VVD Tilburg campagnekrant 2014

4
35 DE TILBURGSE KOERIER DONDERDAG 13 MAART 2014 9 DE TILBURGSE KOERIER DONDERDAG 13 MAART 2014

description

De VVD Tilburg campagnekrant 2014 die is uitgekomen in de Tilburgse Koerier op 13 maart 2014. Alles in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen 2014.

Transcript of VVD Tilburg campagnekrant 2014

Page 1: VVD Tilburg campagnekrant 2014

35DE TILBURGSE KOERIER DONDERDAG 13 MAART 2014 9DE TILBURGSE KOERIER DONDERDAG 13 MAART 2014

Page 2: VVD Tilburg campagnekrant 2014

10 algemeen DONDERDAG 13 MAART 2014 DE TILBURGSE KOERIER

Met de VVD Tilburg sta je niet alleen. Veel vrijwilligers zijn actief, staan als kandidaat op de lijst en helpen een handje mee. Een aantal van hen zie je hier op de foto (van links naar rechts): Jakob Borgesius, Novka Stepanovic, Cécile Franssen, Niek van Raak, Cor van Beers, Jacqueline Gerssen, Ton Wildeman, Frank Kriellaars, Naomi de Kort, Alex Panhuizen, Alex Haegens, Mark Graveleyn, Roel Lauwerier, Jeroen van Dijk, Tacco Marijnen, Ivo Beekers, Joost Möller, Jan Heijman, Berry Stok, Marcel Timmermans, Hans van Zeeland.

In het actieplan ‘Ruim baan voor banen’ zet de VVD Til-burg in een aantal punten uiteen hoe ze de werkgele-genheid in Tilburg wil sti-muleren en zo voor meer banen voor Tilburgers wil zorgen. Het belangrijkste is ‘de blauwe loper uit te rol-len’. Ondernemers welkom heten en hen tegemoet-komen door als het even kan ‘Ja!’ te zeggen. Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen. en schrap onzinnige regels. Het ac-tieplan werd gelanceerd in het Wilhelminapark. Sa-men met actie- en campag-negroep ‘Tilburg zegt Ja’ deelde ze koffie, thee en ranja uit aan mensen die gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging op de Facebookpagina ‘Tilburg zegt Ja!’. Boodschap: er kan zoveel meer in onze stad en dorpen. Zoals horeca in de parken van Tilburg. Parken worden gezelliger en veiliger als je er horeca in toestaat. en het geeft mensen de mogelijkheid een eerlijke boterham te verdienen.

Tilburg zegt Ja!

Je vraagt je af wat er in de VVD Tilburg is gevaren toen ze een 21-jarige als troef inzet-ten. naomi de Kort studeert Rechtsgeleerdheid, woont nog bij haar ouders en kan niet ontkennen best een fijne jeugd te hebben gehad. Wat weet zo iemand van het leven?

Vanaf haar twaalfde wilde ze jour-nalist of advocaat worden. Nu, op haar 21e, wordt de nummer vier op de lijst waarschijnlijk alvast raadslid. Waaróm? “Omdat je niet aan de zij-lijn kunt blijven staan roepen. Nou ja, dat kán wel maar het haalt niks uit.” Gelukkig dat je als één van de 45 raadsleden precies met de stad kunt doen wat jij wilt, nietwaar? “Da’s niet te hopen. Ik kom nog maar net kijken, wat nou als ik alles fout doe?” Na een korte stilte waarin ze vorsend terugkijkt: “U dacht dat ik nu al dacht het allemaal wel eens even te zullen komen regelen? Nee, dat vertrouw ik mezelf nog niet toe. Laat staan een

naomi de Kort blijft niet aan de zijlijnander, trouwens.” Een voorzichtig lachje. Hier zit iemand die zojuist vertelde ‘praten en pleiten’ leuk te vinden. O, en die inmiddels zeker weet dat ze strafpleiter wil worden.

Hoe krijgen we juffrouw De Kort over de zeik? “Wie probeert me euh… uit te dagen vangt doorgaans bot. Over het algemeen heb ik moeite met mensen die te snel conclusies trekken. Dat is vaak een bron van onrecht, zoals je dat ook in het straf-recht ziet. Dat iemand verdacht is, maakt hem nog niet schuldig. Dat iemand jong is en lid van de VVD Til-burg maakt haar nog geen verwend tutje dat het allemaal vanzelf aan is komen waaien.”

Wat is haar doel in de raad? “Be-scheiden leren wat er te leren valt en proberen te voorkomen dat on-dernemende mensen – studenten ook, ja – worden dwarsgezeten door de gemeente.” Glimlachend: “Da’s al best ambitieus, toch?”

“Ik hou van praten en pleiten.”

Het hebben en houden van werk is geen vanzelfspre-kendheid meer. Dat zorgt

voor veel onzekerheid. Kun-nen we nog voor ons gezin

zorgen? Kunnen we ons huis nog betalen? Voor de VVD

Tilburg is het aantrekken en behouden van werkgelegen-

heid dan ook een toppriori-teit. niet door met subsidies te strooien. maar door ruim baan te maken voor banen.

Page 3: VVD Tilburg campagnekrant 2014

11 algemeenDE TILBURGSE KOERIER DONDERDAG 13 MAART 2014

Belofte maakt schuld. Bij de verkiezingen in 2010 heeft de VVD Tilburg vol ingezet op de verdubbe-ling van de Bredaseweg. In de afgelopen vier jaar is het bestemmingsplan ge-regeld, is geld gevonden, zijn gronden aangekocht, is voldaan aan allerlei vergaande eisen rondom groen, vleermuizen en andere flora en fauna. Nu is de schop de grond in en wordt de Bredaseweg verdubbeld.

Verdubbeling Bredaseweg

Tilburg móet en kán veili-ger. Dat stelt de VVD Tilburg in haar actieplan waarmee ze Tilburg veiliger wil ma-ken. Iedereen moet zich in hun eigen huis, straat of buurt veilig en vrij voelen. Veilig kunnen ondernemen, daarmee trekken we extra banen naar Tilburg.

Kom bij de VVD Tilburg niet aan met ‘criminaliteit zal er altijd zijn’. Waar mensen sa-menleven zal soms rottig-heid zijn, natuurlijk. nu is de overheid in onze ogen nog te laks in het indammen er-van. Daarom zet de VVD Til-burg in op meer camerabe-waking, ook in woonwijken en op bedrijventerreinen. Ook moet er specifieke in-zet komen op marokkaanse en antilliaanse jongeren om de hogere criminaliteit on-der deze groepen terug te dringen. Vandalen laten we opdraaien voor de schade en patsers die zonder werk toch aan de mooiste auto’s, horloges en scooters weten te komen, moeten financi-eel worden aangepakt.

lange tijd moest de parkeer-der extra betalen om gaten in de Tilburgse begroting te dich-ten. Daar heeft de VVD Tilburg een stokje voor gestoken. Dat moet zo blijven. Parkeren is geen melkkoe. Ook moet het parkeren bij wijkwinkelcentra als Heyhoef, Wagnerplein en in Berkel-enschot gratis blij-ven.

http://tilburg.vvd.nl/

https://www.facebook.com/TilburgzegtJA

We denken soms dat we het goed voor elkaar hebben met onze tolerantie voor homo’s, lesbi’s of bi’s. Schone schijn bedriegt. Ook in Tilburg is het niet voor ieder-een veilig of vanzelfsprekend om op straat hand in hand te lopen met degene van wie je houdt. De VVD Tilburg is intolerant voor intolerantie. Niet stilzitten dus maar aan-dacht blijven vragen voor tolerantie voor homoseksua-liteit en hard optreden tegen homogeweld.

man en manhand in hand

Kennismaking met VVD Tilburg-lijsttrekker Roel lauwerier, met het hart

op de tong.

Dat mensen de put in praten ‘sociaal’ genoemd wordt maakt VVD Tilburg-lijsttrekker Roel Lauwerier narrig. “Als je maar lang genoeg tegen mensen zegt dat ze zielig zijn, worden ze het vanzelf. Dat is niet ‘sociaal’, dat is mensen afschrijven, ‘u doet niet meer mee’. Vréselijk.”

Zo kennen we hem. Altijd bereid duidelijke praat uit te slaan. Hij lacht zijn kenmerkende lach. Lunchroom Nieuwland aan het Radiopleintje valt ervan stil. “Mijn vader moest werken vanaf het moment dat hij daar oud genoeg voor was. Hij schoolde zich-zelf in de avonduren, werkte zich op. Ik heb veel van m’n ouders geleerd. Zij hebben me laten zien hoe je on-danks alles, altijd wat van je leven kunt maken. Dat er altijd een uitweg is. Die loopt – hou je vast, deze woor-den hoor je mij niet vaak zeggen – langs zelfontplooiing, gedrevenheid, zingeving, werk.”

Roel lauwerier over doeners en duidelijkheid

DoenersDan moet er wel werk zijn, meneer Lauwerier. “En dus heten wij doeners van harte welkom. Zonder gemaaw waar een gemeente vaak patent op heeft. Daar,” wijst hij naar de over-kant van het Radiopleintje: “turnde iemand een winkelpand om tot res-taurant. Nu bruist het pleintje, op een normale maandagavond wer-ken er zeker twintig jonge mensen

bij Happy Italy. Zonder subsidie, ge-woon ondernemen. En waar maakt de gemeenteraad een punt van? Dat fietsers niet meer aan twee kan-ten langs die boom kunnen. Of dat er kussentjes op het bankje om de boom worden gelegd. Hou op!”

Oké, tot zover ‘banen’. Veiligheid dan maar? Waarom smijt Lauwerier met één heupzwaai de Marokkaanse en

Antilliaanse jongens in Tilburg in het verdachtenbankje? “Niet kleur of afkomst maar gedrag bepaalt of je crimineel bent of niet. Mensen die ‘Racisme!’ sissen willen verhullen wat er werkelijk speelt.” U benoemt die groepen toch zelf? “Nee, dat doen de cijfers. Wij zoeken de oplossin-gen. Weet je wat pas asociaal is? Niks doen, de kop in het zand steken en het leven van vele jongens, soms al van 9 jaar oud, laten verpesten door-dat ze het verkeerde pad op worden getrokken.”

Camera’sMeer camera’s? Ook een oplossing? “Dat dacht ik wel, ja. Als er maar gezeur dreigt over privacy wordt al gezegd ‘Nou, ja, doe dan maar niet’. Dan sta je toe dat mensen zich in hun eigen huis verstoppen en zich zelfs dáár onveilig voelen. Het is aan de overheid de straat vrij van gespuis te houden. Camera’s helpen, dus die zetten we in. Simpel zat.”

Vindt hij het leuk om dwars te zijn? Hij grinnikt. “Soms wel. Je kunt soms beter dwars en duidelijk zijn dan steeds maar doen alsof je altijd ie-ders wensen kunt vervullen. Dat lukt niemand – wat ze ook beloven.”

Snel naar je werk en weer terug naar huis gaan. Op een veilige manier je kinderen naar school brengen. Je wijk zonder problemen uitkomen. Goede bereikbaarheid zorgt er voor dat mensen prettig wonen. Bedrijven als Tesla en Nokia komen naar Til-burg omdat we goed bereikbaar zijn. In onze regio hebben 30.000 mensen

een baan dankzij de logistiek. Blij-ven investeren in bereikbaarheid is volgens de VVD Tilburg van cruciaal belang.

In het actieplan ‘Vol gas voor een betere bereikbaarheid’ geeft de VVD Tilburg aan hoe ze de bereikbaar-heid van Tilburg wil verbeteren. Het

maakt daarbij niet uit of je de auto of de fiets pakt of te voet gaat. De VVD Tilburg doet niet aan autootje pesten. Iedereen mag zelf kiezen welk vervoermiddel ze gebruiken. Het lanceren van het actieplan vond plaats bij de Baron van Voorst tot Voorstweg. Met een grote wals startte de VVD Tilburg symbolisch de

verbreding van deze weg waarmee de Ring Reeshof voltooid wordt. Ook moeten knelpunten op de ringbanen worden aangepakt. Denk aan de Hasseltrotonde, knooppunt ‘t Laar, Ringbaan Zuid-Goirleseweg, Kem-penbaan-Ringbaan Oost-Ringbaan Zuid en Ringbaan Oost-Spoorlaan-Bosscheweg.

“Dit pleintje bruist – dankzij de ondernemers die hier zitten.”

Page 4: VVD Tilburg campagnekrant 2014

12 DONDERDAG 13 MAART 2014 DE TILBURGSE KOERIER