Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

32
DIENBL AD Hét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant JAARGANG 14 - JANUARI 2012 Knallen op Monsters of Mariaheide Streekrestaurant D’n Bonte Wever Julian Sas in Groene Engel

description

Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

Transcript of Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

Page 1: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

DIENBLADDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLADADADADADADADADADADADADADDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLDIENBLADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADADDIENBL ADHét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

JAARGANG 14 - JANUARI 2012

Knallen op Monsters of MariaheideStreekrestaurant D’n Bonte Wever

Julian Sas in Groene Engel

Page 2: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

2

PROGRAMMA POPPODIUM LAKEI

POPPODIUM HELMOND

06

13JAN

Molenstraat 123 | [email protected] | www.lakeihelmond.nl

JANUARI 2012

Long Distance CallingAtlantis, Tank86 & SardoniS

08JAN

KAY

2e Sundate

21JAN

Genesis Projectplay Seconds Out

Page 3: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

3

DIENBLAD Gratis uitgaansmagazine met regio-agendaen uitgaanswebsite www.dienblad.nl

REDACTIEPostbus 22, 5374 ZG Schaijk0486 463112 - [email protected]

UITGEVERTekst & Uitleg, Schaijk

FOTOGRAFIESergio Boutkan, Pixonstage e.a.

DRUKDrukkerij Hendrix Peer

VERSPREIDINGDienblad Magazine wordt maandelijks gratis in een oplage van circa 15.000 exemplaren verspreid via ruim 800 theaters, musea, culturele centra, VVV-agentschappen, bibliotheken, cafés, restaurants, bioscopen, discotheken en andere (uitgaans)gelegenheden in de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Gemert-Bakel, Grave, Helmond, Laarbeek, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Uden, Veghel en de bijbehorende dorpen.

ADVERTERENMail naar [email protected] of bel 0486 463112.

AANLEVEREN MATERIAALVóór of uiterlijk op de deadline-datum (zie onder). Advertenties (in EPS / Illustrator, hi-res JPEG, TIFF of PDF formaat) via [email protected], persberichten en foto’s via [email protected].

AGENDAPUNTENAgendapunten kunnen dagelijks en 24 uur per dag via www.dienblad.nl worden aangeleverd (klik op de link ‘Agendapunt aanleveren’ in de gele balk rechtsbovenaan op de website). Agendapunten worden zowel in het blad als op de website na goedkeuring gratis gepubliceerd. Alleen agendapunten die zijn aangeleverd en goedgekeurd vóór of uiterlijk op de deadline-datum worden opgenomen in de gedrukte agenda in het blad.

Deadline februari (met o.a. Valentijnsdag 14 februari en diverse carnavalsactiviteiten): vrijdag 20 januari.

IN DIT NUMMER ONDER MEER:

Muziek5 Knallen op Monsters of Mariaheide 12 Long Distance Calling in Lakei16 Wishbone Ash terug in De Pul28 Julian Sas brengt de blues naar Oss

Theater9 Zangeres Zonder Naam herleeft in Uden30 Ivo Niehe jubileumshow in ‘t Speelhuis31 Diederik van Vleuten in Schouwburg Cuijk

Uit Eten10 Culinair genieten bij Bourgondisch Boxmeer11 Streekrestaurant D’n Bonte Wever

Agenda17-23 Overzicht van de activiteiten in januari

ADVERTEERDERSindex

2 Rave-O-Lution Lakei Helmond4 Brasserie Twin Restaurant ‘t Veerhuis9 Horecahuis Brabant DSP Audiovisueel10 De Keurvorst Brasserie ‘t oude Raadhuis De Ontmoeting11 De Bovenmeester Eetkafee de Buren Restaurant De Leurse Hof12 Dens Gala13 D’n Bens Langenboom19 De Jonge Speelautomaten 24 De Kriekeput De Keurvorst D’n Bonte Wever25 De Brabantse Kluis ‘t Bomenpark Herperduin26 Theater Naat Piek Edel Brabant Hertenfarm Bike Adventure27 Golfpark De Leemskuilen Hullie Speelboerderij Zoo Parc Overloon28 W&R beveiliging32 Monsters of mariaheide

Page 4: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

4

Kapelstraat 15, 5401 EC Uden

Tel. 0413 - 27 11 84 | www.twin-uden.nl

onbeperkt tapas eten 25.50

Filmcafé Grave opent 2012 met KuifjeGRAVE - Filmcafé Grave zet ook in het nieuwe jaar de deuren van het Palazzo Theater weer open voor de fi lmliefhebbers. In januari draait het Filmcafé Tintin and the Secret of the Unicorn (2 en 4 januari), Melancholia (9 en 11 januari) en De Heineken Ontvoering (23 en 25 januari). De fi lms beginnen telkens om 20.15 uur.

De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeil-schip De Eenhoorn een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detec-tives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen.

MelancholiaJustine en Michael vieren hun bruiloft in het huis van Justine’s zus Claire. Ondertussen beweegt de planeet Melancholia zich richting aarde en worden de twee zussen geconfronteerd met het snel naderende einde van de wereld. Terwijl Jus-tine in een diepe depressie vervalt, verzet Claire zich tot het einde.

De Heineken OntvoeringDe Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. De biermagnaat Alfred Heine-ken wordt in 1983 samen met Ab Doderer ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Vier op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen, sluiten Heineken en Doderer op in een Amsterdamse loods. De fi lm laat het spannende verhaal van de ontvoering en de jacht op de daders zien, maar biedt ook een kijkje in de psychologische machtsstrijd tussen Heineken en zijn ontvoerders.

www.fi lmcafegrave.nl

Page 5: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

5

Heideroosjes op Monsters of MariaheideMARIAHEIDE – De ‘Monsterhallen’ aan de Bolst tussen Mariaheide en Erp vormen zaterdag 28 januari het vertrouwde decor voor de negentiende editie van het jaarlijkse festival Monsters of Mariaheide (MOM). Headliners dit jaar zijn Na-shville Pussy (USA) en De Heideroosjes, de formatie die aan haar afscheidstournee bezig is. MOM begint om 13.30 uur.

Hoe noem je een viertal dat al 22 jaar met elkaar musi-ceert en onder meer optrad in Japan, Zuid-Afrika, Enge-land en de Verenigde Staten? Dat noem je geen bandje, maar een band. Want dat is wat Heideroosjes is, een on-verwoestbaar collectief muzikale stormtroopers. Wie had verwacht dat het ooit zover zou komen? Nou, niet de ou-ders van die vier vijftienjarige pubers die in 1989 in een oud kippenhok een bandje begonnen. Maar door hard werken en een ontembare energie groeit Heideroosjes van rammelend punkbandje uit tot een internationaal opere-rend tourmonster. Met acht studioalbums én een prestigi-euze Edison in de achterzak.

JubileumOok heeft de band inmiddels honderdduizenden albums verkocht, niet in de laatste plaats door de altijd energieke live-shows. In 2009 viert de band haar twintigjarig jubi-leum met een uitgebreide tour en een dubbel-album, toe-passelijk getiteld: 20 years: ode & tribute. Op één schijfje eert Heideroosjes haar eigen helden, op het andere schijf-je brengen bevriende bands een muzikaal saluut aan deze Limburgers. Van Peter Pan Speedrock en Backfire tot Bløf

en van Di-Rect, Krezip en Gorki tot Rowwen Hèze en zelfs Urbanus, ze brengen allemaal hun eigen vertaling van één der Heideroosjes-klassiekers. Na een rustjaar in 2010 is Heideroosjes weer terug aan het front voor hun afscheids-tour en laatste studio-cd.

Naast de Heideroosjes spelen op MOM 2012 ook Nash-ville Pussy (USA), DeWolff, OD Saxon (UK), Lopez, Black-Bone, Bliksem (B) en Dead Man’s Curse en DJ Billy Brood. Het festival wordt geopend door Lick, de winnaar van de Monstercup.

TicketsTickets zijn online verkrijgbaar via www.monstersofma-riaheide.com en bij café D’n Brouwer in Mariaheide, Mu-sicstore Uden, café De Zwaan in Dinther, UITpunt Veghel, Guitar King in Boekel en CD Kiosk Oss. Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop en 30 euro aan de dagkassa. Meer info: www.monstersofmariaheide.com.

www.monstersofmariaheide.com

De Heideroosjes.

Filmcafé Grave opent 2012 met Kuifje

Page 6: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

6

Happy New Year!

Nieuwjaarsconcert Gaudete in DominoCUIJK - De Cuijkse harmonie Gaudete in Domino geeft zon-dag 8 januari om 20.15 uur een nieuwjaarsconcert in de Schouwburg Cuijk.

Gaudete in Domino brengt een concert in de sfeer van We-nen. Na een aantal traditionele nummers, zoals de Tritsch-Tratsch-Polka maken we een muzikale wereldreis, waarbij onder andere Egypte, Antarctica en de Schotse hooglan-den worden bezocht. Als hoogtepunt staat Nessun Dorma op het programma, bekend van onder anderen Paul Potts.

Gaudete in Domino.

De toegang bedraagt zes euro, inclusief garderobe en pauzedrankje. De opbrengst is bestemd voor de nieuwe concertuniformen.

Kerstvakantieworkshop voor kids in Jan CunenOSS - In de kerstvakantie kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar in de huid kruipen van een echte kunstenaar en zelf een bijzonder kunstwerk maken. Dit kan tijdens de work-shop op woensdag 4 januari 2012 om 13.30 uur in Mu-seum Jan Cunen.

De workshop duurt anderhalf uur; eerst bekijken de kinde-ren samen met een museumdocent de tentoonstelling van kunstenaar Harmen de Hoop. Deze kunstenaar verandert kleine dingen in de openbare ruimte die voor voorbijgan-gers niet heel erg opvallen, maar toch vreemd zijn. Zo past hij verkeersborden aan en versiert hij bestaande kunst-werken met maskers en ballonnen. Daarna bedenken de kinderen hoe de kunstenaar eruit kan zien, want hij laat zichzelf (bijna) nooit zien. Tenslotte gaan ze zelf aan de slag om vreemde kunstwerken te maken.De kosten voor de workshop zijn vijf euro per persoon. Aanmelden is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen. Dit kan tot twee dagen voor de workshop via 0412-629 328 of mail naar [email protected].

Nieuwjaarsduikin De Kuilen in MillREGIO - In natuurgebied De Kuilen tussen Mill en Lan-genboom wordt op nieuwjaarsdag vanaf 14 uur de Unox Nieuwjaarsduik gehouden. Iedereen kan meedoen aan deze frisse start van het nieuwe jaar, maar ook publiek is van harte welkom. Zowel deelname als de toegang is gratis.Alle duikers krijgen een Unox-muts, vaantje en certifi caat van deelname. Ervaren duikers van SeaDevils en enkele EHBO’ers zorgen voor de veiligheid van de deelnemers. Verder zijn er voor alle deelnemers en publiek (zolang de voorraad strekt) gratis erwtensoep, glühwein en oliebol-len.

Page 7: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

7

Osiris Trio verzorgtkinderconcertHELMOND - Het Osiris Trio verzorgt op zaterdag 7 januari een kindernieuwjaarsconcert in theater ‘t Speelhuis in Hel-mond. Aanvang is om 19 uur.

Het Osiris Trio speelt een prachtig Nieuwjaarsconcert. Tot violist Peter er ineens een potje van maakt. Ellen en Larissa hebben er schoon genoeg van en gaan op zoek naar een dirigent. Door een misverstand komen er allerlei dieren naar de auditie: een Russische beer, een dappere dodo en een angsthaas. Gaat dat wel goed? Zou dat wat worden? Osiris en de Dierigenten is een komisch, muzikaal verhaal voor kinderen en volwassenen, in de vorm van een concert en prachtig poppenspel van Neville Tranter (Stuf-fed Puppet Theatre). En om te proosten op het nieuwe jaar is er voor iedereen kinderchampagne.

Het Osiris Trio.

Het Brabants Orkest geeft nieuwjaarsconcertHELMOND - Theater ‘t Speelhuis in Helmond vormt vrijdag 6 januari het decor voor het nieuwjaarsconcert van Het Brabants Orkest. De muzikale avond begint om 20.15 uur.Het Nieuwjaarsconcert in Helmond is in enkele jaren uit-gegroeid tot een niet meer weg te denken opening van het nieuwe jaar. Constante factor is Het Brabants Orkest en dat staat garant voor een vrolijke, maar ook kwalitatieve noot. Het orkest brengt een licht populair programma met bekende melodieën uit het orkestrepertoire.

Semper Crescendobrengt ode aan 2012REEK - Harmonie Semper Crescendo luidt op zondag 1 januari het jaar 2012 in in het Wapen van Reek. Dit jaar bestaat de muziekvereniging zeventig jaar.Er staan diverse zangnummers op het programma. Onder leiding van dirigent Wieke Hermsen laten de vocalisten van zich horen. Daarnaast kan het publiek genieten van het nodige instrumentale werk en ook het studieorkest concerteert. Tevens wordt een begin gemaakt met de kaartverkoop voor het Jubileum Proms Concert op 28 april tijdens het stREEKfeest. Het nieuwjaarsconcert begint om 14 uur, de toegang is gratis.

Het Brabants Orkest.

Page 8: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

8

Oefening van Liefde in AnnatheaterHELMOND - Elisabeth Bas staat zaterdag 14 januari op de planken van het Annatheater in Helmond met de voorstelling Oefening van Liefde. Aanvang is om 20 uur en tickets kosten 15 euro.

In een tijd van verhitte discussies over de Islam, neemt Elisabeth Bas een frisse duik in een recent katholiek verleden, een tijd van christelijke boerka’s en een pedagogie van discipline, tucht en straf.

MonoloogOefening van Liefde is een monoloog waarin actrice Ellen van Rossum in en uit de schoenen stapt van de non die ooit haar dagboek afpakte op het katholieke meisjesinternaat. Ze gaat op zoek naar de liefde in het leven van die door dog-ma’s omhulde vrouw. Wie was zij,wat bezielde haar? En wat bezielde al die andere nonnen, hoe kwamen deze ‘wezens van liefde’ zo liefdeloos? Slechts drie procent van de meisjes op een internaat heeft goede herinneringen aan die tijd. Op zoek naar de mens onder het habijt. Dit blijkt geen gemakkelijke opgave...

Speels en onderzoekendOp een speelse ,onderzoekende manier, wordt, met behulp van de teksten van Sylvia de Boer, het spel van Ellen van Rossum, de muziek van la Pat en de geprojecteerde beel-den van Conny de Vugt, het archetype non tegen het kunst-licht gehouden en uitvergroot om uiteindelijk voorbij aan het sjabloon de mens te voorschijn te toveren.

www.annatheater.nl

Katinka Polderman naar CC DeurneDEURNE - Cabaretière Katinka Polderman staat donderdag 19 januari op de plan-ken van cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne met haar voorstelling Pol-derman Tuigt Af. Aanvang van de voorstelling is om 20.15 uur.Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over Polderman en opvolger Polderman Kachelt door. De laatste werd zelfs genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs Neer-lands Hoop. En nu is er de derde; Polderman Tuigt Af.

Lachend kijkt Polderman naar de opsmuk om zich heen en vraagt zich af: “Is dit nou normaal?” Tijd om de boel eens flink af te tuigen. Tijd om de chaos terug te brengen tot overzichtelijke, menselijke proporties. Met de ronkende shovel en de zachte plumeau, met de Franse slag en gezond Zeeuws verstand. Met de gratie van een havenarbeider en het karakter van een goed biertje: stevig in het begin, daarna prikkelend en met een zachte, verfrissende afdronk.

Katinka Polderman. (foto: Willem de Roon)

Oefening van Liefde.

Page 9: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

9

Oefening van Liefde.

Zangeres zonder Naam herleeft in UdenUDEN - In theater Markant in Uden herleeft op woensdag 11 januari Zangeres Zonder Naam Mary Servaes. In de musical De Zangeres staat de ‘Koningin van het levenslied’ centraal. Haar rol wordt vertolkt door Ellen Pieters. Mexico, Ach Vaderlief, Nicosia en Het was aan de Costa del Sol. Zomaar een kleine greep uit het omvangrijke repertoire van de legendarische Mary Servaes. Ze werd aanbeden door de gewone man en aanvankelijk verguisd door de elite. Ontelbare gouden platen en hitnoteringen vielen haar ten deel. Maar pas na haar comebackconcert werd zij met haar lied Mexico een nationaal idool, een cultfiguur zelfs. De Zangeres is een verhaal met een lach en een traan, waarbij het publiek een denkbeeldige reis door het bewogen leven van Mary Servaes ondergaat.

In het verhaal auditeert een meisje voor de voorrondes van een televisietalentenshow met een liedje van de Zangeres zonder Naam. Het arme kind wordt behoorlijk onsympathiek bejegend door de vileine juryleden en in de ‘wachtkamer’ gezet. Daar openbaart Mary Servaes zich in de gedachtewereld van het meisje en ontvouwen zich de essentiële en meest opmerkelijke fases en gebeurtenissen uit het leven van de Zangeres zonder Naam. Met daarin uiteraard de be-langrijkste mannen uit haar leven: haar echtgenoot Sjo Servaes en haar ontdekker en manager Johnny Hoes.

Ellen Pieters als Mary Servaes. (foto: Roy Beusker)

Uw makelaaren begeleiderin de horeca

Page 10: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

10

‘t Dorp 61 Heeschwww.ouderaadhuisheesch.nl

“Een Smakelijke Ontmoeting”

Ontmoetingsmenu v.a. €17.95 U heeft de keuze uit:

10 voorgerechten10 hoofdgerechten

10 nagerechten

Grote groep? Grote groep? Vraag naar onze speciale groepsmenu’s

v.a. €16.95

Kijk voor het menu op www.deontmoeting-oss.nl

Reserveren: [email protected]

Stadscafe de Ontmoeting Eikenboomgaard 8 5341CT OSSwww.deontmoeting-oss.nl [email protected]

Culinair genieten tijdens zesde editie Bourgondisch BoxmeerBOXMEER - In het Weijerpark in Boxmeer vindt op zaterdag 26 en zondag 27 mei de zesde editie van Bourgondisch Boxmeer plaats. Heerlijke hapjes, een lekker drankje en bijpassende muziek staan garant voor een waar culinair festijn. Een bijzonder evenement voor de regio en de plaats bij uitstek om met vrienden en familie een heerlijke dag te vertoeven.Op de zondag zijn er speciale attracties voor kinderen, bijvoorbeeld zelf taartjes bakken. Ook voor de dames is er de inmiddels tradi-tionele ‘hoedjesdag’. De vrouw met het mooiste en meest creatieve hoedje wint een prijs. Bourgondisch Boxmeer duurt op zaterdag van 17 tot 24 uur en op zondag van 16 tot 24 uur.Kijk voor meer informatie op www.bourgondischboxmeer.nl.

Sfeerbeeld van Bourgondisch Boxmeer 2011.

Lachen aan tafel in MillMILL - Onder de noemer ‘Lachen aan tafel’ houdt stichting carnaval Mill op donderdag 2 februari een speciale avond in restaurant Des Werelds. Tijdens een viergangendiner kan worden genoten van enter-tainment om al helemaal in de stemming van carnaval te komen. Er zijn onder meer optredens van muziekgezelschappen en cabaret De-VeltOp. Cabareteske sketches worden afgewisseld met Nederland-stalige liedjes. Deelname kost 37,50 per persoon exclusief drankjes. Reserveren: [email protected], meer info: www.germelaand.nl.

Page 11: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

11

Leurseweg 4 6615 AJ LeurTelefoon 024 - 64 222 41

D’n Bonte Wever treedt toe tot Gilde van StreekrestaurantsNISTELRODE - Restaurant D’n Bonte Wever in Nistelrode is met in-gang van november 2011 toegetreden tot het Gilde van Streekres-taurants. “Een gildegenootschap dat onze manier van werken mét en in de streek volledig onderschrijft”, geeft uitbater Ruud van de Linde aan.

De Brabantse streek staat al eeuwenlang bekend om haar Bour-gondische karakter en grote mate van gastvrijheid. De vraag naar ambachtelijke streekproducten en de verwerking daarvan neemt de afgelopen jaren toe, evenals de beleving van het gebied.

KansenVanuit haar oorsprong heeft het Gilde van Streekrestaurants tot doel vergeten plattelandsproducten en ambachtelijke bereidingswijze let-terlijk en fi guurlijk weer op de kaart te zetten. Op deze wijze worden kansen gecreëerd voor de streek, de producenten en de verwerkers van de producten. Om dit culinaire erfgoed te bewaken hebben diverse restaurateurs uit Brabant en Limburg zich verenigd in het Gilde van Streekrestau-rants. D’n Bonte Wever uit Nistelrode is het eerste restaurant uit de Maashorst-regio dat lid is geworden van het Gilde. Deelnemers van het Gilde zijn herkenbaar aan het bijzondere Gildeschild dat één dezer dagen ook op het pand aan het Laar in Nistelrode zal pronken. Alle bij het Gilde aangesloten streekrestaurants staan op www.streekrestaurants.nl. Op deze site vindt men ook diverse streekre-cepten om lekker thuis van te genieten.

Streekrestaurant D’n Bonte Wever is geopend van woensdag tot en met maandag voor lunch en diner.

Streekproducten in de keuken van D’n Bonte Wever.

Page 12: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

12

20122012201220122012

21 & 22 Januari

Dit dans evenement vind plaats in de Rusheuvel te OssEntree € 15,00 (kinderen t/m 10 jaar GRATIS toegang)

www.dens-gala.nl

Long Distance Calling speelt in LakeiHELMOND - Poppodium Lakei in Helmond staat vrijdag 13 januari de hele avond in het teken van instrumentale (gitaar)muziek, in verschillende verschijningsvormen. Het hoofdprogramma wordt verzorgd door het Duitse Long Distance Cal-ling. Supportacts zijn Atlantis, Tank 86 en SardoniS.

In 2007 debuteerde Long Distance Calling (foto) met het op vinyl verschenen Satellite Bay, een album waarop de band uit Münster direct een statement maakte. In hun instru-mentale muziek worden subtiele gitaarakkoorden gecom-bineerd met innovatieve drumpatronen. Worden samples aan overstuurde riffs geknoopt. Hoor je electronica vastge-ketend aan een effectenbak.

DoorbraakIn 2009 verscheen vervolgens Avoid The Light en met dat album brak de band defi nitief door. Die doorbraak bleef niet alleen beperkt tot postrock kringen maar ook liefhebbers van metal en heavy rock wisten de muziek van LDC te waarderen. Mede om die reden kon LDC het als voorprogramma dienen van ‘erkende’ metalbands als Opeth, Anathema en Katatonia.In 2010 stond men op het beroemde Roadburn Festival in Tilburg maar ook op Summer Breeze, Area 4 en Rock Am Ring. Begin dit jaar verscheen het album Long Distance Calling, waarop de band bewijst dat nog steeds stappen (kun-nen) worden gezet in het instrumentale rockgenre. Er zijn invloeden hoorbaar van uiteenlopende bands als Pink Floyd maar ook Tool.

www.lakeihelmond.nl

Page 13: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

13

Win tickets voor Monsters of MariaheideDienblad geeft deze maand twee keer twee tickets weg voor het festival Mon-sters of Mariaheide. Wil je erbij zijn op zaterdag 28 januari? Mail dan voor 20 januari ‘Monsters’ naar [email protected]. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

www.monstersofmariaheide.com

Tweede DENS-gala in De RusheuvelOSS - Sportcomplex De Rusheuvel in Oss vormt zaterdag 21 en zondag 22 januari voor de tweede keer het decor voor het DENS-gala plaats. Zaterdag dansen de Senioren en op zondag wordt er gedanst in de categorieën Debutanten, Amateurs Standaard en Latin-American.

Op zaterdag starten de danswedstrijden om 18 uur en op zondag om 10 uur. Kaarten voor de internationale danswedstrijd in De Rusheuvel zijn verkrijgbaar via de website.

www.dens-gala.nl

Nederlands-Italiaanse schone in BoxmeerBOXMEER - In het Weijertheater in Boxmeer is op zaterdag 14 januari de cabaretvoorstelling Zet je schrap! van Veroni-que Sodano te zien. Een week later, op zaterdag 21 januari, staat muziektheatergezelschap Los op de planken met de voorstelling Lijf on Stage.

Met haar debuutprogramma Made in Italy schoot Veronique Sodano flitsend uit de startblokken. Zet je schrap, want deze temperamentvolle Nederlands-Italiaanse schone, finalist tijdens het Leids Cabaret Festival 2008, komt eraan met een veelbelovende opvolger: Zet je schrap! Muzikale begeleiding van de show van Veronique Sodano is in handen van David Lucas op saxofoon en Guy Nikkels op gitaar.

Lijf on StageLos schopte het in 2009 tot de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en was finalist op het Groninger Studenten Cabaret Festival. In Lijf on Stage gaan de dames met grappige en gevoelige liedjes en hilarische sketches de strijd aan met de schrikbeelden van de toekomst. Muziektheatergroep Los wordt gevormd door Charlotte Waardenburg, Dookje van Dieren, Femke Vernij en Kim de Fuijk.

www.deweijer.nl

Veronique Sodano.

Page 14: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

14

Brons en kleurenpassie in kasteel TongelaarMILL- Op kasteel Tongelaar in Mill is de komende maanden kunst van twee gedreven kunstenaars te zien. Tot en met 25 maart exposeren Ton Toebast uit Druten en Wilfrie Linssen uit Berg en Dal. Zij tonen respectievelijk hun figuratieve/abstracte schilderijen en bronzen beelden.

Ton Toebast houdt zich al zijn gehele leven bezig met kunst bekijken en zelf maken. Wat begon met nieuwsgierig-heid en interesse, werd al gauw een passie, die zijn gehele leven beheerst en niet meer loslaat. Het voort-durend zoeken en experimenteren leveren een aantal bijzondere werken op die een weerslag vormen van een fase in zijn artistieke leven. Toebast schildert momen-teel half figuratief/abstract. Dit geeft een harmonie van kleuren en beweging met momenten van rust en stilte. Menselijke en organische vormen als neerslag van inner-lijke expressie, waarbij kleuren een belangrijke rol spelen.

Bezield bronsWilfrie Linssen exposeert sinds 1988 in vele gerenom-meerde galeries en beeldentuinen. Naast haar vrije werk ontwerpt zij ook in opdracht voor bedrijven, overheden en

particulieren. Het laten vervaardigen van een beeld in op-dracht is een interactie tussen kunstenaar en opdracht-gever. Voor Wilfrie een ware uitdaging om het thema dat een opdrachtgever voor ogen staat om te zetten in een beeld waar beide partijen zich in kunnen herkennen. Dit proces maakt haar beelden tot bijzondere, persoonlijke kunstwerken die verbinden. Wilfrie vindt de inspiratie voor haar vrije werk voornamelijk in drie hoofdthema’s: mens, dier en mythologie welke zij zowel figuratief als abstract verbeeldt. Haar werk drukt vooral ook emoties en gedach-ten uit waarin zij de kern en de ziel ‘het karakteristieke’ van het onderwerp weergeeft.Kasteel Tongelaar is iedere zondag open van 11 tot 17 uur. Iedere paar maanden is er een nieuwe expositie te zien. Entree is gratis.

Een schilderij van Ton Toebast.

Page 15: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

15

Winter expositie in The House of Arts GRAVE - In The House of Arts in Grave is nog tot eind januari de expositie ‘Vrolijke kleuren verwarmen de winter’ te zien. Het publiek is welkom om de kleurrijke werken van Peter Munnik en Janet Timmerije te komen bekijken. Deze winterten-toonstelling is elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur of op afspraak te bezichtigen.

Peter Munnik (1951) gebruikt bewust kleuren die de toeschouwer niet verwacht, waardoor men uitgenodigd wordt opnieuw te kijken. De functie van kleur gebruikt hij tweeledig; aan de ene kant zet het kleurgebruik de toeschouwer op het verkeerde been en vraagt nogmaals om goed te kijken, aan de andere kant is er het samenspel van tinten dat met elkaar een bepaalde sfeer schept waardoor het schilderij een extra lading krijgt.Het belangrijkste thema in zijn werk is de mens met zijn emoties. Munnik heeft een voorkeur voor felle kleuren, die niet per definitie eigen zijn aan het onderwerp. Juist daardoor krijgt het werk een bijzondere zeggingskracht. Ook werkt hij graag met een mengeling van figuratie en abstractie. In schilderijen die op het eerste oog louter abstract lijken te zijn, is toch meestal wel iets figuratiefs te ontdekken. Zo wordt de fantasie van de toeschouwer geprikkeld en gaan vormen en kleuren een voor ieder verschillend, eigen leven leiden.

Janet Timmerije (1967) schildert levendige, kleurrijke taferelen, waarbij mensen, dieren en fantasiewezens centraal staan. Heldere, veelal primaire kleuren, gecombineerd met krachtige of soms fijne zwarte lijnen, zijn kenmerkend voor haar afwisselende en expressieve stijl. In de meeste van haar kunstwerken is het ‘oogcontact’ een herkenbaar thema, veelal doorspekt met humor. Het resultaat is een kleurrijk, vrolijk en vooral levendig oeuvre, schilderijen die uitnodigen tot aanraken en vaak een (glim)lach ontlokken.

Al schilderend ontstaat er een idee of beeld, dat wordt uitge-werkt. Beginnend vanuit een chaotische kleurencombinatie, worden gaandeweg nuances aangebracht. Hierdoor levert het eindresultaat vaak een heel ander beeld op dan wat er in eer-ste instantie op het doek leek te staan. De beelden laten altijd ruimte aan de fantasie van de kijker. Het zijn geen fijn uitge-werkte realistische taferelen, maar vlot opgezette, herkenbare fantasiebeelden.

www.thehouseofarts.eu

Werk Harmen de Hoop in Jan CunenOSS - Kunstenaar Harmen de Hoop kaart serieuze zaken aan door kleine, op het eerste gezicht vaak onopvallende ingrepen in de openbare ruimte te doen. Het ef-fect is echter groot, humoristisch en vervreemdend. Met behulp van foto’s, druk-werk, installaties, film en geluid wordt zijn werk tot en met 26 februari in Museum Jan Cunen in Oss getoond. De toegang is gratis.

Voorbeelden van de ingrepen zijn een verkeersbord met een snelheidslimiet van 45 kilometer, een plukje onkruid op de stoep met een bordje ‘water geven’ erbij en geüpdate beelden met stickers of maskers. Zelf een bijdrage leveren? Neem dan verouderde Lonely Planet-gidsen mee om aan de tentoonstelling toe te voe-gen.

Een van de kunststukjes van Harmen de Hoop.

www.museumjancunen.nl

Page 16: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

16

Wishbone Ash geeft concert in De PulUDEN - De legendarische Britse rockgroep Wishbone Ash geeft op zaterdag 14 januari een concert in poppodium De Pul in Uden.

De classic-rockbands van de late jaren zestig en begin jaren zeventig genieten van een bijzondere plaats in de populaire muziekgeschiedenis. De Beatles waren hun eigen weg gegaan, Groot-Brittannië was al door de Blues Boom heen en psychedelica had zijn impact al gemaakt. De mogelijkheden waren oneindig. Als een van de eerste progressive-rockbands kon Wishbone Ash meeprofiteren van het gunstige muziekklimaat en zo hun melodische rock goed profileren.

PioniersVeertig jaar later worden ze gezien als de pioniers in het gebruik van twin lead-gitaren en heeft de band wereldwijde erkenning gekregen. Wishbone Ash (foto), de typische road band, is een erkende invloed op vele andere bands, waaronder Thin Lizzy en Iron Maiden. Ook nu wordt Wishbone Ash nog ontdekt door nieuwe generaties van rockfans.

HoogtepuntenHoogtepunten van hun carrière waren het album Argus uit 1972 dat miljoenen heeft opgebracht en wordt beschouwd als een van de beste classic-rockalbums aller tijden, samen met Pilgrimage en New England. In 2009 komt Wishbone Ash weer bij elkaar in Frankrijk om een cd met nieuwe nummers te produceren.

www.livepul.com

Les Comédiens speelt Fools in Naat PiekUDEN - Les Comédiens van Naat Piek in Uden brengt in de maand januari het toneelstuk Fools van Neil Simon ten tonele. Fools is een lichtvoetige romantische komedie, die zich afspeelt in een klein Oekraïens dorpje in de late 19de eeuw. De afgelopen maanden is er onder leiding van Ida Gerritsen druk gerepeteerd om deze voorstelling op een professionele manier op de planken te krijgen. Fools is te zien op vrijdag 6 januari, zaterdag 7, 14 en 21 januari (aanvang 20.15 uur) en de zondagen 15 en 22 januari (aanvang 14 uur). De entree bedraagt 10 euro.

Het verhaal begint als de jonge onderwijzer Leon Tolchinsky aankomt in het dorp Kulyenchikov om Sofia, de dochter van de plaatselijke dokter, les te gaan geven. In zijn nieuwe woonplaats ontmoet Leon enkele dorpsbewoners waarmee hij een nogal verwarrend gesprek heeft. Zij beweren stuk voor stuk dat ze geen greintje intelligentie bezitten omdat de wraakzuchtige graaf Yousekevitch hen 200 jaar geleden vervloekte met eeuwige domheid.Leon’s wetenschappelijke scepsis tegenover sprookjesachtige gegevens zoals dit soort vloeken moet hij al snel laten varen. Het dorp loopt immers vol levende bewijzen dat er ooit iets paranormaals gebeurd is. Langzaamaan begint ook hij te geloven dat er iets gebeurd moet zijn en hij beseft nu waarom hij in dienst is genomen: hij moet de dorpelingen verlossen van de Vloek van Kulyenchikov. Leons grootste motivatie om de vloek te verbreken is zijn leerlinge, de mooie Sofia. Hij is tot over zijn oren verliefd op haar en als hij in de toekomst iets met haar wil, zal hij haar eerst moeten on-derwijzen om zo haar domheid te breken. Daarmee wordt ook de vloek verbroken. Maar tot overmaat van ramp krijgt Leon te horen dat hij slechts 24 uur de tijd heeft en ook dat zijn rivaal, de laatste nakomeling van de oude graaf, Gregor Yousekevitch, de vloek verbreken kan door met de mooie Sofia te huwen... Wat volgt is een educatieve race tegen de tijd en een psychologische strijd tegen de graaf.Voor reserveringen: [email protected] of 0413-261622.

www.naatpiek.nl

Page 17: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

17

Maandagenda januariZondag 1 januariCuijk - 18.00 uur: Duo Double. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984Deurne - 19.00 uur: Rock d’Opera. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen met orkest Kameleon. Zalen Van Bussel, St. Jozef-straat 77. Info: 0493 313117Deursen (Ravenstein) - 10.00-18.00 uur: St. Rochuskapelletje in Kerstsfeer. St. Rochuskapelletje, Rondestraat 28.Koolwijk - 13.30-17.00 uur: Bewegende Kerststal. Sint Anna Kapel, Koolwijksestraat.Langenboom - 19.00 uur: The Hots-tuds - Live. Café Zalen D’n Bens, Domini-canenstraat 34. Info: 0486 431202Oss - 00.30 uur: PuberTwist - Knalfuif 2012. Fellini’s Proeverij, Eikenboom-gaard 7-9. Info: 0412 650476Oss - 18.00 uur: General Electrick - Live. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.30 uur: Film - Essential killing. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Reek - 14.00 uur: Nieuwjaarsconcert - Semper Crescendo. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599Schaijk - 16.00 uur: Tapasavond. Grandcafé 3 Heere, Pastoor Van Winkel-straat 2. Info: 0486 464681Uden - 11.00 uur: Nieuwjaarsbrunch. De Vrije Teugel, Bedafseweg 22. Info: 0413 263088Vinkel - 01.00 uur: Oud & Nieuw - DJ Abba. Partycentrum Dorsvlegel, Brug-straat 43. Info: 073 5322159

Vinkel - 21.00 uur: Nieuwjaarsdag - Nineties Only. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Maandag 2 januariDeursen (Ravenstein) - 10.00-18.00 uur: St. Rochuskapelletje in Kerstsfeer. St. Rochuskapelletje, Rondestraat 28.Grave - 20.15 uur: Film - Tintin and the Secret of the Unicorn. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Koolwijk - 13.30-17.00 uur: Bewegende Kerststal. Sint Anna Kapel, Koolwijksestraat.Oss - 16.00 en 20.30 uur: Film - Essen-tial killing. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Veghel - 20.15 uur: Film - True Grit. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Volkel - 11.00 uur: Kerstplein. Brabantse Hoeve, Zeelandsedijk 29.

Dinsdag 3 januariBoxmeer - 20.00 uur: Film - Inception. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Koolwijk - 13.30-17.00 uur: Bewegende Kerststal. Sint Anna Kapel, Koolwijksestraat.Oss - 19.30 uur: Café Quiz. De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.30 uur: Film - Essential killing. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802

Woensdag 4 januariBoxmeer - 14.00 uur: Film - Rango. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Boxmeer - 20.00 uur: Film - Tirza. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Deurne - 20.30 uur: Cultuur Café. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Grave - 20.15 uur: Film - Tintin and the Secret of the Unicorn. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Koolwijk - 13.30-17.00 uur: Bewegende Kerststal. Sint Anna Kapel, Koolwijksestraat.Oss - 13.30 uur: Kinderworkshop - Kruip in de huid van een kunstenaar. Jan Cunen Museum, Molenstraat 65.Oss - 14.00 uur: Spuit Elf. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 14.00 uur: Cowboy Billie Boem en de Indiaan koken er op los. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Donderdag 5 januariBoxmeer - 20.30 uur: Van der Laan & Woe - Superlatief. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 20.15 uur: Marike Jager & band. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Helmond - 20.30 uur: Anne van Rijn - Conny Who?. Brabant House Scala, Steenweg 17-19.Oss - 20.15 uur: Toneel - Het Gouden Ei. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922

Page 18: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

18

Uden - 20.00 uur: Film - Midnight in Paris. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Toneel - The 39 steps. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Vinkel - 21.00 uur: Disco - Mr. Polska Live. Partycentrum Dorsvlegel, Brug-straat 43. Info: 073 5322159

Vrijdag 6 januariBoxmeer - 14.00 uur: Film - UP. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Boxmeer - 20.00 uur: Film - Robin Hood. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 20.15 uur: Spuiten & slikken. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Helmond - 20.15 uur: Het Brabants Orkest - Nieuwjaarsconcert. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Oss - Hotmix Friday. De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Oss - 20.15 uur: MarieCristien. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 22.00 uur: Friday blues. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 13.00 en 15.15 uur: Piet Piraat en het Geheim van de Verzonken Stad. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Uden - 20.15 uur: Les Comédiens - Fools. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622

Zaterdag 7 januariCuijk - 20.15 uur: Cabarestafette - Theo van Duren, Stefan Pop & Gijs van Rhij. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Cuijk - 22.00 uur: Zanger Jeff. Café Goei Volluk, Grotestraat 23 A. Info: 0485 314984Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Come Back. Zalen Van Bussel, St. Jozef-straat 77. Info: 0493 313117Heesch - 19.00-22.00 uur: Jeugddisco (10-12 jaar). Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Lord Of Flames & Back in Bizznizz. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575Helmond - 19.00 uur: Osiris Trio - Dierigenten kindernieuwjaarsconcert. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Helmond - 22.00 uur: 60’s & 70’s Party. Muziekcafé Helmond, Zuid Konin-ginnewal 39. Info: 0492 536880Oss - Mega Apres Ski Party. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Oss - 21.00 uur: The Voice of Oss. Ons Cafeeke, Oostwal 190. Info: 0412 658515Oss - 22.00 uur: Blender: Electric! Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Tineke Schouten - LOL Inclusive. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Uden - 20.15 uur: Les Comédiens - Fools. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Veghel - 20.15 uur: Gerard van Maas-akkers en band - Lijflied. De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Zondag 8 januariCuijk - 11.00 uur: Klein Duimpje. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Cuijk - 20.15 uur: Nieuwjaarsconcert Gaudete in Domino. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met orkest Come Back. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Erp - 08.00 uur: Winterwandeltocht. Jeugd en Jongerencentrum Erp, Ottenstraat 4.Gemert - 15.00 uur: Martijn Donders - Het dagelijks leven van meneer B. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350Heeswijk - 14.00 uur: Film - Departure. Abdij van Berne, Abdijstraat 49.Helmond - 12.00 uur: The Deep River Quartet. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuis-plein 2. Info: 0492 845942Helmond - 16.00 uur: KAY - Sundate. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Helmond - 16.00 uur: Rock ‘n’ Roll Sunday - Ultrakings. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880Mill - 13.00-16.00 uur: Verzamelbeurs. Café Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417Oss - 12.00 uur: Nieuwjaarsconcert KVA. Theater De Lievekamp, Raadhuis-laan 14. Info: 0412 648922Oss - 16.00 uur: Zout! Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Almanya. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 15.00 uur: DOB Band - Last Tour. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Uden - 20.30 uur: Gecko. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091

Up (Pixar)

Page 19: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

19

Volkel - 17.00 uur: Open dag - Salsa. Zaal Stevens, Rudigerstraat 13. Info: 0413 272861

Maandag 9 januariGrave - 20.15 uur: Film - Melancholia. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Oss - 16.00 en 20.30 uur: Film - Almanya. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Veghel - 19.15 uur: Open dag - Salsa. Restaurant, Partycentrum Ambiance, N.C.B Laan 95. Info: 0413 380860Vorstenbosch - 09.00 uur: Open dag - Zumba. Gemeenschapshuis De Stuik, Schoolstraat 14. Info: 0413 366598

Dinsdag 10 januariOss - 20.15 uur: Cabaret - Schudden. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Almanya. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Volkel - 19.30 uur: Open dag - Salsa. Zaal Stevens, Rudigerstraat 13. Info: 0413 272861

Woensdag 11 januariCuijk - 20.15 uur: Enge Buren - Reuring. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Grave - 20.15 uur: Film - Melancholia. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Oss - 20.15 uur: Rowwen Hèze. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.15 uur: De Zangeres. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.00 uur: Open dag - Zumba. Gymzaal ‘t Ven, Moerven 320.

Donderdag 12 januariCuijk - 20.15 uur: Kantje boord. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 20.15 uur: Gili - Iedereen Paranormaal. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Nistelrode - 09.15 uur: Open dag - Zumba. Balletstichting, Zwarte Molenweg 11.

Oss - 20.15 uur: Rowwen Hèze. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Soybomb/Monk. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.00 uur: Film - Submarine. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Cabaret - Ali B geeft antwoord. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Volkel - 19.00 uur: Open dag - Salsa. Zaal Stevens, Rudigerstraat 13. Info: 0413 272861Volkel - 21.00 uur: The Seegers - Tribute to Bruce Springsteens Seeger Sessions. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995

Vrijdag 13 januariBoxmeer - 20.30 uur: Verlovingsbal Boerenbruidspaar. Hotel ‘t Vertrek, Stationsweg 12. Info: 0485 577017Helmond - 19.30 uur: Long Distance Calling. Lakei, Molenstraat 123.Helmond - 20.15 uur: Joris Linssen & Caramba - Vuur. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Helmond - 20.30 uur: Gloednieuw - Festival van jonge makers. Brabant House Scala, Steenweg 17-19.Oss - Hotmix Friday. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Oss - 20.15 uur: Cabaret - Karin Bruers. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Popkollektief Live! Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802

Uden - 20.15 uur: Belle Perez - Shake it out. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 19.15 uur: Open dag - Salsa. Restaurant, Partycentrum Ambiance, N.C.B Laan 95. Info: 0413 380860Veghel - 20.15 uur: The Cavern Beatles. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Vorstenbosch - 09.00 uur: Open dag - Zumba. Gemeenschapshuis De Stuik, Schoolstraat 14. Info: 0413 366598

Zaterdag 14 januariBoxmeer - 20.30 uur: Veronique Sodano - Zet je schrap!. De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Sunday. Zalen Van Bussel, St. Jozef-straat 77. Info: 0493 313117Deurne - 22.00 uur: X-Ray Bluesband. Café The Sail Mountain, Blasiusstraat 3. Info: 06 13784438Heesch - 10.00 uur: Outletbeurs. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Mister Ed Rocks. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575Helmond - 20.00 uur: Oefening van liefde - Elisabeth Bas producties. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Helmond - 20.15 uur: When Harry met Sally. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuis-plein 2. Info: 0492 845942Helmond - 22.00 uur: Galactic lo-fi Orchestra + The Surfbeat Club - Live. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginne-wal 39. Info: 0492 536880Oss - Bounce Invites Gio. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Oss - 17.00 uur: Gözyasi Geceleri - Mahser. Theater De Lievekamp, Raad-huislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Popkollektief Live! Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 15.00 en 19.00 uur: Wintercir-cus Martin Hanson. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Uden - 19.30 uur: Wishbone Ash. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091

Page 20: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

20

Uden - 20.15 uur: Les Comédiens - Fools. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Veghel - 20.15 uur: Ramses. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Goud van Oud ‘80 & ‘90. Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159Volkel - 21.00 uur: Barracuda - Live. Soos Plock, Brabantstraat 6. Info: 0413 273995Volkel - 21.00 uur: Twenty Sicks. Café Piepers, Anthoiniusstraat 6.

Zondag 15 januariBoekel - 20.00 uur: Blijspel - Oude liefde roest niet. Nia Domo, Sint Agatha-plein 6. Info: 0492 321452Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Jersey. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Heesch - 10.00 uur: Outletbeurs. CC De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634Helmond - 14.30 uur: Het Zuidelijk Toneel - Bejaarden en Begeerte. Brabant House Scala, Steenweg 17-19.Helmond - 15.00 uur: White Russian Fest #1. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880Oss - 14.00 uur: Who’s in Control? Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 16.00 uur: Jazzinn. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Drive. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15.

Info: 0412 630802Uden - 14.00 uur: Les Comédiens - Fools. Vestzaktheater Naat Piek, Pnem-straat 1. Info: 0413 261622Uden - 15.00 uur: Camerata Amsterdam - Mooi, mooi Mozart. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Uden - 19.30 uur: Black Stone Raiders. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Veghel - 14.30 uur: Thomas De Stoom-locomotief - Theater Tour. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Maandag 16 januariOss - 16.00 uur: Filmklassieker - Last Tango in Paris. Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Drive. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Veghel - 20.15 uur: Film - L’illusionniste. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Dinsdag 17 januariCuijk - 20.15 uur: Diederik van Vleuten - Daar werd wat groots verricht. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Oss - 20.30 uur: Film - Drive. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Uden - 20.15 uur: Toneel - De Eetclub. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Woensdag 18 januariBoekel - 14.00 uur: Blijspel - Oude liefde roest niet. Nia Domo, Sint Agatha-plein 6. Info: 0492 321452Cuijk - 20.15 uur: 3JS - 4 Elementen. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Helmond - 14.30 uur: Het mooiste van Sesamstraat. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Helmond - 20.30 uur: Jan van Maanen - One Jan Show. Brabant House Scala, Steenweg 17-19.Oss - 20.15 uur: Mathilde. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.15 uur: Cabaret - Paulien Cornelisse. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.15 uur: Jeans 21 - Grown Up! Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Donderdag 19 januariBoxmeer - 20.30 uur: Rob & Emiel - Wat nou cabaret?. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 20.15 uur: Purper - Helden. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 20.15 uur: Katinka Polderman - Polderman Tuigt Af. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Helmond - 20.15 uur: Wouter Hamel - Theatertour. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Helmond - 20.30 uur: Jamsessie. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginne-wal 39. Info: 0492 536880Mill - 18.00 uur: Spinningmarathon. Fitland, Hoogveldseweg 1. Info: 0485 455000Oss - 20.15 uur: Cavern Beatles. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Vloeistof. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

3JS.

Page 21: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

21

Uden - 20.00 uur: Film - Circumstance. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Daddy Cool. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Vrijdag 20 januariBoekel - 20.00 uur: Blijspel - Oude liefde roest niet. Nia Domo, Sint Agatha-plein 6. Info: 0492 321452Cuijk - 20.15 uur: Khayelitsha United Mambazo Choir - Celebrating South Africa. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 21.00 uur: Soul Café - Funky Fred en Tony Goedhoop. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Grave - 20.00 uur: Open dag - Zumba. Esterade, Esterveldlaan 41.Helmond - 20.15 uur: Vroeger of Later. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Helmond - 20.30 uur: Burn The Iris & Two Days Left. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Helmond - 22.00 uur: Blow Ya Top - Live. Muziekcafé Helmond, Zuid Konin-ginnewal 39. Info: 0492 536880Oss - Hotmix Friday. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Oss - 20.30 uur: The Sidekicks. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Daddy Cool. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Veghel - 20.15 uur: Kantje Boord. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Zaterdag 21 januariBoekel - 20.30 uur: Nieuwjaarsparty - Gee Whizz. La Compagnie, Kerkstraat 52. Info: 06-15634383Boxmeer - 20.30 uur: Los - Lijf on stage. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 19.00 uur: Peter en de Wolf. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Cuijk - 22.00 uur: Disco Dance Classic Party - DJ Alex. Café Goei Volluk. Info: 0485 314984Deurne - 20.30 uur: Dansen met orkest Monte Carlo. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Helmond - 16.00 uur: Elvis Dag met Memphis Kings en Bad Back Bones. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginne-wal 39. Info: 0492 536880Helmond - 20.00 uur: Genesis Project - play Seconds Out. Lakei Poppodium, Molenstraat 123.Helmond - 20.15 uur: Ivo Niehe - Jubileumshow. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Oss - Dens Gala. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005Oss - Latin Lovers (On Tour). Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636

Oss - 20.15 uur: Jeans - Grown Up. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Salsa Night met Siembra. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 19.30 uur: Villa 13.44. De Pul, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Petra Berger - Touched by Streisand. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Uden - 20.15 uur: Les Comédiens - Fools. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Veghel - 20.15 uur: Mark van de Veerdonk - Tolaat de Vlogodre Kiwjt. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Goud van Oud ‘60 & ‘70. Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159Volkel - 09.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Zondag 22 januariBoekel - 20.00 uur: Blijspel - Oude liefde roest niet. Nia Domo, Sint Agatha-plein 6. Info: 0492 321452Boxmeer - 15.00 uur: And all that Jazz... Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met orkest Monte Carlo. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Eerde - 09.00-12.00 uur: Verzamel-beurs. Gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7.

Salsa Siembra.(Foto: San Schiks)

Elvis.

Page 22: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

22

Erp - 14.00 uur: BreakOut - Finale. Jeugd en Jongerencentrum Erp, Ottenstraat 4.Herpen - 09.30-16.00 uur: Vrije markt. Dorpshuis ‘t Slotje, Schoolstraat 2. Info: 0486 412784Oss - Dens Gala. Sportcomplex De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5. Info: 0412 644005Oss - 12.30 uur: Brunch Blind Date. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 16.00 uur: Mardi Gras. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Oss - 17.00 uur: Blue Sox - Live. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Info: 0412 658081Oss - 20.15 uur: Jeans - Grown Up. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Jane Eyre. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Reek - 12.00 uur: MuziS Concert - Benjamin Franklin Trio. Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Info: 0486 420599Uden - 14.00 uur: Les Comédiens - Fools. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Info: 0413 261622Veghel - 20.15 uur: Justitia Concert - Quirine Viersen. Protestantse Kerk Veghel, Hoofdstraat 53.Volkel - 14.00 uur: CD-Presentatie - MarcoVanderAa. Café Piepers, Anthoniusstraat 6.

Zeeland - 14.00-20.00 uur: Time for Dancing met live muziek. Ambianz, Kerk-straat 60a. Info: 0486 453050

Maandag 23 januariGrave - 20.15 uur: Film - De Heineken Ontvoering. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Oss - 16.00 en 20.30 uur: Film - Jane Eyre. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Dinsdag 24 januariOss - 20.15 uur: Jörgen Raymann - Frede. Theater De Lievekamp, Raadhuis-laan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Jane Eyre. Cul-tuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802

Woensdag 25 januariBoxmeer - 14.00 uur: Superpapa - Kindercabaretier Pieter Tiddens. Theater De Weijer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919Cuijk - 20.15 uur: Help! ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Grave - 20.15 uur: Film - De Heineken Ontvoering. Palazzo Theater, Maasstraat 12. Info: 0486 472593Helmond - 20.15 uur: Storioni Festival. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942

Oss - 20.30 uur: Open Podium. Cultuur-podium Groene Engel, Kruisstraat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Jandino Asporaat - Laat Ze Maar Komen. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Donderdag 26 januariCuijk - 20.15 uur: Jeans 21 - Grown up! Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Deurne - 20.15 uur: Peter Faber - Caveman. CC Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Helmond - 20.15 uur: Duda Paiva - Bastard!. Theater ‘t Speelhuis, Speel-huisplein 2. Info: 0492 845942Oss - 20.15 uur: Paul de Leeuw - Poep-hoofd. Theater De Lievekamp, Raadhuis-laan 14. Info: 0412 648922Uden - 20.00 uur: Film - De bende van Oss. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Wouter Hamel - Theatertournee 2012. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Cabaret - Ons kent ons. Theater De Blauwe Kei, Stadhuis-plein 7. Info: 0413 342555

Vrijdag 27 januariGemert - 20.15 uur: Katinka Polderman - Polderman tuigt af. De Eendracht, St. Annastraat 60. Info: 0492 362350

Nashville Pussy.

Julian Sas.

Page 23: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

23

Helmond - 20.15 uur: Lenette van Don-gen - Hoogseizoen. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Oss - Hotmix Friday. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636Oss - 19.00 uur: Sleeping Beauty. The-ater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 21.00 uur: JR goes bananas. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 10.00 uur: Film - De bende van Oss. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Info: 0413 265091Uden - 20.15 uur: Drumcat. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 20.15 uur: Peter van der Hurk. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Veghel - 20.30 uur: Fernando Lameirinhas - E Terno. De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Zaterdag 28 januariDeurne - 20.30 uur: Dansen met orkest The Drivers. Zalen Van Bussel, St. Jozef-straat 77. Info: 0493 313117Deurne - 22.00 uur: DANS*T. Cultuur-centrum Martien van Doorne, Martinet-plein 1. Info: 0493 354955Erp - 13.00 uur: Monsters of Maria-heide. Monsterhallen, Bolst 1.Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Valt in de Pikkers - Live. Café De Zwaan, Mgr. Van Oorschotstraat 2. Info: 0413 291575Helmond - Workshop - Op de planken met Anna. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Helmond - 20.15 uur: Rob de Nijs - Eindelijk Vrij. Theater ‘t Speelhuis, Speelhuisplein 2. Info: 0492 845942Helmond - 22.00 uur: Mississippi Mud Pie - Live. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880Oss - 20.15 uur: Ivo Niehe - Jubileum-show. Theater De Lievekamp, Raadhuis-laan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Julian Sas + support Down and Dirty. Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Schijndel - 21.30 uur: Gran Torinos - Live. Grand Café De Hopbel, Klooster-straat 1 . Info: 073 5493330

Uden - 19.00 uur: Nationaal Jeugd Musical Theater - Oorlogswinter. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Veghel - 19.00 uur: Hoe overleef ik (zonder) liefde?. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555Veghel - 21.00 uur: Coloured Dream - Live. Café Op D’n Hoek, Bolkenplein 1. Info: 0413 377110Vinkel - 19.30 uur: Themafeest - Hele-maal Holland. Partycentrum Dorsvlegel, Brugstraat 43. Info: 073 5322159

Zondag 29 januariDeurne - 14.30 uur: Muzikaal vertelspel met kleine beer en big. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955Deurne - 20.00 uur: Dansen voor al-leenstaanden met orkest The Drivers. Zalen Van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117Erp - 10.00-14.00 uur: Vlooienmarkt. Jeugd en Jongerencentrum Erp, Ottenstraat 4.Helmond - Workshop - Op de planken met Anna. Annatheater, Floreffestraat 21A. Info: 0492 475255Helmond - 20.00 uur: E-Bird Music Travel. Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39. Info: 0492 536880Oss - 14.00 uur: De Gebroeders Leeuwenhart. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922

Oss - 14.00 uur: Lejo - Achter je! Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Hasta la vista. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 15.00 uur: Nationaal Jeugd Musical Theater - Oorlogswinter. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110Volkel - 10.00-16.00 uur: Vrije markt. Rudigerstraat 32. Info: 0413 272149

Maandag 30 januariOss - 16.00 uur: Film - Hasta la vista. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Oss - 20.30 uur: Film - Hasta la vista. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802

Dinsdag 31 januariCuijk - 20.15 uur: Acda & de Munnik - ‘t Heerst. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 315107Oss - 20.15 uur: Shaman Dance The-atre Company. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922Oss - 20.30 uur: Film - Hasta la vista. Cultuurpodium Groene Engel, Kruis-straat 15. Info: 0412 630802Uden - 20.15 uur: Khayelitsha United Mambazo Choir - Celebrating South Africa. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110

Acda en De Munnik.(Foto: Bob Bronshoff)

Page 24: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

24

D’n Bonte WeverLaar 24, 5388 GH Nistelrode0412-610828 - www.dnbontewever.nl

Brabantse gezelligheid, passie voor koken en aandacht voor de gasten staat centraal bij D’n Bonte Wever. De keuken kenmerkt zich door een sterk Frans fundament. Ook De Maashorst ontbreekt niet op de kaart. Zo komen tal van producten uit de streek en wordt er telkens ge-zocht naar verbindingen tussen het restaurant en de producenten in De Maashorst. Gastheer Ruud van der Linden is medeoprichter van het platform Maashorst Betrokken Ondernemen.

RESTAURANT

De KriekeputSchaijkseweg 3a, 5373 KL Herpen0486-415100 - www.kriekeput.nl

De Kriekeput is een Recreatieve Poort van De Maashorst en ligt verscholen in een schitterende bosrijke omgeving. Een mooie plek voor de start en af-sluiting van uw prachtige fiets-, wan-del- of ruiterroute. Van oudsher staat de gelegenheid bekend als openlucht-zwembad. Sinds 2007 is er een nieuw modern zwembad gebouwd dat geheel overkapt is. Met mooi weer kan het dak opengeschoven worden, zodat er een buitenzwembad ontstaat.

PAVILJOEN De KeurvorstSTADSHERBERG

Markstraat 14, 5371 AD Ravenstein0486-411371 - www.keurvorst.nl

De Keurvorst kent een lange geschiedenis. De stadsherberg is een geliefde ontmoe-tingsplek voor Ravensteiners, maar ook voor zakenmensen, reizigers en toeristen. Boven het restaurant, café en zalen kan men uitstekend overnachten in één van de hotelkamers. De Keurvorst biedt het hele jaar door een aangename combinatie van historie, gastvrijheid en comfort.

Page 25: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

25

E T E N E N D R I N K E N - H I G H L I G H T S

De Brabantse KluisHERBERG

Kloosterdreef 8, 5735 SJ Aarle-Rixtel0492-468110 - www.brabantsekluis.nl

De Brabantse Kluis is gelegen tegen natuurge-bied De Biezen in de Brabantse Peel. Bijzonder is het Missieklooster Heilig Bloed dat in 1903 naast de herberg is gebouwd. De ontvangst is gemoedelijk en gastvrij. Na een frisse wande-ling of uitgebreide fietstocht kan men in het restaurant op adem komen onder het genot van een drankje en hapje. De Brabantse Kluis maakt deel uit van een boerderij, waar gasten vrijblijvend een kijkje mogen nemen.

HerperduinRESTAURANT

Schaijkseweg 12a, 5373 KL Herpen0486-414182 - www.restaurantherperduin.nl

In de bossen van Herperduin ligt het schit-terende witte landhuis met het gelijknamige restaurant. Iedereen voelt zich er meteen welkom. Het warme interieur en de onge-dwongen gastvrijheid vormen een uitnodi-gende combinatie. Of het nu gaat om wan-delaars of fietsers die er aanleggen voor een kopje koffie met iets lekkers of liefhebbers van culinaire verwennerij: ze vinden bij Her-perduin allemaal iets van hun gading.

‘t BomenparkEETERIJ

Vorsselweg 3, 5384 RW Heesch0412-473074 - www.bomenpark.nl

Natuurpark de Hooge Vorssel is verbon-den met de Maashorst. Een fantastisch gebied om te wandelen en te fietsen. Bij het aan het water gelegen restaurant kunt u terecht voor lunch of diner. Het vernieuwde terras biedt fraai uitzicht over de vijver en het bomenpark, zodat u niet alleen heerlijk kunt genieten van een hapje of drankje, maar ook van een stukje prachtige natuur.

Natuurpark de Hooge Vorssel is verbon-

0412-473074 - www.bomenpark.nl

Natuurpark de Hooge Vorssel is verbon-

perduin allemaal iets van hun gading.

Page 26: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

26

Edel BrabantHERTENFARM

Kreitsberg 17, 5411 RH Zeeland04486-451418 - www.vandenelzen.nl

Edelherten zijn sociale dieren en le-ven in roedels. Het grootste deel van het jaar leven ze buiten. Om zo veel mogelijk het natuurlijke leefpatroon te evenaren krijgen de herten sei-zoensgebonden producten. Geduren-de de wintermaanden verblijven de dieren in een ruime frisse stal, gevuld met vers stro. Edel Brabant is te vin-den in de bosrijke omgeving van Zee-land. Bezoek de hertenfarm voor een gezellig dagje uit.

Bike AdventureKoolwijksestraat 15, 5373 KB Herpen0412-404096 - www.bikeadventure.nl

Het verzorgen van actieve, avontuurlijke en leer-zame wandel- en fietstochten voor families, kinderfeestjes, teambuilding, scholen en vrien-dengroepen kunt u gerust overlaten aan Twan en Dorien van Bike Adventure. Met eigen of ge-huurde fietsen zijn enkele schitterende tochten te verrijden. De tochten zijn zonder begeleiding, maar wel met een duidelijke presentatie voor vertrek en verder compleet verzorgd.

Het verzorgen van actieve, avontuurlijke en leer-zame wandel- en fietstochten voor families, kinderfeestjes, teambuilding, scholen en vrien-

Naat PiekTHEATER

Pnemstraat 1, 5406 XA Uden0413-261622 - www.naatpiek.nl

Uden kent zijn eigen openluchttheater. Be-zoekers zitten tijdens middagvoorstellingen heerlijk in de schaduw van de enorme bo-men die het speelplan omringen. Het thea-ter heeft een capaciteit van 350 zitplaatsen. Daarnaast beschikt Naat Piek ook over een warm en gezellig aangekleed binnenthea-ter. In de zaal passen 100 mensen. De gelijk-namige toneelvereniging voert regelmatig voorstel l ingen op, voor en door alle leef-tijden.

voorstel l ingen namige toneelvereniging voert regelmatig voorstel l ingen voorstel l ingen

nl

SPORTIEF

O N T S PA N N I N G - D A G R E C R E AT I E

Page 27: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

27

Hullie

Canadasweg 3a, 5406 TS Uden

0413-257534 - www.hullie.nl

Wie entertainment zoekt voor de hele fa-milie, maar met name voor de kinderen, zit goed bij Hullie Speelboerderij. Door de Brabantse Bourgondische gezelligheid krijgt u al meteen het vakantiegevoel. Een groot gedeelte van de speelboerderij is in-door, waardoor het weer geen rol speelt. Er zijn diverse attracties, waardoor een dagje uit met vriendjes en vriendinnetjes in de ballenbak of bij de open haard voor-bij vliegt.

Canadasweg 3a, 5406 TS Uden

De LeemskuilenDoelenweg 1, 5406 XK Uden0413-257701 - www.leemskuilen.nl

De Leemskuilen bestaat uit negen holes, variërend in lengte van 70 tot 170 meter. De baan is voorzien van diverse waterpartijen, natuurlijke hindernissen, zandbunkers, hoogteverschillen en strategisch ge-vormde greens. Door gebruik te maken van de vele mogelijkheden die de natuur biedt, heeft iedere hole een eigen specifiek karakter. Voor zowel de begin-nende als geoefende golfer is en blijft de baan uit-dagend.

SPEELBOERDERIJ

GOLFPARK

Zoo ParcOVERLOON

Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon0478-640046 - www.overloonzoo.nl

Zoo Parc Overloon is een natuurlijk die-renpark waar je dieren van heel dichtbij ontmoet. Op de route door het 21 hectare grote park kom je langs onverwachte uit-kijkpunten waar je oog in oog staat met bijzondere diersoorten, waaronder ta-pirs, reuzenmiereneters, gibbons, rendie-ren, reuzenkangoeroes en beermarters. In Cheetah County kun je neus aan neus staan met de snelste landdieren ter wereld: de cheetahs. De kids kunnen dieren knuf-felen in de kinderboerderij, theatervoor-stellingen b e k i j k e n of deelne-men aan s p e u r -tochten.

felen in de kinderboerderij, theatervoor-

Page 28: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

28

06-2246102306-22481266

www.wenrbeveiliging.nl

beveil iging

Horeca- en evenementenbeveiliging

Horecabeveiliging

Evenementenbeveiliging

Persoonsbeveiliging

Hondenbeveiliging

Gelegenheidsbeveiliging

Julian Sas brengt de blues naar OssOSS - Bluesfenomeen Julian Sas keert op zaterdag 28 januari na vijf jaar terug in De Groene Engel in Oss. Zijn indrukwekkende optreden in 2006 staat nog diep in het geheugen gegrift. Als supportact treedt de formatie Down and Dirty op.

Julian Sas bespeelt zijn gitaar vol passie en met een spec-taculaire techniek. Met een Gretch, een Fender of een Gibson, met vingers of met plectrum, in een aangrijpen-de ballad of een heftige rocker. Julian Sas is inmiddels een gevestigde naam in de internationale blueswereld en wordt beschouwd als één van de beste gitaristen in Europa. Als zestienjarige ontdekte Julian de blues en de muziek van Rory Gallagher, nog steeds één van zijn grote voorbeelden. Sas verzorgde inmiddels ook een aantal con-certen met de ex-begeleiders van de overleden Gallagher en was de headliner op het jaarlijkse Rory Gallagher Tri-bute Festival in Ballyshannon, Co. Donegal, Ierland, Rory’s geboorteplaats.

Down and DirtyDown and Dirty speelt bluesrock met ballen. De band laat horen dat de blues enorm gevarieerd is, soms gevoelig (down), soms ruig (dirty). Deze variatie komt duidelijk naar voren op het album Someday. De diepe, opzwepende stem van Frank van den Hoogen, de solo’s van gitarist Hans van der Wijst en de toevoeging van saxofoon geven de band een eigen geluid. Zet daar nog een groovende ritmesectie bij en Down & Dirty laat je de blues voelen.

Julian Sas.www.groene-engel.nl

Kijk voor nog meer uitgaanstipsen aanvullende informatie op

www.dienblad.nl

Benjamin Franklin Trio bij MuziSREEK - Het Benjamin Franklin Trio (gitaar, altviool en cel-lo) geeft op zondag 22 januari een concert in Het Wapen van Reek. Het optreden maakt deel uit van de MuziS- concertserie. Aanvang is om 12 uur.De gitarist van het Benjamin Franklin Trio, Martin Kaaij, is een oude bekende van MuziS: hij trad in 2007 op met het ‘Bommelkwartet’. Martin heeft een levendige be-langstelling voor zelden uitgevoerde werken van diverse componisten. Zijn affiniteit met hedendaagse muziek blijkt uit het feit dat hij van ruim zestig gitaarcomposi-ties de première verzorgde. Martin nam zes cd’s op en schreef twee boeken over klassieke muziek.

Page 29: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

29

Knipsel verzameling Bende van OssOSS - Net als tegenwoordig haalde de Bende van Oss in de jaren dertig van de vorige eeuw wereldwijd de pers. Jan Cunen, de toenmalige gemeentearchivaris van Oss, verzamelde dankzij een uitgebreid netwerk van correspondenten zo veel mogelijk krantenknipsels over de Bende. Na de oorlog verdween zijn unieke verzameling op aandringen van het toenma-lige gemeentebestuur in het Osse politiearchief. Het BHIC heeft de knipsels nu laten scannen en stelt ze sinds kort via internet beschikbaar op www.bhic.nl/bendevanoss.

Het verhaal is inmiddels bekend: in 1933 werd het Korps Marechaussee in Oss met 15 man uitgebreide, waarna in-tensieve opsporingsactiviteiten volgden naar betrokkenen bij de zogenaamde Osse Bende. In de jaren 1934 en 1935 lukte het om zo’n 300 misdrijven op te lossen. Lang niet al deze zaken kwamen voor de rechter. Van de 300 misdri-jven behandelde de rechtbank en later, in hoger beroep, het Gerechtshof er ongeveer vijftig. In totaal waren daar 155 verdachten bij betrokken. De processen liepen van maart 1935 tot juni 1936.

PersaandachtDie processen trokken internationaal de aandacht van de pers. Jan Cunen, net benoemd tot gemeentearchivaris, begon in 1934 met de aanleg van een krantenknipselver-zameling over dit onderwerp. Hij had overal in het land familieleden die hij om knipsels uit hun buurt vroeg. En zo kwamen niet alleen artikelen uit De Telegraaf, de NRC en De Volkskrant in de verzameling terecht, maar werkelijk uit het hele land. Van het West Friesch Dagblad en het Wierings Weekblad tot De Limburger Koerier; van De Em-mer Courant tot de Haagse Residentiebode; maar ook bu-itenlandse kranten ontsnapten niet aan de ijverige schaar

van Cunen: Het Laatste Nieuws (Vlaanderen), Paris-Soir (Frankrijk) of nog verder weg: De Sumatra Post en de Deli Bode.Jan Cunen knipte ook kranten van alle gezindten (niet on-belangrijk in het nog sterk verzuilde Nederland): van het staatkundig gereformeerde blad De Banier en het anti-revolutionaire dagblad De Standaard tot de christelijk so-ciale Amsterdammer en het algemeen katholiek weekblad Herstel.

AngstIn 1949 promoveerde W.H. Nagel als criminoloog in Gron-ingen op de Criminaliteit in Oss. De gemeente Oss kocht de bijna complete oplage van circa 4.000 exemplaren op uit angst voor negatieve publiciteit. Om dezelfde reden werd toen een deel van de krantenknipselverzameling van Jan Cunen (die in 1940 was overleden) overgebracht naar het archief van de gemeentepolitie van Oss. Het deel over de Bende van Oss, natuurlijk. Bij de inventarisatie van het Osse politiearchief kwamen deze krantenknipsels weer boven water. De scans zijn op tekst doorzoekbaar.

www.bhic.nl/bendevanoss

Page 30: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

30

Veel cabaret in theater De PasHEESCH - Theater De Pas in Heesch staat in januari bol van de theatervoorstellingen. Onder meer Enge Buren met hun show Reuring (20 januari) en Jochen Otten, met de voorstelling Belastend Materiaal (26 januari), beklimmen het podium.

Reuring is de vierde muzikale cabaretvoorstelling van Enge Buren. Drie veelzijdige muzikanten, gezegend met veelkleurige bas, bariton, tenor en kopstem. Waanzinnig muzikaal, energiek en humoristisch. Instrumentbeheer-sing, dans, woordspel en allerlei muziekstijlen worden op geraffineerd creatieve wijze samengevoegd. Absurdistische creaties en briljante persiflages. Swingend, ontroerend, (on)zinnig en bovenal grappig. Enge Buren brengt met een georganiseerde chaos het publiek in extase.

Jochen OttenWat moet je doen om het jezelf héél moeilijk te maken? Al je ergernissen voor je houden, nooit boos worden, pro-blemen van anderen aanhoren en die ook nog proberen te begrijpen. Zo min mogelijk ruimte innemen en over je heen laten lopen. Kortom: een programma over de grote schoon-maak in een hoofd vol opgekropte woede.

Het vierde soloprogramma van Jochen Otten, Belastend Materiaal, is wederom een voorstelling met sterk gelaagde en geslaagde humor.

www.de-pas.nl

Jubileumshow Ivo Niehe in ‘t Speelhuis HELMOND - Als kind droomde Ivo Niehe al van een loopbaan in het theater. Het heeft even geduurd, maar inmiddels stond hij zes avonden in een uitverkocht Carré, speelde hij zijn vorige show in Parijs en zijn wij alweer toe aan zijn vijfde avondvullende theaterprogramma. Zaterdag 21 januari is hij te zien in theater ’t Speelhuis in Helmond.

65 jaar levenservaring en bijzondere belevenissen uit 30 jaar TV Show komen samen in een bijzondere, audiovisuele en muzikale avond. Over foute feestjes, waarom Adriaan van Dis De Eetclub had moeten schrijven en Kluun de geschiede-nis van de Elfstedentocht. Maar ook over hoe mooi het leven kan zijn en hoe ieder van ons een plekje in de hemel kan verdienen. Het zijn de thema’s van Ivo Niehes zeer persoonlijke jubileumshow. Een compleet nieuwe voorstelling die een heel andere Ivo laat zien.

Ivo Niehe. (foto: Roy Beusker)

www.theaterspeelhuis.nl

Enge Buren.

Page 31: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

31

Rowwen Hèze geeft concert in OssOSS - De bekende Limburgse formatie Rowwen Hèze staat op woensdag 11 en donderdag 12 januari op de planken van theater De Lievekamp met een reprise van het concert Koper. Aanvang is beide avonden om 20.15 uur. Tickets voor de concerten kosten 34,50 euro.

Heel Nederland weet waar Rowwen Hèze voor staat: zes ‘troubadours’ die het publiek een aanstekelijke Limburgse mix van tex-mex, polka en folk voorschotelen. In het programma ‘Koper’ is het tijd voor een jubileum en gaat de band uit America de prille oorsprong van zijn repertoire ontdek-ken. Een intiem theaterconcert met melancholieke ballades, waarin de dingen uit het leven van alle dag zó worden bezongen dat daarmee een voor iedereen herkenbaar levensgevoel wordt uitgedrukt.

Rowwen Hèze.

www.lievekamp.nl

Cabaret en muziek in Schouwburg Cuijk CUIJK - In de Schouwburg Cuijk komen in januari zowel liefhebbers van cabaret als van Nederlandstalige muziek aan hun trekken. Zo verzorgt Diederik van Vleuten op dinsdag 17 januari de theatervoorstelling Daar werd wat groots verricht en geeft de formatie 3JS een dag later een concert getiteld 4 Elementen. Purper brengt op donderdag 19 januari de show

Helden in de Cuijkse cultuurtempel.

In Daar werd wat groots verricht is Diederik van Vleuten de vast-beraden gids op een reis door de krankzinnige geschiedenissen van zijn voorouders. Hij ontsluit een uniek familiearchief vol dag-boeken, memoires en fotoalbums. Een komische en ontroerende voorstelling.

Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte gaan met 3JS voor de derde keer op tournee langs de Nederlandse theaters, dé plek waar hun veelzijdige muziek en bevlogen teksten het best tot hun recht komen. Met hun vierkoppige begeleidingsband spelen ze uiteraard de mooiste nummers van hun inmiddels alledrie met goud bekroonde albums. Purper brengt op 19 januari een ode aan hun helden, verpakt in muzikale hoogstandjes en Purperiaanse humor. Purper bestaat uit Frans Mulder, Marjolijn Touw, Marco Braam en Jeroen Hard-ijzer.

Diederik van Vleuten. (foto: Klaas Koppe)

www.schouwburgcuijk.nl

Page 32: Uitgaansmagazine Dienblad januari 2012

32