Vakantiekrant 2015

4
Wat wil u als ouder voor uw kind? Speelt uw kind graag buiten? En houdt u van het jeugdig enthousi- asme van onze speelpleinmonitoren? Of heeft uw kind eerder behoefte aan regelmaat en legt u graag het accent op de professionele begeleiding in de BKO? Vertoeft uw kind het liefst een hele week in hetzelfde gezelschap, sa- men met onze sportieve spring-in-’t-velds tijdens de sportkampen? Is uw kind op zoek naar verstrooiing door af en toe deel te nemen aan een swapactiviteit of -workshop? Of wil u voor uw kind een variatie in creatieve en sportieve momenten? Vakantie op maat Wat u ook zoekt, u vindt het ongetwijfeld in deze vakantiekrant 2015. Als gemeentebestuur organiseren we opvang en activiteiten voor kinderen en jongeren tussen 2,5 jaar en 15 jaar. In de buitenschoolse kinderopvang kan u in de meeste vakantieperiodes terecht voor opvang en professioneel begeleide activiteiten. Mag het iets anders zijn? Dan vindt u uw gading zeker in onze speelpleinwerking, vakantiekampen en swapactiviteiten. Stel uw vakantie op maat samen en schrijf bijvoorbeeld in voor een halve dag opvang in de BKO, een halve dag speelpleinwerking, een week kamp en enkele dagen ‘swap’. Zo wordt uw kind een van de 755 kampdeelnemers, een van de 350 ravotters op het speelplein en een van de 410 swappers. VAKANTIE OP MAAT VAN UW KIND Samen leggen we de vakantiepuzzel Als gemeentebestuur helpen we u graag bij het leggen van de vakantiepuzzel. We blijven ons aanbod elk jaar verbeteren, zodat uw kinderen een mooie vakantie kunnen beleven, dichtbij huis en samen met leeftijdsgenoten uit hun buurt. NIEUW IN 2015 In 2015 zijn er weer heel wat nieuwigheden in ons vakantieaanbod. > Er zijn evenveel creatieve als sportieve kampen. > p. 2 > We splitsen de kinderen in kleinere leeftijdsgroepen: voor 7- tot 9-jarigen en 10- tot 12-jarigen zijn er afzonderlijke kampen, afgestemd op hun verschillende interesses. > p.2 > Volle dagen speelpleinwerking gedurende twee weken in de zomervakantie (22 tot en met 31 juli 2015). > p.4 > Maar liefst 7 swapactiviteiten in de eerste week van de kerstvakantie, om de tijd gevarieerd in te vullen. > p.3 > Online-inschrijvingen via een nieuw digitaal reservatiesysteem. Meer informatie hierover leest u in de Infokrant van februari 2015. > Niet nieuw, maar nog altijd interessant is de mogelijkheid om de opvang in de BKO te combineren met een halve dag speelpleinwerking. > p.3-4 > Nieuw sinds vorig jaar en wegens het enthousiasme van de deelnemers herhaald: jeugdkampen voor wie geboren is in 2002, 2001 of 2000. > p.2 De Vakantiekrant is een uitgave van gemeente Nazareth, 1 januari 2015 Teksten: Griet Bonamie, Matthias Boone, Barbara De Smet, Lien Renaux, Sara De Paepe, Sofie Fiems, College van burgemeester en schepenen Eindredactie en vormgeving: Els Verbeke Fotografie: medewerkers van het gemeentebestuur V.U. Danny Claeys, Dorp 1, 9810 Nazareth VAKANTIE KRANT 2015

description

Gemeente Nazareth organiseert opvang, speelpleinwerking, swapactiviteiten en talrijke vakantiekampen in de schoolvakanties.

Transcript of Vakantiekrant 2015

Wat wil u als ouder voor uw kind?

Speelt uw kind graag buiten? En houdt u van het jeugdig enthousi-asme van onze speelpleinmonitoren?

Of heeft uw kind eerder behoefte aan regelmaat en legt u graag het accent op de professionele begeleiding in de BKO?

Vertoeft uw kind het liefst een hele week in hetzelfde gezelschap, sa-men met onze sportieve spring-in-’t-velds tijdens de sportkampen?

Is uw kind op zoek naar verstrooiing door af en toe deel te nemen aan een swapactiviteit of -workshop?

Of wil u voor uw kind een variatie in creatieve en sportieve momenten?

Vakantie op maat

Wat u ook zoekt, u vindt het ongetwijfeld in deze vakantiekrant 2015. Als gemeentebestuur organiseren we opvang en activiteiten voor kinderen en jongeren tussen 2,5 jaar en 15 jaar.

In de buitenschoolse kinderopvang kan u in de meeste vakantieperiodes terecht voor opvang en professioneel begeleide activiteiten. Mag het iets anders zijn? Dan vindt u uw gading zeker in onze speelpleinwerking, vakantiekampen en swapactiviteiten.

Stel uw vakantie op maat samen en schrijf bijvoorbeeld in voor een halve dag opvang in de BKO, een halve dag speelpleinwerking, een week kamp en enkele dagen ‘swap’. Zo wordt uw kind een van de 755 kampdeelnemers, een van de 350 ravotters op het speelplein en een van de 410 swappers.

Vakantie op maatVan uw kindSamen leggen we de vakantiepuzzelAls gemeentebestuur helpen we u graag bij het leggen van de vakantiepuzzel. We blijven ons aanbod elk jaar verbeteren, zodat uw kinderen een mooie vakantie kunnen beleven, dichtbij huis en samen met leeftijdsgenoten uit hun buurt.

nieuw in 2015

In 2015 zijn er weer heel wat nieuwigheden in ons vakantieaanbod.

> Er zijn evenveel creatieve als sportieve kampen. > p. 2

> We splitsen de kinderen in kleinere leeftijdsgroepen: voor 7- tot 9-jarigen en 10- tot 12-jarigen zijn er afzonderlijke kampen, afgestemd op hun verschillende interesses. > p.2

> Volle dagen speelpleinwerking gedurende twee weken in de zomervakantie (22 tot en met 31 juli 2015). > p.4

> Maar liefst 7 swapactiviteiten in de eerste week van de kerstvakantie, om de tijd gevarieerd in te vullen. > p.3

> Online-inschrijvingen via een nieuw digitaal reservatiesysteem. Meer informatie hierover leest u in de Infokrant van februari 2015.

> Niet nieuw, maar nog altijd interessant is de mogelijkheid om de opvang in de BKO te combineren met een halve dag speelpleinwerking. > p.3-4

> Nieuw sinds vorig jaar en wegens het enthousiasme van de deelnemers herhaald: jeugdkampen voor wie geboren is in 2002, 2001 of 2000. > p.2

De Vakantiekrant is een uitgave van gemeente Nazareth, 1 januari 2015Teksten: Griet Bonamie, Matthias Boone, Barbara De Smet, Lien Renaux, Sara De Paepe, Sofie Fiems, College van burgemeester en schepenen

Eindredactie en vormgeving: Els VerbekeFotografie: medewerkers van het gemeentebestuurV.U. Danny Claeys, Dorp 1, 9810 Nazareth

Vak

an

tie

kR

an

t

2015

13-17/04 Chicken run We lopen en crossen in het rond, knutselen met (paas)eitjes, doen het eierspringspel en ontdekken de andere dieren van de boerderij.

01-03/07 kriebeldiertjesDeze week gaan we op zoek naar de kleinste diertjes. Spinnetjes, vliegjes, mieren. We ma-ken ons eigen kleine mierenhuisje en spelen een spinnenspel en tikkertje duizendpoot.

06-10/07 Het smurfenbosDe grappigste bewoners van het bos zijn de smurfen. We leren het bos spelend en knut-selend kennen en spreken de smurfentaal. Net als Potige Smurf gaan we regelmatig sporten. Moppersmurfen blijven best thuis, want we gaan er een toffe week van maken.

13-17/07 Circus weltevreeLeeuwentemmer worden we niet, maar we maken kennis met een clown en goochelaar. We gaan aan de slag met circusmateriaal en maken een decor voor ons circus. Een heuse act is in de maak!

22-24/07Vikings en draken In een stoer, bonkig kamp gaan we met onze Vikinghelmen een spannend weekje tegemoet. We

spelen het drakenspel en maken een Vikingschild. Allen aan boord!

27-31/07piraat ahoi Deze week zetten we de zeilen bol, dwars door de woeste zee. We gaan op ontdek-kingstocht naar de wondere wereld van de piraten. We maken een echte ooglap en bij goed weer doen we leuke waterspelletjes.

03-07/08kermis de kikkerKermis de kikker springt van activiteit naar activiteit zoals in een echt kermisdorp! De kinderen springen op het leukste springkas-teel, spelen spelletjes in een speciale rups, bezoeken een ballenkraam, maken een mu-ziekdoosje, doen aan limbodansen en voeren opdrachtjes uit op coole muziek.

03-07/08de bezige bijtjesWe presenteren de kinderen een weekje vol dierenplezier. We gaan beestig sporten en boetseren de mooiste diertjes uit klei.

17-21/08SportreisWe leren de wereld al spelend kennen. We kij-ken op een grote wereldbol hoe ver Amerika ligt, knutselen een Chinees hoedje en sprin-gen zoals de kangoeroes in Australië. Goede reis, kameraden!

24-28/08als ik groot benWe laten de kinderen de spannendste be-roepen ontdekken. We verkleden ons in politieman, spelen het bakkerspel en maken tekeningen die we posten als een postbode. We tonen onze bijzondere turnkunstjes aan een fotograaf en moeten in verschillende proeven slagen voor ons brandweerdiploma.

21-24/12oe-a-oerwoudkampGa je mee naar het oerwoud? Bolo de aap toont verrassende plekjes, stelt zijn dieren-vriendjes voor en laat ons oerwoudspelletjes spelen. Pak die rugzak en slinger met ons mee.

13-17/04 Chef in nood (midi’s)Deze week zijn wij de chef in de keuken. Iedere dag bereiden we andere gerechtjes. De opgenomen calorieën sporten we eraf zo-dat we fit zijn voor de volgende kookworkshop.

13-17/04 american games (maxi’s)We dompelen ons onder in de Amerikaanse sporten. Vergeet voetbal en handbal, deze week spelen we baseball, American football, basket enzovoort.

01-03/07 Handige Harry’s en Henrietta’s (midi’s)Wie eerder een creatieveling dan een sporter is, moet zeker dit knutselkamp meemaken. Iedere dag krijgen we een grote knutselop-dracht, waarin we onze creativiteit ten volle kunnen uitleven. We spelen ook spelletjes en andere activiteiten.

01-03/07 dans en omnisport (midi’s)Een kamp voor wie houdt van dansen en sporten. We beginnen de week met een groepsoverleg om samen ons weekprogram-ma op te maken. Zo beslist iedereen mee welke sporten en dansjes aan bod zullen komen. Een hele week dans- en sportplezier verzekerd!

01-03/07 turnkamp (midi’s)Turn je lenig en amuseer je rot: dit is het motto van ons turnkamp. Als we even genoeg hebben van al dat turnen, zetten we onze cre-atieve geesten aan het werk om iets moois te maken.

01-03/07Zwemkamp (maxi’s) We zwemmen iedere dag in een ander zwem-bad. Tussendoor sporten we en als we moe zijn, gaan we knutselen. Kers op de taart is een uitstap naar het subtropisch zwembad De Rozebroeken.

06-10/07Sportreis rond de wereld (midi’s)We reizen door de wereld en beoefenen de typische sport van elk land: van American football in Amerika tot sumoworstelen in Japan. Een verrassende sportieve ervaring!

06-10/07Later word ik ... (midi’s)Vijf dagen lang doen we alles wat grote men-sen doen. We gaan op bezoek bij de boer, de slager, de bakker ... Na deze week weten we perfect wat we later willen worden.

06-10/07Balsportkamp (maxi’s) Na dit kamp hebben wij er een nieuwe beste vriend bij: de bal. Een week lang testen we alle ballen en balsporten uit: voetbal, basket, handbal en nog veel meer.

13-17/07 Circus picolini (midi’s & maxi’s) We ontpoppen ons tot circusartiesten, want dankzij de professionele begeleiding door de familie Picolini worden we allemaal clowns en acrobaten. Diabolo, bordjes, flowersticks, jongleren en evenwichtsoefeningen, we kun-nen alles aan. We bouwen onze circuspiste in de circustent en presenteren een heuse show op het einde van de week.

03-07/08 dagelijkse kost (midi’s) We koken elke dag met nieuwe recepten.

03-07/08atletiekkamp (maxi’s) Een kamp voor fans van atletiek. We gaan hoogspringen als Tia Hellebaut, sprinten als Kim Gevaert, aflossing lopen als de broers Borleés en tienkampen als Hans Van Alphen. Het wordt een uitdagende en vermoeiende week. We houden het sportief en plezierig!

17-21/08play with the clay (midi’s)Creatieve duizendpoten mogen een hele week knutselen en boetseren. Ter afwisseling doen we andere spelletjes en activiteiten.

17-21/08Beestenboel (maxi’s)Grote dierenvrienden halen hun hartje op in dit kamp. We gaan op bezoek bij verschil-lende dieren en spelen veel dierenspelletjes.

24-28/08Boys & Girls (midi’s)In dit kamp splitsen we de groep in twee, zodat de kinderen zich voluit kunnen geven in typische jongens- of meisjesactiviteiten. Terwijl de ene groep in roze sferen vertoeft, kan de andere groep de stoere toer opgaan. In de voormiddag splitsen we de jongens en meisjes. In de namiddag mengen we ze weer of ... draaien we de rollen misschien wel om!

24-28/08So you think you can … (maxi’s)Schrik je niet van uitdagingen? Durf je vanal-les uit te proberen? Sluit je zomervakantie dan af met dit talentenkamp. Iedere dag krijgen we een nieuwe uitdaging. Kan jij goed dan-sen, zingen, acteren of goochelen? Ontdek hier je talenten.

JeuGdkampen

01-03/07 - expeditionEen kamp voor survivors. Drie dagen lang leven en spelen we onder de blote hemel. We leren buiten overleven en vuur maken. We houden een grote vlot-tenrace en wagen ons aan spannende nevenactiviteiten.

06-10/07 - de BedenkersEen kamp voor ondernemers. Ontwikkel samen met vrienden een eigen product. Laat de bedenker in je los, ontwerp iets origineels, maak een businessplan en massa’s reclame, zodat heel Nazareth je product kent.

17-21/08 - moviemakersIs het je droom om een film te maken? Dit is je kans. We schrijven een scena-rio, ontwerpen de kostuums, studeren teksten in. Op het einde van de week wordt alles gefilmd door een echte film-producent. De laatste dag zenden we onze film uit voor eigen publiek.

kampen midi’S (°2008-2007-2006) & maxi’S (°2005-2004-2003)

kampen VooR mini’S (°2011-2010-2009)

2015

wanneer wat thema peut

er°2

012

(2,5

jaar

)

min

i’s°2

011-

201

0-20

09

mid

i’s°2

008-

2007

-200

6

max

i’s°2

005-

2004

-200

3

Jeug

d°2

002-

200

1-20

00

inschrijven voor een minimale periode van waar

Basisprijs

krokus16/02-20/02 Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

19/02 Swap De grote wetenschapsshow 14u-17u cc De Brouwerij € 10

paas

- va

kant

ie

07/04-11/04 Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

07/04 Swap Zwemmen@De Treffer 14u-17u vertrek@sporthal € 12

13/04-17/04 kamp Chicken run 5 dagen sporthal € 65

kamp Chef in nood 5 dagen cc De Zwaan € 70

kamp American Games 5 dagen sporthal € 50

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

16/04 Swap Als de tijd van toen 14u-17u wzc Wielkine € 3Zo

mer

vaka

ntie

01/07-03/07 kamp Kriebeldiertjes 3 dagen sporthal € 45

kamp Handige Harry’s & Henrietta’s 3 dagen cc De Zwaan € 40

kamp Dans en omnisport 3 dagen sporthal € 30

kamp Turnkamp 3 dagen sporthal € 30

kamp Zwemkamp 3 dagen sporthal € 85

kamp Expedition 3 dagen Sterrenbos € 65

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

Speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

02/07 Swap Sherlock in eigen dorp 14u-17u cc De Zwaan € 5

06/07-10/07 kamp Het Smurfenbos 5 dagen sporthal € 65

kamp Sportreis rond de wereld 5 dagen sporthal € 50

kamp Later word ik ... 5 dagen cc De Zwaan € 50

kamp Balsportkamp 5 dagen sporthal € 50

kamp De Bedenkers 5 dagen Sterrenbos € 115

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

Speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

10/07 Swap Kid Rock Wetteren 9u-18u vertrek@sporthal € 15

13/07-17/07 kamp Circus Weltevree 5 dagen sporthal € 65

kamp Circus Picolini 5 dagen sporthal € 85

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

Speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

22/07-24/07 kamp Vikings en Draken 3 dagen sporthal € 55

dagsppl. Dagspeelplein halve/hele dagen Sterrenbos € 2 / 4

27/07-31/07 kamp Piraat Ahoi 5 dagen sporthal € 65

dagsppl. Dagspeelplein halve/hele dagen Sterrenbos € 2 / 4

03/08-07/08 kamp Kermis de kikker 5 dagen sporthal € 65

kamp De bezige bijtjes 5 dagen sporthal € 80

kamp Dagelijkse kost 5 dagen cc De Zwaan € 60

kamp Atletiekkamp 5 dagen sporthal € 50

Speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

10/08-14/08 Speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

13/08 Swap De Gavers sport & spel 9u-16u vertrek@sporthal € 15

17/08-21/08 kamp Sportreis 5 dagen cc De Zwaan € 65

kamp Play with the clay 5 dagen Sterrenbos € 80

kamp Beestenboel 5 dagen op locatie € 80

kamp Moviemakers 5 dagen op locatie € 125

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

24/08-28/08 kamp Als ik groot ben 5 dagen cc De Zwaan € 65

kamp Boys vs. Girls 5 dagen op locatie € 60

kamp So you think you can ... 5 dagen cc Nova € 60

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

Speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

Herfst03/11-06/11 Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

05/11 Swap Mummies, kisten en amuletten 13u-17u cc De Zwaan € 10

ker

stva

kant

ie

21/12-24/12 kamp Oe-A-Oerwoudkamp 3,5 dagen cc De Zwaan € 45

21/12 Swap Komen eten 8u-13u30 cc De Zwaan € 6

Swap Goed geKerstmutst 13u30-18u jeugdhuis Jena € 3

22/12 Swap Santa’s race tegen de tijd 8u-13u30 Sterrenbos € 3

Swap Mechaniek van de fiets voor dummies 13u30-18u Sterrenbos € 6

23/12 Swap Merry Bibmas 8u-13u30 bibliotheek € 3

Swap Wie zoekt die vindt 13u30-18u Sterrenbos € 5

24/12 Swap Feest aan tafel 8u-13u30 Sterrenbos € 6

Swap

Opvang voor uw kinderen nodig tijdens uw vakantie? In beide deelgemeenten kan u terecht in onze buitenschoolse kinderop-vang (BKO).

> BKO Ter Meeren, Deinzestraat 34 A > BKO Ter Biesten, Biesten 25 A

Wie is welkom? > Kinderen die in Nazareth wonen of schoolgaan, vanaf 2,5 jaar tot het einde van de lagere school.

Wat bieden wij uw kind in de vakantie? > Opvang vanaf 7u tot 18u30 > Professionele begeleiding > Activiteiten in voor- en namiddag: spelen, knutselen, koken, muziek.

> Mogelijkheid tot warme maaltijd > Mogelijkheid om in de namiddag naar de speelpleinwerking te gaan: zie pagina 4

De BKO is gesloten: > op officiële feestdagen > 3 weken in de zomervakantie > in de kerstvakantie

Inschrijven is verplicht. > Is het uw eerste keer? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met coördinator Sonia Dhondt voor een intakegesprek.

> Na het invullen van de formulieren kan u naar behoefte gebruik maken van de voor- en naschoolse opvang.

> Voor de vakanties moet u op voorhand inschrijven. Lees verder op pagina 4.

In iedere schoolvakantie zijn er een of meerdere swapactiviteiten. Zoek ze in de puzzel hiernaast!

Sommige thema’s verdienen een beetje uitleg. In de Grote wetenschapsshow (krokus) experimenteren we met kleurige snoepjes in een spannend keukenlabora-torium. In de paasvakantie openen we de spel- en trukendoos Als de tijd van toen, samen met de oma’s en opa’s van woon-zorgcentrum Wielkine.

In de zomer houden we met Sherlock in eigen dorp een zoektocht met geocaching. Kid Rock Wetteren is een dag vol schitte-rende optredens, shows en een boel zotte randanimatie. In de herfstvakantie knutse-len we Mummies, kisten en amuletten.

In de kerstvakantie zijn er dit jaar maar liefst 7 swapactiviteiten in 4 dagen tijd. Je kan zelf kiezen aan hoeveel activiteiten je deelneemt. Wat er maar past in de fami-lieplanning! We fuiven Goed geKerstmutst de vierdaagse in. Daarna helpen we de Kerstman in Santa’s race tegen de tijd om alle pakjes tijdig klaar te maken.

In de workshop Mechaniek van de fiets voor dummies keren we onze fiets bin-nenste buiten en knutselen we hem weer

in elkaar. We snuiven de kerstsfeer op in de bibliotheek: Merry Bibmas en

onder het motto Wie zoekt die vindt, zoeken we naar de verlo-ren cadeautjes van de Kerstman.

In de allerlaatste swapactiviteit van het jaar, Feest aan tafel, knutselen we tafelversierin-gen en zorgen we voor een

feestelijk gedekte tafel.

Bko

uitGekiendekamp-LoCatieS Hoe maakt u een keuze tussen het grote aanbod van vakantiekampen? U kiest een periode die u past en een thema dat uw kind goed ligt. Maar kijk ook eens naar de locatie van elk kamp. Elke kampplaats heeft andere troeven.

Sporthal = kiezen voor sport

De sporthal heeft 3 reuzegrote sportterreinen, 1 vechtsportzaal, 1 turnzaal, een speelplaats én buitenterreinen. Hier is werkelijk een zee aan ruimte, zelfs voor veel kinderen. Dit is dé locatie voor wie gek is van sport.

cc de Zwaan = rust is troef

In cc De Zwaan zijn er twee ruime zalen, een aparte knutselzaal en een afgesloten tuintje. Het is hier een pak rustiger in vergelijking met de sporthal. De ideale locatie voor de jongste kleutertjes en voor creakampen.

Speelplein = ravotten en spelen

Op het speelplein Sterrenbos is buiten spelen troef. Er is een groot grasveld en een bos vol speeltoestellen. Bij re-genweer houden we binnen rustige activiteiten zoals knutselen, een film be-

kijken, verhaaltjes lezen of voorlezen … Deze locatie is voorbehouden voor de ravotters en de creatievelingen.

do’S & dont’S kom op tijd

Als sommige kinderen te laat aankomen of te vroeg weggaan, verstoort dit het verloop van de activiteiten. We waarderen het dat u de start- en einduren altijd respecteert.

Breng uw kinderen ten laatste om 8u55 naar het kamp en haal ze ten vroegste om 16u weer op. Voor de speelpleinwerking en de swapactiviteiten is dit even belangrijk: check de juiste uren op pagina 3 en 4.

Plan eventuele afspraken buiten de uren. Als u een flexibeler opvang wil, dan kan u inschrij-ven voor de BKO.

minimumleeftijd

Kinderen jonger dan 3 jaar kunnen enkel te-recht in de BKO. Om deel te nemen aan de minikampen moet uw kind minstens 3 jaar zijn én zindelijk zijn. Check de juiste minimumleef-tijd in de tabel op pagina 3.

Speelkledij

Uw kind draagt bij voorkeur speelkledij, waar-bij een spatje waterverf of een beetje modder geen kwaad kan. Voor de sportieve activiteiten dragen ze gemakkelijke, losse kleren, waarin ze goed kunnen bewegen. Waardevolle spul-len laat u natuurlijk beter thuis.

Verzekering

Uw kind is verzekerd voor lichamelijke onge-vallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens de deelname aan gemeentelijke activiteiten en in de BKO.

Fiscaal attest

U krijgt van ons een fiscaal attest voor de BKO, de kampen en de speelpleinwerking. Niet voor swapactiviteiten.

Buitenschoolse kinderopvang (BKO)

Voor elke vakantieperiode begint de inschrijvingsperiode onge-veer een maand voordien. Wie de deadline respecteert, is zeker van een opvangplaats. Wie later inschrijft, vult enkel de eventu-eel vrijgekomen plaatsen in.

Inschrijvingsperiodes: > Krokusvakantie: van 19 januari tot en met 30 januari 2015 > Paasvakantie: van 9 maart tot en met 20 maart 2015 > Zomervakantie: van 8 juni tot en met 19 juni 2015 > Herfstvakantie: van 5 oktober tot en met 16 oktober 2015

Vul telkens het juiste inschrijvingsformulier in: u kan dit afhalen in de BKO of downloaden van de website www.bkonazareth.be. U kiest zelf voor welke BKO-locatie u inschrijft.

Wil u de opvang in BKO Ter Meeren combineren met een hal-ve dag speelpleinwerking (zie hierboven)? Duid dit aan op het inschrijvingsformulier.

Dagspeelpleinwerking, kampen en swap

U kan online of aan het loket inschrijven voor de dagspeel-pleinwerking, de vakantiekampen en de swapactiviteiten. De inschrijvingen starten op zaterdag 7 en woensdag 11 februari 2015.

Kinderen van wie het gezin of het pleeggezin in Nazareth ge-domicilieerd is en kinderen die in Nazareth naar school gaan, mogen inschrijven vanaf 7 februari 2015.

> Zaterdag 7 februari 2015 vanaf 8u30: online inschrijven. > Zaterdag 7 februari 2015 vanaf 9u30: inschrijven aan het vrijetijdsloket in het gemeentehuis.

Alle andere kinderen kunnen pas vier dagen later inschrijven. > Woensdag 11 februari 2015 vanaf 8u30: inschrijven via de website en aan het vrijetijdsloket in het gemeentehuis.

In de infokrant van februari 2015 leggen we uit op welke manier u precies moet inschrijven.

In de zomervakantie is er speelpleinwerking voor kinderen die geboren zijn tussen 2008 en 2003. Zowel kinderen van Nazareth als van buiten de gemeente zijn welkom. Nieuw dit jaar is het ‘dagspeelplein’ van 22 tot 31 juli 2015: met volle dagen speelpleinwerking. Daarentegen is de gewone speelpleinwerking enkel in de namiddag.

SpeeLpLein

Gewone speelpleinwerking

Er is speelpleinwerking in de namiddag gedurende zes weken van de zomervakantie. De juiste periodes vindt u in de tabel op pagina 3. Voor deze gewone speelpleinwerking meldt u zich ter plaatse aan.

dagindeling > Aanmelden: 13u-13u30 > Activiteiten: 13u30-17u > Opvang: 17u-17u30

prijs per halve dag > € 2 per kind (tussendoortje en drankje inbegrepen) > twee kinderen van hetzelfde gezin betalen samen € 3 > drie of meer kinderen van hetzelfde gezin betalen samen € 4

ComBinatie Bko teR meeRen en SpeeLpLeinweRkinG

Kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar kunnen opvang in de BKO Ter Meeren combineren met een namiddag speelpleinwerking. Schrijf op voorhand in voor deze combinatie.

De ingeschreven kinderen worden na het middagmaal afgehaald in BKO Ter Meeren en wandelen samen met een BKO-begeleider en een monitor naar het speelplein Sterrenbos. U haalt uw kind af op het speelplein tussen 17u en 17u30.

NIEUW: Dagspeelplein van 22 tot 31 juli 2015

Van 22 tot 31 juli 2015 is er dagspeelplein. Dit zijn volle dagen speel-pleinwerking. Voor deze periode moet u vooraf inschrijven, waarbij u zelf kiest voor hele of halve dagen.

dagindeling > Aanmelden: 8u-9u > Activiteiten: 9u-12u > Middagpauze en afhalen halvedagkinderen: 12u-13u > Aanmelden voor namiddag: 13u-13u30 > Activiteiten: 13u30-17u > Opvang: 17u-17u30

prijs > De prijs per halve dag is dezelfde als voor de gewone speelpleinwerking.

> Een volle dag kost het dubbele van een halve dag.

Inschrijven voor het speelplein?

> Voor de gewone speelpleinwerking hoeft u niet vooraf in te schrijven. Het kind meldt zich de dag zelf aan tussen 13u en 13u30, met gepast geld.

> Voor de dagspeelpleinwerking moet u wél vooraf inschrijven: zie hieronder.

Hoe inschrijven voor het vakantieaanbod?

annulerenAls u een inschrijving voor de BKO annuleert, betaalt u het volledige bedrag, tenzij u het volgende kan aantonen:

> ziekte van het kind of van de ouders, > wijziging in de werksituatie of een sterfgeval.

Als u een inschrijving voor een kamp, dagspeelpleinwerking of swa-pactiviteit annuleert, betaalt u 50 % van het bedrag. In de volgende gevallen betaalt u slechts € 1 administratiekosten:

> in geval van ziekte van het kind of hospitalisatie van de ouder, > in geval van ziekte van broer/zus die inschreef voor een activiteit in dezelfde periode,

> in geval van wijziging in de werksituatie of een sterfgeval.

Voor bijna alles wat in deze vakantiekrant staat moet u vooraf inschrijven: de buitenschoolse kinderopvang (Bko), de dag-speelpleinwerking, de kampen en de swapactiviteiten. alleen voor de gewone speelpleinwerking is dit niet nodig.

kortingenAls meerdere kinderen van uw gezin in dezelfde week aan een kamp deelnemen, dan krijgt u automatisch een korting van 10 % voor het tweede kind en 20 % korting vanaf het derde kind. De korting wordt telkens op het laagste tarief berekend.

Gezinnen met een laag gezamenlijk inkomen kunnen genieten van een extra korting. Voor info over deze sociale correctie kan u terecht bij het sociaal huis, T 09 382 81 10.

De meeste mutualiteiten geven een premie voor deelname aan be-wegingsactiviteiten. Vraag hierover informatie bij uw mutualiteit.