Seizoensflyer AYA 2013-2014

3
BITE (12+) Bite is een bittere stand-up comedy dansvoorstelling over jongeren en kunst. Rapper en MC Vincent zet samen met b-boy Dietje (Surinaams hiphop kampioen) en de Poolse danseres Jagoda zijn tanden in rauwe vragen. Vinden jongeren kunst, theater en dans cool of hopeloos ouderwets? Of is hun eigen leven al een kunstwerk? Met flitsende dans en spitse teksten worden de jongeren opgezweept en aan het denken gezet. Bite is een voorstelling als een pitbull. “Bite zoekt de extremen op om het jongerenpubliek in het hart te treffen en de slappe lach te bezorgen.” (Trouw) “De cast is bijzonder innemend – energiek, communicatief, grappig.” (De Volkskrant) speelperiode: september – december 2013 overige periodes op aanvraag vrije en schoolvoorstellingen duur: 60 minuten SEIZOEN 2013-2014 BITE | EERSTE KEER | HARNAS

description

Seizoensaanbod Danstheater AYA 2013-2014. Voorstellingen Bite, Eerste Keer en Harnas

Transcript of Seizoensflyer AYA 2013-2014

Page 1: Seizoensflyer AYA 2013-2014

BITE (12+) Bite is een bittere stand-up comedy dansvoorstelling over jongeren en kunst. Rapper en MC Vincent zet samen met b-boy Dietje (Surinaams hiphop kampioen) en de Poolse danseres Jagoda zijn tanden in rauwe vragen. Vinden jongeren kunst, theater en dans cool of hopeloos ouderwets? Of is hun eigen leven al een kunstwerk? Met flitsende dans en spitse teksten worden de jongeren opgezweept en aan het denken gezet. Bite is een voorstelling als een pitbull.

“Bite zoekt de extremen op om het jongerenpubliek in het hart te treffen en de slappe lach te bezorgen.” (Trouw)“De cast is bijzonder innemend – energiek, communicatief, grappig.” (De Volkskrant)

speelperiode: september – december 2013overige periodes op aanvraagvrije en schoolvoorstellingenduur: 60 minuten

SEIZOEN 2013-2014

BITE | EERSTE KEER | HARNAS

Page 2: Seizoensflyer AYA 2013-2014

EERSTE KEER (12+) De eerste kus, de eerste verliefdheid, de eerste menstruatie: tussen het twaalfde en achttiende levensjaar vinden al die mijlpalen plaats. Eerste Keer toont een spel van aantrekken en afstoten, van spetterende liefdes, brute afwijzingen en gillende onzekerheden. Een hilarisch stuk met duetten over misverstanden en dansers die andere dingen doen dan ze eigenlijk zouden willen, want wat ze willen durven ze niet.

speelperiode: oktober 2013 – maart 2014vrije en schoolvoorstellingen

HARNAS (12+) In een mix van dans, hiphop, acrobatiek en popping wordt in Harnas de tegenstelling tussen eenling en groep, tussen kwetsbaarheid en onaantastbaarheid uitgebeeld. Zeven mannelijke dansers gaan de strijd aan en tonen de ontwikkeling van jongen tot man. Jongens die geharnast zijn, maar liever rennen en bewegen. Harnas is een testosteron bom, herkenbaar voor jongens en verrassend voor meisjes.

Speelperiode: maart – juni 2014 duur: 70 minuten

Page 3: Seizoensflyer AYA 2013-2014

EDUCATIE ACTIVITEITEN DANSTHEATER AYA Ons lesmateriaal bestaat uit een lesbrief met dvd. Het materiaal wordt kosteloos aan de scholen geleverd.

De workshops van AYA bereiden voor op het voorstellingsbezoek. In de workshop wordt gewerkt met de thema’s, dansstijlen en muziek uit de voorstelling. AYA beschikt over een pool vaste workshopdocenten die jongeren weten te motiveren.

AYA denkt graag mee bij educatie en participatie op maat. Zo maken we bijvoorbeeld presentaties samen met leerlingen op basis van thema’s uit de voorstellingen. Deze presentaties kunnen voorafgaand aan de voorstelling worden vertoond in de foyer van het theater of op school.

Voor meer informatie over educatie kunt u contact opnemen met Annemieke Bot (020 386 85 74 / [email protected]).

“Dit gezelschap weet jongeren te raken en te pakken.” (docent Marije Overweg, Teyler College)

“Het gaat over emoties, er worden taboes besproken, dingen waar leerlingen wel over denken maar niet hard op durven zeggen.” (docent Annemarleen ter Hark, Pascal College Zuid)

“De organisatie, de vormgeving en inhoud zijn tegen alle puberperikelen opgewassen. Dat vind ik een groot compliment waard!” (Arjen Stoffers, v.m. docent beeldend)

OVER DANSTHEATER AYA Danstheater AYA maakt heftige danstheatervoorstellingen voor jongeren over actuele, schurende thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld. AYA’s voorstellingen zijn krachtig en direct en kenmerken zich door een dynamische mix van dansvormen, speelstijlen en muziek. Als enige gezelschap in Nederland plaatst AYA consequent moderne dans in combinatie met tekst en persoonlijke verhalen van dansers naast populaire uitingen uit de urban culture om jongeren werkelijk aan te spreken in hun eigen taal. Zo willen wij een jong publiek uitnodigen verder te kijken dan hun horizon reikt.

vormgeving: Studio Matusiak 2012

BOEKINGEN EN INFORMATIE Frontaal Theaterbureau, Mirjam Nebbeling, 020 692 96 03, [email protected]: www.aya.nl en www.frontaal.com

DANSTHEATER AYA Artistieke leiding: Wies BloemenZakelijke leiding: Manuel Segond von BanchetHoofd productie en techniek: Erik van RaalteProductie: Philippe VansweeveltMarketing & communicatie: Marcel Tichelaar Educatie: Annemieke Bot Fotografie: Peter Janssen, Ben van Duin, Paulina Matusiak/Eddy Wenting

DANSTHEATER AYAContactweg 42H1014 AN AmsterdamT. 020 386 85 74E. [email protected] W. www.aya.nl