Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

8
Wijzigingen Chinese merkenwet 1 Mei 2014

description

Wilt u weten welke wijzigingen er per 1 Mei 2014 hebben plaatsgevonden in de Chinese merkenwet? Fruytier Lawyers geeft voor u antwoord op deze vraag!

Transcript of Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

Page 1: Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

Wijzigingen Chinese merkenwet 1 Mei

2014

Page 2: Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

Het vaststellen van een nieuwe Chinese merkenwet is goed nieuws voor merkhouders die hun producten in China op de markt brengen of die dat overwegen. Hun intellectuele eigendomsrechten worden beter beschermd en merkinbreuken worden zwaarder bestraft.

Page 3: Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

De belangrijkste wijzigingen in het Chinese merkenrecht zien op een vereenvoudigde en snellere behandeling van merkaanvragen en opposities. Daarmee wordt veel tijd bespaard en tevens duidelijkheid gecreëerd. Ook is het nu mogelijk om bij het indienen van één merkaanvraag een depot voor verschillende klassen tegelijk te verrichten. Belangrijk is eveneens dat merkinbreuken zwaarder worden gestraft, waarbij ook hogere schadevergoedingen kunnen worden toegekend en strafrechtelijke maatregelen kunnen worden opgelegd.

Page 4: Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

De Chinese merkenwet, die per 1 mei 2014 is ingegaan, sluit beter aan bij het Europese systeem van merkbescherming. Hoewel China is aangesloten bij diverse internationale verdragen en al over intellectuele eigendoms-wetten beschikt, was er ruimte voor verbetering.

Zaken doen in China is en blijft uitdagend, maar de rechtszekerheid voor merkbescherming is zeker toegenomen en de kans is groot dat er meer wijzigt ten gunste van de bescherming van het intellectuele eigendomsrecht in China.

Page 5: Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

Deze veranderingen komen voort uit de wensen van Chinese ondernemers zelf. Want hoewel er nog steeds met de nodige achterdocht wordt gekeken naar China als het land van de ongeremde namaakindustrie is er de laatste jaren veel veranderd in China. “Copied in China” heeft meer en meer plaatsgemaakt voor “invented in China”.

Page 6: Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

Tegenwoordig zijn er namelijk veel Chinese bedrijven en multinationals die succesvol zijn met de ontwikkeling van nieuwe eigen producten en uitvindingen, bijvoorbeeld op telecomgebied. Om die producten en uitvingen van eigen bodem beter te kunnen beschermen en exploiteren, groeide ook in China de vraag naar meer bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Het is een goed teken dat China ertoe is overgegaan om de beschermingsmogelijkheden voor merken te vereenvoudigen en te verruimen.

Page 7: Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

Indien u meer wilt weten kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar 020-5210130. U kunt ook surfen naar onze website indien u meer wilt weten over de Chinese merkenwet.

Page 8: Wijzigingen chinese merkenwet 1 mei 2014

www.flib.nl