Hijken wonen!

Ouders / verzorgers zijn vanaf 11 uur welkom!

Vrijdag krijgen jullie de echte uitnodiging mee!

Ook heeft het flink gesneeuwd en genieten de

kinderen volop van het buiten spelen, alhoewel

het wel een beetje koud is… is het heel gezellig.

Wij zouden het prettig vinden

wanneer uw peuter wanten

tegen de kou mee krijgt. Zo

kunnen ze optimaal genieten

van de sneeuw.

IKC ’t Hieker Nust

Westeinde 6 9415 PJ Hijken Tel: 0593 - 525136 E-mail: info.basisschoolhijken@obomd.nl Website: www.kitsprimair.nl/basisschoolhijken IKC ’t Hieker Nust is onderdeel van:

We lezen gezellig

boekjes bij de

kerstboom! Knutselen

kerstbellen. En zingen

vrolijke kerstliedje

Volgende week nog naar school en dan heerlijk

vakantie! Donderdagavond vieren wij kerstfeest,

de uitnodiging vindt u bij deze nieuwsbrief; als

bijlage.

Ook de BSO heeft nog cadeautjes van

sinterklaas gekregen

Dokter Nicole

Het team van IKC ’t Hieker Nust

wenst iedereen fijne kerstdagen en

een gelukkig nieuwjaar