zuyderzee informatie - ABC Arkenbouw · PDF file- Voorjaar 2012 - start verkoop; - Medio 2012...

3
Z uyderzee Maritiem wonen in Spakenburg inhoud zuyderzee architectuur de nieuwe haven Een uniek stukje Spakenburg die mensen aanspreekt Een stukje geschiedenis zuyderzee informatie november 2011 “Dit gebied roept bij inwoners speciale herinneringen op” zuyderzee een uniek stukje spakenburg De locatie Zuyderzee is een parel aan het Eemmeer. Ik ben er dan ook trots op om u dit mooie plan te presenteren. Dit gebied roept bij vele inwoners speciale herinneringen op. Van een balletje trappen op het grasland tot heerlijke wandelingen langs het water. Met de komst van het nieuwe woningbouwprogramma in combinatie met recreatieve mo- gelijkheden, is het tijd om toe te werken naar nieuwe herinneringen. Het totale project Zuyderzee bestaat uit het verleggen en versterken van de dijk, het aanleggen van een nieuwe jachthaven met bijbehoren- de voorzieningen, natuurontwikkeling en het creëren van een woonge- bied met circa 155 woningen. Door de ontwikkeling van dit gebied krijgt ons hele centrum een nieuwe impuls. De recreatieve mogelijkheden worden vergroot en dankzij de boulevard en de jachthaven, wordt het voor alle inwoners een prachtig verblijfs- gebied. Benieuwd hoe het nieuwe plangebied er uit komt te zien? Bekijk dan de vogelvlucht op de volgende pagina. Niet alleen een plaatje, maar vooral een locatie die er mag zijn! Ik spreek de wens uit dat het bouw- proces voorspoedig mag verlopen en dat jong en oud veel plezier gaat beleven aan dit nieuwe en unieke stukje Spakenburg! Rita van de Groep Wethouder gemeente Bunschoten

Transcript of zuyderzee informatie - ABC Arkenbouw · PDF file- Voorjaar 2012 - start verkoop; - Medio 2012...

Page 1: zuyderzee informatie - ABC Arkenbouw · PDF file- Voorjaar 2012 - start verkoop; - Medio 2012 ... Maritiem wonen in Spakenburg LEgEnda 1 Verbreding haventoegang 2 Natuurontwikkeling

Z uyderzeeMaritiem wonen in Spakenburg

inhoud zuyderzee architectuur de nieuwe havenEen uniek stukje Spakenburg die mensen aanspreekt Een stukje geschiedenis

zuyderzee informatienovember 2011

“Dit gebied roept bij inwoners speciale herinneringen op”

zuyderzeeeen uniek stukje spakenburgDe locatie Zuyderzee is een parel aan het Eemmeer. Ik ben er dan ook trots op om u dit mooie plan te presenteren. Dit gebied roept bij vele inwoners speciale herinneringen op. Van een balletje trappen op het grasland tot heerlijke wandelingen langs het water. Met de komst van het nieuwe woningbouwprogramma in combinatie met recreatieve mo-gelijkheden, is het tijd om toe te werken naar nieuwe herinneringen.

Het totale project Zuyderzee bestaat uit het verleggen en versterken van de dijk, het aanleggen van een nieuwe jachthaven met bijbehoren-de voorzieningen, natuurontwikkeling en het creëren van een woonge-bied met circa 155 woningen. Door de ontwikkeling van dit gebied krijgt ons hele centrum een nieuwe impuls. De recreatieve mogelijkheden worden vergroot en dankzij de boulevard en de jachthaven, wordt het voor alle inwoners een prachtig verblijfs-gebied.

Be nieuwd hoe het nieuwe plangebied er uit komt te zien? Bekijk dan de vogelvlucht op de volgende pagina. Niet alleen een plaatje, maar vooral een locatie die er mag zijn! Ik spreek de wens uit dat het bouw-proces voorspoedig mag verlopen en dat jong en oud veel plezier gaat beleven aan dit nieuwe en unieke stukje Spakenburg!

Rita van de GroepWethouder gemeente Bunschoten

Page 2: zuyderzee informatie - ABC Arkenbouw · PDF file- Voorjaar 2012 - start verkoop; - Medio 2012 ... Maritiem wonen in Spakenburg LEgEnda 1 Verbreding haventoegang 2 Natuurontwikkeling

“Nieuwe bewoners voelen zich hier

direct thuis”

Eigentijds bouwen met de rustieke sfeer van het oude Spakenburg als inspiratie: Ontwikkelings-combinatie Zuyderzee VOF heeft bij de ontwikkeling van het unieke project ‘Zuyderzee’ nadruk-kelijk gekozen voor architectuur die moeiteloos past in haar omgeving en vooral een gezellige sfeer uitstraalt. Kappen, overstekken, authentieke details en het gebruik van natuurlijke materia-len bepalen straks het beeld van deze unieke ontwikkeling. Nieuwe bewoners voelen zich hier direct thuis. De ligging is natuurlijk fantastisch, zowel ten opzichte van het Eemmeer als ten

opzichte van het centrum. Daarnaast is er veel vertier bij de nieuwe jachthaven wat bijdraagt aan de gezelligheid op straat. De commerciële ruimtes in de plint onder het appartementenge-bouw versterken dit effect, met als kers op de taart, een restaurant aan de kop van de haven.

Wie wil wonen in het project ‘Zuyderzee’ heeft de keuze uit veel verschillende woningsoorten, appartementen, geschakelde woningen en 15 waterwoningen. Kortom, voor elk wat wils.

Erik SchotDirecteur Van Wijnen Projectontwikkeling (partner ontwikkelingscombinatie Zuyderzee VOF)

zuyderzee, een prachtig project aan het water

architectuur die mensen aanspreekt•Dijkverleggingen -versterking

•Nieuwejachthaven

•Verbredinghaventoegang

•Verplaatsenenverbeteren voorzieningenhaven

•Nieuweontsluitingsweg

•Boulevardenlandtong methoreca

•Natuurontwikkeling

•15Waterwoningen

•70Appartementenmet parkeergarage

•70Grondgebondenwoningen

Het plan bestaat uit:

Page 3: zuyderzee informatie - ABC Arkenbouw · PDF file- Voorjaar 2012 - start verkoop; - Medio 2012 ... Maritiem wonen in Spakenburg LEgEnda 1 Verbreding haventoegang 2 Natuurontwikkeling

Bent u geïnteresseerd in één van de grondge bonden woningen, appartementen of waterwoningen? Kijk dan snel op de site en meld u aan als geïnteresseerde.

www.zuyderzee-wonen.nl

Voor meer informatie over het project Zuyderzee kunt u terecht op www.bunschoten.nl/zuyderzee

- Voorjaar 2012 - start verkoop; - Medio 2012 - haven, parkeerterrein,

ontsluitingsweg gereed; - Medio 2012 - start bouw woningen boulevard/

binnengebied; - Najaar 2012 - oplevering 1e waterwoning; - Medio 2013 - oplevering 1e woning boulevard/ binnengebied

Dit is een uitgave van de gemeente Bunschoten in samenwerking met de VOF Zuyderzee, bestaande uit Van Wijnen Projectontwik keling Midden BV en Hopman Ontwikkeling BV. Tekeningen en schetsen zijn nog geen vastgestelde plannen. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Ontwikkeling van

Gemeente Bunschoten

Mede mogelijk gemaakt door

geïnteresseerd?planning

colofon

Van Wijnen Projectontwikkeling Midden BV

Hopman Ontwikkeling BV

Pr

ojec

tcom

mun

icatie

: R.E

.C A

dvise

urs v

oor V

astg

oedc

omm

unica

tie &

Stra

tegi

e, Am

ersf

oort

| 310

29 •

Loc

atie

foto

grafi

e | M

RT Fo

togr

afie,

Leus

den

8

10

11

11

9

1313 13

13

13

3

2

4

5

1515 13 161412

17

18

6

7

Nno

ozo

zzw

wnw

“De gedachte om de haven uit te breiden met extra ligplaatsen heeft mij echter nooit losgelaten”

Jan HopmanDirecteur Hopman Ontwikkeling BV

(partner ontwikkelingscombinatie Zuyderzee VOF)

de nieuwe haveneen stukje geschiedenis

Als ontwikkelaar, maar vooral als oud bewoner aan de Kerkemaat, is het wel heel bijzonder om de locatie Zuyderzee te mogen ontwikkelen. Tijdens mijn jeugdjaren heb ik hier vele veranderingen mee mogen maken; van de laatste botters die hier in de nieuwe haven lagen, tot aan de vestiging van de watersportvereniging De Eendracht. In die periode heb ik zelfs nog een aantal jaar in het bestuur gezeten van De Eendracht. Ook toen waren er al plannen voor een uitbreiding van de haven. Er is zelfs nog de gedachte geweest om de nieuwe haven uit te breiden naar het noorden. Destijds is er voor gekozen om de havenwal niet te vervangen, maar te kiezen voor de vervanging van de havenwal aan de westzijde van de nieuwe haven. De gedachte om de haven uit te breiden met extra ligplaatsen heeft mij echter nooit losgelaten.

En gelukkig maar, want er ligt nu een prachtig plan voor de uitbreiding van het hele gebied. Het is ongeveer 17 jaar geleden dat de eerste contac-ten werden gelegd met visgroothandel Muys. Hier zijn de zogenaamde botterappartementen aan de Kerkemaat uit voortgekomen. Na veel wik-ken en wegen met familie, kennissen en nabije relaties en het groene licht van de gemeente - dankzij de aankoop van Haring inleggerij Koelewijn - kwam er eindelijk vaart in het project. Na een intensieve samenwerking met de gemeente kunnen we u dan eindelijk dit fantastische plangebied presenteren. Met een diversiteit aan woningtypen zijn er volop woonmo-gelijkheden in Zuyderzee. Ik wens u dan ook veel succes, maar vooral veel plezier bij uw keuze om een woning in Zuyderzee te betrekken.

Z uyderzeeMaritiem wonen in Spakenburg

LEgEnda

1 Verbreding haventoegang

2 Natuurontwikkeling3 Waterwoningen4 Parkeerplaatsen

waterwoningen5 Parkeerterrein/

winteropslag boten6 Loods water- sportvereniging7 Gebouw scouting8 Nieuwe Zuyderzee

jachthaven9 Boulevard10 Verlegde Oostdijk11 Ontsluitingsweg12 Gebouw watersport-

vereniging, haven- kantoor en horeca13 Grondgebonden

woningen14 Winkels in de plint15 Appartementen16 Ingang parkeergarage17 Nieuwe haven18 Oude haven

1