2016 08-07 19de zondag

Post on 23-Jan-2018

49 views 1 download

Transcript of 2016 08-07 19de zondag

19e zondag

Oculi nostri ad Dominum Jesum,

oculi nostri ad Dominum nostrum.

Onze ogen gericht op Jezus, onze Heer …

Kruisteken

Welkom

Bij u, ik ben alt i jd bi j u Gij houdt mij vast,uw hand in mijn hand.Alles zult Gij ten goede leiden.Gij voert mij mee in uw raadsbesluit. Wat is de hemel voor mij zonder u? Wat moet ik op aarde als Gij niet bestaat ?

Al wordt mijn l ichaam ook afgebroken Al sterft mijn hart, Gij zi j t mijn rots. Mijn God, de toekomst die op mij wacht. Ver weg van u is het geen leven. U ontrouw zijn is niemand zijn. Bij u, mijn hoogste goed,Mijn God, bij u ben ik geborgen.

Psalm 73

LofzangZomaar een dak boven wat hoofden,deur die naar sti l te openstaat.Muren van huid, ramen als ogen,speurend naar hoop en dageraad.Huis dat een levend l ichaam wordtals wij er binnengaanom recht voor God te staan.

Woorden van ver, vallende sterren,vonken verleden hier gezaaid.Namen voor Hem, dromen, signalen,diep uit de wereld aangewaaid.Monden van aarde horen en zien,onthouden, spreken voortGods vri j en l ichtend woord.

Tafel van Een, brood om te wetendat wij elkaar gegeven zijn.Wonder van God, mensen in vrede,oud en vergeten nieuw geheim.Breken en delen, zi jn wat niet kan,doen wat ondenkbaar is,dood en verri jzenis.

Wijsh. 18,

6-9

Lc 12,

32-48

ga j i j

vrees niet

Ik ben

Ik geloof in Hem die heet: Ik zal er zi jn voor u.Hij is de kern, de bron van al wat bestaat.Op hem wil ik mij r ichtenen zi jn Woord maken tot leidraad van mijn leven.Hij is mijn oorsprong en bestemming,de zin van mijn leven.

Ik geloof in Jezus,in hem heeft onze God een menseli jk gelaat gekregen.In hem is de belofte van de Vader werkeli jkheid geworden.Hij genas mensen en bracht nieuw leven in elke ontmoeting.

Ik geloof dat Hij niet vergeefs heeft geleefd en niet vergeefs is gestorvenmaar dat Hij dag aan dag verri jst in mensen die zi jn l iefde belichamen.

Ik geloof in de Geestdie mensen ten goede bezielt.Die ons aanzet om Jezus’ manier van leven tot de onze te maken,om de weg te gaan van breken en delen,van goedheid en verbondenheid,van recht en vrede voor iedereen.

Ik geloof in de gemeenschap van mensen levend in zi jn spoor, hier en aan de overkant van het leven.

Amen.

Laten we opstaanvoor het grote dankgebed…

De Heer zal bij u zijn.De Heer zal u bewaren.

Verheft uw hart.We zijn met ons hart bi j de Heer.

Brengen wij dank aan de Heer, onze GodHij is onze dankbaarheid waardig.

Dankend noemen wij uw Naam, Heer, onze God:Liefde en Gerechtigheid, Vergeving en Vertrouwen,Moeder en Vader, Bron van Leven.Gij die gezegd hebt: Ik zal er zijn voor u,Gij zijt de ziel van ons bestaan.

Uw liefde werd zichtbaarin onze geschiedenis,mens geworden in Jezus, kind van Israël, de Christus.Dankbaar stemmen wij ons leven af op u,wij loven en prijzen u met deze woorden:

Heil ig, heil ig, heil ig de Heer,de God van alle leven,die aarde vol van hemel maakt:Hij is het hart van ons bestaan !

Heil ig, heil ig, heil ig, de Heer !Gezegend die komt in zi jn Naam:de Mens die recht en vrede doet.Hosanna, Gods wil is wel gedaan.

Uw gaven, Vader, zijn hier bijeengebracht,brood en wijn,ons werk en onze inzet,tekens van bereidheid en verbondenheid.

Gaven om u te dankenvoor alles wat zin en vreugde geeft aan ons leven,voor het l icht dat steeds weer door de wolken breekt,voor iedere stap die mensen zettennaar een nieuwe toekomst.We danken u voor mensen die samen op weg gaan,voor steun en bemoediging,voor vriendschap, kracht en troost.

Vooral danken we u voor Jezus van Nazaret, zoon van mensen.Zijn woorden van hoop worden nog altijd gehoord,zijn daden van goedheid blijven aanstekelijk werken,zijn aanklacht tegen kwaad en onrechtroept ons wakker,zijn keuze voor de kleinen wordt ook onze keuze,zijn trouw ten einde toe wordt onze kracht.

Zend uw Geestnu wij hier Jezus ter sprake brengen,zijn zelfgave in het brood en de beker van het avondmaal.

Die op de avond …

Verkondigen wij het mysterie van ons geloof:

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze bekerverkondigen wij de dood des Heren, totdat hi j komt.

We gaan zitten…

In de Geest van Jezus bidden wij u, Vader,dat de stroming die door zijn gebaar ontstaan is, ook in ons mag verdergaan,dat zijn verhaal handen en voeten mag krijgenin ons leven en werken van elke dag.Laat uw Kerk een hoopvol teken wordenvan uw bevrijdende toekomst.

Dat uw Rijk mag doorbrekenvragen wij voor hen die ons zi jn toevertrouwd,voor mensen die ziek zi jn of in nood verkeren,voor allen waarmee we ver of nabij verbonden zi jn,voor heel die wereld die Gij ons in handen hebt gegeven.

Met Maria, de moeder van de Heer, en met alle heiligen bidden wij dat de overledenen mogen leven in uw Licht,al onze gestorven geliefden en hen die wij met name noemen…

Verbonden met hen zendt Gij ons de wereld inmet handen vol vrede, met woorden van leven,opdat wij mogen worden wie wij zijn:brood van gerechtigheid, wijn van vreugde,lichaam van Christus.

Door Hem, en met Hem, en in Hem,zal uw naam geprezen zi jn, Heer onze God, almachtige Vader,in de eenheid van de heil ige Geest, hier en nu en tot in eeuwigheid.Amen.

We staan op om het

Onze Vader te bidden…

Dona la pace signore, a chi confida in te.

Dona, dona la pace Signore. Dona la pace.

Geef ons uw vrede Heer,

nu en alle dagen.

Als gij naar de woorden luistertdie hier tot u zi jn gezegd,zullen zij een l icht ontsteken,wijzen zij de goede weg

Als gij naar de woorden luistertdie van mij geschreven staanzullen zij van vrede sprekendie er schuilgaat in mijn naam

Als gij naar mijn woorden luistert,ze van harte wilt verstaanzullen zij de Vader tonen,zult gi j niet verloren gaan.

Als gij naar mijn woorden luistertbrengt de dood niet langer vrees,wordt gij tot Gods zoon herboren,ademt gij zi jn levensgeest.

Kyrie, Kyrie eleison.

Kyrie, Kyrie eleison.