vanaf Sicilië € 1555 p.p. - Alleen reizenden...p.p. vanaf Sicilië € 1555 Zondag 21 mei tot...

2
p.p. vanaf € 1555 Sicilië Zondag 21 mei tot zondag 28 mei 2017 | 8 dagen • Nederlandstalige begeleiding door onze gids • Een culturele en culinaire verrijking • Vurig en temperamentvol: de Etna! Sicilië, het Italiaanse eiland dat een schierende natuur combineert met een rijkdom aan cultureel erfgoed. Grieken, Romeinen, Byzanjnen, Saracenen, Normandiërs en Spanjaarden lieten de mooiste bezienswaardigheden achter op één eiland. Deze tempels, mozaïeken, kerken en paleizen ontdekken we in een gevarieerd landschap met amandel-, olijf- en sinaasappelbomen, afgewisseld met een azuurblauwe zee en een aljd rokende Etna. We wijken af van de toerissche paden en gaan het leven en de Siciliaanse keuken opsnuiven in een klein lokaal dorpje. Voeg daarbij het milde klimaat en vriendelijke bewoners en u heeſt hét recept voor een onvergetelijke reis naar Sicilië! in dubbel € 1575 PRIJS PER PERSOON Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max 20 personen) Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, de vrije uitstappen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimaat, wegenwerken, ...) kan het reisprogramma worden aangepast. Inbegrepen: - Vluchten heen en terug (excl maaljden aan boord) - Nederlandstalige begeleiding door onze gids - Alle transfers ter plaatse - Verblijf in de hotels volgens programma - Maaljden volgens programma (Vol Pension) - Inkomgelden volgens programma - Luchthaventaksen, toeristenbelasng en BTW Niet inbegrepen: - Niet vermelde maaljden Formaliteiten: - Reis– en annulaeverzekering - Geldige identeitskaart - Persoonlijke uitgaven - Transfer vanuit Lochris naar Zaventem: €30 pp € 1750 in single Slagmanstraat 23 | 9080 Lochristi | T 09 395 06 06 | [email protected] | www.alleenreizenden.be BOEK VOOR 01/02/17 -€ 20 p.p.

Transcript of vanaf Sicilië € 1555 p.p. - Alleen reizenden...p.p. vanaf Sicilië € 1555 Zondag 21 mei tot...

Page 1: vanaf Sicilië € 1555 p.p. - Alleen reizenden...p.p. vanaf Sicilië € 1555 Zondag 21 mei tot zondag 28 mei 2017 | 8 dagen • Nederlandstalige begeleiding door onze gids • Een

p.p.

vanaf

€ 1555 Sicilië

Zondag 21 mei tot zondag 28 mei 2017 | 8 dagen

• Nederlandstalige begeleiding door onze gids • Een culturele en culinaire verrijking • Vurig en temperamentvol: de Etna!

Sicilië, het Italiaanse eiland dat een schitterende natuur combineert met een rijkdom aan cultureel erfgoed. Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Saracenen, Normandiërs en Spanjaarden lieten de mooiste bezienswaardigheden achter op één eiland. Deze tempels, mozaïeken, kerken en paleizen ontdekken we in een gevarieerd landschap met amandel-, olijf- en sinaasappelbomen, afgewisseld met een azuurblauwe zee en een altijd rokende Etna.

We wijken af van de toeristische paden en gaan het leven en de Siciliaanse keuken opsnuiven in een klein lokaal dorpje. Voeg daarbij het milde klimaat en vriendelijke bewoners en u heeft hét recept voor een onvergetelijke reis naar Sicilië!

in dubbel € 1575

PRIJS PER PERSOON

Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max 20 personen)

Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, de vrije uitstappen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimaat, wegenwerken, ...) kan het reisprogramma worden aangepast.

Inbegrepen: - Vluchten heen en terug (excl maaltijden aan boord) - Nederlandstalige begeleiding door onze gids - Alle transfers ter plaatse - Verblijf in de hotels volgens programma - Maaltijden volgens programma (Vol Pension) - Inkomgelden volgens programma - Luchthaventaksen, toeristenbelasting en BTW Niet inbegrepen: - Niet vermelde maaltijden Formaliteiten: - Reis– en annulatieverzekering - Geldige identiteitskaart - Persoonlijke uitgaven - Transfer vanuit Lochristi naar Zaventem: €30 pp

€ 1750 in single

Slagmanstraat 23 | 9080 Lochristi | T 09 395 06 06 | [email protected] | www.alleenreizenden.be

BOEK VOOR 01/02/17

-€ 20 p.p.

Page 2: vanaf Sicilië € 1555 p.p. - Alleen reizenden...p.p. vanaf Sicilië € 1555 Zondag 21 mei tot zondag 28 mei 2017 | 8 dagen • Nederlandstalige begeleiding door onze gids • Een

Sicilië

Zondag 21 mei tot zondag 28 mei 2017 | 8 dagen

Dag 1: Brussel - Catania (M/A) Vroege vlucht vanuit Brussel naar Catania. We hebben nog een volledige dag om Sicilië te ontdekken en we starten dan ook met één van de highlights: de Etna. Een ervaren gids/geoloog toont ons de noorderkant van deze, nog steeds actieve, vulkaan. We bezoeken nog een grot en worden door onze chauffeur tot op 2000 meter hoogte gebracht. Daar zien we de gevolgen van de laatste uitbarsting in 2002. Lunchen doen we in een berghut: niet de meest chique plaats, maar het eten is bijzonder lekker en het zicht op de vulkaan is prachtig. Avondmaal en overnachting in hotel Mareneve****.

Dag 2: Fiumefreddo - Savoca -Taormina (O/M/A) Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we eerst het Castello degli Schiavi, beter bekend als de villa van The Godfather. Verschillende bekende scènes uit The Godfather-trilogie werden hier opgenomen. Nog in de voormiddag verkennen we het stadje Savoca, bekend voor zijn adembenemend zicht op de zee. Na de lunch bezoeken we het Grieks-Romeins theater in Taormina en voorzien we wat vrije tijd. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Mareneve.

Dag 3: Motta Camastra – Murgo (O/M/A)

Ontbijt in het hotel. We brengen onze voormiddag door bij de lokale bevolking van Motta Camastra, een klein dorpje waar nog weinig toeristen zijn geweest. Mama Maria deelt met ons haar geheimen voor het maken van de ideale pasta en koekjes: een typische Siciliaanse belevenis! Lunchen doen we samen met de inwoners van het dorpje. Op het dorpsplein worden we getrakteerd op een optreden door de fanfare en de burgemeester komt ons hartelijk begroeten. Na de lunch trekken we naar Murgo. We bezoeken een wijnhuis, gevolgd door een wijntasting. Avondmaal en overnachting in hotel Mareneve.

Dag 4: Catania – Enna (O/M/A) Ontbijt in het hotel. Daarna maken we kennis met de cultuur en architectuur van Sicilië. De barokstijl is overal aanwezig. We trekken naar een lokale vismarkt, La Pescheria. Deze markt geeft een duidelijk beeld van het échte leven op Sicilië. Lunchen doen we in de buurt van de pescheria. Na de lunch trekken we naar het dorpje Enna, gelegen op 1200 meter boven zeeniveau. Het uitzicht op de zee is fenomenaal. Ook een bezoek aan het kasteel staat op het programma. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting in hotel dei Pini****

Dag 5: Agrigento (O/M/A) Ontbijt in het hotel. Tussen de oude ruïnes, de barokke architectuur en de parelwitte stranden ligt de provincie Agrigento. In de hoofdstad daarvan, ook Agrigento genaamd, vinden we de ‘vallei van de tempels’. We worden rondgeleid door een gids die ons de belangrijkste tempels toont. Na deze brok cultuur bezoeken we de olijfgaard van Mandranova. Vandaag komen we te weten hoe die olijven verwerkt worden tot olijfolie. Na de lunch trekken we naar het archeologisch museum van Agrigento. Het museum sluit goed aan bij de Griekse tempels en geschiedenis die we eerder zagen vandaag. Terugkeer naar hotel voor avondmaal en overnachting in hotel dei Pini.

Dag 6: Piazza Armerina – Caltagirone (O/M/A) Ontbijt in het hotel. Diep in het Siciliaanse hinterland vinden we de stad Piazza Armerina, één van de meest bezochte plaatsen van Sicilië. In deze stad vinden we de Villa Romana del Casale, gebouwd als jachthuis in de 4e eeuw. Binnen in het huis vinden we één van de best bewaarde Romeinse mozaïeken. Na de lunch bezoeken we het dorpje Caltagirone, bekend door zijn keramiek. Hoogtepunt is de 142 treden hoge trap. Elke tree is versierd met kleurrijke keramieken motieven. Terugkeer naar het hotel Villa Favorita **** voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Pantalica - Noto - Siracuse (O/M/A) Ontbijt in het hotel. We starten vandaag met een bezoek aan Pantalica Canyon. Hier vinden we één van de grootste necropolissen, begraafplaatsen, ter wereld. In de canyon vinden we veel flora terug. Daarna bezoeken we Noto met zijn prachtige gebouwen in barokke idealen en architectuur. Na de lunch bezoeken we Syracuse. Avondmaal in Ortigia, prachtig schiereiland aan Syracuse. Overnachting in het hotel Villa Favorita.

Dag 8: Catania – Brussel Terugvlucht naar Brussel vanuit Catania. Vrij ontbijt op de luchthaven. Einde van een mooie reis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Een uitgebreid programma vindt u op: www.alleenreizenden.be

Of contacteer ons: T 09 395 06 06 [email protected]