Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

40
REISVERSLAG 1 WSVA Magazine WSVA MAGAZINE JRG. 3 6 2013

description

Clubblad van Waterskivereniging Aalsmeer, voor en door leden.

Transcript of Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

Page 1: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

ReisveRslag

1 WSVA Magazine

WSVA MAGAZINEjrG. 36 2013

Page 2: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

Colofon

Het WSVA Magazine wordt voor en door enthousiaste waterskiërs – op één, twee of geen planken – van Waterskivereniging Aalsmeer gemaakt. We delen graag onze laatste avonturen met jullie. Wil jij ook graag vertellen over je waterski passie? Deel het met ons! (Mail naar Cathy)

Meer WSVA? Volg ons op Facebook: Waterskivereniging Aalsmeer.

Bestuur WSVA- open - (voorzitter)t. -

Jan van der Neut (vice-voorzitter) t. 06 2274 13 60

Melvin Silvius (penningmeester)t. 06 4663 62 99Kudelstaartseweg 381431 GA AalsmeerING bank 17.04.819KvK 40594168

Silvia Schockman (secretariaat)t. 06 2841 14 80 Haya van Somerenstraat 56 1433 PH Kudelstaarte. [email protected]

Bart Heemskerk t. 06 5127 40 66

Michel Velle t. 06 2702 70 51

RedactieCathy van den Bergt. 06 2372 09 30e. [email protected]

Op de cover: Lex in volle concentratie aan het skiën

inhoudsopgave

4Nieuws

6 Algemene mededelingen

9De laatste van de(ze)voorzitter

Van de voorzitter

13Mooiste sport van de wereld

Mooiste sport

Page 3: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

3 WSVA Magazine

inhoudsopgave

28Masterclass Slalom Clinic Jodi Fisher

Masterclass16 Dutch Water Dreams

Flowboarden

18 Open dag

Open dag 2012

32Happy Mapple Reports

Slalom peptalk

22 WSVA Kids

WSVAKIDS

kudosvan de

KIDS 37Hot Stuff in 2013

Gadgets

Page 4: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

Start van het seizoenHet seizoen gaat van start op 17 april en duurt t/m 25 september. De clubavonden zijn op woensdagavond vanaf 19 uur tot zonsondergang.

Nieuwe voorzitterNu Dirk zijn functie heeft neergelegd zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Wie wil deze mooie club vertegenwoordigen?

Reacties welkomWe willen graag dat jullie met plezier het clubblad lezen en mochten jullie feedback hebben, laat het weten! Je kan contact opnemen met Cathy van den Berg (zie colofon).

Sponsor de WSVAWaterskivereniging Aalsmeer kan uw donaties goed gebruiken. Wilt u de WSVA sponsoren door bijvoorbeeld te adverteren in dit blad? Wij kunnen ook voor de opmaak van uw advertentie zorgen. Neem contact op met Silvia Schockman, t. 06 2841 14 80 of e. [email protected].

nieuws

De barZo’n eerste jaar is toch altijd aftasten en proberen. Zo ook voor de bar en de bemanning hiervoor nodig. We hebben een breder scala aan producten om warm te worden na een koude run, evenals een hapje om de ergste trek te stillen. Mocht je iets missen laat het dan even weten, als het haalbaar is kunnen we het wellicht erbij nemen, houd hierbij rekening met de houdbaarheid en openingstijden van onze club.

De fooienpot is jullie wellicht bekend, deze is nu opengedraaid en hier is een deel van de kussens voor gekocht die onze houten bank in het clubhuis sieren. De bank is gemaakt

AgendaWe hebben alvast een paar datums die jullie in de agenda kunnen zetten: 25 mei Sportpassie Aalsmeer, http://www.sportpassieaalsmeer.nl/2 juni open dag NWWB,http://www.nwwb.nl/evenement/open-dag-2013/28 juni - 5 juli Waterweek Aalsmeer,http://www.westeinderwaterweek.nl/En onder voorbehoud 3 juli een kinderskimiddag.

Tekst: Miryam Daalman

4 WSVA Magazine

Page 5: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

5 WSVA Magazine

Magazine onlineHet magazine staat ook online, ga naar issuu.com/cathy/docs/wsva_mag_36

Hulp!Wie helpt mee om de kozijnen van het clubhuis te schilderen?

FacebookWaterskivereniging Aalsmeer zit op Facebook. Hier delen we zoveel mogelijk leuk en interessant nieuws met jullie. Uiteraard willen we heel graag dat iedereen ons gaat volgen. Like ons en deel nieuws en mooie foto’s!

door Michel Velle en sommige kussens moesten op maat gemaakt worden.

Om overzicht te houden qua financiën is het verzoek gekomen om de bonnenlijst uiterlijk iedere laatste woensdag van de maand te betalen zodat er elke maand met een schone lei begonnen kan worden. Wil iedereen zich hier a.u.b. aan houden, wij zullen vanachter de bar iedereen natuurlijk attenderen op eventuele openstaande bonnetjes.

Als afsluiter wil ik jullie graag de werkzaamheden van de vrijwilligers achter de bar onder de aandacht brengen. Wellicht valt het toch mee en wil je je ook aanmelden. Je bent de gastvrouw/heer van onze club maar natuurlijk is er altijd tijd om zelf even achter de boot te hangen, dit is een van de redenen dat een bardienst met 2 personen is. De werkzaamheden bestaan vooral uit zorgen dat wat er gegeten en gedronken wordt opgeschreven in het bonnenboek, dan wel wordt afgerekend. Eventuele vragen aan de bar kun je indien bekend beantwoorden of zorgen dat deze doorgestuurd worden naar het betreffende bestuurs- of clublid. Het schoonmaken van het clubhuis valt niet onder de bardienst. Natuurlijk mag je altijd een doekje ergens over halen en logisch moet het afval iedere week opgeruimd worden maar de schoonmaakdiensten worden op een ander moment gedaan evenals de boodschappen.

Bardiensten zijn voor iedereen toegankelijk, ook ouders waarvan de kinderen op juniorenles zitten kunnen hun steentje bijdragen, vanaf 6 uur tot de boten terugkomen is ook al een hele hulp en vult veelal dit soort kleine gaatjes net even op.

Ik hoop dat wij een zinderend hete zomer zonder wind krijgen die van 1 april tot 31 oktober duurt. Er komen wat open dagen aan welke je zeker in je agenda moet zetten, tot gauw!

nieuws

Page 6: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

6 WSVA Magazine

algemene mededelingen

Het seizoen is dit jaar van 17 april t/m 25 september. De clubavonden zijn op woensdagavond vanaf 19 uur tot zonsondergang. Om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren en om de omgeving netjes te houden hebben we wat regels opgesteld. We willen graag dat iedereen deze in acht neemt.

De huisregels van de vereniging: 1. Houd de locatie en parkeerplaatsen schoon;2. 1 munt per ski-ronde (± 8 minuten)

en maximaal 4x starten;3. Muntverkoop is op de clubavond;4. De munt dient afgegeven te

worden aan de piloot;5. De skiër dient altijd de instructies van

de instructeur/piloot op te volgen;6. Ruim ALTIJD de gebruikte spullen op;7. Niet leden kunnen (met munt) 1x

gast-skiën, daarna lid worden;8. Wees ZUINIG met het skimateriaal.

Veel ski plezier!

lidmaatschapHoofdleden € 60 en voor de gezin- en jeugdleden (tot 18 jaar) € 35. Dit is inclusief dit magazine. Daarnaast is er voor de leden de mogelijkheid om ook lid te worden van de Nederlandse Waterski Bond, voor meer info bel het secretariaat. De WSVA (ski-)munten zijn te koop op de clubavond. Deze munten kosten € 12* voor volwassenen en € 10* voor jeugd tot 16 jaar. Deze munt geef je aan de piloot of co-piloot van de boot waar achter je gaat skiën, riden of boarden.

Niet leden (gasten): mogen bij de vereniging 1 keer gast-skiën (met munt) en worden daarna verzocht lid te worden. Op drukke clubavonden kunnen er niet méér dan 6 personen gast-skiën.*= o.v.b. van benzine prijsstijging.

VergunningenWSVA heeft twee vergunningen die ALLEEN WSVA-LEDEN kunnen huren. Je moet in het bezit zijn van een geldig vaarbewijs en correct verzekerd zijn. De prijs per vergunning is € 50 per weekend (per dag € 25) plus € 50 borg met overleg van legitimatie en telefoonnummer. De vergunningen kunnen opgehaald en terug gebracht worden bij Huug: 06 5357 47 06.

Alles wat je koopt wordt duurder, zo ook brandstof, verzekeringen, ligplaatsen, maar zeker ook boten en het onderhoud daarvan. De kwaliteit van de boten binnen WSVA is de laatste jaren enorm gestegen. Deze beschikbaarheid is niet vanzelf sprekend en de eigenaars hebben de boten als pure liefhebberij. Daarom willen wij iedereen erop wijzen dat het varen met boten (skiboten in het bijzonder) een dure hobby is. Wees dus voorzichtig met de boten. (Geen vieze schoenen ed.) Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je niet gaat staan op de banken en stoelen, dat doe je thuis tenslotte ook niet!

Vaarroute / snelvaarbaanWe starten vanaf het surf eiland! Houd je A.U.B. aan de regels, want anders zijn we de corridor zo weer kwijt!

Page 7: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

7 WSVA Magazine

algemene mededelingen

Watertoren

SurfeilandLocatie WSVA

CentrumAalsmeer

KudelstaartLeimuiden

Slalombaan

Snel

vaar

baan

Westeinderplas

Page 8: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013
Page 9: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

9 WSVA Magazine

Het clubhuis heeft zijn waarde al ruimschoots bewezen! De vele ouders die op hun kind /kinderen moesten wachten tijdens het skiën van hun

kroost, hebben veelvuldig gebruik gemaakt van onze koek en zopie, wat ten eerste goed is voor de clubkas, maar nog veel meer voor het ‘ons’ gevoel. We hebben nu al diverse ouders die op verschillende manieren helpen bij de club, zo worden deze lieve mensen spelenderwijs onze nieuwe leden of familie-vrijwilligers!

Er zijn ook mensen die met hart en ziel voor hun cluppie bezig zijn, zoals Ingrid van Wieringen, die met haar dochter Anouk en zoon Ramon, de Grote Clubactie loterij op zich namen. Anouk en Ramon hebben de meeste loten verkocht voor onze club, daar was een prijsje aan verbonden, maar de prijs lieten zij aan nummer drie. Zij hadden het voor de club gedaan; grote

klasse, de loterij heeft een groot bedrag voor onze club opgebracht,Ingrid en iedereen die je hebt ingeschakeld, hartstikke bedankt!

Ondanks het grillige weer hebben we toch een succesvol ski/ wake seizoen gehad in 2012, Chris, Rika, Huug, Carolien, Jasper en vriendin, Paul, Gaby, Leslie en Maureen en de bootbestuurders die ik misschien vergeten ben, hartstikke bedankt voor jullie inzet, onze jeugd vaart er wel bij!!!

Nog veel belangrijker voor de jeugd zijn natuurlijk de trainers in de boot, die stuk voor stuk alles wel even voor doen aan de kinderen,stuk voor stuk toppers met een eindeloos geduld, die de jeugd spelenderwijs veel plezier geven en ongemerkt snelle vorderingen laat maken!

Bart Daalman is favoriet bij onze jeugd (en ons), als trainer, maar wat wil je, kampioen

van de vooRZiTTeR

De laatste van de(ze) voorzitter

Tekst: Dirk Zweerus

Vele dankwoorden voor iedereen die onze club heeft geholpen in de afgelopen jaren!

Page 10: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

10 WSVA Magazine

van Nederland blootvoeten, groot en sterk, 18 jaar en voor de beul nog niet bang. Maar vooral aardig, begripvol,vakkundig en altijd in voor een grapje en alle geduld voor onze jeugd, Bart is net zo teleurgesteld als de rest in de boot,als we moeten stoppen omdat we al veel te lang aan het trainen zijn!

Chris en Rika zijn ook een paar apart, die alles voor de club en de jeugd over hebben, ondanks alle pech die zij gehad hebben met hun prachtige wakeboardboot, konden wij altijd op jullie rekenen, Chris en Rika komen pas terug als alle leerlingen hun nieuw geleerde sprong o.d. ook hebben gemaakt, echte kanjers dus!

Silvia Schockman regelt de jeugdgroep al jaren en is een van de succesvolle trainers in de boten, de kinderen zijn dan ook gek met haar.Melvin Silvius, Carolien Keesen en Ron Daalman springen vaak bij als trainer, maar ook helpen zij in de kantine. Jannie, Miryam, Ton, Wouter, Pieter en de diverse ouders (die ik nog niet allemaal van naam ken, sorry dames!). Het is ook dan altijd een drukte van belang in ons clubhuis, erg gezellig dus!

Ik hoor geruchten dat Louis Brero ook wel voor de club wil gaan varen, ik juich dat toe, misschien weer een vakkundige, aardige clubman erbij met een vracht aan ‘now-how’.

De clubavond voor de leden is wat minder bezocht dan andere jaren, het weer zat niet echt mee en de crisis was ook een spelbreker, denk ik.

Ik dank André Tromp, Christiaan Treur, Lex van Woerden, Michel Velle, Gaby en Karin Copini, Leslie en Maureen Kayatoe, Paul Zwebe, Jorrit Ribbeling, Bart Brouwer, Jasper Engel,

RonDaalman en Huug en Carolien de Kort allemaal voor jullie geweldige, belangeloze inzet, want zonder jullie geen waterskiclub.

De resultaten van de slalomskiërs zijn boven verwachting hoor ik, de details kunt u vernemen van onze Lex Mapple van Woerden! (lees meer verder in dit blad).

De jeugd is natuurlijk ook van harte welkom buiten de woensdag op de slalom, blootvoet, trick of wakeboard trainingen. Geef je op in de kantine en/of bij Miryam, die kan je er alles over vertellen.

De open dag en de zondagopeningen van het clubhuis waren in mijn ogen een redelijk succes, zeker voor herhaling vatbaar. Natuurlijk moet er voldoende animo voor zijn. Maar met al onze supervrijwilligers moet dat zeker weer goed komen. Allemaal nog hartstikke bedankt!!!

Verder is dit de laatste ‘van de voorzitter’ van mijn hand, dus lees hem deze keer a.u.b. :D

Ik heb mijn functie als voorzitter/bestuurslid per heden neergelegd en wel om de volgende redenen. Je moet op je hoogtepunt terugtreden zegt men! We hebben een prachtig clubhuis, een prachtige sportieve jeugdafdeling en volwassen leden waar je op kan bouwen en heel veel mee kan lachen! Ik ben nu 64 jaar en ik vind dat ik ruimte moet maken voor een door u te kiezen voorzitter van een recenter bouwjaar! Het valt me zwaar dat ik deze beslissing moest nemen, want ó, want ben ik trots op ons cluppie!

Ik ga jullie zien op de clubavonden en het water!

Dirk Zweerus

van de vooRZiTTeR

Page 11: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

adveRTenTie

Page 12: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

12 WSVA Magazine

uiT de oude doos

Je kunt (beter) leren waterskiën van de beste atleten

Michel met Ron Scarpa

Page 13: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

13 WSVA Magazine

mooisTe spoRT

Mooiste sport van de wereld

Of de uitdaging nu starten op 1 ski is, of die extra boei in de slalombaan. Misschien toch die Air-Raley op je wakeboard, je bent nooit uitgeleerd!

ProfessionalsNieuwe technieken en moves kun je leren van je vrienden of misschien ouders. Maar het mooie van de waterskisport is dat je het ook kunt leren van de beste atleten in jouw tak van de skisport. Stel je eens voor, een tennisles van Roger Federer of een golf clinic met Tiger Woods. Bij deze en vele andere sporten is dat een vaak niet zo realistisch beeld. Bij het waterskiën is dat echt anders.

VIP coachBlootvoetskiën met David Small of Keith Stonge,

slalomskiën met Andy Mapple en wakeboarden met Dallas Friday, het kan echt! In de waterskisport krijg je les van de beste skiërs / boarders die er zijn. Dat is het mooie van waterskiën en wakeboarden. Zij kunnen echt verschil maken in de doelstelling die je voor jezelf hebt gezet. Door de enorme ervaring waarover ze beschikken kunnen ze met kleine aanwijzingen jou helpen om je doelstelling te bereiken, en zelfs je doelstelling te overtreffen!

De meeste topsporters in onze sport vind je in Florida (USA), maar ook wat dichter bij huis zijn er heel erg goede skischolen. Denk bijvoorbeeld aan Italië, Spanje, Frankrijk en ook Portugal. Door het mooie weer hebben zij natuurlijk een langer seizoen dan wij hier in Nederland, en liggen de niveaus vaak een stuk hoger. Laat dat echter

Misschien vind je dat ik overdrijf, maar zo voelt het echt. Je bent nooit te jong en nooit te oud om te waterskiën of te boarden. Of je nu een beginnende skiër of al een

wedstrijdskiër / boarder bent, er is altijd een uitdaging.

Tekst en beeld: Michel Velle

Michel met Ron Scarpa

Page 14: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

14 WSVA Magazine

uiT de oude doos

geen reden zijn om niet naar een skischool te gaan. Elke sporter krijgt evenveel respect en aandacht, ongeacht je niveau! Daarom wil ik elke sporter -die echt een stap verder wilt komen-, aanraden om eens een weekje ‘skischool’ te boeken. Ik weet zeker dat je dan een paar fantastische dagen zult hebben !

Aankomend seizoen zijn er weer verschillende trainingen bij de Rooye Plas. Ook proberen we de masterclass met Jodi Fisher weer in te plannen dit jaar. Hou het in de gaten!

Elke sporter krijgt evenveel respect en aandacht, ongeacht je niveau!

Met de twee wereldkampioenen blootvoetskiën, links Keith St. Onge en rechts David Small

Page 15: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

15 WSVA Magazine

mooisTe spoRT

Andy Mapple

1 243

adveRTenTie

www.vanclaes.com +31 (0) 172-200 100

Bij Vanclaes draait het om u en uw boot. Vanclaes maakt het traileren voor u eenvoudig. Elke Vanclaes is op maat gemaakt, heeft een eigentijds design en een riant loopbordes; uw garantie voor een eenvoudige en gemakkelijke te waterlating waarbij u ook nog eens droge voeten houdt. Een goed product voor een scherpe prijs. Benieuwd? Bezoek het Vanclaes Experience Center of kijk op onze

Vanclaes presenteert de nieuwe generatie boottrailers

Gnephoek 18 2401 LP Alphen a/d Rijn NetherlandsGnephoek 18 2401 LP Gnephoek 18 2401 LP ijn Nethe

Nooit meer gedoe aan de waterkantt

Vanclaes ontzorgt

VC-A5-adv-waterski--apr2013.indd 1 3-4-2013 15:27:35

Page 16: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

16 WSVA Magazine

uiT de oude doos

FlowboardenTekst: Karin Copini

Page 17: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

duTch waTeR dReams

17 WSVA Magazine

Flowboarden

Aan het einde van het ski- / boardseizoen moet je de winter door zien te komen. De wintersport is daar een leuk alternatief voor.

Skiën of snowboarden ,maar meestal is dat maar een weekje. Wat moet je de rest van de winter??? Om toch met water en snelheid bezig te kunnen zijn, is flowboarden bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer een optie.

Wat is flowboardenFlowboarden is eigenlijk golfsurfen op een kunstmatig gecreëerde golf in een speciaal bassin. Het water wordt met ca 50 km/u over een brede matras gepompt. Daarop kun je dan met een bodyboard of een flowboard de golf ‘bedwingen’.

Het leek ons een leuk idee om dit ook eens met de WSVA te gaan doen. Zo gezegd zo gedaan. Op vrijdagavond 15 maart zijn we met een klein groepje naar Zoetermeer gegaan. Om half 8 stonden we klaar in wetsuit en kregen we een korte instructie. Daarna werden we om de beurt geholpen om de basistechniek te leren. Toen we de beginselen beheersten, konden we zelfstandig op het board stappen. Het lijkt zo makkelijk maar dat valt tegen. Veel vallen en weer opstaan, maar ontzettend leuk om te doen. En zeker voor herhaling vatbaar!!

Wil je meer info, kijk dan eens op http://dutchwaterdreams.nl/. Naast flowboarden kun je er ook andere dingen doen zoals raften en tuben.

Page 18: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

18 WSVA Magazine

Open dagDe dag begon regenachtig. Tussen de buien door bij de club aangekomen waren er naar verwachting niet veel

mensen die een rondje wilde skiën. Maar uiteraard heb je altijd een paar die-hards.

Tekst en beeld: Carolien de Kort

open dag

Page 19: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

19 WSVA Magazine

open dag

Page 20: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

20 WSVA Magazine

open dag

Dit keer stonden Ramon en Anouk klaar op de steiger. Ze hadden er zin in. De wind was gaan liggen, de regen gestopt. Het zag er prachtig uit. Een stille vlakke Westeinder helemaal voor ons alleen. Wat meer kan je wensen? We gingen er vandoor. Karin heeft nog een mooie foto kunnen maken van ons vertrek. Bij de baan aangekomen ging Ramon als eerste. We vaarden weg en Ramon stond in een keer achter de boot, in een mooie skihouding precies zoals hij het geleerd heeft van Dirk. Een grote glimlach op zijn gezicht. Kortom, beter kan niet. Maar toen zei Annabel o, o. Wat was er nu mis? ‘Kijk’ zei ze, en wees in de verte. Regen! En niet zo’n beetje ook. We zagen een heel gordijn

van regen op ons afkomen in de richting die we op vaarden. We hebben Ramon snel het signaal gegeven dat we gingen draaien, maar de regen had ons al bereikt. Met een hand voor zijn ogen en de ander aan de hendel bleef hij dapper doorskiën. Aan het einde van de baan kam hij snel de boot in en zijn we rap terug gevaren naar de club. Na een warme kop thee waren alle verzopen katjes weer een beetje bijgetrokken. Ingrid is nog droge kleding voor iedereen gaan halen, echt super. We hebben samen wel veel lol gehad op de open dag, maar helaas zat het weer niet mee. Ik ga er vanuit dat het ons dit jaar wel mee zal zitten. Zie ik jullie dan ook?

Page 21: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

21 WSVA Magazine

uiT de oude doos

Bart Brouwer in 1972, 7 jaar.

Let op de mooie houten handle!

adveRTenTie

Page 22: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

22 WSVA Magazine

WSVA

KIDS WSVAKIDS

WSVA

KIDS

WSVA

KIDS

Page 23: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

23 WSVA Magazine

wsva Kids

Grote clubactieAfgelopen seizoen hebben we weer meegedaan aan de Grote Clubactie. Ik heb weer een aantal kinderen bereid gevonden om langs de deuren te gaan met loten. Dit jaar leek het wel of het toch iets moeilijker was om lotenkopers te vinden. Veel gehoorde reacties waren; we slaan een jaartje over, er zijn al andere clubs geweest enz. Maar dankzij de enorme inzet van een aantal kinderen hebben we toch nog 326 loten weten te verkopen. Van elk lot gaat er €2,40 naar de club, dus er is een bedrag van 782 euro opgehaald! Het doel was om met de actie een (lounge)bank te kunnen bekostigen, en dat is gelukt. Zie de foto!

Er was natuurlijk ook weer een skimuntje te winnen. Dit jaar had Serra Liplaa met 31 loten de meeste loten verkocht. Ik wil alle kinderen (en ook ouders) bedanken voor hun geweldige inzet, want zonder jullie kunnen we niet zo’n groot bedrag ophalen, waar we mooie dingen voor de club mee kunnen doen.Iedereen die loten heeft gekocht; bedankt!

Tekst: Ingrid van Wieringen KindertrainingenNa zes seizoenen kunnen we met trots melden dat ook in 2013 er weer waterskilessen komen voor de junioren waterskiërs! Want als WSVA willen we het voor de jeugd aantrekkelijker maken om bij ons te komen én vooral te blijven skiën, want DE JEUGD = DE TOEKOMST!

Het programma:• is voor kinderen van 8 t/m 15 jaar; • elke ‘windstille’ woensdag geven we les; • lesgeld is € 12 per kind per les; • trainingsdag is woensdag vóór de

clubavond van 18:15 tot 19.45 uur; • het kan alleen op inschrijving.

De waterski instructeurs Silvia, Dirk, Huug, Bart, Jasper, Christiaan en Carolien begeleiden de kinderen op het water. We gaan ook dit jaar weer met 3 boten varen. Miryam en Ron Daalman vangen de kinderen en ouders op. Voor meer info en/of aanmeldingen bel Silvia, tel. 06 28 41 14 80 na 18:00 uur.

Page 24: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

24 WSVA Magazine

Tim

Amy

Branco

WSVAKIDS

wsva Kids

Ik vond het superrr leuk en ik

zit bij Huug in de boot en dat

wil graag zo houden want ik krijg

gewoon supergoed les van Carolien en

daardoor kan ik nu aan de lange lijn. Ik

ben blij dat ik deze sport doe en wat ik

het leukste en tofste vind is skiën en

de afsluiting. Ik kan niet wachten

tot het waterskiën weer begint...

- Kelsey

Hier leren we

hoe je moet wakeboarden aan de boom. Ik ben bij de wakeboardclub gekomen omdat ik de coole wakeboardboten zag liggen en toen zagen we dat er allemaal kinderen in gingen dus wilde ik mee! De lessen zijn superleuk, fun!!! Kan niet wachten totdat we weer kunnen gaan. Toen ik met m’n vrienden was mochten we bij Huug aan de boom hangen en ging hij varen. Je moet echt een keer

een les komen doen want ik weet zeker dat je het leuk vind! - Delano

kudosvan de

KIDS

Ook leuk als

iemand een faceklets

krijgt maar maakt u zich

maar geen zorgen dit gebeurt

iedereen wel een keertje.

Maar voor de ander is

het wel lachen!

Oja en ik

vind het ook heel

leuk dat we bij Chris op

de stang mogen ziten

waar de wakeboards

aan hangen!

Ojaa en dat we aan het eind van de les

altijd hééééél hard met de boten gaan, op hun allerhardst rond 80 km/u! ! !

Page 25: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

25 WSVA Magazine

Kirsten

Vinnie

Kai

WSVA

KIDSWSVA

KIDS

Ik ben Amy de Haan, 6 jaar en woon samen met mijn broertje, papa en mama in Kudelstaart. Ik zit in groep 3 van de Graankorrel. Ik ben afgelopen jaar voor het eerst naar de waterskivereniging geweest. Omdat ik nog maar net 6 jaar was geworden ben ik eerst een keer mee in de boot gegaan om te kijken hoe alles gaat. En dat vond ik zo leuk dat ik daarna mee ben gegaan om het zelf te proberen. Ik heb bijna het hele seizoen bij Huug en Carolien in de boot gezeten en dat vond ik erg leuk er waren wel een paar keer bij dat ik het erg spannend en ook wel een beetje eng vond omdat er erg veel wind stond, maar uiteindelijk is het me toch gelukt om te kunnen staan met de boom.Ik hoop komend seizoen weer te kunnen waterskiën en dat ik dit jaar leer om achter de boot met de lange lijn te staan. Achter de boot in een tube vind ik ook heel leuk.Op naar een mooie windstille zomer!

- Amy

wsva Kids

!Ramon

Page 26: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

26 WSVA Magazine

uiT de oude doos

NWWBOPEN DAG

Ook dit jaar organiseert de WSVA met het NWWB de open dag. Zorg dat je erbij bent!

2 JUNI

Page 27: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

adveRTenTie

Page 28: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

sKiTRipsKiTRip

28 WSVA Magazine

Masterclass Slalom Clinic Jodi Fisher

Na de nodige geruchten kregen we half mei een aankondiging dat er een slalom clinic georganiseerd zou worden op De Rooye Plas van niemand minder dan Jodi Fisher. Organisator Gerard

Kolthof van G-Man Watersport stak daarmee zijn nek uit want iedereen was erg enthousiast maar het is toch altijd maar de

vraag wie dan ook daadwerkelijk op zo’n clinic afkomt.

Tekst en beeld: Maurice Riemens

Page 29: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

29 WSVA Magazine

Page 30: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

30 WSVA Magazine

masTeRclass

30

Jodi FisherJodi is 3-voudig World Cup Tour Champion. Hij begon op zijn 7e verjaardag met waterskiën. Op zijn 13e werd hij na een talentencompetitie beloond met een trainingskamp van de Britse Waterski Federatie (BWSF) in de zomervakantie. Dat was de springplank naar zijn verdere waterskicarrière. Uitkomend voor Groot-Brittannië won hij vele open titels.In 1995 werd Jodi trainingspartner met Andy Mapple, een bekendere naam. Zij trainden 10 jaar lang samen. Voor meer info: http://www.jodifisher.com

En zoals het altijd gaat, moeten er eerst een paar schapen de dam over voordat de rest volgt. Er werd natuurlijk veel gelobbyd want het zou toch geweldig zijn

als dit een succes zou worden. Per dag konden 7 tot 8 skiërs inschrijven waarbij iedere skiër 3 sets op het water zou staan. Het zou dan gaan om sets van 20 minuten. Normaal duurt een set zo’n 12 minuten maar tijdens de rustmomenten na elke baan, wordt instructie gegeven door Jodi en dit kost tijd. Ik schreef mezelf in voor dinsdag 26 juni. Eind mei stonden er 44 sets ingeschreven, verdeeld over 3 dagen. Niet slecht, maar niet voldoende om deze clinic rendabel te krijgen. Half juni stonden 66 sets ingeschreven, verdeeld over 4 dagen. Twee dagen voor aanvang van de clinicweek stonden er 79 sets ingeschreven, verdeeld over 5 dagen. 33 sets werden bezet door WSVA. Verder waren er op de lijst skiërs vertegenwoordigd van De Rooye Plas, Braassem en Loosdrecht.

ProgressieDag 1 van de clinicweek bleek een late start van de dag. Gerard stelde zijn Ski Nautique 200 (prachtige boot by the way) beschikbaar voor deze clinic en deze moest op dag 1 te water en dat zat niet helemaal mee. Hoe dan ook werd het een mooie dag en de deelnemers waren enthousiast. Ik had er zin in. Dinsdag op tijd naar De Rooye Plas. Lex, Michel en Karin waren er al. Zij hadden overnacht in Handel omdat zij ook op de maandag al deelgenomen hadden. Verder waren er nog 2 leden van Loosdrecht (Frank en Diederik) en 1 lid van de Braassem (Belinda).Om maar meteen een indruk van die dag te geven; wat een TOPdag! Het weer speelde natuurlijk ook mee want het was een schitterende dag. Maar daarbij was de groep gezellig en enthousiast. Iedereen was betrokken bij elkaars instructie. De boot was perfect. En Jodi… die deed het super. Jodi gaf een duidelijke uitleg

Page 31: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

en beperkte zich tot enkele aandachtspunten. Eén, maximaal twee punten om op te letten.We hebben zo allemaal dezelfde punten waar we op moeten letten maar de kunst is dat Jodi er in slaagt om dat specifieke bij jou te benoemen wat je moet doen om ook daadwerkelijke progressie te maken.

Naast het feit dat het een geslaagde en gezellige dag was, heeft de clinic er aan bijgedragen dat ik in 2012 mijn PB heb kunnen verbeteren. En dat geldt voor meer skiërs. In de loop van de week is de clinicweek nog uitgebreid met 2 extra dagen. Op 9 en 10 juli werd er nog eens twee dagen geskied. Kortom, het was een groot succes.

Ski Nautique 200De Ski Nautique 200 is inmiddels door De Rooye Plas aangeschaft en zal vanaf seizoen 2013 op de Rooye Plas varen. Een goede aanschaf.

Masterclass in 2013Het ziet er naar uit dat deze Masterclass Slalom Clinic ook in 2013 weer georganiseerd gaat worden. Ik zal er dan zeker weer bij zijn.

Trainingsdagen Rooye PlasOok hebben we in 2012 weer een aantal trainingsdagen gehad op De Rooye Plas. Dit onder de bezielende begeleiding van Paul la Maire. Op vier maandagen, 11 juni, 2 juli, 10 september en 8 oktober hebben we elke keer weer met mooi weer, aan onze techniek kunnen werken. Ook deze trainingsdagen zullen in 2013 weer op de agenda staan.

Ik wens iedereen een mooi skiseizoen en hoop dat het weer ons wat dat betreft in 2013 goed gezind zal zijn.

masTeRclass

31 WSVA Magazine

Page 32: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

32 WSVA Magazine

De baan er heeft er het hele seizoen snaarstrak bijgelegen. Daar ligt het niet meer aan. Tevens blijkt dat het erin leggen en

uitnemen steeds vlotter gaat. ‘sWinters een beetje onderhoud en voorbereiding en hup we kunnen er weer gebruik van maken.

Verslag van de competitieVan de 15 geplande competitiedagen zijn er ondanks veel geschuif toch nogal wat afgevallen. Uiteindelijk hebben we 7 competitiedagen gehad. Wel hebben we dit jaar de nodige trainingen op de Rooye Plas gehouden, dat compenseert. Al met al is er door mij weer gekozen voor een vermelding van de PB’s (Personal Bests).

De Slalommers hebben ten opzichte van vorig jaar afwisselend gepresteerd. De een wat beter, de ander wat minder. Behalve Maurice die op een

oortje na de 55km uitskiede. Kom daar maar eens om als je het jaar daarvoor op 5/52 kwam. Een ander die ook weer van zich liet gelden is Karin. Met 2/55/16 legde zij 3 boeien meer af. Uitkijken geblazen. Zij gaat steeds constanter skiën en dat is een goede basis. Bart, degene die sinds dit seizoen meedeed, presteerde het meerdere malen de baan op 16 m uit te skiën. Hij gaat komend seizoen verder met inkorten. Hup Bart! Prachtig dat drie skiërs met 16 en 14 m bezig zijn. Al deze feiten maken uw Mapple trots. Lees snel verder.

Ingrid blijft voor mij de runner-up, ondanks dat zij met 2/49 1 boei minder dan vorig jaar deed. Maar zij raakt meer en meer aan de snelheid gewend. En nu ook dochter Anouk in de baan is begonnen denk ik dat Ingrid er tegenaan gaat. Anouk trouwens ook. Dus dat wordt leuk hoor. Bij de overige heren blijft Jan de 52 maar uitskiën. Heel gedisciplineerd is hij aan zijn nieuwe ski

slalom pepTalK

Happy Mapple Reports

Tekst: Lex van Woerden

Het weer zat afgelopen seizoen wederom niet mee voor de slalommers en de competitie. Wel prima was het dat

Michel het op onze Westeinder geskiede record weer verder verbeterd heeft. Deze keer heeft hij 4/55/14 laten registreren.

Dat is 2 boeien meer dan het jaar ervoor. Mapple is hier trots op en hoopt op meer komend seizoen.

Page 33: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

slalom pepTalK

33 WSVA Magazine

Page 34: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

34

slalom pepTalK

gewend geraakt. Er is weinig voor nodig dat Jan komend seizoen voor scores in de 55 gaat. Ik reken op je Jan. Gaby is nog steeds niet vrij van blessures en helaas lukte het niet om op 52 te skiën. Wel ging de 49 erg soepel. Laten we hopen dat het blessureleed komend seizoen achter de rug is en ook Gaby er weer lekker tegenaan kan. Ik zie hem op een mooie manier skiën. Van Sander (de enige niet senior) kan gemeld worden dat hij te weinig komt, maar ook beslist met een mooie techniek kan skiën. Op skitrip in Italië scheelde het minder dan een oortje of hij had de 58 weer eens op zijn naam geschreven. Ik hoop komend seizoen meer met hem te skiën en weer een leuke trip te maken.

En ik, uw Mapple: ben er in geslaagd 2 boeien verder te komen en 4/55 te scoren. Beter dan vorig seizoen, maar bij lange na niet waar ikzelf tevreden mee ben. Terwijl ik dit schrijf ben ik flink in training om er keihard tegenaan te gaan.

Het komend seizoenIk heb van komend seizoen goede verwachtingen. Michel heeft een nieuwe ski gekocht, Jan is aan zijn nieuwe ski gewend, ik heb al een nieuwe vin en als het helpt ga ik ook voor een nieuwe ski sparen. Maurice gaat beter skiën en Bart gaat verder inkorten. En als dan ook de dames nog hun tanden laten zien. Berg je dan maar. Paul blijft ons instructies geven. Wat fijn dat hij zo’n geduld heeft en enthousiasme, zodat wij allemaal de kans krijgen te verbeteren. En gaat Anouk gezelschap krijgen van andere jeugdleden? Nou zeg het maar. Alle ingrediënten voor een prachtig seizoen zijn aanwezig. Karin en Michel worden weer bedankt voor het vele varen, hopelijk kunnen we daar weer op rekenen.

Ik wens iedereen een blessurevrij fijn slalomseizoen toe met veel goed weer op de slalomochtenden. De groeten van Lex Mapple.

De tipVisualiseer de baan en ‘go for it’!

Page 35: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

adveRTenTie

adveRTenTie

Exclusieve sieradengoud en zilver

T: 06 50 60 70 66E: [email protected] www.copini-goudsmid.nl

Page 36: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

36 WSVA Magazine

gadgeTs

adveRTenTie

Mapple 6.0 ski

Page 37: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

37 WSVA Magazine

Het grootste nieuws in de slalomsport is ongetwijfeld de nieuwe ski van Andy Mapple. De full carbon ski Mapple 6.0 is een compleet nieuw

ontwerp, welke je met minder moeite -eerder en wijder- bij de boei brengt. Ook de symmetrie op je on- en off-side is verbazend goed. Andy heeft de ski eind 2012 geïntroduceerd, en sindsdien zijn er al vele overwinningen op wereldniveau maar ook ‘personal bests’ op genoteerd. - http://www.mappleskis.com/

De nieuwe Strada handschoenen van Radar

zijn een vooruitgang. Door de klik-en-draai knop boven op de hand zit de handschoen als gegoten en kun je deze ook veel makkelijker uittrekken. - http://www.radarskis.com/

De coolste boardshorts vind je dit jaar ongetwijfeld bij

69Slam. Kleurrijke prints en coole graphics in verschillende modellen boardshorts en bikini’s. - http://shop.69slam.com/index/default.php

Op wetsuitgebied is Eagle al jaren de top in blootvoetpakken. Sinds

2011 maken ze ook de beste ski- / boardvesten en heatershirts / heaterwetsuits. Nieuw voor 2013 zijn de platinumvesten, jumpsuits en barefootsuits. Superlicht en met 4-way stretch neopreen. Elk pak / vest zit nu als gegoten!

De Headzone helmets zijn al een paar jaar op de markt,

maar nog niet beschikbaar bij onze club. Door een radioverbinding tussen de helm en instructeur in de boot, kun je heel direct aanwijzingen geven / ontvangen. Zeker voor de jeugdtrainingen is dit misschien een mooie investering voor de club in 2014. - http://www.headzone.com/

Andere toffe gadgets zijn: GoPro, is al even op de markt, maar nog steeds interessant. GoPro is een waterdichte camera, speciaal ontwikkeld om (water)sporten te filmen- http://gopro.com/CoastKey, dodemansknop + startonderbreker - http://www.coastkey.com/en/Wakesledz, een combinatie van een slee en kneeboard - http://www.wakesledz.com/Hyperlite, met nieuwe systemboots en bindingen - http://www.hyperlite.com/

gadgeTs

Hot Stuffin 2013

Tekst: Michel Velle

Mapple 6.0 ski

Page 38: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

adveRTenTie

G-ManG-Man Nautique ski & boardschool zorgt voor de goede afstelling van uw materiaal. Wij bieden graag service kostenloos! Uiteraard leveren wij als officiële PCM en Nautique dealer alle onderdelen per direct of op bestelling binnen 3-5 dagen.

www.G-Manwatersport.nlGerard Kolthof 06 5337 76 79

Officiële dealer van PCM, Nautique, Malibu, Indmar, Masterline en Eaglesports Benelux.

Voor de Masterclass Slalom Clinic met Jodi Fisher stelde G-Man de Ski Nautique 200 beschikbaar. Lees meer over deze fantastische clinic het verslag in dit blad.

Page 39: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

Stommeerweg 1 www.mantelmakelaars.nl

1431 ES Aalsmeer tel: 0297 32 71 45

uiT de oude doos

Bart Brouwer in 1985, de eerste

sprongen over de schans.

adveRTenTie

Page 40: Waterskivereniging Aalsmeer Magazine nr 36 2013

Op een van de mooiste locaties van Noord-Holland, direct aan de Westeinder Plassen en naast de Watertoren van Aalsmeer ligt het Westeinder Paviljoen. Ons unieke paviljoen is uiterst ruim van opzet en biedt binnen plaats aan 140 gasten voor diner, 300 gasten voor een feest en op het stijlvolle terras aan het water nog eens 150 lounge- en zitplaatsen.

Wij bieden:

• Prachtigelocatiedirectaanhetwater

• Modernekeukenmetspraakmakendegerechten

• Lunch,diner,buffetenhigh-teamogelijkheden

• Officiëletrouwlocatie

• Aanlegsteigervoorbotentot30meter

• Volledigingerichtevergaderzaal

• GratisWi-Fi

Ons enthousiaste team staat voor u klaar om van elke gelegenheid een groot succes te maken!

Voormeerinformatiebel 0297 [email protected]

WWW.WesteiNderPAviljOeN.Nl