€¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de...

11
Een dijk van een school RKBS St. Antonius Oostzijde 33 1426 AE De Hoef Tel. 0297-593385 www. rkbsantoniusdehoef.nl Hiep, Hiep, Hoera jarig in april, van harte gefeliciteerd! 4 april Isa van Amsterdam Groep 8 13 jaar 10 april Lars Bouwman Groep 2 6 jaar 14 april Bente de Jong Groep 8 12 jaar 14 april Jurre de Jong Groep 8 12 jaar 15 april Maria v. Heijningen Groep 7 11 jaar 15 april Naomy Kooijman Groep 8 13 jaar 18 april Nancy van Schaik Groep 5 9 jaar 27 april Cas de Vries Groep 8 12 jaar 28 april Mila Leclaire Groep 7 11 jaar 29 april Quinten Duikersloot Groep 3 7 jaar Koningsspelen/ Sportdag 22 april: Sinds we een koning hebben en hij zijn verjaardag met een sportief tintje viert is onze traditionele sportdag op de HSV velden komen te vervallen. Omdat de weersomstandigheden in april meestal anders zijn dan in mei vereist dit ook een andere organisatie. Daar wordt druk aan gewerkt. Het ziet er naar uit dat het veel sportief plezier gaat opleveren. U wordt in aan aparte brief verder geïnformeerd over het programma. Voor groep 1-4: vrijdagmorgen 22 april, gewone schooltijden. Voor groep 5-8: ook een middagprogramma tot 15.15 Pasen op school: De paaslunch was weer een groot succes op de Antoniusschool. Ieder kind had een prachtig versierde paasdoos voor een ander kind gemaakt. Fiona Geerts en Daniella van Blokland hebben namens de ouderraad voor Informatiebulleti n april

Transcript of €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de...

Page 1: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze

Een dijk van een schoolRKBS St. AntoniusOostzijde 331426 AE De HoefTel. 0297-593385www. rkbsantoniusdehoef.nl

Hiep, Hiep, Hoera jarig in april, van harte gefeliciteerd!

4 april Isa van Amsterdam Groep 8 13 jaar10 april Lars Bouwman Groep 2 6 jaar14 april Bente de Jong Groep 8 12 jaar14 april Jurre de Jong Groep 8 12 jaar15 april Maria v. Heijningen Groep 7 11 jaar15 april Naomy Kooijman Groep 8 13 jaar18 april Nancy van Schaik Groep 5 9 jaar27 april Cas de Vries Groep 8 12 jaar28 april Mila Leclaire Groep 7 11 jaar29 april Quinten Duikersloot Groep 3 7 jaar

Koningsspelen/ Sportdag 22 april:Sinds we een koning hebben en hij zijn verjaardag met een sportief tintje viert is onze traditionele sportdag op de HSV velden komen te vervallen.Omdat de weersomstandigheden in april meestal anders zijn dan in mei vereist dit ook een andere organisatie.Daar wordt druk aan gewerkt.Het ziet er naar uit dat het veel sportief plezier gaat opleveren.U wordt in aan aparte brief verder geïnformeerd over het programma.Voor groep 1-4: vrijdagmorgen 22 april, gewone schooltijden.Voor groep 5-8: ook een middagprogramma tot 15.15

Pasen op school:De paaslunch was weer een groot succes op de Antoniusschool.Ieder kind had een prachtig versierde paasdoos voor een ander kind gemaakt. Fiona Geerts en Daniella van Blokland hebben namens de ouderraad voor drinken bij de gezamenlijke lunch gezorgd. Graag bedankt het team hen namens de kinderen hartelijk voor hun hulp en inzet.Tijdens de kerkviering werd het paasverhaal voorgelezen door Boaz Donk en er werd door iedereen gezongen. De hulp van Julia Heidstra en Anno van Vliet bij het instuderen van de liederen heeft tot mooie samenzang geleid.Kortom het was weer een geslaagd feest!

Informatiebulletinapril2016

Page 2: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze
Page 3: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze

Van groep 1-2:

De kinderen van groep 1-2 hebben met veel plezier aan het waterproject gewerkt en inmiddels zijn wij gestart met het thema “Leven in de sloot en de vijver”. In de klas gaan we een sloot/ vijver namaken en de kinderen mogen voorwerpen meenemen die aansluiten bij dit thema zodat er weer een rijke leeromgeving ontstaat.

In de hal van groep 1-2 hangen foto’s die gemaakt zijn op 17 maart tijdens de les met de kunstenaar Rixt Hilverda. De kinderen hebben allemaal een werkstuk gemaakt met ecoline. Deze zijn te bewonderen in de hal.

Van groep 7-8: Dinsdag 5-04-2016 : Gastles ooggetuige WOIIOp dinsdag 5 april geeft mevrouw Lies Caransa- de Hond, ooggetuige van WOII, een gastles aan de leerlingen van groep 7/8. Mocht u als ouder hierbij aanwezig willen zijn, dan bent u van harte welkom. De les is van 13.30 uur tot 14.30 uur.Door het vertellen van haar persoonlijke verhaal wil mevrouw Lies Caransa- de Hond de kinderen laten inzien wat een oorlog in een mensenleven teweeg kan brengen. Als gastspreker geeft zij een gezicht aan de geschiedenisles en brengt zij het verleden tot leven. De kinderen en de ouders krijgen bovendien de kans om vragen te stellen aan iemand die 'er bij is geweest'. Vrijdag 08-04-2016 : Dodehoekles gr. 7/8Op vrijdag 8 april komt er een Veilig op Weg-team in groep 7/8. Met het lesprogramma Veilig op Weg van Veilig Verkeer Nederland leren de kinderen wat je het beste kunt doen als je een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomt.KinderpostzegelsGroep 7/8 doet vanaf het volgende schooljaar niet meer mee met de Kinderpostzegel actie, vanwege het samenvallen van deze actie met de Grote Club Actie.

Aanbod Djembé lessen:

Page 4: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze

Op 5 december vorig jaar hebben alle kinderen op school enthousiast mee kunnen doen met de djembé workshop gehouden door Edwin en Anno.Anno is de vader van Sophia.Nu wordt deze introductie in de percussie muziek voortgezet in een reeks djembé lessen voor kinderen in de Negunya studio in Uithoorn.Drie traditionele Afrikaanse percussie instrumenten komen aan bod.Het lesprogramma is speciaal afgestemd op kinderen en zal heel rustig worden opgebouwd zodat iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen.Aanmelden kan via het telefoonnummer op de flyer.Een keertje komen kijken in de studio is mogelijk op afspraak.Uit muzikaal oogpunt is een groep van 10 kids optimaal.Kijk ook op facebook Negunya.Graag tot ziens bij de Djembé lessen.Edwin Oud en Anno van Vliet.06-13439181

Rectificaties:In de info van maart staat in het stukje over het schaatsen van de bovenbouw de verkeerde naam van de schaatsvereniging. Het moet natuurlijk Hou Streek zijn! Met 1000 excuses.

In de jaarkalender staat op vrijdag 15 april een Muziek presentatie gepland van 11-12. Deze presentatie gaat NIET door. We hebben wat verschuivingen moeten invoeren vanwege het eind evenement op 29 juni. Dat wordt een muzikale explosie!

De planning van de Avondvierdaagse staat ook NIET goed vermeld in de jaarplanning.Dit jaar is de AV op 14 t/m/17 juni. De vrije vrijdag ( gr 1-4) van 10 juni verplaatsen we dus naar vrijdag 17 juni.

Page 5: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze

Mooie afsluiting Waterproject Reggio projectonderwijs Antoniusschool De Hoef

Vrijdag 18 maart jl. waren de deuren van de Antoniusschool geopend, om de ouders en verzorgers van kinderen van de groepen 1 t/m 8 te tonen wat zij allemaal hadden geleerd.

Het Waterproject als onderdeel van het Reggio projectonderwijs stond centraal.

Sinds dit schooljaar onderzoeken we met het team, de kinderen en de ouders wat vanuit het Reggio concept past binnen onze manier van lesgeven.

Het is van belang om een beroep te doen op alle talenten: Creatief, cognitief en muzikaal. Door het te doen, het uit te proberen wordt er op een onderzoekende manier geleerd.

Het mooie aan het Waterproject was dat alle groepen op hun niveau aan het project deelnamen. Zo werd er in de jongste groepen gezongen en gedanst. Maar werden er ook proefjes gedaan met water. Er werden zelfgemaakte ijsjes aangeboden en proefjes met drijven-en zinken werden enthousiast gedemonstreerd.

In de groepen 3 en 4 ging het al een stapje verder. Complete zuiveringsinstallaties waren nagebouwd. De leerkrachten hadden gezorgd voor fotoreportages van alle activiteiten met bijbehorende teksten en bevindingen. Belangrijk binnen het Reggio concept. De muren moeten spreken zodat je kunt reflecteren en presenteren. Samenwerken kwam ook ruim aan bod, een van de vereiste om goed aan projecten te kunnen deelnemen.

Bij de groepen 5 en 6 was er voor de bezoekers een volledige ‘ontdekkingsreis’ in de vorm van een proefjescircuit. Ook hier stonden de zintuigen centraal. Er was een levendige muurkrant gemaakt over Alpherium (containerhaven).Een gastspreker heeft de kinderen daar alles over verteld. Prachtige tekeningen van VOC schepen waren te bewonderen, zo werd creatief talent voldoende zichtbaar!

De groepen 7 en 8 mochten met hun ingenieuze powerpoint presentaties de toehoorders informeren, overtuigen en getuige maken van hun bevindingen over neerslag, riool, verdamping, en waterzuiveringsinstallaties .Er werd dieper ingegaan op duurzaamheid en klimaat neutrale oplossingen om in onze energiebehoefte te voorzien. Water in alle facetten, voor alle niveaus-en groepen. Een ontdekkingstocht voor de kinderen, het team en ook voor de ouders.

De moeder van juf Thea, die speciaal mee gekomen was om eens rond te kijken op de school waar haar dochter met zoveel plezier over verteld zei : “Wat een geweldige school en wat hebben de kinderen hier een vrije geesten! De spijker op zijn kop, een geweldig compliment.

Dat willen we zien in ons onderwijs: actieve betrokken en ondernemende kinderen .

Mooi was de uitspraak van juf Monica: “De kinderen waren geweldig, zij kunnen het!” “Wij hebben koud watervrees!”

Zo is het maar net: Soms moet je wel eens in het diepe springen om nieuwe rijke ervaringen op te doen.

Page 6: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze

Een impressie:

Page 7: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze

De Hoefse toneelverenigingDe Opregte Amateur

Beste Toneelvrienden,

De Hoefse toneelvereniging heeft het genoegen u uit te nodigen voor haar

aankomende voorjaarsuitvoering, We zijn sinds begin januari weer druk bezig met de voorbereidingen voor dit voorjaar. Het stuk genaamd ‘Welkom in de Vinkenstraat ‘ is geschreven door Rob van Vliet en is een komedie in 6 bedrijven.De opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef.

We willen u graag uitnodigen om een van deze avonden ons publiek te zijn. We kunnen er dan samen voor zorgen dat het een groot succes gaan worden.

Page 8: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze
Page 9: €¦ · Web viewDe opvoeringen van deze avonden zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 in de zaal van “De Springbok” te De Hoef. We willen u graag uitnodigen om een van deze