vond ‘C yb er p esten d e b aas’...2017/03/17  · Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O...

6
Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O u d er avond ‘C yb er p esten d e b aas’ De presentatie van Niels Baas (ouderavond) staat op de site van school. Via onderstaande link kunt u deze bekijken. http://www.sco-t.nl/websites/eltheto/2017/03/16/ouderavond-mediawijsheid/ Maart-dialectmaand Maart is de dialectmaand, in deze maand besteden we in Nederland aandacht aan streektalen en dialecten. De kinderen van de groepen 5 en 6 hebben een gastles gehad van de educatiegroep van de vereniging Oud Vriezenveen. Aan de hand van verhalen van meester Jaap en Jip en Janneke, vertaald in het dialect, hebben de kinderen kennis gemaakt met het Vjeans. Lastig zeg! Gastles Vriezenveense Harmonie Vanmorgen mochten de groepen 1 t/m 4 kennismaken met verschillende muziekinstrumenten. De kinderen hadden een leuk lied geleerd en mochten mee zingen met een muzikant van de Vriezenveense Harmonie. Als je dan ook nog een meester hebt die gitaar speelt, is het plaatje compleet!

Transcript of vond ‘C yb er p esten d e b aas’...2017/03/17  · Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O...

Page 1: vond ‘C yb er p esten d e b aas’...2017/03/17  · Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O u d er avond ‘C yb er p esten d e b aas’ De presentatie van Niels Baas (ouderavond)

Datum: vrijdag

17 maart 2017

Schoolweek: 25

O u d er avond ‘C yb er p esten d e b aas’ De presentatie van Niels Baas (ouderavond) staat op de site van school. Via onderstaande link kunt u deze bekijken. http://www.sco-t.nl/websites/eltheto/2017/03/16/ouderavond-mediawijsheid/

Maart-dialectmaand Maart is de dialectmaand, in deze maand besteden we in Nederland aandacht aan streektalen en dialecten. De kinderen van de groepen 5 en 6 hebben een gastles gehad van de educatiegroep van de vereniging Oud Vriezenveen. Aan de hand van verhalen van meester Jaap en Jip en Janneke, vertaald in het dialect, hebben de kinderen kennis gemaakt met het Vjeans. Lastig zeg!

Gastles Vriezenveense Harmonie Vanmorgen mochten de groepen 1 t/m 4 kennismaken met verschillende muziekinstrumenten. De kinderen hadden een leuk lied geleerd en mochten mee zingen met een muzikant van de Vriezenveense Harmonie. Als je dan ook nog een meester hebt die gitaar speelt, is het plaatje compleet!

Page 2: vond ‘C yb er p esten d e b aas’...2017/03/17  · Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O u d er avond ‘C yb er p esten d e b aas’ De presentatie van Niels Baas (ouderavond)

Twentse Schoolschaats kampioenschappen A.s. woensdagmiddag organiseert St. Kunstijsbaan Euregio de Twentse Schoolschaatskampioenschappen. Er doen 2 teams van onze school mee o.l.v. Martenique Bunt. Lieke Nijkamp, Janiek Dekker, Sem Ruiter, Yurre Dollen, Merel Smit, Fleur Smit, Lieve Bunt en Hugo Bunt heel veel succes!

Kanjerles groep 4 Groep 4 heeft in de gymzaal een aantal kanjeroefeningen met elkaar uitgevoerd.

De kanjerregels die we kennen, zijn goed toegepast nl: we vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit en niemand doet zielig.

Page 3: vond ‘C yb er p esten d e b aas’...2017/03/17  · Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O u d er avond ‘C yb er p esten d e b aas’ De presentatie van Niels Baas (ouderavond)

Dit ging prima en we hadden ook nog veel plezier.

De eerste oefening was "het matje". De kinderen moesten in tweetallen op een matje gaan staan en, zonder dat één van de twee de grond raakte, het matje omdraaien.

Vooraf moesten ze eerst overleggen, op welke manier dat zou kunnen. Dus samenwerken, elkaar helpen, elkaar vertrouwen, maar ook plezier hebben. Het kostte inspanning en geduld, maar bij de meeste kinderen is het gelukt.

De tweede oefening was "de rivier". Twee teams speelden tegen elkaar. De denkbeeldige rivier moest worden overgestoken met behulp van blokken. Ieder team had 1 blok meer dan het aantal teamleden. Als een teamlid in het "water" viel, moest opnieuw worden gestart.

Page 4: vond ‘C yb er p esten d e b aas’...2017/03/17  · Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O u d er avond ‘C yb er p esten d e b aas’ De presentatie van Niels Baas (ouderavond)

Ook bij dit spel moest eerst overlegd worden, wat de beste en snelste manier zou zijn. Dus samenwerken, elkaar helpen, elkaar vertrouwen en natuurlijk plezier hebben. Dat ging de teams goed af.

NL-Doet We bedanken alle ouders die hebben geholpen om het plein en de tuin netjes te maken! Er wordt nog volop gewerkt! Dat hebt u vast gezien deze week! Alles krijgt een fris kleurtje! We zijn er heel blij mee! We hebben een mooie foto, maar problemen met internet. Volgende week!

Page 5: vond ‘C yb er p esten d e b aas’...2017/03/17  · Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O u d er avond ‘C yb er p esten d e b aas’ De presentatie van Niels Baas (ouderavond)

Overblijven is zo vervelend nog niet

Page 6: vond ‘C yb er p esten d e b aas’...2017/03/17  · Datum: vrijdag 17 maart 2017 Schoolweek: 25 O u d er avond ‘C yb er p esten d e b aas’ De presentatie van Niels Baas (ouderavond)

Oud ijzeractie Volgende week zaterdag 25 maart is er weer de jaarlijkse oud ijzeractie. Er staat van 9.00-12.00 uur een container bij school. Er zijn leden van de OR/MR die assisteren. De opbrengst is voor de kas van de ouderraad, waaruit verschillende dingen bekostigd worden b.v. sinterklaas, vieringen etc..

Brandweer Het is de bedoeling dat a.s. woensdag de brandweer op school komt. Zij geven lessen in alle groepen. Ook mogen de kinderen een brandweerauto van binnen bekijken. Altijd interessant voor kinderen! We hebben verder geen informatie over de inhoud ontvangen. Dat hoort u volgende week waarschijnlijk.

Agenda woensdag 22 maart: bezoek van de brandweer:

schoolschaatskampioenschappen n.m. zaterdag 25 maart: oud ijzeractie 25 maart: 9.00-12.00 uur

herinnering kledingactie 30 maart

Bijlagen Brief Atletiekvereniging Vriezenveen Flyer ,, ,,

Fijn weekend, namens leerkrachten CBS Eltheto Greta Knol