Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

24
1 IJKNIEUWS WIJKbestuur AALSMEER - OOST augustus 2014 Jaargang 20 nummer 3 Wie heeft er niet van De Ezelkeet gehoord in Aalsmeer Oost? Zo langzamerhand heeft iedereen het bord wel zien staan op de Oosteinderweg. Kees Tromp is de eigenaar van de Ezelkeet, een gemoedelijke man met een rustige uitstraling en met veel liefde voor zijn Ezels. Een bijzonder mens en dat is hij! Kees is van beroep seringenkweker, wat een zwaar beroep is en wat zo langzaam een uitstervend vak begint te worden. Maar als Kees thuis komt zijn daar zijn ezels die hem veel ontspanning en rust geven na een dag van hardwerken op zijn kwekerij. Kees is gek op zijn ezels en weet er dan ook veel over te vertellen en als je bij Kees gaat kijken komen

description

 

Transcript of Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

Page 1: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

1

IJKNIEUWSWIJKbestuur AALSMEER - OOST

augustus 2014 Jaargang 20 nummer 3

Wijkraad Oost

organiseert:

Wie heeft er niet van De Ezelkeet gehoord in Aalsmeer Oost? Zo langzamerhand heeft iedereen het bord wel zien staan op de Oosteinderweg. Kees Tromp is de eigenaar van de Ezelkeet, een gemoedelijke man met een rustige uitstraling en met veel liefde voor zijn Ezels.

Een bijzonder mens en dat is hij!

Kees is van beroep seringenkweker, wat een zwaar beroep is en wat zo langzaam een uitstervend vak begint te worden. Maar als Kees thuis komt zijn daar zijn ezels die hem

veel ontspanning en rust geven na een dag van hardwerken op zijn kwekerij. Kees is gek op zijn ezels en weet er dan ook veel over te vertellen en als je bij Kees gaat kijken komen

Page 2: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

2

advertentie

Aalsmeer Taxi24 uur bereikbaar

voor al uw personenvervoer informeer naar onze schipholservice

Tel.0297 363695www.aalsmeer-taxi.nl

advertentie

Nina is een bonte ezel een zogenaamde zigeuner ezel uit Ierland. De zigeuners trokken met de ezels voor de kar het land door van plaats naar plaats. Om geen inteelt te krijgen lieten zij de ezels stiekem in het donker dekken door de plaatselijke ezels, dat scheelde weer geld en daar zijn leuke bonte ezels uit voort gekomen.Kees heeft ook twee prachtige grote zwarte ezels, dat zijn de halfzusjes Olijf en Onix, zij hebben verschillende vaders en als je goed naar de ezels kijkt zie je ook verschil in de botstruk­tuur, de een is van het oude en de ander van het nieuwe ras. Dit zijn Franse ezels, in Frank­rijk heb je wel 7 rassen. Dit ras heet Grande noir du Berry (grote zwarte uit Berry). Vroeger werkte deze ezels voor de trekschuit, zij trokken de schuit vanuit het midden van Frankrijk naar Parijs.

De laatste ezel is Ringel de oersterke zoon van Nina een leuke ondeugende ezel, maar dat hoort er bij hij is uiteindelijk de jongste van het stel.Er komen regelmatig groepen met kinderen bij Ezel Kees, dan legt hij van alles uit over

de verhalen. De ezels lopen om en achter het huis en worden met veel liefde verzorgd. De oudste ezel is Sjimmie van 16 jaar, een lieve gemoedelijke grijze ezel. Dan is daar Nina van 14 jaar, volgens Kees is zij lui en uitge­kookt of zullen wij zeggen, zij is gewoon slim.

Page 3: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

3

de ezels en mogen ze even op de rug van de ezels. De ezels hebben een heel gunstig effect op kinderen met autisme, zij worden heel rustig door de ezels. De kinderen uit Wit Rusland zijn ook al eens wezen kijken bij Kees toen ze hier waren. Zo zie je maar, Kees doet veel goed werk met zijn ezels. Hij heeft er ook voor gezorgd dat Roos de ezel van ‘Boerenvreugd’ een leuke

vriend heeft gekregen, Willem genaamd, wat een heel goed effect heeft op het gemoed

van Roos.Maar niet alleen Kees is gek op de ezels, Alie geeft hem alle ruimte om met zijn hobby bezig

te zijn en als hij met de ezels op pad gaat naar evenementen gaat Alie gezellig mee. Daar komt bij dat Alie de ezels al verschil­lende keren heeft vereeuwigd op het doek, mooie sfeervolle schilderijen in haar lichte atelier dichtbij de ezels. Als u een keer bij Kees langs gaat moet u ook even naar de schilderijen van Alie gaan kijken, die zijn echt de moeite waard. Ezels kunnen wel 35 tot 40 jaar oud worden en met de goede verzorging bij Kees zal dat zeker het geval zijn, dus kunnen Kees en Alie nog lang van de dieren genieten en dat is ze gegund!

De ezels hebben een heel gunstig effect

op kinderen met autisme

www.babyjungle.nl kinderwagens en toebehoren

Baby Jungle bv

Oosteinderweg 127 d

1432 AH Aalsmeer

[email protected]

Vrijdag en zaterdag open tussen 11.00 en

14.00 uur. Andere dagen op afspraak.

Inger: 0653 387 541

Henning: 0653 447 421

Bij Baby Jungle ben je verzekerd van een ruime keuze uit goede kinderwagens van Urban Jungle (One Tree Hill), Mountain Buggy, Easy Walker, X-Adventure, Quax en Phil & Teds. Ook alle toebehoren zoals babybakjes, babynestjes, parasolletjes, dekentjes, lakentjes, regenhoezen, meerij-plankjes, autostoeladapters, verzorgingstassen, reistassen, muskietennetjes, etc. Heb je geen tijd om ons te bezoeken of woon je te ver weg: ga naar onze webwinkel en bestel on-line!In onze webwinkel vind je al onze artikelen, inclusief foto, details, prijs, etc.Na ontvangst van betaling versturen wij direct, dus je kan de bestelling binnen enkele dagen in huis hebben!Wij hebben 99% van onze artikelen direct uit voorraad leverbaar! Wij zijn officieel dealer van:

advertentie

Page 4: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

4

Op de Kidzzzclub is van alles te doen. We spelen spelletjes, zingen liedjes en luisteren naar een Bijbelverhaal of kijken naar een toneelstukje. Elke Kidzzzclubmiddag doen we ook een spel met elkaar (bijv. een speur­tocht, bingo, renspel, pictonary) of gaan we knutselen. Ook dit jaar hebben we weer leuke activiteiten op het programma staan.De Kidzzzclub wordt 1 keer in de maand gehouden op een zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur in “Buurthuis ’t Middel­punt”, Wilhelminastraat 55.

De eerstvolgende Kidzzzclubs zijn op: 20 september, 25 oktober, 22 november en 13 december. De Kidzzzclub is voor alle kinderen uit groep 3 t/m 6 van de Basisschool.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Als je nog nooit op de Kidzzzclub geweest bent, kom gerust een keertje kijken en meedoen om te weten te komen of de Kidzzzclub ook leuk voor jou is.

Informatie Wilt u meer informatie over de Kidzzzclub of heeft u een vraag, dan kunt u ons mailen: [email protected] Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina (Kidzzzclubaalsmeeroost) om op de hoogte blijven van activiteiten van de Kidzzzclub.

Kidzzzclub Aalsmeer Oost

Kom je ook gezellig naar de “Kidzzzclub Aalsmeer Oost”?

advertentie

Aalsmeerderweg 225, Aalsmeer | Tel: (0297) 32 42 81www.imaboblauwhoff.nl | [email protected]

Imabo voor alles op uw bouwplaats!

35.000 artikelen direct uit voorraad leverbaar

Eerlijk advies over voordeliger, efficiënter en duurzamer bouwen

De beste professionele bouwmaterialen voor iedereen

TuinhouT SierbeSTrATing bAdkAmerS

Bloemschikken voor iedereen Het Boerma Instituut is een bloemschikschool op de legmeerdijk te Aalsmeer. Er worden zowel professionele vakopleidingen als workshops gegeven. Zo zijn er o.a. handgebonden boeketten, bruidsbloemwerk, rouwbloemwerk, tafel arrangementen en Kerst workshops. De school bestaat al meer dan 30 jaar en de docenten hebben veel internationale vakervaring. Internationale Bloemschikschool Al jaren komen mensen vanuit allerlei landen naar het Boerma Instituut om het bloemschik vak te leren. Daarom is er bij ons ook de moge-lijkheid om de cursussen en vakopleidingen te volgen in het Engels. Van onze Internationale opleidingen is de voertaal standaard Engels. Voor de mensen die hier voor een langere tijd les volgen is er de mogelijkheid om een boarding-huis te reserveren. Open huis Zondag 31 augustus van 12.00 tot 16.00 hou-den wij Open Huis. Er zullen diverse Orchideeën rechtstreeks van de kweker te koop zijn. Ook is er een korte workshop waarin we een arran-gementje met een orchidee maken voor maar €12,50. Inschrijven voor de workshop kan via www.bloemschikken.nlEntree en kopje koffie of thee met wat lekker is gratis.

Agenda 2014 Workshops (1dag):Do. 4 sep. Ride of the rosesDo. 30 okt. HerfstarrangementDo. 11 dec. Kerstguirlande en festoenenZa. 13 dec. Kerstversiering voor aan het raam of de wand Handgebonden Boeketten Cursus (2 dagen):Do. 2 okt. t/m do. 9 okt. Di. 11 nov. tm wo. 12 nov. Bruidsbloemwerk cursus (2 dagen) Ma. 25 aug. t/m di. 26 aug. Bruidsbloemwerk cursus (5 dagen) Ma. 25 aug. t/m vr. 29 mrt. Nederlandse Vakopleidng (30 dagen) Di. 9 sept. t/m di. 9 juni 2015 Nederlandse Vervolg VakopleidingMa. 15 sept. t/m Ma. 29 juni 2015 Nederlandse Master CourseMa. 8 sept. t/m ma. 15 jul.

boerma.nl Legmeerdijk 227 bloemschikken.nl 1432KA floraldesignsupplies.nl Aalsmeer

Page 5: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

5

Bloemschikken voor iedereen Het Boerma Instituut is een bloemschikschool op de legmeerdijk te Aalsmeer. Er worden zowel professionele vakopleidingen als workshops gegeven. Zo zijn er o.a. handgebonden boeketten, bruidsbloemwerk, rouwbloemwerk, tafel arrangementen en Kerst workshops. De school bestaat al meer dan 30 jaar en de docenten hebben veel internationale vakervaring. Internationale Bloemschikschool Al jaren komen mensen vanuit allerlei landen naar het Boerma Instituut om het bloemschik vak te leren. Daarom is er bij ons ook de moge-lijkheid om de cursussen en vakopleidingen te volgen in het Engels. Van onze Internationale opleidingen is de voertaal standaard Engels. Voor de mensen die hier voor een langere tijd les volgen is er de mogelijkheid om een boarding-huis te reserveren. Open huis Zondag 31 augustus van 12.00 tot 16.00 hou-den wij Open Huis. Er zullen diverse Orchideeën rechtstreeks van de kweker te koop zijn. Ook is er een korte workshop waarin we een arran-gementje met een orchidee maken voor maar €12,50. Inschrijven voor de workshop kan via www.bloemschikken.nlEntree en kopje koffie of thee met wat lekker is gratis.

Agenda 2014 Workshops (1dag):Do. 4 sep. Ride of the rosesDo. 30 okt. HerfstarrangementDo. 11 dec. Kerstguirlande en festoenenZa. 13 dec. Kerstversiering voor aan het raam of de wand Handgebonden Boeketten Cursus (2 dagen):Do. 2 okt. t/m do. 9 okt. Di. 11 nov. tm wo. 12 nov. Bruidsbloemwerk cursus (2 dagen) Ma. 25 aug. t/m di. 26 aug. Bruidsbloemwerk cursus (5 dagen) Ma. 25 aug. t/m vr. 29 mrt. Nederlandse Vakopleidng (30 dagen) Di. 9 sept. t/m di. 9 juni 2015 Nederlandse Vervolg VakopleidingMa. 15 sept. t/m Ma. 29 juni 2015 Nederlandse Master CourseMa. 8 sept. t/m ma. 15 jul.

boerma.nl Legmeerdijk 227 bloemschikken.nl 1432KA floraldesignsupplies.nl Aalsmeer

Page 6: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

6

advertentie

Tries Groenten & Fruit Aalsmeer

Woensdag poldermeesterplein 9.00-17.00Zaterdag pompplein 9.00-16.00

advertentie

Crossfit- en looplessen voor beginners en gevorderden in het

Amsterdamse bos.

Vanaf 18 augustus kun je meedoen met een gratis

proefles. Kijk op www.bodycompany.nl

Voor het jaar 2014 zijn wijkvergaderingen gepland op volgende data: maandag 25 augustus maandag 10 november

De vergaderingen vinden plaats in De Mikado van 20:00 tot 22:00 uur. De zaal is geopend vanaf 19:45 en er is na afloop nog gelegen­heid voor een drankje en een praatje. Heeft u onderwerpen die u in wilt brengen in de vergadering, dan kunt u die per email sturen aan het secretariaat: [email protected] ter attentie van Marcel de Nijs.

Kopij aanleveren voor het volgende Wijk­nieuws kan uiterlijk op vrijdag 10 oktober.

WIJKoverleg AALSMEER - OOST

advertentie

THE FUNNY HORSEMANEGE-PENSIONSTALLING

Oosteinderweg 555b1432 BL Aalsmeertel: 06-53535314

Ponyrijles voor kinderen vanaf 6 jaar

Bekijk ook eens onze websitewww.funnyhorse.nl

Page 7: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

7

Aan de bewoners van Aalsmeer Oost.

De zomer loopt weer op zijn einde, dus het wordt weer tijd dat wij de activiteiten gaan

opstarten.Dit jaar hopen we echter dat er ook veel mensen uit de nieuwbouw komen, want mensen

het is echt gezellig bij ons. Ook is het goed voor de sociale contacten die je op doet. Er

is echt veel te doen bij ons [zie de agenda]. Mocht er iets niet bij zijn wat u zou willen

doen kunt u altijd met ons kontact opnemen en in overleg kan er veel. Als je kijkt naar

het bruggen festival blijkt toch wel dat er behoefde is aan wat meer dan alleen maar

in Aalsmeer Oost wonen. Ook wil ik via het wijknieuws nog even terug blikken naar

de Koningsdag j.l. Alles wat wij zagen waren verdrietige kinderen omdat er niets was.

Ondanks herhaalde oproepen was er niemand bereid om te reageren. Wij hebben het 35

jaar gedaan en vinden het gewoon tijd dat er vers bloed bij komt die het stokje over wil

nemen. Zijn er onder de bewoners in Aalsmeer Oost mensen die zich geroepen voelen

om ons hierbij te gaan willen helpen dan kunt u mij bellen [0653115791]. Ook wil ik heel

duidelijk stellen als niemand zich aanmeldt, dan valt het doek definitief voor de konings­

feesten en zullen er veel kinderen teleurgesteld zijn. Ik kan mij niet voorstellen dat u

het zover laat komen. U word niet in het diepe gegooid want wij blijven u wel helpen en

steunen. Hieronder is dan de agenda van buurtvereniging Oostend ’t Middelpunt.

Vrijdag 23 Aug. Sursum Corda [muziek maken] aanvang 20.10 elke week

Dinsdag 2 Sept. Darten aanvang 19.45 uur. elke week

Maandag 8 Sept. Koppelklaverjassen met vaste maat Aanvang 20.00 uur [hier word

gekaart voor een mooie seizoen prijs] elke 2 weken

Dinsdag 9 Sept. Mensendieck elke week aanvang 09.15

Woensdag 10 Sept. Yoga elke week aanvang 19.00 uur

donderdag 11 Sept. Vita bewegen voor ouderen Aanvang 09.15 uur elke week

donderdag 11 Sept. Ouderen soos aanvang 02.00 uur elke 2 weken

Maandag 15 Sept. Allen Weerbaar vrij Kaarten aanvang 20.00 uur elke 2 weken

Donderdag 18 Sept. Kaarten rummiecub bij genoeg deelname hartenjagen aanvang 20.00

uur elke 2 weken

Zaterdag 20 Sept. Kidzzzclub aanvang 13.30 1 keer per maand

Zoals u ziet is er veel te doen en we hopen dan ook dat we vele nieuwe gezichten zien.

Rest me alleen nog met de hoop dat u er bij bent

met vriendelijke groet

buurtvereniging Oostend ‘t Middelpunt

7

Page 8: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

8

Morgen gaan we op vakantie en tussen de koffers pakken in moet ik nog de aandacht richten op onze derde wijkkrant van dit jaar en tevens onze eerste wijkkrant in de vakan­tietijd! Met vooral aandacht voor het komende wijkoverleg van 25 augustus. Een wijkoverleg waar Schiphol weer op de agenda staat. Er is de afgelopen periode veel gebeurt en er staat nog meer te gebeuren als het over het onder­werp Schiphol, geluidsoverlast en de bewoners van de omrin­gende gemeenten gaat. Het bestuur heeft Eef Haver­kort uitgenodigd, bestuurslid en woordvoerder van de VGP (Vereniging Gezamenlijke Platforms), om tijdens het wijkoverleg de betekenis van de VGP voor ons uit te leggen. Verderop in deze wijkkrant een introductie door Eef Haverkort van de VGP.

Bewonersvertegenwoordiger Een ander “Schiphol item” is de verkiezing van een bewonersvertegenwoordiger in de ORS (Omgevingsraad Schiphol), de opvolger van de CROS (Commissie Regionaal Overleg Schiphol). Tot 1 september hebben wij de gelegenheid om kiesmannen aan te wijzen die kandidaten voor de ORS kunnen voor­dragen. Een heel belangrijk punt op ons

komende wijkoverleg! Iedereen die (enige) invloed wil uitoefenen op de keuze van de Aalsmeerse kandidaat én de kans op een plaats van een Aalsmeerder in die ORS nodig ik van harte uit aanwezig te zijn. Het is tevens uitermate belangrijk om een goede kandidaat aan te wijzen. Ik nodig dan ook iedereen uit zich te kandideren als men aan de profielschets voldoet. Zie verderop in

onze wijkkrant nadere uitleg hierover.Een ander onderwerp is het ontwerp van een logo voor onze wijk. We mochten tot nu 1 ontwerp ontvangen van een zeer enthousiaste ontwerpster.

Ik roep iedereen met enige creativiteit op om mee te doen aan deze ontwerp“wedstrijd”. Het uitgekozen logo zal aan de ontwerp(st)er op een taart worden aangeboden. Dat logo zal in onze wijk duidelijk aanwezig zijn. Toch leuk als je met bezoekers door onze wijk loopt en kunt zeggen: “Dat heb ik ontwor­pen!” U kunt het adresseren aan: Sem van Hest, Karperstraat 148, 1432 PC Aalsmeer.

Schouwlijst en hondenbeleidUiteraard gaan we ons ook buigen over de voortgang van de schouwlijst. Kritisch zullen we de antwoorden van de gemeente op de

Van de Voorzitter

25 augustus,

een wijkoverleg waar

Schiphol weer

op de agenda staat

advertentie

Vanaf heden beschikbaar

diverse atelier-ruimtes

• ± 20m2 • vanaf € 120,– p/mndin Aalsmeer bij Jovar bel voor informatie

0297-324486e-mail: [email protected]

Reeds 16 kunstenaars zijn al gehuisvest.

advertentie

het hele jaar door cursussen stillevenschilderen in olieverf

en portret schilderen/tekenen (alle niveaus)meer info: www.kunstkwekerij.nl

of bel: 06 55 360 181 (Willeke Frima)

Page 9: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

9

punten van de lijst beschouwen. Kijkt u op onze nieuwe website (waar nu nog hard aan gewerkt wordt). Daar staan verwijzingen naar de huidige stand van zaken m.b.t. de schouwlijst.In de lokale pers heeft u kunnen lezen dat het hondenbeleid van de gemeente Aalsmeer handen en voeten gaat krijgen op korte termijn. Dat is goed om te horen, het blijft vooral de individuele verantwoordelijkheid om de poep van je eigen hond op te ruimen. Daar mogen en moeten we elkaar op kunnen

en durven aanspreken.Als u dit leest ben ik weer terug van vakantie en velen van u zullen eveneens de vakantie gehad hebben. Het was hopelijk voor u een fijne tijd om met nieuwe energie te starten om ook de wijkaangelegenheden te bespre­ken.Tot de 25e!

Sem van Hest, Voorzitter

advertentie

www.svomnia.nlwww.facebook.com/svomnia

Sportvereniging Omnia 2000 biedt diverse leuke sporten bij u in de buurt aan voor een betaalbare prijs. Als er geen wachtlijst is, kunt u gewoon binnenlopen voor een GRATIS PROEFLES.

Ons sportaanbod in Aalsmeer Oost bestaat uit:

Dans: streetdance op maandag in The Beach

Gymnastiek & turnen: op maandag en dinsdag in de Mikado

Sportfit: Bodyshape op dinsdag en Pilates op donderdag in de Mikado

Twirlen op zaterdag in de Mikado

Volleybal op woensdag in de Bloemhof

Sportvereniging Omnia 2000: betaalbare sport voor jong en oud in Aalsmeer, Kudelstaart en Uithoorn.

Page 10: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

10

www.hetoosterbad.nlgeef je nu op voor de zwemlessen !

MR.Jac takkade 1 1432 CA Aalsmeer 0297-327280

advertentie

De VGP is een koepel van meer dan 30 dorps­ en wijkraden en lobby/werkgroepen die zich willen inzetten voor het beperken van de groei van Schiphol en de vlieghin­der. De vereniging is in 2006 opgericht door groeperingen die zich al tientallen jaren bezig houden met de gevolgen van een grote luchthaven voor een dichtbevolkt gebied. Het motto van de vereniging is “niet tégen Schiphol maar vóór bewoners”. Daarmee wordt tot uitdrukking gebracht dat de leden van de vereniging zich bewust zijn van het belang van de luchthaven voor economie en werkgelegenheid maar tegelijkertijd willen dat de vlieghinder maximaal wordt beperkt. Kan dat dan? Ja, dat kan!

Alderstafel In december 2006 werd de z.g. Alderstafel ingesteld om de minister te adviseren over de ontwikkeling van Schiphol binnen het kader van de milieunormen. De partijen aan tafel zijn het ministerie van I&M, de lucht­

Aalsmeer en Schiphol

Sinds 2006 ben ik actief als bestuurslid van de VGP (Vereniging Gezamenlijke Platforms). Destijds was ik bestuurslid van de dorpsraad Zwanenburg­Halfweg. Zwanenburg (met Zwanenburgbaan en Polderbaan) en Aalsmeer (met de Aalsmeer­baan) zijn de zwaarst gehinderde woonkernen in de Schipholregio. In mijn rol als woordvoerder van de VGP was ik onlangs in Aalsmeer om in het overleg van de wijkraden een toelichting te geven op de stand van zaken in het Schiphol dossier.

vaartsector, het regionale bestuur en ‘de bewoners’. De delegatie van de bewoners bestaat uit de VGP en uit de bewonersver­tegenwoordigers in de CROS (Commissie Regionaal Overleg Schiphol). De Alderstafel bracht sindsdien meerdere adviezen uit die tot nu toe door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer werden overgenomen. Het eerste advies ging over de ontwikke­ling van Schiphol, het tweede over een nieuw ‘normen­ en handhaving stelsel’ om te bewaken dat Schiphol binnen de milieunor­men blijft en het derde over de ontwikkeling van Lelystad.Het ‘akkoord’ dat in 2008 door de partijen aan de Alderstafel werd gesloten hield in dat Schiphol zich in de toekomst selectief zou ontwikkelen. De vluchten die belangrijk zijn voor het behoud van het netwerk van verbindingen met de wereld (‘mainport­vluchten’) blijven op Schiphol plaatsvinden, het overige verkeer gaat naar Eindhoven en Lelystad zodra nodig om ruimte te maken voor de groei van het mainportverkeer. Het aantal vluchten werd t/m 2020 beperkt tot maximaal 510.000. Daarna mag de reductie van de geluidshinder voor 50% worden gebruikt voor groei, de andere 50% komt de bewoners ten goed. Het akkoord houdt dus in dat na 2020 de geluidhinder niet meer mag toenemen. Ook werden een reeks van hinder beperkende maatregelen afgesproken om de geluidshinder met 5% te verminderen, een percentage dat inmiddels is overschre­den. Ten slotte werd een convenant gesloten

Page 11: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

11

waarmee geld beschikbaar kwam voor de leefbaarheid van woonkernen nabij de lucht­haven. Met dit akkoord werd het gevaar afgewend dat Schiphol zou doorgroeien tot 600.000 vluchten en dat er daarna geen grenzen zouden zijn aan verdere groei. Het akkoord bewijst dat vlieghinder kan worden beperkt.

Omgevingsraad Schiphol De aanleiding voor de uitnodiging die ik ontving van het wijkoverleg in Aalsmeer was de op handen zijnde herinrichting van het overleg over Schiphol. Er zijn nu, behalve Alderstafel en CROS meerdere vormen van overleg die alle een raakvlak hebben met Schiphol. Zo ook over de ruimtelijke ordening in de nabijheid van Schiphol. De bedoeling is dat alle vormen van overleg worden gebun­deld in een Omgevingsraad Schiphol (ORS). De Alderstafel en CROS houden dan op te

bestaan. In deze ORS zullen 9 bewonersver­tegenwoordigers voor gebieden (clusters) worden gekozen door bewonersgroeperin­gen die tenminste 100 leden hebben. Voor Aalsmeer, als ernstig gehinderde woonkern, is het van belang dat een bewonersverte­genwoordiger wordt gekozen die de situatie van Aalsmeer goed kent en daar rekening mee kan houden. Vandaar dat de VGP de wijkoverleggen in Aalsmeer heeft opgeroepen zich t.z.t. aan te melden als groepering die een stem wil uitbrengen. Omdat het Schip­holdossier uiterst complex is blijft de VGP bestaan als ondersteunende organisatie voor bewonersgroepen die willen deelnemen aan de Schiphol discussie. Intussen sloten 3 van de 5 wijkbesturen zich aan als lid van de VGP.

Eef Haverkort VGP Vereniging Gezamenlijke Platforms

advertentieadvertentie

Huidverzorging & wellness • Gratis en vrijblijvende huidanalyse en uitleg over ingrediënten in cosmetica • Verzorgende en ontspannende gezichtsbehandelingen • Heilzame hot-stone massages. Huidverbetering • Voeding- en supplementenadviezen • Specialistische behandelingen met het accent op diepgaande structuur- verbetering, verstrakking en verjonging van de huid.

Je wordt ontvangen in een rustige en professionele omgeving waar de tijd voor je genomen wordt. Bel voor een afspraak, Patricia Klouth Boomgaard 44, te Aalsmeer. Tel: 0297 – 323262 www.salonsomethingdifferent.nl

Wil je goed en gezond je huid verzorgen?

In onze salon ontvang je vrijblijvend een huid- en ingrediëntenanalyse. Je huid wordt bekeken en je krijgt uitleg welke stoffen je huidige cosmetica producten bevatten en of je producten echt wel werken of juist niet. Dit geeft je een beter inzicht in de werkelijke behoeften van je huid en de juiste producten die je daarbij kunt gebruiken. Je wordt ontvangen in een rustige en professionele omgeving waar de tijd voor je genomen wordt. Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je het beste voor je huid? Bel voor een afspraak. Patricia Klouth, Boomgaard 44, Aalsmeer. Tel: 0297-323262 www.salonsomethingdifferent.nl

Page 12: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

12

Fietsen bij school MikadoTegenwoordig komen veel kinderen met hun fiets naar school,dat is natuurlijk goed, want zo leer je de kinderen ook met het verkeer omgaan.

Nieuws van het Oosterbad

Het Oosterbad tropische temperaturen op het moment en een zeer goede waterkwaliteitProgramma augustus• 2 augustus Rondje IJsbaan zwemmen en

of SUPPEN• 16 aug Internationaal bedrijven waterpolo

tournooi met BBQ• Iedereen mag meedoen met een team wat

je zelf kan samenstellen 1 keeper en veel veldspelers zodat je kan wisselen

• 30 aug Afzwemmen Zwem ABC

en dan alweer vrijdag 5 september einde van het 86ste zwemoosterbad seizoen

Maar waar ik het wil over hebben is dat na schooltijd veel van de fietsen en vooral kinderfietsen achterblijven. Sommige zijn afgesloten, andere weer niet.Na schooltijd komen nog wel eens jongeren die dan uit verveling op het schoolplein de fietsen die daar staan aan het vernie­len zijn. Fietsen worden ook in de sloot gedropt,andere worden op de grond gegooid en dan gaan ze er op staan. U weet wat gaat gebeuren spaken, stuur en wielen worden verbogen. Aan de ouders, laat de fiets niet op het schoolplein achter, maar neem hem mee naar huis. Ook in de vakantie tijd en in het weekend. Ik heb in dit jaar al een paar fietsen uit de sloot gehaald. Als ’s avond de jongeren zijn geweest en je loopt de volgende ochtend langs de school is er altijd wel wat fout.

advertentie

Page 13: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

13

advertentie

Beste medebewoners van Aalsmeer Oosteinde,

Vanaf vandaag is deze facebook­pagina gelanceerd:

Van velen om ons heen horen wij dat de verkeersveiligheid in onze mooie wijk wel wat kan worden verbeterd. Met name als er kinderen bij betrokken zijn ontstaan vaak gevaarlijke situaties.

Wij Gerrit van Oudenaren en Netty Gour­verneur willen ons graag inzetten om deze verkeersveiligheid te verbeteren door sámen met elkaar een aantal leuke acties te bedenken om voor iedereen het belang van een veilige wijk weer fris op het netvlies te zetten.

We willen geen actiegroep worden of ons bezighouden met zebrapaden of wegomleg­gingen, maar meer met elkaar leuke ludieke acties bedenken die – positief ingestoken – iedereen zich weer bewust maakt van de noodzaak van een veilig Oosteinde.Wie doet met ons mee? Wij kunnen dit helaas niet alleen met zijn tweetjes. Het kost niet veel tijd, het is erg leuk om te doen en samen maken we de wijk dan nog veiliger!

advertentie

HET ADRES VOOR HET MOOISTE BLOEMWERKBloemsierkunst Stokman, Hornweg 87, 1432 GE,

www.stokmanbloemen.nl 0297-327838

Page 14: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

14

Kinderstrandspeeldag@The Beach Op zondag 7 september is The Beach Aalsmeer één van de locaties in Nederland waar de Eerste Nationale Kinderstranddag gehouden zal worden. Deze dag staat in het teken van sport en spel op en rondom het zand, met het thema “schoon en veilig”.

Kinderen kunnen op deze “zonnige” dag o.a. meedoen met het “creatief met afval spel”, strandjutten, vliegers maken, schelpen zoeken, Beachvolleyballen, Beachkorfballen, en natuurlijk spelen!De activiteiten zijn vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur, met aan het einde van de middag natuurlijk het bekendma­ken van de opbrengst voor het goede doel. Voor deze dag wordt een bijdrage gevraagd van € 5,­­ per kind, dit komt geheel ten goede aan: Stichting Make­A­Wish, voorheen Doe Een Wens. De stichting bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Make­A­Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij

de inzet van ruim 400 vrijwilligers alsook deze initiatieven, waar The Beach Aalsmeer graag aan mee werkt.

Feestweek Aalsmeer Begin dus de feestweek Aalsmeer eens

gezellig met de kids, en relax als ouder/begeleider onder het genot van een hapje en een drankje op onze terrassen binnen en buiten. Waar: The Beach, Oosteinderweg 247 a, Aalsmeer, kaarten alhier verkrijgbaar

Heeft u vragen of wilt u dit project op een andere manier steunen neem dan contact met ons op: telefoon 0297­347 444, of mail naar [email protected]

Met zonnige groet, Ruud Vismans

De laatste details over de stranddag zijn steeds te vinden op www.beach.nl

Zondag 7 september 2014

advertentie

KCKOELE COUPE

Kapsalon Koele CoupeKarperstraat 42

1432 PA Aalsmeer0297-344483

Openingstijden:

dinsdag 9.00 uur – 18.00 uur

woensdag 9.00 uur – 18.00 uur

donderdag 10.00 uur – 20.00 uur

vrijdag 10.00 uur – 20.00 uur

zaterdag 9.00 uur – 15.00 uur

zondag en maandag gesloten.

Page 15: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

15

Kunstkwekerij Aalsmeer

De ruimte die Willeke Frima huurt om haar lessen te geven bevindt zich in een van de verschillende locaties van de Oude Kwekerij Kooy. De naam Kunstkwekerij vond Willeke daarom wel een passende naam voor haar atelier. Lopende door het atelier ziet men verschillende voorwerpen (stillevens, zoals fruit, schoenen, noem maar op) die de cursisten kunnen nate­kenen. Boeiend hoe treffend men dit doet. Willeke: “Ik heb drie groepen van maximaal acht personen. Leeftijd, geslacht, kleur, maakt niets uit. Iedereen is welkom. In de groep zitten mensen die op verschillende niveaus werken. Men heeft een eigen plek en iedereen krijgt mijn persoonlijke aandacht, zeg maar privébegeleiding. Men maakt wat men leuk

vindt. Men hoeft niet te kunnen schilderen. Het verbaast mij wat een verborgen talenten er onder de cursisten zitten, trouwens menig cursist is zelf ook zeer verbaasd over het resultaat. Dat is juist het leuke van dit vak, ik geniet en de cursisten zelf ook.”Zit het artistieke in de familie?Willeke: “Ik heb een broer en twee zussen. Allen toch wel creatief. Ik deed mijn oplei­ding in Amstelveen. Mijn zus Joke deed haar opleiding in Italië. Zij is nogal beroemd. Zij exposeert veel in Frankrijk en maakt prach­tige dingen. Ik werk ook in opdrachten: portretten, dieren, noem maar op.”Op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 augustus van 10.00 – 15.00 uur en zondag 17, maandag 18 en dinsdag 19 augustus, eveneens van 10.00 – 15.00 uur zijn er extra workshops. Men kan kiezen uit dieren op zondag, bloemen/stilleven op de maandagen en portret schilderen of tekenen op dinsdag. Wat de kosten zijn? Een dag 40 euro, twee dagen 70 euro en drie dagen 90 euro, inclu­sief de lunch. De lessen beginnen weer in september.

“Wanneer u denkt, dat lijkt mij wel wat, alle informatie vindt u op mijn site. Opgeven kunt u via de e­mail: [email protected] tot ziens in mijn atelier.”

Op de Hornweg 196­d bevindt zich Kunstkwekerij Aalsmeer. Voor velen van u wellicht onbekend maar na dit artikel niet meer !

Page 16: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

16

Natuurlijk Spelen wie wil dat niet?

De Gemeente Aalsmeer wil de kinderspeelplaatsen gaan aanpakken om kinderen weer wat meer op een natuurlijke manier te laten spelen. Daarom is er in april een inloopmiddag geweest in de Mikado waar de kinderen en ouders konden komen kijken en luisteren wat natuurlijk spelen inhoud. Veel kinderen en ouders hebben een mailadres achtergelaten. Deze kinderen zijn benaderd om mee te komen praten en denken hoe het speelterrein aan de Bernhardlaan voor meer kinderen leuker kan worden om te spelen.

den duur gingen zij helemaal los en kwamen de wensen naar buiten. Na het knutselen, tekenen en plakken zijn de groepjes bij elkaar gaan kijken en evalueren, het was mooi om te zien hoe de kinderen hun eigen ontwerp wisten te verdedigen. Wat wel naar­voren kwam is dat zij de crossbaan willen behouden en ook iets om te voetballen maar ook bomen om in te klimmen en veel groen om diertjes en miertjes te zoeken. Maar ook

Net voor de zomer vakantie zijn er een aantal kinderen en ouders bij elkaar gekomen om aan de slag te gaan. Nadat ze opgesplitst waren in 4 groepjes begon het feest met klei, papier, hout, stenen enz: daarbij wel geholpen door een professioneel bedrijf die eerst op een scherm foto’s liet zien hoe het op anderen plaatsen in Nederland was geworden. De kinderen vonden het geweldig, eerst begonnen zij heel voorzichtig maar op

Salon D.I.O. Anna ! !Poldermeesterplein 9!1432 JZ AALSMEER!Tel: 0297-367788 / 0617575559!* diamond peel huidverbetering!* klassieke gezichtsbehandelingen!* pedicure en manicure

advertentie advertentie

Page 17: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

17

iets waar zij kunnen vissen en andere dingen met water waar zij lekker in en mee kunnen spelen, het was in iedergeval een vruchtbare en creatieve middag. Alle wensen en plannen zijn mee genomen door de Firma Donker Groen en die gaan er mee aan de slag en na de zomervakantie krijgen de kinderen weer een uitnodiging om te kijken wat er uit hun plannen is voortgekomen.Het zal niet lang duren voor ze aan de slag gaan en dan komt er een geweldig speelterrein

waar alle kinderen uit de buurt en omgeving hun plek zullen vinden om te spelen naast elkaar of met elkaar!

Page 18: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

18

advertentie

TweewielersVerkoop van:

• Schoolfietsen• Forensfietsen• Elektrischefietsen• Racefietsen• Fietskledingetc.• Zandstraschaatsen• Waveboardwieltjes• etc.

Reparatie van:• Allefietsmerken• Slijpenenrondenvanschaatsen• etc.

Graag tot ziens op de:

Aalsmeerderweg208aSpoorhuisOosteinde

IngangWilhelminastraat1432CWAalsmeer

e-mail:[email protected].:0297-320641

Openingstijden:dint/mdon08.30tot17.30vrij08.30tot21.00zat09.00tot13.00

Page 19: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

19

advertentie

Page 20: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

20

Vanuit de bewonerscommissie

3 April j.l. heeft de bewonerscommissie samen met Eigen Haard schouw gelopen in Aalsmeer Oost. Hieruit is naar voren gekomen dat niet alle huurders precies op de hoogte zijn van wat wel en wat niet valt onder het onderhoud van de tuin, zowel voor als achter.

Even als opfrisser hiernaast nogmaals de regels:

We willen gelijk van de gelegenheid gebruik maken u erop te attenderen dat u uw vuilcontainers op de dag van lediging van de weg dient te halen. Her en der blijven contai­ners wel een week lang staan. Soms zelfs gewoon op de rijweg. Een ieder zal begrij­pen dat dit gevaar op kan leveren voor de verkeersveiligheid.

Page 21: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

21

Bij ons is er vanuit de Vlinderwijk melding gemaakt van voetballende kinderen op de kleine pakeersplaatsen. Bewoners zijn niet blij met ballen op hun auto, vooral omdat er voldoende speelgelegenheid is gecreeërd in deze wijk.

Update MachinewegEigelijk valt er niet zoveel te vertellen. Achter de schermen wordt er heel hard gewerkt, echter sommige procedures hebben gewoon tijd nodig. Er is onlangs wel een bewonersavond geweest voor de bewoners met een vast contract, waar men terecht

kon met vragen en men de laatste infor­matie heeft gekregen. Er is o.a. gesproken over schimmel­ en vochtpreventie en de mogelijkheid om even­

tueel eerder gebruik te gaan maken van een wisselwoning.

• Onderhoud, APK, alle merken!!!• Schade, taxatie, herstel• Verhuur en leasing diverse auto’s• Verkoop nieuw, alle merken• Verkoop jong gebruikte auto’s• Import verzorging invoer/bpm• Banden, lichtmetalen velgen

J.C. BAARSE AUTO’SBOVAG OCCASION DEALER

www.autobedrijfbaarse.nl

Oosteinderweg 222 • Aalsmeer • Tel. 0297-329093

advertentie

advertentie

advertentie

PERMANENT MAKE-UP Permanent make-up is een uitkomst voor mensen die veel sporten of problemen hebben met het op maken van wenkbrauwen, ogen en/of lippen.

WENKBRAUWEN: deze kunnen als schadow of hair-strokes worden aangebracht. De nieuwste techniek, strokes, geeft een natuurlijke uitstraling.

EYE-LINER: deze kan zowel onder als boven worden aangebracht.

LIP-LINER: is om de lipcontour mooier uit te laten komen, zodat er weer een strakke, natuurlijke lip-lijn zichtbaar is.

Voor informatie of afspraak……………………..

Tineke’sBeautySalon

Dreef 36 1431WD Aalsmeer029722073/0610338911

[email protected] www.tinekesbeautysalon.nl

Ik zoek een nieuw gezin voor onze oppas!Peggy past al 5 jaar na schooltijd bij ons op en dat vind ik fijn dan kunnen mijn vrienden ook bij mij spelen. Mijn broer en ik zijn nu te groot voor een oppas en daarom zoek ik nu nieuwe kinderen voor haar om na schooltijd op de woensdag of dinsdagmiddag op te passen!Zij is lief, heeft een auto, helpt mij bij mijn huiswerk, kan goed tekenen en knutsellen, houd van koken, dat doet ze ook voor ons en ze is flexibel.U kunt Peggy bellen! 06 2888 1646

Groeten, Max

Page 22: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

22

Tuinontwerp - Tuinaanleg - Sierbestrating

Tuinonderhoud – Boomverzorging –Kantoorbeplanting

Tel: 020-6434402 Email: [email protected]

Contacten in de buurt

Vanaf september bent u weer welkom in de Oost­Inn. Elke woensdagochtend van 9.30­11.30 uur is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of

thee. Een plek om oude en nieuwe contacten te maken of te onderhouden.

Maandelijks op de 2e woensdag is er Peuter Instuif van 9.30­10.30 uur. Op de 3e woensdag van de maand kunt u om 12.00 uur met elkaar lunchen. Quilten en handwerken kan op de 4e woensdagochtend. ’s Avonds van 19.30­21.30 uur is er om de zes weken een literaire avond. Op de 3e woensdagavond is de creatieve avond.

Activiteiten voor elk wat wils

OOST-INN wordt georganiseerd vanuit de Protestantse gemeente rond de Oosterkerk. OOST-INN is te vinden in de ontmoetingsruimte van de

Mikado, Catharina-Amalialaan 66.

Oosterkerk – Oosteinde – OOST-INN

advertentie

In de Nieuwe Meerbode, in het Protestantse Kerkblad en op de website oosterkerk­aalsmeer.nl kunt u het programma vinden. OOST­INN kunt u ook volgen op twitter: @oostinnaalsmeer.Inlichtingen 0297­325636 of 0297­345413

U bent hartelijk welkom in de OOST-INN bij één of meerdere activiteiten!

advertentie

10 euro kortingop geboorte & trouwkaarten

(bij inlevering van deze bon)

Oosteinderweg 591a • 1432 BM Aalsmeer tel. 020 - 647 9287

ik word géén cowboy... ik word drukker als ik groot ben!!

www.drukkerijvanzwieten.nl · [email protected]

Page 23: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

23

Oosterkerk – Oosteinde – OOST-INN

Wist u dat:✦ het Bruggenfestival weer een groot

succes was en wij als bestuur heel trots zijn dat dit Festival georganiseerd wordt door de jongeren uit onze wijk. Het was weer reuze gezellig en er zal nog lang over na gesproken worden.

✦ het meedenken eindelijk een nieuw Hon-denbeleid heeft opgeleverd. Met bakken en zakken zodat ieder zijn rommel op kan ruimen, maar dat er ook meer gecontro­leerd gaat worden.

✦ het speelterrein aan de Bernhardlaan aangepakt gaat worden, om meer moge­lijkheden te krijgen voor Natuurlijk Spelen. Zie het artikel in deze krant!

✦ de Oranje Vereniging nieuwe leden zoekt om mee te denken en helpen bij de Koningsdagspelen?

✦ maandag 25 augustus het volgende wijkoverleg in de Mikado plaats vindt en u van harte welkom bent met uw ideeën en initiatieven?

advertentie

MAANDAG

18.15 – 19.15 = 8 t/m 9 jaar

19.15 – 20.15 = 10 t/m 11 jaar

20.15 – 21.15 = 25+

DINSDAG

15.45 – 16.45 = 8 t/m 9 jaar

WOENSDAG

13.00 – 14.00 = 3 t/m 5 jaar

14.00 – 15.00 = 3 t /m 5 jaar

15.00 – 16.00 = 6 t/m 7 jaar

16.00 – 17.00 = 6 t/m 7 jaar

17.00 – 18.00 = 10 t/m 11 jaar

18.00 – 19.00 = 12 t/m 14 jaar

DONDERDAG

16.00 – 17.00 = 3 t/m 5 jaar

17.00 – 18.00 = 6 t/m 7 jaar

18.00 – 19.00 = 6 t/m 7 jaar

19.00 – 20.00 = 11 t/m 15 jaar

20.00 – 21.00 = conditietraining

SHOW/JAZZ/STREETDANCE EN SHOW/JAZZ/STREETDANCE EN

CONDITIETRAINING IN CONDITIETRAINING IN

DE MIKADO NIEUW-OOSTEINDE DE MIKADO NIEUW-OOSTEINDE

Inschrijven is gratis. Bel mij voor meer informatie! Pleunie Jansen 06-13404484

WWW.DANSSCHOOLPLEUNIE.NL

Bert SnijderFysiotherapie Manuele Therapie

Koolwitjestraat 59,1432 NN AalsmeerTel.: 0297870933 / 0624861562E-mail: [email protected]

Gespecialiseerd in:- Nekklachten

- Hoofdpijn

- Lage rugklachten

- Pijnloze mobilisatie van alle gewrichten d.m.v. MULLIGAN CONCEPT methode

- Ontspanningstherapie bij stress en/of hyperventilatie

- Ontspanningsmassage

advertentie

Page 24: Wijknieuws Wijkbestuur Aalsmeer - Oost - Augustus 2014

24

• C O N T A C T P E R S O N E N •

Secretariaat wijkbestuur: Marcel de Nijs, Karperstaat 108, 1432 PB Aalsmeer………………………………………………………………………………………………………………………………………… Voorzitter wijkbestuur: Sem van Hest, Karperstaat 148, 1432 PC Aalsmeer

Tel.: 06­42810779 Email adres wijkbestuur: [email protected] Wijknieuws: [email protected] wijkbestuur: http://www.wijkraden­aalsmeer.nl………………………………………………………………………………………………………………………………………… Buurtregisseur politie: Gerrit Mets, telefonisch bereikbaar via 0900­8844. E­mail: aalsmeer­[email protected] Servicelijn van de: voor het melden van al uw klachten 0297 ­ 38 75 75 Gemeente Aalsmeer: Op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en

op vrijdag tot 13.00 uur. Spreek uw klacht in en er wordt binnen 5 tot 6 werkdagen iets aan gedaan. Kan het op zo’n korte termijn niet opgelost worden, dan neemt de gemeente contact met u op. Via email: [email protected]

Dit keer een foto van de Pontlaan.Rectificatie: de vorige keer schreven wij “Een blik op het Spoorhuis (station Oosteinde te Aalsmeer) vanaf de Machineweg”. Diverse mensen wezen er op dat dit in feite het voormalige spoorhuis was aan de Oosteinderweg, ter hoogte van de Oude Spoordijk.