Stad & Esch & Randweg

3
stad & esch & randweg voorbereidend mbo automotive & high tech & design & horeca & commercie & economie & ondernemen & mens & medisch & ict & tl(mbo) Randweg & jouw ideeën over nu & later & een leuk beroep Wil je je voorbereiden op een beroepsopleiding? Dan is de Randweg de ideale route. Op de Randweg zet je de eerste stappen op weg naar het middelbaar beroepsonderwijs.

description

Randweg & jouw ideeën over nu & later & een leuk beroep

Transcript of Stad & Esch & Randweg

Page 1: Stad & Esch & Randweg

stad & esch &randweg

voorbereidend mbo

automotive & high tech & design & horeca & commercie & economie & ondernemen & mens & medisch & ict & tl(mbo)

Randweg & jouw ideeën over nu & later &een leuk beroep

Wil je je voorbereiden op een beroepsopleiding? Dan is de Randweg de ideale route. Op de Randweg zet je

de eerste stappen op weg naar het middelbaar beroepsonderwijs.

Page 2: Stad & Esch & Randweg

In twee jaar krijg je alle gelegen-heid om uit te zoeken wat echt bij je past. Na leerjaar 2 kies je voor Automotive, High Tech & Design, Horeca & Commercie, Economie & Ondernemen, Mens & Medisch of ICT of je kiest voor de theoretische leerweg. In klas 1 en 2 word je goed op deze keuze voorbereid. In de theoretische leerweg krijg je geen praktijkgerichte vakken, maar je kiest er wel een vakkenpakket dat aansluit bij een van de sectoren Economie, Techniek, en Zorg & Welzijn. Je overstap straks naar het mbo verloopt soepel en gemakkelijk. Wij werken daarvoor nauw samen met het Drenthe College.

stad & esch & randwegstad & esch & randweg

Samenwerken en lerenIn de onderbouw werk je samen met andere leerlingen, in een vaste groep en met een vaste groep leraren. Door samen te werken leer je problemen op te lossen, taken verdelen, en ontdek je waar je goed in bent.

Ruimte voor keuzesEr is veel ruimte voor je eigen keuzes. Jouw tempo, jouw interesses, je eigen activiteiten en begeleiding daarbij: daar draait het om. Samen maken we het programma dat het beste bij je past. Wij vinden dat een goede, effectieve manier van werken. Goede resultaten en tevreden leerlingen geven ons daarin gelijk. In het gewone lesprogramma bieden wij allerlei keuzeactiviteiten aan: bijvoorbeeld extra activiteiten met de computer, sport of techniek.

Drie leerpleinen, één tl-vleugelIn de bovenbouw werk je op een praktijkleerplein. Er zijn praktijkleer-pleinen voor Automotive, High Tech & Design, Horeca & Commercie, Econo-mie & Ondernemen, Mens & Medisch of ICT. Je werkt zoveel mogelijk aan échte opdrachten, liefst ook van een echte opdrachtgever. Zo komt de wereld de school binnen. Bij deze opdrachten of prestaties komt heel veel aan de orde, zoals overleg voe-ren, werk plannen, voorbereidingen treffen, laten zien wat je kunt en iets goeds afleveren. Hulp, advies en steun van leraren is er altijd. Voor de theore-tische leerweg is een aparte vleugel in gebruik.

Samen met het Drenthe CollegeWeet je al precies wat je wilt worden? Dan kun je gaan leren in een leerbe-drijf. In dat leerbedrijf werkt Stad & Esch samen met het Drenthe College. Wij bieden samen o.a. de opleidingen Automotive, Horeca en ICT aan. Voor alle opleidingen geldt dat door de samenwerking met het Drenthe College de totale opleiding gemiddeld een jaar korter duurt.

SportklasBen je goed in sport en wil je er nog beter worden en er misschien wel je werk van maken? Dan kun je daar extra les in krijgen in onze sportklas. Sport kun je ook als examenvak kiezen.

Page 3: Stad & Esch & Randweg

Randweg 1, Meppel 0522 . 26 32 77

Mail & je hoort van [email protected]/voorstellen/rondkijken

@stadenesch facebook.com/stadenesch

TechniekklasMeteen in het eerste jaar kun je al meedoen in de techniekklas. We pakken techniek op een praktische manier aan en we maken je enthousiast voor het vak. Op zo’n 25 woensdag middagen werk je onder begeleiding van twee techniekdocenten twee lesuren aan verschillende projecten. Daarbij ga je vooral zélf aan de slag. De lessen worden afgewisseld met bijvoorbeeld een bezoek aan NEMO in Amsterdam of het Twents Techniekmuseum in Hengelo. De techniekklas is een aanvulling op het gewone lesprogramma en is bedoeld voor leerlingen van de brug-klas die geïnteresseerd zijn in dit vak.

KennismakenVaak moeten brugklassers wat wennen aan hun nieuwe school. Wij gaan daarom aan het begin van het schooljaar op kamp en organise-ren daar allerlei activiteiten. Daarbij leer jij niet alleen je klasgenoten goed kennen, maar ook je mentoren. En zij leren jou kennen.

Leerwegondersteunend onderwijs (lwoo)

Sommige leerlingen krijgen extra ondersteuning. Wij noemen dat het leerwegondersteunend onderwijs. Een speciale test maakt duidelijk of je daarvoor in aanmerking komt.

Een schoolband. Een talentenshow.En genoeg mensen met lef om op het

podium te klimmen.