soefidagen 2013

2
Internationale Soefi Beweging thema: Open ons hart “Liefde is een toorts en verlicht alles dat binnen haar bereik komt, maar het kennen van God is de sleutel die de harten van de mensen opent.” Hazrat Inayat Khan, Philosophy Uitnodiging Soefidagen Zomerschool in de Universel Murad Hassil Zuidduinseweg 5, 2225 JS Katwijk aan Zee 26, 27, 28 juli 2013 “Het ontdekken van je hart is de grootste initiatie” Hazrat Inayat Khan, Nirtan Hartelijk welkom bij de jaarlijkse zomerschool van de Soefi Beweging, Nederland. Deze vindt plaats in de Universel Murad Hassil in de duinen van Katwijk aan Zee. Dit jaar zal het thema zijn “Open ons Hart”. Hazrat Inayat Khan zegt: “Er is een hartkwaliteit die zo zacht is als was, en er is een kwaliteit als steen. Er zijn smeltende harten en harten die nooit zullen smelten. Is er iets in de natuur dat niet aanwezig is in de mens? Heeft deze niet in gevoel, in gedachten, in kwaliteit, een beeld van stromend water, een beeld van vruchtbaar zaad? Is er in de mens niet het beeld van een plant, van geurige bloemen? De bloemen die van het menselijk hart komen leven langer, hun geur wordt verspreid over de hele wereld en hun kleur wordt door iedereen gezien.” Onze aandacht zal zich vooral richten op het openen van het hart. Door middel van lezingen, ademhalings- en meditatieoefeningen, en natuurlijk door in de stil- te van de vallei te mediteren. Op zondag 28 juli zal er een Universele Eredienst worden gehouden in de Universel Murad Hassil. De ziel is de Geest van God, en de Geest van God leeft in het heiligdom van het hart; dit heiligdom kan gesloten zijn of het kan open zijn. Sommige dingen in het leven openen dit en sommige dingen sluiten het. De Soefidagen worden afgesloten met de Candle of Wish, de wenskaars, die door Hazrat Inayat Khan gezien werd als een afstemming op het diepste verlangen van het hart. “Mijn hart is de sleutel tot het hart van alle mensen” Hazrat Inayat Khan, Vadan

description

soefidagen 2013

Transcript of soefidagen 2013

Page 1: soefidagen 2013

Internationale Soefi Beweging

thema:

Open ons hart

“Liefde is een toorts en verlicht alles dat binnen haar bereik komt, maar het kennen van God is de sleutel die de harten van de mensen opent.”

Hazrat Inayat Khan, Philosophy

UitnodigingSoefidagen Zomerschool in de Universel Murad Hassil

Zuidduinseweg 5, 2225 JS Katwijk aan Zee26, 27, 28 juli 2013

“Het ontdekken van je hart is de grootste initiatie”

Hazrat Inayat Khan, Nirtan

Hartelijk welkom bij de jaarlijkse zomerschool van de Soefi Beweging, Nederland. Deze vindt plaats in de Universel Murad Hassil in de duinen van Katwijk aan Zee. Dit jaar zal het thema zijn “Open ons Hart”. Hazrat Inayat Khan zegt:

“Er is een hartkwaliteit die zo zacht is als was, en er is een kwaliteit als steen. Er zijn smeltende harten en harten die nooit zullen smelten. Is er iets in de natuur dat niet aanwezig is in de mens? Heeft deze niet in gevoel, in gedachten, in kwaliteit, een beeld van stromend water, een beeld van vruchtbaar zaad? Is er in de mens niet het beeld van een plant, van geurige bloemen? De bloemen die van het menselijk hart komen leven langer, hun geur wordt verspreid over de hele wereld en hun kleur wordt door iedereen gezien.”

Onze aandacht zal zich vooral richten op het openen van het hart. Door middel van lezingen, ademhalings- en meditatieoefeningen, en natuurlijk door in de stil-te van de vallei te mediteren. Op zondag 28 juli zal er een Universele Eredienst worden gehouden in de Universel Murad Hassil.

De ziel is de Geest van God, en de Geest van God leeft in het heiligdom van het hart; dit heiligdom kan gesloten zijn of het kan open zijn. Sommige dingen in het leven openen dit en sommige dingen sluiten het.

De Soefidagen worden afgesloten met de Candle of Wish, de wenskaars, die door Hazrat Inayat Khan gezien werd als een afstemming op het diepste verlangen van het hart.

“Mijn hart is de sleutel tot het hart van alle mensen”

Hazrat Inayat Khan, Vadan

Page 2: soefidagen 2013

Zomerschool 2013 - Open ons hart

Vrijdag 26 juli - Soefidag I

Programmawijzigingen voorbehouden

Zaterdag 27 juli - Soefidag II

Zondag 28 juli - Soefidag III

08.15 Yoga09.00 Registratie09.45 Opening Woorden Hazrat Inayat Khan Soefi oefening 11.15 Pauze11.45 Lezing13.00 Lunch 14.45 Verdiepingsoefeningen16.15 Pauze16.45 Bezinning op het thema in groepen18.00 Avondmaaltijd19.30 Uitleg gezongen Wazifa

08.15 Yoga09.00 Registratie09.45 Woorden Hazrat Inayat Khan Soefi oefening Meditatie in de vallei11.15 Pauze11.45 Lezing13.00 Lunch 14.45 Dansen van Universele Vrede16.15 Pauze16.45 Wat is Soefisme? Gelegenheid tot het stellen van vragen18.00 Avondmaaltijd19.30 Soefi muziek en gedichten

08.15 Yoga09.00 Registratie09.45 Woorden Hazrat Inayat Khan Meditatie in de vallei11.00 Universele Eredienst13.00 Lunch 14.30 Lezing15.15 Kapel: Welkom broeder-/zusterschap Tempel: Alankara's en muziek Kapel: Candle of Wish Wakilhuis: uitgebreide thee

U kunt zich opgeven via de website: www.soefi.nl/zomerschool of per e-mail: [email protected] post onderstaand strookje (ingevuld in blokletters) sturen naar: Algemeen Secretariaat Soefi Beweging, Anna Paulownastraat 78, 2518 BJ Den Haag.

Praktische informatie

VVV-kantoor Katwijk: http://www.vvvkatwijk.nl, tel. 071-4075444 Camping Zuidduinen: http://www.zuidduinen.nl, 071-4014750

Aanmelding:

Accommodatie:

Prijzen en betaling:

Reisinformatie:

Prijs drie Soefidagen (incl. maaltijden): € 90,-. De prijs voor één dag is € 30,-.Uw betaling kunt u overmaken op ING bank rekening 5289160, ten name van Soefi Beweging Nederland, Doetinchem, onder vermelding van Soefidagen Zo-merschool 2013. Helaas zijn wij genoodzaakt 10% administratiekosten in rekening te brengen als u korter dan 5 dagen vóór deelname annuleert (per e-mail aan: [email protected] of telefonisch 070-3461594)

Als u met de auto komt en op de Zuid Boulevard in Katwijk ZZO kijkt dan ziet u de Universel Murad Hassil. Er is betaald parkeren op de parkeerplaats bij de Univer-sel. Met het openbaar vervoer kunt u vanuit Leiden CS (38) of Den Haag CS (90) de bus nemen die op de Drieplassenweg stopt. Van daar loopt u naar de Universel Murad Hassil in ongeveer 8 minuten.

Naam:Adres:Postcode/Woonplaats:E-mail:o Soefidag I o Soefidag II o Soefidag III (graag aankruisen voor welke dag(en) u registreert.

photo © Fazalunissa Harmon