VVD Expresse Juli 2011

24
Expresse juli 2011

description

Verslag Op de Koffie 14 mei 2011; Jan Hoskam geinstalleerd als wethouder; Coordinator ondersteunende groepen; Verslag Op de Koffie 11 juni 2011; Bezoek Oce Nederland; Verslag Op de Koffie 9 juli 2011;

Transcript of VVD Expresse Juli 2011

Page 1: VVD Expresse Juli 2011

Expressejuli 2011

Page 2: VVD Expresse Juli 2011

2

Noteert U deze datums alvast:

Deadline volgende Expresse: do 13 oktober 2011

Augustusvakantie maandma 29 Cie FES di 30 Cie ROB wo 31 Cie MO

September do 01 Cie BZ za 10 Op de koffiedi 13 Gemeenteraadma 26 Cie FESdi 27 Cie ROBwo 28 Cie MOdo 29 Cie BZ

Oktoberza 08 Op de koffiedi 11 Gemeenteraadma 17 Cie FESwo 19 Cie MOdi 18 Cie ROBdo 20 Cie BZ

Agenda juli 2011

Page 3: VVD Expresse Juli 2011

3

Henk Peterse

voorzitterGaleistraat 145237 PJ ‘s-HertogenboschT 073 - 644 25 80 / 06 - 27 03 03 [email protected]

Dick Ramler

vice-voorzitter en PRSparrenhoeven 145244 GZ RosmalenT 073 - 521 66 [email protected]

Nico Prevoo

penningmeesterOnderwijsboulevard 25223 DG ‘s-HertogenboschT 06 - 53 96 07 [email protected]

Bart Gossen

secretarisJacob Cnodestraat 35,5223 HS ’s-HertogenboschT 06 - 54 97 73 [email protected]

Jolanda Bertrums

lidVughterstraat 1695211 GB ’s-HertogenboschT 073 - 614 19 [email protected]

Joop Beekmans

toekomstig bestuurslid PRBordeslaan 3975223 MN ‘s-HertogenboschT 073 - 522 66 [email protected]

Max Leenheers

toekomstig bestuurslidVughterstraat 123b5211 GA ‘s-HertogenboschT 06 - 53 95 67 [email protected]

Bestuur ’s-Hertogenbosch

Page 4: VVD Expresse Juli 2011

4

Tijd van wisselingen

Na een wisseling van wethouder, de komst van een nieuw raadslid en een nieuwe fractievoorzitter, zijn er nog meer wisselingen op komst.

Dick Ramler, PR-bestuurslid, gaat dit najaar ons bestuur verlaten. Naast de inzet voor de VVD-Expresse en de le-denactiviteiten heeft hij de campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen en Provinciale Statenverkiezingen met veel inzet tot een goed einde gebracht. Bij beide verkiezingen scoorde de VVD in onze stad goed. Toch heeft hij gemeend niet langer bestuurslid te zijn met het oog op de meest zware campagne die al weer langzaam in de steigers komt te staan, namelijk voor de verkiezingen van de gemeenteraad van 2014, waarvoor volgend jaar (2012) alweer de eerste con-touren zichtbaar worden. Dick is inmid-dels al een aantal jaren met pensioen en wil die zware taak graag overlaten aan een jonger bestuurslid. In het bestuur draait thans Joop Beekmans mee. Joop is al lid van de Adviescommissie Communi-catie en de link was snel gelegd. Na één gesprek was Joop bereid om de PR-taak over te nemen. Overigens blijft Dick wel lid van die adviescommissie. Dick bedankt voor je inzet , Joop succes.

Ook Jolanda Bertrums zal in het najaar terugtreden als bestuurslid. Zij kan deze functie niet meer combineren met een

nieuwe rol binnen het bestuur van on-dernemersvereniging Hartje ’s-Hertogen-bosch. Jolanda heeft veel toegevoegde waarde voor het bestuur. Naast allerlei regelzaakjes en organisatorische beslom-meringen, heeft zij vele conctacten tot

Van de voorzitter

Henk Peterse

Page 5: VVD Expresse Juli 2011

5

stand gebracht en wist zij precies wat er speelde en wie wij waarvoor moesten hebben, met name in de binnenstad. Om de binding met de binnenstad niet te verliezen is Max Leenheers, oud-voor-zitter, bereid gevonden weer toe te treden tot het bestuur en vooral oor en oog te zijn binnen de stad. Jolanda, be-dankt voor al je inzet en Max veel succes.

Joop en Max lopen thans met het bestuur mee en in de voorjaarsledenvergadering zullen zowel Joop als Max worden voor-gedragen als bestuurslid.

Ook achter de schermen vinden soms wijzigingen plaats. Eén van de mensen die achter de schermen voor de VVD veel heeft betekend is Ben Volders. Vorige jaar juli heeft U meer over hem kunnen lezen in de VVD-Expresse. Ben verzorgt al 10 jaar de opmaak en eindredactie van dit blad en heeft besloten hiermee te stoppen. Het bestuur is Ben enorme dank verschuldigd. Steeds wist hij iets moois te maken van de platte teksten die werden aangeleverd. Ben is geen lid van de VVD maar heeft zich op deze wijze zeer ver-dienstelijk gemaakt. Ben heeft aange-geven voorlopig nog beschikbaar te zijn voor advies en als vraagbaak voor zijn

opvolger. Ben bedankt!!Het bestuur is blij dat voor Ben een goede opvolger is gevonden. Els Rack zal deze taak van hem overnemen. Zij krijgt van het bestuur de ruimte om haar eigen creativiteit te benutten en de VVD-Ex-presse naar eigen inzicht te maken. Graag horen wij van onze leden wat zij er van vinden. Els veel succes.Uiteraard zullen wij van Dick, Jolanda en Ben op gepaste wijze afscheid nemen.

Zo zie je maar dat je als bestuur altijdbezig bent en overal op moet inspelen. En dan heb ik het in dit voorwoord niet eens gehad over de politieke zaken in onze stad, over FC Den Bosch of het Theater aan de Parade (of ergens anders), over torens en een nieuwe wethouder van een andere partij.

Na alle inzet door fractie en wethouder, door bestuur en leden van ondersteu-nende groepen, door vele vrijwilligers, door de adviescommissie communicatie, doordirectie en personeel van Hotel Central en nog vele anderen, is het goed om vakantie te hebben. Ik wens U allen een prachtige zomer en in het najaar staat iedereen weer klaar voor de VVD ’s-Hertogenbosch.

Henk Peterse

Page 6: VVD Expresse Juli 2011

6

In een gezellige ambiance bij Hotel Central met een volle zaal en 2 nieuwe leden een goede bijeenkomst gehad.

Mededelingen

Op 26 augustus komt de VVD-fractievoor-zitter TK, Stef Blok, naar Brabant. Er is die dag een uitgebreid programma waar nog meer info over volgt.

Brabantse Masterclass

Op de website van de VVD Brabant tref je het programma aan van de Brabantse Masterclass die georganiseerd wordt. Aanmelding kan via de site; toelating ge-beurt door de scoutingcommissie. Er zijn maximaal 15 plaatsen, dus wees er snel bij. Info wordt aan de leden verstrekt.

VVD Brabantdag 2012

Gevraagd is medewerking vanuit de regio’s om de Brabantdag van de VVD Brabant tot een jaarlijks evenement te maken. Hiervoor wordt door de regio Brabant NoordOost aan onze afdeling gevraagd of er talenten zijn die dit mede willen organiseren. Het bestuur zal kandi-daten zoeken.

Parkeertarief

Een lid spreekt over de stijging van de parkeertarieven in de binnenstad. Zij woont daar en krijgt pas over 6 jaar een parkeervergunning en betaalt nu ineens bijna één euro meer dan begin van het jaar. Uitgelegd wordt hoe het parkeerbe-leid in onze stad werkt.Waar toe zijn wij op aarde?

Op de koffie 14 mei 2011

Page 7: VVD Expresse Juli 2011

7

Een lid heeft het gevoel dat de VVD geen goede aanpak kent in de invulling van belangrijke posities in het openbaar bestuur; het lijkt soms een doorschuif-systeem dat mensen/leden niet kunnen volgen. Uitgelegd wordt hoe dit werkt binnen de regels van de VVD en welke ruimte daarvoor plaatselijk is om dit nader in te vullen. Tevens uitgelegd hoe zorgvuldig onze afdeling hiermee om gaat en is gegaan. En dat zeker het door-schuiven in onze afdeling geen automa-tisme is.

Bestuursakkoord Rijk-VNG-IPO-UVW

Opgemerkt wordt dat er nu eindelijk een akkoord ligt dat zorgt voor een kleinere overheid en het opruimen/opschonen van allerlei dubbels en dure regelingen. Er is in het land veel commotie rondom dit akkoord vanwege de onderkant van de arbeidsmarkt, waarbij taken van rijk naar gemeenten gaan en er volgens velen een tekort aan middelen meegaat in die overdracht. Er zal vermoedelijk op dat punt nog nader overleg zijn tussen het kabinet en de koepels. Binnen de fractie is Nicole Vermolen met dit onderwerp bezig.

JBZ/GZG

Uitleg gekregen over de stand van zaken m.b.t de invulling van het GZG-terrein. Het vertrek van het ziekenhuis uit de binnenstad scheelt ongeveer 1,2 miljoen bezoekers en 1000 medewerkers die eerst hun boodschappen in de stad deden.

Jheronimustoren

Uitgelegd wordt hoe de stand van zaken m.b.t. de bouwvergunning voor deze to-ren is na de vernietiging daarvan door de rechter. De gemeente wil snel een nieuwe vergunning, maar de rechter heeft juist het verwijt gemaakt dat het proces niet zorgvuldig is geweest. De VVD volgt dit dossier op de voet.

FCDB

Er wordt nog kort stilgestaan bij de wensen van FC Den Bosch. De VVD is geen voorstander van subsidiëring van beroepsvoetbalorganisaties. Zeer kritisch wordt alles op een rijtje gezet. Het col-lege heeft scherpe voorwaarden neer-gelegd en bezien moet worden of FCDB daaraan kan voldoen. De fractie heeft nog geen standpunt bepaald.

Page 8: VVD Expresse Juli 2011

8

Jan Hoskam

Jan Hoskam geïnstalleerd als

wethouder in ’s-Hertogenbosch

Kim Vogten en Bart Gossen

zetten zich in voor Brabantdag

Het Bossche VVD raadslid Jan Hoskam is op 17 mei 2011 geïnstalleerd als wethou-der van ’s-Hertogenbosch. Jan was tot medio april fractievoorzitter. Door het vertrek van wethouder Pauli, die is be-noemd tot gedeputeerde bij de provincie Noord-Brabant, werd Jan voorgedragen als wethouderskandidaat namens de VVD. Het fractievoorzitterschap is toen direct overgegaan in handen van Ralph Geers.

Jan Hoskam werd door de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch op voordracht van de VVD unaniem gekozen tot wethouder. Dit is een unicum. Meestal zijn er wel enkele tegen- of blancostemmen. Dat betekent dat Jan een groot vertrouwen geniet binnen de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch.

Vanuit de regio Noordoost van de VVD is gevraagd om enkele leden, die zich beschikbaar zouden willen stellen om de Brabantdag van de VVD Brabant, begin januari 2012, mede vorm te geven.Vanuit onze afdeling hebben Bart Gossen en Kim Vogten zich beschikbaar gesteld.Bart is bekend als secretaris van onze

afdeling en Kim is afkomstig uit Maastricht en woont nu een half jaar in onze gemeente. Zij heeft ervaring met dit soort werk vanuit de JOVD. Kim en Bart, succes. We zullen jullie talenten zeker merken bij de opzet van de Brabantdag 2012.

Page 9: VVD Expresse Juli 2011

9

Enige tijd geleden is de VVD ’s-Herto-genbosch gestart met de zogenaamde ondersteunende werkgroepen. Dat zijn werkgroepen die inhoudelijk een bepaald thema uitwerken. Dat thema wordt in afstemming met de gemeenteraads-fractie van de VVD gekozen en is vaak een onderwerp dat over enige tijd, soms enige jaren aan de orde zal komen. Als de tijd daar is, ligt er dan een mooi liberaal uitgewerkte visie op tafel. Gekozen is om leden die deskundig zijn op een bepaald gebied of geïnteresseerd zijn in dat vakgebied, bij elkaar te brengen om zo de fractie in de gemeenteraad te ondersteu-nen. De raadsleden in de fractie komen vanwege het vele werk niet toe aan uitgebreide visiedocumenten. Het idee is afgekeken van de landelijke partijcom-missies.

Het bestuur coördineert en faciliteert deze ondersteunende werkgroepen. Om te zorgen dat na een goede start het animo niet terugloopt, heeft het bestuur in haar bestuursvergadering van 17 mei j.l. een coördinator benoemd.

Hij zal zorgen dat de vergaderingen van de ondersteunende werkgroepen plaats-vinden, onderhoudt contact met het aanspreekpunt in de groep en informeert het bestuur over de voortgang.

Het bestuur van de Bossche VVD heeft Ernst van den Hoven bereid gevonden deze taak op zich te nemen. Ernst is gestart per 9 juli. In de komende maanden wordt hij gevoed met de stand van zaken per ondersteunende werk-groep en zal hij zijn taken verder oppakken.Ernst (C.H.G.) van den Hoven is 37 jaar,

woont in het Paleiskwartier (Bordeslaan 362) en is te bereiken via [email protected] of 06 - 55 78 87 97.

Op dit moment zijn de volgende onder-steunende werkgroepen samengesteld:

Gedacht wordt dit uit te breiden met mogelijk:

Mocht U interesse hebben om lid te worden en mee te denken in één van deze groepen, dan kan dat. Meldt U aan bij Ernst. Bij de bestaande groepen kunt U meteen instromen, bij de andere groepen wordt gestart als er voldoende deelnemers zijn.

Ernst van den Hoven coördinator

Ondersteunde Werkgroepen

Ernst van den Hoven

Page 10: VVD Expresse Juli 2011

10

Met een mooie opkomst, ondanks het Pinksterweekeinde, werd het weer een boeiende discussieochtend.

FC Den Bosch

Uiteraard kon ”FC Den Bosch” niet onbe-sproken voorbij gaan. Fractievoorzitter Ralph Geers heeft uitgelegd hoe de frac-tie heeft gehandeld in de raadsvergade-ring en dat zij met name geen voorstan-der zijn van het kwijtschelden van de bij een eerdere reddingspoging verstrekte lening van nu nog 1,6 miljoen euro. Er werd tijdens de raadsvergadering zicht-baar dat de oplossing niet voor 14 juni op tafel ligt, kennelijk kijkt de KNVB alleen naar de exploitatie, maar gelukkig moet de FC voor 1 juli schuldenvrij zijn om een NV te worden, dus er zit wel druk op.

Discussie ging in de raad met name over de aankoop van het Jan Sluyterscomplex door de gemeente. FC dacht meteen over het geld te kunnen beschikken; de gemeente wil een deel (6 ton) reserveren voor een kunstgrasveld nabij de Vliert en een deel (8 ton) voor achterstallige huur en toekomstige huur. De FC had dat geld willen benutten om schuldenvrij te worden. Voor de aanwezige leden was het goed dat dit niet is toegezegd om meerdere redenen: het is wel erg gemak-kelijk schuldenvrij worden met geld van de gemeenschap en dat stimuleert niet om zelf met een oplossing te komen en anderzijds wordt er steeds gezegd dat er teveel huur betaald wordt voor het sta-dion, maar de BIM heeft enorm geïnves-teerd om achterstallig onderhoud en het probleem van de legionellabacterie op te lossen en daardoor is de huur verhoogd.

Knip Maastrichtseweg

In de krant staat dat de doorstroom van de A2 richting centrum via de Maastricht-seweg wordt geblokkeerd door een knip. Een VVD-lid vindt dat de stad optimaal bereikbaar moet zijn. Opgemerkt wordt door een ander lid, dat dit eigenlijk nu ook al zo is, maar dat verkeer vaak tegen het verbod in richting stad rijdt door of langs Eikendonk. Het verkeer moet via de Rijnstraat/Watertoren. Dus feitelijk veran-dert er niets. Ralph Geers zal dit nagaan.

Op de koffie 11 juni 2011

Page 11: VVD Expresse Juli 2011

11

Pensioenakkoord

Omdat er een lid van zowel de partijcom-missie Sociale Zaken als de partijraad aanwezig was die over dit onderwerp spreken, kregen de aanwezigen een uitgebreide uitleg over het pensioenak-koord. Opgemerkt werd door een lid dat de vakbonden wel een erg grote stempel drukken terwijl zij maar een beperkt aan-tal leden hebben tov pensioengenieters. Opgemerkt wordt dat de pensioenleeftijd eigenlijk nu al omhoog zou moeten om in 2040 uit te komen bij 70 jaar, hetgeen volgens berekeningen nodig is. Een ander merkt op dat de “verplichte deelname” aan een pensioenfonds zou moeten wor-den gestopt. Weliswaar kun je nu kiezen om niet deel te nemen, maar dan ont-vang je niet het geld dat anders daarvoor gestort wordt.

Theater aan de Parade

De leden zijn het eens met de noodzaak tot een nieuw theater, gelet op capaciteit van de zaal en het podium, zij zijn het ook eens dat het theater niet aan de Parade moet komen (is krap en verkeerstech-nisch niet gewenst). Vervolgens worden diverse locaties genoemd; Kop van ’t Zand, KPN-gebouw, Paleiskwartier en GZG-terrein.Er dient een cultuurhart in het centrum te blijven, dus Paleiskwartier en Kop van ‘t Zand vallen af. GZG-terrein is geen optie voor enkele leden omdat dan de

grondslag onder de parkeergarage Vonk en Vlam wegvalt. Blijft voor een meer-derheid over het KPN-gebouw met een beperkte ondergrondse parkeergarage ter vervanging van de Wolvenhoek. Met dat laatste onderdeel is niet iedereen het eens.

Regionale bijeenkomsten

Gevraagd wordt of de VVD mogelijkhe-den ziet om door aanwezige leden op regionale bijeenkomsten een stukje te laten schrijven ter terugkoppeling. De voorzitter geeft aan dat niet altijd bekend is wie naar welke bijeenkomst gaat. Hij zal een oproep doen aan de leden die “er-gens” zijn geweest een kort tekstje in te sturen en hij biedt daarvoor ruimte aan in de VVD-Expresse. Vervolgens wordt even stilgestaan bij de regiobijeenkomst in Mierlo met Ivo Opstelten en in Veghel met Wim van de Donk op 28 mei.

BOA-toezicht

Opgemerkt wordt door een lid dat de BOA (Bijzondere OpsporingsAmbtenaar, zeg maar Stadstoezicht) weliswaar een verantwoordelijkheid van de gemeente is, maar dat in de nieuwe plannen de aansturing door de politie zou moeten gebeuren omdat er inmiddels meer BOA’s zijn dan politieagenten. Dit is onwenselijk. Een lid heeft de VNG getipt dat dit staat te gebeuren en bespreekt dat ook nog met Ralph als fractievoorzitter.

Page 12: VVD Expresse Juli 2011

12

Zittingstermijn commissarissen

Het blijkt dat in de statuten van diverse deelnemingen van de gemeente geen zittingstermijn voor de bestuurders (vaak ambtenaren) is opgenomen, bijvoorbeeld BV Paleiskwartier. Het onderwerp deelne-ming is al langer een VVD-aandachtspunt dat langzaamaan op een meerderheid in de raad kan rekenen om dit aan te pak-ken. Keuze voor het Amsterdams model, d.w.z. bij voorkeur géén ambtenaren in BV’s en andere constructies namens de gemeente en als het niet anders kan dan een ambtenaar van een andere sector dan waar de deelneming over gaat. Toepassen van de code Tabaksblat is een prima zaak; die regelt o.a. dat er een zit-tingsduur moet komen. Een lid merkt op dat een herbenoeming mogelijk moet zijn maar dat ook bij het college afge-dwongen moet worden dat de statuten wijzigen, want anders heb je niets aan die raadsuitspraak.

Wethouder – fractie

Ralph Geers merkt op dat Jan Hoskam zijn eerste maand als wethouder een posi-tief beeld heeft achtergelaten. Hij komt steeds meer in zijn ritme; het is sterk van Jan dat hij niet meteen dossiers die al rijp zijn voor behandeling,naar de raad

doorgeleid maar de tijd neemt om ze te bestuderen om er goed in te komen. Henk Peterse zegt dat ook Ralph zijn eerste maand een goed beeld heeft ach-tergelaten. Hij leert al doende maar staat zijn mannetje. Henry heeft ook in de eer-ste commissievergadering een positieve indruk achtergelaten; nu volhouden en uitbouwen. De leden besluiten dit onder-werp met een applaus voor Jan (afwezig vanwege vakantie) Ralph en Henry.

Ondersteunende groepen

Leden vragen om deel te kunnen nemen aan de ondersteunende groepen. Dat is mogelijk. Draaiend zijn Verkeer, Arbeids-markt, Cultuur en de groep Financiën, EZ en WMO.Voor Arbeidsmarkt en Financiën melden zich een lid aan. Het bestuur bespreekt deze week de verdere uitbouw van de ondersteunende groepen en hoe nog meer leden te betrekken.Eén lid werpt zich op om met het bestuur te spreken over een eventuele coördine-rende rol die hij zou kunnen overnemen van het bestuur.

Page 13: VVD Expresse Juli 2011

13

Jacques G.M. Hendrikx CEO

CombiClip EuropeAloysiuslaan 25262 AH Vught - The Netherlands

T : +31 73 657 00 57F : +31 73 656 73 03M: +31 653 18 71 [email protected]

Combi-Track ®Combi-Ink BV

bevrijdingsfestival Brabant.

Page 14: VVD Expresse Juli 2011

14

Voor ondernemers en particulieren

OndernemingsrechtMededingingsrechtVennootschapsrechtContractenrecht

Arbeids- en ontslagrechtMerk-, modellen-en auteursrecht

JURIDISCHE ADVIEZEN MR H.G.J.E. PLAGGE B.V.mr H.G.J.E. Plagge

Vinc. van Goghlaan 255246 GA Hintham(Gem. ‘s-Hertogenbosch)

Tel. 073 641 90 36GSM 0653 73 88 77Fax 073 641 79 39

E-mail: [email protected]

�� �������!����� ������ ������# ���� �������� �����������

����������� ������� ���%����� �����������

�?�"%+%.$�/-�9)*.�51)%.$%,)*+(%)$��+6!,)3%)3�%.�4)3%1!!1$��1!"!.32%��!2351)*(%)$�?����14)-%�#/-&/13!"%,%�(/3%,+!-%12�-%3�!)1#/.$)3)/.).'��?��1!22%1)%��%.31!,�5//1�%%.�+/0*%�+/&&)%�-%3��/22#(%��/,�?��4,).!)1�'%.)%3%.�).�:�,!�#!13%��%23!41!.3��<�%��%%46%."/1'(=�?��/.8>2�"!1�-%3�%,+%��23%�51)*$!'�5!.�$%�-!!.$�%%.�����������"/11%,��?��&%%15/,,%��%�%%462%��/3)2#(%�'%6%,5%.+%,$%1�<�%��//&$6!#(3=��?��7#,42)%5%��/1)!%.�"!1�5//1�%%.�!!.'%+,%$%�"/11%,�?��)3.%22#%.314-�-%3�01!#(3)'�4)39)#(3�/0�$%��).3��!.>2�+!3(%$1!!,�?����-/$%1.%�5%1'!$%114)-3%2�-%3�!)1#/.$)3)/.).'�?�����������/0�$%�(/3%,+!-%12�%.�).�$%�5%1'!$%19!,%.�?��!1+%1%.�3%'%.�'%1%$4#%%1$�3!1)%&�%.�(%3��%.31!!,��3!3)/.�/0�,//0!&23!.$��

&���� ��������������� ��� "����� ���"������������������

�/,$%.��4,)0��/3%,��%.31!,�;��41'%-%%23%1��/%&&0,%).�� �;���������>2��%13/'%."/2#(��%,%&//.���������������;��!7.4--%1�������������;���-!),��).&/�(/3%,�#%.31!,�.,�;�6%"2)3%��666�(/3%,�#%.31!,�.,�

Page 15: VVD Expresse Juli 2011

15

Om de kosten te drukken en om leden in de gelegenheid te stellen zich aan de overige leden als bedrijf kenbaar te maken, bestaat de mogelijkheid om te adverteren in de VVD-Expresse. Op dit moment zijn onze adverteerders:

- Vermolen CS Juridische adviesbureau

- Bertrums toegepaste automatisering

- Juridische Adviezen

mr. H.G.J.E. Plagge B.V.

- Golden Tulip Hotel Central

- Combi-Track Combi-Ink b.v.

- Combi-Clip Europe

Wat kost een advertentie, gebaseerd op

reguliere verschijning (4 keer per jaar)?

Halve pagina ! 100,-

Hele pagina ! 180,-

De mogelijkheid bestaat om advertenties toe te voegen aan de e-nieuwsbrief. Dit moeten er sowieso niet teveel zijn anders zou dit als storend ervaren kunnen wor-den. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Adverteren gebeurt in de vorm van een banner. Door de periodieke verschijning van de e-nieuwsbrief mag hier een prijs aanhangen van EUR 250,- per jaar.Hebt U interesse? Steun de VVD af-deling ’s-Hertogenbosch en neem contact op met de secretaris, [email protected] een opgemaakte advertentie en wij verzorgen de rest.

Adverteren in de VVD-expresse

Page 16: VVD Expresse Juli 2011

16

Een 30-tal leden van de Bossche VVD, waaronder het bestuur en onze raads-leden, bezocht op vrijdag voor Pinkste-ren, één van de parels van het Bossche bedrijfsleven, Océ-Nederland aan de Brabantlaan.

Océ is wereldwijd actief op het gebied van document management en printing. Kortelings is de onderneming, die haar hoofdzetel in Venlo heeft, toegetreden tot de Canon-groep. De nieuwe combinatie is op haar gebied de grootste in de wereld en laat illustere concurrenten als Xerox en Ricoh achter zich. De merknaam Océ zal na de fusie blijven bestaan. In de combinatie zal Océ zich vooral concentreren op de design engineering markten (bouw/constructie/fabricage,etc ), hoogvolume printen in de documentenmarkten en enkele nieuwe markten op het gebied van grootfor-maat printen. Voor al die markten blijft het hoofdkantoor in Nederland en heel belangrijk, onderzoek en ontwikkeling eveneens! Kennis en samenwerking met technische universiteiten blijft zo voor Nederland behouden.

Bij de Bossche dochter Oce Nederland werken 1500 mensen, vooral in Marke-ting/Sales en Services. In Venlo nog eens enkele duizenden medewerkers, waarvan

-ling.

Na een korte inleiding en productdemon-stratie lichtte Antoon Vugts (Senior Vice-President) het personeelsbeleid van de innovatieve en hightech onderneming, op een ontspannen en humorvolle wijze, toe. Dit beleid leidde er toe dat in 2010het bedrijf werd uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Een eer die met trots wordt gedragen en met verve wordt onderhouden.

Menig (senior) VVD’er, verzuchtte graag bij een dergelijke onderneming te willen werken en daarvoor alsnog of alweer de arbeidsmarkt op te willen gaan. Met recht één van de parels van de bedrijven die we hier in Den Bosch hebben. Goed dat het bedrijfsleven en de politiek elkaar zo kun-nen ontmoeten!

Met een hapje en een drankje werd het bezoek op uiterst genoeglijke wijze afgesloten.

Dick Ramler

Bezoek Océ-Nederland

op 10 juni 2011

Page 17: VVD Expresse Juli 2011

Vermolen CS

Vermolen CSPhilips de Tweedestraat 135216 AG ’s-HertogenboschTel.: 0653 17 30 11Email: [email protected]

Vermolen CS is een juridisch adviesbureau dat ge-specialiseerd is in het afwikkelen van verschillende Juridische kwesties op diverse rechtsgebieden. De kernactiviteiten van Vermolen CS bestaan uit het verlenen van juridisch advies aan particulieren en kleine zelfstandigen. Daarnaast staat het bureau haar cliënten bij in procedures waarbij geen verplichte pro-cesvertegenwoordiging door een advocaat vereist is.Door kosten zo laag mogelijk te houden is het voor Vermolen CS mogelijk om tegen scherp concur-rerende tarieven uitstekende juridische diensten te leveren. Persoonlijke dienstverlening en persoonlijk contact met de cliënt komen daarbij altijd op de eerste plaats.Handel altijd rechtvaardig, dat zal een paar mensen genoegen doen en de rest verbazen.

BertrumsTOEGEPASTE AUTOMATISERING

“Efficiënt softwaregebruik istijdwinst nummer één!”

Maatwerk in Microsoft®-applicaties en trainingen

Door efficiënt gebruik te maken van de mogelijkheden van Microsoft® Excel, Word, Outlook, Access en Powerpoint zijn met relatief geringe investeringen gigantische rendementen te behalen. Als u uw problemen/vragen bij ons deponeert kunt u veel uitzoekwerk besparen.Door onze enorme ervaring van meer dan 20 jaar op het gebied van Microsoft® Office zijn we in staat om in zeer korte tijd professionele toepassingen te ontwikkelen en uw (eind)gebruikers te trainen.

Vughterstraat 167 – T. 073 61 41 994 / 06 55 39 68 [email protected] - www.bertrums.info

Page 18: VVD Expresse Juli 2011

18

Door: Bart Gossen

De zomervakantie is voor veel mensen al aangebroken. Desalniettemin mochten we acht aanwezigen tellen op de laatste Op de koffie voor de zomerstop.

Om de vrijheid?

Er is tijdens deze sessie gesproken over de liberale missie van de VVD. Bestaat er eigenlijk, net als bij bijvoorbeeld Nokia (connecting people), een visie die bevat waar de VVD voor staat? Misschien de kreet uit het liberaal manifest: Om de vrijheid?

Stilte in de stad

Nadat Bodar Trix in the mix barbarij had genoemd in het Brabants Dagblad en het liefst de Parade helemaal leeg zou zien, ontstond onder de aanwezigen bij Op de koffie een discussie over wat nu precies de bedoeling is van in het centrum van een stad wonen en wat daarbij hoort. Er moet wat geduld worden, maar er zijn natuurlijk ook grenzen. Bodar heeft hier-mee in ieder geval een prikkelende stel-ling geponeerd waar vermoedelijk nog wel een vervolg op gegeven zal worden in de gemeenteraad.

Uit de fractie

Nicole Vermolen was namens de fractie aanwezig. Zij blikte kort terug op haar eerste anderhalf jaar als raadslid. Wat waren haar verwachtingen, wat is er ge-realiseerd en welke doelen zijn er nog ge-steld? Er kon geconcludeerd worden dat Nicole met veel plezier in de gemeente-raad zit, het eerste jaar vooral veel infor-matie opnemen was en dat nu de periode

is aangebroken dat er ook geoogst gaat worden. Nicole gaf een korte uitleg over het standpunt van de VVD inzake FC Den Bosch en ging ook in op de discussie over de theaterzalen.

Wat verder ter tafel komt...

Er is kort gesproken over de plannen van het kabinet met de onderkant van de arbeidsmarkt. Doordat een nieuw lid van onze afdeling tevens wethouder op dit gebied elders is, kregen we een uitleg over hoe de plannen er nu ongeveer uit-zien en wat dat voor een gemeente zou gaan betekenen. Er komt straks nogal wat af op een gemeente. Meer informatie hierover is terug te lezen in het Bestuurs-akkoord op de website van de VNG.

Op de koffie 9 juli 2011

Page 19: VVD Expresse Juli 2011

19

Na een lange periode van wachten, was eindelijk het moment daar dat de Eerste Kamerverkiezingen plaatsvonden.

Voormalig raadslid voor de Bossche VVD Henk Beckers neemt zitting in de Eerste Kamer als senator. De leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de leden van Provinciale Staten, de VVD heeft daar-bij 16 zetels behaald.

Het was nog wachten totdat de Kiesraad op woensdag 25 mei de definitieve uitslag bekend maakte. Toen werd bevestigd dat bij de VVD niemand op een lagere plaats dan 16 voldoende voorkeursstemmen heeft gekregen om recht te hebben op een zetel. Hiermee werd bevestigd dat de Bossche VVD in de persoon van Henk Beckers (14e plaats) een senator heeft. Bij de portefeuilleverdeling heeft Henk de portefeuilles Sociale Zaken, Volksgezond-heid en Landbouw gekregen. Henk Beckers was in de periode 2006-2010 raadslid in ‘s-Hertogenbosch.

Bestuur en fractie feliciteren Henk van harte met zijn verkiezing in de Eerste Kamer en wensen hem veel succes en plezier bij zijn werk als senator.

Henk Beckers

Henk Beckers geïnstalleerd

als eerste kamerlid.

Page 20: VVD Expresse Juli 2011

20

Nou…de zomer vakantie nadert voor velen van ons. De afgelopen maanden zijn voor mijn gevoel ontzettend snel voorbij gevlogen en er hebben natuurlijk een aantal grote wijzigingen plaats gevonden binnen onze fractie. Bert Pauli is zoals jul-lie allen weten Gedeputeerde geworden bij Provinciale Staten en onze Jan is wet-houder geworden voor de VVD- fractie. Binnen onze fractie heeft Ralph de taak op zich genomen t.a.v. fractievoorzitter en Henry Liebregts is als raadslid aange-schoven binnen onze fractie. Daarnaast een geweldige fractie ondersteuning onder leiding van Pieternel van de Korput en zij neemt deze taak vol verve op en ondersteund de ‘nieuwelingen’ van informatie en stelt de vergaderstukken op. Wat kan een ‘nieuw’ raadslid… Nouja nieuw…we zijn natuurlijk alweer 15 maan-den verder na de verkiezingen, zich nog meer wensen?

De agenda’s van de raad zijn goed gevuld, onderwerpen welk de afgelopen 3 maan-den aan ons voorbij trokken, zijn niet zonder slag of stoot door de politieke arena heen geloodst. Wat denkt u van de gang van zaken rondom Jheronimus Bosch toren? Of natuurlijk het red-dingsplan van FC DenBosch? Dan merk je als raadslid dat tijdens de behandeling van dit onderwerp de maatschappelijke

impact voor sommige supporters -welke boven op de publiekstribune aanwezig zijn- groot is en dat je deze impact bij wijze van spreken kan voelen, door de glasplaten heen.

Tijdens de pauze kwam ik een fervent supporter tegen van FCDB en vroeg aan mij op z’n Bossch; “Hé Vermoleuh…hedde gij nou tegen da voorstel gestemd?”. En toen heb ik deze goedlachse supporter,

Wat kan een ‘nieuw’ raadslid

zich of haar nog meer wensen?

Nicole Vermolen

Page 21: VVD Expresse Juli 2011

21

met heel mun hart…uitgelegd wat de argumentatie was van de VVD op niet mee te gaan met het voorstel. Maar dat als hij goed kon tellen, en de houding van de verantwoordelijke wethouder op zich in moest laten werken, hij de conclusie kon trekken dat de raad uiteindelijk een meerderheid zou vormen (m.u.v. o.a. VVD) dat het voorstel het alsnog zou halen. Zodat FCDB de steun zou krijgen van de gemeente. Maar dat het bestuur of het nieuwe bestuur van FCDB als de wiedeweerga moest zorgen voor nieuwe sponsoren en dient te zorgen voor een deugdelijk en overzichtelijk financieel be-leid, om te voorkomen dat zij over 3 jaar weer aan de deuren van de gemeente moeten kloppen.

Dus…op de vraag wat kan een ‘nieuw’ raadslid zich of haar nog meer wensen? “ Het leven is goed…in het Brabantse Land….en dat wil ik als ‘nieuw’ raadslid graag zo houden ;-)

Ik wens jullie allen een hele fijne en mooie vakantie toe! En de VVD fractie gaat na de zomervakantie er keihard tegen aan!!!

Met vriendelijke groet,

Nicole Vermolen

Page 22: VVD Expresse Juli 2011

22

Jan Hoskam

Wethouder Financiën, Economische zaken, Toerisme en Verkeer.Kruisstraat 305211 DV ‘s-HertogenboschT 073 - 612 45 [email protected]

Ralph Geers

Fractievoorzitter, Commissie Bestuurszaken.Emmaplein 75211 VZ ‘s-HertogenboschT 06 - 21 89 01 [email protected]

Nicole Vermolen

Commissie Financiën, Economische en Sociale Zaken (Financiën, Grondzaken, Arbeidsmarkt, Milieu, Sociale zaken en Economische zaken m.u.v. kermis)Achter de Exters 1a5231 XT ’s-HertogenboschT 06 - 53 17 30 [email protected]

Govert Schermers

Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Verkeer (Ruimtelijke ordening en Wonen Verkeer en vervoer, Cultuurhistorische kwaliteit)Sportlaan 415242 CP RosmalenT 073 - 614 45 [email protected]

Patrick Molle

Commissie Maatschappelijke Ontwikke-ling (Jeugd, Welzijn, Participatie, Sport, Integratie, Wijkgericht werken en Grote Steden Beleid)Troelstradreef 305237 DB ’s-HertogenboschT 06 - 13 87 81 [email protected]

Henry Liebregts

Commissie Maatschappelijke Ontwikke-ling (Cultuur, Zorg, WMO, Onderwijs)Hintham 14,5246 AG RosmalenT 073 - 641 88 [email protected]

Pieternel van de Korput

FractiemedewerksterSpirealaan 825247 HL RosmalenT 073 - 850 57 [email protected]

De bestuurders presenteren zich aan U!

Gemeenteraad

’s-Hertogenbosch

Page 23: VVD Expresse Juli 2011

23

ColofonDe VVD Expresse is een uitgave van de VVD-afdeling ’s-Hertogen bosch.

Internet:

Deze VVD-Expresse kunt U ook vinden op de website van onze afdeling:www.vvdshertogenbosch.nl

Redactieadres, eindredactie & layout

Els RackRompert Park 855233 RK ‘s-HertogenboschTel. 06 - 24 17 63 [email protected]

Bijdragen liefst niet opgemaakt, wel met tussenkopjes, op spelling gecon- troleerd en foto’s in bijlage met even tueel aanwijzingen voor plaatsing in de tekst.

Page 24: VVD Expresse Juli 2011

vvdshertogenbosch.nl

U VINDT ONS ZO!

[email protected] @BosscheVVDHyves vvdshertogenbosch.hyves.nl

MAAR HOE VINDEN WIJ U?

Al geruime tijd verzenden wij met enige regelmaat een E-Nieuwsbrief of E-reminder. De afgelopen periode, bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten, maar ook bij de wisseling van de wacht in ’s-Hertogenbosch heeft het bestuur van de Bossche VVD zeer frequent via de mail een mededeling gedaan. Hebt U die mail niet ontvan-gen? Dan is uw e-mailadres of niet bekend of onjuist. Daarom graag een mailtje aan [email protected] met als onderwerp “Mail VVD-lid”. Dat is voldoende; wij controleren dan uw e-mailadres of voegen het ons onbekende mailadres toe aan het bestand en U krijgt ook alle informatie.