Download - Guidelines fotografen

Transcript
 • Fotografen - Guidelines

  Wat willen wij?

  Hoe gaat het in zijn werk?

  Simpel, wij willen verslag doen van zoveel mogelijk feesten en festivals en fotos van parties / partygangers / festivals publiceren. Dat doen we met een vaste poule aan fotografen voor wie we gratis toegang kunnen regelen. Van Tomorrowland, Club Air tot De Graanschuur.

  Jij bent als fotograaf ongetwijfeld op heel veel festivals/ feesten en parties waar nou net onze reporters niet aanwezig zijn. Zonde? Ja en nee. Het mooiste is na-tuurlijk als onze reporters er ook zijn, maar het is geen must. Stuur je fotos gewoon door en wij maken er een Facebook-album van en plaatsen het op onze website!Uiteraard met naamsvermelding.Zijn onze reporters er wel, dan is het 1+1 gewoon twee en gebruiken wij jouw fotos bij ons partyreport.Wij versturen wekelijks een mail naar al onze fotogra-fen met hierbij de vraag of je ons kan laten weten waar je die week te vinden bent (het gaat dan natuurlijk om de clubs / feesten waar je fotos voor aan kunt leveren).Zorg dat je ons op de hoogte houdt hoe meer fotos we van jou gaan ontvangen hoe groter de kans dat je extra prijzen kunt winnen.Heb je liever dat we je op een andere manier benaderen?Houd je liever zelf contact, laat het weten dan houden we daar rekening mee.

 • Iedere 3 maanden verloten wij...

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: goede (trouwe) fotografen worden bij ons beloond! Dit kun je van ons verwachten:

  Wat krijg jij dan van ons?

  Gratis toegang/accreditatie tot de vetste feesten en festivals.

  Jouw fotos in Clublife EDM Magazine ofwel de gedrukte editie - bij de partyreports! Uiteraard met naamsvermelding.

  Iedere 3 maanden selecteren we een Clublife fotograaf die op de website van DIGIFOTO Pro Magazine een interview gepubliceerd krijgt over zijn hobby c.q. vakgebied fotogra-fie (zie www.digifotopro.nl). Dit plaatsen we tevens door op digifoto Starter (www.digifotostarter.nl).

  1x per jaar maak jij als fotograaf kans op een interview in DIGIFOTO Pro Magazine en de website. De redactie gaat je interviewen over je fotografie en werkzaamheden en zal dit in het magazine publiceren. Bij geschiktheid zal dit ook doorgezet worden in digifoto Starter en op de website.

  onder de fotografen van Clublife EDM Magazine een mooie prijs van statief, cameratas, camera tot objectief! Het magazine DIGIFOTO Pro en digifoto Starter krijg je kosteloos toegestuurd Social media vistiekaartjes uitdelen i.v.m. taggen (krijg je toegestuurd) T-Shirt Clublife EDM Fotograaf (krijg je toegestuurd) Accreditation via Clublife EDM Magazine / EDM Channel

  Fotografen - Guidelines

 • Mensen waar we van op aan kunnen. Er kan uiteraard altijd iets tussenkomen , maar in de regel geldt bij ons: Afspraak is afspraak. Jij bent degene die de sfeer vastlegt, de DJs fotografeert in de booth en de lezer een kijkje geeft in het publiek. Probeer een zo goed mogelijk beeld van hetevent te geven. Denk aan het fotograferen van de artiesten, maar zeker ook partygangers. Geef na het vastleggen van artiesten en partygangers altijd ons socialmedia-kaartje zodat ze weten waar ze de fotos terug kunnen vinden.

  Algemene richtlijnenVoor het aanleveren van de fotos hebben we een paar richtlijnen opgesteld met betrekking tot formaat en branding (logos). Zorg dat je altijd deze richtlijnen volgt. Mocht je vragen hebben dan kun je ons altijd mailen. Kijk voor tips en tricks op de volgende pagina.

  Aanleveren fotos Selecteer alleen de beste fotos. Stel jezelf de vraag: Zou ik dit in mijn portfolio plaatsen? Kwaliteit over kwantiteit: Liever 70 kwalitatief goede fotos dan 300 kiekjes. Je staat vrij je fotos te bewerken, maar bewerk met mate. Geen fotos met andere visitekaartjes dan die van Clublife Magazine. Er mogen absoluut geen andere logos in de fotos geplaatst worden!

  Foto eisenAfmeting: 1200px over de langste zijdeBestand: JPEG, hoogste kwaliteitLogoplaatsing: Linksonder, 80% transparantEXIF copyright: Clublife Magazine - Foto: [naam] - [naam event]

  Versturen via wetransfer.com: [email protected]

  Let op! Als we de foto's voor het magazine willen gebruiken, nemen we contact met je op voor HiRes beelden. Bewaar de foto's dus goed.

  Wat hebben we nodig ?

  Fotografen - Guidelines

 • Voorbeelden, tips & tricks

  Fotografen - Guidelines

  Om je een beetje op weg te helpen geven we enkele voorbeelden hoe je fotos er uit moeten zien, plus enkele tips en tricks.

  Afmetingen: Fotos altijd maximaal 1200px over de langste zijde, zoals de afbeeldingen hierboven, met het Clublifelogo linksonder.

  CompositieZorg altijd voor een juiste compositie. Links staan twee fotos: boven het origineel, onder bijgesneden voor een juiste compositie. Door de uitsnede staan de heren in kader en word je minder afgeleid door de achtergrond.

  Links het origineel, rechts bijgesneden. De bijgesneden foto legt de aandacht meer bij de dames, in plaats van ze weg te drukken in de achtergrond.

 • Lightroom instellingenWerk je met Lightroom dan kun je met de volgende instellingen gemakkelijk exporteren, logos plaatsen en metadata aanpassen. Eenmaal ingesteld hoef je alleen nog de fotos te bewerken en exporteren.

  Fotografen - Guidelines

  Watermerk- en exportinstellingenIn Lightroom kun je automatisch de juiste afme-ting opgeven en watermerk plaatsen. Dit wordt tijdens het exporteren dan toegepast. Exporteer de fotos (File > Export, of sneltoetscombinatie ctrl+shift+e) en kies de volgende instellingen:

  EXIF-gegevens (metadata)Bij het importeren van de fotos kun je de metadata (en EXIF-gegevens) aanpassen. Tijdens het importeren selecteer je het keuzemenu Metadata in het kader Apply during import. Maak een nieuwe metadata-preset aan met de copyright-tekst en importeer de fotos. Vervolgens hoef je alleen nog maar de fotos te bewerken en te corrigeren.

  Voor het automatisch plaatsen van een watermerk kies je submenu Watermarking. Vink het boxje Watermark aan en maak een nieuwe preset met de volgende instellingen: