Sportnieuws (oktober 2014)

9
Rob Daamen, Johan van der Sluis (voorin), Arjan van der Put, Rick Sjoerdsma en Bert Ver- steeg verheugen zich al op het openingsfeest. oktober 2014 Wat is er gebeurd en wat gaan we doen? het openluchtzwembad De Sypel en een kijkje in het Dolfinarium van Harderwijk konden nemen. - Op 1 augustus ging de nieuwe wieler- ronde van Harderwijk van start. Een dag later ging deze verder in Elburg. Een mooie traditie is in gang gezet. - Nog nooit ging de inschrijving voor het Huttenfeest zo snel. Binnen een mum van tijd was het maximum aantal deel- nemers bereikt. Met dank aan ZorgDat voor de perfecte organisatie, elk jaar weer. - Regionale samenwerking met Flevonice Timmer Talent Company. - De nieuwe brochure Sport op Maat, met daarin het aangepast sportaanbod, en de nieuwsbrief Combinatiefuncties, deze keer als speciaal themanummer Beweeg- teams, kwamen uit. Een actieve zomer! Er gebeurde heel veel op sportgebied de afgelopen maanden - De nieuwe binnensportaccommodatie (gymzalen Biezenplein) is klaar en voor de buitensport kwamen er nieuwe kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Hierden en Zwart-Wit’63. - De mooie zomer gaf volop zwemplezier in zwembad De Sypel en op het Strand- eiland van Harderwijk. Ook veel sport- plezier op het Strandeiland waar sport- centrum Iedema on the beach workouts organiseerde. Naast het beachvolleybal waren de Bootcamp/Crossfit-, Body&- Mind- en Summershape-workouts een groot succes op het strandeiland op zondagmorgen en woensdagavond! - Nieuw was de animatie bij sportcomplex De Sypel, opgezet in samenwerking met de leerlingen van Landstede en ook de Waterfront Fietstour. - Burgemeester Harm-Jan van Schaik maakte een gezonde smoothie voor de kinderen van BSO Prokino en het televi- sieprogramma Totally Fit Kidz. - Opnames voor de nieuwe jeugd tv-serie De Optimist, waarin de Harderwijker zeil- ster Vera Voorbach een hoofdrol speelt. - Het clubgebouw en de toiletruimten bij VVOG op sportcomplex Strokel werden gerenoveerd. Dat ziet er strak uit! - Ook bij de tafeltennisvereniging Harder- wijk is het een paar weken zweten ge- weest en is er flink doorgewerkt aan de uitbreiding van de kantine en de toilet- ten, maar het resultaat mag er zijn. - Ome Joop’s Tour kwam dit jaar ook weer in Harderwijk. Een hele belevenis, vooral voor de kinderen die gratis een duik in Doe mee, sport is oké!

description

Sportnieuws is een uitgave van Sport Harderwijk en verschijnt 3 of 4x per jaar.

Transcript of Sportnieuws (oktober 2014)

Page 1: Sportnieuws (oktober 2014)

Rob Daamen, Johan van der Sluis (voorin), Arjan van der Put, Rick Sjoerdsma en Bert Ver-steeg verheugen zich al op het openingsfeest.

oktober 2014

Wat is er gebeurd en wat gaan we doen? het openluchtzwembad De Sypel en een

kijkje in het Dolfinarium van Harderwijk konden nemen.

- Op 1 augustus ging de nieuwe wieler-ronde van Harderwijk van start. Een dag later ging deze verder in Elburg. Een mooie traditie is in gang gezet.

- Nog nooit ging de inschrijving voor het Huttenfeest zo snel. Binnen een mum van tijd was het maximum aantal deel-nemers bereikt. Met dank aan ZorgDat voor de perfecte organisatie, elk jaar weer.

- Regionale samenwerking met Flevonice Timmer Talent Company.

- De nieuwe brochure Sport op Maat, met daarin het aangepast sportaanbod, en de nieuwsbrief Combinatiefuncties, deze keer als speciaal themanummer Beweeg-teams, kwamen uit.

Een actieve zomer!

Er gebeurde heel veel op sportgebied de afgelopen maanden- De nieuwe binnensportaccommodatie

(gymzalen Biezenplein) is klaar en voor de buitensport kwamen er nieuwe kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Hierden en Zwart-Wit’63.

- De mooie zomer gaf volop zwemplezier in zwembad De Sypel en op het Strand-eiland van Harderwijk. Ook veel sport-plezier op het Strandeiland waar sport-centrum Iedema on the beach workouts organiseerde. Naast het beachvolleybal waren de Bootcamp/Crossfit-, Body&-Mind- en Summershape-workouts een groot succes op het strandeiland op zondagmorgen en woensdagavond!

- Nieuw was de animatie bij sportcomplex De Sypel, opgezet in samenwerking met

de leerlingen van Landstede en ook de Waterfront Fietstour.

- Burgemeester Harm-Jan van Schaik maakte een gezonde smoothie voor de kinderen van BSO Prokino en het televi-sieprogramma Totally Fit Kidz.

- Opnames voor de nieuwe jeugd tv-serie De Optimist, waarin de Harderwijker zeil-ster Vera Voorbach een hoofdrol speelt.

- Het clubgebouw en de toiletruimten bij VVOG op sportcomplex Strokel werden gerenoveerd. Dat ziet er strak uit!

- Ook bij de tafeltennisvereniging Harder-wijk is het een paar weken zweten ge-

weest en is er flink doorgewerkt aan de uitbreiding van de kantine en de toilet-

ten, maar het resultaat mag er zijn.- Ome Joop’s Tour kwam dit jaar ook weer in Harderwijk. Een hele belevenis, vooral

voor de kinderen die gratis een duik in

Doe mee,

sport is

oké!

Page 2: Sportnieuws (oktober 2014)

Wat staat er voor dit jaar nog op de sport-kalender?- Sportwijzer – kennis maken met sport!

(start weer na de herfstvakantie).- JOGG – Harderwijk gaat dit najaar actief

aan de slag in de wijken Stadsweiden en Slingerbos

- Schoolschaatsen op De Markt in december (groep 4 tot en met 7).

- Sportplatform – thema-avond financiën op dinsdag 28 oktober.

- Nieuwe (gratis) cursussen voor het sportkader, voor een Veilig Sport Klimaat:

• Themagericht Trainen en Coachen van 6-12 jarigen.

• Weerbaarheidstraining scheidsrechters.• Coachen op sociaal gedrag.

Agendasportactiviteitenin Harderwijk

Najaar-winter 2014 Veilig Sportklimaat - gratis cursussen en trainingen:

Themagericht Trainen en Coachen van 6-12 jarigen

Weerbaarheidstraining scheidsrechters

Er is meer te winnen: Coachen op sociaal gedrag

Vrijdagavond (in oneven weken) Discozwemmen in zwembad De Sypel

29 september tot en met 5 oktober 9e Nationale Traploopweek

Zaterdag 4 oktober Broodje Kok – Buurt Challenge in De Sypel (voetbal)

Zaterdag 18 oktober 50e Athlos Cross

Maandag 20 oktober Zwem4daagse in de herfstvakantie

t/m vrijdag 24 oktober Afstanden: 250, 500 en 1000 meter

Vrijdag 24 oktober Survivaldag (ZorgDat)

Zaterdag 25 oktober Internationale Veldrit (wijk Slingerbos)

Vanaf 27 oktober tot januari 2015 Sportwijzer (editie najaar)

Dinsdag 28 oktober Sportplatform - Thema-avond Financiën

Vrijdag 31 oktober Halloweenavond in De Sypel

Zondag 02 november Dag van het Karate in De Sypel

Zaterdag 22 november Schooldam kampioenschap

Donderdag 27 nov t/m zondag 03 jan Harderwijk op IJs - schaatsplezier

(ijsbaanagenda zie www.harderwijkopijs.nl)

Vrijdag 28 nov, 5, 12, 19, 26 dec Disco on ice

Zaterdag 20 december Santa Run

Maandag 22 en dinsdag 23 december Mega Fun Spektakel in De Sypel

Vrijdag 02 januari IJsbaan: disco on ice

Zondag 03 januari NeVoBo Nationale Jeugdkampioenschappen volleybal

in De Sypel

AANMELDEN SPORTACTIVITEITENWanneer u een sport- of beweegactiviteit organiseert (vrij toegankelijk) en deze graag wilt vermelden in Sportnieuws, dan kunt u deze aanmelden via [email protected].

Zwemvierdaagse in sportcomplex De SypelZwem4daagse in de herfstvakantie van maandag 20 t/m vrijdag 24 oktober.Afstanden: 250 meter, 500 meter en 1000 meter.

Page 3: Sportnieuws (oktober 2014)

Het binnenstadsplaatje is compleet. De laatste maanden voor de opening van Parkeergarage Houtwal heeft de gehele omgeving een gloedvolle metamorfose ondergaan. De gebruikers van de garage kunnen zich geen mooiere toegangsroute wensen dan de geheel vernieuwde Vitringasingel.

Veluwe GamesDe Veluwe Games werden op vrijdag 26 sep-tember voor de derde keer gehouden. Inwo-ners van de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg en Oldebroek waarvoor ‘meedoen’ niet altijd vanzelfspre-kend is, kunnen tijdens de Veluwe Games met verschillende sporten kennismaken. De Veluwe Games waren aan de Parkweg in Harderwijk, bij voetbalvereniging Zwart-Wit’63 en Jeu de Boulesverening Harder-wieker Bieleggers, in sportcomplex De Sypel en bij sportcentrum Iedema. De hoofdlocatie van de Veluwe Games was weer bij Voetbalvereniging Zwart-Wit ‘63.

Het programma bood veel variatie, zoals korfbal, bootcamp, vechtsporten, wereld-dans, schermen en jeu des boules. De spor-ten werden in twee rondes gedaan. Daar-naast kon er de hele dag worden mee-gedaan met darten, tafeltennis, boogschie-ten en pannakooi.

Meer informatie en foto’s? Kijk dan op www.veluwegames.nl

dit najaar weer in Harderwijk en HierdenSportwijzer is een project voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8 van de Harderwijker en Hierdense (speciale) basisscholen. Het doel van het project is kinderen te stimuleren om te gaan spor -ten. Met Sportwijzer kunnen kinderen zelf ervaren hoe leuk sport is. Daarnaast houdt bewegen gezond en leren kinde-ren van sporten ook samenwerken en samenspelen.

Doe mee, sport is okéDe najaars-editie van Sportwijzer loopt van-af de herfstvakantie tot half januari (inschrij-ving is mogelijk tot en met 31 december via www.sportwijzerharderwijk.nl ).

Aan Sportwijzer doen sportaanbieders mee die diverse sportcursussen organiseren, va-riërend van gymnastiek tot judo, of van dans tot voetbal. Houd de website dus in de gaten voor het actuele aanbod!

Opening Sportwijzer in sportcomplex De Sypel in het voorjaar

Page 4: Sportnieuws (oktober 2014)

Sport-huldiging

Sportplatform

Harderwijk Winterstad - Schoolschaatsen - Basisschool-kinderen genieten!De gemeente Harderwijk zorgt al sinds jaren dat alle kinderen onder schooltijd kunnen schaatsen op de ijsbaan op de Markt! Onder begeleiding van een schaatstrainer worden schaatsvaardig-heden geleerd of verfijnd. Vanaf maandag 1 december 2014 genieten alle basisschoolleer-lingen in de groepen 4 tot en met 7 van de ijsbaan op de Markt in Harderwijk.

Per uur kunnen er maximaal 60 leerlingen op de ijsbaan. Scholen die meer dan 60 leerlingen in de groepen 4 tot en met 7 hebben, kunnen op meerdere momenten gebruik maken van de ijsbaan. De komende maand gaan we weer aan de slag met de indeling van het rooster. De definitieve ijsbaan- kalender staat binnenkort online op www.harderwijkopijs.nl. Kijk op de pagina schoolschaatsen of in de ijsbaan- kalender om te zien wanneer jouw school staat ingedeeld!

De najaars-bijeenkomst van het Sportplatform wordt gehouden op dinsdagavond 28 oktober 2014 in het stadhuis van Harderwijk. Deze thema-avond staat in het teken van ‘financiën’. Voor deze avond dient u zich in te schrijven via de vereni-gingsondersteuner. Met thema-avonden probeert Sport Harderwijk direct aan te sluiten bij de problema-tiek waar sportverenigingen in deze tijd mee te kampen hebben.Ondersteuning aan de sportvrijwil-liger in zijn meest pure vorm!

Page 5: Sportnieuws (oktober 2014)

Gymzalen BiezenpleinOm de grote behoefte aan klaslokalen in te vullen, is er een tweede schoolaccommoda-tie met dubbele gymzaal in Drielanden West gerealiseerd. Er is een gezond en energie-zuinig schoolgebouw opgeleverd, waarmee wordt aangesloten bij de gemeentelijke klimaatdoelstellingen. De nieuwe onderwijs- en sportaccommodatie bestaat uit:- een onderwijsgebouw met 12 lokalen,

speellokaal, multifunctionele- en neven-ruimten

- een sportgebouw met 2 gymzalen gescheiden door een optrekbare schei-dingswand,

- twee bergingen, gescheiden douche- en kleedruimten en nevenruimten

Kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Hierden en Zwart-Wit’63.

In de zomerperiode is er hard gewerkt op de sportparken Parkweg en Mheenzicht. Het resultaat mag er zijn, drie prachtige nieuwe kunstgrasvelden zijn aangelegd; een hoofdveld op de Parkweg bij Zwart-Wit’63, een hoofd- en bijveld bij VV Hierden. Met deze omvorming van natuur naar kunstgras zijn de beide verenigingen nog beter in staat om hun wedstrijden en trainingen te laten plaatsvinden. Ook is het nu mogelijk deze velden multifunctioneler te benutten, een mooie aanwinst voor de buitensport-accommodaties en natuurlijk voor alle sport- en beweegactiviteiten in Harderwijk en Hierden.

N I E U W E S P O R TAC C O M M O DATI ES

Sport op MaatDe nieuwe brochure 2014-2016 is uit! Sporten en bewegen is goed voor iedereen! Daarom heeft de gemeente Harderwijk de bro-chure Sport op Maat samengesteld. Dit boekje bevat het aanbod van sportmogelijkheden in Harderwijk (en de regio) voor iedereen met een beperking, handicap en/of chronische aan-doening, van jong tot oud. Afgelopen zomer is de nieuwste editie Sport op Maat verspreid in Harderwijk en Hierden.

Kijk voor meer info op http://www.harderwijk.nl/vrije-tijd/sport-aangepast_3505/. Via deze link kun je het boekje ook downloaden.

Page 6: Sportnieuws (oktober 2014)

In algemene zin kan beheer en onderhoud van de buitensportaccommodaties als volgt worden gespecificeerd: • speelklaar maken van velden en terrei - nen (zaaien, maaien, rollen en overige

werkzaamheden)• grootschalig onderhoud, vervanging en

renovaties (toplagen, drainages, et cetera)

• randvoorzieningen en infrastructuur (hekwerken, ballenvangers, lichtmasten, paden, bosschages, et cetera).

Er zijn drie redenen waarom veel gemeenten in Nederland met verenigingen of overkoe-pelende beheerstichtingen afspraken maken over de overdracht van beheer en onder-houd van buitensportaccommodaties:1. Nederlandse gemeenten beschouwen

dergelijke werkzaamheden in toene-mende mate niet (meer) als hun verant-woordelijkheid.

2. Met buitensportverenigingen kunnen makkelijk meer specifieke afspraken worden gemaakt dan met binnensport-verenigingen. Anders dan bij binnen-sportaccommodaties, die in de regel te maken hebben met diverse bespelers, hebben buitensportverenigingen veelal als enige bespeler het profijt van het gebruik van ‘hun’ accommodatie.

3. Veel buitensportverenigingen hebben de capaciteit en zijn in staat vrijwilligers en/of sponsors te mobiliseren om uit-voering te geven aan beheer en onder-houd.

Hoe staat het in Harderwijk? Het onderzoek naar het vaststellen van gemeentelijke uitgangspunten en rand-voorwaarden is in volle gang. Gekeken wordt naar de mogelijkheden en (financiële) consequenties van overdracht van beheer

en onderhoud van de buitensportaccom-modaties. Daarbij wordt er gekeken naar winwin situaties, voor zowel de gemeente als de vereniging.

Onderzoek naar overdracht beheer/onderhoud buitensportaccommodaties

V E R E N I G I N G S O N D E R S T E U N I N GEen nieuw verenigingsseizoen en weer een nieuwsbrief ‘Sportnieuws’. Veel ‘nieuw(s)’ dus, dat het voor mij mogelijk maakt om vooral zaken te bespreken die niet zozeer nieuw(s) zijn, maar vooral aandacht verdienen.

TrainingsaanbodInmiddels loopt het deelproject Veilig Sport Klimaat in Harderwijk al een tijdje. Hiermee proberen verenigingen in samenwerking met het RNV en de gemeente Harderwijk, gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag te voorkomen. De gemeente Harderwijk organiseert samen met de stuurgroep de komende maanden een trainingsaanbod voor sportbestuurders en vrijwilligers in de sport (trainers, coaches, scheidsrechters en officials). Deze trainingen worden aangeboden door de Academie voor

Sportkader (ASK) van NOC*NSF en zijn gratis te volgen:• Themagericht Trainen en Coachen van

6-12 jarigen• Weerbaarheidstraining voor scheids-

rechters• Er is meer te winnen: Coachen op sociaal

gedragHet aanbieden van trainingen/cursussen, thema-avonden of bijscholingsmodules is verenigingsondersteuning pur sang.

Thema-avond FinanciënHet sportplatform wordt in het najaar ingevuld met een thema-avond Financiën. Het is de tweede keer dat we een themabij-eenkomst organiseren. Dit thema is gekozen omdat veel verenigingen in de verenigings-monitor (zie hieronder) hebben aangegeven dit als knelpunt te ervaren. Meer informatie

over de VSK-trainingen en thema-avond is verstuurd naar het secretariaat van alle sportverenigingen.

VerenigingsmonitorOp dit moment wordt in Harderwijk de ver-enigingsmonitor weer uitgezet. De vereni-gingsmonitor is een tweejaarlijks onderzoek naar de ontwikkelingen bij sportverenigin-gen. Het invullen van deze monitor is van groot belang. Niet alleen worden de cijfers gebruikt om een (landelijk) beeld te krijgen van de rol van verenigingen, ook worden de uitkomsten van het onderzoek gebruikt om lokaal acties te kunnen ondernemen. Zo worden bijvoorbeeld aan de hand van aangegeven ‘Knelpunten’, themabijeenkom-sten georganiseerd voor sportaanbieders en -verenigingen in Harderwijk.Sportend Harderwijk heeft veel aan de uit-

Page 7: Sportnieuws (oktober 2014)

Wat is de doelstelling van JOGG?JOGG is een lokale aanpak om de stijging van overgewicht bij jongeren om te zetten in een daling. Voldoende bewegen en ge-zonder eten wordt de norm. De ambitie van JOGG is dat Nederland in 2020 de gezondste jeugd in Europa heeft. Kick-off JOGG in de regioOp 24 september jongstleden, was de regio-nale kick-off van JOGG Noord-Veluwe waar-bij JOGG-ambassadeur Paul Rosenmöller het startschot gaf voor JOGG in de regio. De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten slaan samen de handen ineen om één van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd te bestrijden: overgewicht en obesitas bij de jeugd.

Overgewicht te lijf gaanOvergewicht is een groeiend probleem. Harderwijk vormt daarop geen uitzondering. Allereerst blijft gezonde voeding en een ge-zonde leefstijl natuurlijk een verantwoorde-lijkheid van gezinnen en ouders zelf. Om-dat gezond eten en goed bewegen voor

JOGG Harderwijk

komsten van dit onderzoek! Alle verenigin-gen worden met klem verzocht de tijd te ne-men om mee te werken aan dit onderzoek.

Gezonde Sportvereniging Zoals bekend is Harderwijk sinds januari JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)-gemeente. JOGG-Harderwijk wil een gezon-de leefstijl bevorderen onder de Harder-wijker jeugd (en hun omgeving). Dat doen we onder andere door sportverenigingen

‘gezonder’ te maken. Met de landelijke me-thode ‘Gezonde Sportkantine’, gaan we in Harderwijk bij een aantal buitensportvereni-gingen werken aan een gezondere kantine.Naast de gezonde kantine, alleen geschikt voor verenigingen die ook een kantine heb-ben, zijn er in Harderwijk ook al twee vereni-gingen die meedoen aan de Gezonde Bin-nensportvereniging. Zowel GV Olympia als Schermclub Harder-wijk gaan het komende seizoen actief aan de

slag met het stimuleren van water drinken voor, tijdens en na de lessen. Misschien wel een landelijke primeur, aangezien Harder-wijk de eerste gemeente is die zich ook richt op een gezondere binnensportvereniging!

Wilt u meer weten over de Gezonde Kantine, Gezonde Binnensport of over JOGG in het algemeen? Neem dan contact met Kasper Doesborgh: [email protected]

iedereen belangrijk is, maakt Harderwijk zich sterk voor JOGG. JOGG is een beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich in-zet om gezond eten en bewegen gemakke-lijker en aantrekkelijker te maken. Jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Daarvoor is samenwerking noodzakelijk. JOGG is een lokale aanpak waarbij niet al-leen ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met de leefstijl van kinde-

ren, maar ook gemeente, bedrijfsleven, woningbouw, (maatschappelijke) zorg-instellingen, winkeliers, media en scholen. JOGG-Harderwijk zoekt daarom ook andere partners om samen de handen ineen te slaan en overgewicht aan te pakken.

In Harderwijk tellen we zwaar aan het overgewicht van kinderenDeze zomer zetten het Centrum Jeugd en Gezin, ZorgDat – support in welzijn en de

Page 8: Sportnieuws (oktober 2014)

Landstede Onderwijs Groep samen met de gemeente Harderwijk hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Binnenkort wordt ook de samenwerkings-overeenkomst met sportcentrum Iedema getekend als partner van JOGG. JOGG Harderwijk gaat de komende tijd op zoek naar meer publieke en private Partijen die aan bijdrage willen leveren aan de JOGG-beweging.

De JOGG-beweging werkt met een aantal thema’s. Een daarvan is DrinkWater! Het doel hiervan is kinderen meer water en minder frisdrank of zoete drankjes te laten drinken.

Het project Veilig Sport Klimaat sluit goed aan bij de regionale aanpak Samen Positief Opvoeden Werkt. Deze aanpak versterkt de eigen kracht en opvoedvaardigheden van

ouders en andere ‘opvoeders’ in de gemeen-ten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Enerzijds gebeurt dit door Positief Opvoe-den-workshops bij sportverenigingen, scou-tinggroepen en kerken. In deze workshops worden vrijwilligers geschoold in de vijf basisprincipes van Positief Opvoeden en be-wust gemaakt dat niet alleen ouders, maar ook de sociale omgeving invloed heeft op het gedrag van een kind. Voor meer informa-tie www.positiefopvoeden.nl/samenwerkt. Anderzijds zijn er programma’s die (onzeke-re) ouders met jonge kinderen bijstaan. Dit doen vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld ‘Moe-

ders Informeren Moeders’ via het Centrum Jeugd en Gezin.

Tip voor trainers, coaches en begeleiders Betrek ouders positief bij de vereniging/club of het team. Zij zijn de kortste route naar een prettige sfeer rondom (jouw) trainingen en wedstrijden. Maak kennis met hen en maak regelmatig een praatje. Informeer de ouders aan het begin van het seizoen over jouw werk-wijze en de afspraken die je met je sporters hebt gemaakt. Geef aan wat je van hen verwacht. Schroom niet ouders te vragen om kleine klusjes te doen. De meeste ouders doen dat met plezier. Laat je waardering blijken.

Samen Positief Opvoeden Werkt

Page 9: Sportnieuws (oktober 2014)

ColofonSportnieuws verschijnt drie keer per jaar. U kunt tekstbijdragen, foto’s of suggesties voor deze nieuwsbrief aan ons mailen via het e-mailadres [email protected]. Sportnieuws mag worden door-gezonden aan derden. Graag zelfs!

Uitgave: Gemeente Harderwijk, Sport Harderwijk

Redactie: Dinie Kolk en Alie van Malestein

Vormgeving: Mooijekind Design en Communi-catie en Roel Pannekoek - Repro gemeente Harderwijk

VerspreidingDigitaal onder alle sportverenigin-gen en sportaanbieders in Harder-wijk/Hierden, alle (basis)scholen, Brede Scholen, Combinatiefuncties en overige geïnteresseerden.

Aanmelden voor SportnieuwsWilt u deze nieuwsbrief ook via de e-mail ontvangen? Meld u dan aan en stuur een mail naar [email protected] onder vermel-ding van “aanmelding Sportnieuws”.

Handige linkswww.harderwijk.nl/sport www.sportwijzerharderwijk.nlwww. facebook.com/sportharderwijkwww.facebook.com/joggharderwijkwww.harderwijk.nl/zwembaddesypel.nlwww.lokaaltotaal.nl

Volgende uitgave Sportnieuws1 februari 2015

Coördinator Combinatiefuncties Henk Kort [email protected] Brede School Drielanden Mathijs Faassen [email protected] Brede School Stadsdennen Gert Jan Hop [email protected] Buurtsportcoaches Fabian Hemmers [email protected] Maritha van Huizen [email protected] Maatschappelijke Zorg Kees Grovestein [email protected] Goos Karsten [email protected]

JOGG-regisseur en Verenigingsondersteuner Kasper Doesborgh [email protected]

Speciaal Onderwijs/SportMove De Springplank MijnSchool Cees Bertijn [email protected] De Lelie Lieke Rouhof [email protected]

CultuurkustCoördinator Cultuurkust Brede Scholen Tim Smit [email protected]

Combinatiefuncties