RondOm Zwolle 4-15 april 2012

20
Nr. 15 - Jaargang 8 April 2012 www.rondomzwolle.nl 30% KORTING OP HET HELE ASSORTIMENT Nowak Wereldfietsen Spoelstraat 31-33 Zwolle tel. 038 422 53 54 Op de voorraad in de winkel! www.nowak.nl 19 .NL Energiestraat 6 Nijverdal Tel. 0548 621003 www.kartplaza.nl Vanaf mei 2012 geopend KLIMPARK ADVENTURE WORLD Kijk op kartplaza.nl Dossier FC: Dirk Jan Derksen 9 Tafel 10: Erben en Renate bij De Koperen Hoogte Marius Woldberg viert vrijheid 15 De Vuurvogel met Erwin Nijhoff 19 In deze editie: Cool Kids: Reis vol verrassingen 3

description

RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Transcript of RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Page 1: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Nr. 15 - Jaargang 8April 2012

www.rondomzwolle.nl

30%KORTING

OP HET HELE ASSORTIMENT

Nowak WereldfietsenSpoelstraat 31-33

Zwolletel. 038 422 53 54

Op de voorraad in de winkel!

www.nowak.nl

19

.NL

Energiestraat 6 NijverdalTel. 0548 621003www.kartplaza.nl

Vanaf mei 2012 geopendKLIMPARK ADVENTURE

WORLDKijk op kartplaza.nl

Dossier FC: Dirk Jan Derksen

9

Tafel 10: Erben en Renate bij De Koperen Hoogte

Marius Woldberg viert vrijheid

15

De Vuurvogel met Erwin Nijhoff

19

In deze editie:

Cool Kids:Reis vol verrassingen 3

Page 2: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

StamCaravans-Elburg B.V.0525 - 68 47 95

Dealer vanHobby en Knaus

Caravans

• Focwa caravan- en camper-schadeherstel

Noorderbreedte 24 • 8081 PX Elburg Oost (zondag en maandag gesloten)

WWW.STAM-CARAVANS.NL [email protected]

KNAUS

10•11•12•MEI

HOBBYPRIJZENFESTIVAL!

Wint u een nieuwe

hobby caravan?

Kom naar onze showroom op 10 t/m 12 meien maak kans om een splinternieuwe Hobby 455 UF Excellent te winnen,of één van de vele andere prijzen.

Camping en JaChthaven

0065634.pdf 1 11-7-2011 16:15:30

Wij hebben elke avond koopavond maar wel op afspraak. (06 44263378) Schering 17b, Genemuiden

PVC-STROKEN De absolute woonhit van 2011. Chique, strak en onverslijtbaar. Kies uit talloze dessins. 2,5 mm dikVANAF 45,- m2 2 mm dikvanaf 37,50 m2

Inclusief leggen en egaliseren o.a.

LANDHUISLAMINAAT Mooie brede planken in prachtige, warme kleuren. Met V-groef en maar liefst 8 mm dik! Nu 24,95 m2 Inclusief leggen, ondervloer en plinten

Vloerenmarkt: een beste belegging van uw woning!

Kom eens kijken bij onze gehele

nieuwe collectie gordijnen en raamdecoratie

Diezerstraat 111 Zwollewww.juwelierklaasoosterhof.nl

AL 50 JAAR DE NUMMERVOOR TROUWRINGEN VOORDEEL1

KEUZE UITMEER DAN 1500MODELLEN

Vraagnaardeactievoorwaarden*.Aktielooptvan25.01.2012t/m31.03.201214 krt. gouden trouwringenvanaf € 690,- per paar

VOORDEELACTIE:

+ gratis*week vakantie !

Diezerstraat 111 ZwolleDiezerstraat 111 Zwolle

ACTIE:2E TROUWRING GRATIS

*

+ GRATIS*

WEEK VAKANTIE !

Betaal metoude gouden sieraden.

Nu bij inruil tot€ 25,- p. gram

VRIENDSCHAPSRINGENgoud / staal met briljanttitanium met briljantzilver met briljant

vanaf € 119,- per paarén GRATIS weekendje weg !

maar ook zonderaankoop veel contantgeld voor uw oud goud.

*Vraag naar de actievoorwaarden. Aktie loopt van 01.04.2012 t/m

30.04.2012

Lage Weide 16 • 8096 VC Oldebroek T. 0525 631701 • 06 [email protected]

www.hendrikstouringcar.nl

HENDRIKS TOURINGCARSSpeciale aanbiedingen

voor schoolreisjes

• Verhuur van touringcars• Van 8 tot 56 personen• Personenvervoer

Page 3: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Landstede: LPAD-test reëler dan CITO-toets

Welk niveau heeft uw kind?

Cool Kids

Voor kids is de wereld een grote ontdekking, een reis vol verrassing die alsmaar voort lijkt te duren. Onbevangen ontwikkelen ze zich en verkennen ze het leven als een kleurrijke belevenis. Onderweg huldigen ze het credo ‘One life, live it!’, een mottodat het verdient om vast gehouden te worden.

One life, live it!

De LPAD-test is in tegenstelling tot de CITO-toets en IQ-testen geen momentopname. De test beoordeelt op meerdere manieren en in verschillende situaties het leervermo-gen van kinderen. Behalve het niveau dat een kind aan kan, geeft de test ook inzicht in welke manier van lesgeven er nodig is om dit niveau aan te kunnen. Beter dan de

gangbare testen, kan de LPAD-test voor-spellen welk opleidingsniveau haalbaar is en of een kind capaciteiten heeft voor bij-voorbeeld HBO of universiteit.

Juiste opleidingskeuze Het is van cruciaal belang dat jongeren na hun basisschoolperiode een opleiding en

Als kinderen naar de peuterspeelzaal, kinderopvang of school gaan, maken ze kennis met andere kinderen, andere ge-woontes en andere culturen. Veel kin-deren groeien op in twee culturen en thuis gelden vaak andere regels en ge-woonten dan op school. Kinderen komen dan thuis met vragen als: waarom mogen andere kinderen langer opblijven, waar-om vieren wij geen Sinterklaas of rama-dan en wat is dat eigenlijk?, waarom krijg ik minder zakgeld dan mijn klasgenoten?

Wat in de ene thuiscultuur normaal is, kan in de andere thuiscultuur ongewenst zijn. In de Nederlandse cultuur is het normaal dat je een cadeautje uitpakt waar de gever bij is, in an-dere culturen is dat onbeleefd. Of: in de ene cultuur is het goed als je assertief bent en op school leren kinderen voor zichzelf op te ko-men, maar in veel andere culturen staat asser-tief zijn gelijk aan brutaal zijn. Dat is een groot verschil en kan voor kinderen erg verwarrend zijn. Hoe ga je hiermee om en hoe kan je je kind toch je eigen normen en waarden mee-geven?

Met deze en andere opvoed- en opgroeivra-gen kan je terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Daar zitten mensen die je kunnen helpen, adviseren of enkel naar je luisteren. Niemand hoeft zich te schamen om hier eens naar toe te gaan. Immers, als je een puppie neemt, is het normaal dat je een cursus volgt. Opvoeden van een kind moet je kennelijk

maar gewoon kunnen. Schroom dus niet om eens binnen te lopen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, het is gratis en je hoeft geen afspraak te maken.

Of kijk eens op de website www.cjgzwolle.nl. Hier kan je ook je vragen stellen en vind je interessante informatie over opvoeden en opgroeien.

Filip van As,Wethouder Jeugd

Puppiecursus

3

Ouders die het idee hebben dat hun kind een hoger opleidingsniveau aan kan dan hun CITO-score aangeeft, hebben baat bij de LPAD-test. In tegenstelling tot de statische CITO-toets, test de LPAD op dynamische wijze het leerpotentieel van kinderen. Hierdoor ontstaat een reëler en beter beeld van het opleidingsniveau van het kind, dat vaak hoger ligt dan de CITO aangeeft. De test wordt aangeboden door Joan Cele, instituut voor studiebegeleiding en is onderdeel van Landstede.

school kiezen die bij hen past. Niet alleen voor het verwachte succes van de opleiding, maar ook voor het latere carrièreverloop. Te laag of te hoog instromen kan grote con-sequenties hebben. Wanneer ouders twij-felen over het resultaat van de CITO-toets, dan biedt de LPAD-test een uitkomst. Ook voor ouders met kinderen met leerproble-men of sociaal-emotionele problemen is de test nuttig. De test geeft ouders, docenten en remedial teachers handvatten voor de begeleiding.

Joan Cele - Instituut voor Studiebe-geleidingInstituut voor Studiebegeleiding Joan Cele begeleidt kinderen en jongeren op de ba-sisschool, het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. De dienstverlening bestaat uit huiswerkbegeleiding, bijlessen, diverse tes-ten en Feuersteintraining. Daarnaast is Joan Cele gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met leer- en sociaal-emotionele problemen zoals ADHD, ADD, dyslexie, dy-scalculie, diverse vormen van autisme en hoogbegaafdheid.

www.joancele.nl

Page 4: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

4

Ieder zijn eigen Fiets-IDFiets-ID levert ieder zijn eigen fiets. Bij ons vind je bakfietsen, omafietsen, gewone herenfietsen, damesfietsen, speciale fietsen, fietsen voor kinderen maar ook race en ATB. Fiets-ID heeft er plezier in om fietsen door accessoires te stylen, bijvoorbeeld met handgemaakte houten spatborden, een voorrekje of door uw fiets te laten spuiten.

Ook sterk is Fiets-ID in elektrische fietsen. Er is tegenwoordig een groot assortiment en een goede keuze maken is niet eenvoudig. Fiets-ID levert verschillende merken en adviseert u graag en professioneel.

Fiets-IDSassenstraat 45, ZwolleT: 038-4211835www.fiets-id.nl

Spelen zonder ouders!*Hey kids, baal je van winkelen? Onze grote speelkamer is gratis voor kinderen van ouders die SAMEN wat komen eten of drinken!

In de vakanties zijn er altijd leuke activiteiten en ook voor kinderfeestjes is SAMEN gewel-dig. Woensdag- t/m vrijdagochtend is het peuterochtend, op andere momenten is de speelkamer voor kids vanaf 3 jaar. Voor de allerkleinsten is er een aparte kleine speel-kamer.Open van woensdag t/m zaterdag van 10 tot 21 uur, zondag 11 tot 21 uur. *maximaal 2 uur voor € 3,50 p/u

SAMEN ZwolleNieuwe Markt 1a, ZwolleT: 038 4213202

FlierefluiterGenieten voor klein en groot!

De Flierefluiter is voor kinderen een waar speelparadijs. Ze kunnen er urenlang vrij spelen, klimmen en klauteren, zwemmen, met skelters rijden en natuurlijk mag ponyrijden niet ontbreken! De Flierefluiter heeft ook verschillende overdekte speelattracties.

Het zwembad (50 cm diep) gaat in de meivakantie open en is veilig voor kleine kinderen omdat ze hier niet zonder begeleiding bij kunnen.

De FlierefluiterRaarhoeksweg 49, RaalteT: 0572-357756www.flierefluiterraalte.nl

Magistrale beleving! Het Woudagemaal is het grootste en enige nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Bij een hoge waterstand zorgt het nog steeds voor droge voeten in Friesland. Het gemaal is in 1920 geopend en staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het eigentijdse bezoekerscentrum biedt educatieve experience waar jong en oud stoomtechniek en waterbeheersing kunnen ervaren. Het gemaal is di. t/m za. open van 10 tot 17 uur en op zondag (Koninginnedag en Hemelvaartsdag) van 13 tot 17 uur. BON aanbieding:di. t/m za. van 10 tot 12 uur tweede kopje koffie, gratis refill

WoudagemaalGemaalweg 1a, Lemmerwww.woudagemaal.nl

Page 5: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

5

Gratis weekje zomervakantie?

Doepark Nooterhof Geeft kids ruimte!In Doepark Nooterhof kunnen kleine kinderen heerlijk zorgeloos buiten spelen in het groen, terwijl de ouders op het terras van Theehuis Earthship genieten.Grootste attractie is de waterspeeltuin. Hier zijn ze uren zoet. Oudere kinderen kunnen fijn ravotten in de totemtuin. Maak een wandeling door het park, bewonder de Keltische boomkalender, bijen- en vlindertuin, de vergeten groenten- en kruidentuin.

Doepark is tot eind oktober dagelijks open van 10.00 uur tot 19.00 uur. Toegang is gratis.

Doepark NooterhofGoertjesweg 5, ZwolleT: 038-4224619www.doeparknooterhof.nl

Vind je het leuk om mensen met een verstandelijke beperking een toffe vakantie te bezorgen? Ben je 18 jaar of ouder? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

TOFTOF Vakanties organiseert vakanties voor kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Geef je nu op als vrijwilliger, help TOF en ga 1 week gratis met ons op zomervakantie! TOF Vakanties betaalt je reis- en verblijfskosten en zorgt voor professionele begeleiding.

Geïnteresseerd? Kijk op www.tof.nl of bel met 0566-622058.

1ergeconCool energyLekker spetteren in de douche met warm water uit je eigen zonnecollector! Da’s veel gas besparen.

Mooie nieuwe RGB LED spots in je plafond in alle kleuren van de regenboog. Regelbaar met je afstandsbediening, sfeervol, gezellig en… vooral COOL!

1Ergecon bv draagt als missie uit dat duurzaam energie winnen, dus geld besparen, nu haalbaar is voor iedereen. Neem gerust contact met ons op voor maatwerk advies en vraag naar Jeroen. Doen…

1Ergecon Hoofdstraat-West 48b, Noordwolde T: 085-4891100 www.1ergecon.nl

HoogvliegersHoogvliegers in Heerenveen biedt advies en (individuele) begeleiding rondom hoogbe-gaafdheid. Lidy Torenbeek, eigenaar van Hoogvliegers, is gespecialiseerd in het remediëren van onderpresteren.

Hoogvliegers heeft een Plusgroep voor basisschoolkinderen van groep 5-8. Op donderdagmiddag na schooltijd komt deze groep samen om uitdagende opdrachten op hoog niveau te doen. Centraal staan plezier, ontmoeting, uitdaging, interesse en een eigen leerstijl. Op 21 juni 2012 organiseert Hoogvliegers een open plusgroepbijeenkomst voor belangstellende ouders en kinderen.

Hoogvliegers De Warring 55, Heerenveen06-18290875www.hoogvliegersadvies.nl

Page 6: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Geopend van dinsdag t/m vrijdag van9.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Benjamin Franklinstraat 20 - Zwolle - Tel. 038-4659171 - www.terrasoase.nl

de ZwolleJongJongGaragedeuren, Terrasoverkappingen, Serres en Zonwering

De Grote SchuurHogenbrinkweg 17 8096 RS Oldebroek0525 - 63 30 69 www.groteschuur.nl

Nieuw binnengekomen:

Leverbaar in:wit blauw/wit geel/wit

Alle merken verfen kleuren tot 60% korting!

Alle klussers opgelet!

100.000 liter verf van alle grote

merken op voorraad.

• Elektrische gereedschappen • Handgereedschappen • Tuinge-reedschappen • Tuin-accessoires

• Woonaccessoires • Behang • Jalouzieen • Tuinmeubilair

• Burostoelen • Karpett en • Speelgoed en nog veel meer...

Parti jenvoordeel direct uit voorraad leverbaar van:

Grote parti j zonneschermen in3 kleuren en elk in 3 breedte maten. 1,5 meter breed € 30,- 2 meter breed € 40,- 2,5 meter breed € 50,-

Kleuren mengenmet Sikkens

verfmengmachines(alle kleuren zijn mogelijk)

ROLGORDIJNEN • VOUWGORDIJNENDUO-ROLGORDIJNEN • JALOEZIEËN ETC.

Wij zijn het goedkoopste adres voor al uw maatwerk in:

Thomas à Kempisstraat 105 - Zwolle (naast Heyman stofferingen) tel. 06-54375041

www.megagordijn.nl

DE GOEDKOOPSTEGORDIJNENWINKELVAN NEDERLAND!!!

Uw vloer vindt u bijNATURO VLOEREN

Thomas a Kempisstraat 698021 BJ ZwolleTel.: 038 - 45 42 722

Arnhemseweg 1857331 BH ApeldoornTel.: 055 - 53 35 011

www.naturo-vloeren.nl | [email protected]

• Laminaat• Parket• Kurk• PVC• Restauratie, schuren en lakken van uw vloer.

Thermohead

Pr UV-olie natuur

Ceasar

kinderopvang van

06:30 - 19:00 uur

OPEN DAGzaterdag 28 aprilvan 10.00 - 15.00 uur

www.de-7-dwergen.nl [email protected] - 454 43 72

de 7 dwergen

Page 7: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

TOF Vakanties

De tijd van je leven!Het is feest bij TOF Vakanties. De stichting viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Een halve eeuw waarin men duizenden mensen met een verstandelijke beperking een fantastische vakantie heeft weten te bezorgen.

Young & Trendy

Het is niet zo bekend, maar reeds rond het jaar 1700 werd door een onbekende Nederlander de eerste, primitieve skeeler be-dacht om in de zomer te kunnen schaatsen. Sindsdien is zowel het materiaal als de sport geëvolueerd tot een tijdverdrijf waar velen plezier aan beleven.

Het inline-skaten of skeeleren is dus populair, maar om je goed én veilig te kunnen voortbewegen is training eigenlijk noodzakelijk. Voor een heel schappelijk bedrag kun je lessen volgen bij Skeeler School Leeuwarden. Bij slecht weer oefen je binnen, maar zodra het kan trek je er met trainers op uit. Losse lessen ook mogelijk!

www.ijshalleeuwarden.nl

Skeeler school is coolUkkies met een tablet

7

TOF Vakanties zijn top, vooral ook omdat de begeleiding dat ook is. Ervaren krachten zor-gen dat jongeren en kinderen, maar ook ou-deren met een verstandelijke beperking, de vakantie van hun leven hebben. Studenten Shirley Gaastra (22) en Suzanne Quak (22) we-ten er alles van. Zij gaan al jaren met de kin-dervakanties mee. “De kinderen genieten echt van hun weekje weg. Ze leren andere kinderen

kennen, vergroten hun wereld en genieten van de uitstapjes die ze maken. Ze hebben amper de tijd om aan andere dingen te denken, zo-veel plezier en afleiding hebben ze.” Maar ook voor de ouders van de kids is het genieten. Su-zanne: “Ook zij krijgen nu de tijd voor zichzelf. Lekker onbezorgd een weekje op vakantie.’’

Shirley: “De vakantielocaties zijn altijd ge-

makkelijk te bereiken. Dat is erg praktisch. Mocht één van de kinderen ziek worden of toch nog heimwee krijgen, dan kunnen ze zo opgehaald worden. Maar dat zijn uit-zonderingen. Als de kinderen één keer mee geweest zijn, willen ze ieder jaar weer. Maar dat geldt ook voor ons. Het is niet alleen leuk,

maar het levert je ook de nodige studiepun-ten op.’’ Meer informatie over kids- en andere TOF-vakanties? Of over vrijwilligerswerk? Bel tijdens kantooruren 0566-622058 of bezoek www.tof.nl

Toys for BOYS

Ouderen zullen zeggen: ‘het moet niet gekker worden!’, maar niet alleen op de snelwegen dui-ken steeds meer elektrische auto’s op. Ook op stoepen komt u ze vaker tegen.

Een ‘cool kid’ trapt anno 2012 namelijk niet meer zelf zijn wagentje voort. Hij rijdt duurzaam en dus elektrisch, maar wel in een stoere auto. Dus een Ford F150, Cadillac Escalade, Hummer, Chevy Camaro of zelfs in een Ferrari F1. Ze zijn er met ‘monster traction’, MP3-aansluiting, geluids-effecten, veiligheidsriemen en DVD aan boord.

www.kidswheels.com

# Powdery pastelsNaturellen en wit, met poederige pastels als resultaat. Combineer deze met ruige denim, ‘messy hair’ en stoere kistjes voor de juiste

look.

# Urban rodeoCowboys en indianen, dus gilets, geruite hemden en poncho’s. Daarbij veel denim,

ruige lederen details, de Amerikaanse vlag en stoere boots.

# Creative colour‘More is more’ met caleidoscopische kleuren zonder grenzen. Heftig met zelfs dessins op

dessins.

# L’ecole preppyWelkom op kostschool met blazers van wol of fluweel en gestreepte rugbyshirts. Lage

skinny’s en hier en daar een fel accent, maken het beeld echter eigentijds.

# Kids FashionWhat’s up? In vogelvlucht een greep uit de vele highlights van Kids

Fashion, trends 2012.

Van de peuters en kleuters is maar liefst 78 procent reeds dagelijks zo’n 22 minuten online. Een nieuwe generatie is geboren. Kids die lie-ver vingersurfen dan met een muis klikken, de zogenoemde App-generatie.

Stichting Mijn Kind Online deed, met hulp van Z@ppelin en NTR Jeugd, onderzoek naar hoe peuters en kleuters surfen op internet en sprak met ouders over het internetgedrag van hun kleine kinderen. Ouders laten kinderen steeds jonger online, zo bleek. Kinderen gaan vooral op internet via de desktopcomputer of de lap-top, maar een groeiend aantal ukkies ook via tablets en de smartphone van pappa of mam-ma. Meer uitkomsten van het onderzoek op

www.appnootmuis.nl

Page 8: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Bonaparte Esprit8 kleuren Prijs per mtr. van 109.- voor

99.00*

Vestiging Almere OpeningstijdenPapiermolenweg 26 ma geslotenT 06 30 29 92 22 di-vr 09.30 - 17.30 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] zondag 11.00 - 17.00 uur

Vestiging Kampen OpeningstijdenAmbachtsstraat 29 ma alleen op afspraakT 038 33 33 770 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] vr koopavond - 21.00 uur

Vestiging Wezep OpeningstijdenEngelandsweg 1 ma alleen op afspraakT 038 37 65 014 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] vr koopavond - 21.00 uur

Vestiging Zwolle OpeningstijdenWipstrikkerallee 35 ma geslotenT 038 45 35 644 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] do koopavond - 21.00 uur

* Alle aanbiedingen zijn geldig 1 week na uitgifte, prijs- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden niet voor lopende orders. Acties uitgezonderd. Vraag naar onze vriendelijke voorwaarden. Niets uit deze uiting mag worden verveelvoudigd, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Floorever.

ROUTE: ZIE WWW.FLOOREVER.NLVestiging Almere OpeningstijdenPapiermolenweg 26 ma geslotenT 06 30 29 92 22 di-vr 09.30 - 17.30 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] zondag 11.00 - 17.00 uur

Vestiging Kampen OpeningstijdenAmbachtsstraat 29 ma alleen op afspraakT 038 33 33 770 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] vr koopavond - 21.00 uur

Vestiging Wezep OpeningstijdenEngelandsweg 1 ma alleen op afspraakT 038 37 65 014 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] vr koopavond - 21.00 uur

Vestiging Zwolle OpeningstijdenWipstrikkerallee 35 ma geslotenT 038 45 35 644 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] do koopavond - 21.00 uur

* Alle aanbiedingen zijn geldig 1 week na uitgifte, prijs- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden niet voor lopende orders. Acties uitgezonderd. Vraag naar onze vriendelijke voorwaarden. Niets uit deze uiting mag worden verveelvoudigd, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Floorever.

ROUTE: ZIE WWW.FLOOREVER.NLVestiging Almere OpeningstijdenPapiermolenweg 26 ma geslotenT 06 30 29 92 22 di-vr 09.30 - 17.30 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] zondag 11.00 - 17.00 uur

Vestiging Kampen OpeningstijdenAmbachtsstraat 29 ma alleen op afspraakT 038 33 33 770 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] vr koopavond - 21.00 uur

Vestiging Wezep OpeningstijdenEngelandsweg 1 ma alleen op afspraakT 038 37 65 014 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] vr koopavond - 21.00 uur

Vestiging Zwolle OpeningstijdenWipstrikkerallee 35 ma geslotenT 038 45 35 644 di-vr 09.00 - 18.00 uurI www.floorever.nl za 09.30 - 17.00 uurE [email protected] do koopavond - 21.00 uur

* Alle aanbiedingen zijn geldig 1 week na uitgifte, prijs- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden niet voor lopende orders. Acties uitgezonderd. Vraag naar onze vriendelijke voorwaarden. Niets uit deze uiting mag worden verveelvoudigd, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Floorever.

ROUTE: ZIE WWW.FLOOREVER.NL

Parade Tapijt Corsokleur antraciet Prijs per mtr. van 99.- voor

79.00*

Verduisterings Gordijnen40 kleurenPrijs per mtr. van 32.- voor

19.00*

Vinyl 8 kleuren, niet van echt hout te onderscheiden!Prijs per mtr. van 69.- voor

49.00*

Bonaparte Kira’s Dream6 kleuren Prijs per mtr. van 99.- voor

89.00*

Bonaparte Esprit8 kleuren Prijs per mtr. van 109.- voor

99.00*

Laminaat 4 kleurenPrijs per m2 voor

19.00*

Toppoint Mixx14 kleuren, 140 breed Prijs per mtr. van 38.95 voor

25.00*

V-groef Laminaat10 kleurenPrijs per m2 voor

30.00*

PVC Vloeren10 kleuren, 2.0 mm, niet van echt hout te onderscheiden. Uit voorraad leverbaar. Prijs per m2 voor

39.00*

XXL PVC Vloeren6 kleuren, extra lange plankenPrijs per m2 van 79.- voor

69.00*

TFD Register Planken14 kleuren, Niet van echt hout te onderscheiden. Uit voorraad leverbaar.Prijs per m2 voor

59.00*

Tegel PVC Vloeren4 kleuren, uit voorraad leverbaarPrijs per m2 voor

55.00*

PVC mfl orAuthenticUit voorraad leverbaarPrijs per m2 voor

59.00*

ONZE GEHELE COLLECTIE TAPIJT

GRATIS GELEGD EN VERLIJMD!*

Page 9: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Dirk Jan Derksen, de ongekroonde koning van de eerste divisie

In negentien seizoenen betaald voetbal kwam Dirk Jan Derksen (39) uit voor maar liefst twaalf clubs. Dat impliceert dat hij het nergens écht naar zijn zin had. Of maakte de geboren Gelderlander -die als enige profvoetballer voor álle vier de Limburgse clubs Roda JC, MMV, VVV en Fortuna Sittard uitkwam- zich na verloop van tijd bij elke club onmogelijk? Wie een kwartiertje met Dirk Jan zit te keuvelen, weet dat dat laatste niet het geval kan zijn. Hij is een joviale, gezellige, sociale en aardige jongen die er van houdt om mensen om zich heen te hebben en liever in termen van oplossingen denkt dan problemen te zien. Vanwaar dan die sportieve onrust? “Tja, misschien hoort het wel gewoon bij me. Bij FC Zwolle werd ik in mijn tweede jaar ineens erg productief, het scoren begon te lopen. Ik werd in seizoen 1999-2000 met 28 doelpunten nét geen topscorer van de eerste divisie, maar kreeg wel een mooie bokaal van FC Zwolle omdat ik topscorer aller tijden was geworden. Het is een enorm zwaar ding, want het is een bal van graniet. Ik heb ‘m nog steeds.”

Austria WienRechtevenredig met het toenemen van zijn doelpuntenproductie, groeide ook zijn ambitie om het allerhoogste niveau te halen. Dat verklaart de verhuisdrift van Dirk Jan, die na twee seizoenen Zwolle zijn geluk ging beproeven bij Austria Wien in Oostenrijk. Zwolle had hem transfervrij opgehaald bij Dordrecht ‘90 en streek een aardige geldsom op aan de verkoop. Na een jaar, achttien wedstrijden en drie goals stopte zijn buitenlands avontuur en ging de spontane spits in Noord-Nederland bij Cambuur en Emmen voetballen. “De clubs waar ik heb gespeeld, zijn vrijwel allemaal volksclubs”, stelt Dirk Jan. “Ik hou van die beleving en betrokkenheid en heb het overal uitstekend naar mijn zin gehad. Ik was altijd als eerste op de club en ging als laatste weer weg, hield van napraten en een biertje en wilde

de spelersgroep vaak bij elkaar hebben. Als er iets moest gebeuren met sponsors of supporters, dan was ik er. Maar zodra ik het gevoel kreeg dat ik meer wilde behalen en bereiken, probeerde ik weer verder te gaan. Zo kom je op twaalf clubs uit en zo geven ze de bijnamen ‘clubhopper’ of zelfs ‘clubhoer’ aan je”, glimlacht Dirk Jan. “Maar ik durf

wel te stellen dat ik overal door de voordeur ben gekomen én vertrokken. Ik heb nergens zware problemen gehad en heb nog overal leuke contacten. Misschien is dat tegelijk wel mijn makke geweest. Misschien ben ik wel te sociaal geweest en heb ik het daarom nooit tot volwaardige eredivisiespits gebracht. Dat zou kunnen. Maar één ding vind ik hierin

het belangrijkst: als voetballer word je snel vergeten, maar als mens niet. Dat is me veel waard. Ik kan naar elke club bellen waar ik heb gespeeld, ze leggen overal kaartjes voor me klaar als ik wil komen kijken.”

Ongekroonde koningDirk Jan Derksen mag gerust de ongekroonde koning van de eerste divisie worden genoemd. Alleen bij Roda JC speelde hij zes duels in de eredivisie, maar kwam niet tot scoren. Hoewel hij het gros van de betaald voetbal organisaties in de eerste divisie van binnen en van buiten kent, werkt Dirk Jan nu bij een vereniging waar hij als voetballer nooit onder contract stond. Hij is spitsentrainer bij Willem II in Tilburg en als ‘RondOm Zwolle’ een korte rondleiding door het stadion krijgt, blijkt uit alles de professionaliteit van een eredivisieclub. Willem II speelt duidelijk onder zijn niveau en het is aan Dirk Jan de taak om de aanvallers zo scherp en gretig te krijgen, dat ze Willem II weer naar een hogere competitie schieten. Zijn herinneringen aan Zwolle brengen in Dirk Jan niets dan goeds naar boven. “Ik heb er een fantastische tijd gehad en heb nog steeds contact met mensen uit die periode. Ik kom graag in Zwolle en vind het een mooie stad met leuke, relaxte mensen. In de toen nieuwe wijk Stadshagen heb ik met veel plezier gewoond en nog jaarlijks speel ik met het team van Oud-FC Zwolle.” Op de vraag of Dirk Jan het niet smoordruk heeft met het voetballen in gelegenheidsteams van clubs waar hij voorheen heeft gespeeld, schiet hij in de lach. “Inderdaad, ik voetbal voor meerdere clubs in teams met oud-spelers. Maar voor FC Zwolle maak ik altijd apart vrij.”

Spontane spits met véél clubs

Elke maand speurt RondOm Zwolle

iemand op die een voetbalverleden heeft bij

FC Zwolle en later is uitgegroeid tot

een ‘grote jongen’ in voetballand.

Misschien had hij wel te weinig haar op zijn tanden en stelde hij zich overal te sociaal op. Dat zijn de overwegingen van Dirk Jan Derksen als we hem vragen waarom hij nooit een volwaardige eredivisiespits is geworden. RondOm Zwolle reisde af naar Tilburg voor een terugblik op de jaren 1998-2000, waarin de sympathieke spits zo productief was voor FC Zwolle en topscorer aller tijden werd...

Zwolle 9

WER EL D ER FG O ED

• WO

RL

D H

ER

I T A G E • P A T R I M OI N

E M

ON

DIA

L •

Ir. D.F. WoudagemaalWerelderfgoed sinds 1998

United NationsEducational, Scientific and

Cultural OrganizationMagistrale beleving van

stoom, architectuur en water

Het Woudagemaal, uniek in de wereld

- Spannende 3D-film- Educatieve activiteiten- Prachtige architectuur- Technisch hoogstandje- Gezellige koffie- en

theeschenkerij

- Werelderfgoed

Ontdek de kracht van stoom in het bezoekerscentrum

en beleef het mee in 3D. De rondleiding voert je langs de

fascinerende techniek van het grootste, nog in werking

zijnde stoomgemaal ter wereld. Een indrukwekkende

kathedraal van stoom gebouwd in de architectuur van

de Amsterdamse School. Dat móet

je gezien hebben. Oog in oog met

de beschermende kracht tegen

het water. Zonder Woudagemaal

zag Nederland er heel anders uit!

Bezoekadres: Gemaalweg 1a, 8531 PS Lemmer

www.woudagemaal.nl

Openingstijden

Dinsdag tot en met zaterdag: 10.00 - 17.00 uur Zondag: 13.00 - 17.00 uur

Voor de openingstijden tijdens bijzondere dagen en feestdagen kijk op de website.

B E Z O E K H E T G R O O T S T E N O G W E R K E N D ES T O O M G E M A A L T E R W E R E L D

O N T D E K D E K R A C H T VA N

Dinsdag tot en met zaterdag: 10.00 - 17.00 uur Zondag: 13.00 - 17.00 uur

Bij aankoop van een entreebewijsBON voor een GRATIS DOEBOEKJEvoor kinderen, geldig geheel 2012

Page 10: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Tafel

Zwolle10

Grand Cru Café Public

Blijmarkt 23, Zwolle

T 038 - 422 66 00

www.grandcafepublic.nl

Restaurant Moor

Grote Kerkplein 9, Zwolle

T 038 - 422 18 44

www.restaurantmoor.nl

‘t Spookhuys

Adelaarshoek 18, Hattem

T 038 - 444 57 43

www.spookhuys.nl

De Koperen Hoogte

Lichtmisweg 51, Zwolle

T 0529 - 42 84 28

www.dekoperenhoogte.nl

Restaurant Voilà!

Kerkplein 23, Dalfsen

T 0529 - 43 44 27

www.restaurant-voila.nl

BilderbergGrandhotel Wientjes

Stationsweg 7, Zwolle

T 038 - 425 42 54

www.bilderberg.nl

Restaurant Koperen Kees

Spinhuisplein 14, Zwolle

T 038 - 427 73 88

@koperen_kees

www.koperenkees.com

Drank & Spijslokaal De Atlas

Ossenmarkt 9, Hasselt

T 038 - 344 74 35

www.deatlas.nl

The Peppermill - American restaurant

Willemskade 3, Zwolle

T 038 - 423 82 85

www.thepeppermill.nl

Hotel Dennenhoeve

Elspeterweg 14, Nunspeet

T 0341 - 260 106

www.dennenhoeve.nl

Page 11: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Zwolle Zwolle

Erben en Renate Wennemars dineren in De Koperen Hoogte

Op de medaillespiegel van Erben Wennemars (36) valt te zien dat hij bijna tweehonderd medailles bij elkaar schaatste in zijn carrière. Zijn belangrijkste prijs zit echter tegenover hem in De Koperen Hoogte: tv-presentatrice Renate Wennemars-Van der Zalm (40) trouwde in 2003 met de sympathieke topsporter. Met ‘RondOm Zwolle’ babbelt het spontane stel over eten, drinken, werk en leven...

De Koperen Hoogte

Restaurant ‘La Tour’ - Zwolle

De combinatie van uitzicht en gastronomie geeft

een heel speciale touch aan dineren in het unieke

draaiend restaurant ‘La Tour’. Op ruim 50 meter

hoogte in de kop van de toren geniet u van een

culinair à la carte diner en een prachtig uitzicht dat

telkens varieert. Het restaurant is omgeven door glas

en draait in een tijdsbestek van ruim drie uur

rond de keuken in het voormalige waterreservoir

van de toren. Van maandag t/m zaterdag geopend

vanaf 18.00 uur en op zondag geopend

vanaf 17.00 uur.

Wat zou je op dit moment gemakkelij-ker afgaan: een week niet eten of een week niet sporten?Erben: “Ik kan gemakkelijk een tijdje zon-der eten, maar het sporten moeten ze me niet afpakken. Hardlopen, fietsen en schaatsen in de winter. Als ik maar lekker moe kan worden.”Renate: “Zonder sport wordt Erben een tik-kie vervelend. Zonder chips trouwens ook.”

Renate heeft eens gezegd dat ze niet kan koken. Wat voor consequenties heeft dat thuis? Renate: “Koken is geen pretje, maar een noodzakelijk kwaad. Zoals in veel gezinnen zijn er een stuk of tien dingen die ik goed kan maken. Probeer ik eens heel wild iets nieuws, dan wordt dat vaak niet zo enthou-siast ontvangen. Ik heb vroeger nooit speci-ale sportvoeding gekookt, dat hoefde niet.”

Zijn er thuis wel eens protesten aan de keukentafel te horen van jullie zoons Joep en Niels?Renate: “Wij hebben fijn van die stan-daardkinderen die van standaardkinder-dingen houden: pannenkoeken, pizza, pa-tat. We eten verder altijd gezond, dus veel aardappelen, groente en een klein stukje vlees. Vrijwel alles eten we zoutloos, zon-der jus of sausjes en de jongens klagen nooit over het eten.”

Wat vinden jullie van de sfeer en het eten in De Koperen Hoogte?Erben: “We zijn hier al eens eerder ge-weest; het uitzicht is natuurlijk fantastisch en het ronddraaien van het restaurant is uniek. En het eten smaakt opperbest!”

Aan tafel wil men nog wel eens den-ken: ‘die laatste keer opscheppen had ik beter niet kunnen doen’. Heb jij in je carrière altijd de goede keuzes ge-maakt?Erben: “Natuurlijk niet. Maar dat weet je al-tijd pas achteraf. Vlak voor de Olympische Spelen van 2006 in Turijn wilde ik iets for-ceren, een positievere energie. Dat had ik achteraf beter niet kunnen doen, want ik ben toen uit het team gezet.”

Ben jij ijsmeester tegenwoordig?Erben: “Haha, je doelt op ‘Erben’s Natuur-ijs’, de nieuwe lijn biologisch yoghurtijs die vanaf 19 april bij Albert Heijn te verkrijgen is. De winst gaat de komende twee jaar naar het Jeugdsportfonds, dat kinderen van wie de ouders niet de middelen hebben, in staat stelt om te sporten. Ik ben dus gestopt met het ad hoc opdraven op allerlei eve-nementen en draag op deze manier mijn steentje bij aan goede doelen. Zo heb ik

zelf wat meer rust en kan ik bijvoorbeeld ook één keer per week op de tractor zitten. Ik wil goed leven, maar ook goed doen.”

Jarenlang heeft de loopbaan van Er-ben voorop gestaan; gaan we Renate weer vaker als tv-presentatrice zien nu het schaatsen is gestopt? Renate: “We dachten altijd dat het rustig zou worden als Erben stopte, maar hij is ra-zenddruk en vindt alles leuk. Ik ga bij een productiebedrijf meedenken over nieuwe programma’s. Soms zeggen oud-collega’s uit de showbizz dat ik weer moet gaan pre-senteren, maar daar blijft het dan bij. Span-nender is het niet!”

Ben je nog betrokken bij FC Zwolle en wat je doe je daar precies?Erben: “Ik zit in de Raad van Commissaris-sen en ik ben ambassadeur van FC Zwolle United, de maatschappelijke tak. Met verschillende projecten wil de club maat-schappelijke betrokkenheid laten zien. Een voorbeeld is het project ‘Playing for Success’. Kinderen met leerachterstand op school kunnen een lesprogramma volgen in het stadion. In die inspirerende omgeving krij-gen ze hun vertrouwde vakken, die echter nu aan sport of FC Zwolle zijn gerelateerd.

Wat hebben Erben & Renate gegeten?

* Gebraden runderstaartstuk op een remoulade salade met gemarineerde bundelzwam,

tuinkruiden en schorsenerenchips.* Gebraden Hollandse lamsrugfilet met vanille ui

en een kroket van lamstong, lamsjus.* Kalfshaas medaillon met ragout van kalfswang

en groene asperges, met gekonfijte Roseval aardappelen en voorjaarsgroenten, rode wijnjus.

* Passievruchten-meloen granite met cocos-malibuschuim.

* Cheesecake met mangocompote, mangogelei en frambozensorbetijs.

Welke bekende streekgenoot zouden jullie nog wel eens willen terugzien in deze rubriek?

“Jeroen Krabbé. Hij heeft een huis in Dalfsen en is hartstikke betrokken bij het dorp en de streek.

Voorbeeld? Men wil een strook bomen weghalen langs het aangezicht van Dalfsen. Jeroen heeft daar een open brief

over geschreven in de krant.”

Tafel

11

De kinderen boeken goede resultaten, krij-gen een beter zelfbeeld en meer zelfver-trouwen. FC Zwolle en de samenwerkende scholen hebben voor dit project vorig jaar de ‘Meer Dan Voetbal Award’ gewonnen.”

Wie is Kees Roeiboot?“Dat ben ik! Ik vond ‘Erben Wennemars’ geen heldennaam. Dan moest je ‘Peter Post’ of ‘Ard Schenk’ heten; van die simpele, échte namen. Ik verzon zelf de alias ‘Kees Roeiboot’, die ook gemakkelijker in het geheugen bleef. Die grap achtervolgt me nog steeds!”

Goed leven & goed doen

De Koperen Hoogte

Lichtmisweg 51, Zwolle

T 0529 - 42 84 28

www.dekoperenhoogte.nl

Page 12: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Voor meer informatie over deze leuke woning verwijzen wij u graag naar onze website www.evvmakelaardij.nl Thorbeckegracht 21 | 8011VM Zwolle | T. 038-4607690 | F. 038-4607691 | E. [email protected]

Bijzonder fraai gelegen hoekwoning met voor, achtertuin en stenen berging aan de rand van de wijk Aalanden, op loopafstand van recreatieplas de “Wijde Aa” en op korte afstand van het “Westerveldse bos”.

Het huis ligt op een royale hoekkavel, waardoor er aan de zijkant van het huis een extra berging geplaatst kon worden en waardoor de tuin een fraaie breedte kent. Aan de achterzijde is er een veranda geplaatst waar men vroeg in het voorjaar en in het najaar al snel kan genieten van het heerlijk buiten zijn.

Ind.: ruime hal, met garderobe, meterkast en toilet. De verrassend ruime, tuingerichte, woonkamer is afgewerkt met een duurzame laminaatvloer. Aan de voorzijde is er de ruime woonkeuken voorzien van een lichte keukeninrichting met veel kastruimte. Een tuindeur biedt toegang tot de diepe en vrij gelegen tuin met veranda.

1e verd.: overloop met berging en een badkamer voorzien van dubbel wasmeubel, toilet, douchecabine en aansluiting voor wasmachine. Er zijn oorspronkelijk 3 slaapkamers waarvan er twee zijn samengevoegd tot 1 kamer, dit is op eenvoudige wijze weer terug te brengen tot 3 slaapkamers.

2e verd.: Via vaste trap is de ruime zolder te bereiken met stookruimte en berging.

€ 239.500,- k.k.

ZWOLLEPunterdiep 55

Geopendvan 9.00-18.00 uurzat. 8.00-12.00 uur

HET GOEDKOOPSTE ADRES IN DE REGIO

PUNTERWEG 11, ZWOLLET. 038 4281180E. [email protected]. WWW.AUTOSERVICESCHOUTEN.NL

• apk - benzine, diesel en elektrisch• balanceren - uitlijnen• accu’s vanaf € 34,00• schokdempers• katalysatoren• alle merken uitlaten tot 65% meeneemkorting

• personenwagens• bestelbusjes• motoren• caravans• campers

ELDERS AANTOONBAAR GOEDKOPER,

HET VERSCHIL DIRECT TERUG!!

INFORMEER NAAR DE PRIJZEN, MONTAGE VAN ALLE ARTIKELEN MOGELIJK, ALLE PRIJZEN INCL. BTW

ONDERHOUD VAN ALLE MERKEN AUTO’S BANDEN - VELGEN VOOR:

Autoservice

Schouten

Autoservice

Schouten

AIRCO SERVICE

HET IS NU TIJD VOOR ONDERHOUD VAN UW AIRCO

Apple iPad 2 cadeau

bij aanschaf keuken

of badkamer.*

opruiming:alle showmodellen

sauna’sop=opalles moet weg

Badkamer Compleet:- Toilet + inbouwreservoir- Douchedeur + douchekraan- Bad + badkraan- Badmeubel + spiegel + lamp + kraan- Tegels (26m2)

Nu € 3950,-

Bij aanschaf van een complete keuken of badkamer vanaf € 7.500 krijgt u een Apple iPad 2 cadeau.De actie is geldig van 1 maart t/m 26 mei 2012. * Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

Allemaal ConcordiaKeukens. Badkamers. Tegels. Sanitair.

www.concordiakeukenenbad.nl

Nieuw apparatenplein voorvervangingsapparatuur

Ook de montage kunnen

wij voor u verzorgen!

Ook de montage kunnen

wij voor u verzorgen!

VAN HEERDE LICHT OPENTOUTLET-AFDELING

HAAL UW VOORDEEL OP ONZE OUTLET-ZOLDERMET KORTINGEN VAN 40-80%, PROFITEER NU!

ELKE WEEK NIEUWE ARTIKELEN, OP=OP

ALLE SOORTEN GLOEILAMPEN, 4 HALEN 3 BETALEN*

ELKE MIX IS MOGELIJK (*goedkoopste gratis)

geldig t/m 28 april 2012

Van Heerde Licht, Diezerstraat 76 , 8011 RH ZwolleTel. 038-421 64 95

www.vanheerdelicht.nl

TEVENS: TEGEN INLEVERING VAN DEZE ADVERTENTIE:

BikeLife, Dick Middag L.J. Costerstraat 45 (Naast Multimate)Heino 0572 - 39 00 23, [email protected], www.bikelifeheino.nl

Maandag gesloten, di t/m do 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag 9.00 tot 20.00, zaterdag 9.00 tot 16.00 uur

Speciaalzaak voor stads- en toerfi etsen, elektrische fi etsen,

racefi etsen en moun-tainbikes in de regio Salland en Zwolle.

vrijdag 27 april: 9 - 21 uur en zaterdag 28 april: 9 - 16 uur

Jubileumweekend

We bestaan 5 jaar en dat willen we met u vieren!

Profi teer van onze vele jubileum aanbiedingen! Neem deel aan de Gazelle E-bike opstapdagen. Maak een proefrit op de vele modellen en ervaar het genot van de

elektrische fi ets. Ook aan de kinderen is gedacht!

Adv. Bikelife1-4.indd 1 10-04-12 11:41

Page 13: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

OOSTERHULST 48 • 7711 BH NIEUWLEUSENT. 0529 - 481351

Grote partij TUINHOUT A keus

Verder alles in balkhout, plankhout, vloerdelen, plaatmateriaal, isolatie steenwol + glaswol enz.

palen, planken, vlonderdelen hardhout en geimpregneerd, schaaldelen, rabat en bielsen.

16x140 geimpregneerd nu € 0,95 /m1 div.lengtes4,5x7 geimpregneerd nu € 1,50 /m1 5mvlonderdelen 27x140 geimpr. nu € 1,75 /m1 3m + 4m4.5x7 geimpregneerd nu € 1,40 /m1 4m + 5mgeimpregneerd rabat 18x130 nu € 1,74 /m1Douglas balken + planken div. afm.

alle prijzen incl. 19% BTW

Zwolle 13

Kijk bij ons op de website www.devliegendeindo.nl

Heeft u iets te vieren?Wij kunnen u het helemaal verzorgen van A tot Z.

✓ Bittergarnituur✓ Koude en warme buffetten✓ Rijsttafels✓ Barbecue✓ Verhuur van materiaal en drankjes✓ Life-cooking bij u thuis✓ Kooksessies in onze kookstudio

De Vliegende IndoRondweg 11P8091 XA WezepT 06 - 204 114 69

* turksbrood met knoflookmayonaise* gemengde salade* lasagne bolognese* mosselen in knoflook* 1 pizza

Van Ittersumstraat 112 - Zwolle038 - 452 51 51

5-gangenmenu €12,50 p.p.

Waarom niet het hele jaar door lekker en gezond genieten?

woon!woon!

Braai en softub

Zoals heerlijk outdoor cooking met een Zuid-Afrikaanse braai of zo’n prachtige Fontana buitenoven van Comfort Trade in Meppel. Relaxen wordt pas echt ultiem in de Softub, de vriendelijke whirlpool die een oase van rust biedt. Spa in z’n totaliteit. Ook online verkrijgbaar in de fraaie webshop. One life, live it!

Inspiratie?www.comforttrade.nl

Walter Knoll behoort tot de trendsetters in de internationale inrichtingsmarkt. De suc-cesvolle fabrikant van zitmeubelen en projectinrichtingen verdubbelde haar omzet in de afgelopen drie jaar. In de huidige conjunctuur een meer dan knappe prestatie, die echter niet zo maar is komen aanwaaien.

Het merk heeft inmiddels een collectie opgebouwd van beproefde klassiekers en nieuwe, moderne ontwerpen. Enkele designers zijn o.a. Pearson Lloyd, Norman Fo-ster, Eoos, Wolfgang C.R. Metzger en George Nelson. Het design is een combinatie van formele actualiteit met een hoog zitcomfort, ambachtelijke kwaliteit en zorgvul-dig geselecteerde materialen. Niet alleen voor privéwoningen, maar ook voor de inrichting van complete gebouwen.

Kies een korfHaag, muur of schutting? De steenkorf is in ons land snel po-pulair aan het worden! En dat is logisch, want de voordelen zijn groot: je bent snel klaar, de korf is onderhoudsvrij, deco-ratief, duurzaam en milieuvriendelijk.

Met steenkorven kun je alle kanten op. Niet alleen zijn ze toepasbaar als erfafscheiding, maar ook als kunstzinnige ele-menten of praktisch element als een muurhaard, zuilen of tuinbanken. De soort keien die je gebruikt bepalen de ‘look’ van de korf. Kies voor inheems met maaskeien of voor een mediterrane uitstraling met rode steensoorten.

Inspiratie?www.steenkorven.nl

Nu de nachtvorst vrijwel zeker is verdwenen, kunnen de potten weer naar buiten. Sier en fleur er uw terras en balkon mee op of

eet zelfs wat de pot schaft!

Wat de pot schaft

Maak de potten goed schoon, doe wat scherven op de bodem, gebruik goede grond en trendy ‘evergreens’ als Vlijtig Lies-je, Petunia, Pelargonium oftewel geraniums. Na een week of zes is het raadzaam om te beginnen met bijmesten. Plaats de pot-ten desgewenst als een border. Echte ‘eye-

catchers’ kunnen daarin de palm, banaan, vingerhoedskruid of bamboe zijn. Wie in potten kruiden kweekt, kan altijd beschik-ken over aromatische smaakmakers. Eten dus wat de pot schaft.

Inspiratie? www.tuinen.nl

Koop een Knoll

Inspiratie? www.walterknoll.de

Page 14: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Ambachtsweg 1Hasselt tel. 038 - 4773684

Nu...WEBER actie’s!

2000 m2 tuinmeubelenin Hasselt!!!Voor acties en info kijk op:

Lounge sets vanaf 659,=Stunt aanbieding stenen tafel 699,=

Super Kettler bistro set 149,=

www.hetbuitenleven.com

Kunstvlechtwerk, Alu/textyleen, teak enz.

UW GROENSPECIALIST• Bemesting, bomen,boomschors, hagen,cacaodoppen, potgrond,bestrijdingsmiddelen,etc.

Op onze kwekerij 2500 soorten vasteplanten waarvan 600 op voorraad!!

Voor algemene informatie:www.kwekerij-souman.nl

Zuiderzeestraatweg 348051 SN Hattemtel. 038 444 9042

2e PAASDAG GEOPEND

VAN 10.00-17.00 UUR!

€ 0,90 p/m1

€ 10,00 p/s

€ 12,00 p/m1

€ 18,50 p/m2

€ 470,00

Grenen schuttingplanken 16x140

Hardhouten schuttingpalen 2,75 m

Douglas 150-150 verschillende lengtes

Polycarbonaat 16 mm verschillende lengtes

Complete houten verandavan 300x250 al vanaf incl. polycarbonaat

Page 15: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Wie hard werkt, moet goed slapen. Dat geldt zeker voor voorzitter Marius Woldberg van de Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel die momenteel topdrukte beleeft. De 22ste editie van het festival, belooft in park de Wezenlanden wederom een groots muzikaal én cultureel festijn te worden. Woldberg: ‘We vieren de vrijheid.’

In bed bij SLAAPZAAL Wijhe

Goed slapen werkt bevrijdend

Trots laat Woldberg de nieuwe poster voor het Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 (www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl) zien aan Danny Land van SLAAPZAAL Wijhe. De slaapspecialist (die zelf tweejaarlijks een kleinschalig festival organiseert in Heino, zie www.atticmusic.nl) reageert enthousiast op de line-up van het festival, met o.a. Van Vel-zen, Alain Clark, Normaal en Waylon. Van in bed liggen komt niet veel tijdens het gesprek. Al pratend wordt er opgewonden van bed naar bed gespróngen.

Crowd managementEr worden dit jaar 150.000 bezoekers ver-wacht op het gratis bevrijdingsfestival, zegt Woldberg. ‘We zijn niet alleen het grootste bevrijdingsfestival van Nederland, maar lo-pen ook voorop voor wat betreft de veilig-heid. Crowd management heeft continu de

aandacht. In totaal meer dan 50 uitgewerk-te scenario’s garanderen een soepel én veilig verloop van de dag. Daaraan werken ook alle 850 vrijwilligers mee. Zonder hen is de organisatie onmogelijk.’

Muziek als middelHet festival begint om 11.00 uur met een optreden van Erwin Nyhoff en Lenny Kuhr, onder begeleiding van Jeugdsymfonieor-kest de Vuurvogel. Voor dit concert zijn alle Zwolse bewoners van verzorgingshuizen, aanleunwoningen en serviceflats uitgeno-digd. Vele van hen worden met bussen op-gehaald en na afloop weer thuisgebracht. Vervolgens wordt tot middernacht de vrij-heid gevierd, met als afsluiter Van Velzen.

Het thema van de landelijke bevrijdings-festivals is dit jaar: vrijheid geef je door. Woldberg: ‘Muziek is het middel; niet het doel. We zijn géén popmuziekfestival, maar willen bovenal de boodschap van 5 mei uitdragen. Elke artiest draagt tenminste 1 nummer op aan de bevrijding. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten die vrijheid als centraal thema hebben. Onze Zwolse rap-per Typhoon doet een heel project, met behulp van sociale media.’ Woldberg ziet het als een eer om – onbetaald - mee te mogen werken aan het Bevrijdingsfestival Overijssel. ‘Net als alle andere vrijwilligers.’

Lengte matras op maatTijdens grote drukte is goed slapen nood-

zaak om de energie aan te vullen die over-dag nodig is. Woldberg: ‘Toen mijn vriendin 10 jaar geleden zwanger raakte, hebben we echt geïnvesteerd in een goed bed. Het oude ledikant van 1.40 bij 2.0 meter hebben we ingeruild voor een kwaliteits-slaapsysteem. De kussens vervangen we elke twee jaar, maar ook de matrassen zijn inmiddels wel aan vervanging toe. Voor de kinderen hebben we eveneens goede ma-trassen aangeschaft.’ Danny Land reageert: ‘Wanneer kinderen groeien – en zwaarder worden - is het van belang hun matras zo nodig aan te passen.’ Tegen Woldberg zegt hij: ‘Wanneer je lang bent, zoals jij, is een matras met meerdere drukzones ex-tra belangrijk. Voor de benodigde lengte van de matras geldt, dat je 15 centimeter bij je lichaamslengte op moet tellen. Een matras kan helemaal voor je op maat wor-den gemaakt. Onze eigen lijn Sensazione matrassen en hoofdkussens is in verschil-lende uitvoeringen leverbaar (traagschuim, koudschuim en latex) en ze hoeven nooit te worden gekeerd. Daarnaast zijn onze druk-verlagende Balanzz matrassen voor veel mensen een uitkomst. Nogmaals, de béste matras bestaat niet. Die koopt iedereen na-melijk op maat bij SLAAPZAAL Wijhe. Het is maar een kort ritje vanuit Zwolle en parke-ren voor de deur is gratis!’

Volg SLAAPZAAL Wijhe op Twitter@SlaapzaalWijhe

SLAAPZAAL Wijhe: de onafhankelijke specialist

De slaapkamerspeciaalzaak van Danny Land (de sympathieke eigenaar heeft ruim 20 jaar ervaring in het woon/slaapvak) is een échte speciaalzaak, waar maatwerk advies en kwaliteit centraal staan in de dienstverlening. In de winkel is alles op slaapkamergebied te vinden en méér. Denk aan een de eigen lijn matrassen en hoofdkussens van Sensazione, maatwerk kasten en speciale ergonomische/orthopedi-sche producten. Danny Land: ‘Via ergo- en fysiotherapeuten worden mensen rechtstreeks naar onze slaapkamer-speciaalzaak doorgestuurd.’

SLAAPZAAL is een zogenaamde witte winkel; geheel onafhankelijk met eigen inkoop en assortiment. Voordelen: de klant kan sneller en adequater indivi-dueel - op persoonlijke wijze - worden bediend en de nieuwste kwaliteits-producten zijn meteen in de winkel te vinden. Niet voor niets komen klanten van heinde en verre naar SLAAPZAAL Wijhe. Danny Land: ’We vallen op door het anders te doen.’

SLAAPZAAL WijheHandelsweg 6, 8131 XX Wijhe

Tel. (0570) 525400www.slaapzaalwijhe.nl

AKTIE! Neem Rondom Zwolle mee naar SLAAPZAAL Wijhe; zie www.slaapzaalwijhe.nl

Zwolle 15

Page 16: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Duurzaam, comfortabel, 1001 keuzes, Nederlands, stijlvol en ambachtelijk zijn de kenmerken van deze zitmeubelen.

Voor al uw slaapkamer wensen zoals:boxsprings, slaapkamers, matrassen,

bodems, linnenkasten en nog veel meer...

‘Eindelijk betaalbaar design!’ Trendy, opvallend en eigenzinnig.

DE GROOTSTE WOONBELEVENIS VAN NEDERLAND

10% KORTING*

OP STUDIO SFEER MEUBELENGRATIS*

WELKOMSGESCHENK

GRATIS*

BEDTEXTIEL PAKKETt.w.v. 10 % van uw aankoop

Page 17: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Rolf Benz staat voor tijdloos en elegantdesign met veel comfort & een

unieke topkwaliteit.

Verrassende en inspirerende woonaccessoires die warmte en

gezelligheid uitstralen voor een sfeervol woongenot.

Functioneel en een tijdloos design, verrassende betaalbaarheid.

Kortom Living should be easy!

MET MEER DAN 50 WOONWINKELS ONDER ÉÉN DAK

Frisaxstraat 12 (ind. Schipsloot) Wolvegatel (0561) 61 61 61 WWW.HOMECENTER.NL

Wij begroeten onze Nieuwe Woon Formules!Home Center bruist. De grootste woonbelevenis is uitgebreid met maar liefst 6 nieuwe woon formules.Deze compleet nieuwe afdelingen zijn de afgelopen weken gerealiseerd. Wij nodigen u uit om deze te bewonderen. Tot en met 28 april 2012 profi teert u van diverse openingsaanbiedingen. Ook op alle andere afdelingen treft u veel woonvoordeel!

• Eindeloos combineren met meubelen, accessoires en kleuren• Alles op het gebied van wonen onder één dak• Van keuken tot slaapkamer en van lamp tot bankstel

25% KORTING*

OP 2e LIFESTYLE ARTIKEL

GRATIS*

LEREN ROLF BENZ TASt.w.v. € 650,-

GRATIS*

DESIGN BIJZETTAFEL

Formules!

*) Actie geldt alleen bij aankoop bij de desbetreffende formule,vraag naar de voorwaarden

Page 18: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Bij De Goudinkoper, gevestigd aan de Oude Vismarkt 16 in Zwolle, kunt u goede zaken doen als het om goud en zilver gaat. Ruim 9 maanden geleden opende De Goudinkoper in Zwolle haar deuren. De zaak in Zwolle is na Hengelo, Apeldoorn, Amersfoort en Leeuwarden het vijfde filiaal van De Goudinkoper bv.

De goudprijs is nog nooit zo hoog geweest en de heer Holtvluwer, filiaalleider van De Goudinkoper in Zwolle, heet u van harte welkom om uw oude goud en zilver in te leveren en er een fantastische prijs voor te ontvangen.

Wanneer wordt goud ingeleverd? Wanneer de eigenaar direct geld nodig heeft, over antieke sieraden uit een erfenis be-schikt, goud- of zilverwerk heeft dat niet meer gebruikt wordt of wanneer men gewoon is uitgekeken op oude sieraden.

De heer Holtvluwer: ‘Wij taxeren – uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos – de sieraden die worden ingebracht. Ter plekke komt de eigenaar onmiddellijk te weten wat het oplevert en dat bedrag wordt contant uitbetaald. Ongeacht de staat van het goud doen we te allen tijde een reëel aanbod en daarbij maakt het niet uit of sieraden beschadigd zijn. Op dit moment is de goudprijs historisch hoog, het is dus het juiste moment om uw goud en zilver te verkopen.’ Het goud dat bij De Goudinkoper wordt ingekocht wordt gesmolten om het weer door te verkopen aan de groothandel of om er nieuwe sieraden van te maken.

U kunt bij De Goudinkoper terecht met: oud goud, gouden munten, fijn goud, tandgoud, merkhorloges, zilveren sieraden, zilveren munten, complete nalatenschappen etc.. U bent van harte welkom bij De Goudinkoper aan de Oude Vismarkt 16.

Open op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19:00 uur. Bezoek ook onze website onder: www.degoudinkoper.nl

Goudkoorts bijDe Goudinkoper

Zwolle18

Tot Uw Dienst!Veel bedrijven denken tegenwoordig meer in oplossingen dan in producten. Alles draait om de klant zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. De zakelijke dienstverlening is dan ook explosief gegroeid. Maar anders dan bij een product is het vaak lasti-ger voor dienstverleners om hun onderscheidend vermogen inzichtelijk te maken. Wat mogen potentiële klanten van een bedrijf verwachten?

In Tot Uw Dienst! presenteren professionele dienstverleners zichzelf, stuk voor stuk bedrijven die met al hun expertise voor u klaarstaan. Zij bieden zowel bedrijven als particulieren oplossingen op maat, ook als het gaat om complexe vraagstuk-ken. Heeft u, kortom, langlopend of eenmalig de hulp nodig van professionals? Bel ze, ze staan tot uw dienst!

De GoudinkoperOude Vismarkt 16, 8011 TB Zwolle

T 038 - 33 77 332 - E [email protected] - I www.degoudinkoper.nl

Oplage: 80.000 ex.

Uitgave: Publicar B.V. Francois HaverSchmidtwei 5a 8914 BC Leeuwarden T. 058 - 288 58 71 F. 058 - 289 07 37 E. [email protected] I. www.publicar.nl I. www.rondomzwolle.nl

Vormgeving: Publicar DTP Lauwerens BoenderRedactie: Publicar B.V. T. 058 - 288 58 71 E. [email protected] Bureau Bitoen

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Typ- en/of zetfouten voorbehouden.

Acquisitie: Jaap van Zuthem T. 06 543 181 78 E. [email protected] Pieter Fransen T. 06 537 725 87 E. [email protected]

Drukwerk: FD Hoekstra Boom

Verspreiding: Directverspreidingen Apeldoorn T. 055 - 534 17 98Verschijningsdata: 21 mei, 25 juni, 23 juli

Colofon nummer 15 • jaargang 8 • april 2012

Page 19: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

Zwolle 19

BikeLife Heino viert eerste lustrum!

HEINO- BikeLife Heino bestaat op 27 april precies 5 jaar en dat wordt gevierd! Op die vrijdag én zaterdag organiseert Bike-Life de E-bike opstapdagen.

Fietsen met trapondersteuning van Gazelle, Batavus, MC en Trek staan klaar voor een seri-euze proefrit. Op vrijdag staat er van 10.00 tot 18.00 uur een team van Gazelle klaar. Doe een test! Ook racefietsen en mountainbikes van Scott, Focus, BMC en De Rosa staan gepresen-teerd met mooie aanbiedingen op fietsen en accessoires. Kortingen van 25% op voorradige SIDI en Shimano-schoenen. En 50% korting op de wintercollectie bovenkleding!

ELBURG - Hobby is toonaangevend in ca-ravanland en staat bekend om het ‘All-Inclusive’-concept. En Hobby luidt met de Premium een nieuw caravantijdperk in. De nieuwe Premium is een doorbraak in de caravangeschiedenis met revolutionair design, toepassing van baanbrekende technieken en zijn tijd ver vooruit. Dat heeft de vakjury van de Caravan van het Jaar Verkiezing onderkend. De Premium is de terechte winnaar 2012!

Stam Caravans viert graag met u de uitverkie-zing tot Caravan van het Jaar 2012. Iedereen die op 10, 11 of 12 mei hen bezoekt, kan een splinternieuwe Hobby 455 UF Excellent win-nen, of één van de vele andere prijzen. Iedere bezoeker krijgt in ieder geval een kwartaal-abonnement op het Caravanmagazine KCK. Dus noteer 10 tot en met 12 mei in uw agenda.

Meer informatie www.stam-caravans.nl

Burgermeester Moslaan 9a8051 CP Hattem

Tel.: 038 444 84 01

BlokhuttenSierbestrating

www.tuintotaalcenter.nl

van 1.695,-

voor 1.245,-OP = OP!

Fennetta van Weeghel begeleidt in haar praktijk, of wandelend langs de IJssel, mensen in hun persoonlijke ontwikkeling aangaande werk- en/of privéaangelegen-heden. In deze column bespreekt ze veelvoorkomende onderwerpen m.b.t. communicatie, eigenwaarde of verwerking van gebeurtenissen.

Coaching – na de diagnose van adhd of aspergerNa jaren van twijfel, onzekerheden, en vaak ook verwijten, is er dan eindelijk duidelijk-heid, maar voor wie…? Ja, je hele omgeving inclusief de hulpverlening geeft je vanaf nu die ene stempel. Maar zelf val je in een groot gat, vol nog meer onzekerheden, gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hoe klim je uit dit dal?

Coaching begeleidt mensen bij dit ont-wikkelingsproces. Heel belangrijk is, dat de cliënt weer balans ervaart in zijn leven. Dat is te bereiken door, na alle verwijten en oordelen, samen met de cliënt op zoek te gaan naar wie ben ik nu, waar liggen mijn kwaliteiten, mijn valkuilen, maar ook en vooral mijn uitdagingen. Als coach ga ik ge-lijkwaardig met de cliënt in gesprek, geen diagnose, geen oordelen, we zoeken naar doelen, waar we samen aan gaan werken. Het zelf leren aanpakken en daarbij bij je-zelf blijven staat centraal. Met name door vraagstelling geef ik de cliënt inzicht in pa-tronen die ongewenst en gewenst gedrag bewerkstelligen.

Gedurende de gesprekken ontdekt de cli-ent zo verschillende aden om uit het dal te klimmen. En met een stevigere uitrusting en zo nu en dan achterom kijken naar de eer-ste resultaten, wordt die klim weer genieten.

T 06 - 23214502E [email protected] www.vanweeghel-coaching.nl

• werkrelaties• privérelatie• communicatieve vaardigheden• management- vaardigheden• eigenwaarde• assertiviteit

Voor begeleiding tijdensuw ontwikkelingsproces.

VAN

WEE

GH

EL C

OA

CH

ING

Zwolle

Openingsconcert Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel o.a. met Lenny Kuhr

ZWOLLE- Om klokslag 11.00 uur wordt het festival officieel geopend met de binnen-komst van het vuur wat door de lopers van av PEC1910 uit Wageningen is opgehaald. Na het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus, gaat het Openingsconcert van start.

Evenals vorig jaar organiseert Bevrijdingsfesti-val Overijssel een Openingsconcert voor alle bewoners van Zwolse verzorgingshuizen; zij zitten eerste rang. Overige bezoekers zijn ook van harte welkom en worden verzocht achter de eerste rij barrières plaats te nemen.

Dit jaar wordt het Openingsconcert verzorgt door Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel o.l.v.

Chiropractie helpt!Kom kijken op onze website of maak

een afspraak voor een gratis en

vrijblijvend gesprek over de resultaten

die u met Chiropractie kan behalen.

Last van chronische hoofdpijn?RSI, nek of rugklachten

Uitstralingsklachten in arm of been?

Chiropractie Kuiper Klokkengieterlaan 508043 BT Zwolle T (038) 429 83 20

www.chiropractiekuiper.nl

Acupunctuur en vervelende ziektes

Dat acupunctuur een rol kan spelen bij de behandeling van vervelende ziektes, is nog relatief onbekend. Niet als medicijn, wel om bijkomende gezondheidsklachten te ver-minderen. Neem als voorbeeld kanker.

Chemotherapie kent veel bijwerkingen zoals pijn en vermoeidheid. Deze klachten kunnen goed behandeld worden met acupunctuur. De in Zwolle gevestigde Edgar Vossen van het Kli-nisch Acupunctuur Centrum is hierin gespeci-aliseerd en geniet over dit onderwerp zelfs lan-delijke bekendheid. “Het kan in veel gevallen zinvol zijn om een reguliere behandeling van bijvoorbeeld kanker te combineren met acu-punctuur”, aldus Vossen. Deze aanpak wordt onder andere ondersteund door IntermeZZo het nazorgcentrum voor mensen met kanker, in Zwolle. Tussen beide partijen is een hechte samenwerking.

Nuchterheid en professionaliteitDe praktijk van Vossen is gelegen op steen-worp afstand van de nieuwbouw van het Sophia Ziekenhuis. Nuchterheid en profes-sionaliteit voeren de boventoon. De specialis-men van de praktijk zijn pijn, vermoeidheid en darmklachten. In deze tijd van het jaar kunnen patiënten ook terecht voor hooikoorts.

Meer informatie over de praktijk is te vinden op www.kaczwolle.nl , hier kunt u ook een afspraak maken voor een gratis polsdiagnose op 26 mei.

Goudkoperssinds 1979

Veiling FakkertThorbeckegracht 72, Zwolle

Albert Dam, met bijzondere solisten als Lenny Kuhr, Erwin Nijhoff en Adriaan Stoet.

De organisatie zorgt voor vervoer en 1ste rang zitplaatsen, zodat het festival voor iedereen toegankelijk wordt en de betekenis van 5 mei zo breed mogelijk wordt uitgedragen!

11.00 – 12.00 uur Podium Wärtsilä

Win een Hobby 455 UF ExcellentPrijzenfestival bij Stam Caravans

Page 20: RondOm Zwolle 4-15 april 2012

NIEUW. DE PEUGEOT 208 NU BIJ ONS IN DE SHOWROOM!

AL VANAF € 12.990

De Peugeot 208 is er al vanaf € 12.990. Genoemde adviesprijs is incl. btw, excl. kosten rijklaarmaken, eventueel vernislak, verwijderingsbijdrage en leges. Wijzigingen en fouten voorbehouden.

Gem. verbr. 208 (afh. van type motor) l/100 km: 3,4-5,8; km/l: 29,4-17,2; CO2: 87-135 gr/km.b ( fh ) l k k l

AUTO PALACE ZWOLLE B.V. Willemsvaart 18 A Tel.: 088 003 55 15 www.autopalace.peugeot.nl

NIEUW. DE PEUGEOT 208 NU BIJ ONS IN DE SHOWROOM!

AL VANAF € 12.990

De Peugeot 208 is er al vanaf € 12.990. Genoemde adviesprijs is incl. btw, excl. kosten rijklaarmaken, eventueel vernislak, verwijderingsbijdrage en leges. Wijzigingen en fouten voorbehouden.

Gem. verbr. 208 (afh. van type motor) l/100 km: 3,4-5,8; km/l: 29,4-17,2; CO2: 87-135 gr/km.b ( fh ) l k k l

AUTO PALACE ZWOLLE B.V. Willemsvaart 18 A Tel.: 088 003 55 15 www.autopalace.peugeot.nl