Reactie artikel BD 26012011

2
Openbare Basisschool De Kleine Beer Westerbroek 2 5258 SG Berlicum Berlicum, 27 januari 2011 Beste ouders, Woensdagochtend stond er in het Brabants Dagblad een artikel met als strekking dat de Berlicumse scholen in de toekomst een samengaan wacht. In dit artikel wordt aangegeven dat de Norbertusschool en De Kleine Beer vanwege de terugloop van het leerlingen aantal misschien in één gebouw gehuisvest moeten worden. De uitspraak wordt toegeschreven aan de wethouder van onderwijs, Dhr. Ben Leenen. Wij waren behoorlijk verrast omdat wij hier niet van op de hoogte waren. In een overleg met de gemeente is dit door de Wethouder ooit wel eens aangeroerd, maar vervolgens is deze gedachte door alle partijen van de hand gewezen. Helaas loopt het leerlingenaantal van de Kleine Beer door vergrijzing van het voedingsgebied enigszins terug en dat betreuren wij , maar het geeft ons nu de mogelijkheid om in de school de buitenschoolse opvang van Kindercentrum ‘t Kwetterbeekje te gaan huisvesten. Daarnaast wordt volgend schooljaar in ons gebouw vermoedelijk gestart met een afdeling kinderopvang. Deze ontwikkeling is mede door de gemeente Sint-Michielsgestel in gang gezet om op deze manier OBS De Kleine Beer te laten uitgroeien tot een volwaardig educatief centrum voor kinderen van 0- 12 jaar. Zij ondersteunen dit initiatief van harte. Dit geeft voor de komende jaren de zekerheid dat er openbaar basisonderwijs blijft op de plaats waar nu De Kleine Beer is gehuisvest. De komende jaren is er in ieder geval geen sprake van een gebouwelijk samengaan met de Norbertusschool.

description

Brief met reactie directie op artikel BD samenvoeging scholen

Transcript of Reactie artikel BD 26012011

Page 1: Reactie artikel BD 26012011

Openbare Basisschool De Kleine BeerWesterbroek 2

5258 SG Berlicumwww.dekleinebeer.net

Berlicum, 27 januari 2011

Beste ouders,

Woensdagochtend stond er in het Brabants Dagblad een artikel met als strekking dat de Berlicumse scholen in de toekomst een samengaan wacht.In dit artikel wordt aangegeven dat de Norbertusschool en De Kleine Beer vanwege de terugloop van het leerlingen aantal misschien in één gebouw gehuisvest moeten worden.De uitspraak wordt toegeschreven aan de wethouder van onderwijs, Dhr. Ben Leenen.

Wij waren behoorlijk verrast omdat wij hier niet van op de hoogte waren. In een overleg met de gemeente is dit door de Wethouder ooit wel eens aangeroerd, maar vervolgens is deze gedachte door alle partijen van de hand gewezen. Helaas loopt het leerlingenaantal van de Kleine Beer door vergrijzing van het voedingsgebied enigszins terug en dat betreuren wij , maar het geeft ons nu de mogelijkheid om in de school de buitenschoolse opvang van Kindercentrum ‘t Kwetterbeekje te gaan huisvesten. Daarnaast wordt volgend schooljaar in ons gebouw vermoedelijk gestart met een afdeling kinderopvang.Deze ontwikkeling is mede door de gemeente Sint-Michielsgestel in gang gezet om op deze manier OBS De Kleine Beer te laten uitgroeien tot een volwaardig educatief centrum voor kinderen van 0- 12 jaar. Zij ondersteunen dit initiatief van harte.Dit geeft voor de komende jaren de zekerheid dat er openbaar basisonderwijs blijft op de plaats waar nu De Kleine Beer is gehuisvest. De komende jaren is er in ieder geval geen sprake van een gebouwelijk samengaan met de Norbertusschool.

De gemeente zal volgende week een publicatie in De Brug opnemen, waarin het bericht dat woensdag in het BD stond genuanceerd en rechtgezet wordt.

Samen met het schoolbestuur van STROOMM betreuren wij deze onduidelijkheid die in de media is ontstaan, maar het geeft ons een mooie

Page 2: Reactie artikel BD 26012011

gelegenheid om juist aan u kenbaar te maken welke nieuwe weg wij binnenkort zullen inslaan samen met Kindercentrum ‘t Kwetterbeekje.

Met vriendelijke groetenmede namens Dhr. Flip Krajenbrink, algemeen directeur

Con Smith.