Update 112 fam. bloomwood

download Update 112 fam. bloomwood

If you can't read please download the document

 • date post

  21-Aug-2015
 • Category

  Documents

 • view

  284
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Update 112 fam. bloomwood

 1. 1. Moonstreet 3 Freek, Magda, Naud, Catalina, Koen, Angelina en Lizzy.Het was vrijdagochtend. De wekkers gingen een voor een af in huizeBloomwood. Freek kroop tegen zijn vrouw aan. Het was heerlijk oms ochtends nog even te snoozen en dan lekker te kroelen. Schatje, wemoeten nu echt opstaan. zei Magda, ze streek door zijn grijze haren.Een gevoel van geluk overspoelde haar.
 2. 2. Na een gezellig ontbijtje met zn allen, reden alle carpools enbussen voor. Freek had vandaag vrij en Magda begon een uur laterdan de rest, dus ze konden mooi iedereen even de deur uitwerken.
 3. 3. Nadat ze samen met Freek de tafel had afgeruimd en zichzelf hadopgefrist werd ook Magda opgehaald. Nog steeds blij met haarbaantje in de gezondheidszorg.
 4. 4. Rond drie uur kwamen de eerste tweethuis. Lizzy met een acht voor haaraardrijkskunde proefwerk en Mees meteen promotie. Hij was nuafluisterexpert en werd meteen weeropgehaald voor zijn nieuwe functie.
 5. 5. Lizzy een vriendje meegenomen van school. Mick. Ze vond hemhartstikke aardig en stiekem ook wel een beetje leuk. Dus sloofdeze zich een beetje uit door haar nieuwe trucje, de radslag, voor tedoen.
 6. 6. Wauw! Echt super lenig zeg. Hoe heb je dat geleerd? vroeg hij.Lizzy glimlachte van oor tot oor. Ik zag het op tv. giechelde ze. entoen deed je het gewoon? Nee, ik heb wel wat geoefend natuurlijk.zei ze blozend. Wat glimlachte hij lief.
 7. 7. Zullen we nu een spelletje doen? Wat dacht je van tikkertje? zei zeenthousiast. Ja! Goed idee! zei Mick. Hij tikte haar tegen haarschouder en rende vlug weg. Tikkie.
 8. 8. Naud was inmiddels ook thuis en stond met een collega te praten.Hij kon het goed met haar vinden. Ok, dus via die instelling kwamje bij die cursus? Hoelang moet je m volgen? vroeg hijgenteresseerd. Drie maanden, het is easy. Ik kan wel wat voor jeregelen. zei ze. Das aardig van je, bedankt. zei hij. Ondertussenreed de carpool van Catalina de straat in.
 9. 9. Schatje! Hoe was je dag? vroeg ze, het gesprek tussen Naud en zijncollega totaal negerend. Uhh ja zoals altijd, lekker sportief. zei hijterwijl hij een kus kreeg. En die van jou? Geweldig. Ik bengepromoveerd! Tot Lid van de Provinciale Staten. Klinkt dat nietsuper? giechelde ze. Naud hield zo van zijn vrouw als ze zogepassioneerd over haar werk vertelde. Dat is super! hij gaf haareen knuffel en Catalina liep naar binnen.
 10. 10. Het was vijf uur en Lizzy had net afscheid genomen van Mick toentante Flora op de stoep stond. Flora! jubelde Lizzy, ze gaf haartante een kus. H Liz. zei ze glimlachend.
 11. 11. Magda was net thuis en was blij Flora te zien.Floor! Ik mis je lieverd. Hoe gaat het met je?vroeg ze terwijl ze haar dochter een kus gaf.Goed. Mees heeft vanavond een date dus ikdacht waarom niet gezellig thuis eten? Watleuk! zei haar vader die ook kwam aanlopen.Fijn dat je er bent meisje. zei hij en sloeg zijnarmen om haar heen.
 12. 12. Catalina lag in bad toen Naud de badkamer in kwam lopen. Ik hebeen mooi uitzicht vanaf hier. zei ze. Naud glimlachte naar haar. Ikheb een nog beter uitzicht. Naud, wie was die vrouw net? Moet ikjaloers zijn? ze viel nogal met de deur in huis. Oh een collega, zevertelde me iets over een cursus die me goed kan helpen metpromoties. Ik kan het goed met haar vinden, meer niet schat. legdehij uit terwijl hij zichzelf afdroogde.
 13. 13. Gelukkig maar. Ik zie je nog steeds niet graag in de buurt vanandere vrouwen. zei ze liefjes. Jij nam toch ook een collega mee?vroeg hij. Ja, dat was omdat hij nog een aantal documenten kreegvan me die ik thuis had laten liggen slimmerd. Maarja dat kon jijniet weten. Ik houd echt heel veel van je Naudie. ze kuste hem. Ikook van jou Cat. Je bent de liefde van mijn leven en we hebben eenprachtige dochter. Geen zorgen maken jij. Kom we gaan eten. zeihij en pakte haar hand.
 14. 14. Magda had baars met pompoen uit de oven klaargemaakt eniedereen verzamelde zich rond de eettafel. Angelina had al op hetwerk gegeten, waar ze nu toch best van baalde want een kant enklaar pasta was toch minder lekker dan dit gezonde maaltje. Naeen tijdje kwam Mees binnen. Goedenavond allemaal! Wat eendrukte. hij liep langs Flora om haar een kus te geven en namdaarna plaats naast Angelina. Leuk dat je er bent zusje.
 15. 15. Angelina? Krijgen jullie een baby? Danil uit mijn klas die heeft paseen neefje gekregen! Sven. Dat lijkt mij ook wel heel leuk. zei zeenthousiast. Alle gezichten aan tafel richtten zich op Angelina enMees. Iedereen was wel benieuwd.
 16. 16. Daar hebben we het inderdaad al wel over gehad maar we hebbenbesloten dat wij in ieder geval eerst nog van elkaar willen genieten.We hebben geen drang om jong ouders te worden. zei Angelinazelfverzekerd. Inderdaad. zei Koen instemmend.
 17. 17. Ik vind dat wel een verstandige keuze broertje. zei Flora. Magdakeek wat droevig maar knikte ook. Ze had zelf graag zoveelkinderen gewild en natuurlijk hoopte ze ook op veel kleinkinderen.Misschien willen we wel voor altijd met zijn tweetjes blijven. Wekijken wat de toekomst brengt zei Koen.
 18. 18. Het gesprek was afgekapt omdat het een ongemakkelijke wendinghad gekregen en de tafel werd afgeruimd. Flora deed eenwedstrijdje flipperkasten met haar schoonzus. Heb je het naar jezin bij Mees? vroeg Catalina. Ja, het is gewoon heel rustig en erwordt niets van je verwacht. Dat trok me wel. Het is ook gewoongezellig met mijn grote broer natuurlijk! Al mis ik de gezelligheidsoms wel en pap en mam natuurlijk. zei ze. De twee hadden hetwel goed met elkaar kunnen vinden altijd.
 19. 19. De volgende morgen was Magda al vroeg uit de veren voor eenzaterdag. In haar pyjama stond ze heerlijk te tuinieren. De helebuurt lag bijna nog in bed om uit te slapen maar Magda genoot vanalle fluitende vogeltjes. Ze had haar kleinkinderwens maar evenuit haar hoofd gezet. Naud, Mees en Koen zouden dan misschiengeen kinderen meer krijgen of willen, Flora zou met Olaf vast nogwel wat kindjes krijgen. Alleen hoelang zou dat nog duren?
 20. 20. Naud en Catalina gingen vandaag samen een dagjeuit en dus nodigde Lizzy de tweeling uit om tekomen spelen. Binnen een uurtje stonden Mick enMarly op de stoep. Ze zaten allemaal bij elkaar dushet was een gezellige boel.
 21. 21. Lizzy was met Marly ook vriendinnen. Marly wist dat Lizzy Mickleuk vond maar ze had beloofd haar mond te houden. Ze gingen opde grond zitten en kletsten erop los. Over nichtjes en neefjes, papasen mamas, school. Maar al gauw wilden ze liever spelen.
 22. 22. Angelina en Koen keken met plezier toe hoe de drie kinderenspeelden. Angelina bespeurde wat twijfel in Koens ogen.Misschien wilde hij wel kindjes. Ik heb nooit gezegd dat ik geenkinderen wil h schat.. Alleen niet nu. Ik bedoel, het is welontzettend zonde als dat mooie gezichtje van jou niet door wordtgegeven.. Koen glimlachte.
 23. 23. Hij trok haar op schoot. Wat ben je ook een lekkerding. We gaanhet pas proberen als we er allebei achter staan en het willen. Ikheb er geen haast mee. We zien wel wat de toekomst brengtschatje. Voor nu, wil ik lekker van je genieten. zei Koen. Zestonden op om samen een wandeling door de buurt te gaan maken.
 24. 24. Toen ze terug waren besloot Koen samen met zijn vader wat tegaan vissen. Wauw wat een joekel. Hoe krijg je het voor elkaar pa?vroeg Koen lachend. Ja dit is een prachtige regenboogforel.Gewoon, ervaring denk ik. hij bulderde van het lachen.
 25. 25. Binnen had Angelina even een boterhammetje voor zichzelfgesmeerd en zat aan tafel met Magda te praten. Ze vertelde haarover haar gesprek met Koen. Ik weet dat je dol bent op kinderen.Wij wachten nog even, maar we zeggen niet dat we nooit kinderenzullen willen krijgen. zei ze concluderend. Ze hield van haarschoonmoeder.
 26. 26. Dat is fijn om te horen. Ik leg jullie niets op hoor schatjes, ik zouhet wel heel leuk vinden. Dat weet ik. Voel je je verder al welthuis hier? Met Lizzy en de andere volwassenen? Ik voelde mevanaf dag 1 al welkom in dit gezin Magda. Maak je daar alsjeblieftgeen zorgen over. zei ze met een glimlach. Goed. Ik ga even watbroodjes smeren voor iedereen. Haal jij ze? Angelina knikte.
 27. 27. De drie kinderen speelden in de achtertuin en Angelina had zeverteld over de broodjes. Heren, ook voor jullie geld: binnen staanbroodjes klaar! Ze drukte een kus op Koens wang en kneepzachtjes in zijn billen. Je hebt vast nog niets gevangen, ik zie jebinnen. giechelde ze.
 28. 28. Met verse smoothies en broodjes gezond op tafel werd het eengezellige lunch. Zelfs Naud en Catalina schoven aan en iedereenbleef eigenlijk tot het avondeten lekker borrelen aan tafel. Eenleuke afsluiting van de vrije zaterdag in huize Bloomwood.~
 29. 29. Bedankt voor het lezen!Ik heb er weer metplezier aan geschreven.Hebben jullie trouwensbehoefte aan eenstamboom ofzo?Liefs, Megan.