Zeilreizen Avatar 2015

6
TALLSHIP-AVATAR.COM MEEZEILREIZEN 2015

description

Beschrijving van zeilreizen voor individuele deelname

Transcript of Zeilreizen Avatar 2015

TALLSHIP-AVATAR.COM

MEEZEILREIZEN2015

Zeilreis Westelijke Oostzee

De westelijke Oostzee biedt veel afwisseling met hoog uit zee oprijzende kliffen, glooiende heuvels, lieflijke strandjes en pittoreske haventjes. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om aan land op verkenning uit te gaan.

De route ligt van te voren niet vast en wordt aan de hand van weer en wind zo gekozen dat er zo optimaal mogelijk gezeild kan worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan het eiland Aero? Marstal biedt een leuk scheepvaartmuseum en Aeroskobing, het mooiste middeleeuwse plaatsje van Denemarken, mag eigenlijk niet overgeslagen worden. Het eiland Langeland nodigt uit voor een heerlijke wandeling door de natuur. Svendborg, daarentegen, is een stadje met veel winkeltjes en een gezellig uitgaansleven. Maar ook de Deense stadjes Sonderborg en Faaborg of de Duitse stadjes Flensburg en Kappeln zouden tot het programma kunnen behoren. En wat is er heerlijker dan ergens bij een eilandje voor anker te gaan om lekker te zwemmen?

Kortom, er is tijdens deze zeilreis zo veel mogelijk… zeil mee en laat u verrassen! De schipper van de Avatar kent dit gebied als zijn broekzak en laat u graag de mooiste plekjes zien.

ReisdetailsPeriode: Zondag 17 mei t/m vrijdag 22 mei 2015 Zondag 31 mei t/m vrijdag 5 juni 2015Vaargebied: Duitse Oostzeekust en Deense eilandenReisduur: 6 dagen / 5 nachtenInschepen: Om 20:00 uur op de eerste dag in Kiel, DuitslandOntschepen: Om 13:00 uur op de laatste dag in Kiel, DuitslandReissom: € 650,00 p.p.

Zeilweek Deense Zuidzee & Rügen

Uw zeilreis aan boord van de Avatar begint in de Duitse stad Kiel. Van hier uit zijn er, afhankelijk van weer en wind, verschillende routes naar Rügen mogelijk. Het zeilen wordt regelmatig afgewisseld met de mogelijkheid om aan land te gaan. Ook is er tijd om te ankeren zodat er heerlijk gezwommen en gebarbecued kan worden.

U zeilt bijvoorbeeld naar het eiland Fehmarn, een van de regio’s met de meeste zonne-uren van Duitsland. U meert hier af in Burgstaaken bij het stadje Burg. Daarna is er de keuze om koers te zetten naar het gezellige Warnemünde met de vele cafés, restaurants en kleine winkeltjes langs het water. Of naar het stadje Nysted op het Deense eiland Lolland. Hier vindt u een van Denemarkens oudste, bewaarde forten uit de Middeleeuwen: kasteel Aalholm.

Al snel daarna komen de eilanden Hiddensee en Rügen in zicht. Beide eilanden staan bekend om hun prachtige en afwisselende natuur. Maar Rügen heeft meer dan alleen natuur en rust te bieden: pittoreske vissersdorpjes, badplaatsen met leuke winkeltjes en restaurants, indrukwekkende krijtrotsen, fraaie kastelen en herenhuizen. Uw zeilreis eindigt tenslotte in Sassnitz op Rügen. Na een boeiende, actieve en ontspannende zeilvakantie is het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

ReisdetailsPeriode: Maandag 29 juni t/m zondag 5 juli 2015Vaargebied: Duitse Oostzeekust en Duitse en Deense eilandenReisduur: 7 dagen / 6 nachtenInschepen: Om 20:00 uur op de eerste dag in Kiel, DuitslandOntschepen: Om 10:00 uur op de laatste dag in Sassnitz,

DuitslandReissom: € 780,00 p.p.

Zeilreis Noordzee & Elbe

Tijdens deze korte zeilreis neemt de Avatar u mee van Cuxhaven naar Hamburg.Indien de wind- en weersomstandigheden het toestaan brengt u vanuit Cuxhaven eerst een bezoek aan het eiland Helgoland. Ongeveer 70 km vanaf het vasteland rijst de machtige rode zandstenen rots en groen eiland uit de Noordzee omhoog. Dankzij de golfstroom biedt Helgoland een gunstig klimaat en een unieke flora en fauna. Vervolgens zeilt u terug en gaat deze reis over de rivier Elbe naar Hamburg.

U maakt een tussenstop in het stadje Glückstadt. Tijdens een wandeling kunt u de mooie historische gebouwen van de oude binnenstad bewonderen. De reis over de Elbe wordt voortgezet en eindigt uiteindelijk in de haven van Hamburg. Het is zeker een aanrader om aansluitend op uw reis met de Avatar nog enkele dagen in Hamburg te verblijven en deze prachtige en levendige stad te ontdekken.

ReisdetailsPeriode: Zondag 6 september t/m donderdag 10

september 2015Vaargebied: Noordzee en ElbeReisduur: 5 dagen / 4 nachtenInschepen: Om 20:00 uur op de eerste dag in Cuxhaven,

DuitslandOntschepen: Om 13:00 uur op de laatste dag in Hamburg,

DuitslandReissom: € 395,00 p.p.

Zeilweekenden Oostzee

De stad Kiel aan de Duitse Oostzeekust is de perfecte startplaats voor een heerlijk weekendje zeilen op de Oostzee. Vanuit hier liggen de Deense eilanden, ook wel Parels van de Oostzee, binnen handbereik.Op vrijdagavond wordt u welkom geheten aan boord van de Avatar. Zodra iedereen zich heeft geïnstalleerd genieten we eerst van een lekkere maaltijd. Daarna is het tijd om elkaar een beetje te leren kennen.De volgende ochtend na het uitgebreide ontbijt bespreken we de mogelijke zeilbestemming van deze dag. Afhankelijk van de wind kan dat bijvoorbeeld Marstal op het Deense eiland Aerø, Bagenkop op het eiland Langeland, het Deense Sønderborg of de stadjes Kappeln of Eckernförde aan de Duitse kust zijn. ’s Avonds of de volgende ochtend hebben we gelegenheid om het stadje te verkennen.Op zondag zeilen we weer terug naar Kiel. We maken er opnieuw een actieve dag van, maar uiteraard is lekker luieren of een boek lezen ook mogelijk. Aan het einde van de middag zit het weekend er helaas al weer op!

ReisdetailsPeriode: Vrijdag 24 april t/m zondag 26 april 2015 Donderdag 30 april t/m zondag 3 mei 2015 Woensdag 13 mei t/m zondag 17 mei 2015 Vrijdag 22 mei t/m zondag 24 mei 2015 Vrijdag 31 juli t/m dinsdag 4 augustus 2015Vaargebied: Duitse Oostzeekust en Deense eilandenReisduur: 3 dagen / 2 nachten Afvaart 30 april: 4 dagen / 3 nachten Afvaart 13 mei en 31 juli: 5 dagen / 4 nachtenInschepen: Om 20:00 uur op de eerste dag in Kiel, DuitslandOntschepen: Om 17:00 uur op de laatste dag in Kiel, Duitsland Afvaart 31 juli eindigt in Rostock, DuitslandReissom: € 275,00 p.p. Afvaart 30 april: € 410,00 p.p. Afvaart 13 mei en 31 juli: € 525,00 p.p.

In deze brochure vindt u ons zeilreisaanbod voor individuele deelname. Ga naar onze website voor het complete en actuele aanbod van Tall Ship Avatar.

Voor onze meezeilreizen geldt het volgende:Doelgroep: Geschikt voor alle leeftijden. Zeilervaring is niet nodigInbegrepen: Verblijf aan boord van de Avatar, volpension, beddengoed, eindreiniging, haven-/brug-/sluisgelden, toeristenbelastingen en brandstofkostenNiet inbegrepen: Heen- en terugreis naar/van de haven, handdoeken, drankjes, reis-/annuleringsverzekeringVolpension: Ontbijt, lunch en warme avondmaaltijd, fruit, koffie/thee en tussendoortjes (koekjes of snacks). Drankjes zijn aan boord verkrijgbaarBijzonderheden: Deze reizen hebben geen minimum aantal deelnemers en gaan zeker door

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op:Tall Ship Avatar kantoorEvelien WitteveenLoet 53, 1741 BN Schagen, Nederlandtel. +31 (0)224 [email protected]

Tall Ship Avatar (Chartermaatschappij Hanzens)André HanzensTaco van der Veenplein 2038923 EN Leeuwarden, Nederlandtel. +31 (0)626 152824 / +49 (0)160 [email protected]

TALLSHIP-AVATAR.COM