Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

32
DIENBL AD Hét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant JAARGANG 14 - FEBRUARI 2012 Vijfde editie Halfvastenfeesten Zeeland Vudel Koningsfeest opent carnaval 2012 Vijf tributebands op Peelpop in Boekel

description

Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

Transcript of Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

Page 1: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

DIENBLADDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLADADADADADADADADADADADADADDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADDIENBL ADHét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

JAARGANG 14 - FEBRUARI 2012

Vijfde editie Halfvastenfeesten ZeelandVudel Koningsfeest opent carnaval 2012

Vijf tributebands op Peelpop in Boekel

Page 2: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

2

Page 3: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

3

DIENBLAD Gratis uitgaansmagazine met regio-agendaen uitgaanswebsite www.dienblad.nl

REDACTIEPostbus 22, 5374 ZG Schaijk0486 463112 - [email protected]

UITGEVERTekst & Uitleg, Schaijk

FOTOGRAFIESergio Boutkan, Pixonstage e.a.

DRUKDrukkerij Hendrix Peer

VERSPREIDINGDienblad Magazine wordt maandelijks gratis in een oplage van circa 15.000 exemplaren verspreid via ruim 800 theaters, musea, culturele centra, VVV-agentschappen, bibliotheken, cafés, restaurants, bioscopen, discotheken en andere (uitgaans)gelegenheden in de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Gemert-Bakel, Grave, Helmond, Laarbeek, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Uden, Veghel en de bijbehorende dorpen.

ADVERTERENMail naar [email protected] of bel 0486 463112.

AANLEVEREN MATERIAALVóór of uiterlijk op de deadline-datum (zie onder). Advertenties (in EPS / Illustrator, hi-res JPEG, TIFF of PDF formaat) via [email protected], persberichten en foto’s via [email protected].

AGENDAPUNTENAgendapunten kunnen dagelijks en 24 uur per dag via www.dienblad.nl worden aangeleverd (klik op de link ‘Agendapunt aanleveren’ in de gele balk rechtsbovenaan op de website). Agendapunten worden zowel in het blad als op de website na goedkeuring gratis gepubliceerd. Alleen agendapunten die zijn aangeleverd en goedgekeurd vóór of uiterlijk op de deadline-datum worden opgenomen in de gedrukte agenda in het blad.

Deadline maart:vrijdag 17 februari.Tip: denk ook alvast aan uw activiteiten met pasen op 8 en 9 april.

IN DIT NUMMER ONDER MEER:

Muziek5 Vijf tributebands op Peelpop 7 Halfvastenfeesten grootser dan ooit12 Pap & Pudding lanceert feest-cd13 Kaartverkoop Paaspop gestart25 Ondergrondse Coalitie in Lakei31 Herrie Davidson Band in De Pas

Theater8 Frank Boeijen in De Lievekamp9 Magic of the Dance in Markant26 Let’s go crazy in Blauwe Kei

Carnaval14 Zotte avond en Sokkenbal in Rusheuvel15 Vijf dagen carnaval in De Merx27 Vudel Koningsfeest in Veghel

Uit Eten10 Valentijnsmenu in De Ontmoeting en De Bovenmeester11 Vreemd theaterdiner in Ledeacker

Agenda17-24 Overzicht van de activiteiten in februari

ADVERTEERDERSindex

2 De Rusheuvel Oss4 Lakei Poppodium Helmond Café Zalen D’n Bens Feestboerderij De Breyenburg6 Restaurant Tante Pietje Uden Brasserie ‘t Zusje Uden W&R Beveiliging10 Het Verlangen Wijchen De Ontmoeting Oss De Bovenmeester Oss11 Brasserie ‘t Oude Raadhuis Stadsherberg De Keurvorst Eetkaffee De Buren12 Lunenburg Loosbroek14 DSP Audiovisueel Horecahuis Brabant16 De Merx Zalencentrum19 Pierre de Jonge23 Bar Bistro De Brouwketel Escharen26 Peelpop Tribute Festival De Bosparel Bakel32 Vudel Koningfeest Veghel

Page 4: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

4

POPPODIUM HELMOND

Long Distance Calling+ Atlantis + Tank86 + SardoniS

13JAN

Een avond afwisselende instrumentale (gitaar)muziek.

Isole (Swe)+ Officium Triste (NL) + Factum Elisum (Fra)

04FEB

Een avond Europese doom metal in Helmond.

Genesis Project play Seconds Out21

JAN

Een uitstekende mix van muziek, beeld en licht!

The Black Atlantic 07FEB

Mystieke, stemmige, intense en melancholische folkpop.

Burn The Iris + Two Days Left 20JAN

Flink het gas er op in het café van Lakei!

The Brimstone Days 23FEB

Seventies muziek met een dosis groove en energie uit Zweden.

Shohin (UK) 26FEB

Een mengeling van reggae, pop, blues en ska. The Police meets The Specials met een Chilipeppers sausje!

Molenstraat 123 | [email protected] | www.lakeihelmond.nl

PrOGrAMMA JANUArI / FEBrUArI 2012Ondergrondse CoalitieUnderground + MutiaraTEC + Amier Papier+ GrooveMonks: Vaak Skafa + Scherpzinnig

25FEB

Maar liefst vijf top Hip Hop crews uit eigen land!

reeds bevestigd09 MRT: The Nits + Signe Tollefsen10 MRT: Gruppo Sportivo17 MRT: Kozmic Karpet Ride (Psychedelic Festival)

13 APR: Airbag (Nor) & Knight Area13 MEI: The Doors (of Perception)

Zaterdag - zondag - maandag

vanaf 21.00 uur18+

ADULTSONLY

3 knotsgekke dagen

100% feest 100% feest

LEDEACKER • www.de-breyenburg.nl

Page 5: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

5

Vijf tribute bands op Peelpop BoekelBOEKEL - Zaterdag 3 maart is de vierde editie van Peelpop. Manege De Rietvenne aan de Scheidingsweg in Boekel wordt dan omgetoverd tot een heuse concerthal, waar de beste rockbands ter wereld worden geïmiteerd door de beste tribute-bands. Deze editie beklimmen liefst vijf tribute-acts het podium.

Opener is het folkproject The Seegers met vijftien muzi-kanten uit de regio. Het project ontstond doordat enkele muzikale talenten uit Boekel op het idee kwamen een mu-zikaal project van Bruce Springsteen live ten gehore te wil-len brengen. Een halfjaar later en een handvol optredens verder staat er nu een 15-koppige band op de planken die op een geheel eigenzinnige manier Bruce Springsteens’ akoestische cd We Shall Overcome brengt.

Black Thunder LadiesDe tweede band is de uit Duitsland afkomstige Black Thun-der Ladies. Deze formatie bestaat volledig uit vrouwen die het repertoire van de legendarische band AC/DC van het podium laten knallen. In Duitsland al razend populair en deze rockin’ ladies staan op het punt ook de Nederlandse podia te veroveren.

GrohlGrohl is een project van Fatburger. Aangevuld met één gi-tarist gaat de groep het publiek vermaken met de grootste hits van rasmuzikant Dave Grohl. Dave Grohl werd bekend als drummer van de legendarische band Nirvana. 75% van het repertoire van Grohl zal uit nummers bestaan van de Foo Fighters, een band helemaal gevormd door Dave Grohl. Verder werkte hij nog mee aan projecten zoals Them Crooked Vultures, Probot, Tenacious D en Queens of the Stone Age.

Tina Turner-tributeVerder heeft de organisatie de Tina Turner Tribute kunnen contracteren. Deze showformatie brengt het oeuvre van de legendarische zangeres. Alle bekende nummers zullen de revue passeren. Tina Turner brak in de jaren tachtig door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zange-res is met ongeveer 100 miljoen verkochte platen een van de bestverkopende vrouwelijke rockartiesten. De Tina Turner Tribute staat garant voor een feest der herkenning.

ColdplaceDe afsluiter van Peelpop 2012 is Coldplace, een Coldplay-tributeband uit Engeland. Coldplace is een band die de echte liveshow van Coldplay op een voortreffelijke manier benadert, wat altijd resulteert in een spetterend muziek-spektakel.

De deuren gaan 3 maart om 18 uur open en de muziek stopt om 01 uur. Kaartjes aan de kassa kosten 20 euro en in de voorverkoop 15 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Guitar King in Boekel, Music Store in Uden, De Buurman in Odiliapeel en via www.peelpop.nl. Peelpop hanteert een minimumleeftijd van zestien jaar.

www.peelpop.nl

Black Thunder Ladies.

Page 6: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

6

Tante PietjeLieve Vrouwenplein 15

5401 AS UdenTelefoon 0413 330 388

Hotel: 0413 270 626

De huiskamer van Uden

Wie een avondje gezellig weg wil is bij Tante Pietje in Uden aan het goede adres.

Tante Pietje is een sfeervol ingericht restaurantin een authentiek stukje Uden

op loopafstand van het centrum.

Kapelstraat 17b, Uden | Tel. 0413-271184www.zusje-uden.nl

Kapelstraat 17b, Uden | Tel. 0413-271184

B R A S S E R I E

onbeperkt tapas eten

25.50

All-in feestconcept De BreyenburgLEDEACKER - De Breyenburg in Ledeacker geldt sinds jaar en dag als de perfecte locatie om op zaterdagavond ge-zellig te stappen. Daarnaast is de feestboerderij een ver-trouwd adres voor het vieren van uiteenlopende feesten en partijen. Van vrijgezellenfeest tot receptie en van verjaar-dagsfeest tot jubileumviering: bij De Breyenburg wordt het gegarandeerd een doorslaand succes.

Om het vieren van een feestje nóg aantrekkelijker te maken, lanceert De Breyenburg een nieuw en ongekend voordelig all-in concept voor feesten en partijen. Voor een bedrag van 25 euro per persoon kunnen de feestgangers niet alleen onbeperkt eten en drinken in de gezellige at-mosfeer van De Breyenburg, ook een professionele DJ en een optreden van volkszanger Johnny Romein zijn in de prijs inbegrepen. Het nieuwe all-in feestconcept van feest-boerderij De Breyenburg geldt voor gezelschappen vanaf 75 personen. Behalve voor uiteenlopende feesten en partijen is De Brey-enburg ook uitermate geschikt voor het organiseren van onder meer vergaderingen, (in)formele bijeenkomsten en presentaties. Desgewenst worden alle arrangementen van A tot Z verzorgd met bijvoorbeeld koffie met gebak of een uitgebreid diner. Bovendien zijn er diverse vormen van en-tertainment bespreekbaar. In totaal biedt De Breyenburg ruimte aan maar liefst 700 personen.

Feestboerderij De Breyenburg is gelegen aan de Mgr. Bek-kersstraat 56 in Ledeacker. Voor meer info of een vrijblij-vende offerte: 0485-383133 of [email protected].

www.feestboerderijdebreyenburg.nl

06-2246102306-22481266

www.wenrbeveiliging.nl

beveil iging

Horeca- en evenementenbeveiliging

Horecabeveiliging

Evenementenbeveiliging

Persoonsbeveiliging

Hondenbeveiliging

Gelegenheidsbeveiliging

Page 7: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

7

Halfvastenfeesten grootser dan ooitZEELAND - Zeeland vormt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart het decor voor de vijfde editie van de jaarlijkse Halfvastenfeesten. Vanwege het bereiken van het eerste lustrum pakt de organisatie van het driedaagse evenement dit jaar grootser uit dan ooit tevoren. Er komt een keur van topartiesten naar het festivalterrein aan de rand van het dorp. Op het affiche prijken de namen van onder anderen Gerard Joling, Jan Smit, Dean Saunders, Frans Duijts, Xan-der de Buisonjé, The Partysquad, Daroon, Noisecontrollers, Ran-D en Adaro.

“In het kader van het vijfjarig bestaan zijn de Halfvasten-feesten dit jaar nog groter van opzet dan voorheen. Op dit moment hebben we zo’n vijfennegentig procent van de programmering rond”, zegt Harold van Tiel, een van de or-ganisatoren van het Zeelandse mega-event. Het Halfvastenspektakel op zondag 18 maart wordt dit jaar in een compleet ander jasje gegoten. De festiviteiten worden in zijn geheel verplaatst naar het Halfvastenterrein aan de rand van het dorp. “Op deze manier kunnen de activiteiten uitgebreid worden. Dit is ook met het oog op de toekomst”, geeft Van Tiel aan.

Voor jong en oudOp vrijdag 16 maart staan de Halfvastenfeesten in het teken van de basisschooljeugd met het evenement ‘In Landerd zit muziek’. Op zaterdag 17 maart wordt er weer uitgepakt met een social event voor ouderen en mensen met een beperking. En op zondag wordt het Halfvasten-spektakel ingevuld voor gezinnen en complete families.“Tijdens het Halfvastenspektakel op zondag krijgt het ter-rein van ’s ochtend tot ’s avonds een invulling met voor ieder wat wils”, vertelt Harold. “Er worden speciale festi-

viteiten opgezet voor de allerkleinsten, maar ook voor ou-dere jeugd en volwassenen is er volop vermaak.” Om de toegankelijkheid te vergroten, wordt er op zondag tot 16 uur geen entree gevraagd.

Drie tentenOp vrijdag- en zaterdagavond, respectievelijk Halfvasten-vrijdag en de Nacht van Halfvasten, wordt in maar liefst drie tenten op het festivalterrein een groot feest gebouwd dat bol staat van de aansprekende artiesten. Alle dagen zijn er diverse optredens te zien en te horen van Neder-landse artiesten en top-DJ’s. Houd voor de complete line-up van de Halfvastenfeesten de website www.halfvastenfeesten.nl in de gaten. Daar is ook alle informatie te vinden over de verkoop van tickets.

www.halfvastenfeesten.nl

The Partysquad.

Jan Smit.

Page 8: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

8

Drum show en cabaret in BoxmeerBOXMEER - In het Weijertheater in Boxmeer staan in de maand februari onder meer een drumshow van Drumbassadors en een cabaretvoorstelling van De Gebroeders Fretz op het programma.

De drummers René Creemers en Wim de Vries vormen samen het duo Drumbassadors. Het duo combineert Europese, Afrikaanse en Amerikaanse stijlen (grooves, raps, sounds en loops) op geheel eigen wijze. Beleef een enorme variatie aan klanken, kleuren, ritmes en melodieën, composities, spectaculaire virtuositeit en bovenal: humor. De show vindt op vrijdag 3 februari plaats en begint om 20.30 uur.

Gebroeders FretzOnderweg is een muzikaal cabaretprogramma over een generatie die massaal gaat backpacken om aan de andere kant van de wereld op zoek te gaan naar innerlijke revolutie. De Gebroeders Fretz, Marcel Harteveld en Johan Fretz, wisselt pop en rock-’n-roll af met humor en verhalen en wordt begeleid door een driekoppige band.

De voorstelling is te zien op vrijdag 10 februari en begint om 20.30 uur.

www.deweijer.nl

Frank Boeijen in Lievekamp OssOSS - De bekende Nijmeegse zanger Frank Boeijen geeft vrijdag 24 februari om 20.15 uur een theaterconcert in De Lievekamp in Oss.

Frank Boeijen is een meester in het scheppen van sfeer en het muzikaal vertalen van emotie en gevoel. Bezoekers van eerdere concerten van deze Nijmeegse zanger in De Lievekamp zullen dat kunnen beamen. Van breekbare intimiteit tot uitbundigheid, van nostalgie tot bijna filmische observaties. Zo’n 25 jaar geleden was hij een van de pioniers die (pop)muziek naar de theaters bracht. Vanaf die beginjaren heeft hij een prachtig en bijzonder universum gecreëerd, waarin het heerlijk toeven is. Frank laat zich tijdens dit theaterconcert bijstaan door vier virtuoze muzikanten. Gezamenlijk spelen ze zowel nieuwe nummers als het bekendere werk, waaronder Kronenburg Park, De Verzoening en Zwart Wit. Hierbij zal steeds worden gekozen voor verras-sende arrangementen. Het resultaat is een muzikale ervaring, die hart en ziel vult met schoonheid en warmte.

www.lievekamp.nlFrank Boeijen.

Het duo Drumbassadors.

Page 9: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

9

Magic Of The Dance in MarkantUDEN - In theater Markant in Uden staat vrijdag 10 februari de internationale dansvoorstelling Magic of the Dance op het programma. Aanvang is om 20.15 uur. Magic of the Dance voert je een spannende gesproken geschiedenis waaraan de beroemde Hollywoodster Christopher Lee zijn stem heeft geleend. Dansers van wereldklasse steppen, springen en dansen tot de vonken er letterlijk vanaf vliegen! Spectaculaire choreo-grafieën en special effects, prachtige muziek, een uitgekiende lichtshow, videofragmenten garanderen een swingende avond. In de show wordt een brug geslagen tussen de oude wereld met de traditionele Ierse dans en de nieuwe wereld met actuele innovatieve elementen verenigd in een optreden van de New York Tap All-Stars. Magic of the Dance heeft in ruim duizend steden verspreid over de wereld meer dan 3000 shows gegeven. In onder an-dere Parijs, London, Moskou, Madrid, Lissabon, Wenen, Dublin, Monte Carlo en Rio de Janeiro ontving de show staande ovaties.

www.theatermarkant.nl

Magic of the Dance.

Stand Up Comedy in CC DeurneDEURNE - In café De Toegift in cultureel centrum Martien van Doorne in Deurne vindt donderdag 2 februari een stand-up comedy-avond plaats met diverse comedians. De nieuwste talenten en gevestigde comedians brengen hun beste grappen, verhalen en gedachtenspinsels. Een gevarieerde show met uiteenlopend talent en een bevlogen pre-sentator die de acts aan elkaar praat. Dit keer met diverse aanstormende stand-up comedians met onder anderen Frank Deuring, Tex de Wit en Donald Olie. Donald Olie werd geboren als oudste zoon van een alcoholistische dansleraar die er de gewoonte op na hield kleine Donald op gezette tijden in elkaar te rossen. Die tuchtigen blijken echter weinig te hebben geholpen. Op zestienja-rige leeftijd wordt Olie junior voor de derde keer van school verwijderd en zijn er in een straal van dertig kilometer geen opleidingsinstituten te vinden die hem op willen nemen. Een leven lang later heeft hij een eigen one-manshow. Donald staat binnen het comedycircuit bekend als de comedian met de meest gewaagde humor en als hardcore-specialist. Dus zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent.

www.ccdeurne.nl

Page 10: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

10

“Een Smakelijke Ontmoeting”

Ontmoetingsmenu v.a. €17.95 U heeft de keuze uit:

10 voorgerechten10 hoofdgerechten

10 nagerechten

Grote groep? Grote groep? Vraag naar onze speciale groepsmenu’s

v.a. €16.95

Kijk voor het menu op www.deontmoeting-oss.nl

Reserveren: [email protected]

Stadscafe de Ontmoeting Eikenboomgaard 8 5341CT OSSwww.deontmoeting-oss.nl [email protected]

Valentijns menu bij De Ontmoeting

en De BovenmeesterOSS - In het kader van Valentijnsdag 14 februari staat in het weekend van 11 en 12 februari de romantiek centraal bij Stadscafé De Ontmo-eting en restaurant De Bovenmeester in Oss.

In De Ontmoeting kunnen geliefden dit weekend genieten van een overheerlijk Valentijnsmenu. Dit driegangenmenu is zorgvuldig sa-mengesteld door de chef-koks van De Ontmoeting en kost 17,95 per persoon. Kijk voor het Valentijnsmenu op www.deontmoeting-oss.nl.

Gebruikmaken van de gewone kaart of van de tapaskaart is eve-neens mogelijk. Bel voor reserveringen naar 0412-660636 of mail naar [email protected].

De BovenmeesterOok bij restaurant De Bovenmeester in Oss kun je tijdens het Val-entijnsweekend terecht voor een staaltje culinaire verwennerij. De chef-koks van De Bovenmeester serveren dan namelijk een speciaal Valentijns-verrassingsmenu. In een romantische ambiance worden vier overheerlijke gangen geserveerd. Prijs van het Valentijns-ver-rassingsmenu is 24,95 per persoon. Uiteraard kan men ook van de reguliere kaart gebruikmaken.

Bel voor reserveringen naar 0412-660638 of mail naar [email protected]. Kijk voor overige informatie op de website www.debovenmeester.nl.

Romantisch tafelen tijdens het Valentijnsweekend.

Wereld tapas

Kasteellaan 41A • WijchenTel. 024 - 6417384

www.verlangenwijchen.nl

Page 11: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

11

‘t Dorp 61 Heesch 0412-473079www.ouderaadhuisheesch.nl

Vreemd theaterdiner bij Oele Tôn’s Gasterij

in LedeackerLEDEACKER - Er staat weer een ‘vreemd’ theaterdiner op de rol bij Oele Tôn’s Gasterij in Ledeacker. Het diner is normaal, maar de rest? Op zaterdag 21 april maakt Duo Vreemd er een dolkomische en erg vreemde voorstelling van, terwijl de gasten zitten te genieten van het eten.

Om te beginnen worden de gasten bij binnenkomst niet echt alledaags verwelkomd. Verschillende gasten worden in het zonnetje gezet of op een leuke manier in het ootje genomen. Duo Vreemd helpt ook mee met het uitserveren van het eten, en dat gaat niet altijd even goed. Kortom, een komische en gezellige avond met lek-ker eten en drinken voor de prijs van 59,50 euro per persoon. Ook geschikt voor grotere groepen.

Oele Tôn’s is gevestigd aan de Dorpsstraat 2 in Ledeacker. Re-serveren kan via 0485-381845 of www.oeletons.nl.

Het Duo Vreemd.

Kookworkshops bij restaurant De Peppelen

SCHAIJK - Liefhebbers kunnen de komende weken weer bij restau-rant en kookstudio De Peppelen in Schaijk terecht voor diverse work-shops. Er is keuze uit allerlei thema’s, variërend van bonbons maken tot Thais, Sushi, Italiaans of High Tea. Uiteraard wordt na het koken genoten van het lekkers dat is gemaakt.

Belangstellenden dienen vooraf te reserveren. Restaurant De Pep-pelen is te vinden aan de Schutsboomstraat 43, telefoon 0486-463548. Kijk voor alle informatie op www.peppelen.nl.

Page 12: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

Pap en Pudding be-staat uit Hans van Erp (Pudding) uit Oss en René van Rooij (Pap) uit Herpen. Laatstge-noemde is ook bekend als toetsenist/accorde-onist van de Brabantse rock-’n-lollformatie WC

Experience. Met carnaval opereert Van Rooij samen met Van Erp als Pap en Pudding. In de studio van de Herpe-naar werd de afgelopen maanden gewerkt aan het nieuwe album. “De arrangementen en orkestbanden maak ik voor een groot gedeelte zelf, maar gelukkig konden we ook dit album weer rekenen op medewerking van diverse bevriende muzikanten”, vertelt René. De bas- en gitaar-partijen werden ingespeeld door Roel Jongenelen (VOF de Kunst) en William Bossong (Mooi Wark), de drumpartijen werden onder handen genomen door Heino Ploegmakers (ex-Rattlesnake Shake en tegenwoordig drummer bij de coverband SLAMM).

Stevige openingHet album opent stevig met De zuster van munnen buur-man, waarvan de tekst is geschreven door de zanger van De Rotting Toons, René van Son. Binnen de vrienden- en kennissenkring van Pap en Pudding is het nummer Dikke Ria op dit moment zwaar favoriet, een feestelijke bewer-king van ABBA’s Mama Mia. Op het album staat ook een nieuwe versie van het nummer OJ, dat meer dan een de-cennium geleden al werd opgenomen door kolderband Goejendaagh. Laatstgenoemden verleenden hun mede-werking bij het inzingen én het opnemen van een heuse videoclip, die te vinden is op Youtube. Via WC Experience kent Van Rooij de band Canvas die het nummer Volle gla-zen enkele jaren geleden opnam. René van Rooij: “We wa-ren zo enthousiast bij het horen van dit feestnummer dat we besloten hebben ook hiervan een nieuwe versie op te

HERPEN - Het nieuwe jaar is nog maar koud begonnen of de eerste carnavals-platen duiken alweer op. Een daarvan is het nieuwe album van het duo Pap en Pudding. Sinds 2006 laat het tweetal uit Oss/Herpen jaarlijks rond carnaval van zich horen. Zij verwierven hun faam met De moord in Herpen en sindsdien zijn zij jaarlijks van de partij wanneer het weer carnaval wordt. Vorig jaar kwa-men zij met een single, maar dit jaar dus met een compleet album met maar liefst dertien nummers. De titel van de feest-cd album is Vetje Bier. Dit verwijst zowel naar een vaatje bier als naar de combinatie vet en alcohol, een combina-tie die de heren in het weekend - en tijdens de carnaval - zeker niet vreemd is.

nemen.” Verder staan er op het album nog covers van on-der andere Pleps (‘k Wist niet dat je kwaad werd), Toon en de Tontjes (Mun bruur) en De Spitfi res (Ik kom er nie op).

VerkoopHet album is te koop bij de CD kiosk in Oss, warenhuis Ad van den Oever in Herpen en via www.papenpudding.nl. De verkoopprijs bedraagt een tientje.

www.papenpudding.nl

12

Pap en Pudding lanceert feest-cd

Page 13: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

13

Kaartverkoop voor Paaspop gestartSCHIJNDEL - Eind januari is de kaartverkoop gestart voor Paaspop, traditioneel de opener van het festivalseizoen. Het driedaagse muziekfestijn vindt dit jaar plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 april op De Molenheide in Schijndel. Paaspop biedt ruim 150 acts die een zeer gevarieerd programma op elf podia neerzetten: cabaret, comedy, theater, entertainment en een uitgebreid aanbod van muziek uit diverse genres.

De organisatie doet er alles aan om het festival elk jaar nóg spectaculairder te maken. In 2011 gebeurde dat bi-jvoorbeeld door de uitbreiding van het aantal podia van zeven naar tien, een luxere camping met meer en betere voorzieningen en een nóg spraakmakendere aankleding van het terrein. Door de prachtige decors en de duizenden lichtjes die ’s avonds het terrein een adembenemende sfeer geven, waant de bezoekers zich zowaar in Las Vegas.

KytemanInmiddels is er met The Kyteman Orchestra, Di-Rect, Rival Sons, Drop The Lime en DJ Lucien Foort weer een aan-tal nieuwe acts aan het programma toegevoegd. Bijzon-dere vermelding verdient dat het gelukt is om de occulte

rockers van The Devil’s Blood naar Schijndel te halen. De mysterieuze vanuit Eindhoven opererende band maakt momenteel wereldwijd furore met zijn zojuist verschenen album The Thousandfold Epicentre.

Within TemptationEerder bevestigde organisatie al de namen van onder meer De Dijk, Kane, Triggerfinger, Within Temptation, Ra-coon, Golden Earring, Guus Meeuwis, Selah Sue en Row-wen Hèze.

Op de website www.paaspop.nl staan alle acts per area handig op een rijtje. Daar is eveneens info te vinden over de verkoop van tickets.

www.paaspop.nl

Sfeerbeeld van Paaspop 2011.

Page 14: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

14

Zotte Avond en Sokkenbal in RusheuvelOSS - Evenementenhal De Rusheuvel in Oss wordt van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari omgedoopt tot een heuse carnavalstempel. Het feestcomplex aan de Rusheuvelstraat staat vier dagen lang bol van de festiviteiten. Hoogtepunten in het programma zijn D’n Zotte Avond op zaterdag en het Sokkenbal op carnavalsmaandag.

Carnaval 2012 in De Rusheuvel wordt zaterdagmiddag geopend met het Gehandicaptenbal, een gratis toegan-kelijk feest voor mensen met een beperking. Het bal duurt van 13.30 tot 16.30 uur. ‘s Avonds vanaf acht uur is het tijd voor D’n Zotte Avond, een nieuw all-in concept van D’n Rusheuvel. Voor een bedrag van 28,50 krijgen de carnavalsgangers naast een entreebewijs elf consumptiebonnen en een bon voor een broodje met een snack. Dit in een schitterende ambiance met diverse optredens. Zo beklimmen onder anderen Alex, bekend van zijn ‘Bossie rozen’, de Osse Randy, Etiënne en Apres ski-DJ Maurice het podium. Dit alles bij elkaar gebracht door de Elberco drive-in show.

OptochtbalCarnavalszondag staat in De Rusheuvel van 15 tot 01 uur in het teken van het Optochtbal van De Krinkelkop-pen. Entree is gratis. Voor de jeugd van elf tot en met vijftien jaar is er het Carnabal. Entree zeven euro.

GerstOp maandag is het tijd voor het Sokkenbal, het groot-ste bal van Oss, gepresenteerd door Jochem van Gelder. Tijdens het Sokkenbal, dat duurt van 10 tot 15 uur, is er een knallend optreden van Gerst, die zijn carnavals-kraker Ik laat je thuis ten gehore brengt, een parodie gemaakt op het lied Ik neem je mee van Gers Pardoel. Nederland maakte vorig jaar kennis met rapper Gers Pardoel. Zijn eerste single, Ik neem je mee, stond weken-lang op nummer één in de Top 40. Met carnaval in aan-tocht was het voor Gerst de aanleiding om een nieuwe

versie van het nummer te maken, getiteld Ik laat je thuis. Het typetje Gerst uit Beneden-Leeuwen maakt sinds enkele weken furore op internet. Honderdduizenden bekeken zijn parodie op Gers Pardoels hit. Gerst doopte het nummer om tot Ik laat je thuis en maakte er een loflied op bier van. Zijn vrouw kan thuisblijven, terwijl hij de bloemetjes buitenzet. Een vette carnavalsdreun be-geleidt het refrein: ‘Ik laat je thuis, achter het fornuis’. Entree voor het Sokkenbal bedraagt drie euro.Andere festiviteiten in De Rusheuvel op maandag zijn het Kort-orre bal van 13 tot 18 uur en het Prinse(sse)nbal van 20 tot 01 uur. Toegang is in beide gevallen gratis.

Pilsje HoempaOp dinsdag vindt van 12 tot 19 uur Pilsje Hoempa 2012, The Battle of the Kapellen plaats en van 20 tot 01 uur het sluitingsbal.

Gerst. (foto: Adrie Parlando)

Uw makelaaren begeleiderin de horeca

Page 15: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

15

Vijf dagen carnaval in De MerxBERGHEM - Zalencentrum De Merx in Berghem staat tijdens carnaval weer vijf dagen lang bol van de festiviteiten. Van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 februari treden er iedere dag live artiesten op in ‘de leuttempel van het Knollenrijk’. Op carnavalsmaandag en -dinsdag is er ook een matinee.

Carnaval 2012 begint in Berghem op vrijdag 17 februari met het traditionele Plekkersbal. Tijdens deze carnava-leske avond, waarop de consumpties 1,10 euro kosten, zorgt de bekende coverformatie Riverside voor swingende klanken.

OpeningsbalEen dag later, op zaterdag 18 februari, vindt in De Merx het openingsbal plaats. Tijdens deze avond wordt ook de verkiezing van Knolleginneke van het jaar gehouden. Het podium van de Berghemse carnavalstempel is deze avond het domein van zanger Rinus en opnieuw Riverside, dat het publiek trakteert op de beste top 40- en rockhits en feestmuziek. Ook DJ Robert den Brok en DJ Dave (in zaal 2) zijn van de partij.Zondag 19 februari, de dag van de Verlichte Optocht in Berghem (met dit jaar als thema Het Verre Oosten), staat De Merx in het teken van optredens van onder meer cover-band Tilt en DJ Paul Elstak. Ook de DJ’s Robert, Dave en Lady Inc. nemen deze avond plaats achter de draaitafels.

VinzzentMaandag 20 februari is Vinzzent de headliner van het muzikale programma in De Merx. In 2007 kwam zijn Ne-derlandstalig debuutalbum Een zomer lang verliefd uit. Hier stond onder meer de single Cecilia op, een cover van Simon & Garfunkel. Zoals jij tovert met de tijd was een duet met Dana Winner. In 2008 kwam de single Door wind en regen uit. In 2010 bestormde Vinzzent met de single Groen de vaderlandse hitparades. Verder zijn er op deze carnavalsmaandag optredens van MmoozZ en Torkest.

Het carnavalsprogramma in het Berghemse feestpaleis wordt dinsdag 21 februari afgesloten met een concert van de populaire volkszanger Stef Ekkel.

www.demerx.nl

DJ Paul Elstak.

Page 16: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

16

MKNOLLENRIJ

KDE LEUTTEMPEL VAN HET

ZALENCENTRUM

DE MERX

Verlichte OptochtVerlichte OptochtVerlichte Optocht

DE OUDSTE VERLICHTE OPTOCHT VANNEDERLAND MET MEER DAN 100.000 LICHTJES

THEMA: VERRE OOSTENZONDAGAVOND 19 FEBRUARI 2012 OM 19.00 UUR

PLEKKERSBAL

e 1,10 P/CONSUMPTIE

RIVERSIDEvrijdag

17februari

zaterdag

18februari

zondag

19februari

OPENINGSBAL

RINUSRIVERSIDE DJ ROBERT

DJ DAVE

KNOLLEGINNEKE 2012 VERKIEZING

ZAAL 1

ZAAL 2

ZAAL 1

CAFE - CARNAVALSMUZIEK MET DISCOTHEEK

TILT DJ ROBERT

ZAAL 1

ZAAL 3

DJ DAVEZAAL 2

DJ LADY INC.

DJ PAULELSTAK

MAANDAG EN DINSDAG MATINEE

KINDERKERMIS EN SMINKENEEN FRIETWAGEN IN DE TENT

CAFE - CARNAVALSMUZIEK MET DISCOTHEEK

maandag

20februari

dinsdag

21februari

ZAAL 1

DJ DAVEZAAL 2

TORKESTZAAL 3

ZAAL 1ZAAL 1

VINZZENT

DJ DAVEZAAL 2

TORKESTZAAL 3

STEFEKKEL

MOOZZDJ ROBERT

ZAAL 1

Burg. van Erpstraat 25, 5351 AR Berghem, tel. 0412 40 13 47, www.demerx.nl

MOOZZDJ ROBERTTORKEST

MOOZZDJ ROBERT

Page 17: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

17

Maandagenda februariWoensdag 1 februariBoxmeer - 14.30 uur: Klein Zwanen-meer - Cordua & Magnus. De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Herpen - 20.00 uur: Kienen. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784Oss - 19.30 uur: Filmcursus Anders Kijken. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.15 uur: Musical Next to Normal. Theater De Lievekamp, Raad-huislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.15 uur: Bastiaan Ragas - Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Acda en De Mun-nik - ‘t Heerst. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Donderdag 2 februariBoxmeer - 20.30 uur: Sjaak Bral - Hier en nu. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 20.15 uur: Gerard van Maasak-kers & band - Lijfl ied. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 21.00 uur: Stand Up Comedy Show. CC Martien van Doorne, Martinet-plein 1. Info: 0493 354955Gemert - 20.00 uur: Tuney Thursday - Alicia McGovern (USA). JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442Helmond - 20.30 uur: Francien van Tuinen - Ode aan Rita Reijs. Brabant House Scala, Steenweg 17-19.Mill - 19.11 uur: Lachen aan tafel. Res-taurant Des Werelds, Hoogveldseweg 1.Oss - 20.15 uur: Musical Next to Normal. Theater De Lievekamp, Raad-huislaan 14. Info: 0412 648922

Oss - 20.30 uur: Ulrike Quade. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.00 uur: Film - Melancholia. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Jeroen Leenders - Sorry, ik ben Jeroen Leenders. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Vrijdag 3 februariBoxmeer - 20.30 uur: Drumbassadors. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 20.15 uur: fABULEUS. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 19.30 uur: Klotgemul. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Helmond - Curtains Up - Op zoek naar een auteur. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Oss - Rave-O-Lution. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005Oss - 20.15 uur: Avalanche Quartet sings Cohen. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.15 uur: Musical Next to Normal. Theater De Lievekamp, Raad-huislaan 14. Info: 0412 648922

Oss - 22.00 uur: Friday blues. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: DI-RECT - Live club-tour. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: De Zangeres. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Veghel - 20.30 uur: Classic Request Night played by Tilt. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629Venhorst - 20.00 uur: KunstKliek Filmavond - Little Miss Sunshine. De Horst, St. Josephplein.

Zaterdag 4 februariDeurne - 19.30 uur: Klotgemul. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest The Rambo’s. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Erp - 21.00 uur: Illusion. Club Broadway, Cruijgenstraat 32. Info: 0413 851003Gemert - 21.00 uur: Bluesnight - Little By Little. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Opening - Borrelhut. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: The Freshmakers & Undone Dishes - Live. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575Helmond - Curtains Up - Op zoek naar een auteur. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Helmond - 20.30 uur: Isole. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.

Drumbassadors.

MKNOLLENRIJ

KDE LEUTTEMPEL VAN HET

ZALENCENTRUM

DE MERX

DE OUDSTE VERLICHTE OPTOCHT VANNEDERLAND MET MEER DAN 100.000 LICHTJES

THEMA: VERRE OOSTENZONDAGAVOND 19 FEBRUARI 2012 OM 19.00 UUR

PLEKKERSBAL

e 1,10 P/CONSUMPTIE

RIVERSIDEvrijdag

17februari

zaterdag

18februari

zondag

19februari

OPENINGSBAL

RINUSRIVERSIDE DJ ROBERT

DJ DAVE

KNOLLEGINNEKE 2012 VERKIEZING

ZAAL 1

ZAAL 2

ZAAL 1

CAFE - CARNAVALSMUZIEK MET DISCOTHEEK

TILT DJ ROBERT

ZAAL 1

ZAAL 3

DJ DAVEZAAL 2

DJ LADY INC.

DJ PAULELSTAK

MAANDAG EN DINSDAG MATINEE

KINDERKERMIS EN SMINKENEEN FRIETWAGEN IN DE TENT

CAFE - CARNAVALSMUZIEK MET DISCOTHEEK

maandag

20februari

dinsdag

21februari

ZAAL 1

DJ DAVEZAAL 2

TORKESTZAAL 3

VINZZENT

DJ DAVEZAAL 2

TORKESTZAAL 3

STEFEKKEL

MOOZZDJ ROBERT

ZAAL 1

Burg. van Erpstraat 25, 5351 AR Berghem, tel. 0412 40 13 47, www.demerx.nl

MOOZZDJ ROBERTTORKEST

MOOZZDJ ROBERT

Page 18: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

18

Herpen - 21.00 uur: The Shakin’ Arrows - Live. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Oss - 20.15 uur: Brabants Orkest. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Armand. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Koninklijke Zangver-eniging Mastreechter Staar - Mannen!. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Toneel - Hormono-logen. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Feest in de Kloostertuin. Dorsvlegel, Brug-straat 43. Info: 073 5322159

Zondag 5 februariCuijk - 14.00 uur: Ierse dag - Tinkers Drinkers Dreamers. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984Deurne - 13.00 uur: Receptie Jeugd-prins. CC Martien van Doorne, Martinet-plein 1. Info: 0493 354955Deurne - 15.30 uur: LazySundeeZz - Live muziek. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met orkest The Rambo’s. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Herpen - 15.00-19.30 uur: Dansen met orkest Come Back. Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.30 uur: Dansen met het Safari Kwartet. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Macharen - 13.00 uur: De Veurpruuver. ‘t Vunderke, Kerkstraat 1. Info: 0412 492378

Mill - 09.30-12.00 uur: Vogelbeurs. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Oss - 14.00 uur: SOC Dance Battle!. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 14.00 uur: Magic Unlimited. The-ater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 16.00 uur: Folkcafé. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 17.00 uur: Just For Fun - Live. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.30 uur: Film - La Guerre est Déclarée. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 13.00 uur: Demonstra-tie glas-in-lood en open rondleiding. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Uden - 09.30 uur: Peuterparade Onder-waterwereld. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Velp - 14.30 uur: Fadoconcert - Quatro Ventos. Kunstkerkje, Past. Loefsweg 1. Info: 0486 473036Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149Volkel - 13.30 uur: Darttoernooi. Het Witte Paard, Antoniusstraat 9. Info: 0413 272318

Maandag 6 februariOss - 16.00 en 20.30 uur: Film - La Guerre est Déclarée. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Veghel - 20.15 uur: Film - Norwegian Wood. Theater De Blauwe Kei, Stadhuis-plein 7. Info: 0413 342555

Dinsdag 7 februariHelmond - 11.00 uur: The Black Atlan-tic. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Oss - 19.30 uur: Café Quiz. Café De Ka-mer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.30 uur: Film - La Guerre est Déclarée. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Loes Haverkort en Waldemar Torenstra - Emmi@Leo. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Woensdag 8 februariCuijk - 20.15 uur: C3 - Wil je in ons groepje?. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Oss - 20.30 uur: Lenette van Dongen - Hoogseizoen. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.15 uur: Mónica Triga - Tour África Lusitana. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Donderdag 9 februariCuijk - 20.15 uur: Ramses - Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Gemert - 20.00 uur: Tuney Thursday - MTD Band. JC De Bunker, Sint Anna-straat 60. Info: 0492 365442Heeswijk-Dinther - 21.11 uur: Prins Roaje. Café De Zwaan, Mgr. Van Oor-schotstraat 2. Info: 0413 291575Oss - 20.30 uur: Groninger Cabaret Festival. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Lenette van Dongen - Hoogseizoen. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.00 uur: Film - The Guard. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Barrage - Soundtrack of the World. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Vrijdag 10 februariBoxmeer - 20.30 uur: De Gebroeders Fretz - Onderweg. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Deurne - 19.30 uur: Mega Carnavals Festijn. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Gemert - 20.00 uur: Amnesty Presen-teert - Stolen Moments. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442Herpen - 20.00 uur: Gouwe Ouwe Carnavalsavond - ‘t Gouwe Duo. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Oss - 20.15 uur: Gerard van Maasak-kers - Lijflied. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Schaijk - 20.30 uur: Voorgloeien op Carnaval. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405

Armand.

Page 19: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

19

Uden - 20.15 uur: Magic Of The Dance. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Klaas van der Eerden - Breedbeeld. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Velp - 20.00 uur: CV De Zandkruiers - Pronkzitting. Gemeenschapshuis Het Trefpunt, Tolschestraat 2a.

Zaterdag 11 februariBeek en Donk - 20.00 uur: Carnavalsshow O&U. Muziekcentrum Het Anker, Pater Vogelsstraat 39. Info: 0492 462265Cuijk - 14.00 en 16.00 uur: Jip & Jan-neke. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 19.30 uur: Carnaval - Gala Avond. CC Martien van Doorne, Marti-netplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.30 uur: Dansen met DJ Marcel. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - 20.00 uur: Acoustic Cafe. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Wolf-pack & Grohl - Live. De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575Mill - 20.00 uur: Country Linedance CD-Party. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Oss - 20.00 uur: Ameezing Concert Carnavalesk. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.15 uur: Elske DeWall - Chasing the Impossible. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Ravenstein - 13.00 uur: Workshop - Emailleren. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Ravenstein - 20.00 uur: Lezing rond de expositie Pastels Divina Comedia. NH Kerk, Servetstraat 1.Schaijk - 14.00 uur: Workshop - Mas-kers maken. De Peppelen, Schutsboom-straat 43. Info: 0486 463548Uden - 19.00 uur: Hoe overleef ik (zon-der) liefde?. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 13.00 en 15.15 uur: Piet Piraat - En het Geheim van de Ver-zonken Stad. Theater De Blauwe Kei,

Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Velp - 20.00 uur: CV De Zandkruiers - Pronkzitting. Gemeenschapshuis Het Trefpunt, Tolschestraat 2a.Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Goud van Oud ‘80 & ‘90. Dorsvlegel, Brug-straat 43. Info: 073 5322159Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149Zeeland - 20.00 uur: DVM Tribute Revival - Flowercult en The Unforgiven. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050

Zondag 12 februariCuijk - 12.00 uur: Confour - Fluitkwar-tet. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 15.30 uur: LazySundeeZz - Live muziek. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met DJ Marcel. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Gemert - 12.45 uur: Tonproat Lachma-tinee. Ridderhof Muziektempel, Ridder-plein 19. Info: 0492 361558Gemert - 14.00 uur: Uitvoering Kunstlo-kaal - Lichte Muziek. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442Haren - 10.00 uur: IVN-wandeling - Op zoek naar vreemde vogels. Parkeer-plaats Lietingstraat, Lietingstraat.Herpen - 13.30 uur: Jeugdpronkzitting. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784Herpen - 15.00-19.30 uur: Dansen met The Sunshine Boys. Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547

Herpen - 20.30 uur: Dansen met orkest Kameleon. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Mill - 10.00 uur: Verzamelbeurs. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Oss - 14.00 uur: Jeugdpronkzitting. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 16.00 uur: Zout!. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Oss - 17.00 uur: The GrooveYard - Live. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.30 uur: Film - Hors satan. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Ravenstein - 11.00 uur: Vrije stadswan-deling. Raadhuis, St. Luciastraat 2.Ravenstein - 13.30-17.30 uur: Raovenbal - 50-plus Bal. Gemeen-schapshuis Vidi Reo, Van Kesselplaats 1-2. Info: 0486 411778Reek - 12.00 uur: Benefietconcert - Valkhof Strijkkwartet en Herpens Kamerkoor. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599Schaijk - 13.00 uur: Workshop - High Tea. Restaurant De Peppelen, Schuts-boomstraat 43. Info: 0486 463548Schaijk - 14.00 uur: Six Feet - Blues. Restaurant De Peppelen, Schutsboom-straat 43. Info: 0486 463548Uden - 15.00 uur: Silesian String Quartet - De Vier Jaargetijden van Vivaldi. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Zeeland - 14.00-18.00 uur: Country-middag - Saints & Sinners Countryband. Uitgaanscentrum Ambianz, Kerkstraat 60a. Info: 0486 453050

The GrooveYard.

Page 20: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

20

Maandag 13 februariOss - 16.00 uur: Film - Hors satan. Cul-tuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 18.45 uur: Magic Cabaret Theater Diner. Onsz Restaurant, Molenstraat 81.Oss - 20.30 uur: Film - Hors satan. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Schaijk - 19.30 uur: Workshop - Bonbons maken. De Peppelen, Schuts-boomstraat 43. Info: 0486 463548

Dinsdag 14 februariOss - 20.30 uur: Film - Hors satan. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Toneel - Eten met vrienden. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Crazy Piano’s - Let’s Go Crazy. Theater De Blauwe Kei, Stad-huisplein 7. Info: 0413 342555

Woensdag 15 februariOss - 19.30 uur: Filmcursus Anders Kijken. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.15 uur: ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.15 uur: Crazy Piano’s - Let’s go crazy, elke dag anders. Theater Mar-kant, Markt 32. Info: 0413 256110

Donderdag 16 februariGemert - 20.00 uur: Tuney Thursday - Two Dollar Bash. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442Mill - 20.00 uur: Showavond - Tonpra-ters. Grand Café Zalen ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Info: 0485 470737Oss - 19.15 uur: Kika Benefiet-concert. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802

Oss - 20.15 uur: Erik van Muiswinkel - ‘4-8-’61’. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.00 uur: Film - The Whistleblo-wer. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Veghel - 20.15 uur: Sara Kroos - Voor de leeuwen. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Veghel - 20.30 uur: Servaes Nelissen - De Broekophouder. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Vrijdag 17 februariBeek en Donk - 20.00 uur: Carnavals-show O&U. Het Anker, Pater Vogelsstraat 39. Info: 0492 462265Berghem - 20.30 uur: Plekkersbal - Riverside. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347Cuijk - 20.00 uur: Carnaval - X Factor. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984Deurne - 21.00 uur: Kommer & Kwijl. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: D’n Urste Deun. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Oss - 20.15 uur: De Coronas. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Veghel - 20.00 uur: Vudel Koningsfeest. Industrieterrein De Amert (nabij nr. 417). Veghel - 20.30 uur: Tinus Vol Gas. Café De Stapperij, De Bunders 3. Info: 0413 341629Vinkel - 21.00 uur: Bouwersbal - Remixx + Pap en Pudding. Café Zaal Den Drie-hoek, Brugstraat 34. Info: 073 5321862Zeeland - 20.00 uur: Spaarkasfeest - Roy Dekkers. Hap en Stap , Kerkstraat 52 .

Zaterdag 18 februariBerghem - 20.30 uur: Openingsbal - Rinus, Riverside, DJ Robert en DJ Dave. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erp-straat 25-27. Info: 0412 401347Cuijk - 22.00 uur: Carnaval - De Sfeer-makers. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984Deurne - 13.00 uur: Kick-off Carnaval. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955

Deurne - 20.30 uur: Bekendmaking D’n Biels 2012. Café Zaal Stationszicht, Spoorlaan 21. Info: 0493 312955Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Deurne - 21.00 uur: DANS*T - Car-navalseditie. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Heeswijk-Dinther - 14.00-19.00 uur: Carnaval - Mega Kinderspeelpaleis. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carnaval - MmoozZ. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carnaval - Feest DJ. De Toren, Toren-straat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Buzz Off - Live. Café De Zwaan, Mgr. Van Oor-schotstraat 2. Info: 0413 291575Herpen - 13.30 uur: Carnaval - Oude-renmiddag. Dienstencentrum Maasland, St. Sebastianusstraat 5.Herpen - 20.00 uur: Installatie Jeugd-prins. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784Herpen - 21.00 uur: De Zotte Zaterdag Be Thekes. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 21.30 uur: Installatie Prins. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Langenboom - Opening Carnaval met verkleedwedstrijd. D’n Bens, Dominica-nenstraat 34. Info: 0486 431202Ledeacker - 21.00 uur: Knotsgek Carnaval. De Breyenburg, Mgr. Bekkers-straat 56. Info: 0485 383133Mill - 21.00 uur: Openingsbal De Germestal - DJ Resound. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Oss - 13.30 - 16.30 uur: Gehandicap-tenbal. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412-644005Oss - 14.30 uur: Groot Moelen Bal. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.00 uur: Smartlappenconcert. Partycentrum Vivaldi, Molenstraat 81. Info: 0412 622114Oss - 20.00 uur: D’n Zotte Avond. Sport-complex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005

Crazy Piano’s.

Page 21: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

21

Overlangel - 21.00 uur: Openingsbal - De Nachtgravers. PetjesBar, Dr. Ruijs-straat 21. Info: 0486 412076Ravenstein - 19.00 uur: Carnavalsmis. Pastorie St. Lucia / St. Lambertus, St. Luciastraat 3 .Ravenstein - 21.11 uur: Blije Dweil-avond Pomperstad. Markt.Schaijk - 13.00 uur: Be@tz - Heppie Hardkoortijd. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405Schaijk - 13.00 uur: Polsko Karnawal. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405Veghel - 21.00 uur: Carnaval met Twenti Four. Café Op D’n Hoek, Bolken-plein 1. Info: 0413 377110Vinkel - 21.00 uur: Carnaval - Britt Dek-ker. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159Vinkel - 21.00 uur: Openingsbal - Tilt + Vinzzent. Café Zaal Den Driehoek, Brugstraat 34. Info: 073 5321862

Zondag 19 februariBakel - 10.30-13.00 uur: Carnavals-brunch. De Bosparel, Nuijeneind 20.Berghem - 19.00 uur: Verlichte optocht. Centrum Berghem, Meester Gielenplein.Berghem - 20.30 uur: Carnaval - Tilt, DJ Robert, Lady Inc en Paul Elstak. Zalen-centrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347Cuijk - 15.00 uur: Apres Ski Party - DJ Alex. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984Deurne - 17.00 uur: Prijsuitreiking kinderoptocht. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117

Deurne - 21.00 uur: Prijsuitreiking optocht volwassenen. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Gemert - 21.00 uur: Klaraval. JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442Heeswijk-Dinther - 14.00-19.00 uur: Carnaval - Mega Kinderspeelpaleis. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carnaval - Riverside. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carna-val - Feest DJ. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Herpen - 13.30 uur: Carnavalsoptocht. Centrum.Herpen - 18.00 uur: Prijsuitreiking Car-navalsoptocht. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.00 uur: Carnavalsbal voor de jeugd (12-16 jaar). De Brug, St. Sebastianusstraat 2. Info: 0486 411668Langenboom - 16.00 uur: Kinder-carnaval. Café Zalen D’n Bens, Domini-canenstraat 34. Info: 0486 431202Ledeacker - 21.00 uur: Knotsgek Carnaval. Feestboerderij De Breyenburg, Mgr. Bekkersstraat 56. Info: 0485 383133Mill - 13.00 uur: Carnavalsbal - DJ Resound en prijsuitreiking optocht. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Mill - 16.30 uur: Kinderprogramma - Clown Knarf en Koo. Café Royal, Kerk-straat 35-37. Info: 0485 452417Oss - 14.00 uur: Kinderhangorenbal. Partycentrum Vivaldi, Molenstraat 81. Info: 0412 622114Oss - 14.00 uur: Carnavalszondag. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 15.00 uur: Optochtbal - De Krinkelkoppen. De Rusheuvel, Ru-sheuvelstraat 5. Info: 0412-644005Oss - 16.30 uur: Carnaval - Joost Mag Het Weten. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081

Oss - 20.00 uur: Rene Schuurmans. Partycentrum Vivaldi, Molenstraat 81. Info: 0412 622114Overlangel - 20.30 uur: Blaaskapellen-avond - De Nachtgravers. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076Ravenstein - 13.00 uur: Demonstra-tie emailleren en open rondleiding. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Ravenstein - 14.11 uur: Carnavalsop-tocht Pomperstad. Centrum.Schaijk - 13.00 uur: Be@tz - Heppie Hardkoortijd. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405Veghel - 17.00 uur: Carnaval met de JPK Band. Café Op D’n Hoek, Bolken-plein 1. Info: 0413 377110Vinkel - 15.00 uur: Optocht/Snertbal - MmoozZ + Henk Bernard. Den Driehoek, Brugstraat 34. Info: 073 5321862Vinkel - 21.00 uur: Carnaval - All-in. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159

Maandag 20 februariBerghem - Matinee met Moozz, DJ Robert en Torkest. De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347Berghem - 20.30 uur: Carnaval - Vinz-zent, Moozz, DJ Robert, DJ Dave en Torkest. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347Cuijk - 18.00 uur: Carnaval - Twenty Sicks. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984

Vinzzent.

Page 22: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

22

Deurne - 14.30 uur: Gein op ‘t plein. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Deurne - 21.00 uur: Deurne zingt mee. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Erp - 14.00 uur: Its @ GekkenHouse. Club Broadway, Cruijgenstraat 32. Info: 0413 851003Heeswijk-Dinther - 14.00-19.00 uur: Carnaval - Mega Kinderspeelpaleis. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carnaval - Tilt. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Foute Maandag - DJ Carl. De Toren, Toren-straat 12. Info: 0413 296307Herpen - 13.30 uur: 50-Plus Bal. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784Herpen - 15.00 uur: Smartlappen-festival. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Herpen - 20.00 uur: Carnavalsbal voor de jeugd (12-16 jaar). Café Cafetaria Camping De Brug, St. Sebastianusstraat 2. Info: 0486 411668Langenboom - Hill Street. Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34. Info: 0486 431202

Ledeacker - 21.00 uur: Knotsgek Carnaval. Feestboerderij De Breyenburg, Mgr. Bekkersstraat 56. Info: 0485 383133Mill - 13.00 uur: Boerenbruiloft met feestzanger Ronnie de Wit. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Mill - 16.00 uur: Kroegendweiltocht 2012. Centrum.Oss - 10.00 - 15.00 uur: Sokkenbal - Jochem van Gelder. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412-644005Oss - 13.00 - 18.00 uur: Kort-orre Bal. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412-644005Oss - 20.00 uur: Prinsessenbal. Sport-complex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412-644005Oss - 14.00 uur: Kinderhangorenbal. Partycentrum Vivaldi, Molenstraat 81. Info: 0412 622114Oss - 14.00 uur: Dweilmoandag. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 14.11 uur: Dweilmoandag. Centrum.Oss - 20.00 uur: Mega meezingsensatie met Vinzzent. Partycentrum Vivaldi, Molenstraat 81. Info: 0412 622114Overlangel - 10.45 uur: Carnavals-optocht - De Nachtgravers. Centrum.Overlangel - 12.00 uur: Matinee - De Nachtgravers. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076Overlangel - 16.00 uur: Prijsuitreiking Carnavalsoptocht. PetjesBar, Dr. Ruijs-straat 21. Info: 0486 412076Overlangel - 21.00 uur: Balavond - De Nachtgravers. PetjesBar, Dr. Ruijsstraat 21. Info: 0486 412076Ravenstein - 12.11 uur: Snert op de Mert. Markt.Schaijk - 13.30 uur: Grote Moeslandse optocht. Centrum.Schaijk - 15.00 uur: Rock that Par-T. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405Veghel - 20.15 uur: Film - De eenzaam-heid van de priemgetallen. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Vinkel - 13.00 uur: Boerenbruiloft - Riverside. Café Zaal Den Driehoek, Brug-straat 34. Info: 073 5321862

Vinkel - 21.00 uur: Carnaval - DJ Jon. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159Vinkel - 21.00 uur: Carnavalsbal - Ron-nie Ruijsdael. Café Zaal Den Driehoek, Brugstraat 34. Info: 073 5321862

Dinsdag 21 februariBerghem - Matinee met Moozz, DJ Robert en Torkest. De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347Berghem - 20.30 uur: Carnaval - Stef Ekkel, Moozz, DJ Robert, DJ Dave en Tor-kest. Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25-27. Info: 0412 401347Cuijk - 11.00 uur: Kroegentocht - Feest DJ Arno. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984Deurne - Krentenmik, roggebrood en hanenbillen. Café Zaal Stationszicht, Spoorlaan 21. Info: 0493 312955Deurne - 10.30 uur: Ukkepukkebal. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 14.00 uur: Boerenbruiloft. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 21.30 uur: Carnavalsbal. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Heeswijk-Dinther - 14.00 uur: Carnaval - Het Grote Artiestenfestival met Tilt. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 14.00-19.00 uur: Carnaval - Mega Kinderspeelpaleis. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carna-val - Borrelavond. De Toren, Torenstraat 12. Info: 0413 296307Heeswijk-Dinther - 20.00 uur: Carna-val - DJ Paul Elstak. De Toren, Toren-straat 12. Info: 0413 296307Herpen - 10.00 uur: Burgemestersdag. Dienstencentrum Maasland, St. Sebastianusstraat 5.Herpen - 21.30 uur: Sluitingsbal Jeugd. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784Herpen - 23.15 uur: Sluitingsbal. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547

Jochem van Gelder.

Page 23: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

23

Langenboom - Boerenbruiloft. Café Zalen D’n Bens, Dominicanenstraat 34. Info: 0486 431202Mill - 13.00 uur: Vastenmiddagbal - Munne Maot en Ik. Café Royal, Kerk-straat 35-37. Info: 0485 452417Mill - 13.30 uur: Traptrekkertrekwed-strijd. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Mill - 20.00 uur: Countrycarnaval met Little Montana. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Oss - 12.00 - 19.00 uur: Pilsje Hoempa 2012 - The Battle of the Kapellen. Sport-complex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412-644005Oss - 14.00 uur: Kinderhangorenbal. Partycentrum Vivaldi, Molenstraat 81. Info: 0412 622114Oss - 14.00 uur: Kindercarnaval met Papa Joe. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.00 uur: Sluitingsbal. Sport-complex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412-644005Oss - 20.00 uur: Mega après ski party. Partycentrum Vivaldi, Molenstraat 81. Info: 0412 622114Overlangel - 21.00 uur: Afsluitingsbal - De Nachtgravers. PetjesBar, Dr. Ruijs-straat 21. Info: 0486 412076Ravenstein - 12.11 uur: Boerenbruiloft Pomperstad. Markt.Ravenstein - 14.00 uur: Kinderwork-shop - Emailleren en glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Schaijk - 15.00 uur: Foutjaarsdag - De facebook foute 111. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405Vinkel - 14.00 uur: Kindermatinee - Riverside. Café Zaal Den Driehoek, Brug-straat 34. Info: 073 5321862Vinkel - 21.00 uur: Carnaval - DJ Paul Elstak. Partycentrum Dorsvlegel, Brug-straat 43. Info: 073 5322159

Vinkel - 21.00 uur: Afsluitingsbal - Riverside + Bertus Staigerpaip. Café Zaal Den Driehoek, Brugstraat 34. Info: 073 5321862

Woensdag 22 februariDeurne - 00.00 uur: Popverbranding. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Oss - 16.00 uur: Het Huis Anubis en Het Geheim van de Verloren Ziel. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 19.00 uur: Het Huis Anubis en Het Geheim van de Verloren Ziel. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Ravenstein - 14.00 uur: Kinderwork-shop - Emailleren en glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Veghel - 20.15 uur: Tineke Schouten - LOL Inclusive. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Donderdag 23 februariGemert - 20.00 uur: Tuney Thursday - Matt Woosey (UK). JC De Bunker, Sint Annastraat 60. Info: 0492 365442Helmond - 20.30 uur: The Brimstone Days. Lakei, Molenstraat 123.Uden - 20.00 uur: Film - Habemus Papam. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Veghel - 20.15 uur: Arjan Ederveen - Ederveenzaamheid. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Vrijdag 24 februariBoxmeer - 20.30 uur: Arie Koomen & Edo Brunner - E&A is toch voordeliger. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Herpen - 21.00 uur: Burgemesterscafé. Café Zaal Thekes, Alard Van Herpenplein 9. Info: 0486 411547Oss - 20.15 uur: Frank Boeijen - Theatertournee 2012. De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 10.00 uur: Film - Habemus Papam. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091

Zaterdag 25 februariDeurne - 20.30 uur: Dansen met The Sunshine Boys. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Deurne - 22.30 uur: Prinz Clauz - Live. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Helmond - 20.00 uur: Ondergrondse Coalitie. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Mill - 22.00 uur: Blues - Los Rey Azules. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Oss - 17.00 uur: IDFA on Tour. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.15 uur: Alderliefste - Trois. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922

Frank Boeijen.

BAR - BISTRO DE BROUWKETEL

za. 17 maart 20:00 uur.cabaret Kwartjesvolk €5,00Gelieve te reserveren via:

0486-474281

Page 24: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

24

Ravenstein - 10.30 uur: Workshop - Glas-in-lood. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22. Info: 0486 411155Schaijk - 20.30 uur: Nederlands-Poolse Café Party. Café De Raaf, Pastoor Van Winkelstraat 33. Info: 0486 461405Uden - 15.00 en 19.00 uur: Het Huis Anubis en het Geheim van de Verloren Ziel. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Hele-maal Holland. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159

Zondag 26 februariDeurne - 15.30 uur: LazySundeeZz - Live muziek. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met The Sunshine Boys. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Eerde - 09.00-12.00 uur: Verzamel-beurs. Gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7.Oss - 14.00 en 16.00 uur: Thomas de Stoomlocomotief en het circus. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922

Oss - 16.00 uur: Mardi Gras. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Isabelle. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Schaijk - 11.30 uur: Workshop - Sushi. Restaurant De Peppelen, Schutsboom-straat 43. Info: 0486 463548Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Maandag 27 februariOss - 16.00 uur: Filmklassieker - Le dernier Métro. Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Isabelle. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Dinsdag 28 februariHelmond - 20.30 uur: Golden Palace - De vriendin van Harry. Brabant House Scala, Steenweg 17-19.Oss - 20.15 uur: Enge Buren - Reuring. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Isabelle. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Leon van der Zanden - Vruchtvlees. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Woensdag 29 februariBoxmeer - 14.30 uur: Achter je! - Theater Lejo. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 20.15 uur: Woodstock, the story. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Oss - 20.00 uur: Westminster Chorus. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Golden Palace. Cul-tuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 13.30 uur: Stichting Vizie - Evenement ‘Voor Elke Vrouw’. Theater Markant, MarkPt 32. Info: 0413 256110Uden - 19.30 uur: Stichting Vizie - Evenement ‘Voor Elke Vrouw’. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

ExpositiesRavenstein - 4, 5, 11 en 12 februari: Juke Hedig - Pastels Divina Comedia. NH Kerk, Servetstraat 1.Oss - t/m 19 februari: K26 - Gastexpositie. Expositieruimte K26, Kruisstraat 26.Oss - t/m eind februari: Expositie - Leerlingen Kunstklas TBL. Horecagedeelte Groene Engel, Kruisstraat 15.Helmond - t/m 11 maart 2012: Esther Janssen - Visioenen in pixels en kunstleer. Gemeentemuseum Boscodontohal, F.J. van Thielpark 7.Volkel - t/m 11 maart elke zondag: Expositie - Genoveef Lukassen.Galerie Ine van Grinsven, Zeelandsedijk 13.Helmond - t/m 25 maart 2012: Familietentoonstelling ‘De Gouden Boekjes zijn in de stad’. Gemeentemuseum Helmond, Boscodontohal, F.J. van Thielpark 7.Lithoijen - t/m 25 maart: Expositie - Ad Verstijnen, Marianne Y. Naerebout en Paul de Win. Galerie Sous Terre, Batterijstraat 23.Ravenstein - t/m 25 maart elke zaterdag en zondag: Expositie - Lizzie Evers. Raadhuis, St. Luciastraat 2.Ravenstein - t/m 25 maart: Expositie met emailles van Ellen Goldman. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22.Ravenstein - t/m 25 maart: Expositie Jan Murk en Peter Philippus. Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22.Oss - t/m 28 mei: Expositie - Goed Getroffen. Jan Cunen Museum, Molenstraat 65.Ravenstein - 31 maart t/m 26 augustus: Expositie - Tineke van Montfort.Museum voor vlakglas- en emaillekunst, Marktstraat 22.Oss - t/m december 2012: Expositie Pizzeria Vasari - muurschilderingen van Gijs Frieling. Museum Jan Cunen, Molenstraat 65.Grave - doorlopend: Expositie - Diverse kunstenaars. Beeldentuin Grave, Hoofdwagt 1.Grave - doorlopend: Expositie met werken van de ‘kunstenaars van galerie De Rog’. Galerie De Rog, Ruyterstraat 14.

Page 25: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

25

Armand niet te min voor Groene Engel OSS - Protestzanger Armand voelt zich niet te min voor een optreden in De Groene Engel. Op zaterdag 4 februari staat hij op de planken van de Osse cultuurtempel. In het voorprogramma staat onder anderen Robin Borneman, bekend van de formatie Dearworld. De avond begint om 20.30 uur.Na door vele bandjes heengezworven te hebben, werd Armand in 1965 ontdekt op een talentenjacht en gebom-bardeerd tot de Nederlandse Bob Dylan. Dus ging hij op de solotoer. In de zomer van 1967 kwam zijn grote door-braak met het B-kantje Ben Ik Te Min en maakte hij furore met grote auto’s, dure hotels en nóg duurdere babes. Daarna zakte hij een tijdje in elkaar, zoals het popartiesten betaamt. Nu is hij echter weer terug als levende legende, museumstuk en fossiel.

Ondergrondse Coalitie in LakeiHELMOND - Poppodium Lakei in Helmond is op zaterdag 25 februari het decor voor een avond met de beste hiphop die ons land te bieden heeft. Tijdens de Ondergrondse Coalitie-tour geven vijf crews acte de présence. Aanvang is om 20 uur.

Begin 2011 besloten enkele heren om onder de naam Underground als project te gaan werken. Kernleden van Underground zijn White Dogg (bekend van de Bijlmerstyle-compilatie), Tailers (de producer en MC van het KGV), Brakko (bekend van Mo & Brakko) en Kiddo Cee, Top Notch veteraan.

MutiaraTECMutiaraTEC, oftewel Broederschap van de parel, kent zijn oorsprong in Doesburg en Ede. Deze vierkoppige forma-tie bestaat uit Rogero, Drexx, Luidje en L’empereur. Deze combinatie en bundeling van krachten belooft een samen-hang van energie en bezinning.

Amier PapierIn 2010 maakt Amier Papier zijn entree in de Nederlandse hiphopscene met de release van zijn eerste videoclip Lege Maag. Vervolgens bracht de rapper in samenwerking met Nederlands grootste hiphopblog Puna.nl de compilatie Hard Voor Weinig uit. In november 2011 lanceert hij een platform, waarmee de rapper ondersteuning biedt aan artiesten, organisators en labels uit de Nederlandse hip-hopscene. De lancering van dit platform gaat gepaard met de release van zijn officiele debuut-EP Ik Wil Schijnen.

GrooveMonks Wie op zoek is naar het nostalgische hiphop-gevoel is bij de mannen van GrooveMonks aan het juiste adres. Rauwe ‘Boombap’ in een Nederlands jasje. Het Leven gepresen-teerd op rauwe Beats, Rijms, Whisk, Weed & MPC’s.

Amier Papier.

ScherpZinnigScherpZinnig (DJ Nick Knowledge, Cryptex en Mous) is afkomstig uit Helmond en is sinds 2009 bezig. In 2010 bracht de groep hun eerste wapenfeit uit op Puna, de Support De Movement-EP. De groep stond in de voorpro-gramma’s van onder meer The Opposites en De Jeugd Van Tegenwoordig.

www.lakeihelmond.nl

Page 26: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

26

032 C process rood

Lettertype : niet aanwezigBank Gothic Medium BT

vvk: € 15,- Dagkassa: €20,-vvk: Music store- uDen, guitar king - Boekel cafetaria eethuis De BuurMan - oDiliapeel

online via: www.peelpop.nlMiniMuM leeftijD: 16 jaar, legitiMatie verplicht

aanvang 18.00 uurMuziek tot 01.00 uurDeuren sluiten 01.30 uur

locatie: De rietvenne - Boekel

zaterdag 3 maart

(Tina Turner TribuTeshow)

(GrohL)

(coLdpLace)

(bLack Thunder Ladies)

Let’s go crazy in De Blauwe KeiVEGHEL - Crazy Piano’s is een begrip in Scheveningen en heeft zijn succes bewezen, ook in het theater. Het interna-tionaal vermaarde muziekconcept toert daarom weer door Nederland. De show Let’s Go Crazy is op 14 februari te zien in Theater De Blauwe Kei in Veghel.

Met twee rode piano’s, een saxofonist en een drummer wordt het theater op zijn kop gezet. De topmuzikanten hebben één doel: hun liefde voor muziek delen met het publiek. Er worden gouwe ouwe gespeeld, afgewisseld met dé hits van dit moment. Er kunnen songs worden aange-vraagd, er wordt geïmproviseerd en het publiek zelf speelt de hoofdrol. Alle zintuigen worden ingezet voor een zinde-rende muziekavond. Luister, klap, zing, dans of verwonder. Ook in het theater is een avond Crazy Piano’s nooit het-zelfde. Stilzitten is onmogelijk.Kaarten zijn te reserveren via de website, aan de theater-kassa op werkdagen tussen 13 en 17 uur of telefonisch via 0413-342555.

www.blauwekei.nl

Michael Jackson-dans show in CuijkCUIJK - In de Schouwburg Cuijk staat op 3 februari de dansshow Everland van de groep Fabuleus op het programma, een voorstelling geïnspireerd op Michael Jackson. Dat betekent dus veel muziek van het pop-icoon zelf, maar ook van James Brown, Saint-Saëns en Debussy. Het publiek ziet twaalf jongeren die gek zijn op de muziek en moves van Michael. In een reeks strakke acts demonstreren zij, solo of in groepsver-band, wat zij oppikten van hun idool. Op vrijdag 10 februari vindt in de Cuijkse cultuurtempel de muziektheatershow Pater Moeskroen & de Kelten plaats. Een muzikale vertelling over Cunla, zoon van de dappere Keltische koning Conn. Liever dan mee te gaan op veldtocht, maakt Cunla muziek met zijn vrien-den. Een Keltisch programma met Hollandse humor, opzwepende deunen, gevoelige ballades en vrolijke drinkliederen. En na afl oop zet de band de foyer op zijn kop met een akoestische toegift.

www.schouwburgcuijk.nl

Page 27: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

27

Kijk voor allerlei uitgaanstipsen aanvullende informatie op

www.dienblad.nl

Vudel Koningsfeest opent carnavalVEGHEL - Het Vudel Koningsfeest op vrijdag 17 februari opent carnaval 2012 in de regio Veghel-Uden. Duizenden verklede carnavalsgangers weten hun weg te vinden naar de Vudelburcht: de enorme feesttent op evenemententerrein De Kno-kert. Komende editie staat er weer een aantal grote namen op het podium die garant staan voor mooie carnavalskrakers.

Het Vudel Koningsfeest heeft dit jaar een nieuw concept, dat is gebaseerd op ‘de elf beloftes’. Deze zijn opgesteld om het feest in perfecte banen te leiden en iedereen de avond van zijn leven te laten hebben zonder zorgen. Dit is wat Vudel ‘het volk’ belooft: 1. Snel bier hier; 2. IJzeren ros op stal, 3. Jas achter slot en grendel; 4. Munten vooraf op zak; 5. Okselfris toilet; 6.Schoon schoeisel; 7. Busje komt zo; 8.Geen piep in je oor; 9. In vrede feesten wij; 10. Chil-len op je billen; 11. Wij luisteren. De details van de elf beloftes staan op www.vudel.nl.

Grote namen Maar er wordt natuurlijk ook gezorgd voor een goede dosis vermaak, waarbij alle hendjes massaal de lucht in gaan. Verdeeld over vier area’s treden velen artiesten op. Head-liners zijn onder anderen volkszanger Frans Duijts, DJ Da-roon, Memphis Maniacs, One Two Trio en de Gebroeders Ko. Maar ook vele lokale talenten zetten de boel op zijn kop tijdens Vudel.

KaartverkoopIeder jaar gaan de kaartjes voor het Vudel Koningsfeest als warme broodjes over de toonbank. Dus wie het feest niet wilt missen, koopt snel een kaartje via de online voor-verkoop of bij onderstaande adressen: Veghel: Sport 2000 (Aa-Veste 1), Uitpunt Veghel (Markt 1) en BP Veghel (NCB laan 117); Eerde: Café de Driesprong (Kapelstraat 25-29); Vorstenbosch: Bakkerij van Leur (Kapelstraat 3); Sint Oe-denrode: Esso Bongers (Schijndelseweg 19); Mariaheide: Café den Brouwer (Dobbelsteenplein 1); Uden: Music store

(Sacramentsweg 15) en Esso Uden (Kornetstraat 62); Erp: Bijvelds (Cruijgenstraat 34); Schijndel: Tabakspeciaalzaak Jan van Roessel (Hoofdstraat 95). Tickets kosten in de voorverkoop 17,50. Voor een ‘konings-pakket’ betaal je 37,50. Dit bestaat uit een toegangskaart inclusief 10 drankbonnen voor de prijs van 9.

Hele dag VudelVrijdag 17 februari staat de hele dag in het teken van Vu-del. Op evenemententerrein De Knokert verrijst de Vudel-burcht. De ‘jeugd van vroeger’ bijt hier het spits af tijdens het Vudels Glorie. Daarna volgt het Vudels Uurke Vûraf, een carnavalsborrel voor het bedrijfsleven van Veghel, Uden en omstreken. Onder het genot van een hapje en drankje luiden de ondernemers het feest in. En van 20 tot 01 uur barst het Vudel Koningsfeest voor iedereen vanaf 16 jaar los.

Wil je op de hoogte blijven, volg Vudel dan via Twitter (twitter.com/#!/vudel2012) of Facebook (facebook.com/vudel).

www.vudel.nl

Page 28: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

28

Expositie ‘Gezondheidszorg in India’ in Bernhoven OssOSS - In ziekenhuis Bernhoven in Oss is tot en met 3 april de tentoonstelling ‘Gezonheidszorg in India op de gevoelige plaat’ te zien. Hierin exposeert Marieke van Grinsven haar foto’s over de gezondheidszorg in dat land. Daarnaast zijn in de vitrines beelden te zien van Wilma Ewalds uit Schijndel.

India is de grootste democratie van de wereld en een van de snelstgroeiende economieën. De grote steden hebben goede tot zelfs uitstekende gezondheidszorg: voor men-sen die het kunnen betalen. Die middenklasse wordt wel groter, maar er zijn nog steeds heel veel mensen die wei-nig tot niets te besteden hebben.

Voor hen biedt de overheid gratis zorg aan in zogenoemde government hospitals. Een goed initiatief, maar de kwa-liteit van zorg is veelal laag. De hygiënische omstandig-heden zijn slecht, privacy is een onbekende luxe, smeer-geldpraktijken zijn aan de orde van de dag en patiënten worden soms ronduit bruut behandeld. Dat twee patiënten één bed moeten delen is meer regel dan uitzondering.

Marieke van GrinsvenMarieke van Grinsven is commercieel fotograaf. Met haar serie ‘Healthcare in India’ geeft ze haar particuliere be-trokkenheid weer met een niet-commercieel thema. Met dit fotoproject steunt ze onder meer de Magilcchi Founda-tion. Deze stichting helpt lepra te bestrijden in de zuide-lijke deelstaat Tamil Nadu.

Wilma EwaldsWilma Ewalds werkt veel met serpentijn, maar ook albast en Chinese speksteen. De ruwe steen vormt het uitgangs-punt van een creatief proces. Al hakkend, beitelend, schu-rend en schavend ontstaat een abstract object waarbij de kleurnuances en de adering van de steen het beeld bepalen.

Page 29: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

29

Marleen Rijvers exposeert in HelmondHELMOND - Tot en met 3 maart zijn in Galerie 23 De Kegelbaan in Hel-mond werken van de Brabantse kunstenares Marleen Rijvers te zien.

Rijvers laat zich in haar werk inspireren door natuurlijke materialen en ‘afgedankte’ voorwerpen die ze vindt in haar leefomgeving. Door deze natuurlijke materialen en bestaande voorwerpen met elkaar te com-bineren, creëert zij zeer subtiele, serene, maar verrassende beelden. Zowel driedimensionaal als op het platte vlak. Daarnaast grijpt Rijvers terug naar ambachtelijke technieken, waaronder vilten.

Werken met textiele materialen heeft hierbij haar voorliefde. De vaak tijdrovende en ambachtelijke processen, die inherent zijn aan het wer-ken met oude technieken, hebben meditatieve aspecten welke goed aansluiten bij haar thema’s en haar werk een extra dimensie geven. Sinds 2005 werkt zij als beeldend kunstenaar en docente beeldende kunst.

Lizzie Evers toont schilderijen in RaadhuisRAVENSTEIN - De Stichting Cultuur Ravenstein begint het nieuwe jaar met een expositie van Lizzie Evers uit Duiven. Tot en met 25 maart is haar werk te bewonderen in het Raadhuis. Vanaf haar kinderjaren is Lizzie Evers creatief bezig. Zij heeft haar kennis en kunde vergroot door het volgen van cursussen, workshops en opleidingen, onder andere aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). De laatste vijftien jaar richtte zij zich vooral op tekenen, aqua-relleren en schilderen.

SpattechniekEvers laat zich inspireren door de mens, de natuur en haar fantasie. Maar ook het spelen met kleur en water, onder meer met behulp van de spattechniek, inspireren haar tot het maken van haar kunstwerken. Hierdoor is zelfs een willekeurige vlek, een structuur of een kleurverloop een bron van inspiratie. Lizzie Evers werkt veel met gemengde technieken, meestal in de combinatie aquarelverf en Oost-Indische inkt.

De tentoonstelling in het Raadhuis is te bezoeken op zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur.

www.cultuurravenstein.nl.

Een schilderij van Lizzie Evers.

Page 30: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

30

Pink Floyd - The Best Of: A Foot In The DoorEen best of van Pink Floyd op één schijfje, dat is zoiets als Lord Of The Rings terugbrengen tot een halfuur. Onmo-gelijk en altijd onbevredigend. Toch moest er in de remastercampagne Why Pink Floyd ook een compilatie komen. A Foot In The Door is gericht op de kerstboom van de gelegenheidsliefhebber die zich niet druk maakt om een onevenwichtige, helaas tenenkrommende trackselectie. Zo is er slechts één Syd Barrett-nummer te vinden (See Em-ily Play) en wordt het poëtische debuutalbum The Piper At The Gates Of Dawn totaal genegeerd. Evenals Atom Heart Mother, Meddle en Animals. Tja, het zijn ook slechts klassiekers uit de pophistorie. Dus geen Astronomy Dominé of One Of These Days, wel The Fletcher Memorial Home van The Final Cut. En aan een ingekort Shine On You Crazy Diamond heeft ook niemand wat, noch aan Time zonder uurwerkenkako-fonie. Als we het minder serieus bekijken, dan is het wel leuk dat Have A Cigar van Wish You Were Here erop staat, en Hey You van The Wall is een originele opener. Maar een best of mag je dit niet noemen, zelfs geen beginnersgids. Een willekeurig ander Floyd-album cadeau doen lijkt ons een veel beter idee.

Manic Street Preachers - National Treasures: The Complete SinglesDe Manics prediken al twintig jaar parmantig in de eredivisie van de popmuziek, en dat bracht liefst 38 puike singles op. Deze vind je allemaal op National Treasures. Omdat de groep van alle tien studioalbums meerdere nummers uitbracht op 45 toeren, is dit ook een heel gelijkmatig verdeeld carrière-overzicht. Wat opvalt is het constant hoge niveau

van alle hits, inclusief de singles die het minder ver schopten. Aan het begin van de 21e eeuw mocht de band dan wel creatief in een dip zitten, ook de vertegenwoordigers van de geplaagde albums Know Your Enemy (2001) en het wat tamme Lifeblood (2004) passen prima in het rijtje. Bijna alle nummers klinken nog altijd fris, moedig, onbeschaamd en strijdbaar. Petje af, welke andere band doet dit de Welshmen na? Er staat één nieuw nummer op: het gecoverde This Is The Day van The The. Een van de extra’s van de Super Deluxe Edition is de debuut-ep uit 1990, New Art Riot. Toen al een treffende titel die nu bondig op de hele loopbaan slaat.

Coldplay - Mylo XylotoDe belangrijkste recensenten zijn het wel eens over de nieuwe Coldplay. Mylo Xyloto is een prima album en bevat weer genoeg stadiongeschut met een verwarmend optimisme. Het verhaalelement is iets minder sterk. Ondanks voorafgaande hints van de bandleden over een koerswijziging is de vertrouwde Coldplay-formule vrijwel intact gebleven. Het enige verschil is dat Mylo Xyloto een conceptalbum is met een verhaallijn. Die over het algemeen als wat onhandig wordt gezien, en het onder-liggende thema rebellie is helaas niet heel origineel. Co-producer Brian Eno heeft nu een nog grotere vinger in de pap, hij tekent mee voor alle composities. De man heeft nog altijd de naam vernieuwend en onorthodox te zijn, maar dat moet na Viva La Vida én Mylo Xyloto toch echt overboord. Want hij levert mooi wat je verwacht, de intrigerende titel ten spijt. Ook vinden we de plaat wel wat erg synthetisch klinken. Duidelijk bedoeld voor de iPodgeneratie, minder voor de hifi-installatie.

Tekst: Pixonstage.com

Page 31: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

31

King Crimson-tribute in De PulUDEN - Liefhebbers van de Britse rockband King Crimson kun-nen zaterdag 25 februari hun hart ophalen in De Pul. Die avond staat in de Udense poptempel namelijk een optreden gepland van de Italiaanse tributeband KcrimonicxK.

KcrimonicxK (foto) start in januari 2010 met de zware taak om King Crimson te gaan coveren. Ze openen een maand later al een show van ex-King Crimson-violist David Cross. In de maan-den erna verfijnen ze hun setlist en voegen ze enkele com-plexe en uitdagende King Crimson-werken toe. Uitgangspunt is de periode 1973-1974, waarin de albums Lark’s Tongues in Aspic, Starless and Bible Black en Red Trilogy zijn opgenomen en uitgebracht.Op zondag 19 februari treedt in De Pul carnavalspunkcoverband Kings of Schrobbeler op. Kings of Schrobbeler is een Eindhovense formatie die Hollandse schlagers, Brabantse volksliederen en popklassiekers combineert tot een mengel-moes van snelle punkrock, die doet denken aan NOFX en Ten Foot Pole, maar ook aan de knoerharde metal van Iron Maiden en Slayer. Door te schreeuwen, te zingen, te lallen en te knallen raast dit energieke vijftal door een set gevuld met krakers als Boes Boes, Bestel Mar en Mooi Man tot de ballades van Kelly Clarkson, Gerard Joling en Frans Bauer. Niets blijft bespaard of onaangetast.

www.livepul.com

Herrie Davidson Band in De PasHEESCH - Cultureel centrum De Pas in Heesch biedt zaterdag 25 februari een podium aan de Herrie Davidson Band. De vijfmansformatie zorgt voor een avond vol rockmuziek uit de jaren zestig en zeventig. Het optreden begint om 21 uur en kaarten kosten vijf euro. Supportact is de band Echoes of Industry.

Toen, in navolging op het pionierswerk van Buddy Holly en Elvis Presley, de rock-’n-roll uitgroeide tot een levensstijl. Toen de rock-’n-rollmuziek wat steviger werd en echt iets ging betekenen voor de jeugd van toen. Toen vooral op rock-’n-rollgebied, maar zeker ook voor de popmuziek in het algemeen, de grootste uitvindingen werden gedaan. Toen het eigen-lijk allemaal ontstaan is. Toen de mensen niet met een scheidsrechters-fluitje en een oranje hoedje op het Malieveld stonden te demonstreren. Maar toen de straten werden opgebroken en de straatklinkers door de ruiten van de regeringsgebouwen vlogen. Toen de mensen nog ergens voor stonden. Toen de provoos en de hippies werden uitgevonden. Toen iedereen nog in volle vrijheid overal kon roken.

Met deze herinneringen en de emoties die de muziek in zich had kun je eigenlijk niet anders dan de muziek van toen levend houden. Vijf ‘nog steeds jonge gasten’ brengen de grootste nationale en internationale wereldhits weer tot leven.

De Herrie Davidson Band.www.de-pas.nl

Page 32: Uitgaansmagazine Dienblad februari 2012

32

FEEST DER FEESTENFEEST DER FEESTENFEFFFFEEEEEEEE