Slim.nl Back 2 School Magazine 2010

36
BACk2 SCHOOL Ga SLIM terug naar school! september 2010

description

Slim Back 2 School Magazine 2010

Transcript of Slim.nl Back 2 School Magazine 2010

BACk2 SCHOOL

Ga SLIM terug naar school!

september 2010

Jouw hulp bij het converteren en creëren van PDF-bestanden.

Makkelijk CONVERTEREN van elke PDF naar een bewerkbaar bestand,zodat je de informatie kunt hergebruiken. PDF Transformer maakt dankzijABBYY’s slimme technologie superieure conversies naar 184 talen(waaronder Nederlands, Engels, Duits en Frans) en zorgt in no time vooreen kwaliteitsdocument.

Met ABBYY PDF Transformer 3.0 Pro kun je met slechts één klik directvanuit Microsoft®Office PDF's CREËREN, meerdere bestanden vanuit

verschillende bronnen tot één PDF combineren en PDF's aan jouw wensenAANPASSEN: gevoelige informatie aanpassen, markeringen toevoegen,bestanden in doorzoekbare en beschermde PDF-documenten omzettenen bestanden voor langdurige archivering in PDF/A-indeling opslaan.

voor 10 gelukkige klanten! Koop voor 16 oktober 2010 een ABBYY-producten je komt in aanmerking voor een van de 10 ABBYY-tassen! Als je kans wiltmaken op een tas, voer dan de volgende code in bij je bestelling: XABBYY.

Meer informatie? Kijk op www.slim.nl/back2school

Nu bij Slim.nlvoor slechts

€ 29,95€59,00

Met Nederlandstalig

e

interfaceen handleidin

g

(in PDF)

Advert Slim!nl ABBYYPDFT3:Advert Slim!nl ABBYY PDF Transformer 3.0 21.07.2010 16:32 Uhr Seite 1

Twee keer knipperen met je ogen en dan is het opeens alweer september! Die lekkere lange zomer in binnen- of buitenland met je vrienden of familie is voorbij. Tijd om Back 2 School te gaan en nog slimmer te worden - als dat mogelijk is :-).

WIJ ZIJN SLIM.NL Voor het geval je ons nog niet (goed) kent: Slim.nl is dé webwinkel voor iedereen die leert of werkt in het voortgezet onderwijs (VO) of op een (V)MBO/ROC, waar je met kortingen tot wel 90% op de winkelprijs legale software kunt kopen. Maar niet alleen software, ook laptops, tijdschriften en zelfs telefoonabonnementen bieden we met korting aan. Kortom, allerlei zaken die je ondersteunen bij je opleiding of werk. Producten die ervoor kunnen zorgen dat je (huis)werk nog makkelijker, soms ook leuker en stukken veiliger kan worden gedaan, zodat je meer tijd overhoudt voor andere dingen. Dus word Slim - koop Slim!

Goed nieuws: de korting is bedoeld voor iedereen die leert of werkt bij de bovengenoemde onderwijsinstellingen. Voor scholieren betekent dit dat ook je ouders/verzorgers met jouw inlogcode alle producten met gigakorting kunnen kopen. En we bieden materiaal waar je ouders ook blij mee zullen zijn. Wel-licht staat de nieuwe Microsoft Office 2010 niet meteen op jouw verlang-lijstje, maar wel op dat van je vader of moeder.

Wat vind je in dit magazine?Aandacht voor de nieuwste producten, prijsvragen om de nieuwste software te testen, tips en aanbiedingen. Daarnaast ook interviews met een paar (jonge) slimme volwassenen met tot de verbeelding sprekende beroepen. Inspirerende verhalen!

ZOMERVAKANTIE VOORBIJ, BACK 2 SCHOOL!

Word SlimKoop Slim!

P.S. Wil je op de hoogte blijven van Slim en onze speciale acties? Volg ons dan ook op TWITTER.COM/SlIMnl

Tot ziens op Slim.nl. Vanzelfsprekend wensen wij je een goed en SucceSVoL SchooLJaar toe!

3Back 2 Schoolvoorwoord

MICROSOfT OffICE PROfESSIONAL PLuS 2010 VANAf €9,75!Microsoft Office Professional Plus 2010 is hét softwarepakket voor een succesvolle schoolcarrière. Office Professional Plus 2010 bevat o.a. Word 2010, met de beste tools voor documentopmaak die je helpen efficiënter documenten te organiseren en op te stellen. Je kunt ze bovendien online opslaan en ze vanuit vrijwel elke webbrowser openen, gezamenlijk bewerken en delen.Office Professional Plus 2010 bevat ook Outlook 2010, waarmee je agenda’s en taken gemakkelijk kunt coördineren zodat iedereen uit je werkgroep op de hoogte blijft van de laatste afspraken. Met Onenote 2010 kun je jouw notities, documenten en andere materialen op één plaats verzamelen, die informatie online beheren en delen met je collega’s of werkgroepgenoten.Office Professional Plus 2010 is het meest uitgebreide Office-pakket en bevat - naast Word, Outlook met Business Contact Manager en Onenote - ook Excel, PowerPoint, Publisher, Access, InfoPath, Share-Point Workspace en Communicator. Zo zijn al je school opdrachten in een handomdraai gemaakt.

VerSchIL IN prIJZeN Voor STudeNTeN eN doceNTeNVoor sommige producten hanteren we verschillende prijzen voor studenten en docenten/ medewerkers; de prijs voor de laatste groep is dan lager. Dat komt doordat voor docenten en medewerkers (een gedeelte van) het gebruiksrecht al in de licentie van de onderwijsinstelling is opgenomen. Voor studenten is dit niet altijd het geval. Het ‘gebruiksrecht’ moet de student dan nog zelf afdragen en dat levert een prijsverschil op.

Voor doceNTeN/MedeWerkerS:

Voor STudeNTeN:

prijs download

E43,50prijs dvd

E53,=prijs download

E9,75 prijs dvd

E17,=

4 Back 2 School

WINdOWS 7

IS ER!Werk Je Nog op WINdoWS Xp of VISTa? daN kuN Je Nu oVerSTap-peN Naar WINdoWS 7 MIddeLS eeN upgrade. MIcroSofT IS er hIerMee IN geSLaagd eeN groTe STap VooruIT Te MakeN. VaN de STudeNTeN eN doceNTeN dIe ZIJN oVergeSTapT krIJgeN We VeLe eNThouSIaSTe reacTIeS!

• “Maar liefst 70 procent van de XP-gebruikers die Windows 7 geprobeerd hebben, is positief over dat nieuwe besturingssysteem. Dat blijkt uit onderzoek onder 5000 XP-gebruikers.” Bron: Technologizer.com

• “Is Windows 7 een succes? Wij denken van wel. Het zal niet gelijk opvallen omdat Windows 7 veel verbeteringen onder de motorkap bevat, maar de performance van dit nieuwe besturingssysteem is in vergelijking met zijn voorgangers enorm verbeterd. Microsoft is geslaagd om een volwas-sen product in de markt te zetten. En waar wij in het verleden bij vorige lanceringen van Windows-besturingssystemen onze twijfels uitten, zeggen wij nu: Je kunt Windows 7 gerust aanschaffen.” Bron: HCC

• “Adviseer ik om naar Windows 7 over te gaan? Het antwoord is ‘ja’. Indien je nu Windows Vista gebruikt dan zou ik direct een upgrade uitvoeren. Het zal de algehele gebruikerservaring verbeteren. Indien je nu Windows XP gebruikt, dan zou ik de upgrade naar Windows Vista overslaan. Tot slot, welke nieuwe feature van Windows 7 waardeer ik het meest? Dit is de preview van alle open-staande taken. Hiermee heb ik een snel overzicht van alle applicaties die ik heb openstaan. Zeker met alle tabbladen in Internet Explorer ben ik de weg wel eens kwijt. Met de preview heb ik een goed overzicht en kan ik snel overbodige windows afsluiten.” Bron: André van de Graaf, expert voor Computable

Studenten bestellen Windows 7 vanaf E53,= bij Slim.nl en krijgen er gratis de Computer Idee Windows 7-gids bij. Docenten en medewerkers betalen zelfs maar E17,= en ontvangen de gids ook. Bestel nu en maak een vliegende start!

Met de workshopgids heb je een zeer complete handleiding voor Windows 7. Er wordt uitgelegd wat je nodig hebt om Windows 7 te draaien op je computer, wat je ermee kunt doen en hoe je Win-dows 7 helemaal naar je hand zet en aanpast aan je eigen wensen. Vul bij je Windows 7-bestelling de volgende code in en ontvang deze gids er gratis bij, zolang de voorraad strekt: XWINdoWS7

5Back 2 School

WEET JIJ WAT SLIM IS?SLIM.NL! WaT IS daar eIgeNLIJk Zo SLIM aaN? daT Je bIJ WWW.SLIM.NL goedkoop SofTWare kuNT kopeN WeTeN VeeL MeNSeN WeL. Maar WaaroM eN hoe WerkT heT Nu precIeS?

Allereerst is Slim.nl ontstaan vanuit het onderwijs. Een docent vond 17 jaar geleden dat studenten en docenten thuis met dezelfde legale en goede software moesten kunnen werken als dat ze op school deden, tegen een betaalbare prijs. Dit ideële idee is langzaam uitgegroeid tot wat Slim.nl nu is, de grootste webwinkel voor het middelbaar (beroeps) onderwijs: 99% van alle VO- en (V)MBO/ROC-instellingen zijn aangesloten bij Slim.nl.Ook steeds meer leveranciers sluiten zich aan, waardoor we nu, in 2010, software van alle grote merken en daarnaast ook laptops, boeken, tijd-schriften en accessoires kunnen aanbieden met korting tot wel 90%!

Mag IedereeN kopeN bIJ SLIM.NL? nee dus. Er is één strenge regel en die is dat je moet leren of werken op een VO of (V)MBO/ROC, of ouder/verzorger bent van een student op zo’n school. Voldoe je aan deze eis, dan is aan-melden op Slim.nl heel eenvoudig. Je kiest op www.slim.nl je school uit, vult je gegevens in en je krijgt je inlogcode per mail toegestuurd.

Als je daarna bestelt op Slim.nl dan heb je de soft-ware meestal binnen 24 uur in huis. En de prijzen die genoemd staan in dit magazine en op de site zijn inclusief bezorgkosten en BTW; dus geen

verrassingen achteraf. Overigens is een groot aantal softwareproduc-ten ook als download te bestellen op Slim.nl, vaak nog goedkoper en in ieder geval nog sneller, want je kunt meteen aan de slag met de software! Voor sommige producten hanteren we verschillende prijzen voor studenten en voor docenten/medewerkers; de prijs voor de laatste groep is dan lager. Dat komt doordat voor docenten en medewerkers (een gedeelte van) het gebruiksrecht al in de licentie van de on-derwijsinstelling is opgenomen. Voor studenten is dit niet altijd het geval. Het ‘gebruiksrecht’ moet de student dan dus nog zelf afdragen, vandaar het prijsverschil. Werkzaam of studerend in het basisonderwijs of hoger onderwijs? Dan kun je jouw soft- en hard-wareproducten kopen bij SURFspot.nl.

WeeS heeL SLIM, Nu €5,= eXTra korTINg Voor NIeuWe SLIMMerdSScholieren, ouders, medewerkers en docenten die nog geen account hebben op Slim.nl en zich aanmelden voor onze nieuwsbrief, ontvangen in de Back 2 School periode (t/m 16 oktober) E5,= korting op hun eerste aankoop. Dat is nog eens aangenaam kennismaken! Reden genoeg om je snel aan te melden.

Wil je op de hoogte blijven van Slim en onze speciale acties? Volg ons dan ook op twitter.com/slimnl

6 wat IS SLIM?Back 2 School

Ben je MBO-student en 18 jaar of ouder? Profiteer dan nu van onderwijskorting op een Mac!

De beste jaren van je leven worden nog beter.

Ga naar www.slim.nl/apple voor ons aantrekkelijke Mac aanbod.TM en © 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Mac zijn handelsmerken van Apple Inc., die zijn gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. Andere product- en bedrijfsnamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

APPLE0518 SLIM advA5.indd 1 14-04-2010 16:32:34

Ga naar www.slim.nl/apple voor ons aantrekkelijke Mac-aanbod.TM en © 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Mac zijn handelsmerken van Apple Inc., die zijn gedeponeerd

in de Verenigde Staten en andere landen. Andere product- en bedrijfsnamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

“IK HEB 100% VRIJHEId”

MIchIeL IS eeN SLIMMe kuNSTeNaar. hIJ STeLT ZIchZeLf eVeN Voor.“Ik ben Michiel Walrave, 35 jaar, woonachtig in Rotterdam sinds 1995. Ik ben illustrator en auto-noom kunstenaar. Ik werk in de eerste plaats veel voor bands en concertzalen. Denk hierbij aan het ontwerpen van t-shirts, platenhoezen, posters en flyers voor optredens. Als kunstenaar werk ik vooral in groepsverband. Zo maakte ik jarenlang deel uit van het Rotterdamse collectief Antistrot. Die club is nu uit elkaar, maar verschillende leden, waaronder ik, hebben een doorstart gemaakt onder de naam Studio Knakworst. In dit collectief maken we samen schilderijen en muurschilderingen.”

WaT MaakT Je Werk Zo bIJZoNder?“Ik zou zeggen de herkenbaarheid van mijn stijl...binnen een klein deel van het muziekwereldje (punk en hardcore) hebben veel mensen wel een idee van het werk dat ik maak, en bands vragen mij om voor ze te ontwerpen omdat ze weten wat ze kunnen verwachten. Het is dus zo dat ik niet vaak “zomaar” of per toeval gevraagd wordt een design te maken - mensen willen specifiek een ‘Walrave’- tekening. Het is wel zo dat ik in de loop der jaren meerdere stijlen naast elkaar heb ontwikkeld, maar nog steeds is mijn handschrift altijd duidelijk herkenbaar.”

“IK HEB 100% VRIJHEId”

MIchIeL WaLraVe, 35 Jaar.IllUSTRATOR En AUTOnOOM KUnSTEnAAR

Back 2 School8 HIj IS SLIM

kuN Je eeN paar VoorbeeLdeN geVeN VaN Toffe proJecTeN Waar Je aaN hebT geWerkT?“Dat zijn er inmiddels behoorlijk wat. De laatste tijd heb ik een aantal skateboard designs gemaakt voor kleine Amerikaanse merkjes - iets wat ik al jaren probeer voor elkaar te krijgen, omdat skateboard art voor mij één van de grootste inspiratiebronnen is. Daarnaast is het altijd cool om voor bands waar je vroeger fan van was (of nog steeds bent) iets te mo-gen doen. Dit komt ook steeds vaker voor aangezien ik veel posters ontwerp voor zalen als de Melkweg, 013 en het Patronaat. En dan zijn er natuurlijk de Antistrot-projecten van een paar jaar geleden...muurschilderingen maken in steden als Dublin, Ber-lijn, new York en Miami. Antistrot heeft me op veel plaatsen gebracht waarvan ik nooit had gedacht er terecht te komen - zoals onze solo-expositie in onze galerie in new York, of Aqua en Scopre kunstbeur-zen in Miami.”

WaT VINd Je heT LeukSTe oM Te doeN eN WaaroM? SchILderIJeN, poSTerS, IeTS aNderS?“Het fijne is dat ik de mogelijkheid heb om het al-lebei te doen. Op het moment zijn we dus bezig om Studio Knakworst op gang te krijgen, en de schilder-sessies die we nu hebben zijn echt te gek...het werk ligt absoluut in het verlengde van Antistrot, maar dan net even anders (al zal dat voor de buitenstaan-der niet al te duidelijk zijn, haha). Concertposters vind ik ook erg cool om te doen, vooral vanwege het feit dat ik doorgaans 100% vrijheid heb om te doen en laten wat ik wil. De opdracht komt dan van de concertzaal en niet van de band zelf, dus het gaat allemaal veel soepeler en sneller.”

WeLke opLeIdINg heb Je geVoLgd?“Willem de Kooning Academy in Rotterdam, afdeling illustratie. Ik was in die tijd niet echt gemotiveerd en het werk wat ik er maakte was op z’n best matig, maar toch heb ik de opleiding gewoon in de vier jaar die ervoor staat afgerond. Achteraf gezien zou ik willen dat ik meer had opgestoken van met name de schilder- en tekentechnieklessen, maar goed, ik ben toch aardig terecht gekomen.”

heb Je TIpS Voor JoNge grafISche TaLeNTeN?“Vooral veel tekenen. Het is tegenwoordig ontzet-tend makkelijk om de computer het werk te laten doen, maar met een gare fineliner en een velletje kopieerpapier kan je ook een heel eind komen. De combinatie van goed handwerk kunnen leveren en daarnaast computerskills ontwikkelen is goud waard!”

Word ook Zo SLIM aLS MIchIeL! SLIM boodSchappeNLIJSTJe Voor de de arTIeST IN Spé:

>> adobe design premium (voor al je digitale kunst)

>> bamboo pen & Touch tablet (zodat je ook achter de computer echt kunt tekenen)

>> corel VideoStudio (om je eigen video’s te monteren)

>> …en natuurlijk pen en papier!

Back 2 School 9HIj IS SLIM

Omdat het gebruik van de computer en internet een voorrecht is dat ik niet wil kwijtraken,

• Zal ik veilig internetten, zoeken, werken, spelen en chatten als ik online ga

• Zal ik alle regels volgen waar we het over eens zijn geworden

• Zal ik mijn echte naam, mijn telefoonnummer, mijn adres,

of mijn wachtwoorden niet bekendmaken aan online ‘vrienden’

• Zal ik nooit een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting

maken met mensen die ik online ben tegengekomen

• Beloof ik dat ik wanneer ik op internet in een onveilige of ongemakkelijke

situatie terecht kom, dit aan jou (mijn ouder/voogd/leraar) vertel,

zodat je mij kunt helpen

• Houd ik me aan dit contract en weet dat elke beslissing die ik neem gevolgen heeft.

Handtekening student ___________________________

Als ouder/voogd/leraar beloof ik dat je op mij kunt rekenen als je hulp nodig hebt en zal ik

je op alle mogelijke manieren helpen eventuele problemen op te lossen.

Handtekening ouder/voogd/leraar __________________________

OVEREENKOMST VOOR VEILIgHEId OP INTERNET

TuSSEN STudENT EN OudER

Zorg dat jouw computer goed beveiligd is tegen hackers, virussen en trojaanse paarden. Bij Slim.nl verkopen we de antivirusproducten van McAfee, een van de meest bekende leveranciers van deze software. En… dankzij de goede samenwerking tussen McAfee en Slim.nl kun je profiteren van fikse kortingen van minimaal 30%.

Je hebT keuZe uIT:

CD

€23,= Download

€19,=

Mcafee VIruS ScaN pLuS 2010

CD

€30,= Download

€26,=

Mcafee INTerNeT SecurITy 2010

Back 2 School10

De LG GD510 ‘Pop’ is een stijlvolle, slanke 3 inch touchscreen-telefoon, die alle functionaliteit bevat die je in een modern toestel zoekt. Zo heb je supersnel direct toegang toegang tot Facebook, Twitter en Hyves en deel je al je nieuwtjes en foto’s in no time met je vrienden. En hij is nog betaalbaar ook!

Vodafone bel + sms abonnement Belminuten/sms berichten

normale prijs Actieprijs bijSlim.nl

lG POP Bel + SMS 100 100/200 €17,50 €8,75

lG POP Bel + SMS 150 150/300 €22,50 €11,25

lG POP Bel + SMS 200 200/400 €27,50 €13,75

LG POP Bel + SMS 275 275/550 €32,50 €16,25

LG POP Bel + SMS 350 350/700 €40,00 €20,=

lG POP Bel + SMS 450 450/900 €50,00 €25,=

NIEuW BIJ SLIM!

Bijvoorbeeld: MOBIEL BREEDBAnD EXtRA Mobiel Breedband Extra geeft onbeperkt toegang tot internet voor een vast bedrag per maand. Verbruik je meer dan de bundel, dan gaat de snelheid omlaag maar de kosten blijven gelijk.

• Altijd en onbeperkt (fAir use policy) toegAng tot e-mAil en internet. • geen AAnsluitkosten• downloAdsnelheid binnen en buiten bundel 7,2 mb/s. • plug & plAy: eenvoudig in gebruik.

Andere abonnementen: • Mobiel Breedband Start (500 MB bundel voor €14,=, normaal €20,=)• Mobiel Breedband Basis (2 GB bundel voor €21,= normaal €30,=)

SURF nAAR SLIM.NL/VodafoNe VOOR AllE AAnBIEDInGEn En MEER InFORMATIE

MobIeL INTerNeT VaN VodafoNe, VIa SLIM MeT Maar LIefST 30% korTINg!

MobIeLe TeLefooNaboNNeMeNTeN VaN VodafoNe MeT korTINg ToT WeL 50%

€35,=prijs per maand

(normaal €50,=)

• touchscreen• Zeer compact• Optimaal gebruiksgemak• Erg geschikt voor Social networks

Back 2 School 11

VOLg SLIM.NL OP TWITTER!

twitter.com/slimnl

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die Slim.nl in de winkel heeft, een korte vraag stellen of meepraten over onderwijs & ICT? Op twitter.com/slimnl (dus geen punt tussen “slim” en “nl”) vind je het laatste nieuws van Slim.nl. Je kunt ons natuurlijk ook laten weten wat je van bepaalde software vindt en ons tips geven. Sterker nog: daar zijn we juist erg benieuwd naar.

Heb je een lastige vraag die niet in een tweet beantwoord kan worden? Mail dan naar [email protected]!

Steeds meer scholen, docenten en studenten zijn op Twitter te vinden. Waarom kan Twitter nuttig zijn voor een school?

1. Je kuNT MedeWerkerS eN STudeNTeN MakkeLIJk op de hoogTe houdeN VaN heT LaaTSTe NIeuWS

2. MedeWerkerS eN STudeNTeN kuNNeN TIpS geVeN eN VrageN STeLLeN 3. Je kuNT IN coNTacT koMeN MeT aNdere SchoLeN eN VaN eLkaar LereN

op Zoek Naar VoorbeeLdeN? deZe SchoLeN pakkeN heT goed aaN!uLeNhof coLLege (twitter.com/ulenhofcollege)STedeLIJk gyMNaSIuM arNheM (twitter.com/gymansiumarnhem)groeNhorST coLLege (twitter.com/groenhorst)grafISch LyceuM roTTerdaM (twitter.com/glr_tweets)roc fLeVoLaNd (twitter.com/rocflevoland)

Back 2 School12

Wazig beeld? Staat je hond ook net in beeld? Je foto is nog niet verloren! Met Corel PaintShop Photo Pro X3 wordt het verbeteren van je foto echt een plezier en maak je professioneel uitziende afbeeldingen.

• Voor iedereen, van thuisgebruikers tot profs• Foto’s gemakkelijk verbeteren en beveiligen met snelle en krachtige tools• Snel foto’s delen via Flickr en Facebook• In een paar klikken fotoboeken, collages, slideshows en wenskaarten ontwerpen.

VAKANTIEKIEKJES MET ROdE OgEN?

LeT op! normale prijs: E39,50. tijdens Back 2 School (tot 16 oktober) kun je profiteren van de speciale Back 2 School-klapper. Daarin zitten naast PaintShop Pro Photo X3 ook Staplessen voor PaintShop Photo Pro X3 en McAfee Internet Security, samen voor de prijs van E40,=!

Tijdens Back 2 School kun je unieke Slim t-shirts winnen! Ga naar Slim.nl en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Onder de inschrijvers verloten wij 100 t-shirts en 10 thocobags (zie pagina 16 en 17). Wil je kans maken op nog meer mooie prijzen, verzin dan een goede slogan voor Slim.nl. Bijvoorbeeld Slim.nl: supersoftware voor superweinig geld, of Slim.nl: dé softwareshop voor het onderwijs. De beste drie inzenders winnen naast het Slimme shirt nog een gigaprijs!

1e prijs een Flip (HD videocamera zo groot als een mobiele telefoon) en een Slim t-shirt

2e prijs een Slim gadgetpakket (pocketmuis, usb-platform en datapresenter), een Slim 8GB USB stick en een Slim t-shirt

3e prijs een Slim gadgetpakket (pocketmuis, usb-platform en datapresenter), en een Slim t-shirt.

Stuur je inzending naar [email protected], geef je maat ook op: M, L of XL.

Actievoorwaarden: Meedoen kan tot en met 16 oktober 2010. Prijswinnaars worden in de Slim.nl nieuws-brief op de hoogte gesteld. Meld je dus ook gelijk aan voor onze nieuwsbrief als je kans wilt maken op bovenstaande prijzen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Slim.nl behoudt zich het recht voor om de inzendingen te gebruiken voor promotionele doeleinden. De prijzen zijn van tevoren vastgesteld. Inruilen voor andere prijzen is niet mogelijk. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld.

SLIM.NL : . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

VOLg SLIM.NL OP TWITTER!

HOE SLIM BEN JIJ?PRIJSVRAAg

Back 2 School 13

Dragon naturallySpeaking zet jouw spraak om in tekst en doet dat driemaal sneller dan de meeste mensen typen. Met Dragon naturallySpeaking van nuance verschijnt alles wat je zegt direct in jouw documenten en e-mail- en chatberichten, met een nauwkeurigheidsgraad tot maar liefst 99%. Je kunt zelfs al pratende op internet surfen. Het programma herkent jouw stem direct en wordt bij elk gebruik slimmer. Praat direct met veelgebruikte programma’s, zoals Microsoft Word, Internet Explorer en Mozilla Firefox, en je hebt voortaan je toetsenbord nauwelijks meer nodig. Dit revolutionaire en gebruiksvriendelijke pakket bevat alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen, inclusief een headset van uitstekende kwaliteit.

dRAgON NATuRALLYSPEAKINg: ZET SPRAAK OM…. IN TEKST

Wat zegt de gebruiker van dragon NaturallySpeaking?fraNk“Ik doe nu in twee uur het werk dat ik voorheen in vier tot zes uur deed.“aNNe “Ik gebruik Dragon voor e-mails, artikelen, werk en mijn privécorrespondentie. Ik kan typen en doe dat ook wel, maar met Dragon ben ik dui-zendmaal productiever.”JacqueLyN “Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn werk efficiënter te doen. Ik gebruik graag spraak-herkenningsoftware en het werkt. En ik loop een stuk minder risico op RSI.”

€49,90prijs dVd

Back 2 School14

graTIS 10 dragoN NaTuraLLySpeakINg totAAlpAkketten (met heAdset) voor testers!

dRAgON NATuRALLYSPEAKINg: ZET SPRAAK OM…. IN TEKST

oproep: we zijn op zoek naar tien men-sen die Dragon willen testen. niet alleen studenten, maar ook docenten en ouders zijn van harte welkom. Spreek je vloeiend Engels, Frans of Duits, dan kun je ook deze ‘vreemde talen’ uitproberen. Als tegenpres-tatie krijg je een gratis Dragon naturally-Speaking 10 Preferred-pakket inclusief headset. De winkelwaarde bedraagt €199,=.

Het kost circa een uur voordat Dragon je stem herkent, daarna is het programma klaar voor gebruik om snel verslagen voor je uit te werken. Dat wordt dus een enorme tijdwinst in de toekomst. Ideaal als je last hebt van dyslexie, maar ook om sneller en foutlozer verslagen te maken en RSI te voorkomen.

WIL Je kaNS MakeN oM dragoN NauraLLySpeakINg ThuIS uIT Te probereN eN heT ook Nog eeNS Te houdeN?

Schrijf dan voor 16 oktober een e-mail met een goede korte motivatie naar [email protected]. laat ons weten of je student, docent of een ouder bent. De leukste motivaties worden beloond. We hebben 10 pakketten te ver-geven, dus wees er snel bij! let op: Dragon werkt op Windows, (nog) niet op Apple.

Alle info over het testen vind je op www.slim.nl/back2school.

Back 2 School 15

“ZORgdAT JE ER LOL IN HEBT!”

“ZORgdAT JE ER LOL IN HEBT!”

duco reITSMa, 14 JaarEIGEnAAR THOCOBAGS

ThoMaS bruIJNe, 14 JaarEIGEnAAR THOCOBAGS

Back 2 School16 HIj IS SLIM

“ZORgdAT JE ER LOL IN HEBT!”

“ZORgdAT JE ER LOL IN HEBT!”

14 Jaar eN aL eIgeNaar ZIJN VaN eeN Suc-ceSVoL bedrIJf: SLIMMe oNderNeMer duco reITSMa kreeg heT Voor eLkaar. eVeN VoorSTeLLeN…“Ik ben Duco Reitsma, 14 jaar en ik zit in de tweede klas tweetalig HAVO/VWO op laar & Berg in laren. Samen met mijn vriend Thomas Bruijne (14), die ik nog ken van de basisschool, ben ik vorig jaar begon-nen met thocobags, een webwinkel voor tassen.”

hoe kWaM Je op heT Idee oM MeT Thoco-bagS Te STarTeN?“Ik wilde altijd al graag een bedrijf, dat vind ik leuker dan school eigenlijk. We hadden al heel vaak ideeën, maar vorig jaar werd het opeens serieus toen we een tas bedachten met de tekst: ‘Hou je Bag’.”

hoe beN Je Te Werk gegaaN bIJ heT opSTarTeN? “We hebben tassen laten bedrukken bij een winkel in relatiegeschenken en een merknaam bedacht: Thocobags. De ‘Hou je Bag’-tassen hadden we al binnen twee weken aan kinderen op school en via internet verkocht. We kregen al snel veel aandacht van de media: we zijn op de lokale radio geweest en in twee kranten heeft een stukje over ons gestaan. We vonden het zo leuk dat we groter wilden worden. nu hebben we tassen in China laten maken. Dat is best cool, want we konden zelf de kleur en vorm bepalen, wat voor ritsen er in zitten etc. Een grote warenhuisketen wilde onze tassen graag gaan verkopen, maar we hebben bedacht dat we het toch liever allemaal zelf doen. Begin dit jaar hebben we samen een bedrijf opgericht bij de Kamer van Koophandel en deze zomervakantie gaan we de webwinkel vernieuwen en professioneler maken: www.thocobags.nl.”

hoeVeeL TIJd beSTeed Je eraaN? kuN Je heT coMbINereN MeT SchooL eN huISWerk?“Per week besteden we tussen de twee en tien uur aan Thocobags. Het is nu nog wel goed te combineren met school. We werken er vooral in het weekend aan.”

ThocobagS IS eeN WebWINkeL. Voor WeLke WerkZaaMhedeN gebruIk Je de coMpuTer? “We zijn begonnen met een Hyves site, daarna heb-ben we een simpele webwinkel gebouwd, maar nu zijn we bezig aan een uitgebreide website. Op Hyves hebben we nu meer dan 1000 leden. We gebruiken het ook om in contact te komen met klanten.

Voor het bewerken van foto’s gebruiken we Photoshop. En we hebben filmpjes gemaakt en gemonteerd met Premiere Elements. Eigenlijk gaat bijna alles via de computer. Een andere vriend van ons, Floris, heeft hele mooie visitekaartjes voor ons gemaakt op zijn MacBook.”

heb Je TIpS Voor aNdere JoNgereN dIe eeN bedrIJfJe of WINkeL WILLeN STarTeN?• “Als je een goed idee hebt, dan word

je vanzelf bekend.• Goed blijven nadenken waar je geld aan

besteedt, want je moet alles ook weer terugverdienen.

• Probeer eerst via je vrienden te beginnen en bouw zo een netwerk op.

• Zorg dat je er lol in hebt, want het is best veel werk.”

Word ook Zo SLIM aLS duco eN ThoMaS!SLIM boodSchappeNLIJSTJe Voor de oNderNeMer IN Spé*:

>> Microsoft office 2010 (voor je administratie, je plannen, je e-mail etc.)

>> adobe design premium (voor het ontwerpen van je producten)

>> carbonite online back-up (zodat je niets kwijtraakt)

>> f-Secure Internet Security 2010 (om je bedrijf online te beschermen)

* Onze licenties zijn uitsluitend bestemd voor (educatief) privégebruik. Voor commercieel gebruik heb je een zakelijke licentie nodig.

TaS WINNeN? KIJK OP PAGInA 13!

Back 2 School 17HIj IS SLIM

Studentenlicentie CS5 vanaf €75 per jaar! LeeS er aLLeS over op www.adobeStudenten.nL of beSteL meteen op SLim.nL

advertentie.indd 2 09-07-10 11:05

Met de gloednieuwe Adobe® Creative Suite® 5 maak je in een

handomdraai filmpjes, foto’s, websites en animaties. Zelfs

interactieve toepassingen maak je nu zonder kennis van

programmeren. Dus laat je creativiteit de vrije hand, maak van

je volgende project een feestje en overbluf je docenten.

Vanaf de zomer van 2010 verkrijgbaar, exclusief via Slim.nl: Adobe

Creative Suite 5 Design Premium of Master Collection voor een vast

bedrag per jaar. Doet jouw school niet mee aan het speciale contract

met Adobe? Dan kun je met heel veel korting een Student & Teacher

Edition aanschaffen. Ook via Slim.nl.

de top 10 voordeLen van CS5:1. ADObE CrEATiVE SuiTE iS Dé STAnDAArD SOfTwArE in AllE CrEATiEVE bErOEPEn.

HEEl HAnDig DuS AlS jE DAAr nu Al MEE kunT wErkEn

2. MET HET niEuwE ADObE flASH CATAlyST kun jE inTErACTiEVE COnTEnT MAkEn

ZOnDEr kEnniS VAn PrOgrAMMErEn

3. Er iS HEEl HAnDig ZElfSTuDiEMATEriAAl bESCHikbAAr

4. COMbinEEr bEElD, TEkST, ViDEO En gEluiD in één DOCuMEnT

5. MET PHOTOSHOP kun jE nu nOg EEnVOuDigEr bEElDEn bEwErkEn

6. wAAn jEZElf EEn SCHilDEr MET PHOTOSHOP Of illuSTrATOr

7. bOuw COMPlExE wEbSiTES ZOnDEr TECHniSCHE kEnniS

8. MAAk SnEllEr PrOfESSiOnElE ViDEO’S, PODCASTS Of AnDErE PrODuCTiES

9. PrACHTigE 3D MOgElijkHEDEn in PHOTOSHOP En illuSTrATOr

10. wErk gEMAkkElijk SAMEn MET AnDErEn ViA DE OnlinE SErViCES VAn ADObE CS liVE

kijk OP www.ADObEPulSE.COM VOOr HAnDigE nEDErlAnDSTAligE filMPjES wAArin DE

VErSCHillEnDE PrOgrAMMA’S binnEn CS5 kOrT wOrDEn uiTgElEgD.

advertentie.indd 3 09-07-10 11:05

Met de gloednieuwe Adobe® Creative Suite® 5 maak je in een

handomdraai filmpjes, foto’s, websites en animaties. Zelfs

interactieve toepassingen maak je nu zonder kennis van

programmeren. Dus laat je creativiteit de vrije hand, maak van

je volgende project een feestje en overbluf je docenten.

Vanaf de zomer van 2010 verkrijgbaar, exclusief via Slim.nl: Adobe

Creative Suite 5 Design Premium of Master Collection voor een vast

bedrag per jaar. Doet jouw school niet mee aan het speciale contract

met Adobe? Dan kun je met heel veel korting een Student & Teacher

Edition aanschaffen. Ook via Slim.nl.

de top 10 voordeLen van CS5:1. ADObE CrEATiVE SuiTE iS Dé STAnDAArD SOfTwArE in AllE CrEATiEVE bErOEPEn.

HEEl HAnDig DuS AlS jE DAAr nu Al MEE kunT wErkEn

2. MET HET niEuwE ADObE flASH CATAlyST kun jE inTErACTiEVE COnTEnT MAkEn

ZOnDEr kEnniS VAn PrOgrAMMErEn

3. Er iS HEEl HAnDig ZElfSTuDiEMATEriAAl bESCHikbAAr

4. COMbinEEr bEElD, TEkST, ViDEO En gEluiD in één DOCuMEnT

5. MET PHOTOSHOP kun jE nu nOg EEnVOuDigEr bEElDEn bEwErkEn

6. wAAn jEZElf EEn SCHilDEr MET PHOTOSHOP Of illuSTrATOr

7. bOuw COMPlExE wEbSiTES ZOnDEr TECHniSCHE kEnniS

8. MAAk SnEllEr PrOfESSiOnElE ViDEO’S, PODCASTS Of AnDErE PrODuCTiES

9. PrACHTigE 3D MOgElijkHEDEn in PHOTOSHOP En illuSTrATOr

10. wErk gEMAkkElijk SAMEn MET AnDErEn ViA DE OnlinE SErViCES VAn ADObE CS liVE

kijk OP www.ADObEPulSE.COM VOOr HAnDigE nEDErlAnDSTAligE filMPjES wAArin DE

VErSCHillEnDE PrOgrAMMA’S binnEn CS5 kOrT wOrDEn uiTgElEgD.

advertentie.indd 3 09-07-10 11:05

(advertentie)

Ben je een fanatieke schaker? Of juist niet, maar wil je het schaken wel onder de knie krijgen? Slim.nl is de komende jaren hoofdsponsor van

het internetschaak in de categorie 12 t/m 20 jaar van de Koninklijke nederlandse Schaakbond (KnSB). Slim vindt het belangrijk dat jongeren zich goed ontwikkelen en wil vooral de ontwikkeling van de hersenen goed stimuleren. De schaaksport levert een belangrijke bijdrage hieraan.

Het voordeel voor jou? Internetschaakabonne-menten van de KnSB zijn (ook voor fanatieke en minder fanatieke docenten en ouders) met korting te krijgen bij Slim: van €25,= voor maar €20,= per jaar! Voor deze speciale prijs is het leuk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de schaakwereld. En verliezen met schaken op het internet is wellicht ook net iets minder vervelend dan verliezen van iemand die fysiek tegenover je zit…

WaT kaN Ik MeT MIJN aboNNeMeNT?Het schaakplatform PlayChess is het populairste internetschaakprogramma ter wereld. Gemiddeld zijn er meer dan 5.000 spelers dagelijks online en worden er zo’n 200.000 wedstrijden gespeeld.

De KnSB-uitvoering van dit programma biedt onderdak aan de hele nederlandse schaakcom-munity. Centraal staat de mogelijkheid om zelf te schaken, met snelle en langzame speeltempo’s en de optie om met elkaar te chatten. Op die manier kun je spelen, leren, je informeren en genieten. En je kunt meedoen aan diverse toernooien, zoals het nK internetschaak!

KOOP Nu EEN INTERNETSCHAAK-ABONNEMENT MET KORTINg BIJ SLIM.NL!

“ de samenwerking van Slim.nl met de schaaksport is logisch. Ieder mens is er bij gebaat om slimmer te zijn. Je kunt meer dan je denkt.” Internationaal meester Hans Böhm

Back 2 School20

Uit onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO blijkt dat 87 procent van alle laptopgebruikers een verkeerde houding heeft. Ongeveer de helft ondervindt pijn bij gebruik van de laptop. Slechts 17 procent lijkt zich bewust met zijn of haar houding bezig te houden.

Toch vraagt een laptop om een geheel andere houding dan een gewone computer. Dat beaamt ook professor Molenbroek van TU Delft en tevens voorzitter van de nederlandse Vereniging voor Ergonomie: “Computergebruikers nemen het kleinere toetsenbord en beeldscherm van een laptop vaak op de koop toe, tot ze klachten krijgen.”

In totaal hebben er 538 mensen meegedaan aan het onderzoek. Hiervan geeft meer dan de helft aan geen voorlichting van de werkgever te krijgen over juist gebruik. Professor Molen-broek: “Juist laptopgebruikers moeten beter voorgelicht worden over de consequenties van het werken ermee. De houding kan eenvoudig verbeterd worden door het gebruik van een extra toetsenbord, muis en een laptophouder.”

De extra muis is inmiddels ingeburgerd. Voor de laptophouder en het extra toetsenbord is dit niet het geval. Dat geldt zeker voor de privégebruiker, die nog minder vaak een standaard en/of een apart toetsenbord gebruikt.

BIj SLIM.NL heB je eeN rUIme keUS UIT allerleI ergONOmISche mIddeleN vaN ergodIrecT Om je cOmPUTergeBrUIk veIlIg eN gezONd Te hOUdeN.

87% laptop gebruikers heeft verkeerde werkhouding, 50% ondervindt pijn

BAMBOO PEn & TOUCH (WACOM)

EVOlUEnT RECHTSHAnDIGE MUIS, DRAADlOOS

€57,50

€88,50

€112,=

BASIC ERGO SET (lAPTOP HOUDER ERGO-Q 330 BASIC & COMPACt TOETSEnBORD SQ)

Back 2 School 21

3in1

Tijdens Back 2 School biedt Slim.nl je de kans drie topproducten in één klapper met flinke korting aan te schaffen! De Back 2 School-klapper is verkrijgbaar tot en met 16 oktober en bevat:

Met corel paintShop photo pro X3 kunnen zowel thuisgebruikers als professionals met groot gemak foto’s en andere afbeeldingen verbeteren en aanpassen. In een paar klikken maak je fotoboeken en collages die je kunt delen op Flickr en Facebook.

Alle mogelijkheden van PaintShop Photo Pro X3 snel onder de knie krijgen? Staplessen leert je in meer dan 100 korte lessen hoe je alles uit dit programma kunt halen wat erin zit. Je krijgt opdrachten om te oe-fenen en kunt er zo snel doorheen gaan als je zelf wilt, dus het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden!

Om je dit alles te laten doen zonder je zorgen te maken over virussen, spyware en andere digitale ongemakken hebben we ook Mcafee Internet Security aan de klapper toegevoegd. Hiermee heb je de meest effectieve beveiliging, terwijl je PC niet vertraagt omdat updates sneller worden uitgevoerd en scans minder tijd in beslag nemen.

Back2schoolKLAPPERRR3 TOPPROgRAMMA’S IN 1

NorMaLe prIJS LoS:Corel PaintShop Photo Pro X3 €39,50Staplessen voor PaintShop Photo Pro X3 €15,=McAfee Internet Security €30,=

€84,50BIJ ElKAAR In DE BACK 2 SCHOOlKlAPPER:

• corel pAintshop photo pro X3• stAplessen voor pAintshop photo pro X3• mcAfee internet security (3 gebruikers, 1 jAAr) bIJ eLkaar Voor Maar €40,=

€40,=!

Back 2 School22

3in1

3dautodesk entertainment creation SuiteHeb je Shrek Forever After en Avatar gezien? En je wilt ook in 3D teke-nen en mooie animaties maken? Met de Education Suite for Entertain-ment Creation van Autodesk is dit mogelijk: je kunt games ontwerpen maar ook richting Hollywood, want dit zijn de programma’s waarmee bovenstaande kaskrakers worden gemaakt. En bij Slim.nl kost deze suite slechts E125,=!

HET PAKKET BEVAT OnDERSTAAnDE PROGRAMMA’S. • 3ds max• maya• softimage • motionbuilder • mudbox • sketchbook pro

autocad 2011Met AutoCAD 2011 geef je al je 2D- en 3D-ontwerpen een extra dimensie met functies zoals tools om 3D-vlakken te modelleren. En het programma is volledig naar je eigen wensen aan te passen met duizenden add-ons. Voer voor de technici! Voor E70,= te bestellen bij Slim.nl, onbeperkt te gebruiken.

autodesk education communityWil je de software van Autodesk eens rustig uitproberen, andermans ontwerpen bekijken of jouw eigen design juist met de wereld delen? Op de Autodesk Education Community kun je dit allemaal. Bijna alle programma’s zijn gratis te downloaden (13 maanden te gebruiken) en je kunt er ook terecht om je ervaringen, vragen, problemen en ontwerpen uit te wisselen en te bespreken met studenten en docenten van over de hele wereld.

Kijk op WWW.SLIM.NL/auTodeSk voor alle info en toegang tot de Education Community.

WERELd IN

€40,=!

€70,=

€125,=

Back 2 School 23

Stap voor stap cursussenleer met Staplessen stap voor stap en online hoe je je alle nieuwigheden van offIce 2010 snel eigen kunt maken.

Slim.nl biedt nog meer Staplessen aan. O.a. voor Photoshop Elements, Windows 7 en PaintShop Photo Pro X3. Deze CD’s kosten €15,=.

gebruik de kracht van Inspiration

1. braINSTorMeN Creatief ideeën bedenken.

2. WebbINg leren hoe categorieën

van informatie met elkaar verbonden zijn.

3. dIagraMMINg leren hoe ideeën en feiten bij

elkaar passen.

4. pLaNNINg Activiteiten visueel plannen in

een diagram.

5. crITIcaL ThINkINg leren kritisch onderscheid te

maken tussen hoofdzaken en bijzaken.

6. coNcepT MappINg Begrijpen van informatie,

relaties leggen en nieuwe informatie combineren met bestaande kennis.

7. orgaNISereN Structuur aanbrengen in

informatie.

8. ouTLININg Alle informatie op een

rijtje zetten.

9. preSeNTereN Binnen Inspiration kan een

presentatie worden gemaakt.

INSpIraTIoN bIedT oNderSTeuNINg oM de VoLgeNde NegeN VaardIghedeN IN prakTIJk Te breNgeN:

SpecIaLe aaNbIedINg bIJ SLIM.NL

Ideeën en gedachten zijn abstract, maar wat als je ideeën en gedachten kunt ZIEn? Dan leer je sneller en onthoud je meer. Dát is de kracht van visueel leren en de kracht van Inspiration. Inspiration is een hulpmiddel bij het ordenen en structureren van ideeën en gedachten. Het programma biedt de grafische gereedschappen om het denken visueel en concreet te maken.

(DAT IS MOOI 20% EXtRA KORtInG!)

InSPIRATIOn 9 IS TOT 16 OKTOBER VERKRIJGBAAR VOOR SlECHTS

€24,=

€15,=slechts

Back 2 School24

TechSmith Snagit 10Knip, bewerk en verzend precies dat wat je ziet op je beeldscherm! Ga direct aan de slag en bestel de download voor €19,50 of de CD-versie voor €24,=.

Een schermafdruk maak je regelmatig om iets te laten zien of iets uit te leggen. Snagit maakt dit extra makkelijk: je kunt een deel van het scherm selecteren, bijvoorbeeld een afbeelding of een artikel, en pijlen, buttons en effecten toevoegen. Ook kun je teksten bewerken, vormen aanpassen en je eindresul-taat online publiceren. Tevens kun je met Snagit een scherm-afdruk per e-mail versturen en online delen. Enorm handig voor in de les of bij het maken van een opdracht!

aaNbIedINg BESTEl SnAGIT En CAMTASIA STUDIO SAMEn VOOR EEn EXtRA SCHERPE PRIJS:

DOWnlOAD DIRECT VOOR:

OF BESTEl DE CD’S VOOR:

Camtasia Studio is een professionele oplossing voor het opnemen, bewerken en delen van hoge kwaliteit beeld-schermvideo’s voor het web, CD-rom en draagbare media-spelers, inclusief iPod. Bestel de download voor €99,50, of de CD voor €104,=.

Met het programma maak je op een eenvoudige manier opnamen van het computerscherm, PowerPoint-presentaties en webcamvideo’s. Je maakt gebruik van pijlen en spraakwolkjes met tekst en kunt zo eenvoudig dingen uitleggen. Ook kun je videoclips, foto’s, muziek en tekst toevoegen.

Camtasia Studio is natuurlijk erg handig voor het maken van lessen voor school. Uitleg wordt eenvoudiger en leuker om te volgen. Jouw output sla je op als standaard AVI-filmpje of streaming video. De video’s kun je voor allerlei dragers en spelers geschikt maken zoals je iPod of Windows Media Player, en uploaden naar bijvoorbeeld YouTube.

TechSmith CamtasiaStudio 7

€114,=

€109,95

Back 2 School 25

“Schrijfvoor de school-krant!”

“Schrijfvoor de school-krant!”WIe beN Je eN WaT doe Je Voor Werk?“Ik ben Martijn Bink (38 jaar) en ik ben verslaggever bij de nOS. Daar maak ik de TV-reportages voor het nOS Journaal.”

welke opleiding(en) heb je gevolgd?“na het VWO heb ik de School voor Journalistiek gedaan in Utrecht. Daarna heb ik Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Om je aan te melden voor de School voor Journalis-tiek heb je trouwens een diploma HAVO, VWO of MBO-opleiding profiel 4 nodig.”

WaT MaakT Je Werk Zo bIJZoNder?“Het vak van verslaggever is erg afwisselend, want het nieuws is onvoorspelbaar. Vaak weet ik ‘s ochtends nog niet waar ik die dag naar toe ga. Wordt het een ongeluk, een brand of misschien een item over de politiek of sport? Je interviewt veel interessante mensen: sporters en politici maar ook jongeren en ‘de gewone man op straat’. Elke dag ontmoet ik nieuwe mensen en leer ik nieuwe dingen. Het is de kunst om alles wat je samen met cameraman opneemt te monteren tot een heldere televisiereportage van ongeveer 2 minuten.”

MarTIJN bINk, 38 JaarVERSlAGGEVER BIJ DE nOS

Back 2 School26 HIj IS SLIM

35

“Schrijfvoor de school-krant!”

“Schrijfvoor de school-krant!”

ZIT Je Voor Je Werk ook WeL eeNS IN heT buITeNLaNd eN Zo Ja, Waar beN Je ZoaL geWeeST?“Ik ga met enige regelmaat voor de nOS naar het buitenland. Soms als er iets ergs gebeurd is, zoals de bomaanslagen op de metro in londen. Maar ook voor leuke gelegenheden stappen we in het vliegtuig. Zo ben ik bij vier Olympische Spelen geweest: In Athene, Turijn, Beijing en Vancouver. Dat zijn fantastische evenementen om bij te mogen zijn. We maken dan reportages over sporters en de fans. En soms kunnen we zelf ook wel eens naar een wedstrijd kijken.”

kaN Je oNS eeN paar VoorbeeLdeN geVeN VaN bIJZoNdere ITeMS Waar Je aaN hebT geWerkT?“Ik heb verslag gedaan van de meeste belangrijke nieuwsgebeurtenissen van de afgelopen jaren. Bij-voorbeeld van de moord op Pim Fortuyn in Hilversum en de moord op Theo van Gogh in Amsterdam. De laatste twee grote klussen waren het ongeluk met het toestel van Turkish Airlines en de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn. Het is een vreemde ervaring om als een van de eersten op de plek van zo’n incident aanwezig te zijn. De hulpverlening is dan nog in volle gang. Maar wij moeten ook ons werk doen. Samen met de cameraman en de operator van de satellietwagen proberen we zo snel mogelijk de beelden uit te zenden. Want onze kijkers en luisteraars willen weten wat er gebeurd is.”

VaN WeLke SofTWare Maak Je gebruIk?“Het uitzendsysteem van de nOS is volledig gedigi-taliseerd. Dat betekent dat er geen tapes meer aan te pas komen. Alles gaat via de computer en via grote servers. We monteren de beelden met het mon-tageprogramma AVID. Dat is een vrij ingewikkeld programma, maar je kunt er erg mooie reportages mee maken.”

eN WeLke TechNISche TooLS ZIJN oNMIS-baar Voor Je aLS Je op reIS beNT?“Als ik op reis ben, ben ik vaak self-supporting. Dat betekent dat ik in principe alles zelf moet kunnen doen. Ik heb een professionele DV-camera waar

ik mee film. Die sluit ik aan op mijn laptop om te monteren. De reportages verstuur ik vervolgens via Internet (FtP) naar Hilversum.”

heb Je TeN SLoTTe Nog TIpS Voor JoNge JourNaLISTeN IN Spé?“Als je journalist wilt worden, is het belangrijk dat je nieuwsgierig bent. Dat kun je niet leren, dat moet je zijn. En een goede algemene ontwikkeling is een vereiste. Dingen die je wel kunt leren zijn het schrij-ven van goede teksten en het filmen en monteren. Dat kun je leren op de School voor Journalistiek. Maar je kunt natuurlijk ook voor de schoolkrant gaan schrijven of een eigen weblog beginnen met filmpjes en verhalen over dingen die in jouw buurt gebeuren. Maar het allerbelangrijkste is dat je nieuwsgierig en kritisch bent. Je moet altijd vooraan willen staan en precies willen weten wat er gebeurd is.”

MarTIJN bINk, 38 JaarVERSlAGGEVER BIJ DE nOS

heT SLIM boodSchappeNLIJSTJe Voor de JourNaLIST IN Spé:

>> flip ultra II hd (camera om nieuws mee vast te leggen)

>> corel Wp office (voor je teksten, cijfers en afspraken)

>> adobe photoshop & premiere elements (om makkelijk foto- en videomateriaal te bewerken)

>> dragon NaturallySpeaking (spraakherkenningssoftware; jij dicteert, de pc schijft het op)

Back 2 School 27HIj IS SLIM

Catalogus

NaaM doWNLoad cd/dVd

F-Secure AntiVirus (1 jaar, 3 gebruikers) € 19,=

F-Secure Internet Security (1 jaar, 3 gebruikers) € 26,= € 30,=

G Data AntiVirus (1 jaar, 3 gebruikers) € 19,=

Standaardbeveiliging tegen virussen? Kies een antivirusprogramma. Voor uitgebreide bescherming tegen phishing, spyware enz. kies je Internet Security.

NaaM doWNLoad

Carbonite Online PC-Backup (1 jaar) € 37,50

Carbonite Online PC-Backup (2 jaar) € 65,=

NaaM cd/dVdSTudeNTeN-

prIJS

Microsoft Windows 7 Professional Upgrade* € 53,=

Microsoft Windows 7 Ultimate Upgrade* € 17,= € 74,75

Microsoft Windows XP Professional Upgrade* € 17,= € 53,=

BACKuP

BESTuRINgSSYSTEEM

Je documenten zijn altijd veilig met behulp van een online back-up.

Het begint bij een goede basis: Windows in alle soorten en maten. Zoek de variant die bij jou en je computer past!

* Slim levert Upgrades, je dient al een legale volledige versie van Windows XP of Vista te gebruiken. Upgraden kan alleen naar dezelfde taal en dezelfde bits, exact gelijk aan de volledige geïnstalleerde versie.

* zie de aanbieding op pagina 5 en ontvang een gratis Computer Idee Windows 7 Gids bij je bestelling

BEVEILIgINg

CataLoGuSBack 2 School28 CataLoGuS

Catalogus NaaM doWNLoad cd/dVd

G Data InternetSecurity (1 jaar, 3 gebruikers) € 26,= € 30,=

McAfee Internet Security (1 jaar, 3 gebruikers) € 26,= € 30,=

McAfee VirusScan Plus (1 jaar, 3 gebruikers) € 19,= € 23,=

norton Ghost € 49,50

norton Internet Security (1 jaar, 3 gebruikers) € 26,= € 30,=

norton Utilities € 22,=

Vaxxin Vise Internetcontrole € 17,=

Webroot Antivirus met AntiSpyware (1 jaar, 3 gebruikers) € 22,= € 26,=

Webroot Antivirus met AntiSpyware (3 jaar, 3 gebruikers) € 30,= € 34,=

Webroot SpySweeper (1 jaar, 3 gebruikers) € 19,= €€ 23,=

Webroot SpySweeper (3 jaar, 3 gebruikers) € 27,= € 31,=

Webroot Window Washer € 17,=

(beveiliging, vervolg vorige pagina)

CataLoGuS

NaaM doWNLoad cd/dVd

Corel Digital Studio € 38,50

TechSmith Snagit € 19,50 € 24,=

Corel PaintShop Photo Pro (ook in B2S-klapper) € 39,50

Magix Foto's op CD & DVD € 27,= € 31,95

Magix Foto's op CD & DVD deluxe € 49,= € 53,95

Magix Xtreme Photo & Graphic Designer € 55,=

fOTO EN BEELdSoftware om je foto’s te bewerken heb je in verschillende varianten. Voor het wegwerken van rode ogen en het ‘opleu-ken’ van je vakantiekiekjes kun je lekker snel aan de slag met Magix Foto’s op CD & DVD, maar wil je echt professioneel aan het werk dan vind je in Corel PaintShop Photo Pro alles wat een professional zich kan wensen.

Back 2 School 29CataLoGuS

NaaM doceNTeN STudeNTeN

Adobe Design Premium (per jaar) € 74,50*

Adobe Master Collection (per jaar) € 117,75*

Adobe Design/Web Premium Combi € 37,=*

Adobe Elements Combi (Photoshop, Premiere, Staplessen) € 22,50*

Adobe Acrobat Professional (per jaar) € 24,75*

Adobe Photoshop Elements & Premiere Elements (met gratis Acrobat Pro) v.a. € 45,50*

Adobe Photoshop lightroom € 90,= € 90,=

AutoCAD € 70,= € 70,=

Autodesk Entertainment Creation Suite € 125,= € 125,=

Corel Painter € 69,90* € 69,90*

CorelDRAW Graphics Suite € 69,90* € 69,90*

QuarkXPress € 95,= € 95,=

Corel DESIGnER Technical Suite € 69,90* € 69,90*

gRAfISCHOntwerpen en tekenen doe je natuurlijk met grafische soft-ware. Voor elke wens en elk niveau bieden we software aan, of je nu een beginnend hobbytekenaar bent, je een grafische opleiding doet of al op professioneel niveau ontwerpt. Dit zijn de programma’s waarmee je alles wat je maar wilt kunt ontwer-pen en tekenen.

* De prijs is afhankelijk van de licentie van je school en kan hoger zijn dan genoemde prijs

PRIJZEN* inclusief BTW* inclusief verzendkosten* inclusief administratiekosten* inclusief kosten voor creditcard of online betalen

Typefouten en prijswijzigen voorbehoudenAlle software uit voorraad leverbaar, binnen 24 uur

Back 2 School30 CataLoGuS

HARdWAREnaast software heeft Slim een kleine selectie samengesteld van de leukste en slimste hardwareproducten en gadgets. En ook op deze producten bieden we goede kortingen. De Flip, het kleinste videocameraatje mét HD kwaliteit is enorm populair bij zowel studenten als docenten en wordt zowel in de vrije tijd als in het klaslokaal ingezet.

NaaM prIJS

Bamboo Pen (Wacom) € 62,50

Bamboo Pen & Touch (Wacom) € 88,50

Basic Ergo Set (Laptophouder Ergo-Q 330 Basic & Compact toetsenbord SQ) € 57,50

Evoluent Right Hand Wireless € 112,=

Flip Mino HD € 145,=

Flip Ultra II € 135,=

Flip Ultra II HD € 160,=

HDMI Multimedia Player 300 GB € 89,50

Slim USB Podium € 15,=

Stress Relieving Mouse (SRM) voor Rechtshandigen € 74,75

Stress Relieving Mouse (SRM) voor linkshandigen € 84,25

SQ Compact Toetsenbord € 39,50

NaaM doWNLoad cd/dVd

MindJet MindManager € 45,95

Inspiration € 24,=

MINdMAPPINgMindmapping is een techniek om informatie te ordenen en grafisch weer te geven; hierdoor is het makkelijker om verbanden te zien en te onthouden. Met mindmapping software kun je informatie die je in de les krijgt of die je wilt delen visueel maken, dat bespaart tijd en je kunt effectiever leren of werken.

Back 2 School 31CataLoGuS

MuZIEKZelf muziek maken zonder een instrument te bespelen, een cd opnemen , je eigen nummers schrijven, een eenvoudig melodietje componeren of een heel orkest of band samenstellen? Onderzoek jouw muzikale kwaliteiten met deze software!

NASLAgWERKENSlim heeft diverse cursussen waarmee je op een heel effectieve manier met programma’s leert werken als Office en Photoshop; dat zijn de Staplessen. Daarnaast bieden we een aantal handleidingen voor als je nog eens iets wilt nakijken of opzoeken. Babylon is een soort digitale encyclopedie die je met één muisklik toegang verstrekt tot allerhande informatie. Je kan er mee vertalen, valuta omrekenen, weersverwachting weergeven en nog veel meer.

NaaM doWNLoad cd/dVd

Magix MP3 Maker € 35,=

Magix Music Maker € 53,95

Magix Music Maker Premium € 77,= € 81,95

NaaM doWNLoad cd/dVd

Babylon € 15,95

Babylon inclusief Van Dale nl/FR/DU/En € 48,90

Handleiding Office 2010 (boek) € 19,50

Handleiding Windows 7 (boek) € 19,50

Handleidingen Windows 7 & Office 2010 (boek) € 32,50

Staplessen voor Microsoft Office 2007/2010 € 15,=

Staplessen voor Corel PaintShop Photo Pro € 15,=

Staplessen voor Adobe Photoshop Elements € 15,=

Staplessen voor Microsoft Windows 7 € 15,=

Back 2 School32 CataLoGuS

doceNTeN STudeNTeN

NaaM doWNLoad cd/dVd doWNLoad cd/dVd

H+H Virtual CD € 24,90

ABBYY FineReader Professional Edition € 48,= € 48,= € 48,= € 48,=

ABBYY PDF Transformer € 29,95 € 29,95 € 29,95 € 29,95

Corel WinZip Standard € 21,75 € 21,75

Corel WP Office Professional €€ 30,= € 30,=

Keybert (5 installaties!) € 15,= € 15,=

FileMaker Pro € 35,= € 35,=

FileMaker Bento € 29,50 € 29,50

Microsoft Office Enterprise 2007 € 9,75 € 17,= € 43,50 € 53,=

Microsoft Office for Mac € 17,= € 53,=

Microsoft Office Professional Plus 2010 € 9,75 € 17,= € 43,50 € 53,=

Microsoft Office Visio Professional € 9,75 € 17,= € 19,= € 29,50

Microsoft Project Professional € 9,75 € 17,= € 32,50 € 42,=

nuance Dragon naturallySpeaking Preferred € 49,90 € 49,90

nuance PDF Converter Professional € 38,= € 38,=

nuance PDF Scan Suite (PDF Converter, Omni-page, PaperPort) € 49,90 € 49,90

Serif Design Suite € 45,= € 45,=

OffICE SOfTWAREAlle basissoftware die je nodig hebt voor je gewone schoolwerk en de dagelijkse dingen die je op je computer doet.

* Slim levert Upgrades, je dient al een legale volledige versie van Windows XP of Vista te gebruiken. Upgraden kan alleen naar dezelfde taal en dezelfde bits, exact gelijk aan de volledige geïnstalleerde versie.

Back 2 School 33CataLoGuS

ONTWIKKELSOfTWAREVoor de softwareontwikkelaars zijn de volgende programma’s verkrijgbaar, voor als ICT je toekomst of je hobby is.

NaaM cd/dVd

Embarcadero JBuilder Professional € 111,=

Embarcadero RAD Studio Professional € 111,=

Microsoft DreamSparkvoor

studenten gratis

TIJdSCHRIfTENBen je geïnteresseerd in ICT en wil je graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, trends en achtergronden? Dan vind je hier een keur aan prima tijdschriften. Zowel voor diegene die nog niet zoveel kennis heeft, maar wel op de hoogte wil blij-ven als voor de echte ICT-crack die al een opleiding volgt of beroep heeft in de ICT. Bij Slim neem je een jaarabonnement met flinke korting! En je abonne-ment stopt vanzelf na een jaar.

NaaM prIJS

Computer Idee (26 uitgaven) € 32,50

Home Entertainment Today (6 uitgaven) € 16,45

linux Magazine (6 uitgaven) € 16,45

n-Gamer (6 uitgaven) € 16,45

PC-Active (11 uitgaven) € 36,45

PCM (12 uitgaven) € 32,50

Power Unlimited (12 uitgaven) € 24,50

Back 2 School34 CataLoGuS

VIdEO

SHOPPEN MET SLIM!KORTINg dOE JE OOK BIJ:

PRIJZEN

Zelf een film monteren, bewerken en publiceren? We bieden programma’s voor de startende filmer maar ook voor de wannabe Steven Spielbergs; altijd met een superfilm als resultaat.

* inclusief BTW* inclusief verzendkosten* inclusief administratiekosten* inclusief kosten voor creditcard of online betalen

Typefouten en prijswijzigen voorbehoudenAlle software uit voorraad leverbaar, binnen 24 uur

NaaM doWNLoad cd/dVd

Corel Digital Studio € 38,50

TechSmith Camtasia Studio € 99,50 € 104,=

TechSmith Camtasia Studio & Snagit € 109,50 € 114,=

Corel VideoStudio Professional € 39,50

Corel WinDVD Standard € 21,75

Magix Video deluxe € 49,= € 53,95

Magix Video deluxe Plus € 77,= € 81,95

Freecom (voor opslagmedia) www.slim.nl/freecom

CampusShop (voor laptops) www.slim.nl/laptops

Apple (voor alle Apple-producten) www.slim.nl/apple

Vodafone (voor telefonie en mobiel internet) www.slim.nl/vodafone

Back 2 School 35CataLoGuS

Elke donderdag bij Slim.nl 24 uur lang 1 product voor een waanzinnige prijs!©20

10 S

lIm

.Nl

Tek

st, r

edac

tie M

arke

ting

& c

omm

unic

atie

Slim

.nl

| On

twer

p en

opm

aak

Vri

je S

tijl

| dr

uk d

rukk

erij

raak

wer

k |

opl

age

200.

000