WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo....

28
MEI 2017 WESTEL info Westerlo Opgeruimde Gemeente Opendeurdag sprookjesbos op zondag 7 mei Herdenking bevrijdingsdag op maandag 8 mei 3 4 16

Transcript of WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo....

Page 1: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

MEI 2017

WESTELinfo

Westerlo Opgeruimde Gemeente

Opendeurdag sprookjesbos op zondag 7 mei

Herdenking bevrijdingsdag op maandag 8 mei

3

4

16

Page 2: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

2

WETENSWAARD

Infovergadering Hermans-Vermeulen op maandag 8 meiBouwbedrijf Hermans-Vermeulen heeft plannen om haar bedrijf in Tongerlo uit te breiden en aan te passen. Het bedrijf wil dat doen in samenspraak met de buurt en nodigt daarom iedereen uit op maandag 8 mei om 19.30 uur. De infovergadering vindt plaats bij Hermans-Vermeulen in de Langstraat 96 in Tongerlo.

Blijven kerken kerken? Open avond op woensdag 17 meiOok in onze gemeente zijn de gesprekken bezig over de toekomst van de zeven parochiekerken en twee kapellen. Op woensdag 17 mei om 20.30 uur is er daarom in de parochiekerk van Oosterwijk in de Kerkhofstraat een open avond voor alle geïnteresseerden. Vooraf is er nog een bijeenkomst met de leden van de kerkbesturen van de zeven parochies van Westerlo.

Alle gemeenten moeten van de Vlaamse overheid, samen met de lokale kerkelijke overheden, een kerkenbeleidsplan opmaken voor de gemeente. Dat plan moet leiden tot een langetermijnvisie op de plaatselijke parochiekerken.

Dienst wonen en patrimonium gemeentehuis [email protected] - 014 53 91 29

Vormselvieringen in 2018Het vormsel is voor heel wat kinderen en hun ouders een belangrijke feestdag. Dit jaar vinden de vormselvieringen nog plaats in de eigen parochiekerk, volgend jaar gebeurt dat om organisatorische redenen voor zes van de zeven dorpen in de kerk van Oosterwijk op zaterdag 14 april om 9.30 uur voor de kinderen van Voortkapel en Heultje, om 11.30 uur voor Westerlo en Zoerle-Parwijs en om 15 uur voor Oosterwijk en Oevel. De kinderen van Tongerlo houden hun vormselviering op zaterdag 7 april om 15 uur in de kerk van Tongerlo.

www.federatiewesterlo.be

Hulp bij het invullen van je belastingsbrief donderdag 18 en dinsdag 30 meiDe FOD Financiën heeft zitdagen in het gemeentehuis in de Boerenkrijglaan 61 in Westerlo op donderdag 18 en dinsdag 30 mei van 9 tot 12 en van 13.30 tot 15 uur. Daar kan je terecht voor hulp bij het invullen van je belastingbrief. Ook in de belastingkantoren in de Belgiëlaan 31 in Herentals en in de Werft 65 in Geel helpen ze je graag verder. In mei kan dat elke werkdag van 9 tot 12 uur, in juni van 9 tot 15 uur.

Breng alle documenten mee die kunnen helpen bij het invullen van je aangifte zoals alle inkomstenfiches van 2016, betalingsbewijzen van kinderopvang en het bewijs van pensioensparen. Gehuwden en wettelijk samenwonenden laten het best hun partner op voorhand de aangifte ondertekenen. Ook je aanslagbiljet van vorig jaar is een nuttig hulpmiddel.

FOD Financiën 02 572 57 57 www.taxonweb.be

Kom Op Tegen Kanker

zoekt vrijwilligers

De opbrengst van de toog op de Happy

Shopping Days, de vernieuwde Westelse braderij,

gaat dit jaar integraal naar Kom Op Tegen Kanker.

En daarom zijn de mensen van Plant-de-toekomst

nog op zoek naar vrijwilligers om de toog te

bemannen op zaterdag 1 juli van 13 tot 1 uur.

Wil je meehelpen? Laat het weten op

[email protected].

Page 3: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

3

De actie Westerlo Opgeruimde Gemeente is een maand ver en vooral in Oosterwijk en Voortkapel begin je de resultaten ervan te zien! De volgende weken verplaatst de actie zich naar Heultje. Straat per straat pakt de technische dienst Westerlo Opgeruimde Gemeente aan.

Op het programma staat: zwerfvuil opruimen, plantsoenen hakken en wieden, goten en boordstenen afranden, verkeersborden, distributiekasten en straatmeubilair kuisen, goten en verhardingen vegen en mos- en onkruidvrij maken, scheve palen rechtzetten, vervaagde verkeersborden vervangen en bermen opvullen.

Is dat niet het werk van alle dagen, hoor ik je zeggen? Ja. Het is inderdaad de taak van de gemeente om ervoor te zorgen dat alles proper en netjes blijft. Maar net zoals thuis is er af en toe wel een grotere schoonmaak nodig. En daar zijn we nu mee bezig. En dat in alle vierhonderd straten van Westerlo, van april tot oktober. En uiteraard moet ook het gewone onderhoud van onze gemeente blijven voortgaan. Zodat we samen trots kunnen zijn op Westerlo, Parel van de Kempen!

Westerlo Opgeruimde Gemeente is niet alleen een opruimactie, maar ook een sociaal en cultureel project. Zo zijn we op zoek naar straatverantwoordelijken. Dat zijn mensen met een speciaal oog voor al wat beter kan in hun straat en voor hun buren. Niet om te loeren of buren te ambeteren, maar om op een positieve manier bij te dragen aan het welzijn van de buurt. Ben je zo iemand? Geef dan je naam op via [email protected] of 014 53 92 41.

Het culturele luik van Westerlo Opgeruimde Gemeente gaat over opgeruimde, in de betekenis van blije, mensen. Heel de zomer door kan je naar heel wat leuke activiteiten en in elk dorp zijn er ook zomerwandelingen om je dorp nog beter te leren kennen. Je hoort er de volgende weken en maanden zeker meer over!

En niet vergeten! Op zaterdag 6 mei houden heel wat verenigingen, buren en vrijwilligers een extra zwerfvuil-opruimactie in alle dorpen van Westerlo. Alvast heel veel dank aan alle helpende handen!

EN ALLEMAAL SAMEN

Guy Van Hirtum burgemeester

Page 4: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

4

SPROOKJESBOS

Opendeurdag in het Sprookjesbos op zondag 7 meiOp zondag 7 mei zet het Sprookjesbos aan het Boswachtershuis de poorten groot open. Vooral kinderen tot 10 jaar kunnen er een leuke namiddag beleven. Kom binnen langs de kasteelpoort en ontdek de vele nieuwigheden tijdens de wandeling in het Sprookjesbos.

In het bos kom je sprookjesfiguren, een gekke clown, een bosgodin, een peperkoeken huisje, een reuzenlaars en nog veel andere verrassingen tegen. Er is ook een zwiermolentje en kinderen kunnen eendjes vissen. En van al dat spelen en wandelen krijg je natuurlijk honger. Voor elk ingeschreven kind is er een pannenkoek.

Je kan je sprookjespakket met kaboutermuts voor de sprookjeswandeling al op voorhand kopen bij Toerisme Westerlo in de Sint-Lambertusstraat 4 in Westerlo. Dat is voordeliger en dan moet je ook niet meer aanschuiven op zondag 7 mei. Het pakket kost 3,50 euro.

Wil je toch de dag zelf inschrijven? Dat kan aan Jeugdherberg Boswachtershuis in de Papedreef 1 in Westerlo tussen 13.30 en 15 uur. Je betaalt 5 euro per kind. Parkeren kan op de parking tussen het zwembad en de bib.

www.toerismewesterlo.be

TIP!KOOP VOORAF JE

SPROOKJESPAKKET BIJ TOERISME

WESTERLO

Page 5: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

5

TOERISME

Van mei tot september fietszoektocht en wandelzoektocht in WesterloToerisme Westerlo organiseert elk jaar een fietszoektocht en een wandelzoektocht. De tochten brengt je langs heel wat mooie plekjes in de gemeente. Als je goed oplet onderweg kan je de vragen zonder problemen oplossen. Deelnameformulieren kan je gratis krijgen bij Toerisme Westerlo.

Breng je ingevulde formulier voor 1 oktober binnen bij Toerisme Westerlo in de Sint-Lambertusstraat 4. Je maakt dan kans op mooie prijzen. Uit alle juist ingevulde antwoordformulieren worden de winnaars getrokken.

Benieuwd naar de geschiedenis van de abdij van Tongerlo?Tot eind september kan je elke zondag met een gids op stap in de abdij van Tongerlo. Tijdens een wandeling over het binnenplein vertelt de gids de boeiende geschiedenis van de eeuwenoude abdij. Je komt ook meer te weten over het leven van de norbertijnen. Aansluitend kan je tegen groepstarief het da Vincimuseum bezoeken. Daar hangt de meest getrouwe replica van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Deze replica is sinds 1545 in het bezit van de abdij.

Afspraak elke zondag om 14.30 uur aan de ingangspoort. Voor volwassenen bedraagt de prijs 2 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de rondleiding gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig.

www.toerismewesterlo.be

cadeauTIP!

Page 6: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

6

MERODEFESTIVAL

Boer!BOER! is de kindervoorstelling van Lennaert Maes en Andries Boone en gaat in première op het Merodefestival. Lennaert en Andries brengen hun gitaar, mandoline en riek mee.

Het wordt jodelen op de boerderij want de ene boer is de andere niet. De ene is een boer omdat hij groenten op het veld laat groeien en goed voor de dieren zorgt. De andere is een boer omdat hij blikjes op de grond smijt, boeren laat en onvriendelijk is. Kunnen boeren iets van elkaar leren?

Er zijn voorstellingen om 13.30 en 15.30 uur. Tickets kosten 8 euro.

Merodefestival aan Beddermolen op zaterdag 27 meiTijdens het Hemelvaartweekend is het Merodefestival te gast in Tongerlo. Op zaterdag 27 mei is er een muzikale kindernamiddag en een avondconcert aan de Beddermolen in de Molenwijk 72.

Tickets zijn te koop via www.merodefestival.be.

Le Rêve de FloMichel Godard maakt al decennia verrassende muziek met tuba, serpent en bas. Gitarist Kevin Seddiki is bekend in de jazzwereld. Le Rêve de Flo is hun nieuw kwartet met Maarten Decombel op fluit en Stefan Bracaval op gitaar. Jazz, wereldmuziek of oude muziek? Chemie op het podium verzekerd!

Het optreden begint om 20 uur. Tickets kosten 18 euro.

Page 7: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

7

BIB

Digiklap op zaterdag 20 meiVragen over de werking van je smartphone, je tablet of pc? Tijdens de maandelijkse Digiklap in de bib kan je daarmee terecht bij de vrijwilligers van het Repair Café in de bib in het Kasteelpark 5 in Westerlo. De Digiklap vindt plaats op zaterdag 20 mei van 10 tot 12 uur

Een jaar lang uitlenen voor maar 5 euroVanaf 1 juni betaal je lidgeld als je boeken wil uitlenen in de bib. Dat lidgeld bedraagt 5 euro. In ruil zijn de laatste bestaande uitleentarieven voor dvd's afgeschaft. Ook de hogere boetetarieven voor cd's en dvd's (0,20 tot 0,40 euro) bestaan niet langer. Ben je te laat, dan bedraagt het tarief altijd 0,10 euro per dag per uitgeleend stuk.

Voor 5 euro kan je twaalf maanden lang alle boeken, tijdschriften, strips, cd's, dvd's,... gratis uitlenen en verlengen. Het jaarlidmaatschap telt vanaf de dag dat je als bibgebruiker langs de infobalie komt en je lidmaatschap vernieuwt. Er zijn ook miniabonnementen van 2 euro voor wie maar een keer naar de bib komt. Jongeren tot 19 jaar moeten geen lidgeld betalen. Sta je meer dan 2 euro in min? Dan kan je niet uitlenen of verlengen, ook niet online.

Vierduizend nieuwe boekenDe bib investeert elk jaar meer dan 60 000 euro aan nieuwe boeken, ook dit jaar is er 63 400 euro voor de uitbreiding van de collectie. Daarmee koopt men ongeveer vierduizend nieuwe titels. De hele collectie van de bib telt op dit moment 96 000 boeken, tijdschriften, strips, dvd's en cd's. Keuze genoeg dus voor de meer dan zevenduizend actieve leners.

In 2016 kwamen zij bijna 70 000 keer naar de bib, goed voor 255 000 uitleningen.

De bib koopt haar boeken bij Standaard Boekhandel, Medio Europe en Boekhandel De Oude Linden.

Bibkaffe

Wil je er even tussen uit? Zin in een babbeltje? Welzijnsschakels

serveert weer heerlijke koffie in de bib op de Bibkaffe.

Iedereen welkom op dinsdagen 2, 16 en

30 mei van 14 tot 16 uur.

Voorleeskwartiertjes op woensdag 31 meiAlle luisterende oren van 2,5 tot 7 jaar zijn welkom op woensdag 31 mei om 14 uur. De deuren staan open voor kleine ridders en prinsessen! We gaan op zoek naar spannende verhalen. De toegang is gratis. Spring gerust binnen.

Page 8: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

8

CULTUUR

Tentoonstelling kalligrafie Loredana Zega tot 21 meiTot 21 mei stelt de Sloveense kalligrafe Loredana Zega tentoon in het gemeentehuis in de Boerenkrijglaan. Loredana won vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo.

Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke creatieve energie. Als kind was ze al gebeten door de schrijfmicrobe. De liefde voor de letters werd alleen maar groter toen ze zich toelegde op de kalligrafie. Ze volgde masterclasses in Engeland, kreeg internationale erkenningen, begeleidt stages en cursussen en stelt haar werk wereldwijd ten toon.

De tentoonstelling is open tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdagen en zondagen van 14 tot 16.30 uur.

www.kaligrafija.org

Slagwerk in de kijker zaterdag 13 meiSlagwerk in de kijker. Dat is het opzet van dit optreden van de Yellow & Westel Nuts, de slagwerkklassen van de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Geel en Westerlo.

Op het programma staan solo's voor kleine trommel, pauken, drum, vibrafoon en marimba en concerto's, begeleid door slagwerkensembles.

Het optreden vindt plaats op zaterdag 13 mei om 20 uur in De Zoerla, Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs. De toegang is gratis.

Tentoonstelling Stefanie Wellens 23 mei tot 5 juniEen wit kleed dat symbool staat voor de onschuldige geboorte. Dat is waarmee Stefanie Wellens start. Verschillende leeftijdsgroepen beschilderen daarna het kleed. De kleuren symboliseren het verloop van het leven. Stefanie Wellens volgt Vrije Beeldende Kunst in Diest. Voor haar eindwerk Kunst op weg toont ze de beschilderde jurken. Het resultaat kan je zien op de tentoonstelling in de kapel van het gemeentehuis, en dat van 23 mei tot 5 juni tijdens de kantooruren.

Maak je graag kennis met Stefanie? Dat kan tijdens de opening van de tentoonstelling op dinsdag 23 mei om 19 uur.

Page 9: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

9

CULTUUR

De Improfeten op vrijdag 2 juniGeen script, geen voorbereiding, geen afspraken! Maar theater waar men creëert op het moment zelf: de personages, de dialogen, het decor, de actie, de emoties, de muziek en het verhaal. Dat zijn De Improfeten. De show start met suggesties uit het publiek. De rest is improvisatie. Geen korte improvisatiespelletjes maar een uniek avondvullend verhaal, dat zich voor je ontvouwt, en dan nooit meer opnieuw...

Het ongeschreven verhaal van Improfeten Christophe Stienlet, Tom Saeys, Jeron Dewulf, Jan Buermans en Michael Taeymans komt op vrijdag 2 juni naar De Zoerla. De voorstelling start om 20 uur. Tickets kosten 16 euro. Je kan ze bestellen via het e-loket op www.westerlo.be en bij het onthaal in het gemeentehuis.

cultuurdienst gemeentehuis [email protected] - 014 53 92 00

Vier zeventigers bundelden hun jeugdverhalenIn hun boek Zoelse Zielen vertellen zeventigers Louis Van Calster, Don Steurs, Jos Vermeulen en Louis Laeremans grappige en boeiende verhaaltjes uit hun kindertijd in Zoerle-Parwijs.

Je kan het boek kopen bij de auteurs zelf. Het kost 16 euro. Bestellen kan op 0493 53 06 82 en in Domein Den Asberg, Asberg 28 in Zoerle-Parwijs.

Poëzie in Westerlo

Een poëzieproject in Westerlo, een aantal cultuurliefhebbers kijkt er al jaren naar uit. En

in het najaar is het zo ver. In samenwerking met de bib en de cultuurdienst zullen er op heel wat unieke plaatsen in het centrum en op de vitrines en inkomdeuren van winkels luchtig aangepaste

gedichten te lezen zijn, die een glimlach tevoorschijn toveren. Kom gerust wat

dichter, dichter!

NIEUW

Page 10: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

10

MUZIEK

Tongels Dorpsfeest op 13 en 14 meiMet headliners als Natalia, Willy Sommers, Cleymans en Vangeel en Get Ready op twee podia in Tongerlodorp en een tentfuif op zaterdag mag het Tongels Dorpsfeest weer heel wat volk verwachten. Er is geen voorverkoop. Betalen doe je aan de kassa: 10 euro op zaterdag, 5 euro op zondag. Met je polsbandje van zaterdag kan je gratis binnen op zondag.

zaterdag 13 mei vanaf 17 uurOkselvocht - Natalia - Festeyn - The Batsons - Fenix Tongerlo Tush

zondag 14 mei vanaf 14 uurShake - Willy Sommers - Jelle Cleymans en Jonas Vangeel - Pig Bag Army - Casablanca Carambol Company - Get Ready Diamonds On The Rocks - Mellow Yellow

www.tongerloleeft.be

Fandag Sasha & Davy zondag 11 juniDavy Gilles kennen we van De Romeo’s, Sasha Rosen van musicals en openluchtspektakels in Westerlo. Samen vormen ze het popduo Sasha & Davy. Tijdens een groot concert met liveband brengen ze hun grootste hits, een aantal covers en nummers van hun nieuwe album Leef en Lach. Nadien neemt het koppel uitgebreid de tijd om met iedereen op de foto te gaan. Een middag voor jong en oud op zondag 11 juni vanaf 15 uur in de Zoerla.

Tickets kosten 15 euro in voorverkoop. Je kan ze kopen via [email protected] en bij bakkerij ’t Carreeke in de Jaak Lemmenslaan 26 in Zoerle-Parwijs.

Page 11: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

11

JEUGD

Let The Games Begin donderdag 18 meiInfosessie voor ouders van gamersGamen is niet meer weg te denken, bijna iedereen doet het wel eens. Ouders willen vooral dat hun kinderen er plezier aan beleven, maar hebben ook heel wat vragen.

Bert Gielen vertelt waarom gamen leuk is en hij geeft antwoorden op vragen zoals: 'Hoe kan je kinderen helpen om op een goede manier te gamen?', 'Hoe praat je met kinderen over gamen?' en 'Hoe geef je het goede voorbeeld, stel je de juiste grenzen en hou je toezicht waar nodig?'

Let The Games Begin vindt plaats op donderdag 18 mei om 20 uur in de bib in het Kasteelpark 5 in Westerlo. De sessie is gratis, je moet je wel op voorhand inschrijven bij de jeugddienst. Een organisatie van de gemeente, de plaatselijke Gezinsbond, Childfocus en het Huis van het Kind Herselt-Hulshout-Westerlo.

jeugddienst gemeentehuis [email protected] - 014 53 92 07

Gezinsuitstap naar Movie Park Germany donderdag 25 meiHeb je zin om je met je gezin een dag onder te dompelen in de filmwereld? Ga dan mee op gezinsuitstap naar Movie Park in Duitsland op donderdag 25 mei. Inschrijven voor deze supercoole uitstap kan bij de jeugddienst.

Zorg dat je om 7.45 uur op de parking van KVC Westerlo in de Merodedreef 189 staat. Om 8 uur vertrekt de bus. Om 18 uur verzamelen we terug aan de bus om huiswaarts te keren. De prijs (toegangsticket en busvervoer) is 22,50 euro voor volwassenen, 15 euro voor kinderen van 4 tot 12 jaar en 5 euro voor kinderen tot 3 jaar.

Movie Park Germany heeft vijf themagebieden met verschillende attracties. Tussen de attracties door kan je er ook genieten van shows van SpongeBob, de Ninja Turtles en Meet The Stunt Crew. De shows duren ongeveer 30 minuten.

jeugddienst gemeentehuis [email protected] 014 53 92 07

NIET

VERGETEN!

Kinderouderyoga in

Sportpark De Beeltjens

op woensdag 3 mei

Page 12: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

12

ZOMERVAKANTIE AL AAN HET PLANNEN?

In de week van 8 mei krijgen alle Westelse schoolkinderen in school een brochure met het zomeraanbod voor kinderen en jongeren. Je vindt de brochure dan ook op www.westerlo.be, in de bib, het sportpark en het gemeentehuis.

za 1/7 Kindermarkt op Happy Shopping Days Westerlo Centrum l 14.30-16.30 uur

za 1/7 Optreden Ketnetband op Happy Shopping Days Westerlo Centrum l 17-18.15 uur

ma 3-vr 7/7 Kinderclub voor kleuters in Tongerlo

ma 10-vr 14/7 Kinderclub voor kleuters in Tongerlo (niet op 11/7)

wo 12-vr 14/7 Kleutersportkamp l geboren in 2011-2012 l 9-12.30 uur l 18 euro

ma 24-vr 28/7 Kinderclub voor kleuters in Tongerlo

ma 31/7-vr 4/8 Kinderclub voor kleuters in Tongerlo

ma 7-vr 11/8 Kinderclub voor kleuters in Tongerlo

ma 21-vr 25/8 Kleutersportkamp l geboren in 2011-2012 l 9-12.30 uur l 30 euro

ma 21-vr 25/8 Kinderclub voor kleuters in Tongerlo

ma 28-do 31/8 Kinderclub voor kleuters in Tongerlo

za 1/7 Kindermarkt op Happy Shopping Days Westerlo Centrum l 14.30-16.30 uur

za 1/7 Optreden Ketnetband op Happy Shopping Days Westerlo Centrum l 17-18.15 uur

zo 2/7 Op Stap met Stabbel l 8-15 uur l 3 euro

ma 3-vr 7/7 Omnisportkamp l geboren in 2005-2010 l 9-16 uur l 55 euro

ma 3-vr 7/7 Speelpleinwerking l 9-16 uur l 6-14 jaar

wo 5-vr 7/7 Surf & zeildriedaagse in Mol l geboren in 2001-2007 l 10-15 uur l 80 euro

ma 10-vr 14/7 Ponykamp l geboren in 2003-2009 l 9-12 uur l 70 euro

ma 10-vr 14/7 Speelpleinwerking (niet op 11/7) l 9-16 uur l 6-14 jaar

ma 10-vr 14/7 Circus en outdoor in Herentals l geboren in 2001-2007 l 9-16 uur l 75 euro

wo 12-vr 14/7 Visdriedaagse in Westerlo l geboren in 2001-2008 l 10-15 uur l 36 euro

do 13-vr 14/7 Vistweedaagse in Grobbendonk l geboren in 2001-2007 l 10-15 uur l 25 euro

do 20/7 Lasershooten en zwaardspelen in Kessel l geboren in 2001-2007 l 9-16 uur l 35 euro

ma 24-vr 28/7 Speelpleinwerking l 9-16 uur l 6-14 jaar

ma 31/7-vr 4/8 Speelpleinwerking l 9-16 uur l 6-14 jaar

KLEUTERS

6TOT

16 JAAR

Page 13: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

13

ZOMERVAKANTIE AL AAN HET PLANNEN?

wo 2-vr 4/8 Sportdriedaagse voor personen met ???? in Heist-op-den-Berg l 6 jaar en ouder 9-16 uur l 42 euro

ma 7-vr 11/8 Omnisportkamp l geboren in 2005-2010 l 9-16 uur l 55 euro

ma 7-vr 11/8 Speelpleinwerking l 9-16 uur l 6-14 jaar

wo 9/8 Adventure & Watersportfun in Meer l geboren in 2001-2007 l 10-15 uur l 35 euro

wo 16/8 Judo en atletiek voor kinderen met ADHD in Herentals l geboren in 2005-2009 9-16 uur l 15 euro

do 17/8 Zwemmen en circus voor kinderen met ASS in Herentals l geboren in 2005-2009 9-16 uur l 15 euro

do 17-vr 18/8 Vistweedaagse in Olen l geboren in 2001-2007 l 10-15 uur l 25 euro

vr 18/8 Paard en natuur voor kinderen met ASS of ADHD in Herentals l geboren in 2005-2009 9-16 uur l 15 euro

ma 21-vr 25/8 Speelpleinwerking l 9-16 uur l 6-14 jaar

wo 23-vr 25/8 Watersportdriedaagse in Mol l geboren in 2001-2007 l 10-15 uur l 80 euro

ma 28-do 31/8 Speelpleinwerking l 9-16 uur l 6-14 jaar

wo 5/7 Jonggedoe Karting l 13-16.30 uur

za 8/7 YOU(th)DAY aan Beddermolen met workshops en optredens (vanaf 19.30 uur) 14-18 uur l 2 euro

vr 25/8 Jonggedoe Citygame naar Leuven l 11.20-18.30 uur

6TOT

16 JAAR

ENKEL VOOR

+12

HOE INSCHRIJVEN?Info over het programma

en inschrijven vind je in de zomervakantiebrochure en op

www.westerlo.be

Ook bij Sporta kan je terecht voor heel wat

vakantiekampen in eigen gemeente. Meer info op www.sportakampen.be

Page 14: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

14

SPORT

EXTRA WATERPRET IN ZWEMBAD DE

BEELTJENSFamiliebad

zondag 14 mei van 10 tot 13 uur

Pretbad zaterdag 20 en woensdag 24 mei

van 14 tot 16.30 uur

Abdijentocht Tongerlo-Herselt-Averbode donderdag 25 meiDe Abdijentocht is voor lopers en wandelaars een traditie op Hemelvaartsdag. Op donderdag 25 mei vertrekken de deelnemers in het Sportacentrum aan de abdij van Tongerlo. Door de bossen van Westerlo, Herselt en Scherpenheuvel-Zichem gaat het naar de finish aan Domein De Vijvers in Averbode.

Het parcours van 16 kilometer loopt door de bossen tussen de abdijen van Tongerlo en Averbode. Wandelaars starten tussen 8 en 11 uur in Tongerlo. Lopers vertrekken om 15 uur. Geregeld zijn er voor de deelnemers gratis pendelbussen tussen De Vijvers in Averbode en Tongerlo.

Inschrijven voor de Abdijentocht kan op www.abdijentocht.be en de dag zelf in het Sportacentrum in Tongerlo. Deelnemen kost 10 euro voor wandelaars. Lopers betalen 15 euro tot 10 mei en 18 euro na 10 mei. Inwoners van Westerlo krijgen 1 euro korting bij voorinschrijving.

www.abdijentocht.be

Zet je foto op de zomertramMensen nemen smartphones mee als ze gaan sporten, bijvoorbeeld als handige trackers of om video's van work-outs te bekijken, maar ook om foto's te maken tijdens het sporten.

Heb jij een foto gemaakt tijdens het sporten en wil je die graag met heel de wereld delen? Upload je foto dan op https://www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer/jouw-foto-op-de-tram en wie weet staat ze binnenkort als reclame op een tram in Gent of Antwerpen.

Sporters beleven meerHeb je iets leuks, moois of speciaal meegemaakt tijdens het sporten? Een overstekend hert tijdens het mountainbiken? Een prachtige zonsondergang bij het lopen? Of je gewoon een breuk gelachen tijdens het sporten met vrienden? Maak er een foto van en deel ze via Twitter, Instagram of Facebook met de hashtags #Sportersbelevenmeer #Westerlo.

Als meer dan honderd sporters deze hashtags gebruiken is een van de uitdagingen vervuld waaraan Westerlo moet voldoen om de #Sportersbelevenmeer-award in de wacht te slepen.

www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer

Page 15: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

15

Samen nadenken over zorgzaam ouder worden op zondag 21 meiDe gemeente Westerlo is daarom op zoek naar inwoners die mee willen nadenken over hoe we onze woongewoonten kunnen breken. Op zondag 21 mei zijn er drie sessies om dat samen uit te zoeken:

voor Voortkapel en Oosterwijkvan 9.30 tot 11.30 uur in de Polyvalente zaal in de Stijn Streuvelsstraat 11 in Voortkapel

voor Westerlo, Zoerle-Parwijs en Heultjevan 12.30 tot 14.30 uur in De Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs

voor Oevel en Tongerlovan 15.30 tot 17.30 uur in De Biekorf in de Sint-Michielsstraat 8 in Oevel

We luisteren en denken samen na over wonen en zorg vandaag en in de toekomst. Wat waardeer je aan wonen in Westerlo en in je eigen dorp? Hoe wil je hier oud worden? Hoe moet de toekomst eruit zien?

Op 10 juni volgen er ook nog bezoeken aan alternatieve woonvormen en in het najaar zitten we opnieuw rond de tafel om suggesties en acties op te lijsten.

Dienst wonen en patrimonium gemeentehuis [email protected] - 014 53 91 29

GEWOONTEBREKER

Zorgzaam ouder worden, we hebben een gewoontebreker nodigHoe kan je je woning eenvoudig aanpassen als je zorg nodig hebt? Zijn er veel zorgvoorzieningen in de buurt? Ook als je niet meer zo goed te been bent? Hoe kunnen we onze gewoonten veranderen zodat we samen oud kunnen worden in een

fijne omgeving met voldoende zorg? Allemaal uitdagingen die een mentale verandering vragen, een breuk met onze huidige woongewoonten. Met het project Gewoontebreker zoekt de provincie Antwerpen het samen met Nijlen, Wijnegem, Malle en Westerlo ter plaatse uit.

In de Gewoontebreker brengen we netwerken en voorzieningen in kaart, onderzoeken we hoe inwoners oud willen worden in de gemeente én staan we stil bij trends en ontwikkelingen.

Page 16: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

16

SENIOREN

Workshop internetbankieren op woensdag 3 meiIn deze infosessie tonen we de mogelijkheden van bankieren via internet en leggen we stap voor stap uit hoe je met je computer veilig de stand van je rekeningen kan bekijken en overschrijvingen kan doen. We tonen ook handige hulpmiddelen zoals Doccle en Zoomit. Daarmee kan je facturen digitaal ontvangen en betalen. Verder gaan we dieper in op de werkwijze van bank-apps voor smartphone en tablet en leren we je mobiel betalen met de Bancontant-app.

De workshop internetbankieren vindt plaats op woensdag 3 mei van 13.30 tot 15.30 uur in Lokaal Dienstencentrum TerHarte in de Verlorenkost 22 in Westerlo. Deelnemen kost 3 euro.

[email protected] - 014 53 87 87

Herdenking Bevrijdingsdag maandag 8 meiElk jaar op 8 mei herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op maandag 8 mei om 14.30 uur is er een viering in de kerk van Westerlo.

Nadien volgt een bloemenhulde aan het Monument van de Gesneuvelden op de Grote Markt en aan het Monument van de Politieke Gevangenen in de Nieuwstraat. Je kan mee eer betonen door die dag de Belgische vlag uit het raam te hangen.

Infosessie over levenseinde en wilsverklaring dinsdag 16 meiIn deze gratis infosessie maken we je wegwijs over euthanasie, orgaandonatie en over wilsverklaringen om je levenseinde te regelen. Want wat is euthanasie en hoe is het wettelijk kader geregeld? Welke vormen van palliatieve zorg bestaan er? Wat is een negatieve wilsverklaring? Wat als je zelf niet meer kan beslissen? Wat doe je met voorafgaande wilsverklaringen? Hoe kan je een orgaandonatie regelen? En wat moet je doen als je je lichaam aan de wetenschap wil schenken na je dood,

De infosessie vindt plaats op dinsdag 16 mei om 14.30 uur in Lokaal Dienstencentrum TerHarte in de Verlorenkost 22 in Westerlo. Inschrijven kan bij het onthaal van TerHarte.

[email protected] en 014 53 87 87

Centrale Raad Vaderlandslievende Verenigingen heeft nieuwe voorzitterKen je de Centrale Raad van Vaderlandslievende Verenigingen? Dat is de overkoepelende raad van alle oud-strijdersbonden uit de zeven Westelse dorpen. De Centrale Raad heeft sinds kort een nieuwe voorzitter: Harri Verbraecken. Ook enkele andere bestuursfuncties zijn opnieuw ingevuld.

Samen met heel wat sympathisanten houden ze de herinnering aan de oud-strijders van de twee wereldoorlogen levendig. Ze doen dat door mee herdenkingen te organiseren op Bevrijdingsdag 8 mei, de Nationale Feestdag op 21 juli en Wapenstilstand op 11 november.

Page 17: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

17

SENIOREN

NIET VERGETEN!

Sporteldag op

zaterdag 6 mei

Bierproeverij op dinsdag 16 mei Op dinsdag 16 mei om 19 uur kunnen levensgenieters met een hart voor mens en milieu terecht op een bierproeverij van biologische bieren uit de hele wereld in Lokaal Dienstencentrum TerHarte. Het wordt een echte Tournée Mondiale, het moet inderdaad niet altijd een Tournée Minérale zijn.

Deelnemen kost 3 euro, inschrijven kan bij het onthaal van TerHarte in de Verlorenkost 22 in Westerlo. Je moet minstens 16 jaar zijn voor deze workshop.

[email protected] - 014 53 87 87

Te voet naar Scherpenheuvel vrijdag 26 meiOp vrijdag 26 mei gaat de seniorenraad te voet naar Scherpenheuvel. De voettocht start om 8 uur met een ontbijt in de cafetaria achter het gemeentehuis. Om 9 uur gaat het richting Scherpenheuvel. Om 14 uur komen ze samen aan de Basiliek in Scherpenheuvel voor een groepsfoto. Om 16 uur vertrekt een bus aan de Mariahal terug richting Westerlo.

Deelnemen kost 5 euro, inclusief ontbijt en bus. Inschrijven kan tot vrijdag 19 mei in de cafetaria achter het gemeentehuis.

Dansnamiddag met Herman en Denise donderdag 1 juniVoor een leuke dansnamiddag met senioren uit de buurt moet je op donderdag 1 juni vanaf 13.30 uur in Lokaal Dienstencentrum TerHarte zijn. De toegang is gratis. De muziek is van Herman en Denise.

De chachacha of de jive, een ballroomdans of een polonaise. Met je echtgenoot, je zoon of dochter of je buurvrouw? Het maakt

niet uit. Zolang je maar komt dansen, net zoals vroeger? Want dansen is bewegen.

Maar dan veel leuker! In het najaar zijn er ook nog twee vervolgnamiddagen.

MILIEU

Vuurke stook in de tuin? Ga voor het gezonde alternatiefDe milieuwetgeving is duidelijk: afval verbranden in open lucht is verboden. Het verbod geldt voor het verbranden van papier, plastic, piepschuim, autobanden en andere rommel, maar ook voor GFT, houtafval en groenresten. Barbecueën of sfeerverwarming mag uiteraard wel.

Voor alle soorten afval bestaan gezonde milieuvriendelijke oplossingen. Goed sorteren en selectief inzamelen is al een goede start. Het meeste ingezamelde afval wordt gerecycleerd. Wat niet meer bruikbaar is, verwerkt men in afvalverbrandingsinstallaties met rookgaszuivering en energierecuperatie.

Sorteren is goed, maar preventie is nog beter. Enkele tips om afval te voorkomen:• Plak een antireclamesticker op je

brievenbus en je hebt meteen veel minder oud papier. Gratis af te halen in de bib en op het gemeentehuis.

• Kies voor vaste planten en struiken die langzaam groeien. Het betekent ook minder onderhoud.

• Veel tuinafval kan je zelf composteren.

• Snoeihout kan je hakselen. De snippers strooi je tussen de planten. Zo vermijd je ook onkruid.

• Met dikkere takken kan je een mooie takken-wal als omheining maken. Je zorgt zo ook voor een schuilplaats voor kleine dieren en dus voor meer biodiversiteit.

www.stookslim.be

Page 18: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

18

MILIEU

Laat je putwater analyseren voor 30 juniPutwater is kwetsbaar voor verontreiniging door bacteriën, zware metalen en bestrijdingsmiddelen. De vervuiling kan komen van de landbouw, de industrie of een lekkende stookolietank, riool of beerput in de buurt. Sommige schadelijke stoffen zijn ook van nature aanwezig in de bodemlagen. Zo zit er in de Kempense bodem een verhoogde concentratie van het kankerverwekkende arseen.

Zelfs al oogt je putwater helder, ruikt het niet slecht en smaakt het lekker, dan nog vermijd je best alle consumptie. Via www.wateruitjeput.be weet je na enkele eenvoudige vragen aan welke normen jouw putwater moet voldoen. Krijg je via de online tool het advies om je putwater te laten analyseren? Dan kan je tot 30 juni meteen terecht bij het Provinciaal Instituut voor de Hygiëne (PIH). Voor 74,37 euro komen ze langs en analyseren ze je putwater op een aantal cruciale parameters.

www.wateruitjeput.be

Steek je kop niet in ‘t zand...Weet jij welk grondwater uit je put komt?doe de online test op www.wateruitjeput.be

Nieuwe groepsaankoop groene stroom en gasDe provincie Antwerpen organiseert al enkele jaren een groepsaankoop voor groene stroom. Inschrijven daarvoor kan via www.samengaanwegroener.be en bij het onthaal op het gemeentehuis in de Boerenkrijglaan. Breng de eindafrekening van je gas- en/of elektriciteitsfactuur zeker mee. Ook als je vorig jaar meedeed, moet je opnieuw inschrijven. Inschrijven kan tot 10 oktober. Eind oktober krijg je dan een persoonlijk voorstel.

SCHRIJF

JEZELF IN!

Infomoment over nieuwe generatie droge batterijen op donderdag 11 meiOp donderdag 11 mei om om 20 uur is er in het gemeentehuis een gratis infomoment over droge batterijen. Je komt er alles te weten over de ontwikkeling en de toekomst van deze nieuwe generatie batterijen.

milieudienst gemeentehuis - [email protected] - 014 53 91 70

Page 19: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

19

Workshop mandenvlechtenOp zaterdag 20 mei van 10 tot 16 uur kan je in Kamp C in de Britselaan 20 in Oosterwijk meedoen aan een workshop mandenvlechten.

Je leert er alles over het sorteren, weken en vlechten van een ronde mand en je krijgt de mogelijkheid om de mand zo ver mogelijk af te werken zodat je ze achteraf ook kan gebruiken. Vlechten maar!

Meedoen kost 60 euro, inclusief broodjes 's middags. Inschrijven kan via [email protected] en 014 27 96 50.

MILIEU

Minder zwerfkatten, minder hinderZwerfkatten zorgen regelmatig voor hinder en roepen vragen op over volksgezondheid. Tegelijkertijd verwachten heel wat mensen dat het probleem diervriendelijk, maar ook effectief aangepakt wordt. De gemeente heeft daarom een overeenkomst met het dierenasiel van Aarschot. Zo wil ze het aantal zwerfkatten beperken door ze te steriliseren of te castreren.

Hoe gaan we te werk?Zit er een verwilderde zwerfkat die duidelijk geen menselijk contact gewoon is bij jou in de buurt? Dan kan je bij de milieudienst op het gemeentehuis een toelating krijgen om ze te laten behandelen. Je kan er ook een vangkooi lenen. Die mag je twee weken houden in ruil voor een waarborg van 15 euro. Zodra je de zwerfkat gevangen hebt, komt een medewerker van de Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming (VVDB) de zwerfkat ophalen. De lege vangkooi breng je terug naar het gemeentehuis. Een dierenarts van het asiel onderzoekt en castreert of steriliseert de zwerfkat. De zwerfkat krijgt na de behandeling een inkeping in het linkeroor.

Dieren die te ziek zijn, laat men inslapen. Na behandeling biedt het asiel de zwerfkatten aan ter adoptie. Als er onvoldoende opvangplaats is in het asiel, wordt de zwerfkat op een andere locatie dan de plaats van vangst teruggeplaatst in Westerlo.

Heb je zelf een kat als huisdier?Is jouw kat gesteriliseerd of gecastreerd? Dan draag je een steentje bij tot minder

dierenleed en overlast veroorzaakt door zwerfkatten. Zorg ervoor dat jouw kat gesteriliseerd of gecastreerd en gechipt is voordat je ze in huis haalt. Sinds 2014 is

dat verplicht.

Infomoment permacultuur maandag 15 meiOp maandag 15 mei om 19.30 uur vindt er een infomoment over permacultuur plaats in het gemeentehuis.

Een aanrader als je meer wil weten over het verschil tussen tuinieren volgens de principes van de permacultuur, traditioneel tuinieren en biologische tuinieren.

milieudienst gemeentehuis [email protected] - 014 53 91 70

Workshop tuinmeubels uit pallethoutIn deze workshop gaan we aan de slag met afvalhout en gebruikte paletten. Meer nog, we maken er supertoffe en eco-design tuinmeubels van. Kom mee ervaring opdoen en maak je eigen tuinset!

De workshop vindt plaats op zaterdag 20 mei van 10 tot 16 uur in Kamp C in de Britselaan 20 in Oosterwijk. Meedoen kost 60 euro, inclusief broodjes 's middags. Inschrijven kan via [email protected] en 014 27 96 50.

Page 20: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

20

VACATURES

Westerlo maakt verder werk van de integratie van gemeente en OCMW. Daarom zijn we op zoek naar vier nieuwe collega's die een cruciale rol willen opnemen in onze organisatie. Meer info vind je op www.westerlo.be. Je kan ook altijd terecht bij de personeelsdienst op het gemeentehuis op [email protected] en 014 53 91 94.

Interesse voor een van deze vier vacatures? Stuur je sollicitatiebrief met cv en een kopie van het vereiste diploma ten laatste op woensdag 10 mei naar gemeente Westerlo, tav college van burgemeester en schepenen, Boerenkrijglaan 61 - 2260 Westerlo.

Bestuurssecretaris FinanciënDe financiële dienst zorgt voor het financieel beleid van de gemeente, het OCMW en het autonoom gemeentebedrijf AGB Westerlo. Ze zijn verantwoordelijk voor heel wat processen op het vlak van budget en boekhouding. Daarnaast beheren ze ook nog de erediensten, belastingen en verzekeringen.

Binnen het team ben je de rechterhand van de financieel beheerder en werk je onder haar leiding. Je wordt nauw betrokken bij de planning en afwerking van budgetten, meerjarenplannen en rekeningen. Je volgt grotere dossiers binnen de organisatie op en je helpt de (organisatiebrede) processen te optimaliseren. Ondersteunen van interne en externe klanten zit in je DNA.

Profiel• Je bent gepassioneerd door cijfers en werkt accuraat en

gestructureerd.• Je werkt graag in team, maar je hebt ook voldoende

kennis en maturiteit om taken autonoom en efficiënt uit te voeren.

• Op termijn moet je in staat zijn om leiding te geven aan (een deel van) het team.

Voorwaarden• diploma master, licentiaat of HOLT

Wij biedenHet gaat over een voltijdse statutaire job op niveau A1a-A3a met een brutomaandloon van 2987 (min.) tot 5256 euro (max.). Tot 8 jaar relevante ervaring in de privésector kan in aanmerking genomen worden voor de berekening van de anciënniteit. Je krijgt ook maaltijdcheques van 8 euro per dag, een fietsvergoeding, een hospitalisatieverzekering en terugbetaling van kosten voor buitenschoolse kinderopvang.

Bestuurssecretaris ICTDe dienst ICT werkt voor de gemeente en het OCMW. Als bestuurssecretaris leid je deze dienst en sta je in voor een efficiënte organisatie, de werking en de verdere uitbouw ervan. Je ontwikkelt het ICT-beleid, voert strategische projecten uit en geeft advies aan onder andere het beleid en het management. Op die manier zorg je samen met je team mee voor een optimale werking van de organisatie.

Profiel• Je hebt een goed technisch inzicht en een sterk

analytisch en procesmatig denkvermogen.• Je bent perfect op de hoogte van tendensen binnen ICT.• Daarnaast heb je bij voorkeur al ervaring in het

aansturen van een (klein) team.

Voorwaarden• diploma master, licentiaat of HOLT

Wij biedenHet gaat over een voltijdse statutaire job op niveau A1a-A3a met een brutomaandloon van 2987 (min.) tot 5256 euro (max.). Tot 8 jaar relevante ervaring in de privésector kan in aanmerking genomen worden voor de berekening van de anciënniteit. Je krijgt ook maaltijdcheques van 8 euro per dag, een fietsvergoeding, een hospitalisatieverzekering en terugbetaling van kosten voor buitenschoolse kinderopvang.

Page 21: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

21

Teammanager technische dienstDe technische dienst werkt sinds begin dit jaar voor de gemeente en het OCMW. Als teammanager heb je de dagelijkse leiding over de diensten die opereren vanuit het technisch centrum: groen, wegen en signalisatie, reiniging en transport, gebouwen, magazijn en garage. Samen goed voor zo'n 80 personeelsleden.

Je geeft rechtstreeks leiding aan de werkleiders van deze diensten, en staat deze samen met de technisch coördinatoren bij met de opmaak van de werkplanning en -voorbereiding.

ProfielJe bent in de eerste plaats een peoplemanager die graag in teamverband werkt om zo samen resultaten te bereiken. Je deinst er niet voor terug om waar nodig collega's op een vriendelijke en kordate manier te corrigeren of bij te sturen. Je combineert technische kennis en ervaring in het aansturen van mensen.

Voorwaarden• diploma master, licentiaat of HOLT

Wij biedenHet gaat over een voltijdse statutaire job op niveau A1a-A3a met een brutomaandloon van 2987 (min.) tot 5256 euro (max.). Alle relevante ervaring in de privésector kan in aanmerking genomen worden voor de berekening van de anciënniteit. Je krijgt ook maaltijdcheques van 8 euro per dag, een fietsvergoeding, een hospitalisatieverzekering en terugbetaling van kosten voor buitenschoolse kinderopvang.

VACATURES

Hakselen aan huis, met plezier gedaan!Elk jaar maken meer dan vijfhonderd gezinnen gebruik van de gemeentelijke dienstverlening hakselen aan huis. Het is een service die de gemeente met plezier aanbiedt om mensen te helpen bij het onderhoud van de eigen tuin. Het is immers niet gemakkelijk om lange takken en snoeihout zelf te verwerken of om ze naar het containerpark te brengen.

Vanaf 1 juli verandert er een en ander aan deze dienstverlening. Hakselen kan vanaf dan enkel van 1 oktober tot 30 april, en niet langer het hele jaar door. Per jaar heeft elk gezin recht op 1 hakselbeurt. Daarvoor betaal je 25 euro per kwartier, het eerste half uur is gratis. Meestal volstaat een hakselbeurt van 30 minuten.

Het hakselhout moet je aanbieden vooraan aan de weg op je eigen stuk grond. Het moet mooi gestapeld zijn of in bussels klaar liggen. Snoeihout mag maximum 15 centimeter dik zijn. Grassen, bamboe, slingerplanten, haagscheersel, stronken en wortels kunnen niet versnipperd worden. Het snoeihout moet afkomstig zijn van je eigen tuin. Je aanvraag doe je telefonisch bij het onthaal op het gemeentehuis of bij voorkeur via het e-loket op www.westerlo.be. Daarna krijg je een datum voor je hakselbeurt. Het hakselen aan huis gebeurt door medewerkers van de groendienst.

HAKSELEN AAN HUIS

Page 22: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

22

BURGERZAKEN

Op vakantie naar het buitenland? Vraag op tijd een kids-ID aan voor je kinderenKinderen hebben voor alle reizen binnen Europa een kids-ID nodig. Zo'n identiteitskaart kan je krijgen bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis en is drie jaar geldig. Vraag de kaart op tijd aan, want de leveringstermijn bedraagt drie weken. Een kids-ID kost 6,30 euro.

Bij de aanvraag moet je een pasfoto van je kind meebrengen. Die foto moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen over gezichtsuitdrukking, achtergrond, houding, bril, weergave gezicht en belichting. Meer info vind je op www.fotopaspoort.be. De aanvraag op het gemeentehuis moet je ook samen doen: een van de ouders en het kind zelf. Je kan dus geen grootouders, kennissen of familieleden inschakelen.

Een kids-ID via spoedprocedure kost 100 tot 188,30 euro voor het eerste kind en 52,30 euro voor een tweede of derde kind.

Dienst burgerzaken gemeentehuis [email protected] - 014 53 91 30

Overledenen in maartHarry Loffens (55) uit Westerlo l Helena Van Dijck (84) uit Westerlo l Mil Verbraecken (92) uit Westerlo l Josée Kempenaers (79) uit Zoerle-Parwijs l Louisa Van Roie (77) uit Westerlo l Ronny De Boel (57) uit Westerlo l Paul Van Looveren (83) uit Tongerlo l Yvonne Pelgrims (86) uit Westerlo l Ingrid Van Hout (50) uit Oosterwijk l Gaby Vermunicht (87) uit Heultje l Sam Fassotte (51) uit Westerlo l Angèle Matheussen (88) uit Oosterwijk l Raf Helsen (73) uit Oosterwijk l Eddy Geeraerts (57) uit Oosterwijk l Irene Houtmeyers (89) uit Zoerle-Parwijs l Raymond Van Ballaer (80) uit Oevel

Huwelijken in maartSeppe Michiels en Michelle Van Sprengel (13/3) l Jens De Ceuster en Hanne Beerten (18/3)

Gouden bruiloften (50) in meiFons Van Hirtum en Liliane Wouters uit Oosterwijk l Freddy Matheussen en Rosa Javor uit Tongerlo l Jos Aerts en Lydie Geudens uit Westerlo l Isidorus Heylen en Danielle Embrechts uit Westerlo l Etienne Ryken en Simonne Van de Kerckhof uit Voortkapel l Freddy Diels en Reinilda Fertons uit Oevel l Vic Leirs en Maria Schauwers uit Voortkapel l Jef Dresselaers en Clara Van der borght uit Westerlo l Thom Van Looy en Maria Haemhouts uit Voortkapel l Rogier Geudens en Jacquelina Verwerft uit Oevel l Alfons Horemans en Monica Boiy uit Tongerlo l Frans Baelus en Marie-Jose Bauweraerts uit Oevel l Sady Daems en Josephine Meuris uit Zoerle-Parwijs l Jef Hufkens en Rosa Spruyt uit Tongerlo l Roger Moons en Andrea Van Loy uit Zoerle-Parwijs l Emiel Verachtert en Magda Verellen uit Oosterwijk

Diamanten bruiloften (60) in meiGust Thys en Maria Verstappen uit Westerlo l Marcel Vercammen en Els Van Bael uit Westerlo

Page 23: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

23

AGENDA

ZATERDAG 6 MEI

ZOERLE SOLISTENCONCERT - 20 UUR www.brass-aux-saxes.be De Zoerla Gevaertlaan 1

OEVEL WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN FRIEDA VAN HEUCKELOM - 13.30 TOT 18 UUR zie ma 1/5

ZOERLE HANDLETTERING VOOR DUMMIES 14 TOT 18 UUR Beard and Bones [email protected] - 0487 99 58 85 De Wijk 3/2

WESTERLO CIRCUS BARONES - 15 EN 18 UUR Beeltjensdreef

WESTERLO DE THEATERMAKERIJ SPEELT DE BRUILOFT² 20 UUR - zie vr 5/5ZONDAG 7 MEI

WESTERLO KWB-BEDEVAART NAAR SCHERPENHEUVEL - 8.45 UUR [email protected] - 014 54 70 76 Vertrek Marlybrug

WESTERLO CIRCUS BARONES - 11 EN 15 UUR Beeltjensdreef

OEVEL WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN FRIEDA VAN HEUCKELOM - 13.30 TOT 18 UUR zie ma 1/5

WESTERLO WESTEL MAGIC RUN - 13.30 UUR Facebookpagina Westel Magic Run G-voetbal KVC Westerlo KVC Westerlo de Merodedreef 189

WESTERLO OPENING SPROOKJESBOS - 13.30 UUR zie p 4

MAANDAG 8 MEI

WESTERLO HERDENKING BEVRIJDINGSDAG - 14.30 UUR zie p 16

TONGERLO INFOVERGADERING HERMANS-VERMEULEN 19.30 UUR zie p 2

DONDERDAG 11 MEI

WESTERLO INFOMOMENT NIEUWE GENERATIE DROGE BATTERIJEN - 20 UUR zie p 18

VRIJDAG 12 MEI

TONGERLO JOGGING DWARS DOOR DE ABDIJ - 18 UUR Tongerlopers [email protected] - 014 54 90 67 Sportacentrum Geneinde 2

MAANDAG 1 MEI

TONGERLO BELOFTENTOERNOOI KKSVWO SCHAAL LEO MEEUS - 11 TOT 18 UUR Scheidsrechtersvereniging Westerlo [email protected] - 0497 04 78 14 KFC Tongerlo Geneinde

OEVEL WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN FRIEDA VANHEUCKELOM - 13.30 TOT 18 UUR Frieda Vanheuckelom - 014 23 47 09 Heidestraat 40

VOORTKAPEL BEAUTY AND THE BEAST - 14.30 UUR www.westelmusical.be Polyvalente zaal Stijn Streuvelsstraat 11

DINSDAG 2 MEI

WESTERLO BIBKAFFE - 14 TOT 16 UUR - zie p 7OEVEL INFOVERGADERING KANEKA - 20 UUR [email protected] - 014 53 91 70 school Het Lo Gemeentestraat 9

WOENSDAG 3 MEI

WESTERLO WORKSHOP INTERNETBANKIEREN 13.30 TOT 15.30 UUR - zie p 16WESTERLO KINDEROUDERYOGA - 14 UUR [email protected] - 014 53 92 07 Sportpark De Beeltjens Kasteelpark 6

WESTERLO CIRCUS BARONES - 15 UUR Beeltjensdreef

DONDERDAG 4 MEI

OEVEL WANDELEN WSC DE BLAUWVOET - 8.30 UUR [email protected] - 0472 41 96 56 TC De Velden Ilse Velden

VRIJDAG 5 MEI

WESTERLO BEAUTY AND THE BEAST - 20 UUR (UITVERKOCHT) - zie ma 1/5WESTERLO DE THEATERMAKERIJ SPEELT DE BRUILOFT² 20 UUR www.kunstengeest.be De Krekke Sint-Lambertusstraat 29

ZATERDAG 6 MEI

WESTERLO LENTESCHOONMAAK ZWERFVUILOPRUIM- ACTIE - 9.30 UUR [email protected] - 014 53 91 70 Voortuin gemeentehuis Boerenkrijglaan 61

WESTERLO SPORTELDAG VOOR 50-PLUSSERS 9.30 TOT 15 UUR [email protected] - 014 53 92 12 Sportpark De Beeltjens Kasteelpark 6

HEULTJE SPAGHETTIDAG VK HEULTJE - 12 TOT 20 UUR Fanfarezaal Processieweg 1

Page 24: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

24

VRIJDAG 19 MEI

TONGERLO UITSTAP MAASTRICHT 'T WESTELS ATELIER 9 UUR [email protected] - 014 23 40 60 www.hetwestelsatelier.be Parking Abdij Abdijstraat 40

ZATERDAG 20 MEI

WESTERLO DIGIKLAP - 10 TOT 12 UUR - zie p 7OOSTERWIJK WORKSHOP MANDENVLECHTEN 10 TOT 16 UUR - zie p 19OOSTERWIJK WORKSHOP TUINMEUBELS UIT PALLETHOUT 10 TOT 16 UUR - zie p 19WESTERLO PRETBAD ZWEMBAD DE BEELTJENS 14 TOT 16.30 UUR - zie p 14ZOERLE LENTECONCERT SYMFONISCH JEUGDORKEST MUSILENE - 20 UUR [email protected] - 014 26 56 57 De Zoerla Gevaertlaan 1

ZONDAG 21 MEI

WESTERLO INFOSESSIES SAMEN NADENKEN OVER ZORGZAAM OUDER WORDEN zie p 15

TONGERLO TENTOONSTELLING 'T WAT IS KUNST 11 TOT 17.30 UUR 't Westels Atelier [email protected] - 014 54 44 86 Abdij Tongerlo Abdijstraat 40

OEVEL PANNENKOEKENWANDELING WSC DE BLAUWVOET - 7 TOT 15 UUR Sportcentrum Ilsestraat

TOT 21 MEI

WESTERLO TENTOONSTELLING LOREDANA ZEGA zie p 8

MAANDAG 22 MEI

WESTERLO GEMEENTERAAD - 20 UUR Gemeentehuis Boerenkrijglaan 61

23 MEI TOT 5 JUNI

WESTERLO TENTOONSTELLING STEFANIE WILLEMS zie p 8

WOENSDAG 24 MEI

WESTERLO PRETBAD ZWEMBAD DE BEELTJENS 14 TOT 16.30 UUR - zie p 14DONDERDAG 25 MEI

WESTERLO GEZINSUITSTAP NAAR MOVIE PARK GERMANY 7.45 UUR - zie p 11TONGERLO ABDIJENTOCHT TONGERLO-HERSELT AVERBODE - 8 UUR - zie p 14

ZATERDAG 13 MEI

TONGERLO TONGELS DORPSFEEST - 17 UUR zie p 10

ZOERLE SLAGWERK IN DE KIJKER - 20 UUR zie p 8

WESTERLO INFODAG FITCLASS WESTERLO 10 TOT 17 UUR [email protected] - 0499 38 16 49 Spikdorenveld 22

ZONDAG 14 MEI

WESTERLO FAMILIEBAD ZWEMBAD DE BEELTJENS 10 TOT 13 UUR - zie p 14VOORTKAPEL MOEDERDAGBRUNCH FEMMA VOORTKAPEL 10 TOT 14 UUR [email protected] - 0472 78 55 33 Polyvalente zaal Stijn Streuvelsstraat 11

WESTERLO FAMILIEBAD ZWEMBAD DE BEELTJENS 10 TOT 13 UUR - zie p 14TONGERLO TONGELS DORPSFEEST - 14 UUR zie p 10

WOENSDAG 15 MEI

WESTERLO INFOMOMENT PERMACULTUUR - 19.30 UUR zie p 19

DINSDAG 16 MEI

WESTERLO BIBKAFFE - 14 TOT 16 UUR - zie p 7WESTERLO INFOSESSIE OVER LEVENSEINDE EN WILSVERKLARING - 14.30 UUR zie p 16

WESTERLO BIERPROEVERIJ - 19 UUR - zie p 17WOENSDAG 17 MEI

OEVEL WANDELING WSC DE BLAUWVOET - 8.30 UUR [email protected] - 0472 41 96 56 TC De Velden Ilse Velden

OOSTERWIJK OPEN AVOND BLIJVEN KERKEN KERKEN? 20.30 UUR - zie p 2DONDERDAG 18 MEI

WESTERLO HULP BIJ HET INVULLEN VAN JE BELASTINGBRIEF - 9 UUR - zie p 2OEVEL BLOED GEVEN RODE KRUIS OEVEL 17.30 TOT 20.30 UUR Biehal Sint-Michielsstraat 8

WESTERLO INFOSESSIE LET THE GAMES BEGIN - 20 UUR zie p 11

19 EN 20 MEI

OOSTERWIJK MINIVOETBALTORNOOI UNITRIPS FOOTBALL MEETS KFC OOSTERZONEN [email protected] - 0496 68 89 87 KFC Oosterzonen Bovemansstraat 20

AGENDA

Page 25: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

25

VRIJDAG 26 MEI

WESTERLO TE VOET NAAR SCHERPENHEUVEL - 8 UUR zie p 16

ZATERDAG 27 MEI

OOSTERWIJK JUMPING WESTERLO - 9 UUR LRV Westerlo - www.lrvwesterlo.be Bijstraat

TONGERLO MERODEFESTIVAL - zie p 6ZONDAG 28 MEI

OOSTERWIJK OPENDEURDAG LRV WESTERLO - 14 UUR Bijstraat

DINSDAG 30 MEI

WESTERLO HULP BIJ HET INVULLEN VAN JE BELASTINGBRIEF - 9 UUR - zie p 2WESTERLO BIBKAFFE - 14 TOT 16 UUR - zie p 7WOENSDAG 31 MEI

WESTERLO VOORLEESKWARTIERTJES - 14 UUR zie p 7

DONDERDAG 1 JUNI

OEVEL WANDELEN WSC DE BLAUWVOET - 8.30 UUR Vertrek TC De Velden Ilse Velden

WESTERLO DANSNAMIDDAG MET HERMAN EN DENISE 13.30 UUR - zie p 17VRIJDAG 2 JUNI

ZOERLE DE IMPROFETEN - 20 UUR - zie p 9ZATERDAG 3 JUNI

WESTERLO MINIVOETBALTORNOOI FC DE STOEMPERS 10 UUR [email protected] - 0479 84 94 30 Terrein FC De Stoemers Boskant

ZONDAG 4 JUNI

ZOERLE SCHOOLFEEST BASISSCHOOL DE SPRINGPLANK - 13.30 TOT 18 UUR De Zoerla Gevaertlaan 1

DINSDAG 6 JUNI

OEVEL WANDELEN WSC DE BLAUWVOET - 8.30 UUR TC De Velden Ilse Velden

AGENDA

DE ACTIVITEIT VAN JOUW

VERENIGING IN DE VOLGENDE

WESTEL INFO?

VUL DAN VOOR 5 MEI OP HET

E-LOKET OP WWW.WESTERLO.BE

HET FORMULIER RECLAME VOOR

JE ACTIVITEITEN IN.

Page 26: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

26

ZITDAGEN SCHEPENEN EN BURGEMEESTER

burgemeester Guy Van Hirtumalgemeen beleid, veiligheid, politie, brandweer, intergemeentelijke samenwerking en landbouwkabinet burgemeestermaandag van 18 tot 19 uur zaterdag van 10.30 tot 12 uur

schepen Herman Wijnantseerste schepen, openbare werken, mobiliteit, sport en recreatie en arbeidsveilligheid

schepenzaal gemeentehuismaandag van 17 tot 18 uur

schepen Filip Verrezenonderhoud wegen en plantsoenen, financiën, gebouwen en monumenten, communicatie, lokale economie, feestelijkheden, erediensten en administratieve vereenvoudiging

schepenzaal gemeentehuisdonderdag van 16.30 tot 17.30 uur en op afspraak 0475 55 24 84

schepen Kelly Verbovenonderwijs, kunstonderwijs, kinderopvang, senioren, internationale relaties, bibliotheek en ontwikkelingssamenwerking

schepenzaal gemeentehuiswoensdag van 15 tot 16 uur

schepen Kristof Welterscultuur, wonen, buurten, wijken, tewerkstelling vrede en toerisme

schepenzaal gemeentehuisdinsdag van 16 tot 17 uur en op afspraak 0497 03 79 97

schepen Tinne Wuytsjeugd, personeel, andersvaliden, gelijke kansen, dierenwelzijn en bevolking

schepenzaal gemeentehuismaandag van 18 tot 19 uur

schepen Iris De Weverruimtelijke ordening, milieu en gezinsbeleid

schepenzaal gemeentehuiswoensdag van 14 tot 15 uur

OCMW-voorzitter Clyde Tai-ApinOCMW, volksgezondheid en sociale zaken

OCMW Verlorenkost 22/1maandag van 18.30 tot 19.30 uur

juridische dienst (gratis)gemeentehuis benedenverdiepingmaandag van 18 tot 20 uur

ZITDAGEN

meldpuntMet al je infovragen, aanvragen voor herstellingen aan het openbaar domein, opmerkingen en klachten kan je terecht bij de communicatiedienst op het gemeentehuis.

[email protected] – 014 53 92 40 www.westerlo.be > e-Loket > Meldpunt voor info, herstellingen en klachten

?

WESTERLO OP SOCIALE MEDIA

Gemeente Westerlo 2302 volgers

WesterloParelt 1315 volgers

gemeentewesterlo 287 volgers

Nieuwsbrief Westerlo 1096 abonnees

www.westerlo.be 20 633 bezoekers

colofonhoofdredactieFilip Verrezen schepen van communicatie

redactie Christophe Sproelants & Sofie Claes communicatiedienst

opmaakVicky Van den Brande communicatiedienst

contactcommunicatiedienst gemeentehuis Boerenkrijglaang 61 014 53 92 40 [email protected]

foto's coveropgeruimde gemeente

opening sprookjesbos

herdenking bevrijdingsdag

Page 27: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

27

GEMEENTEHUIS EN OCMWBoerenkrijglaan 61 Westerlo - 014 54 75 75 [email protected] - www.westerlo.beVerlorenkost 22/1 Westerlo - 014 53 87 87 [email protected] - www.ocmwwesterlo.be

maandag tot vrijdag 9 - 12 uur maandag 18.30 - 20.30 uur woensdag 14 - 16 uur

LOKAAL DIENSTENCENTRUM TERHARTE

Verlorenkost 22 Westerlo - 014 53 87 87 [email protected]

maandag tot vrijdag 9 - 16 uur

KINDERCLUB SECRETARIAAT

Meulemanslaan 10 Tongerlo 014 53 94 20 - [email protected]

maandag tot vrijdag 9 - 12 uur maandag 18.30 - 20.30 uur woensdag 14 - 16 uur

KINDERCLUBin elk dorp

schooldagen 7 uur - schooltijd & schooltijd - 18 uur

TOERISME WESTERLOSint-Lambertusstraat 4 Westerlo 014 54 54 28 - [email protected] www.toerismewesterlo.be

maandag tot vrijdag 9 - 12 uur 13 - 16 uur

HEEMMUSEUMSint-Michielsstraat 2 Oevel 014 26 47 70 - [email protected]

elke zondag 14 tot 17 uur

CAFETARIAachter gemeentehuis

maandag tot vrijdag 13 tot 20.30 uur zondag 14.30 tot 20.30 uur

ZWEMBAD DE BEELTJENSKasteelpark 6 Westerlo - 014 53 92 10

maandag, dinsdag en donderdag 18.30-21 uurwoensdag 13.30-16.30 en 18.30-21 uurvrijdag 18-21 uurzaterdag 11-17 uurzondag 10-13 uurbaantjeszwemmen (weekdagen) 6.30-8.30 en 12-13 uur

VRIJDAG 26/5 OPEN VAN 10 TOT 21 UUR ook voor baantjeszwemmers van 6.30-8.30 en 12-13 uur

NOODNUMMERSbrandweer en ambulance 112 lokale politie 101

WACHTDIENSTENhuisarts 014 22 22 00 tandarts 0903 39 969 (1,50 euro/min.) apotheek 0903 99 000 (1,50 euro/min.)

BIBLIOTHEEKKasteelpark 5 Westerlo 014 54 94 62 - [email protected] www.bibwesterlo.be

maandag en dinsdag 14 - 20 uurwoensdag 10 - 17.30 uur donderdag 14 - 20 uur vrijdag 14 - 17.30 uur zaterdag 10 - 13 uur

CONTAINERPARK IOKOevelse dreef 35 Tongerlo 014 54 27 03

maandag tot donderdag 8.30 - 12 uur en 13 - 16.10 uur dinsdag gesloten vrijdag 13 - 16.10 uur zaterdag 9 - 15 uur

afvalinfolijn 014 53 57 75 - www.iok.be diftar-infolijn 0800 97 687 grof vuil - tot 3 dagen op voorhand reserveren op 014 58 09 96

OPHALING HUISVUILOevel, Tongerlo en Westerlo sector 1di 2, 16 en 30/5 -restafval di 9 en 23/5 - GFT di 9/5 - grof vuil di 16 en 30/5 - PMD di 23/5 - papier

Heultje, Oosterwijk, Voortkapel en Zoerle-Parwijs - sector 2wo 3, 17 en 31/5 - restafval di 9/5 - grof vuil wo 10 en 24/5 - GFT di 16 en 30/5 - PMD wo 24/5 - papier

GESLOTEN OP

1 EN 25/5

GESLOTEN OP

1, 25 EN 26/5

GESLOTEN OP

1, 25 EN 26/5

GESLOTEN OP

1, 25 EN 26/5

GESLOTEN OP

1 EN 25/5

GESLOTEN OP

1 EN 25/5

Page 28: WESTEL info · 2020. 2. 5. · vorig jaar de Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo. Loredana Zega is als professionele kalligrafe een gepassioneerde artieste met een rijke

WESTERLO, DIT ZIJN WIJ

Op 17 mei is het de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie.

Uit solidariteit hangt die week de regenboogvlag uit aan het gemeentehuis. Westerlo wil zo tonen dat we een warme samenleving zijn waarin we

elkaar steunen.

De eerste maand van Westerlo Opgeruimde

Gemeente zit erop. Binnenkort mat je ons

team ook in jouw straat verwachten!

Op 6 april leerden enkele jongeren nieuwe tricks op hun skateboard tijens de

workshop van Jonggedoe. #sportersbelevenmeer

HEB JE OOK LEUKE FOTO’S

VOOR WESTEL INFO?

STUUR ZE DAN NAAR

[email protected]

OF ZET ZE OP INSTAGRAM MET

#WESTERLO.